iPhone 4, Έρχεται στην Ελλάδα, θα το αγοράσετε;

Το iPhone 4 είναι προ των πυλών και για την ελληνική αγορά μιας και το περιμένουμε στα τέλη Αυγούστου από Vodafone και Cosmote. Οι σχετικές φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν ανοίξει και οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα στις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα κυκλοφορήσει νωρίτερα, κάνουν λόγο για 629 ευρώ η έκδοση των 16GB και 739 ευρώ των 32GB.

, iPhone 4, Έρχεται στην Ελλάδα, θα το αγοράσετε;

Την περασμένη εβδομάδα, ξεκινήσαμε εδώ στο Techblog ψηφοφορία με ερώτηση “Θα αγοράσετε το νέο iPhone 4”. Μέσα σε εφτά ημέρες ψηφίσατε πάνω από 1.000 άτομα και σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας. You guys rock! Τα αποτελέσματα μέχρι στιμγής έχουν ως εξής:

, iPhone 4, Έρχεται στην Ελλάδα, θα το αγοράσετε;

Η ψηφορορία παραμένει ανοιχτή και μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

57 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Πόσο μα πόσο κλέφτες είναι??
Και για πόσο κορόιδα μας περνούν??
Θα το πάρω? Ούτε καν.

Alan

Μπορείς να το πάρεις από το εξωτερικό αν είναι πιό φθηνό.

Γιάννης Κωστούλας

Προτιμώ να δοκιμάσω πρώτα την τύχη μου στο διαγωνισμό που κάνει το public.gr μπας και το κερδίσω και μετά βκλέπουμε… Είναι ακριβό μοντελάκι όπως και να το κάνουμε, από τη στιγμή που οι άλλες εταιρίες ρίχνουν τις τιμές τους στα κινητά θα μπορούσε και το iPhone να είναι φθηνότερο!!

Fadasma

Αν του περάσουν Android 2.2 θα το πάρω την ίδια μέρα 😛

Alan

Είχα πετύχει ένα βίντεο στο youtube που είχε βάλει κάποιος Android σε ένα 3GS.

marios

Στην Αγγλια κοστιζει 500 λυρες που ειναι γυρω στα 550 ευρώ.

Alan

Μια χαρά και αν στην αμερική είναι στα 500$ αν δεν κάνω λάθος είναι κάπου 450 ευρώ.

Spyroscesarsc

500 λίρες = 550 ευρώ? Δεν νομίζω. Πολύ μεγαλύτερη είναι η διαφορά… Και πριν πέσει το ευρώ! Τώρα που έπεσε……..

RED_ODIN-7-

Το βρισκω πανακριβο , οποτε παμε στην 2η επιλογη , το 3GS θα πεσει η οχι ??????

Ben

Η σημερινή ισοτιμία EUR/GBP είναι 0.8321 συνεπώς το iPhone4 16GB(unlocked) που έχει 499 λίρες, σε ευρώ είναι €599. Προφανώς οι Έλληνες καταναλωτές είναι όπως πάντα τα μεγάλα κορόιδα της Ευρώπης…

Marios Basileiou

Σχετικα επεσε η τιμουλα του λιγο,στην Κυπρο ηταν 1000 το παλιο.Γιατι αραγε? :p

Costas Gheraniou

το iPhone ήταν ανέκαθεν ακριβό σαν συσκευή. Προσωπικά θα το αγόραζα χωρίς συμβόλαιο μόνο αν έκανε το πολύ 200 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες smartphone συσκευές. Αν δεν είχα συμβόλαιο business που να καλύπτει το κόστος του σίγουρα δεν θα το είχα αγοράσει. Σε περίπτωση λοιπόν που στην ανανέωση δεν καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος από την επιδότηση θα μείνω απλά στο 3G που έχω τώρα.

kostas

htc desire με αναβαθμιση android 2.2 σε λίγους μηνες και τιποτα αλλο!!!το iphone 4 για μενα δεν αξιζει τοσα λεφτα!

Spyroscesarsc

Αν είχα λεφτά θα έπερνα το Galaxy S Pro, που λογικά θα έρθει και Ευρώπη! ‘Εχει τα specs του Galaxy S, αλλά διαθέτει και qwerty πληκτρολόγιο ενώ έχει και led flash, που είναι το ευαίσθητο σημείο του Galaxy S. Και είναι και πολύ όμορφο! Πάντως, το iphone και να είχα λεφτά δεν θα το έπαιρνα. Για πολλούς λόγους! Δεν θέλω συσκευή χωρίς qwerty πληκτρολόγιο, δεν θέλω να αγοράζω προ’ι’όντα Αμερικάνικης εταιρίας, και δεν θέλω να έχω το πιο πολυδιαφημισμένο κινητό που κυκλοφορεί για να μην νιώθω θύμα της διαφήμισης. Τέλος, δεν θα έδινα τόσα λεφτά γιά ένα κινητό με 3.5″ και έλλειψη θύρας γιά κάρτες microSD που χρησιμοποιώ εδώ και 3+ χρόνια..

Παντελής

@Spyroscesarsc +1000. Συμφωνώ μαζί σου μόνο που εγώ θα πάρω το galaxy s γιατί δεν με ενδιαφέρει το querty. Πάντως μόλις είδα τη τιμή του iphone έπεσα κάτω από τα γέλια. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. Απορώ πως γίνεται να υπάρχουν τόσα θύματα που θα τρέξουν να το αγοράσουν…

giannis

σπυρος με καλυψες,παντελη και ομως δυστυχως υπαρχουν και παρα πολλα κιολας,για αυτο βρισκουν και τα κανουν

Filippos

500 λιρες = 580…ελεος…τι ζητανε στην Ελλαδα?????

Nick

αυτό ονομάζεται πολιτική Aple αφού το αγοράζει ο κόσμος γιατί να μην το βάλει τόσο δεν κατάλαβα…άμα δεν το αγόραζε κανένας τότε θα βλέπατε!!

Akis

Πολύ καλό το νέο iPhone απο άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, λειτουργικού και ποιότητας, αλλά αυτή την στιγμή η τιμή του είναι απαγορευτική για τον μέσο Έλληνα και δεν ενδείκνυται για άμεση αγορά. Προσωπικά μου αρέσει σε μεγάλο βαθμό, όμως όπως είπα είναι για τα υψηλόμισθα βαλάντια. Ίσως πάει για αγορά το iPhone 3GS, αν βέβαια πέσει και σε αυτό ακόμη λίγο η τιμούλα του.

Φανης

Η ζυγαρια για εμενα γερνει προς το Galaxy S.
Ακομα και την ιδια τιμη να ειχαν δεν θα πηγαινα απο Apple μερια,οχι ακομα τουλαχιστον.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι η υποστηριξη του Galaxy σε επερχομενη αναβαθμιση Android.

eject

Αληθεύει πως το galaxy s θα έρθει με τουλάχιστον 100-150 ευρώ παραπάνω από το iphone 4?
Αν ναι, πιστέυετε πως αξίζει αυτή τη διαφορά τιμής που το καθιστά το πιο ακριβό νέο smartphone στην αγορά?

Stelios P. H.

Μετά λέμε για κρίση…
Μάλλον ο Έλληνας έχει λανθασμένη κρίση αν δώσει 650-750 για κινητό…
Av υπήρχε τουλάχιστον παντού wifi ίσως αυτό να δικαιολογούσε λιγουλάκι την αγορά…

tasos

παιδια εγω λογω καποιον γνωστων στην αμερικη υπαρχει πιθανοτητα να το παρω απο εκει στην τιμη των 500-600 ευρω..αξιζει ετσι??επισης θα ηθελα την γνωμη σας για το iphone 4,γιατι δεν ειναι τοσο καλο?τι προβληματα εχει??ευχαριστω.

tasos

χαχα αθηνα μενω αλλα δεν ξερω αν πρεπει να το παρω γιατι ακουω συνεχεια πως δεν ειναι καλο και θα ηθελα να μαθω γιατι?

akisgr

εγώ πάντως θα το πάρω από το apple store… από το εξωτερικό.Η κανονική του τιμή είναι 300$-247 ευρώ! και στις είδησης που άκουσα είπανε ότι η τιμές για το iphone 4 θα είναι από 170-250 ευρώ.. αλλα στην ελλάδα δη πρόκειται με τίποτα να έχει 250… 😛

Χονδρογιάννης Γιώργος

Ρε μάγκες γιατί τρελαίνεστε κι αποπροσανατολίζεστε; Το iPhone θα το πάρει εκείνος που θέλει να πάει στο λογισμικό της Apple γιατί τον βολεύει, συσκευή με Android θα πάρει κάποιος που δε γουστάρει ούτε Windows αλλά ούτε και MacOS και το Windows Phone θα το πάρουν οι ερωτευμένοι με το software της Microsoft… Κατά α άλλα, όλα α κινητά έχουν πολύ καλό hardware. Αρκεί να ξέρουμε τις ανάγκες μας…

Spyroscesarsc

@Akisgr, δεν πιστεύω να πιστεύεις αυτό που πιστεύω ότι πιστεύεις…. 😀 Το iphone 4? 170-250 ευρώ? Ελπίζω να κατάλαβες ότι η τιμή αυτή παίζει με συμβόλαιο 2 ετών…
Κανονική τιμή τουλάχιστον 550-650 ευρώ!

akis

Για Ελλάδα πότε το βλέπουμε να έρχεται???

giatros

Kώστα δημοσιοποίησε αν μπορεις αυτό στο blog σου.

Πριν πάει κανεις να αγοράσει το iphone 4 να ξερει για το πως εγινε και πως ανθρωποι που τους αναγκαζουν να δουλευουν 32 συνεχομενες ωρες στα κρυφα εργοστασια του Jobs ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝ πανω από αυτά για να μπορουν να τα παίρνουν με 499 δολλαρια ο καθε υποχονδριος Αμερικανος αλλά και Ευρωπαίος.

Συγνωμη για το ύφος αλλά δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες και θα εξοργιστείτε και εσεις :

ΙΔΟΥ : https://troktiko.blogspot.com/2010/06/iphone_19.html

victoras

τι λες ρε φιλε???? 32 gb 739 ευρο???? οταν φταση 200 ευρο ισως το παρο γιατι 529 ευρο ουτε τσιχλες δεν περνισ

δημητρης

εχει ελληνικο μενου?

rey

στο καναδα νομιζω οτι κανει 199 $ το 16gb και 299$ το 32gb…..ετσι λεει στο site της apple

marios

Το iPhone 4 πάνω από το ακουστικό έχει κάτι. Τι είναι αυτο?

marios

*Το άσπρο.

Tek

Ένα φανταστικό smartphone με φοβερό hardware, design και φυσικά λειτουργικό. Εννοείται ότι και η διαφήμιση έχει παίξει το ρόλο της αλλά αυτό δεν μειώνει την ποιότητα του iPhone. Συμφωνώ ότι δυστυχώς η Ελλάδα είναι η Ουγκάντα της Ευρώπης, ειδικά σε τέτοια ζητήματα, αλλά να γνωρίζετε ότι εδώ θα είναι πιο φθηνό από άλλες χώρες της Ευρώπης. Η τιμή του λοιπόν θα ναι γύρω στα 600e+ (16GB) και 700e+ (32GB) πάντα ως σκέτη συσκευή και unlocked. Ουσιαστικά θα κοστίζει σχεδόν τα ίδια, όπως και το 3Gs όταν κυκλοφόρησε. Αρκετά λεφτά, αλλά όχι παραπάνω από ένα smartphone με παρόμοια χαρακτηριστικά. Δίπλα στο ακουστικό είναι το 2ο μικρόφωνο της συσκευής που υπάρχει για το video chat αλλά και ως noise suppression mic (για μείωση θορύβου εν ώρα ομιλίας!). Θα έχει και ελληνικό μενού και θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτεμβρίου. Σήμερα κυκλοφορεί και το iOS4.

Spyroscesarsc

Πολύ παραπάνω από κάθε άλλο smartphone φίλε Tek. Και επειδή το OS είναι θέμα υποκειμενικό, σε θέμα hardware το i4(εναλλακτικό για το iphone 4 – εμπνευσμένο από τους γιωτάδες του στρατού) είναι πολύ κατώτερο από το Nokia N8, για παράδειγμα, και παράλληλα κοστίζει και τουλάχιστον 150 ευρώ παραπάνω!

tasos

πο η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα προσεξει το ΝΟΚΙΑ Ν8 αλλα τωρα που το ειπες μου κινισε την περιεργεια και το κοιταξα..ενταξει ειναι πραγματικα τρομερο,ειναι κινιταρα..πραγματικα δεν ξερω τι να διαλεξω.

Alan

Το iPhone έχει πολύ καλές επιδόσεις και δεν νομίζω να το αρνείται κανείς αυτό αλλά το ότι είναι ακριβό είναι. Με 700 ευρώ παίρνεις το HTC Evo4, το οποίο έχει και τεράστια οθόνη και είναι και εξίσου γρήγορο νομίζω.

Tek

Χμμ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες υποκειμενικό για το OS. Αυτό δλδ που ειναι η αιτία για την σωστή λειτουργία ενος “κουτιού” και την καλή απόδοση του συστήματος ειναι θέμα υποκειμενικό; Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποια smartphones εχουν “καλύτερο” hardware αλλά στις κριτικές – δοκιμές το iPhone βγαίνει 1ο. Και μην μπούμε στη λογική ότι όλα είναι στημένα κτλ κτλ. Κοντά ειναι οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των 2 κινητών που αναφέρεις. Ίδωμεν

Συγκριτικοί πίνακες:
https://www.engadget.com/2010/06/07/iphone-4-vs-the-smartphone-elite-evo-4g-n8-pre-plus-and-hd2/
https://www.androidcentral.com/droid-incredible-vs-evo-4g-vs-nexus-one

marios

Τι ώρα (Ελλάδας) θα βγει το iOS 4?

Spyroscesarsc

To OS είναι θέμα υποκειμενικό γιατί ο καθένας έχει διαφορετική άποψη γα το ποιο είναι χειρότερο και ποιο καλύτερο. Προσωπικά, το iOS δεν το θεωρώ καν smartphone. Σκληροπυρηνικό-αυθεντικό OS είναι τα winmo και ίσως τα symbian. Σε ποιά κριτική βγήκε πρώτο το i4? Στο 1ο ink που δίνεις, φαίνεται πολύ κατώτερο του Ν8. Στο 2ο link δεν υπάρχει καν. 😀
‘Ολα στημένα δεν είναι. Αλλά το i4 πουλάει κυρίως λόγω διαφήμισης. Το διαφημίσανε σε ειδήσεις, σε εφημερίδες, σε εκπομπές άσχετες με τεχνολογία και σε όλα σχεδόν τα site… Οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα γνωστά OS αν διαφημίζαμε τόσο θα έπιανε κορυφή γιά πλάκα! Και τέλος μην ξεχνάμε σε ποιους πουλάει το iphone. Οι περισσότεροι που αγοράζουν iphones δεν έχουν ιδέα τι εστί smartphone. Πράγμα που δεν θα δεις σε χρήστες winmo, blackberry…! Το iphone μετά την υπερ-υπερβολική διαφήμιση που είχε έγινε το πιο MUST gadget της αγοράς! Πάντα θα υπάρχουν ψαγμένοι χρήστες iphone, όπως λογικά είστε όλοι εσείς που διαβάζετε τεχνολογικά sites/blogs κτλ, αλλά όσο περισσότερο διαφημίζετε το iphone τόσο περισσότεροι εντελώς άσχετοι τεχνολογικά άνθρωποι θα το αγοράζουν.

Tek

Τα link είναι, όπως γράφει, συγκριτικοί πίνακες. Τους έδωσα για να δείτε τα χαρακτηριστικά των συσκευών. Και δεν βλέπω που πραγματικά υστερεί το Άι 4 😛 🙂 Κριτικές ακόμη δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να έχουν δοκιμαστεί απο διάφορους χρήστες. Αλλά αν θες κάποια pre release κριτική απο κάποιον σχετικό δες αυτήν:
https://www.knowyourmobile.com/comparisons/512357/nokia_n8_vs_iphone_4.html

Όσο για τη διαφήμιση που έχει πέσει συμφωνώ. Αλλά αυτό ειναι μέσα στο παιχνίδι και δεν πιστεύω οτι μειώνει τόσο την ποιότητα του iPhone4.

Spyroscesarsc

Την ποιότητα του i4 καθόλου! Την ποιότητα χρηστών i4 μειώνει. 😛
Τέσπα, το θέμα είναι ότι το iOS δεν είναι αυτό που θα πεις mainstream smartphone. Είναι μάλλον underground smartphone… Ενώ το android είναι συνδιάζει και mainstream και underground και γιά αυτό εγώ το βάζω στο Νο1 και θέλω κάποια στιγμή να πάρω 1 android κινητό. Γιατί 2 χρόνια με winmo, δεν αντέχω άλλο! 😛

antoniskar

@Γιάννης Κωστούλας: καλός ο διαγωνισμός του Public.Δηλ. στο Public έχουν φέρει από τώρα το iphone 4;

Nick.athens

Είχα που είχα μια μικρή αντιπάθεια στα iphone , τώρα ήρθε κι έδεσε το θέμα. Μιλάμε πως είναι για κλωτσιές τα άτομα. Σιγά μη δώσω 629 ή 739 ευρώ . Γιατί; Για να με κοροϊδεύουν; Νόμιζα πως η microsoft είχε ξεφύγει αλλά και η Mac απ’ότι βλέπω δεν πάει πίσω.Ουστ!

Alan

Το Public δίνει 4 iPhone από αύριο νομίζω που, πάλι νομίζω (:-Δ), ξεκινάει η κυκλοφορία σε Η.Π.Α.

δημητρης

video call κανει μονο με wi-fi?

giannis

@δημήτρης μόνο με wifi και μόνο απο iphone(το καινούργιο με λίγα λόγια) προς iphone
Φοβερό δηλαδή.Το παρουσίασε ο στίβ όμως(και ας υπάρχει 10ετία χωρίς αυτούς τους περιορισμούς) οπότε πρέπει να χειροκροτήσουμε

Giorgos

Παιδιά ξέρετε πόσο κάνει το iphone4 χωρίς συμβόλαιο στην Αμερική ??

Michael

Με τόσα προβλήματα που διαβάζω οτι έχει βγάλει στην Αμερική, δεν υπάρχει πιθανότητα να το αγοράσω. Και κάτι άλλο που μου έχει σπάσει με την Apple είναι η τεχνική της υποστήριξη στην Ελλάδα. Άρα το συμπέρασμα για εμένα είναι “Thank you but, NO thank you!”

Aris

θα το παρω γιατι ειναι μακραν το καλυτερο τηλεφωνο παγκοσμιως.

arius

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.