iPhone 4, Τα πρώτα reviews και unboxing

Δώσε iPhone 4 στον λαό! Μια ημέρα πριν από την επίσημη κυκλοφορία του πολυδιαφημισμένου smartphone της Apple και οι πρώτες δοκιμές κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους στο ίντερνετ. Επίσημες δοκιμές από γνωστά site αλλά και ερασιτεχνικά unboxing videos από τους πρώτους τυχερού Αμερικάνους που το έπιασαν στα χέρια τους. Το περιμένουμε και εδώ στην Ελλάδα, τέλος Αυγούστου από Vodafone και Cosmote.

, iPhone 4, Τα πρώτα reviews και unboxing

Επίσημες δοκιμές
Boing Boing
Engadget
The New York Times
USA Today
Wall Street Journal

Unboxing videos
video 1
video 2
video 3

Δείγμα βίντεο από την κάμερα
video 1
video 2
video 3

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
avenger

Αν και για κάποιο λόγο δεν τα χώνεψα ποτέ τα iphone (ίσως λόγω των τακτικών που ακολουθεί η apple ή λόγω των όποιων περιορισμών που σε κατεύθυναν σε jb) οφείλω να ομολογήσω ότι το iphone 4 είναι πανέμορφο (για τα δικά μου γούστα πάντα) και η δημιουργία φακέλων αλλά και το multitasking είναι καλοδεχούμενα.

konstantinos

ΑΜΑΝ ΑΥΤΗΝ Η APPLE ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ …

Alan

Μπορεί να μου κάποιος τι είναι το jailbreak και το unlock σε ένα τηλεφωνο;;;;!!!

giannis

Παιδιά και Δημήτρη έκανε κανείς τον κόπο να τσεκάρει το SAR (ακτινοβολία/ ρυθμός απορρόφησης) του ΙPHONE 4 ?? Είναι ΨΗΣΤΑΡΙΑ !!!

Alan

Αν είναι σαν τα προηγούμενα όντως. Κοίτα και πες μας ;-). Εγώ πάντως δεν βρήκα τίποτα…

giannis

συνονοματε gianni ειναι πολυ πανω απο το 3gs αλλα και παλι ειναι μεσα στα ορια,μην τρομαζουμε τον κοσμο χωρις λογο,αν δεν ηταν μεσα στα ορια δεν θα κυκλοφορουσε να στο πω και αλλιως
και εγω δεν συμπαθω τα μηλοφωνο αλλα εχω να πω αλλους 533792299621 λογους για να πεισω καποιον οτι δεν αξιζουν αλλα οχι για το SAR

Spyroscesarsc

Εγώ πάντως εκτιμώ τις συσκευές που έχουν χαμηλό SAR. Και γιά αυτό προτιμώ Samsung που μαζί με LG κάνουν την καλύτερη δουλειά σε θέμα SAR. Και τα handsfree δεν είναι πάντα λύση. Το SAR μετράει και στ μηνύματα, και στο ίντερνετ… Αλλά και στις κλήσεις εγώ δεν χρησιμοποιώ hands-free (δεν μιλάω κ πολύ) γιατί δεν θέλω ούτε καλώδια, ούτε extra συσκευές. 😛

Alan

Η Samsung έχει όντως πολύ χαμηλό SAR. Το Samsung Omnia Pro εκπέμπει μόνο 0,44 W/kg!!!

Spyroscesarsc

Δεν είναι μόνο το B7610 Omnia Pro με τα 0.44 W/Kg! 😛 Το F700 είχε SAR 0.08 W/Kg σε χρήση στο αυτί! Τέτοιο SAR δεν υπήρξε ποτέ ξανά. Και όταν μετά το F700 χρησιμοποιούσα το i900 Omnia με έπιανε πονοκέφαλος, γιατί εκτός από το υπερβολικό χαμηλό sar του F700, το i900 είχε σχετικά ψηλό sar για κινητό Samsung…

Antreas Psyntrides

Παιδιά εγώ είμαι με Ν82 και δεν καταλαβαίνω τίποτα 😉 Έχει από τις μεγαλύτερες τιμές SAR αλλά πραγματικά δεν με πιάνει πονοκέφαλος.

Όσο για την ερώτηση κάποιου φίλου περί Jailbreak και Unlock πρέπει να πούμε ότι το Jailbreak είναι βασικά “σπάσιμο” του τηλεφώνου ή στην καλύτερα πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος (με αποτέλεσμα να μπορείς να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις) ενώ το Unlock είναι για ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο να δέχεται οποιαδήποτε κάρτα SIM για να μπορέσεις να λειτουργήσεις σωστά το τηλέφωνο 😉

Alan

@Spyroscesarsc δεν έχω να πω τίποτα για το F400.
@Antreas thanks. Θα το ψάξω λίγο για κάποιες απορίες που έχω, και θα μάθω. :-]

stkatsi

νομίζω πως στο youtube λειτουργεί το acceleration..δλδ αν βάλω το iphone κάθετα το video γυρνάει και αυτό σαν το ipad.δν θυμάμαι αν το είχε.

pikramenos

Συγχαρητήρια για το blog σου & την δουλειά που κάνεις!Θα μπω στο θέμα κατ’ευθείαν.Πριν από περίπου 2 χρόνια μου ένα νέο μικρό που υποτίθεται θα έκανε θραύση,νέα χαρακτηριστικά , όμορφος σχεδιασμός κτλ κτλ….(ωραία και τα 600 Ε περίπου που κόστιζε)…Η κατάληξη – – – φόλα η δουλειά..Και ο αντικαταστάτης του επίσης . . .Το αποτελεσμα ? δυσαρεστημενος ο κοσμος , πρωτος εγω…Ειναι δυνατον να την ξανα πατησουμε ? το αποκλειω & γιαυτο μενω μακρια απο την συγκεκριμενη εταιρεια,δεν πανα βγαλει και κινητο που να σε πηγενει στο φεγγαρι…Μετα απο πολλα review που παρακολουθησα και αποψεις νεων κατοχων του iphone 3gs,ξανε εβαλα το χερι στην τσεπη.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος για 2 λογους-πρωτος που με καλυψε & με το παραπανω , ο δευτερος , ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ& ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ – ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΙΝΗΤΑ .ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ.ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.Δεν γνωριζω αν θα παρω το iphone 4g – αλλα αν ειναι τοσο καλο σαν το 3gs να κανει 500.000 φορες παραπανω θραυση!Αλωστε το 3gs ηταν αναμενομενο να και τα καταφερε.και μπραβο! Πιστευω οτι επρεπε να το λανσαρει σε κανα 2 χρονια το iphone 4.Συγχαρητηρια στο techblog εφ’όλης της υλης του site.Και εις ανώτερα!!!

Spyroscesarsc

Μόνο εγώ δεν καταλαβαίνω τί γράφει ο πικραμένος?
Τέσπα, αν το i4 ερχόταν μετά από 2 χρόνια που λες, θα ήταν ένα ιστορικό FAIL. Εδώ και τώρα, δεν έχει κάτι το πρωτοποριακό. Πείτε μου αν κάνω λάθος. ‘Εχει ανάπηρο video-call, δεν έχει κάρτες μνήμης, έχει μία οθόνη που μάλλον είναι καταδικασμένη με αφανισμό, ένα design που όλοι οι i-fans θεοποιήσατε, αλλά αν το είχε φτιάξει άλλη εταιρία (Nokia, Samsung κτλ), θα λέγατε κ εσείς ότι είναι άθλιο – με χοντροκομμένες γωνίες, και μοιάζει με κονσερβοκούτι… Το iOS 4 πάλι, δεν έχει κάτι το σημαντικό. Βασισμένο στις παλιότερες εκδόσεις, και χρειάζεται hackάρισμα για να κάνει βασικές λειτουργίες που κάνουν άλλα smart OS.
Το iphone ίσως ήταν πρωτοπόρο, αλλά το i4 σίγουρα δεν πρωτοπορεί. Απλά ακολουθεί τις εξελίξεις! Το πρώτο phone μπορεί να πέρασαν 2-3 χρόνια για να δει αξιόλογο αντίπαλο, αλλά το i4 τρώει σφαλιάρες από την γέννα του. Και αν υπάρχει αμφιβολία για τα κινητά που θα βγούνε ως τον Σεπτέμβρη, τα πρώτα του 2011(HTC λογικά, αφού και φέτος η HTC ξεκίνησε τον χορό) θα υπερισχύουν του i4 σε όλους τους τομείς(πράγμα σχετικά εύκολο) σε συνδυασμό με το Android που πλέον πουλάει πάνω από 160 χιλιάδες κομμάτια σε καθημερινή βάση.

alexakis

Θα ήθελα να μ πει καποιος αν ξέρει τι τιμές θα έχει το iphone 4g?

giannis

Spyroscesarsc συμφωνώ σε ότι είπες,απο το ότι δεν καταλαβαίνω και γω τί λέει ο πικραμένος μέχρι και ότι η μηλοεταιρεία έβγαλε συσκευή που τώρα είναι κάτω απο τον ανταγωνισμό ήδη-φαντάσου που θα ξαναβγάλει κινητό σε ένα χρόνο απο τώρα που θα έχει φτάσει άραγε ο ανταγωνισμός

Spyroscesarsc

@giannis, ο ανταγωνισμός των: HTC, Motorola, Samsung, Sony Ericsson και έπειτα των υπόλοιπων εταιριών που χρησιμοποιούν android, γιά το ποιός θα φτιάξει την καλύτερη android συσκευή, έχει κάνει αυτές τις εταιρίες να εξελίσσονται ραγδαία.Η HTC έβγαλε στην αρχή του 2010 το Desire και τώρα θεωρείτε ξεπερασμένο από το Galaxy S. Η Motorola ανεβάζει στροφές και ετοιμάζεται να βγάλει κινητό-βόμβα στις αρχές του 2011 και η HTC σίγουρα θα απαντήσει αμέσως. Και μετά έρχεται πάλι η σειρά της samsung και πάει λέγοντας. Κάθε 4-6 μήνες θα βλέπουμε κινητά android πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα. Του χρόνου θα δούμε επεξεργαστές διπύρηνους, νέες πιό ευέλικτες και εμπλουτισμένες εκδόσεις android, ίσως δούμε πιό εξελιγμένες amoled, καλύτερες κάμερες σε android κινητά (καθιέρωση των 8MP) κτλ… Τα ανδροειδές εξελίσσονται με τέτοιους ρυθμούς που πλέον η Apple θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να μείνει στο παιχνίδι με το iOS και μία συσκευή κάθε 1-2 χρόνια.

mitsos

Κώστα μετά την κυκλοφορία του iphone 4 ακούγονται κάποια προβλήματα όπως κιτρινα spot ή γραμμές και πρόβλημα στο σήμα όταν καλύπτεις την επιφάνεια των σχισμών στα πλαινά. μήπως έχει πέσει στα χέρια σου κάποια συσκευή? αν θες δες αν υπάρχουν τα παραπάνω προβλήματα σε κάποια δοκιμή.

DJTaurus

Συνοπτικα τα προβληματα του iphone 4

1)https://gizmodo.com/5571171/iphone-4-loses-reception-when-you-hold-it-by-the-antenna-band

2)https://www.engadget.com/2010/06/23/yes-you-can-certainly-scratch-the-iphone-4/

3)https://www.engadget.com/2010/06/23/poll-is-your-iphone-4-retina-display-seeing-yellow-spots/

4)https://www.engadget.com/2010/06/24/iphone-4-drop-test-yields-results-video/

Kαι τελος σκεφτονται να ριχνουν ban αλα microsoft (360) στα iphone με Jailbreak.
https://thenextweb.com/apple/2010/06/23/if-true-this-leaked-report-may-leave-apple-att-with-a-lot-of-explaining-to-do

DJTaurus

Η απαντηση της apple για το προβλημα με το σημα: avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band, or simply use one of many available cases.

avenger

Μόνο με το δεξί να πιάνετε το τηλέφωνο γιατί από αριστερά χαλάει το φενγκ-σουι 😛

DJTaurus
DVader

Παίδες το android απ αυτά που έχω δει με έχει ξετρελάνει και πιστεύω το iphone 4 με το ξεπερασμένο λειτουργικό του και τις αστείες του προσθήκες απλά δεν θα φτάσουν. Ούτε η όμορφη οθόνη. Γιατι πάνω απ όλα και κυρίως στην εποχή που βρισκόμαστε ο κόσμος θέλει να κάνει τη δουλειά του. Και γιατί να μην πάρει το desire με πανς απο 200 ευρουλάκια πιο λίγα και πιο δυνατό hardware? Επειδή δεν είναι κατασκευασμένο από υλικά που προέρχονται από το φεγγάρι???

Όσο για το συνεχώς εξελισόμενο hardware και κυρίως τους επεξεργαστές θα σας παραπέμψω στο vidi με το multitasking review του desire. Και θα αναρωτηθώ απλά τι να το κάνουμε το παραπάνω??? Εκτός του ότι οι διπύρινοι καταπίνουν τις μπαταρίες σαν καραμέλες ακόμη και η αύξηση της συχνότητας στα 1.3ghz είναι αχρείαστη.

mitsos

DVader περίμενα πως και πως το iphone 4 και απογοητεύομαι. σκεφτομαι σοβαρα για desire. οι εφαρμογές δεν είναι σε πλήθος και ποιοτητα συγκρίσιμες με του iphone όμως

DJTaurus

Κατα τα ψεματα το iphone 4 ειναι αυτη την στιγμη του best overall smartphone της αγορας…το htc evo τελικα δεν καταφερε να το απειλησει…ισως το motorola droid x…..το galaxy s ειναι για μενα και αυτο υπερτιμημενο…προσωπικα θα επαιρνα ενα htc desire στα 420 ευρω που ειναι bargain και απο χριστουγεννα και μετα θα εδινα το 600 ευρω για τα νεα smartphones με τους 1.5ghz και πληρως hd δυνατοτητες. Συνεχιζοντας το θεμα με το iphone 4. Πολλοι ευελπιστους οτι το σημα της κεραιας θα επιλυθει με ενα os 4 update αλλιως προκειται για major design flaw. Eιρωνικο σχολιο του engadget…περιεργο απο ενα site που ”τα παιρνει” απο την apple: This is clearly a feature by apple. It’s called Apple quick chat. Statistically speaking, left handers are such chatter box, and they are responsible for 90% of total AT&T overage minutes. Apple quick chat allows those chatter boxs to cut down minutes on their uncontrollable overage and learn how keep their chats into lightning quick 5 seconds. For those who don’t have unlimited plan, this will save them a lot of money, and for those who have unlimited plan, well this will save at&t a lot of money. It’s win win situation… Συνέχεια »

DJTaurus
Tek

DJTaurus, μπορείς παρακαλώ να παραθέσεις το link του επίσημου site της Apple που αναφέρει αυτό ο S. Jobs;
DJTaurus
Παρασκευή 25/06/10 στις 9:05 είπε:
Η απαντηση της apple για το προβλημα με το σημα: avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band, or simply use one of many available cases.

Tek

DJTaurus
Παρασκευή 25/06/10 στις 14:14 είπε:
https://www.intomobile.com/2010/06/24/steve-jobs-your-iphone-4-reception-and-antenna-arent-flawed-youre-just-not-doing-it-right/
DJTaurus, το site αυτό, είναι το επίσημο της Apple; Δεν νομίζω. Όταν λοιπόν μου βρεις αυτή τη δήλωση στο επίσημο site της Apple τότε θα πιστέψω ότι αυτό το είπε ο Jobs.
Όλα αυτά τα site, έχουν ένα e-mail ως απόδειξη για τα λεγόμενά του. Σου στέλνω και εγώ το δικό μου e-mail. Μου απάντησε πριν 40 λεπτά!!!
https://yfrog.com/i3jobsemailj

DVader

Ωραία tek αφού σου έχει τέτοια αδυναμία ο steve πες του την επόμενη φορά που θα δημιουργήσει μια συσκευή η εταιρία του να χρησιμοποιήσει και κανέναν μηχανικό και όχι μόνο designers… Πάνω απ όλα το κινητό είναι τηλέφωνο και πρέπει να παίρνει τηλέφωνα και γενικά για να συμβεί αυτό πρέπει να το κρατάς στο χέρι σου. Αλλά προφανώς αυτό δεν το σκέφτηκαν τα τσακάλια στην apple ε?

Jimmakoc

Τυχεροί οι Αμερικανοί το έχουν 199 και 299 δολλαρια και σε μας θα το φέρουν κανα 700 και άνω

Spyroscesarsc

Jimmakoc τα έχουμε ξαναπεί. 199 και 299 χωρίς συμβόλαιο δεν παίζει. Ούτε το 3Gs δεν κάνει τόσο :Ρ

akis

Κώστα σε κανένα από τα unboxings του iphone 4 μέσα στο κουτί δεν υπάρχει το εργαλείο που βγάζει το κουτάκι για την sim κάρτα…υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει ούτε εδώ στην Ελλάδα???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.