iPhone 4 στο χειρουργείο

iPhone 4 Teardown. Πήρε και αυτό το δρόμο του προς το χειρουργείο αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό του κόσμο. Επίσημη πρώτη για το iPhone 4 σήμερα και γιατί να μην έχετε μια σαφέστερη εικόνα από το αντικείμενο πόθου που ξεπερνάει τα 600 ευρώ. Φυσικά και δεν ισχύει το “σιγά μην δώσω 600 ευρώ για μια πλακέτα και μια μπαταρία”, μιας και το iPhone δεν είναι απλά μια συσκευή, είναι εμπειρία.

Δείτε τις φωτογραφίες και θυμηθείτε ξανά τα Teardown που πρώτο το Techblog.gr πραγματοποίησε στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι έχω αμελήσει τους τελευταίους μήνες να “γδύσω” κάποιο κινητό, όμως η εταιρεία που συνεργαζόμαστε φαίνεται να έχει πολύ δουλειά και καθόλου χρόνο για τα αδηφάγα μάτια μας.

, iPhone 4 στο χειρουργείο

, iPhone 4 στο χειρουργείο

, iPhone 4 στο χειρουργείο

, iPhone 4 στο χειρουργείο

, iPhone 4 στο χειρουργείο

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πετρος

Τον αν ο Α4 ειναι συγχρονισμενος στα 1 Ghz ή παρακατω (π.χ. 800) δεν εχει διευκρινηστει ακομα ε??

Alan

Νομίζω έχει τον ίδιο με το iPad, άρα είναι στο 1GHz

kapsidi

Ακούγεται ότι είναι ίδιος με το iPad αλλά underclocked στα 800 το οποίο αν συμβαίνει είναι ελλεεινό γιατί απλά σε κανα 6μηνο θα βγάλει το iPhone 431341043 με 1gHz το οποίο θα είναι το ίδιο!

Spyroscesarsc

Σε 6 μήνες αποκλείεται. Σε 1 χρόνο λογικά θα βγει η αναβάθμιση. Τότε που τα πραγματικά smartphone θα φοράνε επεξεργαστές 1.5GHZ ή 1GHz διπύρηνους… 🙂

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Η μπαταρια ποσα mah ειναι ???

Tek

https://www.ifixit.com/Teardown/iPhone-4-Teardown/3130/1

3.7V 1420 mAh Li-Polymer battery
512 MB Ram
A4 processor, manufactured by Samsung
1 GHz ARM Cortex A8 core
AGD1 is the new 3 axis gyroscope
Samsung K9PFG08 flash memory
Cirrus Logic 338S0589 audio codec
Broadcom BCM4329FKUBG 802.11n with Bluetooth 2.1 + EDR and FM receiver
Broadcom BCM4750IUB8 single-chip GPS receiver
Front glass panel of the iPhone is constructed of Corning Gorilla Glass
Apple has integrated the UMTS, GPS, Wi-Fi, and bluetooth antennas into the stainless steel inner frame

Spyroscesarsc

Α8 ή Α4? Και τα δύο δεν παίζει.

Spyroscesarsc

https://www.youtube.com/watch?v=K7-OBoDFeDY&feature=player_embedded
Στην δεύτερη πτώση από ύψος ενός μέτρου σε σκληρή αλλά ομαλή επιφάνεια δεν θα ανοίξει και στην τέταρτη πτώση το μπροστά μέρος θα γίνει κομμάτια.

Spyroscesarsc

https://www.youtube.com/watch?v=hv3KzgMGhfM&feature=player_embedded
Επιπλέον, καλύτερα όταν θέλετε να τηλεφωνήσετε να το αφήνετε σε ένα τραπεζάκι γτ σε επαφή με το ανθρώπινο το σήμα χάνετε. Το γιατί χάνετε και που πηγαίνει η ακτινοβολία ούτε που θέλω να το μάθω. 😀

Επιπλέον η ΦΟΒΕΡΗ οθόνη retina παρουσιάζει σε πολύ κόσμο κίτρινα σημάδια. Από πολύ μικρά ως πολύ μεγάλα… Είναι σαν να σαπίζει η οθόνη. Η μάλλον καλύτερα, σαν να σαπίζει το μήλο! 😛

Πηγή: gsmarena

Tek

Spyroscesarsc, προτού γράψεις κάτι, διάβασε λίγο….Α4 είναι η ονομασία του επεξεργαστή και Cortex Α8 η ονομασία του πυρήνα (core).

Tek

Τελικά Spyroscesarsc, ή μικρό παιδάκι είσαι ή κάτι άλλο εξυπηρετείς. Άτομα σαν εσένα χαλάνε το καλό κλίμα αυτού του ιστότοπου. Δεν θα έπρεπε να επέμβω αλλά υπάρχουν πολλοί που διαβάζουν αυτό το site και παίρνουν απόψεις για τις μελλοντικές τους αγορές. Είναι κρίμα να γράφεις κατ’ αυτόν τον τρόπο και να ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Όλα τα κινητά (ηλεκτρονικές συσκευές γενικότερα) έχουν ένα ποσοστό ελαττωματικών τεμαχίων…ΟΛΑ. Φυσικό είναι οι καλύτερες και πιο δημοφιλείς συσκευές να δέχονται κακή και στημένη κριτική για ευνόητους λόγους. Το iPhone, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι ένα από τα πιο γνωστά κινητά παγκοσμίως. Άρα τα “προβλήματα” που θα έχουν κάποιες συσκευές είναι λογικό να γίνουν ευρέως γνωστά, και πιο πολύ από ότι ένα κινητό που πουλάει 10.000 παγκοσμίως. Τώρα όσον αφορά το θέμα με το σήμα, να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είναι στημένο, για να μειώσουν την αξία του κινητού. Υπάρχουν ξέρεις και gsm jammers…Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν τέτοια video. Τώρα πως γίνετε «η ΦΟΒΕΡΗ οθόνη retina παρουσιάζει σε ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ σημάδια» από τη στιγμή που ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ, δεν μπορώ να το καταλάβω. Ηρέμησε λίγο και άρχισε να μελετάς. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να βοηθήσεις τον κόσμο. Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει… Συνέχεια »

Spyroscesarsc

Οκ Κώστα. Tek μπες στο gsmarena και δες όλο το άρθρο. Προσωπικά δεν είδα τέτοια προβλήματα σε κανένα άλλο κινητό-flagship άλλης εταιρίας. Και η Apple φτιάχνει μόνο ένα κινητό. ‘Οχι εκατοντάδες όπως η Nokia, η Samsung ή δεκάδες όπως η HTC και η Motorola. Σε αυτές μπορείς να συγχωρήσεις κάποια προβλήματα, αλλά όχι και στην Apple που το μόνο που έχει να κάνει είναι να κυκλοφορήσει 1 κινητό. Το gsmarena το θεωρώ από τα πλέον αξιόπιστα sites. Και τα προβλήματα φαίνονται αληθινά. Το σήμα μάλλον έχει πρόβλημα γιατί η κεραία ακουμπάει στο μεταλλικό κάλυμμα. Και το χέρι ουσιαστικά απορροφά όλη την ραδιενέργεια. Με μία θήκη το πρόβλημα μάλλον θα εξαφανιστεί, αλλά η θήκη δεν είναι μόνιμη λύση. Το crash-test επίσης μου φαίνεται αληθινό. Και 1 μέτρο δεν είναι τίποτα… και μετά από 4 πτώσεις, η πρόσοψη έγινε κομμάτι ενώ ο Steve μιλούσε γιά οθόνη που δεν θα γρατσουνίζεται καν. Είχα ένα από τα πρώτα κινητά αφής και έφαγε αμέτρητες πτώσεις, μέχρι και από σκάλα έπεσε, χωρίς να πάθει τίποτα. Τέλος, τα κίτρινα σημάδια, ακούστηκαν αρχικά σε forums των fan του iphone. Και μάλιστα, κάποια δεν είχαν εξ αρχής το πρόβλημα αλλά εμφανίστηκε μετά από λίγες ώρες χρήσης. ‘Ισως η θερμοκρασία… Συνέχεια »

Tek

Spyroscesarsc, τί σημασία έχει αν η εταιρία κατασκευάζει ένα κινητό, με την αστοχία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων? Κανένα μα κανένα ηλεκτρονικό εξάρτημα δεν είναι 100% ακριβές. Υπάρχει πάντα μια ανοχή και ποτέ δεν είναι απόλυτο. Μόνο σε ιδανικές συνθήκες οι οποίες φυσικά δεν υπάρχουν ποτέ. Όσο για το σήμα και την κεραία, λες όταν το κατασκεύαζαν να μην προέβλεψαν αυτό που γράφεις? Στις δοκιμές έπειτα? Δεν το είδαν? Λοιπόν, μπορώ να σου δώσω και εγώ διάφορα site που λένε το αντίθετο, όπως και video που δείχνει το σήμα καμπάνα, ενώ κάποιος για 5-6 λεπτά το έχει στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ. Δεν θέλω να δικαιολογήσω τον Jobs, όντως έχει πει υπερβολές ουκ ολίγες φορές, αλλά τί θα κάνουμε τώρα…θα αρχίσουμε να πετάμε τα κινητά μας από τον 3-4 όροφο για να δούμε ποιο είναι πιο ανθεκτικό, ή θα μαζευόμαστε 4-5 άτομα και να καλύπτουμε τα κινητά μας μήπως και πέσει το σήμα?

https://www.iphonehellas.gr/18630/iphone-4-review-iphonehellas-2/

https://www.slashgear.com/iphone-4-smashed-in-pre-release-drop-test-1089264/

TheMasterGr

@Spyroscesarsc δεν μπορω να αποκτησω γνωμη για οτι λες γιατι δεν ξερω και πολλα απλως εκει που λες ραδιοενεργεια ειναι λαθος.ειναι ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια απλως το λεω μη παρεξηγησει κανεις γιατι ι ραδιοενεργεια ειναι κατι εντελως διαφορετικο και μη φοβηθουν

tsak4

το επόμενο κινητό που θα πάρω θα είναι αυτό που όταν το ρίχνεις σε τσιμέντο θα σπάει το τσιμέντο.. τι πράγματα διαβάζουμε….

Spyroscesarsc

@TheMasterGr, έχει απόλυτο δίκαιο man. Ακτινοβολία (ηλεκτρομαγνητική) είναι το σωστό. Δικό μου λάθος. 🙂

@Tek, οκ. Απλά είναι κάποια μεμονωμένα προβλήματα που είναι δικαιολογημένα. Αγοράστε iphone 4 άφοβα.

*>:>>

Οποτε βλεπω ενα διαλυμενο κινητο ευφραινεται η καρδουλα μου (ασχετως μαρκας).Προχτες διελυσα δυο παλια SE K850i 😀 (Ηταν τα παλια του πατερα μου).

babis

πρωτον δεν παιζει ρολο αν εχει ενα ή χιλια μοντελα παρα μονο ποσα κινητα ‘κυκλοφορει’ καθε εταιρια στην αγορα, και για εταιρια που δεν βγαζει μονο κινητα τα iphone ειναι παρα πολλα. Οσον αφορα την οθονη αλλο η σκληροτητα ενος υλικου (αντοχη στο να χαρασεται) και αλλο αντοχη στις κρουσεις (πτωσεις). Οσον αφορα το σημα ολα τα κινητα εχουν αδυνατα σημεια και τα περισσοτερα τα αναφερουν στο εγχειριδιο χρησης. Αν ισχυουν αυτα που ακουγονται για την οθονη ειναι απαραδεκτα παρολαυτα και για το 3GS ακουγοντουσαν διαφορα παρολαυτα δεν εχω αντιμετωπιση καποιο προβλημα. Το θεμα ειναι πως το iphone ή το λατρευουν ή το μισουν ενω στην πραγματικοτητα ειναι μονο ενα κινητο δεν πρεπει να φανατιζομαστε τοσο για χαρη του Steve και των ομοιων του.

tsokchri

το λατρεύουν όσοι το έχουν και το μισούν όσοι δεν το έχουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 4

Η στιγμή που iPhone πιάνει ξαφνικά φωτιά [βίντεο]

Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ένα iPhone 4, που λειτουργούσε τέλεια, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Ο Κινέζος που πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone 4 το 2011, θα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του

Το 2011, ο Xiao Wang στην Κίνα ήθελε να αγοράσει τόσο πολύ το iPhone 4 που έκανε μια συμφωνία για να πουλήσει το νεφρό του και να αγοράσει τη συσκευή της Apple. Πλέον η ζωή του κινδυνεύει μιας και εξ αιτίας μόλυνσης θα πρέπει να υποβάλλεται πλέον σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Πόσο εύκολα μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν iPhone 4 από iPhone X;

Η Apple με το επετειακό iPhone X έχει κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο iPhone συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, για την ίδια είναι μια φουτουριστική συσκευή. Σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι, αλλά σίγουρα έχει κεντρίσει την προσοχή.

Business Apple iPhone iPhone 4

Apple: Ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

Η Samsung είναι αυτή που έχει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά των OLED panels για mobile συσκευές και η Apple θα συνεργαστεί μαζί της για το επερχόμενο iPhone 8, που θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο.