iPhone 4S, Η υψηλή του τιμή δεν το κάνει προσβάσιμο στους Ευρωπαίους

Σε Μεγάλη Βρετανία, Αμερική και Αυστραλία οι πωλήσεις του iPhone 4S τις τελευταίες εβδομάδες πετάνε, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε ευρωπαϊκές χώρες όπως σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία όπου σημειώνεται αισθητή μείωση σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η εξήγηση δίνεται στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη αλλά και στις οικονομικότερες προτάσεις με Android.

, iPhone 4S, Η υψηλή του τιμή δεν το κάνει προσβάσιμο στους Ευρωπαίους

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Johnny3

Δεν πειράζει, θα πουλήσουν στην Ασία…

Vasilis_G

Εγώ θα προσέθετα η αναλογία υψηλή τιμή σε σχέση με την έλλειψη “καινοτομίας” σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, με λίγα λόγια δεν κάνει κάτι τόσο διαφορετικό απο το 4άρι ώστε να δικαιολογήσει την τιμή της στην αγορά.
@Johnny3 Σίγουρα ο εργάτης στο Σενζέν της Κίνας που παίρνει 90ε τον μήνα το περιμένει πώς και πώς !

panosv

Απόλυτα λογικό αφού για τις περισσότερες ευρωπαικές χώρες το siri δεν δουλεύει, οπότε δεν προσφέρει απολύτως τίποτα νέο, ενώ ο ανταγωνισμός προσφέρει άπειρες λύσεις για κάθε πορτοφόλι.

Lambros

Λογικό είναι να μην πουλάει στην Ευρώπη με αύτη την οικονομική κρίση που περνάνε.Πάλι καλά υπάρχουν και οικονομικότερες Android λύσεις.

enigma

Να υποθέσω ότι γενικά στις πωλήσεις της apple υπάρχει πτώση μιας και δεν βγάζει μόνο το 4s αλλά και το 4 8gb και το 3gs ακόμη….άλλωστε και οι ευθέως ανταγωνιστές του στα ίδια ποσά κυμαίνονται….Συνεπώς μόνο οι πωλήσεις του 4s δεν λένε τίποτα αν δεν έχει κάποιος και τις συνολικές στην κατηγορία.

Αντωνης

Εεμμμμμ .. ετσι ειναι αυτα , δεν μπορουμε να εχουμε ολοι το καλυτερο τηλεφωνο που υπαρχει.. Και να πω κατι .. μισω το iphone , εκνευριζομαι με την τιμη του , την μικρη οθονη και μπλα μπλα ΑΛΛΑ δεν μπορω να το αποχωρηστο απο την ζωη μου.

Silender

lol @ above

hayatevo9

lol @ Αντώνης. Έλα μη μου πεις, είναι ακριβό το i-phone? Από πότε βρε παιδιά?? Μπου χαχαχαχαχα

Wolf

Εγώ επειδή ήμουν κάτοχος τού 4 θα συμφωνήσω απόλυτα με τον «Αντώνης» πιο πάνω… πράγματι είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο που υπάρχει.. Απλό,εύκολο στη χρήση, όμορφο και στιβαρό…! Smartphones όμως υπάρχουν πολύ καλύτερα και λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τούς λόγους, από εκεί και πέρα είναι θέμα χρήσης και γούστου..! Κρίση… Κρίση… Αλλά ο κόσμος έχει γεμίσει iphone, τα συναντας παντού και σε όλες τις ηλικίες… Από τον πιτσιρικά που πάει γυμνάσιο μέχρι και τον 60ρη…! Το iphone επιδοτείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας περισσότερο από άλλες φτηνοτερες τηλεφωνικές συσκευές… Έτσι με σύνδεση το παίρνεις σχετικά «εύκολα»…!

ktsak

Αρα, αυτη η μειωση απο πλευρας iPhone, η η αντιστοιχη αυξηση απο πλευρας Android, δεν σημαινει οτι το ενα ειναι χειροτερο, η οτι το αλλο ειναι καλυτερο. Απλα η οικονομια που βρισκεται σε υφεση επηρεαζει τους παντες. Και εν κατακλειδι, παντα μιλαμε για μια συσκευη σε συγκριση με μια ολοκληρη πλατφορμα (κανεις δεν ξερει ακριβως ποσες συσκευες περιλαμβανονται στα συγκεκριμενη μετρηση, απο συσκευες των 99Ε, εως συσκευες των 699Ε). NOT TOO FAIR, δεν συμφωνειτε ? Τεσπα, ας ειναι !!!

Marinos

Τί δεν πουλάει ρε παιδιά..? Εδώ μόνο στην Ελλάδα μετράει πόσες πωλήσεις. Αλλα να μου πείς, τέτοια κοροϊδα είμαστε τί άλλο θα κάνουμε. Ας μην έχουμε να φάμε αλλα να έχουμε iPhone, είναι trendy… ΕΛΕΟΣ…

Dimitris

Εγω παντως το χτυπησα και ας εδωσα 900 Ελβετικα φραγκα για το 64αρι. αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω!

Spirus

Προσωπικα εγω εχω το 4αρι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και δεν βλέπω κανενα λογο να παω στο καινουργιο με ιδιο σχεδιο λιγο καλυτερη οθονη χαλια μπαταρια και λιγο καλυτερη καμερα
Iphone 5 παρακαλω και ειμαστε κομπλε

michael

Πάλι με το iPhone θα ασχολούμαστε ρε παιδιά? Αφού η Apple απευθύνεται σε συγκεκριμένα target groups, ποιος ο λόγος να σκάσω? Θα πάρω ένα καλό Android με όσα χρήματα μπορώ να διαθέσω και θα κάνω παρόμοια πράγματα.

zazas

Εκτος απο υψηλη τιμη εχει και υψηλη καταναλωση μπαταριας.. 😛

Antonis

Παιδια να μην διαβαζω κομεντς που γραφουν εγω εχω το 4αρι και δεν θα το αλλαξω επειδη κανει την δουλεια του…ε ελεος δηλαδη..ειναι δυνατον ?και για μενα αυτος που πηγαινει και το αλλαζει ειναι πολυ ηλιθιος.. λογικα το τηλεφωνο που κρατας πρεπει να πηγενει περισσοτερο απο 2-3 χρονια ( 600+ ευρο δινεις) αν ειναι δυνατον δηλαδη .. μερικες φορες σκεφτομαι.. να παω να δοσω 600 ευρω .??

Dimitris

Καλά φοβερό τηλέφωνο ….αξίζει και με το παραπάνω .Το Siri είναι τρομερό για να μην σχολιάσω την ταχύτητα και τα γραφικά του A5.παντα συγκριτικά με το προηγούμενο iPhone …

dimpapadok

Στην Ελλάδα όμως η κατάσταση δεν είναι έτσι. Εχθές πήγα σε ένα Γερμανό και Wind και δεν είχαν ούτε για δείγμα 4s και έλεγαν πως σε 2-3 βδομάδες θα ξαναφέρουν. Τελικά το αγόρασα από έναν γνωστό σε ένα κατάστημα cosmote και μου λέει πως ναι ο κόσμος αγοράζει 4s αλλά με συμβόλαιο και υψιλό πάγιο. Δηλαδή κάνουν 2χρονα συμβόλαια με 80-100 ευρώ τον μήνα και δίνουν και έξτρα λεφτά.. [ συνληθως καταλήγει να το πληρώνεις πάνω από 1100 ευρώ]

Συμπεράσματα δικά σας !

dimpep

Τα iphone μας μάραναν….και οκ σιγά το τηλέφωνο για την τιμή του πια. Αλλά τόσο κοροιδα είμαστε να αγοράζουμε όλοι iphone και mini που έχει βρωμίσει η αθήνα

Knight Rider

Λογικο τωρα τελευταια σχεδον η μιση ευρωπη ξερουν τι παιρνουν ,
αφου με 200ε παιρνουμε αρκετα καλο κινητο(Android 2.3) με υποστηριξη flash player,HD εγγραφη,512MB RAM και GPS
και το αλλο ειναι οτι στο iphone 4 παρολο που ειναι πανακριβο εχει και καποια βασικα μειονεκτηματα δηλ Κλειδωμενο Bluetooth,υποχρεωτικα πρεπει να βαλουμε το iTunes για μεταφορα τραγουδιων εικονων κλπ και το αλλο ειναι οτι δεν εχει Java

Knight Rider

Ναι προς το παρον μπορει πιο μετα να το κανουν να εχει ελευθερη μεταφορα δηλ να διαβαζει το κινητο σαν USB στικακι αλλα ευτυχως τα περισσοτερα Android μεχρι 2.3 εχουν ελευθερη μεταφορα.
Δεν λεω και το honeycomb και ics θελουν προγραμματα για μεταφορα αλλα ειναι σχεδον ακομα στο αρχικο σταδιο γιατι ειναι καινουργιες εκδοσεις, αλλα και παλι εφοσον δινουμε πολλα λεφτα για iphone και η apple εχει προχωρησει γιατι να μην εχουμε ελευθερη μεταφορα ?

Silender

what what what???

To honeycomb μια χαρα plug play & forget ειναι. Το Ics θα σου πω σε 2-3 μερες που θα μου ερθει.

Κατι αλλο μαλλον βλεπεις κωστα. Ουτε προγραμμα ουτε τπτ δε θελει.

panosv

@cVlachakis Ποιος ήρθε; Από που προκύπτει αυτό;

enigma

Άρα Κώστα πάλι μειονέκτημα της apple :p

Παντως ακόμα δεν καταλαβαίνω το κόλλημα κάποιον με το siri….Εκτός και αν πρόκειται να του μιλάνε στα αγγλικά….

Silender

Εμ κωστα ας προσεχες
😉

Νικος

εγω ηθελα να προσθεσω οτι κατα την γνωμη μου το iphone δεν ειναι παρα ενα κινητο σαν τα αλλα μπορεισ να εχει καποιες εφαρμογες περισσοτερες απο τα αλλα κινητα αλλα αυτο δεν σημενει οτι εναι και το καλυτερο κινητο που υπαρχει.εγω πιστευω οτι εχει γινει το κινητο για τους ‘πλουσιους’ μονο και μονο γιατι εχει μια υψηλη τιμη αλλα εγω πιστευω οτι δεν αξιζει 600 και 700 ευρω

dhmhtrhs

παιδιά να πάρω το galaxy s2 η το iphone 4s?πείτε μου παρακαλώ….

Wolf

Φίλε δημήτρη για να κάνεις τέτοιου είδους ερωτήσεις μάλλον πας για iphone..!

Timotheos

Καλημέρα. δείτε τιμές από το skroutz.gr για το 4s πριν από λίγο. Στα 16Gb 643,99, 32Gb 772, και τέλος στα 64Gb 886,90!!!!!!!!! Μα είναι δυνατόν με αυτές τις τιμές να πάνε καλά οι πωλήσεις για την συγκεκριμένη συσκευή? Ήμαρτον πια. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν αξίζει αυτά τα λεφτά ούτε κατά διάνυα.

dhmhtrhs

Wolf….έπεσες μέσα….ξέρω πωσ το galaxy είναι μακράν καλύτερο….έχω και ipad2…όμωσ μου αρέσει τρελά το iphone εξωτερικά και το galaxy δεν μπορώ να πω πως με τρελαίνει εξωτερικά….τι να κάνω ρε παιδιά….????

Dimos

Dhmhtrh θα σε βοηθησω εγω….Πουλησα το Iphone 4 και απο χτες εχω Galaxy S 2!!… Πάρτο..Αυτο σου λεω μονο…Μην το σκέφτεσαι…Το GS2 εννοώ!

ΓΙΩΡΓΟΣ

Κωστα μπορεις να μου πεις αν η τιμη του 4s πεσει το καλοκαιρι?? αν ναι ποσο??

pete

Να ρωτήσω επιδή σκέφτομαι να αγοράσω το iPhone 4S από το eBay ,αν λέει πως είναι της vodafone(Αγγλίας)είναι branded?

mhtsos89

Παιδια μια ερωτηση λιγο ακυρη αλλα δεν ξερω που αλλου να ρωτησω μιας και δεν ειμαι πολυ σχετικος…
Επειδη θα παει γνωστος μου στην Νεα Υορκη ξερετε ποσο πεζουν οι τιμες εκει για το 4s?
Επισης θα εχω τυχον προβληματα με φορτιστες ή με την wind?
Αν υπαρχει καποιο αλλο σχετικο thread παρακαλω να με παραπεμψετε εκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i