iPhone 4S, Αποτελέσματα δημοσκόπησης Techblog

Εδώ και πέντε ημέρες ψηφίζετε για το iPhone 4S. Σας άρεσε, δεν σας άρεσε, έχετε iPhone 4 και θα το αλλάξετε, θα είναι το πρώτο σας smartphone, δεν σας άρεσε καθόλου… Η γνώμη σας μετράει και μέσα από τις ψήφους 1680 φίλων της τεχνολογίας διαμορφώσατε το γενικότερο κλίμα σήμερα σχετικά με το νέο iPhone 4S.

, iPhone 4S, Αποτελέσματα δημοσκόπησης Techblog

, iPhone 4S, Αποτελέσματα δημοσκόπησης Techblog

To iPhone 4S το περιμένουμε Ελλάδα το Δεκέμβριο.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

58 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

λογικα αποτελεσματα

kostis

Νομιζω πως δεν εχει ιδιατερη αξια….ολα τα προβατακια ανα την υφηλιο θα πανε να το παρουν…ηδη η AT&T εχει ανακοινωσει 200.000 προπαραγγελιλες….μπεεεεεεεεεεε

Dami

@Kosti προβατάκια ή όχι δεν μπορείς να τους κρίνεις εσύ.Οπως δεν κρίνουν,να μην κρίνεις…βγάλε αλλού τα κόμπλεξ σου

kostis

@Dami λεω την γνωμη μου. αν δεν σου αρεσει δικο σου προβλημα.

panos13

Αναμενόμενο… Η apple αντι να κάνει βημα μπροστα εμεινε πανω κατω στα ιδια…Να δω οταν βγει το samsung galaxy s3 ποιος θα ξαναμιλησει για το αυτο το iphone…

Geo

Θα πρότεινα σε επόμενη δημοσκόπηση για το iPhone αντί για πατάτες! Αγγούρια… χαχαχα

Jimis

Πιστεύω ότι μέρος των αποτελεσμάτων ωφειλεται σε όλες αυτές τις φήμες που κυκλοφορούσαν…Οι περισσότεροι περιμέναμε κάτι απο αυτα που βλέπαμε και τελικά βγήκε το 4S!Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα υπέροχο κινητο αλλα κάποιος με 4αρι δεν έχει και πολλούς λόγους να το αποκτήσει…και αν θυμάστε τα ίδια είχαν γίνει με το 3GS και μετα σκωτονονταν για το ποιος θα το πρωτοπαρει!

kostis

Αν θυμαμαι καλα ομως το 3GS εχει εγγραφη video 640χ480 με 30 καρε ανα δευτερολεπτο – το 3G οχι!

Sakis

Δεν είναι ότι δεν είναι δυνατή συσκευή το 4S. Απλά ο κόσμος περίμενε κάτι άλλο. Περίμενε κάτι εντελώς διαφορετικό. Κι όταν μετά από τόση μεγάλη αναμονή παρουσιάζεις κάτι τέτοιο είναι φυσικό επόμενο να υπάρχει απογοήτευση. Τα πράγματα θα ήταν νομίζω αρκετά διαφορετικά αν στην apple έκαναν τον κόπο να αλλάξουν λίγο την εξωτερική εμφάνιση της συσκευής. Να δώσουν κάτι φρέσκο στην αγορά. Το να παρουσιάζεις όμως μια συσκευή η οποία είναι ακριβώς ίδια με την προκάτοχό της και αναβαθμισμένη μόνο σε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά είναι λίγο “άκυρο”. Ειδικά από την στιγμή που ο ανταγωνισμός έχει αναβάσει πολύ τα standards και έχει πολύ καλές προτάσεις.

lorentzos

Εντάξει για τα Ελληνικά δεδομένα η απαντήσεις ειναι στα λογικά πλαίσια, Η apple βγάζει ενα μοντέλο το πουλάει πανάκριβα(για τα ελληνικά δεδομένα) στην Αμερική είναι σε λογικές τιμές ενώ σε android βρίσκεις εκατοντάδες συσκευές σε όλες τις τιμές έτσι? Μπορεί σε κανα δυο μήνες εαν ξανακάνουμε δημοσκόπηση να μην μπορεί να πάρει κανένας κινητό με 600ευρω έτσι όπως πάει η οικονομία μας. και λέω την γνώμη μου, εάν μια άλλη εταιρεία έβγαζε ένα smartphone με την κατασκευή και ποιότητα(οχι λειτουργικό) του iphone με android θα πούλαγε τρελά παντού. φιλικά πάντα!!!

master_chief_gr

Sakis + 1

George

Η Apple έκανε μια στρατηγικής σημασίας κίνηση. Κυκλοφόρησε στην αγορά συσκευές low-cost, που ξεκινάνε απο τα 200 και φτάνουν μέχρι τα 400 Δολάρια. Στόχος κάθε εταιρείας είναι να πουλήσει περισσότερα και όχι να ικανοποιεί εμάς που τα βλέπουμε απο την οθόνη μας και δεν πολυενθουσιαζόμαστε.
Με το άνοιγμα που έκανε αυτό κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια να προσεγγίσει τους “φτωχότερους” καταναλωτές που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα όχι μόνο να αγοράσουν το iPhone των 700 Euro αλλά ούτε καν να το σκεφτούν.
Εάν εξετάσουμε το λανσάρισμα αυτό σε όρους ανταγωνισμού μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ότι η Apple προσπαθεί να “πιάσει” μια αγορά των smartphone στην οποία το Android ευδοκιμεί και σχεδόν μονοπωλεί!
Άρα εν ολίγοις, κάνει επέκταση στο target group της, κάτι που θα της φέρει σίγουρα περισσότερα έσοδα, και “χτυπάει” το “μονοπώλιο” των Android κινητών, πληγώνοντας έτσι τον αντίπαλο.

Για μένα ήταν πάρα πολύ καλή κίνηση, στρατηγικά και νομίζω στην ιδανικότερη στιγμή. Νομίζω θα το δείτε και εσείς αρκεί να θυμηθείτε ότι χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν ένα iPhone των 700 αλλά θέλουν να έχουν ένα smartphone!

FORO-XRISTOS

Μια ερώτηση το άσπρο θα βγει απευθιας ή όπως πέρσι θα περιμένουμε ?Έπρεπε να βάλεις και κατι ενδιάμεσο στις πατατες-απίστευτο θ τραβαγε πολλους ψηφους

Iakovos

Ο καθενας αγοραζει ο,τι τον αντεχει η τσεπη του, αυτο ειναι το νοημα…το οτι υπαρχουν χιλιαδες που κατηγορουν την apple μονο και μονο για να την κατηγορουν, αυτο υπηρχε ανεκαθεν. Ομως οι πωλησεις αλλα λενε…οποτε…οι πιστοι οπαδοι και σωφρονες χρηστες της apple θα κανουν το χρεος τους. Εγω αυριο μεθαυριο το παραγγελνω και αρχες νοεμβρη πιστευω θα το εχω.

p.s: Εδω περα μαζευομαστε επειδη αγαπαμε την τεχνολογια, ειδαλως θα λεγοταν iphonevsandroid.gr

Nickolas

@ George, φίλε μου, οι τιμές στις οποίες αναφέρεσαι είναι με συμβόλαιο 2 ετών και μόνο για τις εταιρείες κινητής της ΗΠΑ, στην Ελλάδα σκέτη η συσκευή θα ξεκινάει από τα 630 ευρώ περίπου τα 16GB και ούτε θέλω να σκέφτομαι σε τι τιμή θα φτάνουν τα 64GB.

Iakovos

@Nickolas

Στη Γερμανια το iPhone 4S θα εχει

16gb: 630 euro

32gb: 740 euro

64gb: 850 euro

ορίστε και το link

https://store.apple.com/de/browse/home/shop_iphone/family/iphone/iphone4s?mco=MjU1NTYyNzM

George

Φίλε @Iakovos, νομίζω καταλαβαίνεις ότι το εξέτασα απο την πλευρά της επιχείρησης, λέγοντας ότι ήταν πολύ σωστή στρατηγική κίνηση.
Όλοι όσοι παρακολουθούμε το techblog θα θέλαμε να δούμε κάτι πιο “εντυπωσιακό”, αλλά η Apple και η κάθε Apple κοιτάει την τσέπη της! Και οι πωλήσεις της μπορεί να γίνουν ακόμη περισσότερες με το άνοιγμα αυτό!

Φιλικά.

Thodoris

@Nickolas το Iphone στην Αμερική το 16αρι έχει ήδη από τις προπαραγγελείες 480 ευρώ… Νομίζω είναι αισθητή η διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα

Iakovos

@George

Ναι καταλαβαινω απολυτα. Οκ ειναι στον καθενα πιστευω, εγω ας πουμε ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το 4S γιαυτο και θα το αγορασω παρολο που εχω δυο 4αρια. Καλα οσα iPhone εχουν βγει τα ειχα, και εχω κρατησει μονο το πρωτο πρωτο, μιας και δεν κυκλοφορησε εδω

George

@Nickolas, καλό είναι να δούμε θα κοστίζει στην Ελλάδα με διετές συμβόλαιο για να μπορέσουμε να κάνουμε την σύγκριση με την Αμερική. Και ας περιμένουμε επίσημα χείλη..

venisk

Περιμενα κατι διαφορετικό…απογοήτευση..

Alex

Έχει πέσει πολύ Deja vu. Γίνεται όπως τότε με το 3gs. Όλοι έλεγαν πως δεν θα το έπαιρναν αλλά οι πωλήσεις του ξεπέρασαν όλα τα αλλά κινητά. Άντε να δούμε τώρα.

Kostas Pasvantis

Εγω θελω να πω μονο ενα πραγμα . Οσους τους αρεσουν τα android να μην το αγορασουν γιατι ηδη δεν φτανει για μας που το λατρευουμε . Κανενας δεν τους αναγκαζει . Παρτε android, windowsphone , bada κ.λπ. και μετα απο δυο μηνες φατε απογοητευση γιατι βγηκε νεο σουπερ ουαου κινητο , το δικο σου θα ειναι της πλακας και δεν θα παιρνει ουτε αναβαθμιση . Ασε μην μιλησω για την τιμη . Πες το αυτο για καποιον που πηρε το προηγουμενο 4 . Σημερα το δικο του κραταει αξια , μην πω βελτιωνεται λογω ios5 και . Περαστικα

Dimos

pasvantis Πολλα ++++++ 🙂

MasterX

λογικό το αποτελεσμα..

Nickolas

@Thodoris Η τιμολόγηση των ηλεκτρονικών στις ΗΠΑ είναι πολύ διαφορετική από αυτή της Ευρώπης, μπορεί το ευρώ αυτή τη στιγμή να είναι πιο ισχυρό, αλλά όταν πας να αγοράσεις το ίδιο προϊον στη Γερμανία, αντί για 500 δολάρια που θα έδινες στις ΗΠΑ, θα δώσεις 500 ευρώ. @George Σύγκριση με την Αμερική δε μπορούμε να κάνουμε για το λόγο που αναφέρω παραπάνω είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα, εκτός και αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει από την Αμερική. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω που λες παραπάνω οτι η Apple έκανε άνοιγμα. Οι τιμές στην Αμερική για το καινούριο iphone είναι ακριβώς οι ίδιες με τις περσυνές του iphone 4 δηλαδή 200 δολάρια τα 16GB, 300 τα 32 GB και 400 τα 64GB (με τα 64 να μην υπάρχουν στο παλιό iphone) φυσικά πάντα με διετές συμβόλαιο. Τώρα όσον αφορά την Ελλάδα από τις τιμές που γνωρίζουμε και ανέφερε και πιο πάνω ο Iakovos, στη Γερμανία το φθηνότερο μοντέλο χωρίς συμβόλαιο θα έχει 630 ευρώ, στην Ελλάδα με το παραπάνω ΦΠΑ που έχουμε πιθανό να το δούμε και πιο ακριβό. Το πόσο θα κοστίζει με συμβόλαιο στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να το δει κάποιος και από τις τιμές του τωρινού iphone… Συνέχεια »

NikosChr.

Καλά κανουν και το παίρνουν ολοι το iPhone. Ουτως η αλλως hype ειναι και θα περάσει, όπως πέρασε και του RAZR – back to 2004 (βλ. https://en.wikipedia.org/wiki/Motorola_RAZR). Οτι βγαινει στην αγορά εχει καλό marketing και ειναι προϊόν fashion etc, έχει ενα συγκεκριμένο lifecycle.
Ανταγωνιστικά μακάρι να κρατήσει και να πουλάει για να υπάρχει ανταγωνισμός (υπ. είμαι ορκισμένος AndroidFan) με τις άλλες εταιρείες κινητών, και να βλέπουμε τεχνολογική ανάπτυξη. Θέλουμε δεν θέλουμε αυτές οι δυο πλατφόρμες θα κυριαρχήσουν (και ίσως και τα WP7 σε λίγο καιρό). Ο καθένας ότι ζητάει παίρνει.

Jimis

Η Apple είναι ακόμα Νέα στον τομέα των κινητών…(5ος χρόνος…)Έτσι αποδείχτηκε ότι στρατηγική της είναι να βγάζει ένα μοντέλο…μετα το S και έπειτα το επόμενο μοντέλο με όλες τις καινοτομίες!Επειδή ήταν ακόμα αρχή δεν ήταν σίγουρο ποια είναι η πολιτική της,άλλοι έλεγαν ότι έτυχε και το είπαν 3GS άλλοι ότι έτσι ήταν γραφτούν…τελικά αποδείχτηκε ότι έτσι θα συνεχιστεί…οπότε υπομονή μέχρι το πραγματικό iPhone 5 του χρονου!Αν και τότε δεν βγάλει κάτι super ouaou τότε θα έχει όλο το δίκαιο ο κόσμος!Μέχρι τότε όμως… ας χαρούμε αυτα που έχουμε…

Dami

Κώστα θα έπρεπε να είχες σβήσει από τη πρώτη στιγμή το μήνυμα του Σάκη αν δεν ήθελες να μονοπωλήσει η κόντρα,όχι 2 αλλά 1 ατόμου που για δικούς του λόγους κράζει μία τεράστια μερίδα ανθρώπων.Στην τελική ούτε τον χαρακτήρισα,ούτε τπτ…απλά του είπα να μην κρίνει τις επιλογές άλλων,δεν το θεωρώ κόντρα αυτό.
Πίσω στο θέμα μας,θα έρθω να συμφωνήσω απόλυτα με τον George περί στρατηγικής κίνησης της Apple.Ακουγότανε εδώ και καιρό για ένα 2ο φθηνό μοντέλο και τελικά το εμφάνισε αλλά όχι με την μορφή που περίμεναν όλοι.Η κινήση φαίνεται πετυχημένη από την αρχή μιας και στα φορουμς οι περισσότεροι στρέφονται πλέον στην αγορά ενός iphone 4 (λόγω χρημάτων) καθώς και στην αναβάθμιση από 3G και 3GS σε iphone 4 και ακόμα λιγότεροι στο iphone 4S

Πόσοι θα τρέξουν να πάρουν το 4S μηλόφωνο λόγω του Siri και μόνο (στις ΗΠΑ πάντα) ;;;;;;;;;;;;

Ρε μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Δεν έχει σχέση με κανένα κόμπλεξ η αντίθεσή μου, φίλοι που το αναφέρετε.

Απλά κάποια πρόβατα δεν ανέχομαι να μου το παίζουν υπεράνω και κάποιοι τυχάρπαστοι να νομίζουν ότι επειδή το μηλόφωνο πουλάει σαν μουρλό, είναι και ότι καλύτερο υπάρχει…

Καταλαβαρδούνγκος κομπάδρες;;;

Giannis K

χίλιες φορές θα έπερνα το galaxy note.είναι κανένας πρόθυμος να μου το κάνει δώρο? :Ρ

Aυτό το …”πατάτες” ρε man πως σου ‘κατσε πραγματικά σαν ατάκα σπάω το κεφάλι μου (..πχ. να διάβαζα “μάπα”..ή “χάλια μάυρα” κλπ..) -μιλαμε χθες το διάβασα κ ξεράθηκα!:P
Y.Σ Tο iPhone με “χαλάει” το design του+οι “γνωστές” ιδιοτροπίες.. του iOS+ITunes etc!;)

Spiros

Δεν παν να βγαλουνε οι αλλες εταιριες 8πυρηνα smartphones,το iphone θα ξεχωριζει γιατι ειναι το κινητο που τα αλλαξε ΟΛΑ!!!!!!!ανεξαρτητος αν ειναι value for money

NikosChr.

@Spiros:
Κανεις δεν αντιλέγει οτι αλλαξε πολλα πράγματα – αλλα και κανεις δεν αντιλέγει επίσης οτι το αντίπαλο δέος πλεόν θα ειναι ( βλ. ανακοίνωση IceCream) αρκετά πιο ώριμο 😉

kostas

Διαφωνώ σε πολλά σημεία με το iphone4s και γενικά με το iphone, αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι είναι μία καταπληκτική συσκευή. ειδικά το 4s. Είχα android(htc desire S) ,έχω WP7(htc HD7) ,δεν λέω πολύ καλά,ακόμη και WP7 που είναι καινούρια, αλλά αν είχα λεφτά και την δυνατότητα να ξοδέψω τόσα χωρίς να τα στερηθώ από αλλού, μάλλον iphone θα αγόραζα. 😛

Dami

Φίλε μου Γιώργο μέσα στα πλαίσια διαλόγου πάντα θα ήθελα να τεκμηριώσεις γιατί είναι πρόβατα αυτοί ενώ εσύ δεν είσαι.Εγώ θα σου αναφέρω απλά ότι στην Αμερική τα iphone είναι 200 ευρώ κάτω από την Ελλάδα και με συνδέσεις τα πέρνουν από 0 εώς 200 δολλάρια τα τελευταία μοντέλα ενώ για τα αντίστοιχα GS2 πρέπει να δώσουν γύρω στα 550 δολλάρια.Από την άλλη υποστηρίζουν μία εταιρία κολοσσό της χώρας τους η οποία τρέφει πολλά στόματα στην Αμερική.Και αυτά δεν είναι προσωπικές πεποιθήσεις αλλά γεγονότα…γιατί πέραν από το γούστο του καθενός και αυτοί είναι 2 πολύ καλοί λόγοι για να αγοράσει ενας Αμερικάνος ένα iphone (δεν μιλάω για τις άλλες χώρες,μόνο για Αμερική),στις άλλες χώρες η αισχροκέρδια δίνει και πέρνει και προφανώς δεν αξίζει να πάρεις iphone

George

@kostas με τα λεφτά που χάλασες για τα 2 HTC σίγουρα έπαιρνες iPhone χωρίς να τα στερηθείς..:P joke..

giorgaras

Gianisk +1000000000000000000000
παιδια δεν λεω οτι το iphone δεν αξιζει απλα οτι επρεπε να ειναι πιο φθηνο ασ πουμε 400-600 ευρω Υ.Γ Εμενα ποιος θα μου το παρει το galaxy note ειστε να μου το κανετε δορο επειδει ειμαι νεοσ στο forum

Dami

@Gianisk & Giorgaras
Μην φοβάστε,ετοιμάζει διαγωνισμό ο Κώστας με έπαθλο το Galaxy Note 😛

George

@giorgaras, αν υποσχεθείς ότι θα γράψεις σωστά το “δώρο”, το “επειδή” και θα βάλεις “ς” αντι για “σ” στο τέλος της λέξης! πλάκα κάνω:D μην παρεξηγηθούμε..:)

kapa

για μενα τι μηλοτηλεφωνο ειναι μια μουφα…απλα…..ερωτω μερικους μηλο-fans…..Ποιες ειναι οι καινοτομιες της μηλοεταιριας;;Το οτι τα mp3 η ακομα ποιο κοινως τραγουδια οπως τα λεει ολος ο κοσμος…η μηλοεταιρια τα βαπτισε i-tunes…;;; Η μηπως το οτι το διπυρηνο επεξεργαστη τον ειπε Α5;;; Η μηπως ειναι τρομερη η κινεζικη καμερα που φοραει το 4s…..;;;;; Kαι τοσες τοσες αλλες φαντεζι εμπορικες τριπλες…..Yπαρχουν τοσες κινηταρες στην αγορα…..htc sensation…xperia arc….galaxy s2….και σε ρεαλιστικες τιμες εως 600 ευρω…….καλο το μηλο δε λεω..αλλα θα πρεπε να χε μεχρι 500 ευρω….αντε 550…..

Nickolas

@Dami
Στην Αμερική το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών αγοράζουν κινητά μέσω συμβολαίων. Το iphone 3GS 8GB με διετές συμβόλαιο δίνεται δωρεάν, το iphone 4 8GB κοστίζει 100 δολάρια, ενώ το καινούριο iphone 4S ξεκινάνε τα 16GB από τα 200 δολάρια. Αν κοιτάξεις στην ιστοσελίδα της at&t έχει επίσης πολλά ακόμα smartphone όπως το HTC HD7S που το έχει δωρεάν και όσον αφορά το Galaxy S2 που αναφέρεις το κοστολογεί στα 200 δολάρια με διετές συμβόλαιο, ακριβώς όσο και το νέο iphone. Αν πάς να τα πάρεις ξεκλείδωτα αυτά τα τηλέφωνα σαφώς είναι πολυ ακριβώτερα για το iphone 4s θα δώσεις 680 δολάρια τα 16GB. Οπότε όπως βλέπεις συμφέρει καλύτερα κάποιον να πάρει για παράδειγμα το κατα πολύ ανώτερο HTC HD7S παρά το iphone 3GS.

GREG

Σας άρεσε, δεν σας άρεσε το iPhone 4s, τα ποσοστά της αγοράς δείχνουν πως το Android κατατρόπωσε Apple και NOKIA:

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ GfK

Υπερδιπλασιασμός των smartphone

Παρά την οικονομική κρίση, η απήχηση των «έξυπνων» κινητών στην Ελλάδα αυξάνεται όλο και περισσότερο: σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς GfK, στο χρονικό διάστημα 1 Ιανουαρίου – 31 Ιουλίου 2011 τα smartphones υπερδιπλασίασαν το μερίδιο αγοράς τους σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2010, αγγίζοντας πλέον το 30%. Η έκθεση βασίστηκε σε στοιχεία από τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους της χώρας μας και δείχνει πως κύριος λόγος αυτής της αύξησης είναι η ποικιλία σε προδιαγραφές (και τιμές) των smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό Android της Google. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατφόρμα της Google εκτίναξε το μερίδιό της στην Ελλάδα στο 65% (από 10,5%), με το αντίστοιχο μερίδιο των μοντέλων της Apple να περιορίζεται στο 13,7% (από 26,6%) και των «έξυπνων» τηλεφώνων Symbian της Nokia στο 16,1% (από 42,6%).

Πηγή Καθημερινή 9 Οκτωβρίου 2011
https://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_09/10/2011_458840

Dami

@Nickolas
Η Apple στην ιστοσελίδα της πούλαγε ξεκλείδωτα iphone 4 με αρχική τιμή 499$ (αν θυμάμαι καλα,αν κάνω λάθος διορθώστε με),τώρα λόγω του iphone 4S δεν βρίσκω αυτή την επιλογή…υποθέτω είναι θέμα χρόνου μέχρι να την ξαναεπαναφέρουν.Το φθηνότερο GS2 ήταν στα 555$ περίπου (τιμές Amazon).Δεν λέω αμελητέα η χρηματική διαφορά αλλά κάπως έτσι ήταν πάντα.

Nickolas

@Dami
Ναι αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις το GS2 με το iphone 4. To GS2 μπορείς να το συγκρίνεις με το iphone 4s καθώς είναι και τα δύο διπύρηνα, με 8mp καμερες, το πρώτο με μεγαλύτερη οθόνη, το δεύτερο με καλύτερης ανάλυσης οθόνη. Και το iphone 4s θα ξεκινάει από τα 650 δολάρια οπότε μιλάμε για 100 δολάρια διαφορά, υπέρ του samsung.

Dami

@Nickolas
Μιλάω για τις μέρες πριν ανακοινωθεί το iphone 4S,δλδ όταν το iphone 4 πωλούνταν ως το τελευταίο μοντέλο της Apple.Υποθέτω πως την ίδια τιμή θα έχει και το iphone 4S μιας και πάντα το ίδιο τιμολόγιο είχε η Apple…το άμεσο μέλλον θα δείξει.
@Greg
Αυτό φίλε μου ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που κυκλοφορόυν “smartphones” με 200 ευρώ και υπολειτουργούν γιατί δεν μπορούν τα “φτηνά” τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν να υποστηρίξουν το λογισμικό android.Επίσης αυτή την στιγμή στην αγορά πωλούνται 30 συσκευές με λογισμικό android ενώ αντίστοιχα πωλούνται 3 συσκευές με ΙΟS.

kats

Ακουστε όλοι τον αστυνομο πριν σας σβησει απ το χάρτη..

Gr

@Dami
Νομίζω πως το Android σαν ανοιχτό λογισμικό σχεδιάστηκε με ελάχιστες απαιτήσεις σε Hardware μιας και είναι βασισμένο στον Linux-Kernel 2.6. Γι’ αυτό και ένα κινητό που τρέχει 2.2 (Froyo) λειτουργεί πολύ καλύτερα με 2.3 (Gingerbread) και δεν έχει πρόβλημα να τρέξει και Honeycomb.
Λογικό είναι να κυκλοφορούν smartphones με 200 ευρώ και παράλογο είναι να κυκλοφορούν smartphones σε τιμή ενός καλού laptop. Ή να χρεώνουν 100 δολάρια παραπάνω από μοντέλο σε μοντέλο με μοναδική διαφορά 16GB μνήμης. Είναι τιμολογιακή πολιτική της εκάστοτε εταιρείας. Η Amazon έβγαλε το Fire στα 199 δολάρια και το πουλάει 50 δολάρια φθηνότερα απ’ ότι της κοστίζει να το κατασκευάσει γιατί ποντάρει στις συνδρομές. Αν αγοράσεις μία καλή καρέκλα θα δώσεις 50 ευρώ. Αν αγοράσεις μία καρέκλα ενός διάσημου σχεδιαστή ενός διάσημου σχεδιαστικού οίκου θα πληρώσεις 800 ευρώ γιατί σου πουλάει την ιδέα του ακριβά. Ένα μπλουζάκι φτιαγμένο στην Κίνα για μισό δολάριο με την στάμπα του Armani θα το πληρώσεις 40 ευρώ. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς του εμπορίου, στα ηχεία, τους ενισχυτές κ.τ.λ.(Βλέπε Β&Ο) Δεν ισχύει πάντα το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Ο Jobs τόσο κοστολόγησε την ιδέα του και τόσο σας την πουλάει. Αυτό λέγεται marketing.

Yannis

Σιγουρα η απογοητευση εχει να κανει με τις φημες αλλα το 3G με το 3GS ειχε ουσιαστικες και αναγκαιες αλλαγες και φυσικα αλλες εποχες εκεινες ο ανταγωνισμος ακομη ηταν σε πρωτογονο επιπεδο. Τωρα ο ανταγωνισμος ειναι πολυ σκληρος και σχεδον ολα τα κορυφαια Smartphone Android και WP7 με εξαιρεση τη ΝΟΚΙΑ και την APPLE ακολουθουν φιλικη τιμολογιακη πολιτικη προσφεροντας προιοντα ανωτερα και πιο επικαιρα. Νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα να ανακοινωθουν δυο συσκευες ενα 4s σε φιλικη τιμη <500€ και ενα 5αρι με ολα τα καλα του ανταγωνισμου στις γνωστες τιμες ετσι θα ηταν ολοι ευχαριστημενοι και ο ανταγωνισμος ανησυχος

manolis Tsagkarakis

όσοι κάνετε συγκρίσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά και μόνο είσαστε πάρα πολύ εκτός..μα πολύ εκτός…

Το κινητό κατά τη γνώμη μου το αξιολογείς για το πόσο σε καλύπτει σε αυτά που θέλεις… π.χ. έχει δεν έχει μπροστινή κάμερα το κινητό μου ΔΕ με νοιάζει μιας και δεν κάνω βιντεοκλήσεις ποτέ μου, όμως κάποιος θα χαρακτήριζε τη συσκευή μου υποδυέστερη αν δεν έχει ή κορυφαία άμα έχει???

Το βασικό είναι να κάνεις τη δουλειά σου όπως θέλεις..

Αν φτάνει σε κάποιον η 3,5″ οθόνη για παιχνίδια + βίντεο γιατί να θεωρηθεί καλύτερο ένα κινητό με 5″ οθόνη????

Γιωργος Μ

το 333 τα λεει ολα….

ado

μεσα στο 12 θα βγαλουν το Iphone 5 οπως εγινε με το ipad2 και θα μαζεψουν αλλα τοσα λεφτα
τα apps ειναι που το κανουν ρε παιδες ασυγκριτο,που να συγρινεις app απο ios με αλλα….
τα μεν ειναι σαν επαγγελματικα ενω τα αλλα μονο και μονο για να λες “κοιτα το εχω κι εγω..!”
μουσικη πας να κανεις και στο ενα ακουγεται το πιανο σαν μυγα.. ΖΖΖΖ ενω στο αλλο μεχρι και το FL studio υπαρχει…
μακαρι να υπηρχαν αυτα τα apps και σε κινεζικο με 100 ευρω κι ας ειχε sar 4000.000.000 θα το παιρνα,ποιος θελει να ξοδευει τα λεφτα επειδη ετσι ακουει?
να πω πως δεν εχω iphone αλλα με τοσα που βλεπω εκει θα παω

blasito

Το upgrade που έγινε στο 4S το θεωρώ λίγο επίδειξη από την μεριά της Apple ενώ ΄ήθελε πραγματικά να παρουσιάσει το Siri. Αν το Siri ήθελε hardware upgrade για να λειτουργησει δεν το γνωρίζω…
Όπως και να έχει το πράμα, ο καθένας μας βλέπει, κρίνει, παρατηρεί, μαθαίνει και βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσει τελικά αυτό που του αρέσει…

blasito

Διαβάζοντας λίγο τις απαντήσεις που δίνουν διάφορα παιδιά θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν πρόβατα, έξυπνοι, χαζοί, θύματα κτλ. Αν σε βολεύει το iOS ή σου αρέσει η εμφάνιση του iPhone αγοράζεις iPhone. Αν σε βολεύει το android αγοράζεις android. Αν δε θες αφής παίρνεις ένα κινητό με πλήκτρα..

Θεωρώ, όμως, άσχημο να στερηθεί κανείς βασικά αγαθά για να αποκτήσει ένα ακριβό κινητό.. Βέβαια, κι αυτό επιλογή είναι..

Giannis

@Kosta εγώ έχω πιάσει στα χέρια μου πολλά iphone, για την ακρίβεια έχω πάρει με επιδότηση ΟΛΑ τα μοντέλα της apple εκτός 4 και το 3gs το χρησιμοποιώ ακόμη..Και αυτη τη στιγμή το μόνο προιόν που έχω κρατήσει (και θα κρατήσω) της apple ακόμα είναι το ipad2.. Είσαι γελασμένος με τη ιδέα που έχεις, και το λέω με μεγάλη σιγουριά. Αν θεωρείς ευκολία το συγχρονισμό μέσω itunes για να βάλεις βίντεο, μουσική κ.α. στο κινητό ή να κάνεις 8 και 9 βήματα για να στήσεις μέσω εφαρμογής να στο κάνει τότε με γεια και χαρά σου. Η ευκολία εξαρτάται πάντα απο τη χρήση που κάνεις στη συσκευή. Για μένα ευκολία android>>iOS δυστυχώς, και το λέω χρησιμοποιώντας τη ταμπλέτα με δύσκολους περιορισμούς όπως μόνο με streaming πχ και πληρωμένα apps ενώ στην άλλη πλευρά mVideoPlayer κλπ. Αλλά πάντα εγώ είμαι παιδί windows και με αυτό το τρόπο έχω μάθει να σκέφτομαι..Το itunes εν έτη 2011 είναι πεπαλαιωμένο και δε μπορείς να το χρησιμοποιείς με την ίδια ευκολία που χρησιμοποιείς ένα android πλέον που το συνδέεις το βρίσκει σαν εξωτερικό και του τα ρίχνεις χύμα τα πάντα. Όλα τα κινητά αν τα κρατάς εκεί που είναι η κεραία και σφιχτά προφανώς θα… Συνέχεια »

okman

Συγγνώμη αν και δεν θα πάρω iphone, το βρήσκω πολύ καλό κινητό το 4s
άλλωστε τι καλύτερο θα μπορούσε να βγάλει αυτήν την στιγμή η apple;
είναι φώς φανάρι ότι με αυτό το κινητό 4s προετοιμάζει μετά να βγάλει αμέσως το iphone 5.
αλλά όταν παρουσίαζε η apple το 4s δεν μπορούσε να πεί πόσο σύντομα θα έβγαζε το iphone 5 γιατί θα έλεγε ο κόσμος άσε να μην πάρουμε τώρα το iphone 4s γιατί θα βγάλουν αμέσως το iphone 5 που είναι και ποιό καλύτερο!
Αυτή την εχεμύθια την κάνουν οι εταιρίες των smartphones γιά καλύτερες και περισσότερες πωλήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple iOS 9 iPhone 4S

Apple: Μήνυση 5 εκατ. με την κατηγορία ότι ρίχνει την επίδοση σε παλαιότερα iPhone

Η Apple δέχτηκε νέα μήνυση, στην οποία ο ενάγων ζητά αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων διότι θεωρεί ότι η Apple εσκεμμένα ρίχνει την επίδοση στα παλαιότερης γενιάς iPhone. Στην αγωγή υπάρχουν πάνω από 100 iPhone 4S τα οποία αναφέρεται ότι με την αναβάθμιση σε iOS 9, η Apple τα αχρήστευσε επίτηδες.

News iPhone 4S Plaisio

iPhone 4S 8GB: Στο Πλαίσιο με τιμή 199 ευρώ

Η ευκαιρία μας να αποκτήσουμε – ανακατασκευασμένο (refurbished) – iPhone λέει ότι είναι τα καταστήματα Πλαίσιο και πουλάνε για 48 ώρες το iPhone 4s 8GB με τιμή 199 ευρώ. Πρόκειται για μοντέλο “Οκτώβριος 2011” με οθόνη αφής 3.5 ιντσών ανάλυσης 640×960 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή A5 και μνήμη RAM 512MB.

News Apple iOS 9 iOS 9.1

iOS 9.1 Beta vs iOS 9: Σε iPhone 4s και iPhone 5

Η νέα έκδοση του iOS 9 είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες μέρες και οι αρχικοί αριθμοί υιοθέτησης είναι πολύ ενθαρρυντικοί για την Apple. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες, ειδικά όσοι έχουν παλαιότερα μοντέλα όπως iPhone 4s και iPhone 5, ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην απόδοση των iPhones που αναβαθμίστηκαν, αν και η Apple είχε υποσχεθεί καλύτερη […]

News Apple iOS 9 iPhone 4S

iOS 9 vs iOS 8.4.1: Speed test video

Το iOS 9 είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες μέρες και μέσα στο πρώτο 24ωρο εγκαταστάθηκε ήδη περίπου στο 20% των iσυσκευών. Σε θέμα χαρακτηριστικών σίγουρα το iOS 9 είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του iOS 8.4.1, αλλά τι γίνεται σε θέμα ταχύτητας και απόδοσης, ειδικά όταν πρόκειται για παλαιότερες συσκευές όπως iPhone 4S ή iPhone […]