iPhone 4S, Η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση επικεντρώνεται στο Siri

Το iPhone 4S μπορεί να έχει ταχύτερο επεξεργαστή και καλύτερη κάμερα από τον προκάτοχό του όμως η λειτουργία Siri είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει. Το Siri μετατρέπει το κινητό σας σε έναν προσωπικό βοηθό και σας επιτρέπει να τον ρωτάτε και αυτός με τη σειρά του να σας απαντάει. Το πρώτο διαφημιστική της Apple επικεντρώνεται σε αυτό.

, iPhone 4S, Η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση επικεντρώνεται στο Siri

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis Tsagkarakis

πολύ περίεργο να βασίζει τις πωλήσεις της συσκευής αυτής σε μια Beta εφαρμογή….

Γιωργος

Βετα εφαρμογη που στην αμερικη φαινεται να δουλευει παρα πολυ καλα ! φαντασου να βγαλουν και τελικη εκδοση!!!

J S

Αν και οντως βλεπουμε μονο τις δυνατοτητες του Siri, η διαφημιση αυτη ειναι εξαιρετικη…

Vasilis

Παιδιά αυτή η εφαρμογή δεν θα είναι ποτέ μη beta για τον απλό λόγο οτι δεν είναι άνθρωπος και πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα προβληματικής λειτουργίας.

Tzimakos

Το πιο περιεργο ειναι που βασιζει της πωλησεις της συσκευης σε εφαρμογη γενικα.. Και το φτηνο μαρκετινιστικο κολπο του να κανει disable το siri στα 3gs και 4 ωστε να ειναι αποκλειστικο στο 4s για να κανει πωλησεις.. Πολυ φτηνη τακτικη κατα τη γνωμη μου.. Ειμαστε στην εποχη των εφαρμογων, δεν μπορεις να banareis software και ποσο μαλλον απο τις ιδιες σου τις συσκευες..

Αλλα αν η ”καινουργια” σου συσκευη ειναι ετη φωτος πισω απ τον ανταγωνισμο, εχεις καταφερει να κρατησεις το κοστος κατασκευης στα 50 ολοκληρα cents παραπανω απο το προηγουμενο μοντελο, εισαι απληστος και θελεις να μεγιστοποιησεις τα εσοδα σου σε βαρος των καταναλωτων, φανταζομαι θα το κανεις κι αυτο..

Νικόλας

Γι ´αυτο έχουν πουληθεί ήδη πάνω απο 4 εκατομμύρια? έτη φωτός πίσω και βλακείες….

Tzimakos

@Νικολας

Με συγχωρεις, εγω απλα ειπα την γνωμη μου γιατι πιστευω σαν καταναλωτης στο value for money και πως ακομα και η σχεση εταιριας καταναλωτη μπορει να διακατεχεται απο σεβασμο προς τον καταναλωτη, κατι που κατα την γνωμη μου δεν κανει η apple..

Oσο για τις πωλησεις, δεν αμφεβαλλα ποτε οτι θα κανει τοσες, αφου εχει δημιουργηθει ενα trend απο το πρωτο κιολας iphone που κρατα απο τα μαλλια τους καταναλωτες που ειτε θαυμαζουν το φαινομενο iphone ειτε θελουν να ειναι απλα στη μοδα κρατωντας ενα iphone (μην αρνηθεις οτι εχεις δει πανω απο 100 κοπελες, οχι παντα πανω απο 18 να κρατανε iphone 3gs και 4)..

Τελος το ο,τι στο 80% των prime time τηλεοπτικων σειρων της αμερικης ζουνε σε εναν κοσμο που το μονο ειδος κινητου τηλεφωνου που υπαρχει ειναι το iphone της αντιστοιχης γενιας απο τον καιρο του 2g ακομα, πιστευω πως ειναι μια απο τις καλυτερες κινησεις marketing της apple και εχει παιξει τεραστιο ρολο στο να γινει το iphone μοδα..

Vasilis

@Tzimakos χα χα όντως με την δεύτερη παράγραφό σου το έχω παρατηρήσει και εγω αυτό….όλα τα τούρκικα iphone εχουν!

Sotiris

Siri + mobile data ?? οπως και να χει η θα αλλαξει καποτε αυτο ?

Γιωργος

Αυτα τα περι μοδας ειναι κυριως ελληνικο συνδρομο και λιγο ευρωπαικο γενικοτερα κατα τη γνωμη μου. Στην αμερικη, ναι ειναι μοδα δεν αντιλεγω, αλλα οι περισοτεροι απο αυτους που θα αγορασουν αυτες τις συσκευες θα χρησιμοποιησει και τις αντιστοιχες δυνατοτητες της. Στην αμερικη αν καποιος χρησιμοποιησει το σιρι στο μετρο θα ειναι φυσιολογικο. Στην ελλαδα θα γινει το θεμα συζητησης ενος βαγονιου, συν τα γελια που θα ακουστουν! και αν με διαψευσει καποιος για το τελευταιο! Πειτε μου οτι οι κατοχοι του galaxy S2 δεν το περνουν και για τη μοδα το κινητο και πραγματικα θα γελασω. Ενας μεσος καταναλωτης (το μεγαλυτερο μερος των παιδιων του techblog ειναι ο μεσος καταναλωτης) δεν θα καταλαβει τι διαφορα του επεξεργαστη τις apple και του galaxy S2 (η και ακομα γρηγοροτερου) στις εφαρμογες που χρησιμοποιει!!! Οι εταιριες με το μαρκετινκγ προσπαθουν να σε κανουν να αγορασεις το προιον τουσ ακομα και να μην το εχει τοσο αναγκη. Διοτι ειτε παρεισ διπυρινο στα 800 ειτε στα 1,2 τις ιδιες εφαρμογες θα χρησιμοποιεις χωρις να καταλαβαινεις διαφορα. Ολα ειναι θεμα προοθησης του προιοντος. Οπως ειναι φυσιολογικο, δεν εχει νοημα μια τετοια συζητηση γιατι δεν βγαζει καπου. Ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια και επιλογες… Συνέχεια »

Dimtiriskor

Στα Ipod touch 4gen υπαρχει περιπτωση να δουμε το siri ?

GiannisAnteNteee

@Γιώργος
+1 από εμένα. Σε βρισκω πολύ σωστο στα λεγόμενα σου. Το βλέπω από εμένα τον ιδιο που αν και είμαι με όλα τα κινητά κολλημένος συνεχεια (χρησιμοποιόντας κατά κύριο λόγο e-mail, internet, office) η μόνη διαφορά που μου έγινε αισθητη ήταν η ταχύτητα σερφαρισματος μεταξυ των LG Optimus 7 – Nokia N8. Και δεν ήμουν σίγουρος αν η θετική διαφορα του LG ευθυνόταν στο χρονισμό του επεξεργαστή ή στα Windows… Αργότερα έμαθα κ εγώ!..
Σιγουρα πάντως είναι πολύ λιγα τα άτομα που χρησιμοποιούν στο μέγιστο ένα επεξεργαστη (δεν είμαι μέσα σε αυτά). Οπότε και πολλά τα θύματα αυτου του marketing… 😉

Someone

Beta αλλά λειτουργεί καλά και γίνεται εξυπνότερο με την πάροδο του χρόνου και εμπλουτίζεται περισσότερο ανάλογα με της ερωτήσεις που του κάνουν όσοι το χρησιμοποιούν.
Την apple λίγο την νιαζει αν οι αγοραστές της να μηνούν χωρίς siri σε iphone 3gs-4, δεν είναι θέμα hardware γιατί η επεξεργασία του siri γίνεται στο server της apple.

Παρολαφτα βλεπω πολλες αγγελιες απο 3gs και iphone 4, για να πάνε σε 4s η κάποιο καλό android.

Μανώλης Τσαγκαράκης

και πάλι όχι από εμένα στο Siri.. Ελλάδα έτσι κι αλλιώς θα αργήσουμε να το δούμε…

Βασικά αν το καλοσκεφτείς δημιουργεί στους Αμερικάνους εξάρτηση όπως έχουμε εμείς οι Έλληνες-Ισπανοί-Ιταλοί με τη μαμάκα μας και το μπαμπάκα μας που ΠΑΝΤΑ εξαρτόμαστε από αυτούς… Έτσι και το Siri, εκεί που νομίζεις ότι είσαι ανεξάρτητος και θα παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις θα έρθει το Siri για να σε Siri (σύρει) στην αβεβαιότητα και στην αναζήτηση βοήθειας και 2ης γνώμης από κάποιον άλλο, ακόμα και τον άψυχο server της Μηλοεταιρείας!!!

orestis

Γιατί έχει και τίποτα άλλο στο οποίο μπορεί να επικεντρωθεί?

kalagas

Είδα όλο το βίντεο της παρουσίασης του iPhone 4S και ομολογώ ότι σαν πρώτη εντύπωση με ψάρωσε… Μετά συνηδειτοποίησα ότι στα Ελληνικά μπορεί να μη βγει την επόμενη 2ετία… Επίσης είμαι πολύ περίεργος αν κάποιος πει στο Siri το εξής: “Send my last picture taken via BLUETOOTH to nearby device” τι θα απαντήσει το Siri??? “Sorry mate, i can send it only via E-mail”??? Είναι πολλά τα λεφτά παιδιά για να του λείπουν βασικές δυνατότητες… Για αυτό συμφωνώ με τον πιο πάνω φίλο που μιλάει για “Μόδα”… Γιατί τις περισσότερες δυνατότητες του, ένας μέσος χρήστης δεν θα τις χρειαστεί/χρησιμοποιήσει ποτέ, ενώ να στείλει μια φωτογραφία μέσω bluetooth σε ένα φίλο με άλλο κινητό, θα το χρειαστεί/χρησιμοποιήσει σίγουρα… Οπότε θα έχει ένα κινητό που στην ουσία δεν του “κάνει”, το έχει δηλαδή επειδή είναι “Μόδα” και όχι επειδή χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του… Και για το Galaxy SII που ανέφερε άλλος φίλος ποιο πάνω θα συμφωνήσω ότι αρκετοί το παίρνουν από “Μόδα” γιατί και αυτό το τηλέφωνο έχει τρομερές δυνατότητες που κάποιος μέσος χρήστης δεν θα χρειαστεί/χρησιμοποιήσει ποτε… Αλλά υπάρχει μια τεράστια διαφορά… Το Galaxy SII έχει και ΟΛΕΣ τις βασικές λειτουργίες… Οπότε το Galaxy SII (ή όποιο άλλο κινητό αντίστοιχης κατηγορίας)… Συνέχεια »

Yannis

Επικεντρωνεται σε κατι το οποιο δεν δουλευει πουθενα σωστα πλην της Αμερικης και ειναι και σε δοκιμαστικο σταδιο ακομη Ακομη και η ιδια η Apple λοιπον παραδεχτηκε οτι δεν εχει τιποτα το νεο και το καινοτομο να δωσει αυτο το iphone…

Γιωργος

ενας φιλος πιο πανω ειπε οτι προσπαθει να κανει τουσ αμερικανους να εξαρτηθουν απο το σιρι. απλα στην αμερικη ολοι οι εμποροι / καταστηματαρχεσ κλπ προοθουν την επιχειρηση τους οσο μπορουν μεσω ιντερνετ, παντου. γιαυτο και μπορεις στην αμερικη , οπως και σε πολλες ευρωπαικες χωρες, μπορεις να κανεις τι δουλεια σου με το κινητο σου και το ιντερνετ και να ψαξεις οτι θελεις. στην ελλαδα μπαινεις στο google maps και δεν μπορεις να δεις ουτε τις διαδρομες του μετρο. Δεν ειναι θεμα εξαρτησης. Κι εγω που μενω στην αυστρια μπορω οτι θελω να το βρω στο ιντερνετ. Οτι θελω το βρισκω online. Στην ελλαδα οταν θελω να βρω κατι με τα δυσκολιας βρισκω κατι στο ιντερνετ. Στην ελλαδα δεν τους νοιαζει να προοθηθουν!
αλλα αυτη ειναι αλλη κουβεντα!

The PokerGosh

Μου φαίνεται πάρααααα πολύ καλό το εργαλείο…
😉

Geo

Αφού δεν έχει να αναδείξει και τίποτα παραπάνω σαν λειτουργικό…. στο ίδιο έργο θεατές στο ήδη 5 χρόνια μπροστά (που πέρασαν) iOS !!! Ααα ναι… ξέχασα έφεραν την επανάσταση… πάλι!!! 😛
χαχαχα!!!

bec

Εξελίσσει τον όρο smartphone τουλάχιστον για το ios, αφού πλέον μια εφαρμογή θα εκμεταλλεύεται όλες τις άλλες εφαρμογές και δυνατότητες του smartphone χωρίς αφή αλλά με την ομιλία στο κινητό σου. Επίσης δίνει νόημα στον όρο cloud services που μέχρι τώρα θεωρούνταν ανούσιος. Όσο μικρή και να φαίνεται η οθόνη του και χαζό το λειτουργικό του πάλι έκανε τη διαφορά το iphone,ναι κυρίως για το χρήμα και προς το παρόν με beta μορφή που όμως ποιος ξέρει πως θα εξελιχθεί και θα διαδοθεί μέσα από τη μόδα του του και την έκανε ολοκληρωμένα πρώτο παρά την ελευθεριά του εξυπνότερου ανοιχτού αντίπαλου android…

sql

Η apple πήρε ένα σάπιο στοιχείο, το διαφήμισε και το έκανε main selling point του λειτουργικού της. Αααα, ΜΠΡΑΒΟ APPLE, γιου σακ.

1) Πολύ πριν το SIRI
https://www.google.com/mobile/voice-actions/
https://www.youtube.com/watch?v=gGbYVvU0Z5s

2) Android εφαρμογή που φτιάχτηκε σε 8 ώρες. ΣΕ 8 ώρες. Όχι, δώστε λίγο βάση γιατί μάλλον ΔΕΝ καταλάβατε. ΣΕ 8 ώρες.
https://www.youtube.com/watch?v=EaUxUBAFJ1U&feature=related
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vfcfckILNHo
https://www.youtube.com/watch?v=sHwTTh617ik

3) Γιατί SIRI σακς. Και δεν το λέω γιατί είναι σάπιο και δεν μπορεί να βρει τίποτα στην Ελλάδα, το λέω γιατί η τύπισσα έχει γαμάτη προφορά και το Siri συνεχίζει να καταλαβαίνει ***.

Φανταστείτε να πάει ο μέσος μη-native-english-speaker να δώσει voice action.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=eSTKnYbeA4c#t=164s

Sotiris

@sql Να ενας μέσος μη-native-english-speaker οπως τον χαρακτηρησες.
———–> https://www.youtube.com/watch?v=aeRsKYUaLrk

Λες να μη μπωρει να δωσει εντολες στην Siri ?? (χαχαχαχα) 😀

okman

– τί έγινε μεγάλε γιατί είσαι έτσι;
– είπα να δοκιμάσω το siri στο iphone και το ρώτησα πιό άλογο θα κερδίσει στις ιπποδρομίες και μου είπε:
– πόνταρε στον αριθμό 44444, στην 4η κούρσα, στην 4η σειρά, τό 4ο άλογο!
– ποπό! φανταστικό! είπα και πήγα και στοιχημάτισα εκεί ένα μεγάλο ποσό!
– και τί έγινε;
– άστα βγήκε 4ο!

bec

@sql αυτό που αναφερες λέγεται voice search και,ξέρεις οτι σημάνει search σε Internet και χάρτες με περιορισμένες δυνατότητες πάνω στο κινητο και όσον αφορά το τι καταλαβαίνει,μόλις διαπίστωσα ότι είναι λίγες εντολές και αυτές με δυσκολία…
Το ότι δε μπορούνε να πάρουν iPhone έστω για να το δοκιμάσουν κάποιοι δε τους σώζει η κοροϊδία,στο κάτω κάτω ας μη διαβάζουν και ποστάρουν στα σχετικά θέματα…Το Siri τουλάχιστον είχαν τα κότσια να το ονομάζουν beta οι “”ανίκανοι”” devs της apple,τι να πει και το android που απο μόνο του είναι ημιτελές και beta αφού στο μικρό μωρε θέμα των drivers και των αναβαθμισεων κάνει τη πάπια και γελάει…

GiannisWST

Και η ελληνικη διαφημιση του siri:

https://www.youtube.com/watch?v=r4sauHE4oRA&feature=youtube_gdata_player

Yannis

Τοσο απελπισμενοι ειναι πια οι AppleFanboys που εχουν εναποθεσει τις ελπιδες τους στο SIRI? Χαχαχαχαχα Επιτελους κυριοι παραδεχτειτε το η Μηλια ξεραθηκε και τα μηλα μεινανε αγουρα με πορδες (sorry κιολας) δεν βαφονται πασχαλινα αυγα. Χρειαζεται κατι παραπανω απο ενα beta software που δεν ειναι καν international για να κατακτησεις τον κοσμο των smartphone. Αν και πιστευω πια οτι ο ορος smartphone ειναι καταχρηση για το iPhone… εχει καταντησει ο χαζουλης της παρεας…

bec

να ταν η ζήλια ψώρα θα τρέχανε όλοι να το πιάσουν στα καταστήματα…

sql

@bec Δεν λέγεται search, voice actions λέγεται. Και μάντεψε: Δεν έχει καθόλου περιορισμένες δυνατότητες ίσα ίσα, ακριβώς ότι κάνει και το siri κάνει και το voice actions, μόνο που 1) προυπήρχε του siri, 2) δουλεύει καλύτερα,(δώσε βάση στο αρχικό post μου) 3) η google δεν άρχισε τα marketing tricks της apple https://www.google.com/mobile/voice-actions/ Στέλνει κ αυτό μηνύματα/e-mails/κρατάει notes με την φωνή Σου δίνει οδηγίες για navigation με την φωνή/σου δείχνει κοντινά places για φαγητό/ποτό/κτλ/Σου δείχνει χάρτη από περιοχές Σου βάζει να σου παίξει τραγούδια, βίντεο κτλ Παίρνει επαφές τηλ/Παιρνει επιχειρήσεις που δεν έχεις στις επαφές τηλ e.g. “call Pizzeria Venti Mountain View” Σε πάει στο τάδε site. Κάνει search σε μηχανές αναζήτησης. Η μόνη διαφορά του Siri είναι ότι δεν κάνει search στο google, αλλά στο wolfram alpha. Όχι θα στο ξαναπώ επειδή μάλλον δεν έχεις καταλάβει. Το ΜΟΝΟ που κάνει το siri είναι να ψάχνει στο wolfram alpha και όχι στο google. https://www.wolframalpha.com/ Επίσης η αγαπητή μας apple πρόσθεσε ακόμα κάποιες γελοιότητες επιπέδου όταν λες “who are you” να απαντάει “I am your humble personal assistant” (siiiic). Φυσικά κάτι τέτοιο ^ είναι ικανό να κάνει funboys να τρέχουν να το αγοράσουν, εγώ όμως προτιμώ να κρίνω τι είναι χρήσιμο και… Συνέχεια »

bec

@sql voice search υπάρχει στο market και όχι voice actions και όχι δεν παίζει μουσική χωρίς συμβατή εφαρμογή αλλά δεν δοκιμάσεις και το siri δεν ξέρεις τι κάνει και αυτό.
Όποιου δεν αρέσει η διαφήμιση ας μη ποσταρει καν…

Klaus

παιδια να ρωτησω κάτι!
επειδη ειμαι ασχετος με τα iphone, ποτε δεν είχα, και ποτε δεν ειχα δει τα χαρακτηριστικα τους, τωρα μπηκα κ εγω στο τρυπακι της apple και θελω να ρωτησω, οτι δεν εχω δει πουθενα αν το iphone εχει ραδιοφωνο…??
εκτος και αν θεωρείται δεδομενο και δεν αναφερεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple iOS 9 iPhone 4S

Apple: Μήνυση 5 εκατ. με την κατηγορία ότι ρίχνει την επίδοση σε παλαιότερα iPhone

Η Apple δέχτηκε νέα μήνυση, στην οποία ο ενάγων ζητά αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων διότι θεωρεί ότι η Apple εσκεμμένα ρίχνει την επίδοση στα παλαιότερης γενιάς iPhone. Στην αγωγή υπάρχουν πάνω από 100 iPhone 4S τα οποία αναφέρεται ότι με την αναβάθμιση σε iOS 9, η Apple τα αχρήστευσε επίτηδες.

News iPhone 4S Plaisio

iPhone 4S 8GB: Στο Πλαίσιο με τιμή 199 ευρώ

Η ευκαιρία μας να αποκτήσουμε – ανακατασκευασμένο (refurbished) – iPhone λέει ότι είναι τα καταστήματα Πλαίσιο και πουλάνε για 48 ώρες το iPhone 4s 8GB με τιμή 199 ευρώ. Πρόκειται για μοντέλο “Οκτώβριος 2011” με οθόνη αφής 3.5 ιντσών ανάλυσης 640×960 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή A5 και μνήμη RAM 512MB.

News Apple iOS 9 iOS 9.1

iOS 9.1 Beta vs iOS 9: Σε iPhone 4s και iPhone 5

Η νέα έκδοση του iOS 9 είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες μέρες και οι αρχικοί αριθμοί υιοθέτησης είναι πολύ ενθαρρυντικοί για την Apple. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες, ειδικά όσοι έχουν παλαιότερα μοντέλα όπως iPhone 4s και iPhone 5, ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην απόδοση των iPhones που αναβαθμίστηκαν, αν και η Apple είχε υποσχεθεί καλύτερη […]

News Apple iOS 9 iPhone 4S

iOS 9 vs iOS 8.4.1: Speed test video

Το iOS 9 είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες μέρες και μέσα στο πρώτο 24ωρο εγκαταστάθηκε ήδη περίπου στο 20% των iσυσκευών. Σε θέμα χαρακτηριστικών σίγουρα το iOS 9 είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του iOS 8.4.1, αλλά τι γίνεται σε θέμα ταχύτητας και απόδοσης, ειδικά όταν πρόκειται για παλαιότερες συσκευές όπως iPhone 4S ή iPhone […]