iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S II, Μέσα από τη ματιά της Sammy

Πριν από ένα 24ωρο ανακοινώθηκε επίσημα το iPhone 4S. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ανανεομένο iPhone 4 με διπύρηνο επεξεργαστή A5 και τη λειτουργία φωνητικής επικοινωνίας Siri. Η Sammy δεν έχασα χρόνο και λίγες ώρες αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκριτικό πίνακα με το καμάρι της το Galaxy S II.

Συμφωνείτε με τον πίνακα της Samsung ή πιστεύετε ότι παρουσιάζει αυτά που τη συμφέρουν;

, iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S II, Μέσα από τη ματιά της Sammy

Πήρατε μέρος στη δημοσκόπιση για το iPhone 4S;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

61 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marinos

δεν τα πολυπιστευώ αυτα ειδικά το οτι το ανδροιδ ειναί πιο ευχρηστο απο το ιος 5 παρόλο που είμαι κάτοχος ανδροιδ συσκευής

Dimitris

Προτιμω samsung galaxy 2 , το iphone 4S δεν με εντυπωσίασε ιδιεταίρα περιμενα κατι αλλο..
συμφωνα με τον πινακα το galaxy 2 ειναι καλυτερο..απλα θα περιμενω για το iphone 5 για να πω αν η apple εκανε κατι το ιδιαιτερο! και αν αξιζει να δωσει κανεις 600+ ευρο..!

lorentzos

Η διαφορα ειναι οτι το s2 κυκλοφορεί ειδη μερικούς μηνες με αυτα τα spec και σε λιγους μηνες θα το ξεπερασει το 4s σε spec με το s3 και μπορει να το χτυπηση και στην τιμη ανετα!!!

lefteris

Αμα το iphone 4 το βρω φτηνα σε μεταχειρισμενο τωρα που βγηκε το 4ς ισως το δοκιμασω. Αλλιως πιστευω πως η apple εχει πολυ δρομο ακομα. Οτι hardware kai να εχουν οι συσκευες χωρις ιδανικο software δεν κανουμε τιποτα

tom

συμφωνω με την SAMMY 🙂

kakadi

Μα κωστη μου φυσικα και παρουσιαζει οτι τη συμφερει..Δες για παραδειγμα στην αναλυση ποσο γαργαρα το περναει… Τελος παντων δεν εχει νοημα το δρομο smartphone με τη σημερινη εννοια τον χαραξε η apple και ολοι ακολουθησαν για να παρουν μεριδιο απ την πιτα.. Τα specs αν η συσκευη δουλευει αψογα και γρηγορα να τα βρασω και αλλα κινητα με τοπ specs οπως το galaxy s που ειχα κολλαγε μεχρι που μου ρχοταν να το σπασω στο τοιχο.Σιγουρα υπαρχουν κ αλλα τωρινα που κολλανε.. Επισης το support λογισμικου της apple δεν υπαρχει..Το 3gs που ειναι 2,5 κοντα χρονων θα παρει το ios5.. Και εγω με το galaxy περιμενα πανω απο μισο χρονο την 2,2 official.. Η ποιοτητα κατασκευης επισης ειναι κατι που αναζητα ο καθενας και το 4αρι οπως και το 4s ειναι κορυφαια.. Ετσι οπως το βλεπω καλυτερα να πληρωσω αυτα παρα την καμερα 2 mp μπροστα.. O καθενας διαλεγει αυτο που τον εκφραζει..

Mic31

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, κυρά Σάμυ. Το μόνο κινητό ανδροιδ της σαμυ που αξίζει τα λεφτά του είναι το nexus s, με smooth λειτουργία και πλήρη υποστήριξη σε νέες εκδόσεις του λειτουργικού.

fred

κ εγω συμφωνω με samsung

Jimis

Μα παμε καλα;Η Samsung περα απο τις κλοπες περασε και στα ψεματα; Παρουσιαζει ακριβως οτι την συμφερει…την αναλυση που ανεφερε ενας φιλος πιο πανω την περναει στο ετσι…επισης στο λειτουργικο λεει απλα ios 5 ενω στο SGS2 λεει the latest software of Gongerbread!Ελεος δηλαδη!Ας κατσει η Samsung να κανει ενα τοσο επιτυχημενο λειτουργικο οπως το iOS και μετα ας μιλησει για κινητα!Επισης ολα της τα μοντελα tabpets,smartphones κτλ ειναι πλαστικουρες!!!!Παρτε το χαμπαρι!Αγοραζετε πλαστικο με 400€! Η Apple απο την αλλη προσφερει τοσο Hardware(δικο της) οσο και Software που είναι επισης δικο της!Ουσιαστικά βασίζεται στην δική της προσπάθεια να φτιάξει το οτιδήποτε ποιοτικά αλλα και με εξαιρετικά χαρακτηρίστηκα και καινοτομίες!Το SGS2 θα παλιωσει σε 2-3 μήνες το πολυ αφου η Samsung θα βγάλει ένα άλλο πιο καλο…έπειτα θα το ξαναλλαξει και αυτο θα συνεχίζεται με 2-3 διαφορά και όπως βλέπουμε αντιγραμενα!Επισης η Apple με ένα κινητο το χρόνο έχει καταφέρει αυτο που η Samsung και η κάθε Samsung δεν μπορει Νέα το κάνει ούτε στα όνειρα της!Και όσο για το SGS2…μπορει να είναι φαινομενικά καλύτερο σε κάποια χαρακτηριστικά…αλλα στην πραγματικότητα το μόνο καλο που έχει σε σχέση με το iPhone είναι ότι μπορείς και κουβαλας μαζι σου μια ψησταριά όλη την ημέρα,αφου… Συνέχεια »

AnDRogone

Εννοείται ότι το SΛMSUNG GALAXY SII είναι κλάσεις ανώτερο από το αϊφον φορ ες……

stavros

χαχα ειναι τελειως ελεεινη η samsung.
Aντι να επενδυσει σε ερευνα και τεχνολογια (γιατι αραγε δεν φτιαχνει δικο της λογισμικο?) καθεται και αντιγραφει την apple.
Aντε ας αντιγραψει και το siri τωρα. Ενοειται πως ο πινακας ειναι φτιαγμενος οπως την συμφερει. 600 ευρω galaxy την στιγμη που ενα κινητο των 60 ευρω εχει ποιοτικοτερα πλαστικα χεχεχεχε…

sofoklas

@Jimis
Στο iphone 4 επεξεργαστης, ram,και μνημη flash ειναι της samsung ενω η οθονη ειναι της lg αρα ποιο hardware φτιαχνει μονη της? Επισης το θεμα με την υπερθερμανση στο SGS2 εχει λυθει εδω και καιρο.

AnDRogone

Φίλε Σταύρο έχω SII μου έχει πέσει 50 φορές και δεν έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ, μείνε εσύ με το γυάλινο και το φόβο μη σου πέσει

χαχαχαχαχα!! XDDD :pPP LoOL

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Μαλλον δεν λεει μονο η Sammy ψεματα…
Δηλααδη τι θα ακουσω ακομα…
Εννοείτε πως το S2 δεν βραζει ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..O μονος τροπος για να το κανω να βρασει ειναι να το ρυθμισω στο 1.6ghz και να παιζω για αρκετη ωρα καποιο HD Game της Gameloft.. Οσο ναναι κατι παραπανω θα ξερω μιας και το εχω τοσους μηνες..
Το κινητο ειναι απο αλλο πλανητη.. Κανει τα παντα και ειναι υπεργρηγορο.. Μεχρι και USB Flashακι διαβαζει..Ειναι σαν να εχεις παντα μαζι σου laptop..Και συνδεεται και παντου χωρις καν να θελει software..Αυτη την στιγμη το εχω με custom ROM και Kernel και με αρκετη χρηση (wifi , τηλεφωνα μηνυματα , μουσικη κτλ) βγαζει τρεις μερες ευκολα.. Με μονο τηλεφωνα μηνυματα και ελαχιστο serfing (οπως αυτην την εβδομαδα) ειμαι στις 4 μερες και κατι ωρες και μου μενει ακομα περιπου 30%.. Και για τους δυσπιστους εχω και screenshot..
Τελος παντων κατα την γνωμη μου , καλο ειναι το 4S αλλα το μονο που καταφερε ειναι απλος να πλησιασει το GS2.. Στο μοναδικο που υπερεχει το 4S ειναι η ποιοτητα κατασκευης.. Σε ολα τα αλλα ειναι λιγο πιο κατω..
Εμενα αυτη ειναι η γνωμη μου και δεν με απασχολει ποιος συμφωνει και ποιος οχι..

Alex

Τραγική η Apple,έπεσε στην παγίδα που έστησε,τόσος ντόρος για το τίποτα,ας τα λουστεί τώρα και ας ετοιμάσει καμιά μύνηση μπάς και κόψει την φόρα της Samsung.

Dami

Ο καθένας θεωρεί οτι κατέχει ή πρόκειται να πάρει ως το καλύτερο.Εγώ έμεινα στο σημείο “content stores : App Store ONLY”…μα καλά,πόσο τραγική μπορεί να είναι για να γράψει κάτι τέτοιο? Θα μας τρελάνουν οι σχιστομάτηδες…μέχρι και το android τον Ιούλιο είχε 250.000 apps σε αντίθεση των 500.000 του app.Τα υπόλοιπα είναι απλά παπάτζες,διαλεγμένα ένα προς ένα ότι τους συμφέρει.Τέσπα όταν γίνει ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ των 2 τιτάνων,θα μάθουμε πραγματικά ποιος είναι ο καλύτερος για να ηρεμήσουν και οι 2 πλευρές…αν και βλέπω την Motorola να τους τρώει και τους 2 στο τέλος.Εχουν αρκεστεί και οι 2 να ανταγωνίζεται η μία την άλλην και δεν βλέπουν ότι υπάρχουν και άλλες εταιρίες που βγάζουν δυναμίτες

giannia

Φιλε jimi διαφωνώ μαζί σου για πολλούς λόγους. Η apple το έχασε το παιχνίδι σε πολλές χώρες με εξαίρεση όσες θα έχει native γλώσσα το Siri. Η ανάλυση 480 είναι μια χαρά, δηλαδή στα νέα αντροιντ που θα έρ8ουν μαζί ή πριν απο το 4s ελλάδα και θα έχουν 720 ανάλυση στις 4 και πάνω ιντσες τι πρέπει να κάνουμε, κωλοτούμπες? με τα δικά σου κριτήρια τα 3gs θέλουν πέταμα για θέαση.. Η google βγάζει το λειτουργικό του G2 που λες και δε ξέρω πόσες αντροιντ συσκευές έχεις πειράξει αλλά στα χρόνια που ζεί το αντρόιντ έχει κάνει άλματα, ειδικά μετά απο 2.2 εκδόσεις, δε του λείπει τίποτα απο το ios. Το σχόλιο σου για τα πλαστικά των 400 ευρώ δηλώνει πόσο ανάγκη έχεις να βγάλεις το iphone καλύτερο που πλήρωσες παραπάνω.. Όλα το ίδιο σπάνε αν πέσουν κάτω και το iphone πιο εύκολα απο όλα: https://www.youtube.com/watch?v=zW_swJiebIA&feature=channel_video_title και ενδεικτικά ότι πληρώνεις αέρα κοπανιστό για μεγάλο μέρος της τιμής του (στα 150usd το κόστος του 4 αν το googlαρεις). Το G2 δεν είναι καθόλου ψησταριά, τουλάχιστον όσα έχω εκτενώς λιώσει και ζεσταίνεται όσο ζεσταίνεται το ipad 2 που κατέχω. Προφανώς όλα τα 2πύρηνα έχουν μεγαλύτερη έκλειση θερμότητας απο το SoC. Πραγματικά… Συνέχεια »

kakadi

To iphone ειναι iphone τελος.. οσο καλυτερο να ειναι καποιο android μετα απο ενα χρονο δε θα το θυμαται κανεις..Για το μηλο ολοι θα μιλανε ομως ειτε θα κραζουν καλη ωρα ή θα αποθεωνουν.. Εγω με το πιο παλιο iphone4 αν το πουλησω θα χω μεγαλυτερο κερδος απ τον φιλο πιο πανω με το πιο καινουργιο gs2.. Το λειτουργικο μου εμενα αν και ισως μια υποψια πιο αργο ειναι πιο smooth και σταθερο απ το δικο του.. Κ ας χρονιζει τον επεξεργαστη του στα 1,6 οπως λεει..Και να μη βιαστειτε να απαντησετε γτ το gs2 το χει ο αδερφος μου ο οποιος απο αναγκη πηγε εκει.. Πιο ακριβο βλεπετε το μηλοφωνο και του λειπαν 100 ευρω.. Να μην αναφερω ξανα updates – υποστηριξη, ποιοτητα, ποιοτητα εφαρμογων, πωλησεις (που κατι δειχνει κ αυτο).. Τα χω ξαναπει πιο πανου..

kakadi

Α και επισης οταν το bada φτασει το ios τοτε να μιλησουμε για samsung..Οσο η σαμμυ θα δανειζεται λειτουργικα με την apple για μενα δε θα μπορει να συγκριθει..

Dami

@giannia
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω την Apple μιας και αν περίμενα ότι πάνω κάτω έτσι θα είναι,περίμενα τουλάχιστον να μην έβγαζε 4S αλλά ένα 5 με καινούριο σχεδιασμό – και γιατί όχι? 2 -3 βλακειούλες ακόμα ως τεχνικά χαρακτηριστικά για τα μάτια αυτών που χαίρονται να συγκρίνουν το hardware(μία μεγάλη παρένθεση)…πίσω στο θέμα μας,από θέμα αίσθησης στο χέρι και ποιότητα κατασκευής δεν παίζει θέμα σύγκρισης.Το γυαλί είναι πάντα πιο ακριβό απο το πλαστικό και σου δίνει μία αίσθηση πιο στιβαρής συσκευής…αυτό από μόνο του φυσικά δεν δικαιολογεί την τιμή του iphone.Αμα έβγαζε δλδ η Samsung το GS2 από ανθρακονήματα και το πούλαγε στα 700 ευρώ,δεν θα λέγαμε τα ίδια? Το ανθρακόνημα όμως αν και πολύ πιο ακριβό θα έδινε άλλο κύρος.
Υ.Γ : Αν κανένας κινέζος διαβάζει αυτό το ποστ,ας το προτίνει σε καμία εταιρία της Ασίας,για να πάμε τις συσκευές σε άλλο επίπεδο 😛

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Το bada ειναι πολυ νεο για να φτασει τα κορυφαια λειτουργικα αυτην την στιγμη αλλα αμα μιλησουμε για δανεικα , οπως η sammy “δανειζεται” και καλα το software ετσι και η apple δανειζεται το hardware μιας και πολλα απο κει μεσα ειναι της samsung.. Αμα καταφερει και η apple να βγαλει hardware τοτε ξαναμιλαμε για δανεικα.. Οσο για την ταχυτητα και το smoothness οσο και παραξενο να σου φενεται, το GS2 σε σχεση με το 4αρι που εχει ο κολλητος μου υπερτερει και στα δυο ! Και για να μην αρχισουν ολοι να λενε οτι αυτο ειναι υπερβολη , μετραω το ποσο smooth ειναι σε ομοια πραγματα. Δηλαδη λιστες , ΜΕΝΟΥ ιντερνετ κτλ ! Τονιζω το μενου γιατι το SG2 οντας android phone εχει μενου κανονικο για τα apps σαν το iphone και μενου εξωτερικο για συντομευσεις και widgets.. Η συγκριση εχει γινει φυσικα στο εσωτερικο μενου για τις εφαρμογες , οχι στο εξωτερικο για τα widgets οπως ειναι λογικο αφου τα widgets ειναι πολυ πιο βαρια απο τα εικονιδια των εφαρμογων.. Α και οσο για το overclocking παραδειγμα ηταν αν εγινε κατανοητο για να δειξω το ποτε μπορει να ζεσταθει..Μονο με overclocking και hd gaming.. Το κινητο το χρησιμοποιω… Συνέχεια »

Viktor

Τι τσακωνεστε ρε παιδια.Κοιταχτε λιγο τι γινεται στην Αμερικη.Η Apple με δυο συσκευες εχει πατησει καθε αλλη εταιρια με 200+ συσκευες.Δεν υπαρχει καλυτεο λογισμικο απτο iOs απλα ειναι τα πραγματα.Απλα εδω στην Ελλαδα επειδη εχει αυτη τι τιμη το θαβετε ολοι επειδη αναγκαστικα παιρνετε Android.If you don’t have an iPhone,well you don’t have an iPhone.

Giannis

Ναι ρε σίγουρα στην Αμερική που το iOS είναι περισσότερο καιρό αλλά ακόμα και στην ανακοίνωση της apple που έγινε χθες το iOS ήταν 10 μονάδες μπροστά από το android με τα επίσημα στατιστικά της apple και το θέμα είναι ότι δε συγκρίνουνε κινητά αλλά λειτουργικά και πχ στις ταμπλετες προφανώς και η apple θα έχει το προβάδισμα και έτσι θα προσθέτει στα στατιστικά. Το θέμα είναι ότι εδώ και καιρο ακόμα και στην Αμερική για την αγορά των smartphones το αντροιντ είναι βασιλιάς , με την κίνηση της η apple με το Siri σίγουρα θα πουλήσει αλλά έχει νόημα να το ζητάμε το χαρακτηριστικό εδώ? αν ήμουν Αμερική θα έπαιρνα 4s πιθανόν αλλα τώρα τι συζητάμε? και ναι η μείωση 130+ ευρώ που έχει το iPhone4 πριν καν βγει το νέο δεν είναι πρωτοφανές δλδ? σίγουρα έχει καλύτερη μεταπωλητικη αξία το iPhone αλλα όχι όπως τα παλιά μοντέλα. Στο θέμα μας, για τις συγκρίσεις ο καθένας παίρνει ότι θέλει και θεωρεί καλύτερο κινητό με δικά του κριτήρια. Εγώ απλά θεωρώ το galaxy 2 καλύτερο και περί ορεξεως κολοκυθοπιτα!

kakadi

Για το hardware φιλε δημητρη που ανεφερες.. Οταν φτιαξει και η samsung επεξεργαστη τοτε να μιλησεις..Εγω μιλησα για λειτουργικο!!

sql

Πραγματικά υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που θα έπαιρνς το iphone 4s αντί του s2?!

E, και επίσης λογικό είναι τα ζώα στην αμερική να παίρνουν iphone, γιατί well, απλά τρέχουν σαν τα πρόβατα.

Λοιπόν συνοψίζοντας τον πίνακα το s2 έχει ΠΟΛΥ καλύτερο επεξεργαστή (και gpu), απείρως καλύτερη οθόνη (η 3.5αρα του 4s θυμίζει κάτι σε zte blade..), πολύ γρηγορότερα data rates, Wimax, πιο λεπτό, ελαφρύτερο, μεγαλύτερη μπαταρία, παίρνει κάρτα sd, χωρίς μπούρδες-περιορισμούς σε stores, χωρίς να χρειάζεται μπούρδες επιπέδου itunes, και με απείρως καλύτερο λειτουργικό.

Ααααα, όμως το iphone έχει dedicated button για την camera.

Αυτά.

vaskor

Ό,τι και να γράφεται, όλο το μυστικό είναι στην τιμή! Τέλος.
Ειδικά όσοι δηλώνουν φανατικοί κάποιας μάρκας ή λογισμικού εάν πέσει κάτω από 500 ευρώ π.χ. τότε όλοι θαα σπεύσουν να το αποκτήσουν.
Κάτι 700αρια κλπ που παίζουν στις βιτρίνες, είναι απλά γελοία και απαγορεευτικά τη σήμερον ημέρα.

333Mbs

Και ποια ειναι αυτα κατα την γνωμη σου που δεν παρουσιαζει Κωστα ?
Ποια ειναι αυτα που δεν την συμφερουν ??
Γιατι να μην την συμφερουν ??
Ποια η λογικη για ολο αυτο και κατι τελευταιο ??

Jimis

Εγω πιστεύω αυτο που είπε και ένας φίλος πιο πάνω… Η apple δεν ευθύνεται που δεν έβγαλε κάτι απο αυτα που περιμέναμε…δηλαδή αν λέγαμε ότι θα το βγάλει με 3D και 6πυρηνο επεξεργαστή και 5αρα οθόνη θα έπρεπε να το κάνει; Όσο για το 4S δεν έχει σαν κύριο στόχο να κάνει αυτούς που έχουν το 4 να πάρουν αυτο… Αφορά κυρίως αυτούς με παλαιότερα,αλλα και να κρατηθεί στην αγορά σαν εταιρία και να κοντραριστει!Το iPhone 5 όπως και το 6 και το 7 κτλ…θα είναι καινοτόμα όπως ήταν το 4 και το 3 σε σχέση με το παλαιότερο.τα S θα είναι απλ μια μικρή αναβάθμιση τους ώστε να κρατηθεί στην αγορα σαν εταιρία…Τώρα όσο για το αν το GSS2 είναι καλύτερο ή όχι αυτο είναι υποκειμενικό!Σε κάποια σημεία υπερτερεί και σε αλλα όχι…ο κάθε καταναλωτής είναι αυτός που θα κρίνει πιο είναι καλύτερο για εκείνον και πιο όχι!Το αν τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα είναι ίσα δεν μπορούμε να το ξέρουμε εκτως αν γίνει ένα συγκριτικό με τα 2 κινητά στα καλύτερα τους…(έχουμε δει αρκετά συγκριτικά που κάποια απο τα κινητά σέρνονται ή δεν έχουν την πρόσφατη έκδοση…για να γίνει το συγκριτικό πρέπει τα κινητά να είναι εντελώς καθαρά και με… Συνέχεια »

Panagiotis

Eγω πιστευω πως η apple και η samsung,”θα καθονται και θα μας κοιτουν απο μια γωνια” και θα γελανε με ολο αυτο που γινεται!Οι εταιριες ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!!!!Λεφτα βγαζουν και οι δυο!!!τωρα ”συνενοήθηκαν” να πουλησει ΠΙΟ πολυ η samsung!!!Στο Iphone 5 δεν θα υπαρχει ανταγωνισμος…!!!Απο εκει και περα γουστο του καθενος τι θελει απο ενα κινητο,ποσα θα διαθεσει για αυτο και τι θα του προσφερει!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

@kakadi Τι φτιαχνει η apple ??? Επεξεργαστη ???? Μαλλον δεν εισαι ενημερωμενος καλα…
https://www.slashgear.com/apple-a5-processor-teardown-reveals-samsung-fabrication-14139940/
Το μεγαλυτερο μερος του hardware στο iphone ειναι φτιαγμενο απο την samsung…

kakadi

Sql μπραβο ρε φιλε εμεις ειμαστε ζωα με το μηλο και συ ο ΜΑΓΚΑΣ που παιρνεις το sg2.. Πςςς ατρανταχτα επιχειρηματα κ ολας..

mihalis

Παιδιά η APPLE δεν βγάζει μία συσκευή κάθε χρόνο όπως είδαμε χθες αλλά μία κάθε 2 χρόνια τώρα πια,γιατί δεν έχει τίποτα να μας δείξει ούτε σχεδιαστικά αλλα και ούτε εσωτερικά.Το μόνο καινούριο που είδα ήταν το SIRI αλλά και αυτό όχι ελληνικά.Όσο για το ANDROID η GOOGLE το δίνει και σε άλλες εταιρίες οπότε τι φωνάζετε για την SAMSUNG.Και τέλος η APPLE δανείζεται τόσα πράγματα από την SAMSUNG.Το SGS2 χάνει μόνο σε ανάλυση και στο ότι έχει πιο πλαστικά υλικά,σ’όλα τ’άλλα είναι κλάσεις ανώτερο!!!!

lampros

δε ξερω αμα τα εχεται δει αυτα τα βιντεο αλλα για δειτε τα και θα καταλαβεται…
Και με το S1 ετσι οχι με το S2…

https://www.youtube.com/watch?v=vjPxNadNm8M

https://www.youtube.com/watch?v=jF5u4TDBkWE

kakadi

Απ τα 2 λειτουργικα αντιπαλους του ios στο λογο μου βλεπω με περισσοτερο δεος το wp7 παρα το android.. Οι τυπαδες εχουν απιστευτο λειτουργικο που σε ομαλοτητα ακουμπανε ανετα το ios και με την Nokia (μην ξεχναμε πως ειναι κολοσσος αφου μονη της ενω ολοι εχουν λακισει γτ κανενας αλλος δεν εχει τα @@ να το κανει συντηρει ακομα το symbian) να μπαινει στο παιχνιδι θα δουμε ενδιαφεροντα πραγματα αρκει να μεγενθυνουν λιγο ακομα το marketplace..

Βασίλειος Παπουτσής

Το επομενο i phone που δε θα αργησει να ερθει…. να μου το θυμηθείτε πως θα εχει την οθονη του note..εκει ειναι το μελλον, και αυτον τον δρομο.. τον χαραξε η sammy…τωρα για την ερωτηση..ακομη και σε μια σχεση..ο καθενας λεει αυτο που τον συμφερει …ακομη και σε μια σχεση, για το ποιος τελειωσε το χαρτι στη τουαλετα και δεν αγορασε καινουριο και ο επομενος ψαχνοτανε, καθιστος.., ποσο μαλλον οι εταιριες που παιζονται ..000.000.000 $..

kakadi

Οχι φιλε μην λες τετοια γτ αν παει και το iphone σε τοσο μεγαλες οθονες μετα θα παω σε blackberry και δε τα πολυγουσταρω.. Αμαρτια να μπερδευεσαι και αντι να βαζεις τις παντοφλες στη παπουτσοθηκη να βαζεις το κινητο εκει…

kakadi

Ασε που με 4,5 + ιντσες και με μια βαση και qwerty δε θα λεγεται κινητο αλλα netbook!!! Και το iphone makbook air!!

Panagiotis
Dami

Ρε παιδιά ας σοβαρευτούν λίγο μερικοί…μου συγκρίνουν ένα λογισμικό που το φοράνε μόνο 5 συσκευές συνολικά,με ένα λογισμικό που το φοράνε 40 συσκευές (και όσο πάνε και αυξάνονται)….για το ποσοστό αγοράς που κατέχει το καθένα.Προφανώς οι 40 συσκευές από λογική και μόνο θα κατέχουν μεγαλύτερο ποσοστό(ασχέτως που δεν το έχουν καταφέρει ακόμα)…δλδ ας προσέχουμε λίγο τις συγκρίσεις αν θέλουμε να λεγόμαστε αντικειμενικοί.Αν πάλι θέλετε απλώς να βρείτε λόγους για να δικαιολογείσετε τις αγορές σας,μπορείτε να πείτε και ότι το android έκανε μεγαλύτερα άλματα εξέλιξης απο το IOS (αμα σκεφτείτε,θα βρείτε και άλλα).Για έναν φίλο πιο πάνω που έθεσε τον όρο “ζώα”,εγώ απλά θα του πω ότι στην Αμερική προμηθεύονται τα iphone μισοτιμής με συμβόλαια και δεν τα αλλάζουν για 1 χρόνο και τους έρχεται φθηνότερα από το να αγοράσουν ένα Samsung.Και στην τελική φίλε μου,υποστηρίζουν και την εγχώρια τους επιχείρηση,γιατί από την Apple τρέφονται πολλάααααααα στόματα στην Aμερική (για αυτό κάνει πάταγο και η RIM εκεί και στην Ευρώπη οχι).Μήπως τελικά τα βλέπετε όλα άσπρα ή μαύρα? Είναι όπως βλέπεις κάποιους να κράζουν τον Jobs αλλά όλοι μαζι δεν έχουν καταφέρει ούτε το 1/10 από αυτόν (το αναφέρω γιατι το είδα χτες σε άλλο post του techblog).Ας σοβαρευτούν μερικοί εδω… Συνέχεια »

Silender

guys

steve jobs τέλος

https://www.apple.com/

κρίμα, έδωσε πολλά σε apple και μη

Wiz

Το sammy ειναι nickname για την samnsung, αν κατάλαβα καλά; Πως προέκειψε;

michalis_mclaren

Το iphone4 πως το συγκρινετε με το galaxy s 2 αφου το galaxy s 1 ειναι καλυτερο? Καποια κολληματα υπήρχαν. μονο στη 2.2 εκδοση την Ελληνικη. Τωρα μετα την 2.3.4 δεν υπαρχει συγκριση και μην ξεχνατε super amoled.

sql

(δεν απαντάω σε ανίδεους που απλά τρολάρουν δεν προσφέρουν κάτι στην συζήτηση)

Ρε παιδιά ακόμα και το optimus 2x ρίχνει κολώνες στο 4s. Κινητό που κάνει λιγότερα από τα μισά λεφτά του iphone.

https://www.skroutz.gr/s/322625/LG-Optimus-2X-P990.html

Δεν χρειάζεται καν σύγκριση με galaxy s2.

Επίσης μία μόνο παρατήρηση, το hardware του iphone 4 κοστίζε περί τα 150ε
https://www.v3.co.uk/v3-uk/news/1967012/teardown-iphone-hardware-cost-usd187

Του 4s πάλι σε ανάλογα επίπεδα είναι.. Αν νιώθετε εντάξει να πληρώνετε 150ε για το hardware και 550ε για marketing, για το brand, για τις μυνήσεις της apple, α, και για την ανάπτυξη του ios τότε.. I rest my case.

kakadi

Rip Steve.. Καλο ταξιδι.. Τωρα για τον απο πανω μου δε θα πω τιποτα θα τον αφησω να τριγυρνα στην πλανη που τον εχουν ταισει.. Τα ειχα και τα δυο και ξερω καλυτερα michali.. Tι εμπειρια χρησης μου προσφερει το μηλο και τι η πατατα που η Samoled το σωνε..

The dude abides

Ανεξάρτητα αν οι τελευταίες ναυαρχίδες της samsung είναι καλύτερες από την apple η παραπάνω ήταν μακράν η πιο ηλίθια λίστα που έχω δει τόσο από τεχνολογικής όσο και από καταναλωτικής πλευράς…

Επίσης μερικοί πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται πως τα κινητά λανσάρονται με επίκεντρο την Ελλάδα. Διαφορετική νοοτροπία χρήσης μάγκες έξω, διαφορετικές υπηρεσίες, διαφορετική υποστήριξη, διαφορετικό περιβάλλον… Όλα αυτά υπόψιν λοιπόν γιατί γεμίσαμε με πολλούς “ειδικούς” υψηλής τεχνολογίας στην κατά τα άλλα φτωχή αυτή χώρα…

Silender

τι σχέση έχει το αν κάποιος ψάχνεται με την τεχνολογία με το ότι πάμε για πτώχευση???

Ioangeko

3G Member

Η λογική αυξάνω τα χαρακτηριστικά και πουλάω δεν έχει λογική ούτε για την apple ούτε για κανέναν πια.
Δηλαδή τι θα κάνουν για να πουλήσουν τα νέα κινητά τους οι εταιρίες στο μέλλον;
Πήγαν την οθόνη κοντά στις 5 ίντσες… πιο πάνω δεν πάει αν θέλουμε να λέγεται κινητό…
Πήγαν σε 2/4 πυρήνες…
Τι άλλό να βάλουν; Και να θέλουν δεν έχουν κάτι. Νομίζω όλες έχουν πέσει θύμα του ότι έφτασαν πια στο όριο που και να θέλουν δεν έχουν τι να βάλουν.Και αυτο η apple το ξέρει πολυ καλα,νομίζω οτι οι υπόλοιποι βιαστικανε να πιάσουνε ταβάνι,μην τρελαθούμε κινητο πάνω απο 4,3 ειναι παντοφλα πως να το κάνουνε.

Steve,λυτρωθηκες αιώνια σου η μνήμη .

Ioangeko

Η λογική αυξάνω τα χαρακτηριστικά και πουλάω δεν έχει λογική ούτε για την apple ούτε για κανέναν πια.
Δηλαδή τι θα κάνουν για να πουλήσουν τα νέα κινητά τους οι εταιρίες στο μέλλον;
Πήγαν την οθόνη κοντά στις 5 ίντσες… πιο πάνω δεν πάει αν θέλουμε να λέγεται κινητό…
Πήγαν σε 2/4 πυρήνες…
Τι άλλό να βάλουν; Και να θέλουν δεν έχουν κάτι. Νομίζω όλες έχουν πέσει θύμα του ότι έφτασαν πια στο όριο που και να θέλουν δεν έχουν τι να βάλουν.Και αυτο η apple το ξέρει πολυ καλα,νομίζω οτι οι υπόλοιποι βιαστικανε να πιάσουνε ταβάνι,μην τρελαθούμε κινητο πάνω απο 4,3 ειναι παντοφλα πως να το κάνουνε.

Steve,λυτρωθηκες αιώνια σου η μνήμη .

Giannis

Aφού η λίστα της Sammy είναι λάθος, μονόπλευρή και όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, κοιτάξτε την λίστα του engadget: https://www.engadget.com/2011/10/04/iphone-4s-vs-the-smartphone-elite-galaxy-s-ii-bionic-and-tita/ Επίσης: 1. ARM επεξεργαστές έχουν όλοι, το θέμα είναι τα chipsets που αναπτύσσουν. Εκεί βγαίνει τι μπορεί να κάνει η κάθε εταιρεία προκειμένου να δώσει το καλύτερο συνδιασμό επιδόσεων, διατήρησης θερμοκρασίας χαμηλά και σωστής κατανάλωσης ενέργειας. Γι αυτό το Exynos του SII ρίχνει στα αυτιά στα άλλα Android dual core. Μένει να τα συγκρίνουμε με τo iPhone 4S φυσικά, pure spec wise όμως το SII έχει ένα αβαντάζ αυτή την στιγμή. 2. Σε επίπεδο S/W όλοι χρησιμοποιούν άλλα πράγματα και αναπτύσσουν δικά τους. Η Apple εχει google maps μέσα στο iOS και δεν βλέπω που είναι το κακό. H Samsung χρησιμοποιεί Android αλλά μπείτε λίγο να δείτε τη έχει αναπτύξει γι αυτό στο SII (ενδεικτικά Push Email support για όλους τους τύπους mail (POP3, IMAP κλπ), on device decryption, additional VPN tools, δικά της ΟΤΑ updates, wireless syncing, photo/video editing κλπ). Είναι πολύ ο όγκος για να λέμε ότι απλά παίρνει ένα έτοιμο OS. 3. Μην βάζετε στην κουβέντα το Siri γιατί όλοι ξέρουμε ότι όσο γαμάτες και να είναι αυτές οι εφαρμογές, αναπτύσσονται για αγγλόφονες χώρες και σε… Συνέχεια »

kakadi

Γιαννη αυτο το nexus που λες ποσες ιντσες θα βγει να ξερουμε αν ειναι να το συγκρινουμε με macbook air… Εγω προσωπικα θελω κινητο και οχι ταμπλετα.. Oi 3,5 εμενα προσωπικα μου ειναι κουτι..Αν μιλαμε για 4,3 και πανω τσαμπα μιλαμε..

Silender

γι αυτό ρε kakadi μη μιλάς και χαλιέσαι ρε αγόρι, κάτσε εκεί με το macbook και tiw 3.5″ και άσε τους άλλους στις δικές τους οθόνες που τους έρχονται κουτί, όχι τπτ μη μιλάς και τσάμπα.

kakadi

Δε χαλιεμαι φιλαρακι να σαι σιγουρος.. Και απ οτι βλεπω στο mac και στις 3,5″ θα μεινω.. Τωρα που σου πα οτι δεν χαλιεμαι ενταξει?? να μιλαω?? Εχω την αδεια σου?? Σ ευχαριστω φιλε μου να σαι καλα εισαι μεγαλη καρδια!!

Giannis

@kakadi: 4,65 με σχεδόν το ίδιο footprint με το Galaxy S II.Ο συνδιασμός Actual Footprint + βάρος + πάχος είναι που μετράει μιας και διαμορφώνουν την αίσθηση της συσκευής, πόσο μεγάλη φαίνεται και πόσο portable είναι. Είναι και ο λόγος που όλοι λέγανε στην αρχή το GSII είναι γκουμούτσα, μέχρι που το πιάσανε στα χέρια τους για παραπάνω από 5 λεπτά.

kakadi

Γιαννη δεν αντιλεγω αλλα εδω μου φαινοταν καποιες στιγμες γκουμουτσα το galaxy s που ειχα..

Silender

Ρε συ Giannis τι παλεύεις? Δεν παρακολουθείς τόση ώρα την κατάσταση?

Το θέμα είναι ότι προσπαθεί να πείσει και εμάς για τις… “γκουμούτσες”

kakadi

Κοιτα ειναι γεγονος πως η κατασταση στο μεγεθος εχει ξεφυγει απ οταν ειχαμε το nokia 8210..Το θεμα ειναι να εχεις κατι που πραγματικα σε βολευει..Η χρυση τομη σε ολα επιδοσεις ποιοτητα μεγεθος ειναι καποιοι απ τους παραγοντες που πρεπει να λαμβανεις υποψην σου..Και τι να κανω που εμενα δε με βολευει..Αναφερω μονο οτι το galaxy s δε χωρουσε καλα καλα στη τσεπη μου.. Αυτο το κανει γκουμουτσα ή οχι? Δε λεω οχι και το παχος παιζει ρολο και ολα.. Αλλα δυστυχως το πλατος και το υψος παραμενουν και σε ενα κινητο με 4,65” απορω πραγματικα πως γινεται να το χειριζεσαι με το ενα χερι..Ουτε προσπαθω να πεισω καποιον εδω μεσα για το iphone ουτε τπτ..Αν υπαρχουν καποιοι που τους βολευουν τοσες ιντσες κανενα προβλημα απλα πιστευω πως χανουν πλεον τη φορητοτητα τους.. Με το galaxy s ειχα πολλα θεματα που με κανουν και το κραζω αλλα εννοειται πως τα Android απ το gs2 και το sensation και μετα αποτελουν εξαιρετικες συσκευες..Αν βεβαια επελεγα καποιο μαλλον αυτο θα ηταν Nexus S μιας και τα updates παιζουν τεραστιο ρολο για μενα.. Silender μαλλον εσυ εισαι που δεν την παλευεις απο χτες κ ολας..Ο Γιαννης μια χαρα συζηταει..

Silender

Δε χωράει το κινητό στην τσέπη ε?(αυτό θα είναι η καινούρια καραμέλα μέχρι αν έρθει το iphone 5 τώρα).

Κι εγώ απορώ που ενώ 2-3 μήνες πριν την παρουσίαση του 4S είχαν βγει 10+ mock-up του νέου iphone και ΟΥΤΕ ΕΝΑ δεν ήταν 3.5″ αλλά μέχρι ΚΑΙ 5″ είδαμε, τυχαίο?

όλοι περισσότερο θέλατε και τα άλλα τα ακούω βερεσέ.
Τώρα που σας σέρβιρε ο Cook τις 3.5″ ΠΑΛΙ, Ξαφνικά είναι γαμάτες και ΔΕΝ χρειάζεστε παραπάνω και όλα τα υπόλοιπα είναι “γκουμούτσες”…

όταν το 2007 το iphone είχε τη χειρότερη κάμερα ever “κανένας δεν χρησιμοποιεί το τηλέφωνο για φωτογραφίες” αλλά το iphone 4S το πλάσαραν για την γρήγορη(λολ) φωτογραφική του.

ρε i-χαθήτε λέω εγώ, που “εμένα με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω”.

kakadi

Καλα καληνυχτα σου..Εδω λιγο πιο πανω ελεγα πως αν βγει το iphone σε 4 ή 4+ ιντσες θα παω σε blackberry..Μαθε να διαβαζεις για ονομα του θεου.. Εγω ειπα το κινητο μου θελω να λεγεται κινητο και να εχει για ενα φυσιολογικο για κινητο μεγεθος..Αν εσυ πιστευεις πως καποτε μπορει να ελεγα αλλα δεν πειραζει.. Και γω πιστευω στα Transformers!!

kakadi

Το iPhone 4S ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες με τι πρώτες αντιδράσεις να μας γυρίζουν μερικά χρόνια πίσω, όταν ανακοινώθηκε το iPhone 3GS, ή αλλιώς η minor αναβάθμιση του iPhone 3G. Ιούνιος 2009 – Παρουσιάση του iPhone 3GS Το forum του iPhoneHellas γέμισε από post μελών που δήλωναν την απογοήτευση τους για την διατήρηση της εξωτερικής σχεδίασης, αλλά και την αγανάκτηση τους για τον περιορισμένο αριθμό των νέων χαρακτηριστικών. Οι αναφορές για “καταστροφική κίνηση της Apple” & “μεγαλειώδη νίκη του ανταγωνισμού” έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτες στο μεγαλύτερο τους σημείο και χρησιμοποιούνται ξανά στις μέρες μας για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια μίας μεγάλης μερίδας προς το iPhone 4S. Ιούλιος 2009 – Κυκλοφορία του iPhone 3GS στην Ελλάδα Το iPhone 3GS κυκλοφορεί στην Ελλάδα σπάζοντας κάθε ρεκόρ πώλησης κινητής συσκευής και καθιστώντας αδύνατο για τους περισσότερους χρήστες να βρουν ένα smartphone που λίγες ημέρες νωρίτερα δήλωναν ότι δεν θα αποκτήσουν για κανένα λόγο. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό και παρατηρήθηκε σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου και διατέθηκε το iPhone 3GS. Κάτι παρόμοιο πραγματοποιείται και αυτή την περίοδο με την AT&T να ανακοινώνει ότι σε μόλις 12 ώρες ο αριθμός των προ-παραγγελιών του iPhone 4S έφτασε τις 200.000! Το νούμερο… Συνέχεια »

tasos

εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι στο iphone πληρωνετε το ονομα και οχι τη συσκεη και θεωρω οτι το gs2 εναι ενα σοβαρο κινητο που ξεπερνα το iphone

Blackberry

Παιδιά καλησπέρα….όπως βλέπετε δεν με ενδιαφέρει καμία απο τις δύο συσκευές.
Ο λόγος που γράφω είναι οτι σας βλέπω να φανατίζεστε τόσο πολύ για δύο ομάδες π.χ.(ολυμπιακός-παναθηναικός)… οι οποίες έχουν ήδη στήσει γλέντι με τα λεφτά μας.
Έχω λοιπόν να σας παραθέσω κάτι που μου έκανε εντύπωση καθώς καιγόμουν ατέλειωτες ώρες σε διάφορες σελίδες και κάπου διάβασα οτι οι δυο εταιρίες ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ τους λόγους θα τους ξερουν αυτοί καλύτερα. Επίσης διάβασα οτι η APPLE ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SAMSUNG…και πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ στην SAMSUNG ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟ’Ι’ΟΝΤΑ …… 6 ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ APPLE. Οπότε νομίζω πως η SAMSUNG είναι πολύ πιο μπροστά απ’την APPLE η οποία πληρώνει ύπουλα για να κρατήσει την ”’πρωτιά”’ της…

ΓΙΑ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΕΙΔΕΣ…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.