iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

Τα παιδιά από το Xperia blog πήραν στα χέρια τους ένα iPhone 4S με τη νέα κάμερα 8 Megapixels και σύγκριναν τις φωτογραφίες που τραβάει με αυτες της κάμερας 8.1 Megapixels του Sony Ericsson Xperia Arc. Το iPhone 4S έχει νέο φακό με εξελιγμένα οπτικά μέρη (Sony?) ενώ το Xperia Arc διαθέτει φακό Exmor R με τις ευλογίες της Sony. Δείτε τα αποτελέσματα.

Από μια πρώτη “ανάγνωση” και χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω τις ρυθμίσεις στις κάμερες των κινητών, καταταλαβαίνω ότι το iPhone 4S (αριστερά) τραβάει καλύτερες φωτογραφίες στα φωτεινά μέρη με πολύ καλό κοντράστ-αντίθεση ενώ το Sony Ericsson Xperia Arc (δεξιά) αναδυκνύεται νικητής στις φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό. Δείτε όλες τις δωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση, στο σχετικά άρθρο του Xperiablog.net.

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

, iPhone 4S vs. Sony Ericsson Xperia Arc, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κουτσούρης

Είναι ολίγον εκνευριστικό, άσχετοι ν’ασχολούνται με τεχνολογία κι ιδιαίτερα με κινητά και τις κάμερες αυτών. Έχω μεγάλη εμπειρία πάνω σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα κι έχω συμβιώσει με μερικά από τα καλύτερα camera phones εδώ και 8 χρόνια.

Είναι πασιφανέστατον ότι οι φωτογραφίες έχουν ”τραβηχτεί” με διαφορετικές ρυθμίσεις στα 2 κινητά στο 90% τουλάχιστον των περιπτώσεων. Οπότε ποιο το νόημα της σύγκρισης;;;

Όσον αφορά τις διαπιστώσεις σου Κώστα συμφωνώ με τη 2η, ότι δηλ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το Arc είναι πολύ καλό.

Αλλά με την 1η δεν συμφωνώ, για τον λόγο που προανέφερα στην αρχή. Κι επίσης σχετικά με αυτήν, θα αντιπαραθέσω το γνωστό και μη εξαιρετέο πρόβλημα των iPhones δηλαδή την υπερέκθεση στη πηγή του φωτός και τον υπερβολικό τονισμό των χρωμάτων. Ένα πρόβλημα που προϋπήρχε στο iPhone 4 και δεν το εξάλειψαν στο 4S, αν και λογικά μπορούσαν.

Δεν έχω δει βιντεοσκοπήσεις από τα δύο smartphones, αλλά κάτι μου λέει ότι το Arc θα υπερισχύει…

Hesham ( Μάνος)

Σίγουρα το Xperia Arc στης φωτο!!! Αν και δεν εχω δει την οθόνη του Iphone αλλα και η οθόνη του Xperia Arc ειναι πραγματικά απίστευτη!!

Γιώργος Κουτσούρης

Και κάτι άλλο που αντιλήφθηκα αμέσως μόλις είδα όλες τις φωτό στη μέγιστη ανάλυση.

Είναι και πάλι προφανές, ότι συνέπεια του υπερτονισμού των χρωμάτων που αυτόματα κάνει η κάμερα του iphone, είναι το ότι οι φωτογραφίες φαίνονται σαν επεξεργασμένες, με περαιτέρω συνέπεια να χάνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό η φυσικότητα των χρωμάτων! Τρανταχτή η αντίθεση και φαίνεται πάρα πολύ στο ροζ λουλούδι: επεξεργασμένο αυτόματα vs φυσικού! Εγώ προτιμώ το 2ο πάντως…

Τί έκανε λοιπόν και πάλι η αγαπητή Apple;;; Πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες… Απλά έβαλε παραπάνω megapixels και δύο τρεις ρυθμισούλες και το παρουσίασε πάλι σαν καινοτομία.

Ουδεμία σύγκριση με τη κάμερα του Arc και ούτε λόγος για σύγκριση με τη κάμερα του βασιλιά Galaxy S II…

Ceron

Nokia n8 μονο!

mhnas

παιδια να κανω μια ερωτηση ,μεταξυ αρκ και s2 kai sensetion ,το δυο τελευταια πιανουν τον πρωτο σε νυχτερινη ληψη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ειπα να ειμαι αντικειμενικος και γιαυτο ειδα πρωτα τις φωτο και μετα διαβασα το κειμενο για να μην ξερω ποιες ανηκουν σε καθε κινητο.. Μολις τις ειδα ολες το αποτελεσμα ηταν ξεκαθαρο.. Οι δεξια ηταν καλυτερες.. Δηλαδη του ARC οπως διαβασα αργοτερα.. Τωρα εαν “παιζουν” κοπλα με τις ρυθμισεις δεν το ξερω..

Bakos360

Αν τα κινητά είχαν full manual ρυθμίσεις τότε ok να τα συγκρίνουν για να βγει ένα συμπέρασμα.
από την στιγμή που πχ η φωτομέτρηση είναι μέτρηση με αποτίμηση (αν υπέθεσα σωστά) τότε μπορεί στο σημείο Α να βγάζει Α τιμές ταχύτητας κλείστρου,διαφράγματος και iso και στο σημείο Β (που ναι μπορεί να είναι και διαφορά 2 χιλιοστών) μπορεί να βγάζει τιμές που δεν έχουν καμία σχέση με τις πρώτες.
Επίσης συμφωνώ με τον Γιώργο σχετικά με τον κορεσμό των χρωμάτων.Το 4S του δίνει και καταλαβαίνει λίγο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αν το Arc έχει πιο ευρυγώνιο φακό από το 4S η αν απλά αλλάζει το κάδρο των φωτογραφιών που με μπερδεύει.

ιωαννης

n8,arc και μετα ολοι οι αλλοι….:P

telephoner

Κλαιω με τα σχολεια σας, απλα κλαιω.

ΙΩΑΝΝΗΣ

+1 ιωαννης με την σειρα που τα γραφεις

Χρίστος

συμφωνώ οτι οι ρυθμίσεις μπορεί να μην είναι οι ιδιες. παντως οι φωτογραφίες του arc φαίνονται καλύτερες. αλλα έτσι κιαλλιώς τι σχέση έχει ??? ξέρετε οτι η καμερα του iphone είναι SONY CMOS LENS ??? η κάμερα του iphone είναι κατασκευασμένη απο την sony, οπόταν ακόμη και αν το iphone τραβά καλύτερες φωτογραφίες απο το arc (που σεν τραβάει) , ο νικητής είναι η sony και στις 2 περιπτώσεις…

spiros

Εγώ πάντως για πρώτη μου φορά θα πάρω το iphone 4s όχι για το λόγο κάμερας η λογισμικού η κατασκευής, ο λόγος είναι γιατί είναι ένα διπύρηνο κινητό με μια νορμάλ οθόνη και όχι παντόφλες!! Γιατί το έχουν παρακάνει λίγο, ήμουν κάτοχος android πολύ ευχαριστημένος και απλός θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο.

ιωαννης

@telephoner γιατι ακριβως ‘κλαις’ οπως λες?

χαχα…μα τι..αδικο εχω? μπορει το αρκ(το οποιο εχω ) να πηγε απατο αλλα ειναι απο τα ποιο ομορφα κινητα* που κυκλοφορουν και με μια απο τις καλυτερες καμερες

*(htc κ’ sammy χρειαζονται
αλλαγη σχεδιαστη…:p )

George

Ρε παιδια ουτε ειδικος ειμαι ουτε εχω ασχοληθει πολυ με την φωτογραφια. Εκφραζω αποψη μονο σε αυτο που βλεπω και τι μου αρεσει περισσοτερο και ακριβως για να μην επηρεαστω απο πριν “διαλεξα” ποιες φωτο μου αρεσουν περισσοτερο χωρις να διαβασω απο ποιο κινητο προερχεται.

Μετα τις ειδα και full αναλυση.. Δεν ξερω τι μπορει να φταιει για τις ρυθμισεις που λετε κτλ αλλα του iphone οι περισσοτερες φωτογραφιες ειδικα σε κανονικη αναλυση ειναι αρκετα καλυτερες με διαφορα θα ελεγα. Ειδικα καποιες του Arc φαινονται σαν καμμενες, βεβαια μερικες αλλες ειναι καλυτερες.

djfapples

arc arc arc

Telephoner

Παιδια, ο καθενας κανει τις επιλογες του. Για καμερα κινητου, και οι 2 ειναι καλες. Μερικες απο το iPhone ειναι καλυτερες απο το arc και μερικες απο το arc ειναι καλυτερες απο αυτες του iPhone. Γενικά, και τα δύο έχουν μια πολύ καλή καμερα. Δεν συγκρινουμε DSLR, κινητα συγκρινουμε.

stavros

το iPhone εχει πολυ ανοιχτο διαφραγμα και camera 5 στοιχειων αν θυμαμαι καλα…ειναι φυσικο να υπερισχυει και να βγαζει καλυτερες φωτο ειδικα σε μερη με χαμηλο φωτισμο.

Nick

Το ατου του 4S ειναι οτι εχει backlit cmos φακο (νομιζω τουλαχιστον) και δεν υπαρχει περιπτωση κανενα κινητο να το ξεπερνα σε συνθηκες χαμιλου φωτισμου συνολικα στην εικονα. Και δεν αναφερομαι στη φωτογραφηση ενως σκοτινου σημειου το πρωι, αλλα σε φωτογραφιες αργα το απογευμα και γενικα το σουρουπο η και τη νυχτα. Ολα τα υπολοιπα οσο αναφορα τα χρωματα ειναι καθαρα θεμα λογισμικου επεξεργασιας της Sony που εχει πολυ καιρο εμπηριας πανο στο θεμα.

Οποιος εχει καλες σχεσεις με τη φωτογραφια ξερει οτι τα χρωματα φενοντε τελεια σε cybershots αλλα χωρις αυτο να συνεπαγετε οτι ειναι και πραγματικα ή ρεαλιστικα.

PS: Αντιπαθω την apple οσο δεν παει, αλλα η αληθεια να λεγετε.

Kotsos

Για μένα καλυτερο είναι το iphone στις
3,4,5,6,10,13

ενω το arc στις
7,8,9,11

οσες δεν εβαλα δεν μπορώ να κρίνω

παυλος

καντε κοντρα αυτα τα διο με το lg optimus 2x να δειτε καλη 8αρα καμερα!!

Mike

Το Sony Ericsson neo εχει ακριβως ιδιο φακο με το arc?? Βγαζει δηλαδη ιδιες φωτογραφιες με τον μεγαλυτερο αδερφο του???

Giannis

Εμένα καλές μου φαίνονται και οι 2, ειδικά στη πρώτη το iPhone μου φαινεται σα να έχει κάνει αυτόματη διόρθωση αντιθέσεων, πράγμα που μετα όμως δε συμβαίνει με τις υπόλοιπες. Σε όλες τις άλλες το arc τα παει καλυτερα. Το arc ποσο καιρο κυκλοφορεί? Βλαχάκη παίζει να μάθεις με σιγουριά αν ισχύει αυτο που λένε απο σουκου στα ξένα φόρουμ ότι δεν απενεργοποιείται το 3G στο iPhone 4s?

Techfan

Διάβασα όλα τα σχόλια σας και μπορώ να πω πως πέραν από την διαφορά στα χρώματα (σε σχέση με την φυσικότητα), έχουν εντυπωσιακές κάμερες …

Στο παρελθόν δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τέτεια ποιότητα (ποιοί πρόλαβαν τις 640×480 ανάλυση κάμερας? χαχα).

Όποιος θέλει την καλύτερη ποιότητα σε κάμερα κινητού, ας πάρει το nokia n8. Οι υπόλοιποι ας πάρουν το arc από το skroutz που κοστίζει λίγω πάνω από 300 ευρώ (και το iphone 4s 700…)

vasilis

@Γιώργος Κουτσούρης
Πες ξεκαθαρα οτι δεν γουσταρεις την apple(δικαιωμα σου φυσικα) και ασε τη “δηθεν” επαγγελματικη σου γνωμη, πες τη γνωμη σου αντρικια. Και οπως αναφερει και ο telephoner πιο πανω κινητα συγκρινουμε.

Κονσταντίνος

Παιδία δεν είναι να γίνεται τοση φασαρία για το τίποτα… τα πράγματα είναι απλά, η αλήθεια είναι αλήθεια και στη πάντα οι θεατρινισμοί απο τα διάφορα fanboys.

Να θυμάστε οτι εμείς πήρώνουμε το κάθε τι που αγοράζουμε, δε μας το κάνει δώρο η κάθε εταιρεία οπότε μη γινόμαστε τζάμπα φερέφωνα της κάθε επικοινωνιακής στρατηγικής και προπαντώς θύματα!

Αν σε κάποιον του τα χαρίζουνε τα τηλέφωνα ειναι άλλη η ιστορία.

παρασκευάς

Το νοκια Ν8 έχει την καλύτερη φωτογραφία:)τώρα για το iphόne μια η κεραία μια η μπαταρία μια το σαρ άστο μόνο φίρμα είναι..αν αντί για iphόne το έλεγαν κάπως αλλιώς δεν θα ο έπαιρνε κάνεις

vasilis

δεν ξερω γιατι ειστε τοσο πολυ αντι iphone….εγω εχω ακομα το 3 gs το οποιο ακομα η καμερα του κανει παπαδες!!!το εχω απο το 09 κ νιωθο πως εχω ενα εργαλειο χωρις να εχει περασει η μπογιατου..απο την στιγμη ειδικα που εχω ολες της δυνατοτητες του στον ελεχο μου..καθε μερα εχω οτι εφαρμογη θελω καταγραφο τελειο βιντεο για 3 megapix οποτε γιατι να πω οχι στο 4s?κ εγω οταν πηγαινα να παρω το ομνια το 2 με επησαν για το iphone 3gs ουτε που το ειχα σε εκτιμηση…πλεον ομως καταλαβα πως ολοι υπολοιπη απλα ακολουθουν…οσο αφορα της φωτο η απιστευτη αισθηση στο αγγιγμα του κ ο τροπος που τραβει της φοτο ειναι απλα η απλοτητα!!!iphone σημαινει απλοτητα…το οποιο ειναι δυσκολο…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.