iPhone 5, Βγαίνει πρώτο σε όλες τις μετρήσεις benchmarks

Παλαιότερα ο Steve Jobs, πατέρας του iPhone αναφερόταν στην εμπειρία χρήσης που προσφέρει το δημιούργημά του αποφεύγοντας να συζητήσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, σήμερα στην μετά-Jobs εποχή η Apple αλλάζει σελίδα με το iPhone 5 και ρίχνει στην αγορά ένα “μανιασμένο σκυλί” με πρόσβαση στα καλύτερα games, τις πιο καλογραμμένες εφαρμογές και με αποτελέσματα μετρήσεων benchmarks που μοιράζουν πόνο σε όλα τα Android smartphones.

iPhone 5
Επεξεργαστής: Apple A6 (ARMv7 ISA) 1.2GHz διπύρηνος
GPU: PowerVR SGX543MP3
RAM: 1GB
Οθόνη: 4 ίντσες, 640×1136 pixels
Μπαταρία: 1440 mAh

Τις μετρήσεις που ακολουθούν έχει πραγματοποιήσει η ιστοσελίδα AnandTech.

, iPhone 5, Βγαίνει πρώτο σε όλες τις μετρήσεις benchmarks

, iPhone 5, Βγαίνει πρώτο σε όλες τις μετρήσεις benchmarks

, iPhone 5, Βγαίνει πρώτο σε όλες τις μετρήσεις benchmarks

, iPhone 5, Βγαίνει πρώτο σε όλες τις μετρήσεις benchmarks

, iPhone 5, Βγαίνει πρώτο σε όλες τις μετρήσεις benchmarks

, iPhone 5, Βγαίνει πρώτο σε όλες τις μετρήσεις benchmarks

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

170 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος

Να μη ξεχνάμε πάντως ότι το SIII κυκλοφόρησε 4 μήνες πριν… Προφανώς και όταν το βγει η νεότερη του έκδοση σε κάποιους μήνες θα έχει επιδόσεις καλύτερες από αυτές του Iphone 5. Το hardware πάντως σε αυτή τη συζήτηση έχει δευτερεύουσα σημασία όταν οι διαφορές είναι τόσο μικρές. Προφανώς και η επιλογή είναι μεταξύ iOS και Android. Προσωπικά προτιμώ το δεύτερο αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί πολύς κόσμος προτιμά το πρώτο. Λογικό επίσης να υπερισχύουν σε ένα τεχνολογικό site οι υποστηρικτές του Android καθώς στους περισσότερους από εμάς αρέσει το σκάλισμα του κινητού και το Android προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και επιλογές στον τομέα αυτό. Μη ξεχνάμε όμως ότι είμαστε (οι αναγνώστες του techblog) μειοψηφία καθώς η μεγάλη πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού αποτελείται από άτομα που θέλουν μια καλή out of the box εμπειρία και ευκολία χρήσης. Τεράστιο άλμα θεωρώ ότι έκανε το Android με το Jelly Bean (έχω το προνόμιο να το χαίρομαι καθως είμαι κάτοχος Nexus) αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση για την Google θα είναι να πείσει τους κατασκευαστές να εγκαταλείψουν το μοντέλο της αχρείαστης σε μεγάλο βαθμό διαφοροποίησης στο UI και στις προεγκατεστημένες εφαρμογές ώστε να εξασφαλίζεται η ταυτόχρονη ή έστω ταχύτερη αναβάθμιση των android συσκευών στις… Συνέχεια »

panos13

Μου φενεται λιγο “παιδικο” να ασχολουμαστε με ta benchs και να χανουμε την ουσια. Το Iphone 4s ηταν είδη smooth και δεν θα δουμε καμια σημαντικη διαφορα σε εμπειρια χρησης. Ολο το θεμα ειναι το λειτουργικο ασχετα με το αν καποια παιδακια αγοραζουν κινητο με βαζει τους πυρηνες και τα benchs.

SASD

Και τώρα ΜΟΚΟ γιατί τόσο καιρό μας έχετε ζαλίσει με τους 4 πυρίνες !!!

Ένα μπράβο στην Apple για την τακτική της να ρίξει στην αγορά έναν τόσο γρήγορο επεξεργαστή από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα είναι πραγματικά ραγδαίες γιατί ο ανταγωνισμός έχει μείνει πολύ πίσω και πρέπει να ακολουθήσει !!!

Προβλέπω μέχρι το Πάσχα νέο Galaxy S4 με οκτώ πυρίνες στα 1,5 Ghz, 2GB RAM και 5% πιο αργό από το Iphone 5 :)))))

@Panos13

Απλά φίλε μου είναι αυτό που λένε πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο 🙂

Kostis

Δεν νομίζω ότι είναι στο 1.6 ο χρονισμος.
Κάπου αλλού είδα ότι σε πλήρη φόρτο παει μέχρι 1.2

Ender

Καλημέρα.

Σε site τεχνολογίας τελικά είναι νόμος να γράφουν και να συχνάζουν πωλητές και fanboys σε συντριπτικό ποσοστό?!…

Ο κόσμος πεινάει , ξυπνάτε και ξεκολάτε με τα ανούσια flames.

Fanboys και πωλητές και flames σε συντριπτικό ποσοστό….

Aυτή είναι η αλήθεια και την ξέρουμε όλοι, έστω κι αν δε θέλουμε να τη δούμε.

+1 στον panos13

Makis

Αυτά που πρέπει να ανανεωθούνε, πιστεύω ότι είναι τα benchmarks που έχουνε μάθει πλέον όλοι να τα ξεγελούνε….

Ender

cVlachakis

Δεν αναφέρομαι σε σένα , καμία σχέση.

Και επειδή έχεις εξαιρετική συμπεριφορά χρόνια τώρα , καταλαβαίνεις και συ ότι οι περισσότεροι είναι fanboys και πωλητές…είσαι γνώστης του αντικειμένου.

Απευθύνομαι σε ανήλικα άτομα και ενήλικα άτομα που καταναλώνουν σαν μαύρες τρύπες και σε πωλητές μετεμφιεσμένους σε χομπίστες.

Και το ξέρουμε όλοι.

Εδώ ο μισός κόσμος είναι άνεργος και ακούμε από δήθεν χομπίστες για 10 πύρηνους και από άτομα χωρίς ένσημα “το θέλω τώρα” και δώστου .

Σε μεγάλη πλειοψηφία είναι έτσι και το ξέρουμε όλοι.

Να ξαναπώ ότι δεν υπονοώ τίποτα απολύτως για σένα.

Theocharis

@Ender μάλλον μπηκες σε λάθος site!

Αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι οτι η Apple με έναν custom επεξεργαστη, διπυρηνο κ χαμηλότερα χρονισμενο απ’ολο τον ανταγωνισμό, κατάφερε με το λειτουργικό να τους ξεπεράσει!
Μπορούν εύκολα να καταλάβουν πλέον όλοι οτι ποτέ δεν είχαν σημασία οι πυρήνες κ οι ταχύτητα, για όσους βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα.
Απλά το μεγαλύτερο μειονέκτημα του iPhone κ του iOS 6 νομίζω οτι συνεχίζει να είναι η εξάρτηση του απο έναν υπολογιστή.

Οσων αφορά τον Jobs, πιστεύω κ οτι κ οι συσκευές που παρουσίασε τότε, άσχετα με τη σημασία που έδινε στην εμπειρία χρήσης, παλι πρώτες έβγαιναν στα benchmarks λόγω λειτουργικού!

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη τελευταία φωτό?

SASD

@Αρθογράφος

Σε ότι αφορά τις ταχύτητες τίποτε δεν άλλαξε το Iphone πάντα τάιζε σκόνη τους ανταγωνιστές του :))))))))))

ΥΓ. Όταν δεν έχουμε επιχειρήματα γιατί η αριθμοί είναι αμείλικτοι τότε ή κάτι δεν πάει καλά με τα Benchmark γιατί η Apple είναι έξυπνη και τα ξεγελάει και η Samsung είναι χαζή και δεν μπορεί ή όσοι λέμε άπλα το αυτονόητο (δηλαδή αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας) είμαστε fanboys κτλ κτλ

Νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψω και σε κάποιους τον χαρακτηρισμό πρόβατα :)))))))))))))))))))))))))

@Ender
Όντως είσαι σε λάθος Site να το κοιτάξεις αυτό 😉

theocharis +1

Ender

@ theocharis,

Σε σωστό site είμαι.

Tους ανταγωνισμούς με τους πυρήνες και το “θέλω” αφορούν 500 άτομα πανελλαδικώς στην πραγματικότητα.

Το 95% έχει gingerbread/ics/iphone/wp για 5-10 πράγματα που τα κάνουν όλα.

Το 95% και το ξέρουν όλοι, δεν ασχολούνται καν με ύβρεις και “μέγιστες εμπειρίες” και “βουλώστε το οι άλλοι ” κτλ.

Καταντάει γελοίο και απωθεί.

Απλά ξενερώνει πολύ η φάση με τα fanboys και πωλητές.

Σε όλα τα sites φυσικά, δεν κάνω αντιδιαφήμιση.

Αυτά και το σταματάω εδώ και ότι καταλάβατε καταλάβατε, γιατί πολλοί μας περνάνε για κορόιδα της τράπουλας.

(όχι τον Βλαχάκη, είναι ποιοτικός και δουλευταράς, να εξηγούμαι).

SASD

Το Iphone ήταν και είναι το καλύτερο κινητό της αγοράς (Μέχρι στιγμής) όσοι θέλουν να έχουν το αμέσως επόμενο καλύτερο κινητό μετά το Iphone 4S παίρνουν αυτό….

Samsung-I9300-Galaxy-S-III

Theocharis

Ναι φίλε μου δεν έχεις άδικο. Απλά ο καθένας αποφασίζει μόνος του που θα διαθέσει τα χρήματα του. Μεγάλοι άνθρωποι ήμαστε, ψηφίζουμε κ επιβιώνουμε μόνοι μας.

Τεσπα για να μη βγαίνουμε off topic κ χαλάμε το άρθρο, δε νομίζω οτι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σ’αυτο το site!

Οπως είπα κ πριν, επειδή δεν κατάλαβα τη τελευταία εικόνα, αν μπορέσει κάποιος απο τους αναγνώστες ας την εξηγήσει!

Apostolos

πάντως εγώ με nexus s στο SunSpider και JellyBean από 6000 που αναφέρουν τα σχεδιαγράμματα αυτά εγώ πέτυχα σκορ 2800 με τον στοκ browser και 3500 περίπου με τον chrome..δεν μπορώ να πω ότι παρέχουν έγκυρα αποτελέσματα όταν εγώ πέτυχα διπλάσιο σκορ από αυτό που αναφέρεται στα τεστ….το μόνο σίγουρο είναι ότι ο επεξεργαστής του ipone 5 είναι πραγματικά πολύ γρήγορος και δυνατός…πιο δυνατός από τους 4πύρηνους δεν ξέρω αλλά σίγουρα πιο δυνατός

Ovios

sorry μπορει να ειμαι εκτος θεματος αλλα γτ τοσο χαλια το lumia 900 φταινε τα windows 7.5 οτι ειναι μονοπυρηνο;;;
αυτο με τρομαξε λιγο γτ σκεφτομουν να παρω το lumia 920 αφου πουλησω το S2 που εχω αλλα αμα ειναι να σερνεται καλυτερα να μου λειπει….

kostas

Απλα +1 στον @ENDER… Κουραστικα να ακουω τους ιδιους ανθρωπους να <>…

Theocharis

Εννοώ τη τελευταία εικόνα, που στη μια δείχνει το iPhone 5 με iOS 6 να τρέχει στα 743Mhz κ στη δίπλα εικόνα, ακριβώς την ίδια συσκευή να τρέχει στο 1.2Ghz. Απλά θέλω να μάθω πως έγινε αυτο!

Ξέρω οτι ο συγκεκριμένος επεξεργαστης χρονιζεται ανάλογα με το φόρτο που έχει, αλλα θα ήθελα να ξέρω πως έπεσε κάτω απο τα 800Mhz κ αν στη μέτρηση με τα 1.2Ghz τρέχει κάποια εφαρμογή απο πίσω!

stathis

Ουσιαστικά η τελευταία φωτογραφία παρουσιάζει το εύρος του επεξεργαστή. Συγκεκριμένα κυμαίνετε απο 0.8-1.2 Ghz ανάλωγα με το ”φόρτο΄” εργασίας. όταν το σαιτ που πραγματοποίησε τις μετρήσεις δεν είχε κανένα app ανοιχτό εβγαινε η πρώτη εικόνα ενω όταν είχαν εφαρογές ανοιχτές η δύτερη. Με αυτό τον τρόπο η apple έχει καταφέρει κι όλας μεγάλη διάρκεια στην μπαταρία.

SASD

Όταν βγαίνουν ημιμαθείς και λένε τους άλλους πρόβατα επειδή αγοράζουν Iphne και Ipad που στο κάτω κάτω είναι και καλύτερα – (αλλά και να μην είναι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει τον άλλον για τις επιλογές και τις αγορές του) Τότε κάποιοι δεν έχουν τις ίδιες ευαισθησίες.

Τώρα δείτε τα Banechmark και ψάξτε να βρείτε γιατί οι τέσσερις πυρίνες του Galaxy μένουν πίσω. Αν και εδώ που τα λέμε το γιατί μένουν πίσω είναι κοινό μυστικό γιατί απλά το Android να μεν είναι πάρα πολύ καλό αλλά IOS X δεν είναι 😉

Stavros

Σε κανένα benchmark δεν είδα να αναφέρεται το Sony Xperia T που είναι πιο γρήγορο και από το Galaxy SIII.
Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε το Iphone 5 απέναντι και στο Xperia T.

Theocharis

Το Xperia T δε νομίζω να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορα!
@stathi ευχαριστώ φίλε, αλλα δεν ήξερα οτι μπορεί ο επεξεργαστης να πέσει κ κάτω απο τα 800Mhz!

Κ επίσης ο μεγάλος αντίπαλος είναι το S3.
Απλά μετά απο τόσο ντόρο είναι θέμα κύρους… 😉

frastgr

παιδιά τι συζητάτε τώρα λογικό είναι το iphone να είναι πιο γρήγορο και αυτό λόγο του λογισμικού και μόνο. Το Android είναι απαιτητικό σαν λειτουργικό λόγω widgets, περισσότερο πείραγμα κλπ το ios είναι ξερό κλειδωμένο λειτουργικό με συγκεκριμένο ορίζοντα και χρειάζεται λιγότερες απαιτήσεις, δεν έχει κάποια σχέση στο βαθμό τουλάχιστον που συζητάμε, ο καινούργιος επεξεργαστής της apple. Αν βάλουνε έναν τετραπύρινο qualcom snapdragon s4 pro στο iphone τότε δεν θα προλαβαίνει το μάτι την ταχύτητα εναλλαγής των οθονιών κλπ. έτσι απλά………….!!!!!!!!

kostas
Γιώργος Κ.

sasd όσο και να χτυπιέσαι το s3 με jb είναι απλά άπιαστο. Δες αυτές τις μετρήσεις και θα καταλάβεις.

stavros

και υστερα απορουν γιατι κανει τοσες πωλησεις…το τηλεφωνο ειναι απλα απαιχτο.

Βασιλης

Στα κινητα καλυτερα βελτιστοποιημεος διπυρηνος cpu παρα τετραπυρηνος για τα ματια του κοσμου κα πιο αργος.στην παρουσα φαση θα διαλεγα galaxy s 3 αλλα η αληθεια να λεγεται οτι το iphone ειναι πιο γρηγορο κατι που ανταποκρινεται και στην πραγματικοτητα με το υψηλο framerate σε απαιτητικα παινιδια τα οποια θα τρεχουν αρκετα πο αργα σε android και αν τρεχουν μαλιστα.και επιτελους φτανει πια με την καραμελα οτι ποιος κοιταει τα benchmark.αν τα android το ξεπερνουσαν φανταστειτε τι ειχαμε να ακουσουμε!!! Αλλα τωρα και καλα τα android fanboys το απαξιωνουν ενω στην πραγματικοτητα ους καιει.

SASD

@Γιώργος

Είπαμε για τρίτο καλύτερο τηλέφωνο της αγοράς μια χαρά είναι το galaxy :)))))

Εντάξει είναι και φθηνότερο ότι πληρώσεις παίρνεις…

Sammy

Ωραία τα benchmarks δεν λεω αλλα η ουσια ειναι οτι πληρωνεις να παιρνεις!
Και αυτο που συμβαινει ειναι οτι η καθε εταιρια μας πιανει τν … για πραγματα που τις στοιχιζουν μεχρι και 10 φορες κατω !

Γιώργος Κ.

sasd για δες εδώ το δικό σου:
https://browser.primatelabs.com/ios-benchmarks

κι εδώ το s3 με jb:
https://browser.primatelabs.com/geekbench2/1026099
βλέπεις καμία δαιφορά;;;;;; Ιτ νταζεντ τεικ ε τζινιους…

SASD

@Βασίλης

Κοίτα και εγώ για καθαρά οικονομικούς λόγους μια χαρά αγορά το βλέπω το S3 και δεν το αποκλείω να το αγοράσω κιόλας αν δω ότι οικονομικά δε βγαίνω για Iphone αλλά όχι και να βγάλω μάπα το καλύτερο τηλέφωνο της αγοράς και να χαρακτηρίσω πρόβατα όσους το αγοράζουν επειδή εγώ δεν μπορώ – Όσα δε φτάνει η αλεπού κτλ κτλ

George PAOK

Αλήθεια κ. Βλαχάκη το hands on του iphone 5 πότε το σχεδιάζεις και φυσικά οι συγκρίσεις με με τα υπόλοιπα κιν.?

Στέφανος

Θα ήθελα να κάνω μια εύλογη παρατήρηση. Έχω ένα HTC One V μαμίσιο και στο sunspider με stock browser που έκανα μου έδωσε σκορ 2651,8ms, πολύ καλύτερο από τα της φωτογραφίας (3215ms) που συγκρίνει με το iphone 5. Για κάντε και εσείς με τα galaxy, nexus κτλ να δούμε τις διαφορές, γιατί περίπου 600 μονάδες σφάλματος στις εικόνες είναι σημαντικό ποσό.

sakis

καθε μερα τα ιδια….S3 με JB απλα σκοραρει περισσοτερο απο το iphone5.
Λιγο υπομονη…και τα ξαναλεμε!
Παρτε και καμια θηκη γιατι απο το πολυ ξεφλουδισμα εχουνε μαυρισει ολα τα τραπεζακια στις καφετεριες…τς τς

VasiliSIII

Θέλω να διευκρινίσω οτι το Iphone 5 ειναι ενα Smartphone κλειδωμένο και με άριστα γραμμένο λειτουργικό. Αυτά τα benchmarks ειναι τα μέγιστα που μπορει να πιάσει το κινητο αυτο (που ειναι αριστα και δεν χρειάζεται κατι παραπάνω). Το SIII εχει δυνατότητες που θα φανούν με το Jelly Bean που ακόμα δεν έχει βγει σε επίσημη έκδοση. Όταν βγει και διορθωθούν μερικά bugs ξανα κάντε τις μετρήσεις…

avalon

Μεγαλη ηττα για το android κοινο! Απλα μερικoi απο εγωισμο ενv ξερουν την αληθεια δεν θελουν να τhn παραδεχτουν.Το “μυστικο” του iphone 5 ειναι το παντρεμα ios 6 με το hardware. Οποτε οι αλλοι 2 πυρηνες περισσευουν. Ειναι απλα τα πραγματα.Για να μην μιλησουμε και για το app store.

Ante_geia

https://browser.primatelabs.com/geekbench2/1078485

ΆΝΤΕ ΓΕΙΆ ΡΕ … Αυτό είναι το κακό με τα πρόβατα ότι ότι και να τους δείξουν το πιστεύουν … galaxy S 3 1850 score στο Geekbench 2 !!! Κα εσείς αμα θα το κάνετε από το s3 σας θα δείτε ότι είναι FAKE !!!

spyros

iphone 4s jailbrake overloking 212231,για τον φιλο που τονισε πιο πανω οτι με το ιοσ δεν αλλαζεισ κατι και οτι ειναι το μεγιστο που μβορει να φτασει

Giannis Charp

Καλά αυτά τα benchmarks είτε βγαίνουν για το Iphone είτε για το gs3 είτε για άλλη high end συσκευή είναι τραγελαφικά.Πότε δεν πίστεψα σε benchmarks για όποια συσκευή κι αν ήταν.Λίγο πολύ όλοι τα <> σε site και εταιρίες benchmark προκειμένου να γίνει διαφήμηση.
Τα πιο αστεία benchmarks βέβαια τα έχω δει σε κάρτες γραφικών.

VasiliSIII

@spyros δες το απο τεχνολογικής άποψης το θεμα φίλε Σπύρο. Αν εχεις 2 δωμάτια που έχουν πλημμυρίσει, το ενα εχει 2 παράθυρα και το αλλο 4 και τα ανοίξεις ταυτόχρονα, ποιο δωμάτιο πιστεύεις οτι θα αδειάσει πρώτο? Αν λοιπόν στο hardware SIII δούλευε ενα λειτουργικό σαν το ios τοτε δεν θα είχε νόημα να μιλάμε για benchmarks. Η αλήθεια είναι οτι πλέον το ios τα έχει δώσει όλα και πρέπει να ανανεωθεί αντίθετα απο το Android που έχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης.

ΣΤΑΥΡΟΣ

ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ APPLE!!!!!!!!!!!

Theocharis

Αν υπήρχε ένα galaxy με iOS δεν θα υπήρχε αγορα και ανταγωνισμός κ θα υπήρχε μονοπώλιο, γιαυτο το λόγο υπάρχουν πολλές συσκευές κ πολλά λειτουργικά. Το ένα χρειάζεται 4 πυρήνες για να λειτουργήσει κ το άλλο με 2 πυρήνες είναι εντάξει. Το οτι το galaxy, το οποίο έχει 4 πυρήνες χρονισμενους στο 1.4Ghz, χρειάζεται JB για να ξεπεράσει το iPhone, το οποίο έχει 2 πυρήνες χρονισμενους στο 1Ghz και απο τώρα κ για ένα χρόνο θα είναι μετρο σύγκρισης κ θα τρέχει όλες τις τελευταίες εφαρμογές τέλεια χωρίς να χρειάζεται τίποτε άλλο, δεν είναι κ το καλύτερο ατού για να το αναφέρετε!
Διαφορετικά λειτουργικά, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικό κοινό!
Είχα διαβάσει παλιότερα σε ενα φόρουμ, κ αυτός ήταν ένας λόγος που πήρα iPhone, οτι αν θες ενα κινητό που τα τρέχει όλα τέλεια κ δεν θες να το σκαλιζεις, παίρνεις iPhone. Αν είσαι gadgetακιας και ξυνεσαι συνέχεια παίρνεις Galaxy!

Vasilis

Μπράβο στην apple για το ios, για τα benchmark θα τα αποδεχτώ όταν γίνουν σε android η να γίνουν στα άλλα κινητά (s3,onex) με ios.
Γιατί δεν λέω καλά τα νούμερα αλλα η 20ετη πείρα μου σε Η/Υ και cpu μου λέει πως δεν παίζει με την καμία να έχει τέτια διαφορά cpu χ4 με χ2 και η διαφορά οφείλετε στο ios και στην διαφορά λειτουργίας των OS.
Οπιος κατάλαβε… κατάλαβε δεν μπορώ να το πώ πιο απλά.

κωστής

Και δεν σας χάλασε καθόλου…όπως λέει και το άρθρο…”και με αποτελέσματα μετρήσεων benchmarks που μοιράζουν πόνο σε όλα τα Android smartphones”.

kostaszx

@Theocharis, οντως. +1 απο εμενα ειδικα πανω στη διαφορετικοτητα των αναγκων. Εγω ανηκω στη δευτερη κατηγορια αλλα προσπαθω οσο μπορω σεβομαι τη διαφορετικοτητα των ανθρωπων.

Giorgos

Ρε παιδια δικιο εχουν οι apple fans… Ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη τη στιγμη ο διπυρηνος με το ios6, οπως λενε το καλυτερο παντρεμα…. Τωρα αφηστε ολους εμας με περισσοτερους πυρηνες να εχουμε πραγματικο multitasking, να συνδεουμε flashακια στα android μας, να βλεπουμε mkv ταινιες και να ανταλλασουμε αρχεια word, excel, pdf τραγουδια, με usb, wi-fi κτλ κτλ…. Επισης αφηστε μας να απολαμβανουμε πραγματικα μεγαλες οθονες και να μη βγαζουμε τα ματια μας….Και ας εχουν καλυτερα benchmarks εμας τι μας νοιαζει? Σαμπως το jellybean δεν ειναι πραγματικη αναβαθμιση εν αντιθεση με το iso6? Σαμπως με το hardware composer του 4.1.1 δε θα ειχαμε ιδια και μεγαλυτερα αποτελεσματα? ΟΧΙ, αφηστε να αγορασουν οποια συσκευη θελουν και μην τρολαρετε οπως εκεινοι… Αυτο που τους αρεσει αυτο αγοραζουν… Στο κατω κατω ο σαδομαζοχισμος του itunes δεν ειναι κακος…. Επισης οταν ακους τραγικες αποψεις τυπου SASD οτι πληρωνεις παιρνεις, αξιζει να ασχοληθεις? Δηλαδη ηρθε να μας πει οτι τα apple προιοντα δεν ειναι υπερκτιμημενα και υπερτιμολογιμενα….. Αστειοτητες… Ή “τωρα μοκο” και υποκλιθειτε στη ανωτεροτητα της apple” τι να πεις?

Conx

https://browser.primatelabs.com/android-benchmarks
https://browser.primatelabs.com/ios-benchmarks

Δεν θέλω να στενοχωρήσω ios lovers αλλά κοιτάξτε λίγο καλύτερα geek benchmark και κάντε λίγο παραπάνω έρευνα… Τώρα επί της ουσίας είναι τι αρέσει στον καθένα περισσότερο Android ios η wp..προσωπικά αν και κάτοχος και Android και ios το καλύτερο και πιο smooth experience το είχα wp και ας είχε μονοπύρηνο… True story bros

Theocharis

Φίλε Γιώργο γιατί αναφέρεσαι μόνο στην υπερεκτιμηση των Apple προϊόντων όταν κ εσύ εχεισ πληρώσει για πλαστικό 699 ευρώ? Τόσο μου φαίνεται είχε το Galaxy κ οποία ναυαρχίδα κάνει κάνει ντεμπούτο για πρωτη φορά! Ολες οι εταιρείες αποσκοπούν στο κέρδος! Το που θα διαθέσει τα λεφτά του ο καθένας είναι δικός του λογαριασμός. Οντως για μια τέτοια συσκευή, όπως το iPhone, το να χρειάζεται υπολογιστη για να λειτουργήσει είναι μεγάλο μειονέκτημα κ θα ήταν ένας σοβαρός λόγος για να πάρω Galaxy! Γιαυτο το σκέφτομαι ακόμα… 🙂

JohnWave

@Giorgos,πολύ σωστός φίλε μου 🙂 Αυτά ήθελα να πω κι εγώ

Αλήθεια πως γίνεται να δημοσιεύονται εδώ αυτά τα benchmarks ενώ στο μεγαλύτερο site κινητής τηλεφωνίας ήτοι το gsmarena δημοσιεύονται αυτά :

https://www.gsmarena.com/lg_optimus_g-review-818p5.php

που δείχνουν πόσο ανώτερο είναι το LG Optimus G ????????????

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει.

Αποστολης

Το έχω γράψει… το γράφω ξανά.
Δεν μπορω να φανταστω πόσο πολύ ενδιαφερει καποιον το αν θα μπει σε μια ιστοσελίδα κάποια μικροδευτερόλεπτα πιο πριν ή να θα του ανοίγει μια εφαρμογή κάποια κλάσματα πιο πριν.
Φυσικά και θα έβγαζε καλύτερο κινητο η apple από πλευράς hardware και αυτο μεχρι να βγει το επομενο του ανταγωνισμου… Αυτο μας έλειπε!
Μακάρι η τεχνολογία να εξελίσσεται και με πιο γοργούς ρυθμούς ακόμα.
Δεν βλέπω το λογο που θριαμβολογουν κάποιοι. Θα ήταν εντελώς κοροϊδία να μην εξελίξουν και τη συσκευή οταν το iOS 6 πάει σημειωτόν κανοντας και βηματακια προς τα πίσω κάπου κάπου… 😉
ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ λοιπόν ναι απολαύστε τις συσκευές σας μέχρι να βγουν τα επόμενα μοντέλα.

Tony Cool

1.Ας ξανατρεξουνε τα benchmarks των browsers με απενεργοποιημενο το flash στα android κινητα και ξαναμιλαμε.
2.Μην ακουω android users λενε ‘κατσε να βγει το jb στην ταδε συσκευη και τα ξαναλεμε’.Οποιοδηποτε mid-range και πανω android τηλεφωνο ακομα και με android 1.6 ειναι 2 κλασεις ανωτερο απο τα iphone.
3.To ‘οσα δεν φτανει η αλεπου…’ των iphone users ειναι παντελως αστοχο γιατι για οποιον εχει συμβολαιο ειναι απειρως ευκολοτερο να παρει iphone παρα high end android καθως κανουνε τρελες επιδοτησεις για τα apple.Χαρακτηριστικο παραδειγμα το δικο μου.Οταν πριν κανα χρονο ηρθε η ωρα της επιδοτησης μου για το sgs2 η επιδοτηση ηταν 120 ευρω ενω αν επαιρνα 4s η επιδοτηση ηταν 500!!!
4.Το μονο σιγουρο ειναι οτι το iphone 5 ειναι καλυτερο απο το 4s.Αν σκεφτουμε οτι τα τελευταια 2-3 χρονια η apple εχει γινει εχθρος της τεχνολογιας και της προοδου τοτε παλι καλα να λεμε.

Giorgos

Μα εγω οταν πηρα το SG2 ελεγα μακαρι να μην ηταν ναυαρχιδα…. Εννοειται οτι ειναι υπερτιμολογημενα και τα galaxy. Απλως δε μου αρεσε το “οτι πληρωνεις παιρνεις” ειδικοτερα για μια εταιρεια που ολοι, μα ολοι, λενε οτι πουλαει ακριβα τα προιοντα της. Επισης συμφωνω οτι οπου θελει κανεις ξοδευει τα λεφτα του, αλλα και πετρελαιας να εισαι ξερεις να διακρινεις τι ειναι ακριβο και τι οχι. Δεν ειναι θεμα μονο οικονομικης δυνατοτητας… Εγω ειχα το πρωτο ipod touch και πραγματικα το “λατρευα”. Οταν ομως σκεφτομουν να παρω τηλεφωνο με ios σκεφτομουν την ολη ταλαιπωρια για να βαλω ενα τραγουδι ή να δω ενα βιντεακι… Εν τω μεταξυ, στην Ελλαδα το Itunes store δεν ειναι στο μυαλο των χρηστων οπως ειναι στο εξωτερικο. Δηλαδη το να πληρωνεις για ενα ηλεκτρονικο album δεν ειναι και οτι πιο συνηθισμενο…. Τεσπα, αυτα ειναι ασχετα με το αρθρο’ απλως κανω μια συγκριση και εγω μεταξυ των λειτουργικων, η οποια εν μερη ειναι αδικη αφου σημερα κυκλοφορησε jellybean για s3 και αφετερου, οπως καταλαβαινω, οι χρηστες διαφερουν κατα πολυ στις προτιμησεις τους ωστε να βρεις μια κλιμακα (Benchmark) και να τους εξισωσεις. Δηλαδη εαν καποιος παει android πολυ που νοιαστηκε τι εκανε το iphone, και το… Συνέχεια »

zin

να κανω μια ερωτηση στους android user,τσουζι? :DDDDD

Αποστόλης

@zin
Αν το iOS πετούσε και έκανε περισσότερα από το Android NAI θα έτσουζε.
Προς το παρόν κάνει περίπου τα μισά και όσα σε αφήνει η apple να κάνεις… 😉
Μη μπερδεύουμε hardware με software … άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
To iPhone σαν συσκευή εμένα μ’αρέσει πάρα πολύ από πολλές απόψεις και θα με κάλυπτε πλήρως… αλλά μπροστά από το iOS υπάρχει το Android… και έχει μείνει πολύ πίσω και “λίγο” για μένα.
Στοιχηματίζω πως αν η apple άφηνε τον χρήστη να διαλέξει την συσκευή iPhone 5 με το ένα ή το άλλο OS θα έτρωγε τεράστια πόρτα το iOS… 😉
Τα περισσότερα αναβαθμισμένα και νέα features του iOS τα έχουμε στις συσκευες μας από το προϊστορικό Android 2,1 (και περισσότερα)

Σημείωση, είμαι χρήστης και των 2 OS… (iPad 2 & SGS3) μιλάμε για την μέρα με τη νύχτα.
Παρόλα αυτά δεν με έχει κερδίσει κανένα άλλο tablet και το iPad μου δεν το αλλάζω παρα μόνο με ένα πιο καινούριο iPad… 😉
Στο κινητό όμως θέλεις να τα κάνεις όλα χωρίς περιορισμούς γιατι το έχεις παντού μαζί σου.

Android… is the best iOS yet… 😛

Χριστόδουλος

samsung/android fanboys => πριν να ανεβαστεί αυτό το topic: το iphone τρέχει να προφτάσει τους αντιπάλους. ακόμη διπύρινο έχει. το galaxy s3 είναι πολύ γρηγορότερο και έχει τα κορυφάια specs στην αγορά.

σε αυτό το topic: δεν έχει σημασία η ταχύτητα και το πόσο smooth είναι. το android είναι απαιτητικό σαν λειτουργικό λόγω widgets, περισσότερο πείραγμα κλπ.

εμμ βρε samsung/android fanboys, έχετε αλλάξει τα επιχειρήματα σας απο τη μια μέρα στην άλλη ή μου φαίνεται ??

όταν θα φτάσει το ρομποτάκι σας το iphone σε smoothness, stability, ασφάλεια, ευκολία στη χρήση ,υποστήριξη, πλήθος&ποιότητα εφαρμογών, πλήθος μουσικής και ταινιών σαν αυτά που προσφέρουν τα itunes, πωλήσεις, customer satisfaction κτλ τότε μιλάμε.. τρέξτε να προλάβετε..

τίποτα δεν έναι τυχαίο σε αυτό τον κόσμο. ούτε το γεγονός οτι το iphone έχει πολλαπλάσιες πωλήσεις απο οποιοδήποτε άλλο κινητο παγκόσμια..

Giorgos

@Χριστοδουλος Ναι δεν εχεις αδικο οτι μεχρι εχθες στο iphone το διπυρηνο μας ξινιζε λιγο σε εμας τα “samsung/android fanboys”, αλλα τι να το κανεις εσυ το τετραπυρηνο? Εγω π.χ. πολλες φορες στο tablet ειμαι στο ιντερνετ και σε ενα μικρο παραθυρο (floating) βλεπω βιντεο απο youtube ή ταινειες, ενω μπορει ταυτοχρονα να μεταφερω μεσω bluetooth ολα τα καινουρια τραγουδια που ειχα κατεβασει στο κινητο μου. Επισης εαν παρακολουθουσες την επικαιροτητα θα ηξερες οτι το project butter φερνει αυτο που εσυ αναφερεις ως smootHness, εστω και ομολογουμενως καθυστερημενα… Τωρα για stability μαλλον δεν εχεις διαβασει τι γινεται ή ποσο συχνα crashαρει το ios… Σχετικα με το “πλήθος&ποιότητα εφαρμογών, πλήθος μουσικής και ταινιών”… Το πρωτο σχετικα με την ποιοτητα δεν ισχυει πλεον… ΟΙ εφαρμογες οχι μονο ειναι εφαμιλλες αισθητικα αλλα εαν δεις τελευταια αρθρα λενε π.χ. “Κυκλοφορησε για ios και android η ταδε εφαρμογη και επιπλεον στο android κανει αυτο”, λογω του οτι σου δινει περισσοτερες δυνατοτητες… Επισης σχετικα με την πληθωρα ειναι λιγο ακυρο το επιχειρημα σου, γιατι και εγω μπορω να βαλω itunes και να εχω προσβαση σε αυτην την “πληθωρα”, ενω εσυ δεν μπορεις να βαλεις ταινιες που δεν ειναι mp4 ή τραγουδια flac. Επισης εαν το ροχαλιτο… Συνέχεια »

iDroid

Κοιτάξτε ποιοι φάνηκαν, αυτοί που δε τους νοιάζουν τα bench τόσο καιρό γιατί είναι 2 κολόνες πίσω.

Guess what, τα bench έγιναν με μόνο τους 2 πυρήνες του s3. Τυχαίο; Λίγο ιδέα να είχατε θα καταλαβαινατε ότι ο Α6 ως νεότερη αρχιτεκτονικη είναι ταχύτερος από τους cortexa9 clock 2 clock. Όχι τόσο ώστε να τους ξεπερνά με 2 πυρήνες λιγότερους και κάμποσα Hz λιγότερα.

Τόσο δημιουγικη λογιστική ούτε ο Σημίτης για να τα φέρουμε όλα όσα κι όμοια.

parasense

Όσο καλύτερο και να είναι θα παραμείνω στο 4s, πάλι δεν υπάρχει υποστήριξη Ελληνικής γλώσσας και γεωγραφικού χώρου σε εφαρμογές που παρουσιάζει ως νέες ή ως δυνατό του σημείο, έβγαλε το γυαλί και έβαλε μέταλλο πίσω για να ξεβάφει! δηλαδή αυτό το κινητό είτε θα ραγίζει ή θα ξεβάφει αλλιώς δε γίνετε, πάλι με θήκες. Με το ios 6, το appstore κολλάει συνέχεια, κρασάρει, αργεί, δε βρίσκει εφαρμογές. Μάλλον όντως βιάζεται να προλάβει τον ανταγωνισμό αλλά το αποτέλεσμα δεν..

κάτι άσχετο επειδή έχει πολύ android κόσμο εδώ, μια φίλη μου έχει το samsung galaxy s2 καινούριο, όταν πατάει κάπου στην οθόνη φαίνεται να υπάρχει μια “υπερευαισθησία” πατιούνται άλλοι αριθμοί, ανοίγουν άλλες εφαρμογές (η ακριβώς επάνω από αυτή που επιλέγει) και η μετακίνηση στο μενού δεν είναι ομαλή και δεν υπακούει στο touch πολλές φορές, το επέστρεψε για service και της είπαν πως δεν έχει τίποτα όμως το πρόβλημα εξακολουθεί, έχει κανείς κάποια ιδέα για το τι συμβαίνει ή μήπως μας ξεφεύγει κάποια ρύθμιση ή κάτι άλλο;

Technewz

Δεν διαφωνώ ότι το iPhone 5 είναι ισχυρό κινητό αλλα τα bench δεν μου λένε τίποτα πως είναι δυνατών να συγκρίνεις δυο κινητά με διαφορετικά OS;

Να σύγκρινες Android με Android και iOS με iOS χει λογική δυο διαφορετικά όμως OS δεν έχει, αφού στην ουσία μιλάνε άλλη “γλώσσα”.

Η πραγματική δύναμη του φαίνεται στη πραγματική χρήση μπορεί το iPhone 5 να παίξει πχ ένα HD video καλύτερα από το SGS III;

Gianni

Μολις εκανα το benchmark του Geekbench στο δικο μου S3 με stock ICS 4.0.4 και εχω σκορ…

1.819 (!!!!)

Καλη η δημιουργια εντυπωσεων και οι βαρυγδουποι τιτλοι (πχ “μοιραζει πονο”…) αλλα καλο ειναι να μην προδιδουμε αυτους που μας διαβαζουν καθημερινα για λιγα παραπανω clicks.
Πραγματικα λυπαμαι.
Αν ο σκοπος του techblog ειναι να δινει επιχειρηματα σε 15χρονα να λενε για αλεπουδες, κρεμασταρια, να δειχνουν την οικονομικη ευρωστια του μπαμπα τους κ.α. αναλογα εγω προσωπικα αρνουμαι να συμμετασχω.
Μενω ομως με ενα τεραστιο χαμογελο που ενα smartphone 4μηνου με ανοιχτo bluetooth, ελευθερη μεταφορα αρχειων, widgets, miniSD card, οθονη HD 4,8” κτλ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΙ ενα καινουριο smartphone 4”, που το μονο innovation που προσφερει ειναι η αλλαγη wallpaper.
Περαστικα σας.

Theocharis

Φιλε Γιαννη χαλαρωσε… Οι μετρησεις ειναι απο αλλο αρθρο και απλα εγραψε ενα αρθρο ο ανθρωπος. Δεν κατακρινει το κινητο σου…
Αν ειναι ετσι μπες σε ολα τα site που γραφουν θετικα για το iphone και γραψε τα ιδια!
Δεν χρειαζεται να το κανεις αυτο και στο techblog δεν γραφουν τιποτα ασχετοι!
Καλη καρδια πανω απ’ολα και εντελως φιλικα. Δεν θα χασεις κατι εσυ αν το κινητο σου δεν βγει πρωτο, ουτε θα σε κοροιδεψει κανενας…! Τη πλακα μας κανουμε και σκορπαμε τα λεφτα μας… οταν τα εχουμε τουλαχιστον!

Gianni

Φιλε Theocharis πραγματικα δεν ηθελα να εκθειασω το τηλεφωνο μου (αλλωστε ο καθενας εχει αλλα γουστα), αλλα εδω δεν ειχαμε απλη παραθεση benchmarks απο αλλο αρθρο, ειχαμε και χαρακτηρισμους.
Επειδη εκτιμω το techblog και μπαινω καθημερινα δε μπορω να δεχτω τετοιες ανακριβειες, οταν μαλιστα το βλεπω και μπροστα μου στο S3 που εχω. Γι’ αυτο και το ανεφερα.
Και να μην εβγαινε το S3 πρωτο δε θα ειχα κανενα προβλημα. Ισα ισα θα μου φαινοταν και λογικο απο τη στιγμη που ειναι ηδη 4 μηνες στην αγορα. Δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα…
Ευχαριστω.

dimpep

Πως μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικά λειτουργικά; Νομίζω άδικο τελείως και για τα δύο

Panousis

Τρελές απώλειες για τη μετοχή της apple δεν τα πήγαν όπως περίμεναν στις πωλήσεις

sokel

αποδόσεις σε συσκευές με διαφορετικό λειτουργικό είναι για τους φαν των τρολ και μόνο
η αλήθεια είναι οτι κανείς δεν μπορεί να σου πεί οτι το α λειτουργικό είναι το καλύτερο ούτε οτι η γ συσκευή είναι κορυφή καθένας θα βλέπει αυτό που θέλει να δεί
αποτέλεσμα κανένα καμία συσκευή με ubuntu/mint θα βγει με 5 ιντζες που να παίρνει και τηλέφωνα;

keysmith

Ποτέ δεν με απασχολούσαν οι μετρήσεις αν κάποιο έχει μερικά mips παραπάνω η παρακάτω. Ειδικά σε ένα κινητό, πιο σημαντικό όπως είπαν και άλλοι είναι η ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Τι να κάνω ένα γρήγορο κινητό με τόσους παράλογους περιορισμούς!! Να μην τους ξαναγράψουμε.
Εχεις έναν γ΄ρηγορο επεξεργαστή που δεν μπορείς να αξιοποιήσεις όπως θές, αλλα όπως θέλει η Apple να οικονομίσει μεσω αυτού. Δεν περιγράφω άλλο..

Υ.Γ. Τουλάχιστον θα πάρει μελλοντικές αναβαθμίσεις χωρίς να γονατίσει όπως άλλες συσκευές της apple που μετά την αναβάθμιση κλάταραν.. 🙂

fanboys_are_boys

Απλα fake να ξερετε. Εν τω μεταξύ με stock jb πετάνε όλα τα hi-end ελπίζω κάποια στιγμή να βρουν τη λύση οι εταιρίες γιατι είναι κρίμα να βγαίνει καλύτερο κινητο ένα iphone ακόμα και με μαγειρεμένα αποτελέσματα. Με κλειστά μάτια android γιατι είναι “τσαμπέ” το όλο πακέτο. 😉 Ενώ iphone μέχρι και τις κλανιές πληρώνεις

spell

σε αλλη χωρα μενω . Δεν εξηγητε το οτι μπηκα να ενημερωθω και βλεπω να λογομαχουν για android ios αντι να ενημερονετε το κοσμο. Το 90% των post ειναι πιος την εχει μεγαλυτερη. Λυπαμαι.

alekos

Για όποιον μιλάει για στημένα και ψέματα, μάθετε για το site που έκανε τις μετρήσεις. AnandTech όταν άλλοι δεν ήξεραν τι σημαίνει ίντερνετ. Ρωτήστε τον πατέρα σας θα το διάβαζε. https://en.wikipedia.org/wiki/AnandTech

enes

Ρε παιδιά γιατί λέτε οτι τα bench έγιναν μόνο με τους 2 απο τους 4 πυρήνες του s3;
Αν ίσχυε αυτό, θα το ανέφερε ο Βλαχάκης στο ποστ.

Makis

Συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράγματα, τέτοιου είδους συγκρίσεις πρέπει να γίνονται μόνο ανάμεσα σε Android κινητά που φοράνε την ίδια έκδοση, πχ 4.0.4 Ή ανάμεσα σε διάφορα iPhone με iOS 6 (πχ iPhone 4, 4S και 5)
Στην καθημερινή χρήση φαίνεται η διαφορά και όταν μιλάμε για μερικά millisecond είναι μηδαμινή, επίσης θα ήταν πιο δίκαιο να σύγκριναν το iOS 6 και το Android 4.1 και όχι με το 4.0 που κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο σχεδόν!

SASD

Εγω θα το ξαναπώ γιατι κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν : Ότι πληρώσεις παίρνεις! Το Microsoft surface pro θα κοστίζει περίπου 800 ευρω δεν ειναι τρελοί στη Microsoft να υπερτιμολογουν το Tablet τους πάνω απ το IPad 4 αλλα ειναι σίγουροι ότι ειναι καλύτερο (ακόμη κι αν δεν ειναι, δεν το ξέρουμε αυτο) για αυτο και βάλανε τόσο ψιλά την τιμη. Η Samsoung ξέρει ότι το Galaxy ειναι χειρότερο (λογικό άλλωστε το έφτιαξε αντιγράφοντας το IPhone) για αυτο και το δίνει πιο φθηνά και όχι για την ψυχή του πατέρα του CEO της. Το επιχείρημα της υπερτιμολογισης ειναι σκέτη αφέλεια αν το Galaxy ήταν πράγματι τόσο καλύτερο όσο νομίζουν κάποιοι η Samsung θα βαρουσε στα αυτιά αλλα με την ποιότητα κατασκευής και τις αδυναμίες που οι τεχνικοί τις Samsung ξέρουν καλύτερα απο όλους τους άλλους ότι έχει το κοστολογεί κάτω απ τις συσκευές της Apple ουσιαστικά η ιδια η Samsung παραδέχεται πως αν το έδινε στην ιδια τιμη δεν θα πουλούσε όσο το IPhone νομιζω δε χρειάζεται κατι πιο χειροπιαστό απ αυτο ;). Οταν το Galaxy θα πολειται στην ιδια τιμη με το IPhone η σε τιμη κοντα σ´ αυτο τότε θα μιλάμε για κανονικο ανταγωνισμό προς το παρόν… Συνέχεια »

crysis

τι φαγωμαρα ειναι αυτη ξεκολληστε λιγο ρε σαν 5χρονα κανετε ολοι το ios ετσι το android γιουβετσι μακαρι να κανατε ετσι για πιο σοβαρα πραγματα και οχι με ανοησιες

Gianni

SASD, ρε φιλε σταματα να τρολαρεις ολη την ωρα.
Το οτι εσενα σε κοροϊδευει η Apple για να το παιζεις μαγκας δε σημαινει οτι αξιζει και αυτο που πληρωσες.
Ειχα και το 4S προσφατα (παλαιοτερα 3GS, 4) και ειδα τη διαφορα. Αν αντεχει η τσεπη σου παρε το S3 να το διαπιστωσεις. Μαλλον δεν αντεχει, οποτε μεινε με το 4S. 350-380€ εχει μεταχειρισμενο. Μια χαρα ειναι για καποιον που δε μπορει να παρει το S3.

iDroid

@enes: Φίλε μου δες εδώ τα bench για android & iphone: https://browser.primatelabs.com/android-benchmarkshttps://browser.primatelabs.com/ios-benchmarks

Η διαφορά στον anandtech εξηγείται μόνο αν είχε ρυθμίσει το bench να τρέξει σε 2 cores, σιγά μη το παραδεχθεί άλλωστε. Εκτίθεται όμως γιατί όλων τα bench διαφωνούν με τα δικά του, σου στέλνω και screen αν νομίζεις ότι χρειάζεται από one X χωρίς O/C, όλα stock με ics, ούτε καν jb.

Αν έβλεπα αυτά τα bench σε άλλα site πιθανότατα να μην τα αμφισβητούσα αλλά ο anand έχει λερωμένη τη φωλιά του. Έχασα πάσα εμπιστοσύνη σε αυτόν όταν επί εποχές athlon 64 ο κύριος εκθείαζε τους prescott και ως δια μαγείας τους εμφάνιζε μπροστά σε διάφορα bench.

iDroid

Και για να μη παρεξηγηθώ, είχα iphone μέχρι και το 4s, που το έδωσα στη γυναίκα μου γιατί ήθελα να πάω σε android. Έτσι διάλεξα το one x κι ένα neo v για τη θάλασσα γιατί το λυπάμαι στην άμμο.

Θεωρώ τον Α6 καταπληκτικό soc, που έδωσε τρομερή clock 2 clock βελτίωση στο iphone. Απλά περιμένω περισσότερα από το iphone, κι όχι να ανταγωνίζεται σε επιδόσεις κινητά προηγούμενου 6μήνου. Να προσθέσω δε ότι έχω ψιλοκουραστεί με το όλο hype της Apple και για αυτό αν δεν ερευνήσω, πάντα με τα δικά μου κριτήρια κι όχι όπως μου υπαγορεύει η Sammy/apple/intel/nvidia κοκ, δε πιστεύω τίποτα πλέον.

Καληνύχτα κύριοι και καλό ξημέρωμα.

Teo

–“Επισης εαν το ροχαλιτο του γειτονα σου γινει remix και το εχει ο φιλος σου θα πρεπει να κανεις την εξης διαδικασια. 1)να σου δωσει ενα flashακι με το roxalito/remix.mp3 2) Να το εισαγεις στο itunes 3) Να συνδεισεις το κινητο στο pc 4) να κανεις συγχρονισμο μεταξυ pc-κινητου αφου σε προτρεψει να συνδεθεις στο istore 5) να κανεις sync το roxalitoremix, και μετα και μια 6)ασφαλη καταργηση…. Εγω παλι θα το στειλω με wi-fi direct μεχρι εσυ να ολοκληρωσεις το βημα 1). Εαν δε η ταινια που δεν εχει το istore ειναι σε mkv τοτε χρειαζεσαι επιπλεον 10 βηματα με τον totaλvideoconverter…”–
Εχω πεσει κατω απ τα γελια 😀

Γιώργος

Gianni νομίζω ότι δεν είσαι ενημερωμένος…κανε μια αναζητηση στο skroutz και κοιτά το σ3 να ξεκινάει στα 504 ευρώ και κοιτά το 4ς να ξεκινάει στα 558 ευρώ…μην λέμε ότι να ναι απλά για να πούμε…στο θέμα μας τώρα..το 5αρι πρέπει να είναι πααααρα πολυ γρήγορο αλλά περιμένω την απάντηση της apple για το ξεφλουδισμα των μαύρων κομματιών…

john

Για ριξτε μια ματια σε μια τιμη για το iphone 5:

https://www.expansys.com.gr/apple-iphone-5-16gb-black-eu-237011/

john

Gianni στα ειπε και ο Γιωργος μην λεμε οτι θελουμε,οσον αφορα τισ μετρησεις δεν λενε και τιποτα,ακομα και το 4ς με λιγοτερο σκορ σε πολλες εφαρμογες ειναι πιο γρηγορο απο τα αλλα τετραπυρηνα,μιλαμε για κλασματα δευτερολεπτου τωρα,τωρα οσον αφορα το ios εχει γινει πολυ καλη δουλεια αλλα καποιοι βολευοντε με αλλο λειτουργικο, o καθενας επιλεγει οτι γουσταρει,καθεστε και τσακωνεστε πιο ειναι πιο δυνατο.

Gianni

Καταρχας μιλησα για μεταχειρισμενο. Εκει φαινεται και η εμπορικη του αξια.
Το S3 εχει 470-490€ και το 4s κατω απο 400€. Απλα και κατανοητα πραγματα. Οποιος θελει κατι ποιο οικονομικο παιρνει 4s.
Το iOs ειναι γρηγορο γιατι ειναι καρακλειδωμενο. Το Android εχει πολυ περισσοτερα πραγματα να προσφερει σε ενα χρηστη. Νομιζω αυτο το δεχονται οι περισσοτεροι. Και τα 2 προσφερουν πλεον παρομοια ταχυτητα.
Απλα ειπα οτι εκανα το τεστ μολις ειδα το αρθρο και ηταν καμμια σχεση με τα αποτελεσματα (συνοδεια χαρακτηρισμων “προσφερει πονο”, “μανιασμενο σκυλι” (!!!)) που περιγραφονται. Οταν ενα smartphone 4μηνου ριχνει στο Geekbench2 περιπου 200 ποντους σε σχεση με ενα ολοκαινουριο τοτε νομιζω πως το καινουριο δεν ειναι και πολυ “μανιασμενο σκυλι που προσφερει πονο”, μαλλον “ξεδοντιασμενο που προσφερει γελιο” ειναι! (joke…)
Αυτα.

SASD

Και κατι άλλο που πάντα θελω να το πω αλλα συνέχεια το αναβαλω 🙂 αυτα τα περι εξάρτησης του IPhone απο το iTunes ειναι μπούρδες σε μια JB συσκευή γίνονται τα πάντα χωρίς Η/Υ Προσωπικα ουτε που θυμάμαι ποτε άνοιξα τελευταία φορα το δικο μου αλλα έχει σίγουρα πάνω απο ενα χρόνο – χωρίς jailbreak τωρα έχοντας βάλει τις σωστές εφαρμογές (περίπου 10Euro) επιπλέον κανεις το 95%. Βασικά δεν ξέρω τι ακριβώς δεν μπορείς να κανεις αλλα όλο και κατι θα υπάρχει που μου διαφεύγει. Οπότε τα περι εξάρτησης του IPhone 5 απο το ITunes ειναι άλλη μια Μπούρα των άσχετων. Εδω ο άλλος μας είπε ότι το Android στέλνει με Wifi ενω το iPhone όχι.

Έχω ομως περιέργεια να μου πει κάποιος τι ακριβώς δεν μπορει να κάνει και θέλει H/Y και iTunes ;;;;

Γιώργος

Οκ θα μας τρέλανεις πωλείται απο 500 ευρώ καινούργιο και μεταχειρισμένο έχει 490-470 οκ οτι πεις…σε λίγο θα μας πει οτι το galaxy s 2 πωλείται μεταχειρισμένο 400 +….έλεος εδώ μέσα…οτι να ναι….

SASD

@Gianni
Ποιος τρολαρει ; Το θεμα του άρθρου ειναι ότι το iPhone ειναι πιο γρήγορο απο ολα τα αλλα τηλέφωνα και εγω επιχειριματολογω πάνω σ´ αυτο 🙂

Αν έδωσες Iphone για να πάρεις Samsung ειναι σαν να πουλήσες Ferrari για να πάρεις BMW

:))))))))))))))

ΥΓ. Οι τιμές που λέει ο φίλος απο Skroutz ειναι ολοσωστες!!! Για να μην λένε κάποιοι ότι θέλουν δεν αντέχει η τσέπη s3 αλλα αντέχει 4s καλα που γράφονται και τέτοια και γελάμε λιγο :))))

Gianni

Εχω αλλαξει αρκετα τηλεφωνα για να μην πεταω ανακριβειες.
Αμα δεν ξερεις φιλε Γιωργο καλυτερα να μη σχολιαζεις ειρωνικα.
Ευχαριστω.

Gianni

Φιλε SASD αν ποτε αντεξει η τσεπη σου να παρεις το S3 να εισαι σιγουρος οτι δε θα το μετανιωσεις. Το ενα το βρισκεις στα κατω απο τα 400€ και το αλλο πανω 470€ το ελαχιστο. Λυπαμαι.
Αμα ειναι να χρειαζεσαι JB για να κανεις τα βασικα απλα παραδεχεσαι το δουλεμα που σου ριχνει μια εταιρεια που σου πουλαει κατι καρακλειδωμενο που αναγκαζεσαι να το “σπασεις”.
Μηπως καποιος θελει χωρις JB να περασει mp3 και βιντεο στο smartphone του? Εκει δε θελει itunes? Δουλευομαστε λεω γω…

Niklaus

Μπράβο στην Apple που καταφερε με ενα 2 πυρηνο τσιπ στο 1,2Gb, να εχει τοσο καλα σκορ στις επιδοσεις.
Και όπως καπου ειπωθηκε παρακατω το iphone 5 ειναι η απαντηση στο SG3, μιας και το 4s ηταν η απαντηση στο SG2!.

Γιώργος

Gianni εκτείθεσαι με αυτά που λες….κανε μια έρευνα και μετά θα καταλάβεις…αλλα άμα αυτή ειναι η άποψη σου δεν μπορώ να σου την αλλάξω…ο καθένας οτι νομίζει…

SASD

@Giannis
Το iOs ειναι γρηγορο γιατι ειναι καρακλειδωμενο. Το Android εχει πολυ περισσοτερα πραγματα να προσφερει σε ενα χρηστη. Νομιζω αυτο το δεχονται οι περισσοτεροι. Και τα 2 προσφερουν πλεον παρομοια ταχυτητα.

– Άλλο παλι κι αυτο :)))) Γιάννη μιας και το ανακάλυψες δεν πας στους τεχνικούς της Samsung να τους πεις γιατι το IOS ειναι πιο γρήγορο απ το Android πιστεύω ότι θα εχεις καλη ανταμοιβή γιατι και εκείνοι τόσο καιρο αυτο ψάχνουν να βρουν :)))

SASD

Οταν λες να περάσει MP3 και βίντεο απο που εννοείς γίνει πιο συγκεκριμένος

Δηλαδη δεν μπορείς να κατεβάσεις και να δεις βίντεο και να ακούσεις MP3 αν δεν εχεις JB αυτο λες ;;;

Gianni

Ρε φιλε αφου δεν εχεις S3 γιατι μας τα πρηζεις? Εγω εχω μετρο συγκρισης, εσυ? ΟΧΙ.
Αρα λες μουφες και απλα περνας την ωρα σου πετωντας κοτσανες.
Γιωργο αν διαφωνεις πες μου σε παρακαλω τιμες του ενος και του αλλου στην αγορα μεταχειρισμενων.
Επισης για καινουρια συσκευη δες τις τιμες αγορας στην Αμερικη. Και παλι το S3 ειναι ποιο ακριβο.

Gianni

“Έχω ομως περιέργεια να μου πει κάποιος τι ακριβώς δεν μπορει να κάνει και θέλει H/Y και iTunes ;;;;”

Η ερωτηση σου ειναι λιγο ποιο πανω. Διαβασε και λιγο…

SASD

Πες μου συγκεκριμένα τι δεν κάνει να σου πω πως ακριβώς το κάνει να τελειώνουμε

Γιώργος

Gianni οι τιμές στην Αμερική ειναι πολυ διαφορετικές απο εδώ…εκεί παίζουν ρόλο τα συμβόλαια…αλλα εδώ στην Ελλάδα οι τιμές των μεταχειρισμένων διαφέρουν απο κατάστημα σε κατάστημα…δεν μπορώ να σου δώσω μια τιμή για το καθένα αλλα οι τιμές τους ειναι σχεδόν ίδιες αλλα μην ξεχνάς οτι το 4ς έχει αρκετούς μήνες παραπάνω στην αγορά απο το σ3…ααα και δεν μιλάω ειρωνικά…sorry αν έδωσα αυτή την εντύπωση!!!

SASD

Ο/Η Teo λέει:
Αν εννοείς αυτο….
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 23:51
–»Επισης εαν το ροχαλιτο του γειτονα σου γινει remix και το εχει ο φιλος σου θα πρεπει να κανεις την εξης διαδικασια. 1)να σου δωσει ενα flashακι με το roxalito/remix.mp3 2) Να το εισαγεις στο itunes 3) Να συνδεισεις το κινητο στο pc 4) να κανεις συγχρονισμο μεταξυ pc-κινητου αφου σε προτρεψει να συνδεθεις στο istore 5) να κανεις sync το roxalitoremix, και μετα και μια 6)ασφαλη καταργηση…. Εγω παλι θα το στειλω με wi-fi direct μεχρι εσυ να ολοκληρωσεις το βημα 1). Εαν δε η ταινια που δεν εχει το istore ειναι σε mkv τοτε χρειαζεσαι επιπλεον 10 βηματα με τον totaλvideoconverter…»–
Εχω πεσει κατω απ τα γελια 😀

Χαχαχαχ δεν θα το πιστεψεις αλλα κι εγω με Wifi θα το στείλω – με Phone drive φαντάζομαι δεν το ξέρεις :)))))

Όσο για την ταινία απευθείας παίζει με Av player HD – τα δυο προγράμματα μαζι κοστίζουν κάτω απο 5 ευρω ενω κατα καιρούς δίνονται και δωρεάν

Τι άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς ITunes ;;;;; Όχι πείτε τωρα που γυρίζει γιατι η βραδιά βγάζει γέλιο 🙂

Γιώργος

Αρκετά το κουρασαμε…πάω να αναβαθμισω το σ3 μου με την πολωνικη jb για να τα συγκρινω με το 4ς με ios6 …και να βγάλω τα συμπεράσματα μόνος μου…καλό βράδυ σε όλους!!!

Gianni

Αστο φιλε SASD… Το iphone τα κανει ολα, αψογα και πανεμορφα! Δεν εχω διαθεση να συνεχισω, ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.
Απλα αστο για τις τσεπες. Εγω ειχα επιλογη και απο Ferrari με κινητηρα Lada πηγα σε BMW M3 καθαροαιμη… 😉

SASD

Ουτε το IPhone ουτε το Android δεν κάνουν τίποτα. Απο μόνα τους ουτε τηλέφωνο δεν παίρνουν ο χρήστης κάνει πράγματα αν έχει γνώσεις αν δεν τις έχει δεν ειναι κακο απλα δεν τα κάνει 🙂

ΥΓ. Ώρα ειναι να μας πεις ότι η Apple νοθεύει και τους επεξεργαστες 🙂

ΥΓ2. Καλα κανεις και δεν το συνεχίζεις γιατι δεν θα σ´ αφήσω σε χλωρο κλαρί αρκετή παραπληροφόρηση φάγαμε στη μάπα τελευταία απο άτομα που δεν έχουν πιάσει IPhone στα χέρια τους και λένε ότι ακούνε απο άλλους…

Gianni

SASD βγαζεις πολυ γελιο ρε φιλε… Τα βλεπω ενα ενα τα αστεια σου…
Δυστυχως για σενα το Av Player hd εχει αποσυρθει απο to apple store και επισης δεν παιζει ηχο DTS με τον οποιο εχει κωδικοποιηθει το 90% των rips στο internet.
Επισης για οτι κανω εγω out of the box εσυ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) πρεπει να πληρωσεις (phone drive) για να το κανεις ημιτελες και με πατεντες. Το Phone drive αραγε κανει και… playlists???.
χαχαχα

Gianni

Μου αρεσει που δεν εχεις πιασει ποτε S3 στα χερια σου και μιλας για… παραπληροφορηση!!!
Το γελιο συνεχιζεται…

Panousis

SASD αυτά που λες για τ αυτοκίνητα είναι άκυρα δεν υπάρχει σχέση στις τιμές της BMW με τη Ferrari ενώ τα κινητά έχουν παρόμοιες τιμές κ χαρακτηριστικά κάτι που επίσης δεν έχει καμία σχέση με το τι βρίσκεις κάτω από το καπο σ αυτές τις μάρκες επίσης τα κινητά πολλοί μπορούμε να τα πληρώσουμε BMW βλέπω αρκετές Ferrari όμως πόσες κυκλοφορούν πόσοι μπορούν να αγοράσουν κ να συντηρήσουν τέτοια αμαξαρα.. Τέλος οδηγαω BMW κ εύχομαι να ήταν ανταγωνιστή κόντρα στη Ferrari. Οπως καταλαβαίνεις άκυρη η σύγκριση θα ήταν ορθή αν συνεκρινες BMW-Mercedes η Ferrari-Lamborghini

SASD

Η αλήθεια ειναι ότι με τα αμάξια δεν τα πάω και τόσο καλα δεν ειναι κακο να παραδέχεσαι την άγνοια σου σε κάποια πράγματα – εχεις δίκιο BMW μερσεντες θα ήταν καλύτερη σύγκριση – και μάντεψε ποιο θα ήταν η μερσεντες 🙂

Στο θεμα μας Playlist γίνονται απευθείας απ το κινητο απο iOS 4 και μετα

Το Av player hd μεχρι στιγμής δεν με έχει απογοητεύσει μια χαρα τα παίζει τα βίντεο

Το Phone drive το αγοράζεις όπως έγραψα και πιο πριν τι πατεντες και χαζα μου λες

– μου λες αυτο δε γίνεται
– σου λέω πως γίνεται
-και μετα μου λες ε όχι κανεις πατέντα
– δηλαδη θελεις να μας τρελανεις δεν υπάρχει άλλη εξήγηση

Για πες τωρα τι άλλο δεν μπορω να κάνω χωρίς ITunes

SASD

Έχω πιάσει Amdroid συσκευές και μάλιστα πολλές και τηλέφωνα και Tablets δηλαδη τι παραπάνω κάνει το S3 απ το galaxy tab 7 που το έχω δουλέψει αρκετα ;;; Για πες μου να μάθω κι εγω. Μην πεις παίρνει τηλέφωνο και βγάζει φωτογραφίες 😉 Για το Firmware μιλάω

Gianni

Συγχρονισμο επαφων με το pc εσυ κανεις χωρις iTunes??? Ωραιοοοςςςς…!

SASD

Οταν υπήρχε η IOS 4 – android υπήρχαν στην αγορα γιατι δε θυμάμαι καλα :)))))))

Gianni

Φιλε μου πραγματικα (και χωρις υπερβολη) το S3 ειναι πραγματικα η σωστη εμπειρια Android. Ειχα κι εγω παλαιοτερα Android και οντως δεν ηταν και πολυ smooth… Αυτο πλεον εχει αλλαξει.
Αν το δουλεψεις θα καταλαβεις.

Wolf

Sasd ρε φιλαράκι ειλικρινά διαβάζω τα post σου και επειδή είχα iPhone 4 δεν μπορώ να κρατηθώ από τα γέλια…! Καλό είναι να πιστεύεις ότι τα λεφτά σου έχουν πιάσει τόπο και ότι το iPhone είναι το καλύτερο smartphone σε ολόκληρο τον γαλαξία κτλπ…κτλπ… (το τμήμα μάρκετινγκ της apple κάνει τρομερή δουλειά..!!) άλλα επειδή εδώ μέσα οι περισσότεροι έχουμε περάσει από iPhone δεν μας πείθεις…! Πάντως καλό είναι πού τα γράφεις μήπως και τα πιστέψεις…! Τώρα μπες στο μενού του κινητού σου και Παίξε εκεί στο οθονακι με τα εικονίδια πέρα δώθε πέρα δώθε γιατί μέχρι να βγει το jailbreak για το καινούργιο ios ούτε angry birds δεν θα μπορείς να παίξεις χωρίς να τούς τα σκάσεις..χαχαχα..! Ααα… και πούσαι… με ρεγουλα το cydia γιατί το βλέπω να τρώει κολλήματα μέχρι τελικής ξενερας το iPhone στην προσπάθεια σου να γίνει λίγο android..! Περαστικά φίλε και καλά hard reset….!!

Gianni

Φιλε μου το iOS4 παρουσιαστηκε το 2010…
HTC EVO 4G, Google Nexus One, Motorola Droid X, HTC Desire κτλ ηταν ηδη στην αγορα…

SASD

Θα του δώσω μια ευκαιρία αλλα και παλι όπως έγραψα και πιο πάνω ειναι η 3η μου επιλογη ή μάλλον η δεύτερη γιατι 4S αν και πιστεύω ότι εναι καλύτερο απ το S3 δεν πρόκειται να πάρω

Βασικά το μεγάλο πρόβλημα ειναι το Market που ειναι ακόμη πολυ πισω απο το AppStore και τα τσεκαρω και τα δυο σχεδόν κάθε μέρα για να βλέπω εξελίξεις. Οφείλω βέβαια να αραδεχτω πως έχει ανεβει αρκετα αλλα παραμένει ακόμη πισω πάντως δεν ειναι εκείνο το χάος προν 2 χρονια που σε 200 εφαρμογές που έβγαιναν για IOS έβγαιναν 10 σε Android

Panousis

SASD για μένα το χαμένο θα ήταν η Mercedes..γι αυτό προτίμησα κ BMW που είναι αυτοκινηταρα η διαφορα είναι ότι είναι φτιαγμένα για οδηγικη απόλαυση με τους κινητηριους τροχούς να είναι οι πίσω κ αν είσαι οδηγός περνάς πολύ καλά η άλλη μάρκα δεν μου λέει τπτ κλασσικά αυτοκίνητα της σειράς καλοφτιαγμενα για πλούσιους γέρους που τ αγοράζουν για το όνομα κ μοστρα επειδή δεν έχουν που αλλού να ξοδέψουν τα λεφτά τους κ συνήθως δεν ξέρουν κ να οδηγανε..επειδή ξεφυγα λίγο είμαι κάτοχος κ των 2 κινητών gs3 k 4s κ προτιμώ το gs3 ως εμπειρία χρήσης (η χρήση που του κάνω είναι συνήθως πολυ Internet,YouTube k gaming)

SASD

Αυτη τη σαχλαμαρα για το Angrybirds το οποίο ειναι και Free μου την εχεις ξαναπεί μην την γράψεις και 3η φορα σε παρακαλω 🙂

Βασικά έχω IPhone 4 και δεν έχω αναβαθμίσει ακόμη στην 6 λόγο χαρτών εκει η Apple τα σκατωσε εντελώς θα περιμένω να βγάλει εφαρμογη η google και μετα θα αναβαθμισω.

Αλλα αυτο για free και JB ειναι εντελώς άσχετο δηλαδη τι ενα Android χωρίς Root έχει περισσότερες Free εφαρμογές (που να αξίζουν) απο ενα iPhone ; άλλη μια παραπληροφόρηση που καποτε πρέπει να τη σταματησεται γιατι πάνε τα ζώα και παίρνουν Android επειδη και καλα έχει περισσότερες και καλύτερες Free εφαρμογές – τρίχες δηλαδη 🙂

smιlεtron

ρε παιδια ελεος παρτε κανα λαπτοπακι (αν θελετε) και αφηστε αλλους του εξωτερικου να παιρνουν καθε χρονο νεο I PHONE…. τα benchmark καθοριζονται απο πολους παραγοντες. +100000 στον πετρο

Gianni

Οπως σου ειπα δεν εχει σχεση η εμπειρια του android σημερα με παλαιοτερα. Με ρωτησες αν υπηρχαν android συσκευες και σου απαντησα, δε νομιζω οτι κοροϊδεψα.
Για εμπειρια gaming η οθοναρα του S3 ειναι μακραν καλυτερη. Τωρα που το ειδες/ακουσες το lag και τους λιγοτερους τιτλους δε μπορω να καταλαβω… Συνεχιζεις να κρινεις κατι που δεν εχεις δουλεψει.
Παιζοντας ολους του κορυφαιους τιτλους (Shadowgun, Fifa, Real Racing 2, N.O.V.A. 2&3 κτλ) θα καταλαβεις τη διαφορα.
Νομιζω οτι τα επιχειρηματα σου στερευουν…

Panousis

Ρε φίλε αφού δεν το έχεις δεν σε παίρνει να μιλάς δεν lagάρει καθόλου το κινητό είναι αστέρι έχει οθοναρα κ τα χρώματα είναι απίστευτα. Τα έβαλα δίπλα να παιζουν το ιδιο βιντεακι κ η οθόνη του 4s είναι για γέλια άσε που το iPhone lagάρει κ με πετάει κ έξω από παιχνίδια μερικές φορές το s3 ποτέ δεν μ έχει πετάξει από παιχνίδι. Εχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το προηγούμενο το s2 το είχα κ αυτό καμία σχέση πολύ smooth καταλαβαίνει καλύτερα από το iPhone εννοώ ευαίσθητο στην αφή

Gianni

Καλο βραδυ και καλη δουλεια!

Ελπιζω ακομα παντως σε μια διορθωση του βαρυγδουπου τιτλου αυτου του αρθρου που με εκανε να αρχισω αυτην την κουβεντα. Αν καποιος φιλος μπορει να κανει κι αυτος το Geekbench2 benchmark στο S3 του για να μας πει το αποτελεσμα θα ηταν νομιζω χρησιμο για την κουβεντα.
Ευχαριστω.

Προβατοπουλος

τελικά……….το Android………τον τρώει ????τον τρώει και πολύ μάλιστα !!

έλα καληνυχτες!!!

μπεεεεεεεεεεεΕεεΕΕεεΕε!!

Tony Cool

Ρε παιδια τι τσιμπατε και εσεις,αφου το παλληκαρακι κανει μπαμ οτι δεν το κατεχει το αντικειμενο.Εδω λεει οτι για να παιξεις δωρεαν η σπασμενες εφαρμογες στο android πρεπει να κανεις root,φαντασου ασχετοσυνη.Σου λεει ‘εγω γιατι πρεπει να κανω jb;Δε μπορει,και αυτοι κατι θα πρεπει να κανουνε!’.
Χαλαρωστε και μη του σκασετε αποτομα το ροζ συννεφακι που του εχει δημιουργησει στο μυαλο η apple γιατι θα παθει κανα νευρικο κλονισμο και θα εχετε και τυψεις!

JohnWave

Eρώτηση προς τους iphonades : Πείτε ότι είμαι κολλητός φίλος σας,δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά του iphone και έχω την οικονομική ευχέρεια να αγοράσω ένα πολύ ακριβό κινητό.Σας λέω μόνο ότι πριν μου προτείνετε κινητό θέλω να έχεις τα εξής χαρακτηριστικά όταν το βάλω 1η φορά σε λειτουργία : 1) Να έχει fm ραδιόφωνο και όχι internetiko γιατί ακούω πολύ ραδιόφωνο από το κινητό και επίσης το συμβόλαιό μου δεν μου δίνει δωρεάν ίντερνετ ώστε να μπορώ να ακούσω web radio. 2) Να παίζει mkv ταινίες με υπότιτλους χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσω εφαρμογή γι’ αυτό ή να πρέπει να κάνω μετατροπή του video. 3) Nα μπορώ με usb ή ασύρματα να περάσω με τη μία τα mp3 μου από το pc μου στο τηλέφωνο και να τους κάνω αναπαραγωγή κατευθείαν χωρίς μετατροπές και διαδικασία. 4) Να ξέρω όταν στείλω ένα μήνυμα αν ο άλλος το παρέλαβε χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσω εφαρμογή γι’ αυτό το απλό βασικό πράγμα. 5) Να μπορώ να ανταλλάξω άμεσα με ένα φίλο μου μη κάτοχο iphone μια φωτογραφία.( επαναλαμβάνω δεν έχω δωρεάν internet) 6) Να μην έχει μακρόστενη οθόνη 7) Να μη χρειαστεί να πρέπει να πειράξω το κινητό για τα παραπάνω αλλά να τα… Συνέχεια »

space

Εγώ πάντως μια και ανακατεψαμε κινητα με αυτοκίνητα θα χαρακτήριζα το iphone5 σαν την bmw z4!!!! Αχχχχ. Και επειδή δεν είχα ποτέ iphone νομίζω αυτο θα το χτυπήσω!!! Περιμενω οκτωβριο να ερθει. Έχω να πω όμως ότι και το galaxy ειναι κινηταρα. Βασικα νομίζω και τα δυο ειναι πολυ δυνατά κινητα!!!!

Προβατοπουλος

για να μην φανώ κακός …..παρόλο που τον τρώει στεγνά το s3 και παρά το γεγονός ότι είμαι κολλημένος iphonaκιας το επόμενο κινητό μου θα είναι το s3.
δεν είμαι κανένας άσχετος ……τα τελευταία κινητά μου(bb 9900,lumia 800,s2,n9)
ελπίζω να μην με απογοητεύσει :)προσιτή τιμή και μεγάλη οθόνη είναι το παν για μένα αυτή την στιγμή

SASD

Χαχαχαχα τι σχέση έχουν οι επιδοτήσεις με την τιμή άμα το κινητό πουλάει τρελά θα πάρει και καλύτερη επιδότηση δεν έχει καμία σχέση με την τιμή του αυτά είναι συμφωνίες μεταξύ των εταιριών.

Για Lag στο S3 εδώ : Δείτε και τα σχόλια των κολλημένων από κάτω : Το παιχνίδι δεν έχει γίνει otimize κτλ :). Πάλι καλά που δε λένε ότι 2 πυρίνες έχουν κρυφτεί και δεν τους βρίσκει :)))))))

*Επειδή παρεξηγήθηκα σε ότι αφορά το Rooting εννοούσα και αυτό φαίνεται και από το ύφος του σχολιασμού μου σε εκείνο το σημείο ότι αν δεν υπήρχαν σπασμένες εφαρμογές ούτε στο IOS ούτε στο Android και όλα δούλευαν νόμιμα το IOS θα είχε πάλι περισσότερες και καλύτερες Free επιλογές – και συνέχισα λέγοντας πως αυτό που λένε πολλοί άσχετοι ότι το Android έχει περισσότερες και καλύτερες Free εφαρμογές είναι πλέον απλά ένας μύθος. Ναι το Android είχε περισσότερες (σε καμία περίπτωση καλύτερες) εφαρμογές Free αλλά πριν από πάρα πολύ καιρό τώρα αυτό έχει αλλάξει εδώ και ένα χρόνο (σε ότι αφορά το Free περιεχόμενο) η Apple και το Appstore τους έχουν πάρει τα σώβρακα άσε που κάθε εβδομάδα η Apple δίνει Free δύο high Quality εφαρμογές-Παιχνίδια 😉

dimpep

Το Nokia 1616 πέφτει κάτω και δε σπάει. Τώρα τι μου λέτε εσείς…:p

Theocharis

Κ.Κωστα καλημέρα! Καλό κουράγιο!

Alex

Τι λειτουργικό έχει το galaxy στα benchmarks; 4 ή 4.1; Παίζει πολύ ρόλο αυτό.

Billys

Για καποιον που θελει ενα κινητο το οποιο να μπαινει ιντερνετ , να παιζει παιχνιδια και να ειναι και τηλεφωνο , με ομορφο design και τεχνολογια , παιρνει το Iphone κι εχει ο,τι καλυτερο σε stock μορφη . Апо ‘κει και περα , αν καποιος γουσταρει να εχει ενα κινητο υπολογιστη , νομιζω παιρνει ενα οποιοδηποτε android με τον s4 snapdragon στο 1.5 διπυρινο και του περναει μια custom rom της επιλογης του , το κλοκαρει και δινει πονο στον οποιονδηποτε ! Θελω να ρωτησω κατι ομως που δεν μπορω να το βρω κι αν ξερει καποιος σιγουρα να μου απαντησει . Ο Α6 ειναι κι αυτος της samsung οπως ολοι οι προηγουμενοι επεξεργαστες των iphone ή ειναι παραγωγης και εξελιξης εξ ολοκληρου της apple ?

Βασίλης

Αντε ρε παιδιά… Μπράβο. Εδω τα fanboys έχουν αφήσει χιλιάρικα και ήταν πάντα τελευταίοι… Να χαρούν κι αυτοί 1 μήνα με το πιο γρήγορο κινητό μέχρι να βγάλει κάτι η Sammy 8 φορές πιο γρήγορο…! ΜΟυαχαχαχαχαχααα! Αλλωστε η εμπειρια χρησης είναι στο android, γι αυτο και καταναλωνει τοση επεξεργαστικη ισχυ…
Α, να μην το ξεχάσω: Φθηνές σκηνές για κατασκήνωση έξω απ’ τη vodafone, δώρο το sleeping bag! https://www.meandhome.gr/prod/camping/skines/skini-panda-outdoor-junior-10301/prod2660988pp/ xDDDD

Theocharis

Ο A6 νομίζω οτι είναι κατασκευής Samsung, αλλα επεξεργασμένος απο την Apple. Είναι ο πρώτος της επεξεργαστης!

MixalakisS

Για αυτους που ειρωνευονται η Apple κλεινει 2η φορα τα στοματα :

https://www.anandtech.com/show/4951/iphone-4s-preliminary-benchmarks-800mhz-a5-slightly-slower-gpu-than-ipad-2

η “παλιά κόντρα”

Maik

Το είναι αυτα ρε; Ο, τι να ναι μετρησεις.
Ελεος με την αβαντα στο μηλο.
Το galaxy s3 με jelly bean γιατι δεν περιμεναν να το συγκρίνουν; Ηδη άρχισε η αναβάθμιση..
Οσα site μετρησαν με Android 4.1 τον ηπιε το σαπιο μήλο
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΈΓΚΥΡΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΌ

Theocharis

Mail χαλάρωσε φίλε. Μια χαρά έγκυρες είναι αυτές οι μετρήσεις. Απλά στο site με το που παραλάβανε το iPhone το συγκριναν κατευθείαν με το S3 κ με τη έκδοση Android που είχε. Ποιος θα μπορούσε να περιμένει άλλωστε όταν έχει γίνει τόσος ντορος γύρω απο το όνομα του? Κ φυσιολογικό άλλωστε, αφού η Apple έχει ρίξει τόσα λεφτά για διαφήμιση… Είχαν ένα κινητό στα χέρια τους κ ήθελαν να το δοκιμάσουν…

Σίγουρα σε λίγες ώρες θα συγκρίνουν το iPhone κ με την έκδοση που αναφέρεις.

Antigoni

Οπου παει το ενα προβατο πανε και οι υπολοιποι. -Ex Iphone user.

Βασίλης

Τα στημένα είναι πάντα πρώτα… Το Jelly Bean Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ε-Ι και είναι το O-F-F-I-C-I-A-L λειτουργικό του S3. Τα benchmarks εκεί. Οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί σκοπό.
Και μόνο το γεγονός ότι ένα τόσο ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟ λειτουργικο όσο το Android βάζει κάτω την απλότητα και τη φτώχια του iOS, δικαιολογεί το ότι ο επεξεργαστής του S3 είναι ούτε 30, ούτε 40 αλλα 125% ισχυρότερος… Και για όσους εκφέρουν λόγο, να σας θυμίσουμε ότι η Samsung κατασκεύασε το Cpu του i5. Κι αυτό επειδή ΚΑΝΕΙΣ δε μπορούσε ή δεν είχε το δικαίωμα να φτιάξει έναν ίδιο. Αλλιώς σιγά μην πλήρωνε μια τόσο ολοκληρωτική εταιρεία όσο η Apple τη Samsung. Ούτε νερό δε χαρίζει. Κανονικά θα έπρεπε να τους κόψουν την τροφοδοσία όταν τους πήγαν στα δικαστήρια, άλλα είναι τα λεφτά…

Snakething

Ε ναι γιατι αλλιως δεν θα μπορουσαμε να το χρησιμοποιησουμε πρεπει να ειναι κατι μικρες μοναδες πανω απο τον ανταγωνισμο. ΕΛΕΟΣ………………

Μικρος BIG

Ουφ με κουρασατε.. Windows Phones 8. No lag, hypersmooth OS.
F**k others.

D'Angelo

καλυτερο κινητο??? galaxy s3, htc one x, lg G κτλ……..i phone?? για τις γκομενιτσες που πουλανε μουρη στις αλλες γκομενιτσες

GiannisMix

σωστος ο Μικρος BIG!!
αλλα μια παρατηρηση! το no lag ισχυει για οποιαδηποτε εκδοση WP. Οχι μονο για τα 8αροα

Dimitris Charalampakis

Ντάξ, στημένες μετρήσεις από στημένα sites, μετράνε όπως θέλουνε και τα μαγειρεύουν όπως τους βολεύει, σαν τις έρευνες των “ανεξάρτητων” ιδρυμάτων που στις αξιολογήσεις βάζουν πάντα πρώτα τα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Αγγλίας και στο πάτο τα άλλα…

alekos

Στημένα σχόλια από κολλημένα άτομα.

dimpep

Πιστεύω ότι αβαντάρει και σε αυτό ο Κώστας εδώ. Δε μπορεί να λέει ότι μοιράζει πόνο και τέτοια. Και επειδή είναι παλιό το σαιτ δε σημαίνει κάτι για την φερεγγυότητά του. Κάθε φορά, σε κάθε παρόμοιο θέμα γίνεται χαμός. Και τα σχόλια δεν σβήνονται ή έστω δεν αφήνεται η κουβέντα να ξεφύγει

gio

Εκανα ολα τα παραπανω τεστ σε s3 με το GLBenchmark, και τα αποτελεσματα μου ηταν μεγαλυτερα με jb απο τα αντιστοιχα του iphone. Σε κανα 2 τεστ που ετρεχαν σε offscreen ηταν λιγο χαμηλοτερα, ολα τα αλλα παραπανω

Αποστόλης

Οι περισσότερες κουβέντες είναι ανούσιες… πολλοί έχουν μπερδέψει hardware με software και λένε ότι νάναι.
Το θέμα είναι να μην έχει κανείς παρωπίδες.

Και οι 2 οι συσκευές iPhone 5 & SGS3 τα σπάνε για διαφορετικούς λόγους.
Το iPhone 5 κακά τα ψέματα τα σπάει κατασκευαστικά (Design, υλικά κατασκευής) και έχοντας πολύ καλό hardware (μη τα ισοπεδώνουμε όλα) … Υστερεί ως προς το iOS έναντι του Android και πολύ μάλιστα.
Το SGS3 με μεγάλη οθόνη 4.8” που τα σπάει, με επίσης πολύ δυνατό hardware… έχει design απλά καλούτσικο έως μέτριο. Υλικά κατασκευής σαφώς (προσωπική άποψη και το έχω το κινητό) κατώτερα όλων των iPhone… ΑΛΛΑ … ΕΧΕΙ ANDROID… που είναι αιώνες μπροστά.

Επίσης τα ιPhone πλεονεκτούν ώς προς το οτι είναι προιόντα και περισσότερο μοδάτα και δείχνουν PRESTIGE (αχ αυτό το ΜΗΛΟ) όπως κάποτε (πριν δεκαετίες) ήταν τα γυαλιά Ray Ban και τα ρολόγια SEIKO … 😛
Προσωπικά γνωρίζω περισσότερες γυναίκες από αντρες με iPhone … (τυχαίο???)… και ανάθεμα να ξέρουν τι κάνει το διαμάντι που κρατάνε στα χερια τους.
ΤΕΣΠΑ … ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ… 🙂

dimpep

Νομίζω ότι λιγάκι βιάστικες να δημοσιεύσεις μετρήσεις και να χαρακτηρίσεις έτσι ένα τηλέφωνο. Οκ προσωπική άποψη. Δεν είμαι υπέρ ούτε iPhone ούτε SGS3, το καθένα είναι διαφορετικό για δικό του λόγο. Αλλά μου φαίνεται σαν να έδωσες την σπίθα να ξεκινήσει αυτό το flame war που όλοι είδαμε. Δε θέλω να σε κακοχαρακτηρίσω και ούτε θα το κάνω γιατί εκτιμώ αυτό που κάνεις απλά το θέμα ξέφυγε λίγο και φάνηκε πως σκεφτόμαστε όταν αγοράζουμε τέτοια εργαλεία πραγματικά.

Harry

Γνωμη μου ειναι οτι το Ιος ειναι πιο ελαφρυ σαν λογισμικο απο το android γ αυτο και βγαινει καλυτερο στα benchmarks

Kimi_R*

Πρώτα από όλα δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο κινητό, για κάθε άνθρωπο το καλύτερο είναι αυτό που αγοράζει αφού αυτές τις ανάγκες έχει. Παρόλα αυτά κάθε άνθρωπος έχει την γνώμη του και είναι απόλυτα σεβαστή και δεκτή αρκεί να έχει επιχειρήματα. Στο διατάυτα, σαφώς το Hardware του iPhone δεν είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί, άλλωστε τον επεξεργαστή τον φτιάχνει η Samsung και σίγουρα αν ήταν καλύτερος αυτός ο επεξεργαστής θα τον φορούσε και το S3, εκεί που κερδίζει όμως το iPhone είναι στο λειτουργικό. Περίεργο; Καθόλου!! Το λειτουργικό του iPhone είναι ένα κλειστό λειτουργικό κομμένο και ραμμένο για ένα συγκεκριμένο Hardware, άρα πολύ λιγότερες γραμμές κώδικα προγραμματισμού, με συγκεκριμένα εώς ελάχιστα Animatinons, συγκεκριμένη οθόνη, πλήκτρα κτλ κτλ Αντίθετα το Android είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό, πλήρες παραμετροποιήσημο, με πολλά animations, με την κάθε εταιρία να του φοράει τα δικό της μενού, με τον κάθε χρήστη να μπορει να του βάλει το δικό του μενού, να μπορεί να υποστηρίξει κάθε τύπου Hardware ακόμα και Hardware που δεν κυκλοφορεί ( οθόνη, επεξεργαστή, chip γραφικών, μνήμη, κουμπιά, αισθητήρες κτλ κτλ) με άλλα λόγια ένα λειτουργικό με πολλά If που κοστίζουν σε ισχύ αλλά κερδίζουν σε συμβατότητα και ευελιξία…. Άποψη μου είναι ότι το iPhone πλέον… Συνέχεια »

sotmax

Εχει χαθει η εννοια του smartphone….αυτο ειναι το προβλημα της apple..ουτε η ποιοτητα της εχει προβλημα ουτε η συσκευη της γενικοτετα αλλα η κομπλεξικη πολιτικη της…γτ οταν ειστε με μια συσκευη χειρος στο δρομο aka mobile phone θα σας ζιπαρω αυτα τα benchmarks και αν μπορειτε αποθηκευστε τα και βγαλτε τα on the fly σε μια usb…..χασαμε την ουσια….
Αν ειχε ελυθερια κινησεων με ολα θα το επαιρνα αλλα να κανω αυτα που θελουν εκει που θελουν με αυτα που μου δινουν την στιγμη που δινω ενα μισθο γι αυτο συγνωμη δεν το δεχομαι…ουτε φυσικα να σπασω το F5 σε ενα site για να δω αν ειναι διαθεσιμο το επομενο jailbrake ωστε να εχω κι εγω ενα toggle στην περιοχη ειδοποιησεων…

giannis

Τον επεξεργαστη του iphone 5 δεν τον φτιαχνει η samsung; Περα απο αυτο τωρα, δεν σημαινει οτι ειναι πιο γρηγορος επειδη εβγαλε καλυτερα αποτελεσματα, παιζει ρολο το λειτουργικο! Και τελος το galaxy s 3 με jelly bean βγαζει καλυτερα αποτελεσματα. Παρ’ ολ’ αυτα, τελικα αυτο που μετραει ειναι να κανει σωστα και απροβληματιστα τη δουλεια που θελουμε να κανει. Οποτε μην ασχολειστε με μετρησεις μονο και μονο για να λετε εχω το καλυτερο… Το καλυτερο ειναι υποκειμενικο ο καθενας εχει διαφορετικο γουστο και αναγκες και ας κοιταει να τις ικανοποιει χωρις να “δειχντετε”.

Μανος

Ετσι για να βουλοθουν μερικα στοματα!Μπραβο Apple!!!

Κωστας

Δεν ειμαι fan κανενος,θα προσπαθησω να μεινω οσο πιο αντικειμενικος γινεται….κατοχος NOKIA N73 απροβληματιστο κ μου κανει την δουλεια μου αριστα….καλα τα benchmarks για τις διαφημισεις και για να μαλωνουν ολοι μεταξυ τους αλλα εγω θελω να ρωτησω κατι απλο¨Το iphone ειναι πιο γρηγορο μεχρι τωρα αλλα αρχεια μεταφερει μεσω bluetooth με αλλα κινητα ή λογω καινοτομιας πρεπει να συνδεθεις σε 3g να το ανεβασεις σε καποι mail και να το παρω εγω μεσω mail?Απλα πραγματα…..ραδιοφωνο εχει ή οχι?βγαζει καλες φωτογραφιες κ μαλωνουν αλλου για τις καμερες αλλα τι να το κανω οταν ο αλλος διπλα μου βγαζει μια κ δν μπορει να μου την στειλει στο δικο μου απλο ΝΟΚΙΑ?

Θεόδωρος

Θα βγει το jellybean και τότε τα μήλα θα πάμε πάλι στο τραπέζι και για άμεσο φάγωμα :)..άντε να βγει το samsung galaxy Note 2 να πάρουμε τα βουνά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.