iPhone 5 dock connector, Θα έχει ίδιο μέγεθος με το microUSB [φήμες]

Νομίζατε ότι θα περνούσαν οι τελευταίες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου iPhone χωρίς την ακατάσχετη φημολογία για στοιχεία του εξοπλισμού του; Ένα γαλλικό site ισχυρίζεται ότι το dock connector του νέου iPhone θα έχει τις ίδιες διαστάσεις με το microUSB βύσμα.

Το site παρουσιάζει φωτογραφίες των δυο καλωδίων, του iPhone και του microUSB για να δείξει τις ομοιότητες. Οι αρχικές πληροφορίες για βύσματος με 18 ή 19 pins στο νέο iPhone, έχουν αντικατασταθεί από νεώτερες που κάνουν λόγο για βύσμα 9 pins. Το νέο βύσμα λέγεται ότι θα εξοπλίζει και το επόμενο iPad.

, iPhone 5 dock connector, Θα έχει ίδιο μέγεθος με το microUSB [φήμες]

, iPhone 5 dock connector, Θα έχει ίδιο μέγεθος με το microUSB [φήμες]

, iPhone 5 dock connector, Θα έχει ίδιο μέγεθος με το microUSB [φήμες]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TnR

Τι μανία έχει αυτή η εταιρία και δεν βάζει micro usb; Μπορεί κάποιος να μου πει;

vasiliSIII

Περιμένει μήπως την “αντιγράψει” κανένανας και κανει μύνηση…απλο.

Apostolos

μην ξεχνάμε ότι ο connector έχει και την δυνατότητα μεταφοράς ήχου και βίντεο νομίζω….έχει κάνει ολόκληρη γκάμα με περιφεριακά που κάνουν αυτή την δουλειά….

ddr2

Δεν περιμένει να την αντιγράψουν, την έχει ήδη αντιγράψει η σάμσουγκ στα τάμπλετ της. Την ίδια θύρα χρησιμοποιεί.
Θύρα usb δεν βάζει γιατί στη θύρα της άπλ είναι ενσωματωμένοι και οι drivers για διάφορα περιφεριακά (εξού και τόσα που υπάρχουν.). Άλλωστε και micro usb να είχε, κλειδωμένη θα ήταν για μεταφορά αρχείων , εννοείται.

TnR

Ναι αλλά θα είχε το universal φορτιστή…

ddr2

Ε, μόνο αυτό θα είχε παραπάνω. Σωστό.

dimpep

Η τουλάχιστον ας έκανε μια παραλλαγή της microUSB με παραπάνω pins που θα μπορούσε να μεταφερθεί ήχος και εικόνα. Κάτι σαν τα παλιά HTC, άρα συμβατότητα εξασφαλισμένη με τους φορτιστές

Stratos

Ρε σεις τι απαιτητικοί είστε ώρες ώρες και ζητάτε, άκουσον άκουσον, micro USB!!! Που θα κρίνετε τις βουλές της αλάθητης αυτής εταιρίας (που ακόμα και τα λάθη της, ορθώς τα έπραξε)! Τολμάτε να θέσετε και επιχειρήματα κιόλας τάχα μου δήθεν για κοινούς φορτιστές και λιγότερα καλώδια! Φτου σας!!! Αλλά σας έχουμε πάρει χαμπάρι πλέον εσάς τους εγκάθετους της Blackberry :p

ΥΓ. Αυτοί που πουλάνε τα καλώδια στο ebay κλέφτες θα γίνουν;

greeceandroid

Να ρωτήσω κάτι; Όλα τα περιφεριακά που έχουν βγει για iphone/ipod δεν θα είναι δηλαδή συμβατά με το 5άρι; Αντάπτορας θα παίξει; Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε πολλά αυτοκίνητα δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλαχθεί ο connector 😛

Ψιλοάσχετο, αλλά μια και μιλάμε για βύσματα/connectors ας γκρινιάξω και λίγο:
Γιατί το υπέροχο (τετραγωνικό) βύσμα τροφοδοσίας που είχε το παλιότερο macbook, το κατέστρεψαν και το αντικατέστησαν με αυτή την κυλινδρική αηδία που δεν βολεύει καθόλου?

Panos7GR

Για το βύσμα δεν φταίει κανείς… Η ΕΕ φταίει που αφήνει τις Apple συσκευές να περνάνε! Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει νομοσχέδιο που να υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές να έχουν ένα κοινό βύσμα (το microUSB) για το καλό του καταναλωτή και για οικολογικούς λόγους και μια “κυρία” Apple να την αφήνει έτσι. Η τώρα έχοντας το διαφορετικό αυτό βύσμα υποχρεώνει αναγκαστικά τον καταναλωτή να τα σκάσει αδρά στην Apple για να πάρει ότι περιφερειακά της χρειάζεται. Αυτό δεν είναι κερδοσκοπία; Και γιατί θα αλλάξει το βύσμα; Για να ρουφήξει όσα πιο πολλά φράγκα μπορεί. Δεν της φτάνουν τα εκατομμύρια iPhone που πουλάει θέλει και από τα μικροπράγματα να βγάλει! Για να απαγορεύσει η ΕΕ την είσοδο τέτοιων συσκευών που δεν υπακούουν στον νόμο και θα δεις για ποτέ θα αλλάξει… Drivers και πράσινα άλογα! Να κόψει το λαιμό της και να φτιάξει άλλους!

alexandros

εγω παντως βλεπω 8 pins…
😛
ουσιαστικα στα ματια μου βλεπω ολο τον κοσμο να περνα απο μια λεοφορο και ενα τυπο (apple) να πηγαινει απο το διπλανο μονοπατι ετσι απο αντιδραση…
τι να πω παραπανω, κριμα…

ddr2

@panos7gr
Συμφωνω. Θα πρεπει ομως να απαγορευτουν και τα ταμπλετ της σαμσουγκ που εχουν το ιδιο βυσμα. (αρκετοι δεν το ξερουν αυτο) .

Ιωάννης Π.

H EE απαιτεί usb φόρτιση μόνο για τα smartphones!!
Η Αpple έβγαλε ένα Dock-to-microUSB αντάπτορα και είναι καλυμμένη νομικά.

tolken

διερευσε απο Gizmodo. Δειτε το.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.