iPhone 5 σε κομμάτια, Φτιάχτο μόνος σου! [video]

Άντε να ανακοινώσεις βρε Apple το νέο iPhone 5 γιατι έτσι όπως εξελίσσεται φέτος η φημολογία και οι “διαρροές” μου θυμίζει τα τεμάχια σε δόσεις που πουλάνε κάθε εβδομάδα στα περίπτερα και μαζεύεις για να δημιουργήσεις τον δικό σου δεινόσαυρο… ή το κινητό σου! Αυτή τη φορά ακόμα ένα νέο βίντεο με εξαρτήματα του νέου iPhone κάνει την εμφάνισή του και εξακολουθεί να το παρουσιάζει μακρόστενο! Α, έχουμε και την πρώτη σύγκριση με το Galaxy S III!

, iPhone 5 σε κομμάτια, Φτιάχτο μόνος σου! [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

αρκετά αληθοφανές.. μπορεί και να είναι… όμως αν είναι έτσι το 5 θα πέσει πολύ γέλιο..!!!

mot

Ενα τετραιντσο τηλέφωνο του εφτακοσαευρου με άσχημες τρύπες απο κάτω, 200 ευρώ αξία και 500 ευρώ ψευδαίσθηση αξίας

ορεστης

mot +1 οπως και ολα τα προηγουμενα i phone, δεν λεω οτι ειναι κακα τηλεφωνα, αντιθετως ειναι κοσμηματα στον τεχνολογικο κοσμο, ομως ειναι τρελα υπερεκτιμημενα και εκμεταλλευονται το brand της apple για να πουλησουν (και αφου υπαρχουν προβατα που ξοδευουν τα λεφτα τους ετσι, αριστα πραττει η apple και τα κοστολογει τοσο! αφου τα πουλαει, μαγκια της!)

vag

Ορέστη η ψευδαίσθηση ειναι το βασικό χαρακτηριστικο της apple, iguitar itranslate ilove ihappiness iταπαντα, πέραν αυτού ο κώδικας γραμμένος πανω στο hardware του iphone που καμαρώνουν οι κάτοχοι ios σταματα το μονοπώλιο του στο jelly bean του android που π. χ το mi-two έχει απο τις πιο καλογραμμένες και καλαίσθητες rom στο android με τη μιση τιμή του θα πετάει αρα τέρμα τα ψέματα για καθε apple samsung htc που υπερκοστολογούνε μέχρι και σήμερα τουλάχιστον για μένα…

ορεστης

εγω ανυπομονω για την καταρρευση του ipad με την ελευση των windows 8 pro που θα ναι tablet με φουλ δυνατοτητες laptop!!!

ιωαννης

Τελευταια εχω μπερδευτει πολυ..ειμουν iphone hater καιρο τωρα ,αλλα τελευταια το εχω συμπαθησει αρκετα…παλια δεν θα μπορουσα να διανοηθω να αλλαξω το android xperia arc μου για το ios και το iphone..ομως τωρα μπορω….περνεις ενα android των 500-600 ευρω και μετα ο κατασκευαστης σε πουλαει και βγαζει μετα απο 4-5 μηνες κατι καλυτερο…δεν νιωθει χαζος? το ιδιο εγινε με το xperia s τωρα(xperia sl)και το ιδιο φενεται παει να γινει και με το one x..εχεις μια LG με υποστυρηξη για τα σκουπιδια,και εχεις και μια samsung που απο το android στις περισσοτερες κατηγοριες παιζει μονη της.το iphone σιγουρα ειναι υπερτιμημενο,αλλα προσωπικα βαρεθηκα να καθομαι να βλεπω συγκριτικα με specs,το ποια οθονη ειναι καλυτερη,αν το ενα δεν εχει καλα πλαστικα,το αλλο αν ειναι 4πυρηνο,η αν εχει τον s4 και βαζει κατω τον ταδε επεξεργαστη,αν ειναι HD η οθονη ή οτι αλλο τελος παντων!το iphone πιστευω εχει ενα πακετο,που με μια 4αρα οθονη θα καλυπτε τις αναγκες πολλων..καλη ποιοτητα κατασκευης,ομορφο design,λειτουργικο που τρεχει τελεια και το κυριοτερο οτι βγαινει μια φορα καθε χρονο πιστευω οτι ειναι στα ++ του

ορεστης

ιωαννη οπως ειπα και παραπανω, δεν θα αρνηθω οτι το iphone ειναι μια εξαιρετικη συσκευη σε ολους τους τομεις, και ναι εχεις δικιο, η lg ειδικα σε πουλαει, και γι αυτο δεν θα παιρνα ποτε συσκευη lg, ομως το android ειναι λειτουργικο-πλαστελινη! το κανεις οτι θες! to iphone χωρις jailbreak δεν παει πουθενα! ειναι το ιδιο μονοτονο πραγμα χωρις καμια δυνατοτητα παραμετροποιησης. ακομα δεν χρειαζεται να σκασεις 700+ € για να παρεις τετραπυρινο android! με 370 παιρνεις το galaxy nexus με τελεια υποστηριξη και κανεις οτι ακριβωσ θα εκανες με ενα των 700€ χωρις να υστερει σε τιποτα!

Dami

Βρε παιδιά μην τα παραλέμε κιόλας.Ωραιο το Jelly Bean,γρήγορο,όμορφο κτλπ κτλπ αλλα στο Google Nexus S χωρις πολλές εφαρμογές και τρώει σκαλώματα που και που…ειδικά οταν απο κλειδωμένο πατας να μπεις κατευθειαν στο google search εκεί κάνει 3 δευτερόλεπτα να ανταποκριθεί.Επισης τωρα τελευταία η συσκευή χάνει το σήμα στα καλά καθούμενα,περιμένοντας δλδ μια αναβάθμιση που θα μας το λύσει αυτό το πρόβλημα…μέχρι τότε,θέλει δουλίτσα το Jelly Bean για να φτάσει το IOS στην τωρινή του μορφή.Επι του θέματος δεν ξέρω τι λέτε,αλλα εμένα το συγκεκριμένο iphone στη φωτό μου αρέσει αρκετά(όχι φυσικα τοσο που να σκάσω 700 ευρω για να το πάρω) αλλά έχει design και ωραίες γραμμές

Mike

Dami+ 1 το ειδιο παρατηρησα και γω

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Εγώ προσωπικά το βλέπω βολικότατο να είναι έτσι μακρόστενο γιατί μπορεί να μην έχεις καλή εμπειρία σε landscape mode surfing αν και ο safari υποστηρίζει full screen feature, αλλά θα βλέπεις καλύτερα τα widescreen videos και θα είναι πολύ πιο βολικό να το χειρίζεσαι σε portrait mode.Εγώ στο ideos x5 που έχω ακόμη δυσκολεύομαι να το χειριστώ με ένα χέρι όταν θέλω να πάρω τηλέφωνο ή να απαντήσω σε κλήση.

lampros

dami & mike μην ξεχνατε οτι το nexus s δεν ειναι και απο το ποιο hing-end κινητο…
για να δουλευετε το galaxy nexus με Jelly Bean και δεν θα δειτε κανενα κολημα…… 😉

lampros

και επιδη βγηκα λιγω απο το θεμα…
αν ειναι ετσι το iphone 5 θα παιση πολυ γελιο…. σαν σουλαβλη ειναι…

Billys

Πολυ ομορφο μεν , οχι κατι καινουριο δε . Το ιδιο λιτο σχεδιαστικα χωρις καμια ουσιαστικη αισθητικη αλλαγη απο τον προκατοχο του ( αν υποθεσουμε οτι αυτο θα ειναι το τελικο μοντελο ) . Απο επιδοσεις , λογικα θα εχει τετραπυρινο επεξεργαστη και γενικοτερα τιποτα παραπανω απο τον ανταγωνισμο . Οποτε αν δεν κανει το θαυμα η Apple να χτυπησει μια ανταγωνιστικη τιμη (γυρω στο 500αρι για το 16αρι μοντελο της ή τελος παντων γι’ αυτο που θα εχει με την βασικη εσωτερικη μνημη) δεν νομιζω οτι θα καταφερει και πολλα . Θα περιμενουμε βεβαια να δουμε και τα features του κινητου . Αλλα εμενα αλλο με προβληματιζει . Πως γινεται ενα iphone να ειναι πολυ ακριβοτερο απο ενα Ipod touch που στην ουσια ειναι ιδιες συσκευες απλως το δευτερο δεν πραγματοποιει κλησεις (πραγμα που μπορει να γινει με την ενσωματωση ενος ειδικου αξεσουαρ) . Χωρια που το Ipod touch ειναι και γρηγοροτερο σε ορισμενες εφαρμογες απο το iphone . Προσωπικα αν και μ αρεσει το iphone θα περιμενω και το νεο ipod touch 5 το οποιο μαλλον και θα τσιμπησω και θα μετατρεψω σε iphone . Το θεωρω κατα καποιο τροπο κοροιδια να μου πλασαρουν 300 ευρω + το… Συνέχεια »

Vasilis

‘Οτι βλέπετε είναι εσκεμμένο να διαρρεύσει. Σε καμιά περίπτωση δεν θα έχει αυτό το design η συσκευή. Είναι ένα τρικ όμως για να μάθει η Apple αν είναι αποδεκτό το πιθανόν ισχύον μακρόστενο μοτίβο.

JohnWave

Πρώτα ήρθε η πλαστική παντόφλα Galaxy SIII ( άλλωστε μια παντόφλα δεν μπορεί να είναι μεταλλική ) και σε λίγο καιρό έρχεται το στενόμακρο iphone 5…oι designers των δύο εταιριών θέλουν ξύλο!

Εκεί στην apple κάντε ακόμα πιο στενή την οθόνη να μοιάζει με χάρακα, βάλτε και cm πάνω, ονομάστε τα icm για να είναι trendy και κάντε συνέδριο για να πείτε διθυραμβικά ότι :

“Τώρα με το νέο iphone 5 δεν χρειάζεστε πλέον χάρακα ούτε καν εφαρμογή χάρακα!”

“iPhone 5 – Το i είναι αυτό που “μετράει” ( ορίστε σας έφτιαξα και σλόγκαν για promotion )

Kαι μετά κάντε πόλεμο οι iphonistes 5 με τους γαλαξιακούς 3 με σχόλια :

-Εγώ την έχω μεγαλύτερη! Tην οθόνη…
-Άντε μωρέ με την παντόφλα σου, η δικιά μου μετράει “i” εκατοστά!

Δημητρης

Κοψε και λιγο να νυχια σου ρε ανθρωπε!!

Dami

lampro το google nexus κυκλοφορησε Δεκεμβρη του 2010 με δυνατο επεξεργαστη στο 1Ghz και 512 ram…μου λες δλδ οτι χρειαζεται να αλλαζω καθε χρονο κινητο για να μπορω να πάρω αναβαθμίσεις λογισμικού? Και ειδικά όταν υποτίθεται ότι το Jelly Bean είναι πιο ελαφρύ απο το ICS(που όντως ισχύει).Αυτό είναι κουφό και λέγεται εκμετάλλευση,εκτός αν μπορείς να το θέσεις κάπως αλλιώς εσύ.

dkoukou

“…ομως το android ειναι λειτουργικο-πλαστελινη! το κανεις οτι θες! to iphone χωρις jailbreak δεν παει πουθενα! ειναι το ιδιο μονοτονο πραγμα χωρις καμια δυνατοτητα παραμετροποιησης…”

τι να την κανω την παραμετροποιηση βρε ανθρωπε μου αν δεν μπορω να κανω πρωτα τη δουλεια μου χωρις σκαλωματα-κολληματα-bugs? ποιος σου ειπε οτι το jailbreak ειναι μονοδρομος? μια χαρα κανει τα παντα το μηλοφωνο χωρις παρεμβασεις και -κυριως- τα κανει καλα, χωρις κολληματα.

lampros

Dami και τη σιμενη οτι εχεις 1ghz και 512ram??? Τα ιδια εχω και εγω και ισως και λιγω καλυτερα στο s1… εχαλου το nexus s δεν ειναι και κατι το τελειο ετσι για να λεμε και την αληθεια… οποτε καλα κανει που κολαει εδω κολαγε με την ics δεν θα κολαει με την jb…

Dami

lampro και σου ξαναλεω λέγεται εκμετάλλευση να μην μπορείς να δεχτείς ούτε την επομενη αναβάθμιση (ICS),ούτε την μεθεπόμενη που υποτίθεται είναι πιο ελαφριά(JB).Και στην τελική το Nexus μόλις το αγοράζεις πλέον,έχει περασμένη μέσα ICS…αγοράζεις δλδ ένα κινητό που μέσα έχει ένα λογισμικό που θα σου κολλάει.Αν εσενα ως καταναλωτή σε ικανοποιεί αυτό καλώς.Εγω επειδη όμως έχω περάσει και από μηλόφωνα και έχω ζησει και τα updates των μήλων,στο συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ πιο μπροστα.Οσο για τα specs μην τρελαθούμε..μονοπύρηνος στο 1Ghz και 512 ram είναι πολύ καλά για κινητό.Τι πρέπει δλδ? να φορέσουμε i5 στο κινητό για να τρέξει το ICS ή να διορθώσουν τον κώδικα και να το ελαφρύνουν?

Δημήτρης

Ας μην λέμε τώρα ότι θέλουμε και μάλιστα σε ένα χώρο που τόσος κόσμος γνωρίζει πόσα προβλήματα είχε (και έχει) το iOS και πως κάθε εβδομάδα η Apple έβγαζε updates μία για να διορθώσει και καλά το πρόβλημα της μπαταρίας και πότε την άλλη για να διορθώσει τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι προηγούμενες διορθώσεις!!! Δεν θα τρελαθούμε και τελείως τώρα, ε, είπαμε!!! Δείτε και μία έρευνα της ίδιας της Apple που δείχνει για ποιο λόγο οι Αμερικανοί προτιμούν Android κινητά: https://www.businessinsider.com/why-people-bought-android-phones-instead-of-iphones-according-to-an-internal-apple-study-2012-8 Η Apple με το να έχει απέναντί της τόσες εταιρίες με Android λειτουργικό, στο κομμάτι του hardware δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, δεν μπορεί να τις ανταγωνιστεί εκεί, ενώ στο κομμάτι του λειτουργικού και εκεί δεν μπορεί να κάνει δραματικές αλλαγές επειδή όσοι προτιμούν (το συντριπτικό ποσοστό τουλάχιστον) iphone θέλουν να παραμείνει υπεραπλουστευμένο ώστε να μπορούν να το χειρίζονται (έστω και αυτές τις ελάχιστες λειτουργίες που χρησιμοποιεί το συντριπτικό ποσοστό των κατόχων τους) οπότε και αυτό που μένει είναι ουσιαστικά το design και μερικές απαιτούμενες εξαιρετικά καινοτόμες λειτουργίες που θα πρέπει να υπάρχουν στο νέο iphone (αλίμονο αν δεν υπάρχουν) προκειμένου ο κόσμος να το προτιμήσει όχι τόσο σε σχέση με τον ανταγωνισμό (εκεί το παιχνίδι είναι ήδη… Συνέχεια »

Alex

Αν ειναι τελικα στενομακρο τότε θα ειναι μια πατατα. Μεγάλη κοροϊδία απο τις 3,5 ιντσες να παει στις 4 τη στιγμη που οι ανταγωνιστές έχουν ξεφύγει σ´αυτο το θέμα, και δε νομίζω να μην ήθελε κανεις μια οθόνη 4,5+!!! Κρίμα αν τελικα το βγάλουν ετσι γιατι θα μοιάζει με τηλεχειριστήριο. Σίγουρα πρέπει να έχει ξεχωριστο design για να τα παει καλα στην αγορα. Αν καθιερώσει αυτη την τακτική της αύξησης του μήκους τότε το iPhone 10 με τι θα μοιάζει;;; Με μαδερι;; Ας φέρουμε στο μυαλο μας το 4αρι με το 4s και τις φήμες για το 5 που θα ειναι λέει ιδιο με το 4s αλλα πιο μακρυ.

Misel

Όλοι εσείς που σε λίγο καιρό δε θα έχετε δουλειά και φαγητό και ασχολείστε με τα κινητά, θέλετε ένα χέρι ξύλο και μετά μια κλωτσία να πάτε στα βράχια. Δε τρολάρω, απλά σιχαίνομαι να βλέπω να καίγεται το σπίτι του διπλανού μου και εγώ να είμαι “πέρα βρέχει”. Φαίνεται πως υπάρχει λίπος ακόμα για κάψιμο. Τελικά με εμάς τους Έλληνες, φταίει η ΦΑΡΑ, τίποτε άλλο. Ότι μας κάνουν, μας αξίζει. Καληνύχτα ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΑ – Γκατζετάκιδες.

Δημήτρης

Το να δείχνει κάποιος ενδιαφέρον για την τεχνολογία δεν σημαίνει αγαπητή ότι ό, τι νέο βγαίνει το αγοράζει κιόλας ή είναι Ευρολιγούρης ή γκατζετάκιας!!!

Ένα μόνο θα σου πω καλή μου, η Αλέκα με τον Γιωργάκη είχαν πιάσει πριν 1-2 χρόνια σε συμβούλιο αρχηγών κομμάτων ψιλή κουβέντα γύρω από τα ipad που είχαν μαζί τους!!!

Είδες πως το moto του blog βγαίνει αληθινό και πως η τεχνολογία ενώνει;;;!!!

Κατά τα άλλα καλή μου, μια και βλέπω ότι ακόμα έχεις και πληρώνεις για να έχεις πρόσβαση στο δίκτυο αλλά προπάντων χρόνο για να κρίνεις και να σχολιάζεις, προσωπικά θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στο real-democracy.gr να ψάξεις να βρεις κείμενα και συγκεκριμένες προτάσεις ώστε όχι μόνο να ξέρεις που βρίσκεσαι και τι κάνεις αλλά και γιατί και αν έχεις διαφωνίες/σκέψεις και προβληματισμούς, εκεί ο χώρος είναι καταλληλότερος για αυτού του είδους την συζήτηση. 🙂

Πάντα με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.