Νέο iPhone, Εγκαταλείπει το 30 pin dock connector για ένα νέο 19 pin connector

To Reuters αποκαλύπτει ότι το νέο iPhone θα είναι εξοπλισμένο με ένα dock connector 19 pin, αντί για εκείνον των 30 pin, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ασυμβατότητες με ήδη υπάρχοντα αξεσουάρ, ενώ θα κάνει εφικτή τη μετακίνηση του βύσματος των ακουστικών στο κάτω μέρος της συσκευής.

Το κακό είναι ότι θα απαιτείται ειδικός αντάπτορας για να γίνει η σύνδεση με τα ήδη υπάρχοντα gadgets του οικοσυστήματος του iPhone, ενώ με τη νέα μορφή αναμένονται αξεσουάρ μικρότερου μεγέθους, ή ακόμα και περισσότερος χώρος για την μπαταρία της συσκευής.

Η παρούσα διαμόρφωση είναι σήμα κατατεθέν για την Apple από το 2006, αλλά από ό,τι φαίνεται ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγές στον κόσμο της τεχνολογίας…

, Νέο iPhone, Εγκαταλείπει το 30 pin dock connector για ένα νέο 19 pin connector

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Πραγματικα,η φιλοσοφια της Apple ποτε δε μου εκατσε…Αλλα γουστα ειναι αυτα,οποτε πασο!!

Demis

wtf έκαναν εκεί πέρα? 2 fail βλέπω
1, διατηρήσαν ίδιο πλάτος οθόνης και μεγάλωσαν το μήκος(σε τπτ δεν βοηθάει αυτό αναλογικά πρέπει να ανεβαίνουν αυτά) (από iphone έγινε iremote..)
2, δλδ έτσι όπως έκαναν ακουστικά μόνο από την apple κλπ κλπ (ότι άλλο συναιπαγετε με την κατάργηση 3,5)

Tasos Spanos

Δεν νομίζω να το αλλάξουν. Αν γίνει θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε κατόχους αξεσουάρ. Ειδικά κάποιων ακριβών.

Βαγγέλης

Oταν η νομοθεσία επιβάλει usb η apple κάνει τα δικά της. Αρκετές φορές και η nokia/sony ομως.

Aς κλείσει επιτέλους το θέμα….

dimpep

Και το iPod Touch κάτω έχει 3,5mm υποδοχή και ας έχει 30pin connector. Δικαιολογίες μου φαίνεται…Ας βάλουν microUSB. Αλλά βέβαια τότε πως θα πουλάνε μόνο τα δικά τους αξεσουάρ;

Κωνσταντίνος

Παιδιά επειδή θα αλλάξουν τόσα πράγματα στο καινούργιο iPhone είπαν αυτοί της Apple να αλλάξουν και το pin dock και για να κερδίσουν πάλι περισσότερα χρήματα φυσικά!!!

azriel84

Η λογική ότι αλλάζουν το pin connector επιτέλους για να βάλουν καλύτερα και μεγαλύτερα ηχεία ή για να κάνουν ακόμα πιο λεπτή συσκευή δηλαδή δεν παίζει σαν ιδέα ε;

Christos K.

@Demis:

Για το 1)
Μην κάνεις το ίδιο λάθος με πολλούς άλλους, αν ισχύει η αύξηση της οθόνης μόνο ως προς το ύψος και ταυτόχρονα ισχύουν και οι πληροφορίες για την ανάλυση (640 x 1136) τότε μιλάμε για αναλογία οθόνης πολύ κοντινή στο 16:9 που έχουν και τα περισσότερα κινητά και πολλές τηλεοράσεις, ακόμα και οθόνες υπολογιστών, τι έγινε ξαφνικά και όλα αυτά μας φαίνονται μακρόστενα και τηλεκοντρόλ….(απλά η Apple αποφάσισε να κινηθεί πιο κοντά στις υλοποιήσεις των υπολοίπων, καλώς ή κακώς θα δείξει)

Για το 2)
Κάπου μπερδεύτηκες, δεν καταργούν το mini jack για τα ακουστικά απλά μικραίνουν την θύρα που συνδέεται το iPhone με φορτιστή κτλ και ως εκ τούτου μεταφέρουν το mini jack από το πάνω μέρος του κινητού στο κάτω, δίπλα στη νέα θύρα.

Στο θέμα μας τώρα, ανέκαθεν θεωρούσα άβολες και μη εργονομικές τις εκάστοτε proprietary θύρες σε ηλεκτρονικές συσκευές και όσο περνάνε τα χρόνια και αλλάζει/αναβαθμίζεται η τεχνολογία το θεωρώ ακόμα χειρότερο. Οκ άλλαξες την θύρα που χρησιμοποιούσες για να έχεις περισσότερο χώρο, γιατί να μην πας σε κάτι universal;

(Φυσικά όλα τα παραπάνω υποθέτοντας πως όλες αυτές οι φήμες ισχύουν, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι την στιγμή της παρουσίασης)

Giannis Charp

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μπει ένα usb;

Demis

Christos K.

για το ένα στην πράξη θα δούμε πάντως έτσι όπως περιγράφουν θα μοιάζει με τηλεχειριστήριο….. πχ άλλες συσκευές αγοράς με μεγάλες οθόνες ανεβάζουν πλάτος και μήκος αναλογικά σχετικά έτσι έχει πολλές χρήσεις…….

για το 2 λάθος μου δεν το ήξερα προφανώς

Γιωργος Αγριανιτης

Ποτε μου δεν πηγα την apple με την φιλοσοφια της αλλα τοσο κολλημενη ετσι ωστε να βγαζει συσκευη με δικο της connector για να βγαζει εξτρα λεφτα απο αξεσουαρ(λες και δεν ειναι υπερακριβο σαν τηλεφωνο,ειδικα για αυτα που προσφερει) το θεωρω ξεφτιλα….

Lefteris

Δεν μοορω να καταλαβω….μεχρι τωρα ειχε το δικο της pin dock….γιατι δεν το κραταει παρα κανει ανουσιες αλλαγες….ή πολυ απλα θα μπορουσε να βαλει ενα micro USB ετσι ωστε να εχει μεγαλη συνδεσιμοτητα χωρις να χρειαζετε να παρουμε 300 διαφορετικα αξεσουαρ….παρολα αυτα θεωρω οτι το iphone 5 θα ειναι καταπληκτικο οπως οτι καινουργιο βγαζει η apple!!!

Christos K.

@Demis Οι άλλες συσκευές όμως είχαν ήδη αυτήν την αναλογία (16:9) ή κοντά σε αυτήν την αναλογία, για αυτό και αυξάνουν και ύψος και πλάτος, στην περίπτωση των iPhone όμως η αναλογία μέχρι και το 4S είναι 3:2 και τώρα μάλλον κάνει το βήμα σε κάτι πιο κοντινό στο πλέον συνηθισμένο σήμερα 16:9, άρα και πιο λειτουργικό όσον αφορά τα video, τα games και γενικά όλο το περιεχόμενο που φτιάχνεται για φορητές συσκευές. Από την άλλη, αν η οθόνη μεγαλώσει αναλογικά και πάντα κρατώντας τα χαρακτηριστικά της retina (326ppi για τα iPhone) τότε εύκολα καταλαβαίνεις πως αυτά τα extra pixels που θα προστεθούν θα μοιραστούν σε πλάτος και σε ύψος και δεν θα φτάνουν για την προσθήκη νέας σειράς εικονιδίων ούτε οριζόντια ούτε κάθετα και το αποτέλεσμα θα είναι είτε να μεγαλώσουν τα εικονίδια για να έχουν ίδιες αποστάσεις με τώρα, είτε να μεγαλώσουν οι αποστάσεις μεταξύ τους για να καλύπτουν όλη την οθόνη (δώρον άδωρον και στις δύο περιπτώσεις). Με την λύση όμως της αύξησης μόνο καθέτως και παίρνεις πιο “universal” (αν μπορώ να το πω έτσι) αναλογίες για το περιεχόμενο που θα καταναλώσεις στην συσκευή και παίρνεις και μια αναβάθμιση στην εμπειρία του iOS με την προσθήκη επιπλέον… Συνέχεια »

Eaglos

Η κατάντια, το Reuters αποκαλύπτει τα specs του iPhone…..

Άντε και στην επόμενη έκδοση να διαβάσει τα specs ο Πρόεδρος
της Δημοκρατίας…

Yannis

η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ φταίει που επιτρέπει να ξεφτιλίζονται οι νόμοι της και να σφυρίζει αδιάφορα

Damianos

Απλά θα τα σκάσουν πάλι στην Apple για νέα αξεσουάρ.. :DDDD

xenos

ΠΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ SITE …! τι και αν ειναι μεγαλα … σου κλεβουν που σου κλεβουν ενα θεμα (για την ακριβεια το συγκεκριμμενο θεμα που πρωτος ανεβασες) τουλαχιστον θα μπορουσαν να ειναι ειλικρινεις με τις πηγες τους και να εχουν την αξιοπρεπεια να παραδεχτουν οτι ναι απο εσενα το πηραν (εξαλλου εχει γινει παρα πολλες φορες ) … αντιθετα βαζουν ενα ξενο ειδησιογραφικο site … και νομιζουν οτι εντυπωσιασαν η τους πιστεψε κανενας ! Αφου ακομα και την ΦΩΤΟ Σ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.