iPhone 5, Διαφήμιση-παρωδία για το επερχόμενο smartphone και τα social media

Αυτό πρέπει να το δούμε όλοι, καθώς τελικά δεν απευθύνεται μόνο στους Apple χρήστες, αλλά σε όλους τους εθισμένους στα social media και ας αποτελεί μία παρωδία διαφήμισης για το επερχόμενο iPhone 5. Κάποιοι θα το βρουν γελοίο, κάποιοι άλλοι εμπνευσμένο. Υπεύθυνος για τη δημιουργία του είναι ο Adam Sacks που έχει ταλέντο στο να δημιουργεί παρωδίες διαφημιστικών video κάθε είδους.

Στο “διαφημιστικό” του iPhone 5 έχουν εξαφανιστεί όλες οι άλλες λειτουργίες της συσκευής και έχει παραμείνει μόνο η λήψη φωτογραφιών από το φαγητό μας, με την παράλληλη αποστολή στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, στοιχείο που ρίχνει τις μπηχτές του και για το Instagram.

Αξίζει να το δείτε και να μας πείτε πώς σας φάνηκε με ένα σχόλιο.

, iPhone 5, Διαφήμιση-παρωδία για το επερχόμενο smartphone και τα social media

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
EliasKir

Χαχαχα ακριβώς όπως ο ΜΕΣΟΣ χρηστης iphone. Πραγματικά, όσοι γνωστοί μου το έχουν, το μόνο που κάνουν είναι να μπαίνουν Facebook, να τραβάνε φωτογραφίες και να κάνουν check in στο foursquare. Χωρίς καμία υπερβολή.

angelos

Τέλεια η διαφήμιση, έχει κάποια δόση αλήθειας. Εγώ πάντως εάν είχα iphone θα έκανα πολλά περισσότερα από το να βγάζω φωτογραφίες, μάλλον θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν να κάνω με το κινητό μου, όπως και τώρα άλλωστε.

Κωνσταντίνος

Πραγματικά οι περισσότεροι χρήστες των iPhone το μόνο που κάνουν είναι να τραβάνε φωτογραφίες και να ασχολούνται με τα social media. Άλλοι πάλι δεν ξέρουν ούτε καν πως μπορούν στο internet και το παίρνουν για μαγγιά και δεν ξέρουν καν τι σημαίνει το “i” στη λέξη iPhone.

Παναγιωτης

Για να μη τα ισοπεδώνουμε όλα όμως, και οι χρήστες των υπόλοιπων smartphone τα ίδια γίνονται σιγά σιγά. Καταραμένο instagram, ότι φωτό μου στέλνουν φίλοι από διακοπές είναι σα να τις έβγαλαν το ’80. Άλλα φίλτρα δεν έχει πια αυτό το app; Στο τέλος θα αναγκαστώ να κάνω λογαριασμό στο fb και δε θα τους αφήνω να postαρουν φωτό αν δεν είναι απλή…

Eaglos

Μεγάλες αλήθειες και κρίμα που έπρεπε να γίνουν σε μορφή διαφήμησης.

Kostas

Μεγάλες αλήθειες για τα περισσότερα smartphone με την διαφορά πως το iphone είναι το ακριβότερο !!!!

Δημήτρης

Μαλλον τον έβαλε η Samsung!!! Εμπνευσμένο ίσως να ειναι αλλα με μεγάλη προκατάληψη ως προς την apple. Αν ήθελε να θίξει κάτι θα έπρεπε να ειναι γενικευμένο όπως ισχύει άλλωστε. Οι περισσότεροι χρήστες των smartphones τα τελευταία δυο χρονια ειναι ηλικίες 18-25 και χρησιμοποιούν κατα κύριο λόγο το κινητο τους για τον παραπάνω λόγο. Αν και δεν το βρίσκω κακό να σου αρέσει να βγάζεις φωτο μ´ αυτο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που το χρησιμοποιούν και σαν εργαλείο ποικιλοτρόπως. Ο καθένας όμως όπως τη βρίσκει! Τώρα το ότι τα social networks ειναι μια μ…..α και μισή άλλο θέμα. Όλα καλα αρκεί να υπάρχει μετρο. Άκυρο λοιπόν στον κύριο…

greeceandroid

Ωραίο και ενδιαφέρον βίντεο. Ο μέσος Iphone user, Instagram, φωτογραφίες φαγητών και Facebook. Ψυχολογικές προεκτάσεις δεν μπορώ να δώσω, δεν είμαι “qualified” για κάτι τέτοιο.

Φυσικά -δυστυχώς- αυτό ισχύει για οποιοδήποτε smartphone, καθότι δεν μπορώ να φανταστώ τον μέσο Android user να χρησιμοποιεί το κινητό του για να κάνει αλλαγές σε development project στο AIDE, μετά να push τις αλλαγές στο GIT, και ταυτόχρονα να ελέγχει τους server στο σπίτι και στην δουλειά με ssh και vnc.

Α, btw η Nikon βγάζει μία compact που τρέχει Android (s800), και η Polaroid το έχει ήδη κάνει με την SC1630, οπότε το σενάριο μίας dslr με Android (με Ios πιο δύσκολα), ίσως δεν είναι και τόσο μακρυά. Θα ζήσουμε θρίλερ, ο κάθε instagramίτης θα το πιστέψει ακόμα παραπάνω ότι είναι φωτογράφος!

GiannisWST

Παρατραβηγμενο με αρκετες δοσεις αληθειας ομως. Πιστευω οτι θελει να θιξει το γεγονος οτι η apple και καλα δεν αντιγραφει κανεναν και οτι δημιουργει παντα κατι νεο και τρομερα καινοτομο. Σε αυτο δε το βρισκω και τρομερα πετυχημενο, υπαρχουν και αλλες παρωδιες καλυτερες. Ωστοσο ειναι καλογυρισμενο.

καποιος

Instagram….η χαρά του κάθε μπαζου!!!!!

Μιλτιάδης

Σατιρίζει με πολύ ωραίο τρόπο, φοβερός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.