iPhone 5, Τι εντυπώσεις σας άφησε; [poll]

Δημοσκόπηση Techblog. Πριν μερικές ώρες ανακοινώθηκε επίσημα το φετινό πολυαναμενόμενο μοντέλο iPhone 5 και το ηλεκτρονικό μελάνι δεν έχει στεγνώσει ακόμα. Πιο λεπτό, πιο ελφαρύ, -πιο μακρύ θα συμπλήρωνα- με οθόνη αφής 4 ιντσών Retina, διπλάσιο σε ισχύ νέο επεξεργαστή Α6 και βελτιωμένη κάμερα 8 Megapixels. Τι εντυπώσεις σας άφησε η ανακοίνωση του νέου iPhone 5;

, iPhone 5, Τι εντυπώσεις σας άφησε; [poll]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

106 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nicos V.

Πολύ φασαρία για το τίποτα. Έτσι θα έπρεπε να ήταν ένα χρόνο πριν

antonis

κριμα τοσα concept πηγαν στραφη! ολογραματα λαιζερ πληκτρολογιο αναγνωριση αποτυποματος στο κουμπι.. μεχρι σε ipad το ειδαμε να μεταμορφονετε!! αντε βρε νουμερο(!) apple σαπισες πια

nickvog

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ από έναν κάτοχο τεσσαριού.

Τίποτα καινούργιο ως συσκευή το 5. Μόνο βελτιωμένα specs.

Κάτι σαν νέα έκδοση του 4s.

Δυστυχώς μόνο η samsung έκανε πραγματική δουλειά από τη μία συσκευή στην άλλη με το galaxy.

Και αυτό το μακρυνάρι ρε γμτ… σαν τηλεκοντρόλ…

vasiliSIII

καλε….αυτο δεν ειναι το goophone?

Kouklakis

τηλεκοντρόλ!!!!
χαχαχαχαα

Blue

Γελάει ο κόσμος…

kostas

ένα καταπληκτικό λειτουργικό(ios6)με καταπληκτικές εφαρμογές…εμενα προσωπικά μου άφησε αρνητικές “αντιποσις” γιατί είναι ολόιδιο με το iphone 4-4σ δεν πήρε κανένα ρίσκο η apple..η οθόνη? τι να πω για την οθόνη που την θεωρώ αρκετά μικρή..το κάνανε και μακρόστενο.. αυτά είναι τα μεγάλα αρνητικά “καταταλα” είναι τέλειο δηλαδή αναφέρω στο πάχος στην κάμερα στο wifi στις “αφαρμογες” στην ποιότητα στην μπροστινή κάμερα στην μπαταρία στον αδ στον καινούργιο αντάπτορα!!αλλα ποιο πολύ μου έκανε εντύπωση και μου άρεσε το ipod νάνο και το ipod touch παρα το iphone 5…

azriel84

A6 arm A15 cpu..και ας κάνουν οι άλλοι τους “exynous”. Οθόνη retina full sRGB και άντε γεια Pentile και κουραφέξαλα…απογοήτευση στο design τρίτο χρόνο πάμε με το ίδιο ακόμα…δεν λέω ποιότητα κατασκευής κτλ κορυφαία αλλά…αλλά! Επίσης αυτό το μακρόστενο επίσης μου κάθεται κάπως…16:9 ναι μεν αλλά…εσωτερικά και οθόνη μπουρί εξωτερικά μια απ’τα ίδια.

Θεόδωρος

Εγω έχω 4s ωραίο τηλ αλλα δεν είναι 5 οπότε χωρίς να το έχω στα χέρια μου γνώμη δεν θα πω..καλο η κακο θα το σχολιο θα γίνει αν το έχεις στα χέρια σου

Γιάννης

Η Apple σκότωσε την φαντασία δημιουργίας.

Γιώργος Κουτσούρης

Άντε βρε, πάλι η Apple έπαιξε την Ντόρα τη μικρή εξερευνήτρια, τον Ροβινσώνα Κρούσο, τον Μαγγελάνο κι ούτε ο καθεξής.

Με δυό λόγια ΕΨΑΞΕ! και ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ!!! τη 8άρα βελτιωμένη κάμερα, την 4άρα widescreen οθόνη και τον βελτιωμένο επεξεργαστή περσυνής τεχνολογίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν θα σχολιάσω το ”πιο λεπτό και ελαφρύ”, γιατί μετά θα κάνω χαρακίρι…

Αγαπητά Apple fanboys aka iZombies:

Φάτε σπόρια, να σας φύγει η στεναχώρια!!!!!!!!!!!!!!!!

τασος

EPIC FAIL. ΤΑ ΜΟΝΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΑPPLE…..ΚΑΙ Η SAMSUNG ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ…

νικος

πραγματι σαν τηλεκοντρολ ειναι αν θελανε να μεγαλωσουν το μεγετηοσ ας το καναν και λιγο πιο πλατυ και λιγο πιο κοντο για να ειναι πιο ισορροπημενο. τελος η καμερα πανω απο το ακουστικο μες στην μεση το κανει σαν μονοφθαλμο κυκλωπα!!

paris1

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, αλλά θα πω από τώρα fail…Όχι εμπορικό βέβαια, αλλά άλλο αυτό….
Μπράβο όμως θα τους δώσω για to καινούργιο nano του οποίου με βλέπω να γίνομαι κάτοχος σύντομα…
Και φυσικά respect για τους foo fighters..
Kατά τα άλλα σε πολλές στιγμές της παρουσίασης ένιωθα λες και υποτιμάνε την νοημοσύνη μου. Δηλαδή έλεος να μου παρουσιάζουν σαν feature την δυνατότητα να περνάω λουράκι, είπαμε όχι κ έτσι….

stavros

Ραμ????? Ο επεξεργαστης ειναι quad core?

angelos

Εμένα δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε το νέο iphone. Mε ξετρέλανε το όλο event γενικά, πάρα πολύ σωστά δομημένο, με πολύ καλή μετάβαση από το ένα προϊόν στο άλλο. Μου αρέσει πάρα πάρα πολύ το νέο ipod touch, το έβγαλαν και σε πολλά χρώματα…
Τώρα ΧΑΜΟΣ. Lets the fight begin.

jimys2007

Μεγαλη αποτυχια!!! τοσος ντορος για το ΤΙΠΟΤΑ στην κυριολεξια.

Ilias

Είμαι κάτοχος του 4s , είχα ΌΛΑ τα iPhone .
Απλά περίμενα απο την apple κάτι πιο καινοτόμο !
Σίγουρα θα αγοράσω και αυτό απλά γιατί το θεωρώ το καλύτερο τηλέφωνο στον πλανήτη γη!

stefancfu

” Nicos V. λέει:
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21:32

Πολύ φασαρία για το τίποτα. Έτσι θα έπρεπε να ήταν ένα χρόνο πριν ”

Μεγαλε τα ειπες όλα με μία φράση..

Κώστας

Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο post. Πολύ φασαρία για το τίποτα. Η apple κοιτάζει να βγάζει λεφτά χωρίς να τολμάει μεγάλα βήματα. Πολύ marketing δουλεύει εκεί.

vpap

Από την πολύ καινοτομία θα πηδηχτώ από το παράθυρο. 🙂

Teo

@azriel84 maς επεισες

nikos

τουλαχιστον θα πεσει κανα 100αρι το 4s ?

ace79gr

παιδια το 4αρι ποσο θα κανει πιστευετε?

Πάνος

+1 Teo

Βιτο Καργακος

χεχε μαζεύτηκαν 10 ΠΑΠΑΚΙΔΕΣ και κράζουν την καινούρια CBR

giorgos

Αν και κατοχος sii τη παραδεχομαι την apple που δεν πηγε σε οθονη 4.7 οπως η samsung γιατι καταλαβαινει οτι το κινητο δεν ειναι μονο specs αλλα και style.

gian

το καλυτερότερο των καλυτέρων του σύμπαντος λέμε!! ποιας γης?

Eject

Είμαι κάτοχος Samsung galaxy s. Όταν είδα την παρουσίαση του sIII είχα απογοητευτεί κυρίως απο το σχεδιασμό του. Άλλαξα γνώμη όταν το είδα απο κοντά κ διαπίστωσα μερικα βασικα πραγματα οπως πχ πόσο καλή ήταν η φοβερή του οθόνη, μακράν η καλύτερη σε κινητά ενώ η απόκριση του ηταν πολύ βελτιωμένη χωρίς όμως να αποφεύγει το κλασικό lag κάτι που επισης δεν φαινόταν στις παρουσιάσεις. Αυτά τα γράφω γιατί τελικά αν δεν πιάσουμε ένα κινητό στα χέρια μας είναι πρακτικως αδύνατο να καταλήξουμε σε σωστή άποψη για τη λειτουργικότητα του. Κατα συνέπεια υπομονή μέχρι να το φέρουν κ να το δούμε στα μαγαζιά κινητής.

constantinos

Νομίζω οτι έχουμε φτάσει σε ένα κορεσμό πια στην κατηγορία των smartphones. Πρακτικά δε θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο η Apple όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, εκτός από πλάτος, πάχος κλπ. Η όλη αυτή φασαρία είναι καθρά μαρκετινκίστια κόλπα για να πουλήσει περισσότερα τηλέφωνα (κι αυτός είναι ο σκοπός μιας επιχείρησης). Και αυτο το κάνει καλά.Τα καλλίτερα γραφικά και τον ταχύτερο επεξεργαστή όλοι ξέρουμε ότι θα τον χρειαστούν 1 στους 1000 απο αυτούς που θα αγοράσουν το “νέο” iphone 5

Πέτρος Π

Χαχαχα, καλά τόσος καιρός αναμονής γιαυτό το κινητό….??? Έλεος…. Μου φαίνεται ήδη outdated χωρίς να έχει κυκλοφορήσει καν…. Με σχεδόν μηδαμινές διαφορές από το 4s, ουσιαστικά κάτι σαν ελαφρώς βελτιωμένη έκδοσή του, με design απίστευτα….. βαρετό και με αναλογίες τηλεκοντρόλ…. Πιστεύω οτι σήμερα ίσως είναι η αρχή του τέλους για την “κυριαρχία” των iphone…. Epic Fail… και χωρίς κανένα λόγο…. Πόσο γελοίες φαίνονται πλέον οι μηνύσεις της Apple….

ΘΑΝΑΣΗΣ

Θα παρω το νεο ipod touch με 199$ και ενα κινητο των 10-20 ευρω για κλησεις και μηνυματα και ειμαι κομπλε 🙂 Ουτε που θα πληρωνα 700 και 600 ευρω για αυτο το πραμα.

Κωστας

Για όποιον έχει ήδη iphone 4s δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη εξέλιξη. Είναι σχετικά κατώτερο των προσδοκιών, που οι ίδιοι νομίζω καλλιέργησαν. Το κινητό πάντως είναι όμορφο για μένα (προσωπικά γουστάρω το 16:9), ποιοτικό και θα πουλήσει τρελά, όπως τα προηγούμενα. Και φυσικά τα γνωστά κλειδώματα, θετικά, αρνητικά κλπ του ios. Όσοι είναι να το πάρουν, θα τονίζουν τα θετικά, όσοι δεν θα κάνουν κίνηση, θα το θάψουν.
Υ.Γ Με ψιλοξενέρωσε λίγο το θέμα με τις εφαρμογές, οι οποίες δεν θα υποστηρίζουν αυτό το aspect ratio και θα έχουν δεξιά και αριστερά “γραμμές”. Εάν αυτό πραγματικά αληθεύει θα είναι ολύ πρόχειρο, ειδικά για μια εταιρία, που έχει το μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό app store, με τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό. Θυσίασαν στο βωμό του marketing (μυστικότητα κλπ) τη σωστή προετοιμασία για μια ομαλή και με σεβασμό στον καταναλωτή μετάβαση (ειδικά για τις paid apps)

angelos

@vpap +1000 Πεθαίνω ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ…

Κωστας

@Eject
+1

scorpidi

“stavros” ο επεξεργαστης ειναι Octa-core και η ram 4Gb.
Epic Fail!!

scorpidi

Sorry για το διπλο post. Η καινοτομια, νομιζω πως ολοι θα συμφωνησουν, ειναι τα ακουστικα. Σιγουρα ενα αξεσουαρ που θα παει πολυ καλα!

Tzin1

@azriel84
Οσα δε φτανει η αλαπου φιλε μου…Ο a6 ειναι arm v7 a9 και ΟΧΙ a15 οπως ειναι exynos 4212 του s3,περιμενουμε να μαθουμε και νανομετρα.Γι’αυτο πριν πεταξεις την “exynada” διαβασε και καμια πηγη,κακο δεν κανει…

naxiand

οσοι αγοραζαν iphone για τις 3,5 inch τωρα τι λενε αραγε??? ειναι παντοφλα, μοιαζει με τηλεκοντρολ???;p

Τονυ

Σε έξι μήνες βλέπω να τους έχουν πάρει φάλαγγη τα winfone και θα δούμε μεγάλη κάμψη στη μετοχή της μηλιας.το τηλέφωνο ειναι φανταστικό αλλα για το 2010.

Panagiotis

Όσοι χρησιμοποιούν iPhone ξέρουν ότι την διαφορά δεν την κάνει η συσκευή ή οι Α6, Α8, Α10 κλπ επεξεργαστές ούτε τα 120megapixels της κάμερας, αλλά αυτή η απίστευτη “βελούδινη” αίσθηση του iOS που στην νέα του 6η έκδοση είναι ακόμα καλύτερο…οι υπόλοιποι απλά συνεχίστε να παλεύετε με το Android στα κινητά σας και με τα windows στα PC…ήμαρτον πια…ο καθένας έχει τα γούστα του.

Panagiotis - Volos

Δεν είμαι ούτε appleboy ούτε samsungboy άλλα δέν μπορώ να ακούω χαζα οτι σας απογοήτευσε. Υπάρχει έστω και ένας εδώ που περίμενε κάτι παραπάνω; Η samsung δηλαδή είχε κάτι επαναστατικο στο siii εκτός μιας τεράστιας οθόνης και έναν καλύτερο επεξεργαστη;

Shadow

@Tzin1 Παραπληροφορεις φιλε μου. Ο 4212 ειναι A9 τετραπυρηνος. Ο A6 το πιο πιθανον ειναι να ειναι A15 διπυρηνος. Σε επιδοσεις ανετα τρωει οτι Android κυκλοφορει. Στα γραφικα το Adreno 320 (μολις βγηκε…) ειναι πισω απο το 543MP2 του iPhone 4S. Φαντασου τι εχει το καινουριο που ειναι 2x πιο γρηγορο απο το προηγουμενο. Στον επεξεργαστη σκιζει, σε ολα τα αλλα τιποτα το ιδιαιτερο. Μια απο τα ιδια. Και ναι η οθονη δεν ειναι ομορφη!

Nickolas

Τώρα κατάλαβα γιατί το ριξε στις μηνύσεις η apple :p
Πέρα από την πλάκα, δεν είναι κακό το κινητό, η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα ένα διαφορετικό σχέδιο και όχι ξαναζεσταμένο φαγητό και καλύτερη κάμερα, αλλά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά μια χαρά είναι. Πάντως πιστεύω πως θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο iOS 6 και να δώσουν περισσότερες δυνατότητες, νομίζω εκεί έχει μείνει πίσω η apple παρά στο hardware κομμάτι.

Γιωργος

Ε ρε jumbo Που σας χρειαζεται…

Μόνο μυνησεις ξέρει να κανει μηπως και κοψει τις πωλησεις των αλλων γιατί μόνη της δε τα βγαζει περα με τετοιες παπαριες που βγαζει

tasos

να το χαίρεστε παιδια μια μουφα και μιση τοσο καιρο περιμενατε για να δειτε τι ???? ενα κινητο που δεν πιανει πουθενα το s3 και το one x….. αντε ετοιμαστειτε να δωσετε 700 + για να παρετε ενα τηλεκοντρολ αφης ……

Αποστόλης

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ… όντως πολύς ντόρος για το τιποτα.
Και μονο το γεγονος της παρουσιασης με 2 iPod δειχνει πως δεν μπορουσαν να γεμισουν τη δυωρη παρουσιαση τους με ενα κινητο.
Συμφωνω 100% με το πρωτο σχολιο… ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ.
Φυσικα τα fan boys θα μας πουνε τα δικα τους παραμυθια βασισμενα στο πολυ καλο marketing της apple,αλλα αυτο ειναι κατι που περιμενουμε.
Οσοι δεν εχουν παρωπιδες ειδαν πως ανακοινωθηκε απλα ενα κινητο… γιατι επρεπε να ανακοινωθει.

Solon

Είναι ένα πολύ καλό smartphone ωστόσο έχει ήδη ξεπεραστεί σε όλα τα σημεία από ανταγωνιστικά μοντέλα. Τίποτα το επαναστατικό. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα πάει πολύ καλά από πωλήσεις αφού όσοι προτιμούν το iOS θα μπορούν να αποκτήσουν επιτέλους ένα iPhone με μεγαλύτερη οθόνη.

taspao

Έλεος φερέφώνα!τις μόνες καινοτομίες φέτος τις είδαμε από nokia!είναι να απορείς που κατηγορείτε την αππλ κι το κάνετε μόνο για να αναδείξετε την σαμσουγκ!τουλάχιστον η αππλ ότι έχει καταφέρει το έχει κανει με δικό της λειτουργικό όπως κι η nokia που το σκότωσε ανεξήγητα όταν μέχρι το μάιο ήταν πρώτο!

andreas kor

Epic fail και απο εμενα!!! Πρωην κατοχος 4s και νυν κατοχος s3. Eνα κινητο που θα ειναι πανακριβο
και θα σου προσφερει ελαχιστες παραπανω λειτουργειες…Τι να τον κανω τον επεξεργαστη που ”λετε” οτι θεριζει, οταν το κινητο για να κανει τα βασικα πραγματα θελει jailbraik?? Βαλτε το
Iphone 4 και ενα νοκια 3210 και αν βρειτε διαφορες…

geopapadis

Το Μόνο που Αξίζει Και πάντα. Άξιζε Είναι η τιμή μεταπωλησης …..

Tzin1

@Shadow
Εχεις δικιο και ζητω συγνωμη αν προκαλεσε μπερδεμα μιας και δεν εννουσα τον 4212 αλλα τον 4412 exynos του s3.Το wikipedia απ’τη στιγμη της παρουσιασης ανεφεραι τον a6 τετραπυρηνο a9,εγινε τροποποιηση στη σελιδα και λογικα καταληξαμε σε a15 διπυρηνο σαν το 5250 exynos στα 32nm.Το οτι το ios παει καλα και σε μικροτερο harware δεν το αμφισβητει κανεις,απλα δυσανασχετω οταν ξεκινανε οι ανουσιες συγκρισεις(δεν αναφερομαι σ’εσενα).

GREG

Αχ, καημένε Steve, που’ σαι να δεις τι κάνουν στο τηλεφωνάκι σου!

Απ’οτι ‘εχω καταλάβει με το 4s, η Apple δεν πρόκειται να αλλάξει ένα ήδη επιτυχημένο κινητό σαν το iPhone. Απλώς θα το βελτιώνει στα σημεία μέχρι να «σκεφτεί» και να παρουσιάσει κάτι πραγματικά καινοτόμο. Το iPhone από μόνο του όταν βγήκε το 2007 ήταν μία καινοτομία που συμβαίνει μία φορά κάθε 50 χρόνια. Με κάθε νέο iPhone θα έχουμε και καλύτερη οθόνη, μπαταρία, επεξεργαστή, iOS και πάει λέγοντας. Μέχρι την ανάπτυξη ενός πραγματικά πρωτοποριακού σχεδίου,π.χ. ενός διάφανου iPhone, το σχέδιο του iPhone παραμένει το ίδιο και βελτιώνονται οι δυνατότητές του. Μακραίνει, λεπταίνει, ελαφρώνει και απλουστεύει τη ζωή.

Agelos

Μια παροιμια λεει…” Οσα δεν φτανει η αλεποung τα κανει κρεμασταρια 🙂 “

billgreece

Τίποτα το ιδιαίτερο κακά τα ψέματα. Άσε που η παρουσίαση μου έσπασε τα νεύρα με το πόσο ανέβαζαν τον εαυτό τους, στον θεό πήγαν και δεν κατεβαίνουν με τίποτα, το καλάμι χιλιόμετρα μιλάμε, πατέντα θα το έχουν κάνει και αυτό 😛

Ότι θα πάει πάρα πολύ καλά εμπορικά, θα πάει είμαι σίγουρος αφού όσοι είχαν iphone είναι κολλημένοι που θα το ξαναπάρουν χωρίς να έχουν κάποιον ιδιαίτερο λόγο και χωρίς να έχουν και λεφτά αλλά δεν πειράζει, μόστρα να κάνουν ότι το έχουν και όλα εντάξει, θα βρούν να φάνε και αυτοί 😛

άσε που ότι περιφερειακά είχαν αγοράσει (και δεν μιλάμε για καλώδια αλλά για μεγάλα ηχεία κτλ) θα πάνε χαμένα με το καινούριο βύσμα.

Τεσπα τουλάχιστον βγήκε μακρύ για να μην μπορούν να την αντιγράψουν οι άλλες εταιρείες, τέτοια @@ δεν θα την κάνουν οι άλλες στα σίγουρα χαχαχαχααχαχαχαχαχα

Spattes

Για περσινό μοντέλο καλο φαίνεται, για φετινό με τόσα θηρία smartphone ενα έχω να σου πω Apple ( Εκλασε η νύφη σχολασε ο γάμος ) μάλλον ήρθε και η σειρά σου για σχολασμα!!!!

GREG

Για το καινούργιο βίσμα θα κυκλοφορήσουν αντάπτορα για να είναι συμβατό με όλες τις παλιότερες συσκευές.

Metanastis

Τι να πω και εγώ, το πρώτο πόστ με κάλυψε απόλυτα.Πραγματικά πολύτιμο το iPhone5.Γι΄αυτό το μήλο παρουσιάζει τα νέα κινητά του όπως ανοίγουν τα χρηματοκιβώτια των τραπεζών. Με χρονοκαθυστέρηση. Ένα χρόνο μετά, για την ακρίβεια.

panos1441

Ενταξει μην λεμε και οτι θελουμε απο εμφανιση ειναι εντυποσιακο και κατα την αποψη μου το πιο ωραιο μεχρι τωρα κινητο…και απο χαρακτηριστικα top…χρησιμοποιησα samsung galaxy s3 και τρωει καποια κολληματα..η apple εχει τα top προιοντα σε ολα τα ειδη!!

Ανέστης

Πραγματικά τίποτα το ενδιαφέρον, πιστεύω πως μετά από αυτό η Apple θα χάσει μεγάλο μέρος από τους αγοραστές της. Ούτε μια καινοτομία τη έβαλαν επιτέλους 4αρα οθόνη και χάρηκαν. Είναι σίγουρο πως όλοι haters ή lovers περίμενα κάτι πολύ παραπάνω……..

md03582

Δεν μου άφησε ιδιαιτερα καλές εντυπώσεις.. Ένα μακροστενο 4s, τιποτα ιδιαιτερο.. Θα περιμένω να δώ και τα lumia 920 κ htc 8x, αλλά κατά την γνώμη μου το καλύτερο smartphone για φέτος χωρις αμφιβολία είναι το one x

Αναστασια

ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ….ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ APPLE…ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ!!!

stavros

Το τηλεφωνο ειναι παρα πολυ καλο…εκπληκτικο design, απιστευτη ποιοτητα κατασκευης, και για αλλη μια φορα η συνεργασια hardware με software βαζει τα γυαλια σε ολες της πλαστικουρες με android. Aυτο ειναι και το μεγαλο ατου της apple…

Silender

Πριν 2 χρόνια τα smartphone που είχαν 4 ίντσες οθόνη ήταν παντόφλες.

Φέτος είναι το “ιδανικό μέγεθος”…

σε κανα 2 χρόνια ίσως το ιδανικό να γίνει το 4.8”

/facepalm

alex

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΤΥΧΊΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΙΔΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΛΑ ΙΔΙΑ.. ΔΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ S3 KAI ONE X ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ 7ΤΟ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ Χ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.. ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ

azriel84

Θα συμφωνήσω με προηγούμενο post πως αυτό το κινητό θα έπρεπε να βγει πέρυσι αντί του 4S. Είμαι όμως πολύ περίεργος: τι καινοτομίες περιμένατε ακριβώς απ’το νέο iPhone; Αλλά ξέχασα, το S3 και τα One X βγήκαν με 3D ολογραφικές οθόνες και εικονικά πληκτρολόγια κάτι LG και Motorolla θα ψήνουν καφέ μέσω WiFi κτλ…Ξεκολλήστε, αν δεν υπήρχε το Android δεν θα υπήρχαν οι παραπάνω εταιρίες.

Η πραγματική καινοτομία αν και πρώιμη ακόμα είναι μόνο το wireless charging της Nokia. Ο Α15 και οι in cell οθόνη του iPhone 5 είναι απλά μπροστά απ’τον τωρινό ανταγωνισμό. Το Μάιο του 2013 θα βγάλει η Sammy νέο exynos πιο δυνατό η nVidia tegra 4 κ.ο.κ. Έτσι πάνε αυτά.

Οι καινοτομίες πλέον πάνε στο OS. Όταν το JB εδραιωθεί και αν τα WP8 πουλήσουν καλά, τότε η Apple θα έχει μεγάλο θέμα. Ήδη έχει δηλαδή για να είμαι ειλικρινής.

Τέλος κάτι πιο τραγικό ακόμα και απ’την τραγικότητα της έλλειψης νέου design…έχουν βάλει fm tuner στο iPod nano αλλά όχι στο iPhone. Και εδώ σας καληνυχτώ.

JohnWave

iphone 5 = το τέλος της έμπνευσης και της καινοτομίας.

Apostolos

@azriel84
Τις καινοτομίες του ios6 ποιες χαρακτηρίζεις?το panorama?τα screenshots όταν τραβάς βίντεο?τα notifications που μπορείς να στείλεις tweet απευθείας?Θα συμφωνήσω μόνο σε ένα πράγμα, ότι η apple ξέρει να κάνει το λογισμικό να συνεργάζεται καλά με το υλικό. Κατά τα άλλα αν και εκφέρω προσωπική άποψη δεν νομίζω ότι σχεδιαστικά είναι τόσο ιδιαίτερο. Νομίζω περί ορέξεως. Αν είσαι φαν του ios και δεν έχεις κινητό η έχεις επιδότηση τότε είναι μονόδρομος…αν όμως δεν είσαι τότε υπάρχουν ισάξια και αντάξια android και win 8 κινητά…..όσον αφορά την καταπληκτική αυτή οθόνη ρέτινα 326ppi του Lumia 920 νομίζω είναι 332ppi…ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει κάτι παραπάνω….

john

συνεχίστε να κοιτάτε μόνο χαρακτηριστικά και αγοράστε τα πλαστικά κινητά που το lag το έχουν για middle name που λένε και στην αλλοδαπή μην δίνεται σημασία στο πόσο γρήγορο και smooth είναι το κινητό, τα υλικά και ποιότητα κατασκευής …

Alexboom

Ρε καληνυχτάκηδες εδω μέσα…..είναι style kai trendy η τηλεκοντρόλ παντόφλα????? Το πανόραμα , που το θεωρούν επίτευγμα, είναι για όλη τη συσκευή? γιατί αν είναι έτσι…ναι…το 22:9 είναι πανοραμικότατο…κι αυτό το υπέροχο ιOS…τόσα χρόνια δεν αλλάζει για να μη σας μπερδεύει βρε!!! τι καλόοο!!!!
-Πιάσε λίγο το τηλεκοντρόλ και βάλε Σκάι..
-Δεν αλλάζει,,,θέλει μπαταρίες μάλλον…
-Αυτό είναι το νέο iPhone ρε μλκ!!!!!

Kostas

ΤΟ ΘΕΛΩ… Να το σκοτώσω και να τσιμπήσω κανα S III. Γελάει ο κόσμος ρε apple!

versavel

Υποτιμούν την νοημοσύνη όλου του πλανήτη εκεί στην Apple…Άντε να βγεί και το 6 να ξεκαρδιστούμε διαγαλαξιακά πια…

Silender

Και ξαναγράφω όπως και στο διπλανό άρθρο:
Που ακριβώς διαβάσατε οτι ο A6 είναι Arm A15 ???

ψάχνω, ψάχνω και μόνο 2 άρθρα σε όλο το internet ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ οτι είναι A15.

Αν ήταν standard A15 δε θα είχε βουίξει o τόπος τώρα?

Μη γράφετε κάτι μόνο και μόνο για να υποστηρίξετε το ποστ σας αν δεν το έχετε διπλοτσεκάρει.

Nero55

Αυτό ήταν το iPhone που θα ντρόπιαζε το σ3???????Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Alex

Του χρόνου η apple θα πουλάει μήλα με το κιλό.

Πέτρος

John δοκίμασε πρώτα το jelly bean και μετά έλα να μιλήσεις για lag. Το έχασε και αυτό το πλεονέκτημα η Apple (δεν της έχει απομείνει κανένα πια).

Alex

Απογοήτευση. Θα συμβιβαζομουν και φαντάζομαι όχι μόνο εγω, όταν τον Οκτώβρη παρουσιάσει το iPad mini κάτι σαν tabletphone. Τότε ναι θα έλεγα ότι το iphone5 το έφτιαξαν ετσι, ώστε να ειναι εύχρηστο με το ένα χέρι και να μην ειναι παντοφλα. Όμως αγαπητή apple δεν παρατηρείς τι γίνεται εκει έξω;; Με το ζόρι να βγει η παρουσίαση χθες.

Babis

iPhone 5. Τι δεν καταλαβαίνεις?????

p2301

Ι phone, απλα το smartphone που το lifestyle της εποχης επιβαλει.

MixalakisS

https://www.anandtech.com/show/6280/apple-iphone-5-announced

Διαβάστε βρεεεε μηλοκτόνοι 😛

JohnGR

ΧΑΧΑΧΑ, το Goophone i5 έχει αντίστοιχα ή και καλύτερα specs!!!

Γιώργος Α.

Πάρτε το τηλεκοντρόλ σας και αράξτε στον καναπέ σας…Apple σάπισες και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι!

Teo

Έκατσα και διάβασα ΟΛΑ τα post..!
Γέλασα πολύ..
Τελικά το iPhone 5 θα τα πατήσει όλα ?
Έχει τρελες καινοτομίες ?
μπορεί να κάτσει διπλα σε ανταγωνισμό ?
Απάντηση= Ο X I
Γιατί απλά όπως έχω ξανά πει είναι ένα 4s+(μεγαλύτερη οθόνη) και τίποτε άλλο.
– ορισμένοι φίλοι ποστάραν του στιλ “πλαστικούρες του Android…λαγγαρουν τα Android..” και τέτοια κούλα..
Απάντηση=εάν ήθελα καλής ποιότητας γυαλί θα έπαιρνα κρύσταλλα βοημίας..μπορείς σε παρακαλώ να πιάσεις το S3 μου και να το δουλέψεις ooσo θες και να μου δείξεις το “lag” που λες και τα κωλύματα,γιατί εγώ που το έχω πάνω από μηνα τώρα δεν μου έχει κάνει το παραμικρό..!
Αs μου πει κάποιος κάτοχος του 4s το λόγο για αλλαγή σε 5 και μείον 200 euro στην τσεπούλα του,και θα τον παραδεχτώ.

YU

and the winner is… Lumia 920 !!!!

Vasilis_G

Πολύ κατώτερο των προσδοκιών που στην τελική οι ίδιοι καλλιέργησαν εντέχνως…
Θα προτιμούσα να το πούν iPhone 4s Maxx παρά iPhone 5.
Καινοτομία 0 Θα τρίζουν τα κόκκαλα του σχωρεμένου….
Αν δεν είχε το κορυφαίο τμήμα marketing του πλανήτη να το σπρώχνει….δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τον λόγο που θα δαπανούσε κάποιος 700+ για να το αποκτήσει…

andreas kor

@ Teo Θα συμφωνησω φιλε!!! Ειχα 4s και το αλλαξα και πηρα galaxy s3!
Oσο καιρο εχω το galaxy δεν μου εχει κανει το παραμικρο. Ουτε lag ουτε τιποτα..
Σε αντιθεσει με το iphone που για να κανεις τα βασικα πρεπει να το ξεκλειδωσεις..!! Ασε που και παλι περιορισμενο ειναι… Και θελω να κανω μια ερωτηση .. Τι παραπανω κανει το iphone 4(κλειδωμενο) απο το νοκια 3310?? οεο??

Xronis

Το τηλέφωνο είναι τέλειο.
Εμένα λίγο με ξενέρωσε που είναι ίδιο με τα leaks αλλά σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις σε σχέση με το 4s έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
Εγώ θα το αγοράσω οπωσδήποτε.

Alex

Xronis
Ποιότητα φίλε!!! Το λευκό τα σπάει!!!

Δημήτρης

Το ότι ειναι ψηλότερο κατα 9 χιλιοστά (αν αληθεύει) σίγουρα δεν το καθιστά τηλεκοντρολ! Το ότι σχεδιαστικά δεν άλλαξε ιδιαίτερα σίγουρα δεν ειναι ότι περίμεναν κάποιοι. Αλλα τα πράγματα ειναι τόσο περιορισμένα πλέον, με την κάθε εταιρεία να έχει αποκτήσει το δικό της στυλ και χαρακτήρα, οπότε θέλει προσοχή. Ποιοτικά δεν παίζεται και οποίος το αμφισβητεί απλά δεν θέλει να το παραδεχτεί! Όσον αφορά το iOS ειναι ένα σταθερο λειτουργικό που αναβαθμίζεται μια φορα το χρόνο και έχει το δικό του χαρακτήρα! Να άλλαζε και να γινόταν πως; Να έκανε τι άλλο; Πλέον έχει επέλθει κορεσμος απ´ όλους κακά τα ψέματα! Τι άλλο να βγάλουν πια; Σίγουρα τώρα υπάρχουν οι υπερβολές του τύπου ” δημιουργήσαμε το καλυτερο ever” αλλα μην ξεχνάμε ότι όλα ειναι θέμα marketing με κύριο στόχο τον εντυπωσιασμό την πορωση και τις πωλήσεις! Αυτο ισχύει απο όλες τις εταιρείες και για όλους! Και εγω προσωπικά περίμενα κάτι περισσότερο χωρις όμως να με χάλασε ιδιαίτερα. Μου αρέσει και το android και το galaxy s3 αλλα προτιμώ το iOS και το iPhone γιατι κάποια πράγματα μου αρέσουν περισσότερο! Ο καθένας έχει δικαίωμα επιλογης και δεν υπάρχει σωστό η λάθος, καλή η κακή συσκευη! Περί ορεξεως λοιπόν!!! Φιλικά πάντα…

giorgio

Ήταν υπέροχη η παρουσίαση του νέου iPhone, του iPod Touch και του Lumia Nano.

Panagiotis Gr.

το μόνο που αξίζει είναι ο νέος Α6 που είναι ο Exynos 5 βασισμένος σε cortex A15 dual core!

alexia

σε λευκο ειναι super!!! θα το αγορασω…ξερει κανεις ποτε ερχεται Ελλαδα?

Alex

5 Οκτωβρίου λένε. 🙂

πετρος

ενα 4s με μεγαλυτερη οθονη και λιγες αλλαγες περιμενα κατι πιο προχωρημενο..κριμα η αναμονη

Nikolakis

Για τιμή έχει ακουστεί τίποτα?? Θα κυμανθεί στις τιμές που βρίσκεται τώρα το 4S??

NikosK

αν και δεν τρελαθηκα με το iphone…θελω να μου πειτε ποιες ειναι οι τεραστιες καινοτομιες που εφερε η samsung με το s3?για μενα εκτος απο την οθονη η οποια ειναι εντυπωσιακη (αν και λιγο μεγαλη νομιζω) δεν εφερε και κατι τοσο εντυπωσιακο…ειμαι κατοχος του S3 αλλα και του 4s (θεωρω το S3 καλυτερο λογω οθονης κυριως…το android δεν με τρελενει…)

8

Μια μέρα παίζαμε πινγκ πονγκ με ένα φίλο και χάλασε η μία ρακέτα.
βγάζει από την τσέπη του το SIII και σερβίρει με δύναμη,
Με κέρδισε γιατί το SIII είναι τελικά η καλύτερη ρακέτα !!!!

antonisant

εχω το ς3 εδω και 2 μηνες και μου αρεσει αρκετα…πολυ πλαστικο βεβαια ειναι πολυ χαλια σαν κατασκευη…σαν κινητο ρολλαρει πολυ καλα εχει καλη καμερα και ωραια οθονη που πλησιαζει σε μεγεθος ταμπλετ…απο οτι ειδα το iphone θα εχει σαφως καλυτερη κατασκευη μικροτερη οθονη και τα αλλα θα ειναι περιπου τα ιδια…εγω απο την εμπειρια μου με το ς3 προτεινω σε ολους να το αγορασουν και να αφησουν το iphone που το εχουν ολοι!

μάρκος xperia

Να σας πω κάτι, διάβασα να λέτε κάτι για lag και πλαστικά. Οκ το μηλοτηλέφωνο εχει “καλή ποιότητα κατασκευής”. Οκ εχει καλή κάμερα και Οκ appstrore με παρά πολλές εφαρμογές και για εμένα ειναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο που υπάρχει. Αλλα για μένα δεν ειναι με καμία περίπτωση το καλύτερο smartphone. Αν δεν το κανείς JB δεν κάνει τίποτα. Έχω neo v έχω κατεβάσει πολλά emulators, launchers, apps, από torrent και κάνω τα πάντα χωρίς καν να το κάνω root. Όσο για το lag δεν θα έλεγα ότι φταίει το android. Φταίνε τα διάφορα UI. Και πες πως λαγκαρει, βάλε ένα launcher. Αν έχεις iPhone έχεις μόνο αυτήν την επιλογή, ενώ με το android μπορείς να πάρεις κάτι ανάλογο με ένα iPhone ακόμα και 300€ λιγότερα. πχ neo v – iPhone 4. Μόνο και μόνο που το android πολλές επιλογές σε κινητά ειναι καλύτερο. Όσο για τα πλαστικά δεν το σχολιάζω καν. Το Motorola razr με Kevlar από πίσο εχει χάλια πλαστικά που τρίζουν δηλαδή.Και να σας πω και κάτι, καλύτερα να έχεις πλαστικά γιατί αμα πέσει το iPhone 4/4s κάτω θα σπάσει το γυαλί μπροστά και πίσω και θα πληρώσεις πολλά περισσότερα. Έχω πολλά ακόμα να πω αλλα δεν… Συνέχεια »

Giorgos

Μας τα είχαν @@@@@ με το iPhone στην Samsung ακόμη γελάνε μοιάζει με μεγάλη παντόφλα

Andreas Eliades

Αμέσως μετα την παρουσιαση του 5 πηγα και εκλεισα το galaxy SIII
Η κοροιδια σε ολο του το μεγαλιο
που θα δωσουμε ολα τα παλια εξαρτηματα απο το παλιο S????

thomas22888

ARM CORTEX A15 αυτό έχω να πω μονο…

Silender

Να τον κάνει τι ακριβώς τον A15? Να τρέξει το νέο ios?
Κι εγώ που νόμιζα ότι το ios είναι υπεράνω specs και πάει “σφαίρα” σε μονοπύρηνους 800άρηδες με ποταπή RAM…

Αλί & τρις αλί δηλαδή στα υπόλοιπα i-products που θα αναβαθμιστούν και δεν έχουν A15.

andreas kor

@ Andreas Eliades Πολυ καλα εκανες φιλε!!!

M23

Lumia 920

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i