Το νέο iPhone 5 θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου [επίσημο]

Είναι επίσημο! Το νέο iPhone 5 θα παρουσιαστεί την επόμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου σε μεγάλο event που πραγματοποιηθεί στο San Francisco. Σε μια εβδομάδα ακριβώς η κουρτίνα θα πέσει ρίχνοντας φως σε φήμες και “inside πληροφορίες” για τη νέα γενιά iPhone. Το event θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρας Ελλάδας και η ερώτηση είναι μια, το νέο iPhone θα τα αλλάξει πάλι όλα;

Διαβάστε εδώ οτιδήποτε έχει γραφτεί για το αναμενόμενο iPhone 5.

, Το νέο iPhone 5 θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου [επίσημο]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

148 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MEDS

1. Οθόνη 4” ιντσών με τη κλασική iPhone αναλογία οθόνης 3:2.
2. Ελάχιστον δυνατό frame γύρο από την οθόνη.
3. Λίγο λεπτότερο αλλά πάλι με γυαλί και μέταλλο.
4. Καλύτερο Siri με λειτουργία εντολών όπως άνοιγμα εφαρμογής.
5. Δωρεάν χώρος “Cloud”.
6. MicroSim.
7. Διαφορετικό design. Παρόμοιο με το υπάρχον, αλλά πιο luxury.

Αλέξανδρος Θεοδώρου

Φίλε MEDS αυτό με το siri θα είναι και στο 4s το ανακοινωσαν οταν βγηκε το iOS 6!

Vasilis

εαν τοσους μηνες εκτος απο το μακρυ σχεδιο βλεπαμε να κυκλοφορει και κατι αλλο , θα υπεθετα οτι ισως τελικα να ειναι αλλο το σχεδιο του κινητου. αλλα το ιδιο συνεχεια να παρουσιαζεται σε ολα τα sites με κανει να πιστευω πως αυτο θα ειναι . Επισης η apple ηθελε να το παρουσιαζει εσκεμμενα για να το χωνεψουμε και να μην εχουμε αλλες προσδοκιες και φαντασιωσεις .. και επειτα ας πουμε μοντελα αυτοκινητων π.χ bmw x5 …έχει αλλαξει δραματικα το σχεδιο τοσα χρονια ? golf επισης , yaris επισης…γιατι λοιπον να αλλαξει δραματικα ενα πολυ πετυχημενο σχεδιο ? μηπως ετσι χανεται και η ταυτοτητα του προιοντος ? απλα ολοι εχουμε απαιτησεις λογω brand . ομως για σκεφτειτε καθε 1 χρονο να ειχαμε απαιτηση ανασχεδιασμενου design ? χαζο δεν ειναι ? δηλαδη σας αρεσει το galaxy που δεν εχει ταυτοτητα γιατι καθε μοντελο ειναι σαν τη μερα με τη νυχτα ? το lumia της nokia παει να πιασει το νοημα …. επισης εγω σαν κατοχος του 4s οπως και εκατομμυρια αλλοι , πως θα αισθανθουμε αν δουμε ενα 5αρι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικο ? μηπως καπως ριγμενοι ? καπως παρωχημενοι ? τελικα αν το καλοσκεφτει κανεις για το καλο των πελατων γινονται ολα… Συνέχεια »

Vasilis
MEDS

@ Vasilis
Φίλε μου εδώ θα διαφωνήσουμε, φιλικά πάντα.
Αυτό που λες:
“επισης εγω σαν κατοχος του 4s οπως και εκατομμυρια αλλοι, πως θα αισθανθουμε αν δουμε ενα 5αρι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικο ? μηπως καπως ριγμενοι ? καπως παρωχημενοι ? τελικα αν το καλοσκεφτει κανεις για το καλο των πελατων γινονται…..”

κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς λάθος. Όλα γίνονται για τις πωλήσεις. Αν οι εκατομμύρια κάτοχοι 4s νιώσουν “ριγμένοι-παρωχημένοι”, πολύ απλά θα θελήσουν να αγοράσουν το καινούριο iPhone, αυτό θέλει η Apple και φυσικά ο κάθε κατασκευαστής.

Σκοπός της κάθε εταιρίας είναι να σε κάνουν να πιστέψεις ότι χρειάζεσαι τη κάθε αναβάθμιση.
π.χ. Το iPad 1 θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κάμερα όπως το iPad 2. Δε τη βάλανε για να πουλήσουν το iPad 2 σαν κάτι καινούριο. Επίσης στο iPad 2 δε βάλανε τόσο καλή κάμερα όσο έχει το iPad 3. Η τεχνολογία ειδικά της κάμερας που έχει το 3 θα μπορούσε να μπει από το πρώτο iPad. Είσαι ακόμα σίγουρος ότι όλα γίνονται για το καλό μας;

Petran

Άντε επιτέλους!
Η πλάκα θα είναι να μας δείξει ο Cook ένα τελείως διαφορετικό iPhone από αυτά που παρουσιάζονται κάθε μέρα ως δήθεν αποκλειστικότητες και …διαρροές.

Η εκτίμησή μου είναι, ότι η παρουσίαση θα αρχίσει φυσικά με τα στατιστικά στοιχεία – πωλήσεις κτλ. Στη συνέχεια θα παρουσιαστει ένα ανανεωμένο iPod Shuffle και iPod Nano με νέα χρώματα και χωρητικότητες και στο τέλος, το νέο iPhone μαζί με το iOS 6, τους νέους Apple Maps κτλ. (iPad mini, τον Οκτώβριο).

@MEDS, συμφωνώ σε όλα αυτά που λες, έτσι πιστεύω θα είναι το νέο iPhone, απλά να προσθέσω: το νέο τετραπύρηνο A6 επεξεργαστή, την 1GB RAM, το νέο GPU chip και το νέο 19-pin dock connector.

nkls

Κωστα με το που βγει στην αγορα το iphone 5 h η τιμη θα κατεβει στα αλλα iphone ? μακαρι να μας βγαλει κατι καλο η apple …………….

MEDS

@ Petran
Εννοείτε για όλα αυτά που λες, αλλά κάτι μου λέει ότι δε θα έχει 19-pin dock connector, φυσικά και δε το γνωρίζω, απλά πιστεύω ότι θα το αφήσουν όπως έχει λόγο των 5.000 προϊόντων (άλλων εταιρειών) που συνδέονται με το iPhone. Αλλά από την άλλη, Apple είναι αυτή, είναι ικανή να τους γράψει όλους…

Vasilis

@meds Δεν διαφωνώ! Απλά όπως τα λες αποσκοπα περισσότερο σε νέο πελάτη παρά στον ήδη κάτοχο ενός iPad 2 πχ . Αυτός που είχε το 2 δεν θα πάρει το 3 και αυτός που είχε το iPhone 4 δεν θα έπαιρνε εύκολα το 4s. Αυτός όμως που δεν είχε σχέση με την apple θα ψηνονταν με το iPad 3. Εάν εσύ ας πούμε με το 4s ( αν το είχες) ποτέ θα εμπαινες στην πρίζα να το αλλάξεις; Όταν θα έβγαζε το ίδιο σχεδόν αλλά με μεγαλύτερη οθόνη ή όταν θα το αναδιαμορφωνε ριζικά; Εγώ με την δεύτερη περίπτωση. Ενώ τώρα δεν καίγομαι κιόλας!

MEDS

Φίλε @Vasilis, η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αλλάζει κινητό κάθε 2 χρόνια το λιγότερο. Η Apple και η κάθε εταιρεία, “ανακαινίζει” τα προϊόντα της σχεδόν κάθε χρόνο. Δε βάζει το μαχαίρι στο λαιμό φυσικά και σε κανένα, αλλά εγώ συγκεκριμένα γνωρίζω τουλάχιστον 10 κατόχους iPhone 4 που με το που βγήκε το 4s έτρεξαν να το πάρουν (φυσικά πουλώντας πρώτα το 4). Μαγκιά τους εφόσον μπορούν, δε κατηγορώ αυτούς, το marketing κατηγορώ που αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρονται για τους καταναλωτές, και σε γενικές γραμμές, αυτό ήταν που είπα.
Δεν είμαι κάτοχος κανενός iPhone, περιμένω το 5 να είναι το πρώτο μου. Φυσικά και μόνο αν είναι καλύτερο του SIII 🙂

Vasilis

@ meds είναι υποκειμενικό ποιο θα είναι καλύτερο. Καταρχήν έχουν άλλης φιλοσοφίας λειτουργικό, οπότε εξαρτάται τι είναι στα γούστα σου. Απο design – ποιότητα θα είναι σίγουρα το iPhone 5. Απο μέγεθος οθόνης όμως όχι, αλλά εξαρτάται πάλι τι θες. Εγώ σαν κάτοχος του iOS αλλά και android στο πρόσφατο παρελθόν, μου αρεσει το παιχνιδιαρικο περιβάλλον του android αλλα σαφώς πιο εύχρηστο και εργονομικο για καθημερινή χρήση βρίσκω το iOS. Όλα μαζεμένα στην start screen και στον αντιχειρα μου τα παντα

Αντώνης Μαρίνος

Όπως έχω πει -και εδώ- πολλές φορές, εδώ και δεκαετίες είμαι “απέναντι” από την Apple, καθώς θεωρώ ότι η στρατηγική της απέναντι στους χρήστες είναι απαράδεκτη, τουλάχιστον για κάποιον σαν εμένα (δηλαδή power user και άνω). Απλά έχουν κάνει επιστήμη το marketing -όπως λέει και ο φίλος MEDS- έχουν πιάσει “από τη μύτη” τα trendy girls και τα fan boys, και πουλάνε ένα προϊόν (iPod, iPhone, iPad) το οποιο προσφέρει 5-6 πράγματα, τα οποία κάνει αρκετά εώς πολύ καλά, αλλά ΤΙΠΟΤΑ άλλο, τίποτα παραπάνω, άσχετα αν η συσκευή το επιτρέπει….χώρια που ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνει(ς) όπως θέλει η Apple και όχι όπως βολεύει το χρήστη (π.χ. iTunes).

Για αυτά και γι’αυτά, η Apple έχει κάνει ότι έχει κάνει, αλλά αυτοί που θέλουμε να αγοράζουμε συσκευές για μας και όχι για το τζίρο της εταιρείες, είμαστε “απέναντι”…

Vasilis

Αντώνη Μαρίνο, φίλε μου, η βαριά χρηση που θέλεις εσυ να εχει καθημερινά το κινητό σου ποια ακριβώς είναι δηλαδή τι ακριβώς εννοείς λέγοντας είμαι power user;

Αντώνης Μαρίνος

@Vasilis: από τα πιο απλά, ήτοι να μπορώ να στείλω/λάβω οποιασδήποτε μορφής αρχείο μέσω ΒΤ (που είναι κλειδωμένο στο iPhone), να εγκαταστήσω/απεγκαταστήσω εφαρμογές “χεράτα” και όχι μέσω Store, να χρησιμοποιήσω file manager για να δω τα περιεχόμενα του κινητού μου όπως και με όποιο τρόπο θέλω, να τροποποιήσω/μορφοποιήσω το λειτουργικό όπως θέλω κλπ κλπ….η λίστα (ακόμα και αν δεν το προχωρήσω μέχρι του να customάρω τη ROM ή τις λειτουργίες του κινητού) είναι ΠΟΛΥ μακρυά….

Και δεν έχω ακουμπήσει καν το θέμα του ότι συγχρονίζει ΟΠΩΣ θέλει αυτό, με το πρόγραμμα που θέλει η Apple, με τη μορφή αρχείων που θέλει η Apple, πράγμα ανεπίτρεπτο για μένα…

Έχω ακόμα δεκάδες τέτοια παραδείγματα του γιατί το iPhone είναι accessory και όχι πραγματικό gadget/συσκευή….

Vasilis

Αντώνη Μαρινο , εγώ ξέρω ότι σου στέλνω το μήνυμα μου τώρα οδηγώντας μέσω dictation και απλά κάνοντας copy paste στην φόρμα απάντησης, σφαιρατα, απροβληματιστα. Ξέρω πως έχω ένα αυτόματο iCloud που δεν θα με ανησυχήσει ποτέ το βασικό back up. Ξέρω πως για ότι χρειαστεί θα βρω ένα καλό app. Ξέρω πως ο email client του iOS είναι αξεπεραστος. Ξέρω πως για την δουλειά μου ( είμαι πωλητής) έχω το numbers με τους χιλιάδες πελάτες μου και τα γραφηματα που χρειάζομαι. Ξέρω πως 1 χρόνο τώρα δεν έχει φάει το παραμικρό σκαλωμα και ξέρω πως όλα αυτά που λες σημαίνουν σκοτούρες, παραπάνω σκαληματα στο κινητό μόνο και μόνο για να αλλάξεις rom και αλλα σχέδια στο UI λες και έχω χρόνο να σκαλιζω συνέχεια το κινητό. Αυτό μου είναι εργαλείο και όχι εγώ δικό του. Και αμάν πια με το BT και την ανταλλαγή αρχείων! Πόσο πια συχνά το κανεις αυτό; Υπάρχει και το mail.

Christos

Apple fan boys και Apple haters υπαρχουν σε ολα τα σχολια, αλλα μη βγαζουμε αχρηστο το καλυτερο, απλο, “ελαφρυ”, γρηγορο λειτουργικο που εχει υπαρξει ποτε και ακουει στο ονομα Macintosh (αυτα για τα iMac). Επισης το iOS ειναι λειτουργικο για τηλεφωνο και καποιο μεσο χρηστη δεν τον ενδιαφερει η παραμετροποιηση της συσκευης του (μην ξεχναμε το γραμμα “i” που σημαινει τα κανω ολα internetika, χωρις BT κλπ). Φυσικα υπαρχει και η κατηγορια “προβατα” που δεν ξερουν πως λειτουργει ενα iphone (βλεπε iTunes, AppStore, Airplay κλπ), και το αγοραζουν γιατι ειναι ενα μοδατο τηλεφωνο (κοινως πουλαω μουρη με το κινητο μου!!).
Αντε καλως να ερθει το 5αρι, προσωπικα εχω ενα 3GS που ακομα δε το αλλαζω γιατι κανω ολα αυτα που χρειαζομαι. Αν οι αλλαγες δεν ειναι του στυλ 4—>4s θα το παρει το 5αρι πολυς κοσμος… Εξαλλου ο Ελληνας εχει ΠΑΝΤΑ λεφτα για ενα κινητο!!!!

Αντώνης Μαρίνος

@Vasilis: για σένα λοιπόν αυτά που μπορεί να κάνει το iPhone σου αρκούν και σου αρέσουν. Όλα ΟΚ για σένα. Για μένα όμως όχι, καθώς αυτά που εσύ θεωρείς “άσχετα”, “άχρηστα”, “σκάλισμα” κλπ είναι ακριβώς αυτά που εσύ δεν θες, αλλά θέλω και χρειάζομαι εγώ. Ως εκ τούτου, προκύπτει το συμπέρασμα που έγραψα παραπάνω. Καμία αντίρρηση και κανένα πρόβλημα, ο κάθε ένας βρίσκει αυτό που θέλει και χρειάζεται, γι’αυτό άλλωστε υπάρχει πληθώρα προτάσεων και συσκευών.

Όλα αυτά που αναφέρεις τα κάνει εξίσου και το Android, άλλα χειρότερα και άλλα καλύτερα από το iOS. Για τη δουλειά σου έμαθες και σε βόλεψε το iPhone, για μένα όμως (ως Ηλ.Μηχ & Μηχ. Η/Υ) είναι ανεπαρκέστατο. Α, και την ανταλλαγή με το ΒΤ την χρειάζομαι σε ημερήσια βάση, φαντάσου δηλαδή να έπρεπε να “παρακάμπτω” τις βουλές της Apple κάθε φορά….

Και ξαναλέω ότι είπα τα πιο βασικά, δεν προχώρησα καν στα πιο “χοντρά”, όπου απλά η Apple και το iPhone δεν περνάνε “ούτε απ’έξω” που λέμε κοινώς…ROM, tether, BT, GPS (επιλογής μου βεβαίως-βεβαίως), συγχρονισμός ότι και όπως θέλω κλπ κλπ…

Συμφωνούμε να διαφωνούμε 😉

Vasilis

@ Αντώνη Μαρινο θα συμφωνήσω ότι για σένα κάνει ένα high end android ( και μόνο) αλλα δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η στάλα στην λεκάνη! Για όλους τους άλλους όπως εμένα πιστεύω πως το iPhone για την επαγγελματική χρήση που εγώ το θέλω είναι ιδανικό. Όπως ιδανικό είναι και για την ξανθιά που το έχει για μόστρα και δεν ξέρει ούτε με το iTunes να το συνδέσει, αλλα τέτοιους θα βρεις παντού και δεν πρέπει να παρασυρεται ένα κινητο και οι δυνατότητες που μπορεί να έχει απο τους άσχετους! Τώρα όσον αφορά και τα νέα windows 8 νομίζω πως είναι στην ίδια φιλοσοφία με το iOS οπότε ούτε αυτά θα σου κάνουν το παιχνίδι σου! Οπότε μείνε android!

Antonis

Προσεξατε οτι η σκια του 12 ειναι ενα 5. Εξυπνο.

stavros

Για να δουμε τι θα δουμε… Ωραίο το 12 που γινεται 5, αλλα μην αποκλειετε να δουμε
iphone 4gs 😛 . Προβλεπω 4 ιντες, 1 gb ραμ, quad – core , 12 megapixels και πολλες μηνυσεις

doctor

πολυ αργη ανακοινωση παντως απο το μπλογκ

kAr

Ειμαι περιεργος για το που θα παιξει η τιμη του. Αν το(“αρχαιο” για μενα ) 4s εχει 600-800ευρω,ειμαι ειλικρινα παρα πολυ περιεργος να δω ποσο θα κανει αυτο.

GREG

Νάτο βρε παιδιά!
https://youtu.be/kaVzt-_zajE

Enzo

Αν όντως το iphone 5 είναι όπως δείχνουν οι διάφορες διαρροές (ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα είναι ένα 4αρι με λίγο μεγαλύτερη οθόνη), τότε προβλέπω ότι αρκετός κόσμος θα το γυρίσει σε android…Είμαι κάτοχος του SIII και όλως παραδόξως πολλοί του κύκλου μου φανατικοί του iphone το γλυκοκοιτάζουν…

Mixos

Ο παπαρατσι του iPhone 5 ξέρω εγώ :Ρ λοιπών βρήκα μια φωτογραφία που παρασκευάζουν τα κουτιά των iPhone 5 εχουν και σλόγκαν : The new iPhone μπορείτε να δείτε την φωτογραφία σε αυτό το link : https://db.tt/ONro6o8Y

GREG

SW-BOX iPhone 5 Cases Leaked on iPhone 4S: Thinner, Bigger
https://www.youtube.com/watch?v=PdrVyvKt8yk

GREG

Και μια τελευταία φρέσκια φωτό.
https://i46.tinypic.com/10sdr94.jpg

Για τα fun boys της Apple.

GREG

iPhone 5 Prototype leaked ahead of Announcement 2012
https://www.youtube.com/watch?v=ovvU5gSSdQs

MANOS

Μια πολύ ενδιαφέρον είδηση είναι ότι οι Κινέζοι κυκλοφόρησαν το GooPhone i5 και πατένταραν το σχέδιο του που είναι ίδιο με το iPhone5 που έχει διαρρεύσει.
Αν το πεντάρι είναι τελικά έτσι (κάτι που δεν το πιστεύω) θα έχει μεγάλο πρόβλημα η Apple.

https://www.geek.com/articles/mobile/iphone-5-copied-and-design-patented-in-china-2012095/

Αποστολης

Σε οτι αφορα το event, θα εχουμε live streaming links ή θα περιμένουμε να το ανεβάσει η apple στη σελίδα της;

_thodoris_

ξεκίνησε μία φήμη πως θα είναι αδιάβροχο. χρησιμοποιώντας μία τεχνολογία που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Pap Geo

Πρωτες 3 μερες κυκλοφοριας..

Iphone 4 1,7 mil
Iphone 4s 4,0 mil

Προβλεψη μου..

Iphone 5 τουλαχιστον 5 mil συσκευες..
Οτι design και να εχει ανετα θα ειναι οτι πιο premium θα κυκλοφορει στη αγορα.
Οτι τιμη και να εχει οσοι εχουν να το παρουν θα το παρουν.
Οι υπολοιποι θα το κοιτανε στις βιτρινες και μερος αυτων θα το θαβει επειδη δε θα μπορουν να το παρουν.
Και σταθερα καποιοι αλλοι θα προτιμουν καποιο αλλο λειτουργικο..

Απλα πραγματα. Να αποτυχει απο και κλειεται.
Αυτο που θα κρινει η παρουσιαση του ειναι κατα ποσο επιτυχημενο σε σχεση με τους προκατοχους του θα ειναι.
Αλλα η επιτυχια θα ειναι εγγυημενη.
Δεν αφηνει περιθωριο αποτυχιας το λειτουργικο αλλα και η υποστηριξη της Apple.

Τωρα αν αξιζει μια αλλαγη απ το 4s στο 5αρι αυτο θα το δειξει η παρουσιαση.
Πολλοι παντως εχουν ηδη βαλει πωλητηριο..
Εγω θα περιμενω παντως να δω την παρουσιαση πρωτα.

Θεόφιλος

εχω το 4s. Από την επομενη πεμπτη θα εχω το 4s mini.

Αποστόλης

@Pap Geo
Πάντως όσο καλό και αν είναι… θα συνεχίσουμε να κατεβάζουμε τόνους mp3 και ταινιών από την μtorrent εφαρμογή Αndroid… στα SGS3 μας.
Ευχομαι ολόψυχα το πιο “Premium iPhone” να έχει τουλάχιστον blue tooth που να δουλεύει για όλα τα παιδάκια… να σας στείλουμε τίποτα να ξεχαρμανιάσετε απο την φυλακή του iOS… lol

ΥΓ
Δεν ξέρω ρε παιδιά… αλλά κάτι μου λέει πως μετά την τελευταία ανακάλυψη της (τύπου) notification bar που ανακοινώθηκε στο iOS 5 και έκανε όλους τους fan της Apple να ξεφωνίσουν WOW… (όταν την ειχε περισσότερο εξελιγμένη το προϊστορικό Adroid κάτι έτη πριν… 😉 )… Θα ανακοινώσουν την ανακάλυψη των Live Wallpapers … WOOOOOW… lol.

Pap Geo

@Αποστολης

Κατεβαστε οτι θελετε. Και τι μου το λες?

Bluetooth για αυτη τη χρηση δε θα εχει αλλα σιγουρα θα εχει την πιο απιστευτη συνεργασια με mac devices οπως και ο προκατοχος του οπως full sync ημερολογια, επαφες, email, σημειωσεις και πολλα αλλα χωρις καν να το συνδεσω..
Οχι δεν εννοω backup στο συννεφο.
Εννοω στο mac μου κατευθειαν χωρις συνδεση καλωδιου.Αυτοματα…

Οπως επισης και απολυτο χειρισμο του mac μου απ το iphone μου!
Ειπες κατι??
Δοκιμασε το συγκεκριμενο που σου λεω και μιλαμε μετα για εξυπνες συσκευες!
Απο design το ειπα μη ξαναμιλησω γτ θα γινω γραφικος..

Ετσι κ αλλιως αδερφε εγω εχω παψει να ασχολουμαι με το bluetooth χρονια αφ οτου ενηλικιωθηκα και μετα..
Καλο το bluetooth αλλα μετα ανακαλυψα κατι που λεγεται “email”..
Να σου στειλω ενα mp3 να δεις τι ωραιο που ειναι?

Και οσο για το notification bar που λες, εσυ ο ιδιος μολις ειδες το πρωτο iphone το 2007 ειπες WOW!!
Μαλλον και στη google το ιδιο ειπαν και φαγανε το κοσμο να βρουνε (και οχι να κατασκευασουν) λειτουργικο!!

τασος

ακουω τα apple fan boys που λενε για ενα τελειο σταθερο λογισμικο….δεν διαφωνω αλλα ειναι απολυτα λογικο να ειναι ελαφρυ γιατι δεν εχει ουτε widgets ουτε live wallpaper ουτε flash player ουτε homescreen….ειναι ενα απολυτα στατικο και βαρετο λογισμικο….και το ios6 το ιδιο θα ειναι

el_mac

Το 2007 ειπαμε WOW για το iphone αλλα 5 ολοκρηρα χρονια μετα δεν εχει ουτε μια πινελια φρεσκαδας… Σιγουρα μερικοι φακελοι και ενα wallpaper δεν κανουν τιποτα…

Βρε windowsphone θα λετε και θα κλαιτε…

Νικόλας

Επειδή κάποιος ανέφερε και torrents downloads? τι νομίζετε, δεν κατεβαζεις torrents απο iphone, iPad..? το jailbreak το έχετε ακουστά μήπως? και μη μου πείτε ότι δεν το γνωρίζετε τόσα εκατομμύρια ανθρωποι το εχουν κάνει..τα ΠΑΝΤΑ μπορείς να κανεις αν θες..!!

Γιάννης

βρε καιμένε el_mac από που και ως που έχεις τέτοιες ψευδαισθήσεις ?? WindowsPhone θα λεω και θα κλαίω από τα νεύρα μου που μιλάς για το UI του iOS ?? έχεις ιδέα πώς θα ναι τα WindowsPhones ? που στο μετρο UI θα μπορείς να αλλάξεις μόνο χρώμα ? ή μηοως νομίζεις οτι θα μπορείς να μπείς στο Desktop εικονίδειο που βλέπεις ? δεν θα υπαρχει καν αυτο το εικονίδειο στα phones και στα tablets εκτός απο συγκεκριμένα μοντέλα . Εγώ είμαι κάτοχος ipa 1 , new ipad και samsung galaxy s3 και φυσικα έχω περασμένα τα 8 preview σε όλα τα pc μου .. Και θα μου πείς για WindowsPhone που θα περιμενουμε 1χρόνο στο market για να βγει μια εφαρμογή της προκοπής ? Η μήπως είναι δύσκολο να κανεις jailbreak to ipad/iphone/ipod με το green poison to absinthe που θα πατήσεις μονο ένα κουμπί που λέγετε Jailbreak ? Και μετά έχεις εναν σταθερό στο ipad σου στην ουσία γιατι εχεις wprd (pages) και τα λοιπα .. μπορεις να εγκαταστησεις ακομα και windows 8 αμα τα γουσταρεις τοσο .. αλλα οχι να συγκρίνουμε τωρα το διαμάντι με την πέτρα και να ψηφίζουμε την πέτρα αυτο θα σημένει οτι βρξσκόμαστε… Συνέχεια »

Γιάννης

ΜΙΣΟΣ , ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ .. αξιοθρήνυτοι …. χα android και οι αλλες ….μπιμπ….. μην το πω και μου σβίσετε και το σχόλιο ..

MEDS

Για να επανέλθουμε στο θέμα, κάπου διάβασα ότι το “5” της αφίσας είναι για 5 νέες ανανεωμένες συσκευές, και όχι μόνο για το “New iPhone”. Τεσπα, θα δείξει σε 5 μέρες 🙂

Κωστας

Οι δυνατότητες καλό είναι αν υπάρχουν σε μια συσκευή, άσχετο αν τις χρησιμοποιείς ή όχι. Και επειδή το έχω ζήσει το παραμύθι με τα δήθεν υπερσύγχρονα 3g δίκτυα και χαζομάρες, το email και γενικά η σύνδεση δεν είναι τόσο αυτονόητα παντού, ειδικά σε μέρη πλην Αθήνας. Ούτε ξέρεις και ποτέ, εάν το διπλανό τηλέφωνο έχει πακέτο δεδομένων ή πρόσβαση ή την υποστηρίζει γενικά (την απευθείας πρόσβαση mail).

Γιάννης

Meds απο το στόμα σου και στου θεού τ´αυτι … Άντε να δούμε και εναν καινούργιο iMac !!!!

MEDS

Προβλέπω τα εξής 5:

1. New iPhone (με ακόμα καλύτερη οθόνη και κάμερα).
2. Νέα υπηρεσία για το New iPhone. (Καλύτερο Siri ή κάτι άλλο, καινούριο).
3. Ανανέωση iPod ή iMac (@ Γιάννης) ή MacBook ή ή ή … … …
4. Mini Pad ??? (Πολύ δύσκολα).
5. Προϊόν ή υπηρεσία έκπληξη !!!

Το 5 πιστεύω κολλάει σε 5 new things!

Αντώνης Μαρίνος

Πραγματικά, μια σοβαρή απάντηση από κάποιο χρήστη/ιδιοκτήτη iPhone μπορούμε να έχουμε ? Επειδή σε ότι επιχειρήματα έχω (έχουμε) δώσει σχετικά με τις δυνατότητες που έχει το Android και αυτές που δεν έχει το iOS, οι απαντήσεις είναι επιεικώς τραγικές….καλά αυτό το τελευταίο για σύγκριση ΒΤ με email το αφήνω ασχολίαστο…ή το άλλο περί μη χρήσης του ΒΤ επειδή ενηλικιώθηκε ο φίλος…ΗΜΑΡΤΟΝ που λέει και ο φαφούτης, δηλαδή ΒΤ χρησιμοποιούν μόνο οι μικροί ? Δηλαδή και εγώ που το χρησιμοποιώ κάθε μέρα αντί για 40 κανονικά είμαι 14 ?!?!?!

Και όπως πάντα, απαντήσεις -σοβαρές ξαναλέω- για τις λοιπές δυνατότητες (GPS ότι θέλω, ΒΤ, file managers, USB master/slave/hosting, tethering, custom ROMS/custom launchers/themes/κ.α. διαχείριση του κινητού όπως θέλω και όχι όπως θέλει η Apple κ.α.) θα έχουμε ? Για να μπορέσουμε να κάνουμε και μια σοβαρή συζήτηση δηλαδή….

MEDS

Φίλε @Αντώνης Μαρίνος είσαι εκτός θέματος.
Δεν είμαι κάτοχος iPhone, αλλά τι κάθεσαι και συγκρίνεις. Ο καθένας παίρνει κάποιο προϊόν για τους λόγους του. Εσύ έχεις τους δικούς σου και δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα και σε κανένα. Το θέμα είναι για το καινούριο iPhone στις 12 του Σεπτέμβρη.

Αντώνης Μαρίνος

@MEDS: Το ξέρω, και όπως ίσως είδες σε άλλο σχετικό thread, είπα ακριβώς το ίδιο…ότι βολεύει το καθένα ξέρει, χρησιμοποιεί και του αρέσει…

Αλλά δεν μπορώ να ακούω τέτοια επιχειρήματα χωρίς να πω κάτι…όπως το άλλο -μάλλον βλαμμένο- παλληκαράκι που έλεγε π@@@@ς για τα Win8RT…

MEDS

Φίλε @Αντώνης Μαρίνος επειδή φαίνεται να γνωρίζεις κάποια πράγματα και να ασχολείσαι επαγγελματικά με το αντικείμενο, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου για το event της Apple. Τι πιστεύεις ότι θα μας παρουσιάσουν;

(Please άσε τα σχόλια για άλλα θέματα να πάνε στο καλό).

Vasilis

Στις 12/09 η Apple θα παρουσιάσει το γνωστό σχέδιο ολίγον διαφοροποιημενο με αρκετές προσθήκες hardware και 16:9 οθόνη όπου θα δώσει το στίγμα της για καλύτερη εμπειρία gaming. Πιστεύω πως η apple ποντάρει πολυ στα games με τέτοια αναλογία οθόνης καθώς και σε videos

Αντώνης Μαρίνος

Θεωρώ ότι η “μαγεία” που έφερνε ο Jobs, με την ελαφρώς θεατρινίστικη παρουσίαση των προϊόντων της Apple, χάθηκε μαζί του….και μαζί της χάθηκε και αρκετά μεγάλο ποσοστό από το wow factor που είχαν οι παρουσιάσεις της Apple. Όπως και να το κάνουμε το charisma αυτού του ανθρώπου δεν βρίσκεται εύκολα…κάτι αντίστοιχο έχει και ο Larry Ellison, ενώ δεν είχε -όσο και αν προσπάθησε- ο Bill Gates…

Από πλευράς προϊόντων, εφόσον δεν έχουμε ακούσει για κάτι πρωτοποριακό, προφανώς θα έχουμε μια από τα ίδια: κάποια νέα/updated iPods, προφανώς το καινούριο (??) iPhone, και επίσης κάποια μοντέλα Mac (σταθερά/laptops/all-in-one, θα δούμε)…συνήθως οι -όποιες- νέες τεχνολογίες της Apple παρουσιάζονται μέσα από την παρουσίαση των σχετικών προϊόντων, κάτι που έχει υιοθετήσει και η Samsung (π.χ. με το NFC/Beam)..

Αλλά εγώ τουλάχιστον αναπολώ τις -παλιές- παρουσιάσεις του Steve….

MEDS

@ Vasilis
Η Apple δε μας έχει συνηθίσει στο να ακολουθεί άλλες εταιρείες. Το να αλλάξει το aspect ratio από 3:2 σε 16:9 το θεωρώ απίθανο. Ναι το 16:9 είναι καλύτερο για gaming και video, αλλά για αυτά σου λέει έχω το iPad. Το iPhone πάνω απ’ όλα θα είναι ένα εύχρηστο τηλέφωνο.
Το μόνο που “παρακαλάω” είναι να μεγαλώσει η οθόνη το λιγότερο στις 4 ίντσες.

@ Αντώνης Μαρίνος
Ο κόσμος της Apple έχει απογοητευτεί από την εποχή του 4s και μετά. Πιστεύω ότι σε 5 μέρες ή θα έχουμε κάτι φοβερό, ή θα ξεκινήσει η μετοχή της τη κατιούσα…

Κωστας

@σχόλιο 45
+1

Vasilis

@ Αντώνη Μαρινο , μου φαίνεται ότι θες μια μονοκοματη απάντηση στο ότι το android υπερτερεί του iOS για να ηρεμησεις. Λοιπόν σε ΟΛΑ αυτα που ανεφερες σου λέω πως το android απλά τα κάνει ενώ το iOS απλά δεν τα έχει! (πρόσεξε: δεν θέλει να τα έχει, όχι ότι δεν θα μπορούσε να τα υποστηρίξει) . Τώρα εφόσον το παραδεχομαστε αυτο και εφόσον για ορισμένους σαν εσένα τους είναι μονόδρομος για την επιλογή της συσκευής τους τότε δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με το iOS. Όμως το να το κατακρινεις τόσο έντονα μου κάνει σαν να το γουσταρεις στο βάθος και να εκνευριζεσαι που δεν σου παρέχει όλα αυτα! Απο την άλλη θυμίσου πως το simplicity είναι αρετή και στο τέλος της μέρας ο χρήστης αποζημιωνεται καλυτερα όταν θα κάνει λιγότερα πράγματα αλλα τέλεια και γρήγορα απο περισσότερα πιο πολύπλοκα και μέτρια.

Κωστας

Και sorry για το διπλό post. Απλά (χωρίς να θέλω να θίξω το τηλέφωνο κλπ) από προσωπική εμπειρία, παρέα σε χωριό της Τήνου τώρα το καλοκαίρι, τραβάμε φωτογραφίες της παρέας κλπ, θέλω να τις στείλω με mail σε φίλο με iphone4 (μέλος της παρέας) και λόγω απουσίας σύνδεσης κλπ, ΙΔΡΩΣΑΜΕ.. Στη δεύτερη FIX κάναμε δουλειά. (Για τα βιντεάκια δε το συζητώ καν).
Εννοείται πάντως, ότι καθένας παίρνει ό,τι κινητό θέλει, ανάλογα με τις ανάγκες του και τα χρήματά του και ότι η απουσία ενός feature από μόνο του δεν λέει και τίποτα. Σε ό,τι έχει μια συσκευή ή ένα λειτουργικό, μπορεί να αντιπαραθέσει κάποιος άλλες τόσες ελλείψεις κλπ

Γιάννης

Ποπο γουστάρω της πόπης γίνεται εδώ μέσα 🙂 χαχαχαχα iOS 4ever …
Χωρίς παρεξήγηση με καμία Ποπη Οκ ;

Vasilis

@ Αντώνη Μαρινο , έχουν 4 φίλοι μου iOS και άλλοι 5 high end android. Μέσω Skype όταν μιλάμε με εικόνα ή αυτοί μεταξύ τους δεν έχει ΚΑΜΙΑ σύγκριση με την ποιότητα του face time. Μα ΚΑΜΙΑ! Έχω το voxer και υπάρχει και στο android. Το voxer είναι σαν ηχητικά μηνύματα άμεσα όμως, στο iOS είναι απροβληματιστο και σταθερό και στο android ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ! Για να μην μιλήσω και για δεκάδες αλλα παραδείγματα! Τι να το κάνω εγώ λοιπόν που δεν μπορώ να αλλάξω Rom η να κάνω ανταλλαγή μέσω BT (χεστηκα) η όλα αυτα τα περίεργα που αναφέρεις και αμφιβάλλω αν ένας μέσος χρήστης android τα ξέρει καν!!! Πάρε ταυτόχρονα με την συσκευή σου ένα iPhone 4s για ένα μήνα και θα έρθεις στα λόγια μου

Αντώνης Μαρίνος

@Vasilis: προφανώς και δεν θέλω να ακούσω ότι το Android είναι “καλύτερο σε όλα” από το iOS, απλά γιατί δεν ισχύει. Είναι “διαφορετικό”, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες, αλλά εκτελώντας λίγο ή πολύ χειρότερα κάποιες από αυτές που το iOS προσφέρει ως βασικές λειτουργίες.

Λίγο-πολύ είναι σαν να θέλουμε να συγκρίνουμε ένα Mini Countryman με ένα Audi Allroad. Και τα δύο είναι στην ίδια κατηγορία, και τα δύο θέλουν να στοχεύσουν στους ίδιους πελάτες, αλλά το ένα -Mini- είναι ένα καθαρό “fashion” αυτοκίνητο, που απλά τυγχάνει να προσφέρει και 2-3 δυνατότητες παραπάνω (χώρους και ευκολία), ενώ το άλλο -χωρίς να είναι “εργαλείο”- προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες, χωρίς όμως να έχει το ίδιο “look”….

Ξαναλέω ότι μια χαρά είναι το iPhone και το iOS για αυτούς που θέλουν αυτά που προσφέρουν…για τους υπόλοιπους όμως -όπως εγώ- απλά δεν επαρκούν….

Vasilis

@ Κώστας , φίλε μου αν κάποιος η κάποια επιλέγει το iPhone η άλλο smartphone χωρίς data plan εν ετει 2012 sorry αλλα…….. Ας προσεχατε! Δεν νοείται να έχεις τέτοια τηλέφωνα χωρίς 3g , πολυ απλα, ειδάλλως κάτσε στα αυγά σου! Και εν τελει δεν θα πάθουν και τίποτα τα παλικάρια εάν οι φωτο τους έρθει όταν θα έχουν wifi! Αμάν πια!!!! Ούτε πρακτορείο Reuter ! Εκτός και αν αγνοούν πως να φτιάξουν απο τα settings να έρχεται email στο nc, και ανοίγοντας το να αποθηκευσουν την φωτο στο camera roll!

Pap Geo

@Αντωνης Μαρινος Φιλε τα υπολοιπα που εγραψα τα διαβασες? Η’ μονο για το bluetooth? Αυτο ειναι το προβλημα ο καθενας διαβαζει οτι θελει και οτι γουσταρει επιλεκτικα.. Αν τα υπολοιπα που εγραψα τα κανεις με το android σου μιλα μου.. Την συνεργασια που εχει το mac μου με το κινητο μου πολλοι κατοχοι android θα τη ζηλευαν.. Και αν θες να ξερεις με jailbreak το bt μπορω να το χρησιμοποιησω για ανταλλαγη αρχειων.. Δε με νοιαζει ομως γτ η ανταλλαγη αρχειων με bt ανηκει στο παρελθον. Για μενα πλεον.. Τι ειναι αυτο που δε καταλαβες? Το “για μενα” μαλλον.. Και στο κατω κατω ρε φιλε εμενα δε μπορεις να με πεισεις να παρω android γτ ειχα και δε μου αρεσε.. Τα windows phone μου αρεσαν πολυ περισσοτερο. Οποτε γραψε οτι θες μπας και το δει κανενας αλλος και τον πεισεις να παρει android. Εγω δε προσπαθω να πεισω κανεναν. Ο καθενας παιρνει οτι γουσταρει.. Το θεμα μου ειναι γτ σε καθε thread που αφορα την apple μπαινεται εσεις και κανετε το θεμα flame ενω το αντιθετο γινεται σε πολυ πολυ μικροτερες διαστασεις.. Και το ξαναλεω οσοι εχουν λεφτα θα το παρουν και οι υπολοιποι θα το κοιτανε στις βιτρινες και… Συνέχεια »

Γιάννης

@ Αντώνιος Μαρίνος .. Φίλε Αντώνη εγω είμαι χρήστης iPad και Samsung galaxy s3 .. Το iPad ως το σημείο της apple είναι κατώτερο απο κάθε άλλο ταμπλετ μέχρι όμως ο χρήστης μα κάνει αυτο που ούτως η άλλως κανείς και στα android δηλαδη να το επεξεργαστεις με ένα κλικ του υπολογιστη και 7 λεπτα εγκατάστασης το γνωστό σε όλους jailbreak .. Το πως με έχει βολέψει το iPad σε σύγκριση με το android του s3 που μου έχει βγάλει το λάδι και είμαι και ειδικός στο θέμα τους καθώς είμαι developer και στην apple ( με συνδρομή ) και στην google play store developed team Greece με δωρεάν συνδρομή … Κι παρόλα αυτα ακομα δυσκολευόμαι λίγο με τ s3 … Αλλα σου λέω το iPad μου δεν θα το άλλαζα και το jailbreak πολυ το φοβούνται όπως και εγω στην αρχη αλλα απο το πρώτο iPad μέχρι το τρίτο το κάνω και δεν έχω ποτε πρόβλημα …

Γιάννης

@ pap geo … ΠΕΣΤΑΑΑΑΑΑ ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ … ΜΠΡΑΒΟ ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ … ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝΥΩΣ ΟΤΙ ΤΟ S3 ΜΟΥ ΈΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΔΙΆΦΟΡΑ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ IPHONE 4s ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙ ΜΟΙΡΑ ΣΤΙ ΝΈΟ .., 😉 …. ΕΊΣΑΙ ΛΊΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΆΛΛΑ ΠΙΣΤΕΎΩ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΑ .. ΜΠΡΑΒΟ ..

Γιάννης

ΠΑΝΤΩΣ **

MEDS

Δεν επανέρχεστε σιγά σιγά στο topic? Ανταλλάξτε email και συγκρίνετε το μέγεθος της…οθόνης σας. Δε λύνεται κάτι με τις αντιπαραθέσεις-ισχυρογνωμίες κλπ κλπ.

Κωστας

@Vasilis
Δεν υπήρχε κάλυψη δικτύου 3G στην περιοχή. Όλοι έχουμε πρόγρααμα και μάλιστα, λόγω δουλειάς, απεριόριστο. Οριακό σενάριο, αλλά πραγματική κατάσταση. Έγινε. Τόσο απλά. Τώρα τα δεν θα πάθουν τίποτα, ας πρόσεχαν κλπ, δεκτά, αλλά και πάλι είναι δικαιολογία. Ούτε είπε κανείς, ότι χάθηκε ο κόσμος εάν σταλεί κάτι αργότερα κλπ. Αλλά σε μια δεδομένη στιγμή, υπήρχε θέμα. Μικρό, ελάχιστο, πες το όπως θες, δεν είπα ότι ήρθε το τέλος της γης. Είναι όπως το παράδειγμα που έθεσες με το skype – facetime. Με την ίδια λογική, νομίζω, ότι και ο χρήστης android θα περιμένει να χρησιμοποιήσει για το skype desktop υπολογιστή και κάμερα.
Το ξαναλέω, κάποιος που επιλέγει ios και αντίστοιχη συσκευή, την παίρνει προφανώς για τους λόγους του και τις ανάγκες του. Όπως αντίστοιχα όποιος επιλέγει android, win8, symbian κλπ κλπ Και όπως ξαναλέω, ό,τι συν έχει μια συσκευή – λειτουργικό, άλλες τόσες ελλείψεις θα υπάρχουν.. Δεν κάνει το ένα καλύτερο από το άλλο. Και εκατομμύρια κόσμος που προτιμάει ios, παγκόσμια το κάνει σαφώς γιατί είναι ευχαριστημένος. Περί ορέξεως

Αντώνης Μαρίνος

@Vasilis: “…Και το ξαναλεω οσοι εχουν λεφτα θα το παρουν και οι υπολοιποι θα το κοιτανε στις βιτρινες και μερος απ αυτους θα το κραζουν επειδη δεν εχουν να το παρουν..
Και καποιοι σταθερα θα θελουν κατι αλλο..
Οτι γινεται μεχρι τωρα λοιπον..”

Μέντιουμ είσαι ? Πως τα κατάλαβες όλα τόσο εύκολα και άμεσα ? Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι. Σαν να είσαι μέσα στο μυαλό μου…

Που είναι ένα τεράστιο emoticon :rolleyes: όταν το χρειάζεσαι…

Τουλάχιστον ο Γιάννης λέει και πέντε κουβέντες για το πως και γιατί….

Μακάρι το 5 να είναι το καλύτερο ever σε όλο το Γαλαξία, και να έρθει να το αγοράσει και η βασιλική οικογένεια του Romulus και το High Council του Vulcan….

Pi

@ Αντώνης Μαρίνος Φίλε μου, αφού είμαι κάτοχος iOS συσκευών από εποχής iPhone 3G (πριν και ονομαστεί iOS) επέτρεψέ μου να απαντήσω τα ερωτήματά σου, πάντα με σεβασμό. Υπάρχει (όπως θα διάβασες στα παραπάνω σχόλια) το λεγόμενο jailbreak το οποίο σου επιτρέπει την πρόσβαση μέσω ssh blobs στη συσκευή σου (κάτι σαν το root για τις android συσκευές). Απο την ώρα που θα “σπάσεις” τη συσκευή σου με την μέθοδο αυτή (ή τις μεθόδους εάν θές αφού κατα καιρούς χρησιμοποιούνται και διαφορετικά exploits ώστε να επιτύχουν την “είσοδο” στη συσκευή) – πλέον εδω και χρόνια το “σπάσιμο” γίνεται με λίγα click- έχεις πρόσβαση να κάνεις ότι μπορείς να φανταστείς, από το να στείλεις φωτό μέσω BT, μέχρι widgets (και notification center πολυ πριν παρουσιαστεί απο την apple) και άλλα πολλά. Ενημερωτικά να σου πω ότι υπάρχουν μέχρι και αντίστοιχα app stores (μια φοβερή καινοτομία της Google με το android αυτά τα app stores , δε νομίζεις?) με εφαρμογές ΟΧΙ “σπασμένες” και παράνομες αλλά με εφαρμογές οι οποίες για διαφόρους λόγους δεν θα στεκόντουσαν στο επίσημο AppStore. Μέσω της παραπάνω μεθόδου λοιπόν, δεν τίθεται ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ θέμα με BT transfer/file managers/tethering/custom themes/widgets/φραπεδάκι σκέτο κλπ. Εκτός jailbreak τώρα, “χάνεις” πολλά απο τα… Συνέχεια »

Γιάννης

Χαχαχαχα @ αντώνης Μαρίνος … Που τα σκέφτεσαι ρε ; Χαχαχαχα

Pap Geo

@Αντωνης Μαρινος

Ετσι σε θελω να τα παιρνεις ολα στη πλακα γτ ειναι το τριτο μου ποστ οπως και το δικο σου και ακομα δε μου χεις απαντησει απ το πρωτο μου μηνυμα οσον αφορα σε αυτο που κανει το iphone..
Και προφανως δεν κανει το android..
Και παλι δε προσπαθω να σε πεισω για κατι..
Αλλα μη διαβαζεις οτι θες και οπως το θες..

Συμφωνω με το Γιαννη που λεει οτι το S3 ειναι λιγο πιο γρηγορο απ το 4S..
Απ το 5 ομως? Γτ το 5 ειναι ο βασικος αντιπαλος του..

Λοιπον σταματω να γραφω σε αυτο το παραλληρημα γτ ετσι κ αλλιως ειμαστε offtopic και φταιω και γω που πεφτω στη παγιδα να απαντησω σε troll messages..
Γραψε οτι θες..
Μονο κοιτα ξανα σε τι αναφερεται το thread και ασε τις ειρωνιες κατα μερος..

Αντώνης Μαρίνος

Έχω πει από το πρώτο post (όπως και σε άλλα σχετικά threads) ότι ΔΕΝ θεωρώ το Android ΚΑΛΥΤΕΡΟ από το iOS, όπως επίσης ότι ΔΕΝ θεωρώ το iPhone καλύτερο/χειρότερο από αντίστοιχα “καλά” Android κινητά. ΔΕΝ προσπαθώ να πείσω κανέναν περί τούτου ή του αντιθέτου, ούτε να αποδείξω ότι την έχω μακρύτερη/χοντρύτερη/rootαρισμένη 🙂 Είμαι σε μια ηλικία και κάνω ένα επάγγελμα που τον χώρο του ΙΤ τον ξέρω καλά και έχω αρκετές εμπειρίες για να μην κάνω τέτοια “λάθη”…. Αυτό που θέλω να (κατα)δείξω είναι ότι η φιλοσοφία πίσω από το iOS και το Android, όπως και των συσκευών που τα φοράνε, είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. Το iOS -και κατ’επέκταση το iPhone- έχει φτιαχτεί για να κάνει 5-10 πράγματα πολύ καλά, 2-3 ακόμα να μπορεί να τα κάνει αν πατήσεις το κουμπάκι Jailbreak στο “κατάλληλο” site, και άλλα 50 που είτε μπορεί η συσκευή αλλά δεν την αφήνει το λειτουργικό, είτε δεν μπορεί καθόλου. Από την άλλη το Android, ως καθαρό open-source, μπορεί να κάνει τα πάντα -ότι δηλαδή παρέχει το hardware- άλλα καλά, άλλα σκ@τ@ και άλλα μέτρια….αλλά δεν με περιορίζει, ούτε μου λέει τι και πως θα το κάνω. Σχετικά με τα όσα (μου) καταλογίζετε ότι δεν απαντάω: και στο Android… Συνέχεια »

Pi

@ Αντώνης Μαρίνος

φίλε μου, ακριβώς αυτό που λες είναι (οτι δεν υπαρχει θεμα καλυτερου λειτουργικου αλλά θέμα του τι προτιμάει ο καθένας-συμφωνώ απόλυτα) αλλά ξέρεις που το “χάνεις” λιγάκι?
στο κομμάτι που μιλάς για το τι “μπορεί” και “δεν μπορεί” να κάνει το κάθε λειτουργικό…
ΤΑ ΠΑΝΤΑ μπορούν να γίνουν και από τα δύο λειτουργικά (αλλά και από αρκετά περισσότερα, ευραίως γνωστά και μή) απλά το θέμα είναι ότι το κάνουν με διαφορετικό τρόπο…

Φιλικά

Αποστόλης

@Pap Geo … post 35 Φίλε μου με αυτά που γράφεις απλά επιβεβαιώνεις αυτό που λέμε εδώ και χρόνια για την Apple, της οποίας παρεμπιπτόντως είμαι πελάτης (iPad2)… τη σέβομαι, και την παρακολουθώ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ… είναι το απίστευτο μάρκετινγκ της να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω το γεγονός του “κλειστού κυκλώματος” των προϊόντων της, ΣΥΜΦΩΝΩ βέβαια… αν εχεις iMac, Macbook, iPad, iPod … θα ήταν παλαβό να μην πάρεις και iPhone. Η apple είναι όπως η πρώην Σοβιετική ‘Ενωση… κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα έξω από αυτή…. lol. Και αφού έμεινε πίσω το λογισμικό της (iOS) σκέφτηκε να βγάλει λεφτά με μηνύσεις thats all. To iPhone είναι ένα πανέμορφο “υπερτιμημένο smartphone” που κάνει περίπου τις μισές δουλειές απο τα Android. Εχω σηχτηρίσει πολλές φορές στο iPad και στο τέλος καταλήγω να βλέπω αυτό που θέλω στο κινητό μου. Πραγματικά όμως εύχομαι να ξεπεράσει στα πάντα το sgs3 για να δω μετά την απάντηση της Samsung και των υπολοίπων εταιρειών. Αυτό είναι προς όφελος όλων εμάς των fan της τεχνολογίας. ΥΓ. Σε όλα της η apple έχει στρατηγική μοναδική και μία. Πως θα βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Από το AppStore και τον… Συνέχεια »

Evan

Το καλυτερο iphone θα ειναι το πρωτο Iphone και το Iphone που δεν εχει παρουσιαστει ακομα για καθε χρονο οποτε χαλαλι τους! Τωρα ολοι το εχουν και κυκλοφορουν με ενα τετοιο στο χερι και βασικα ολοι μας θα καταλαβουμε ποιος εχει iphone αλλα δυσκολα ξεχωριζουμε καποια αλλη συσκευη τοσο ευκολα(εκτος απο τα Nokia) και καποιο Galaxy note κτλπ. Δυστυχως οταν πρωτοβγηκε το iphone στην Αμερικη και ημουν τυχερος κατοχος του τοτε ενιωθες οτι κρατας μια συσκευη ξεχωριστη…τωρα ακομα και τα πιτσιρικια εχουν ασχετο εαν δεν ξερουν καν τι σημαινει jailbreak κτλπ. Η Apple ειναι σαν τα Mini Cooper ενα πραγμα,σου δινει οτι σου δινει και ενα Golf αλλα με κατι χιλιαδες ευρω παραπανω!

Νοτις

πραγματικά ελπίζω να μην δούμε ένα “τραβηγμένο” 4/4s..θα “ξεράσω” και τσάμπα την αναμονή, θα προτιμήσω να πάρω το 4s

io

Εγώ έιμαι της άποψης ότι ο καθένας διαλέγει συσκευή για τους δικούς (υποκειμενικόυς) του λόγους, οπότε δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για διαμάχες κινητών. Έχουμε σοβαρότερα πράγματα σαν λαός πια για να ασχοληθούμε. Οι δυο κορυφαίες συσκευές αυτή τη στιγμή, Galaxy S 3 & iPhone 4S – 5, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους. Η καθεμιά απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό και γούστο.
Μια υποσημείωση για το θέμα με το bluetooth…..ποιός ασχολείται με αυτο….μονο μικρά παιδιά κ.λ.π…..Είμαι κάτοχος ενός macbook Air και όλα τα περιφερειακά του συνδέονται με BT…..οπότε μια χαρά σημασία του δίνει και η Αpple.

Pap Geo

@Αποστολης Φιλε μιας και εχεις ipad ελπιζω να γνωριζεις ηδη απο πρωτο χερι τι μπορει να κανει μια jailbroken ios συσκευη.. Γιατι αν δεν γνωριζεις θα σου προτεινα να κανεις jailbreak να δεις πραγματικα οτι δε θα εχεις να ζηλεψεις ΣΧΕΔΟΝ τιποτα απ το android.. Ισως χανεις πολυ λιγο στην παραμετροποιηση και λεω πολυ λιγο γτ πραγματικα τα themes και τα εφε που εχουν βγει μεταμορφωνουν τη συσκευη σου τελειως.. Για να ξεκαθαρισουμε ομως μερικα πραγματα, ολα αυτα που λενε οι υποστηρικτες του android για bluetooth, ραδιο, μπλα μπλα μπλα με μια jailbroken ios συσκευη τα κανεις ολα.. Ολα ομως.. Αν νομιζεις πως το ipad σου εχει τις μισες λειτουργιες απ το κινητο σου και το “σιχτηριζεις” τοτε απλα δε το χεις ψαξει!! Ναι χωρις jailbreak εχεις δικιο εχει μερικες σπαστικες ελλειψεις και σε βαθος χρονου βαριεσαι το ui αλλα με jailbreak ειναι οτι πιο γρηγορο, πληρεστερο εχω δουλεψει. Ισως λιγο χειροτερο στην παραμετροποιηση.. Το 4s μου αυτη τη στιγμη που μιλαω παταει οποιοδηποτε μαμα s3 για πλακα και μιλαω για ταχυτητα.. Εννοειται πως ενα πειραγμενο s3 overlocked λογικα θα με παταει.. Γι αυτο ομως βγαινει iphone 5 τωρα.. Μη βιαστειτε να με φατε, τουλαχιστον οσοι δεν εχετε δουλεψει φουλ… Συνέχεια »

Dimitris P.

Πολύ καλά προϊόντα αυτά της Apple αλλά ρε παιδιά αυτές οι παρουσιάσεις είναι πολύ ότι ναναι και υπερβολικές.. Δείτε την εικόνα :its almost here… 12… Όπα ρε φιλαράκι ένα κινητό θα παρουσιάσεις δε θα έχουμε και δευτέρα παρουσία χαχαχα. Εντάξει καλό και το marketing αλλά υπάρχει και το όριο που αν το ξεπεράσεις γίνεσαι γελοίος.. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε..

Αποστόλης

@ Pap Geo…

Θα είμαι ειλικρινής… δεν έχω κάνει jailbreak και σωστά δεν μπορώ να έχω άποψη για τις δυνατότητες του iPad μου σπασμένου.
Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω και το έχω στα υπόψη μου να το κάνω μόλις βγει jailbreak για το iOS 6 γιατί πραγματικά με έχει θυμώσει η όλη κατάσταση με την apple που τελικά σε σπρώχνει η ίδια να το σπάσεις.
Σε αυτό θα εστιάσω όμως… γιατί πρέπει να δίνει κάποιος ένα σωρό λεφτά και να μην είναι όλα ανοιχτά ώστε να μη χρειάζεται jailbreak. Τέσπα… όπως είπα και σε άλλα σχόλια μου μου αρέσουν τα προϊόντα της apple και μάλιστα η επόμενη αγορά μου θα είναι ένα iMac.
Σε ότι αφορά το smartphone εκεί είμαι κάθετος … άποψη μου είναι πως η συσκευή που έχει κάποιος δίπλα του συνέχεια, πρέπει να κάνει τα πάντα. (έτσι τουλάχιστον είμαι εγώ).

ΥΓ
Θα ήθελα την άποψη σου για αυτή τη σειρά video που αναλύει λεπτομερώς τις διαφορές ανάμεσα στα 2 κορυφαία λογισμικά. Δεν ξέρω αν τα έχεις δει αλλά αν έχεις χρόνο αξίζει να τα δεις…. https://www.youtube.com/playlist?list=PLF5586282EB6F678E&feature=plcp
Επίσης θα ήθελα να μου πεις αν έχεις ή είχες ποτέ συσκευή με Android και ποιό.

Pap Geo

@Αποστολης.. Σε αυτα τα βιντεακια που εβαλες οτυπος αυτος δε λεει τις διαφορες των λειτουργικων.. Εκθειαζει το android και θαβει το ios.. δεν τα ειδα ολα.. Σταματησα εκει που μιλησε για gaming στο android.. Καθως δεν ειπε οτι τα γραφικα στις ios συσκευες ειναι τουλαχιστον 2-3 επιπεδα πανω. Το μονο που εκανε απ την οπτικη του γωνια ειναι να συνεχιζει να εκθειαζει το android.. Δε λεω σε πολλα εχει δικιο ΑΛΛΑ αυτο μπορω να το κανω και γω απ την πλευρα του ios. Επισης ειδα στα βιντεο του ολα τα android σπασμενα και το ipad μαμα.. χαχαχαχαχαχαχα Εκει γελασα πραγματικα. Τελος παντων ο καθενας κρινεται απ αυτα που λεει και κανει.. Ειχα το galaxy s πανω απο 1 χρονο και απεκτησα απο σποντα για 1 μηνα το Motorola Razr.. Δεν τρελαθηκα να τα σκαλιζω ομως ειδα αρκετα πραγματα.. Ο αδερφος μου εχει το Galaxy s2.. Του εχει πεταξει τα ματια εξω και εκει ειναι που ειδα τα περισσοτερα στο android. Τις περισσοτερες φορες μου κουνιεται και εχουμε κανει και χρονομετρημενα δοκιμαστικα πολλες φορες. Αλλοτε κερδιζει αυτος και αλλοτε εγω. Αναλογα το φορτωμα και το “mood” τις συσκευης!! Σιγουρα η παραμετροποιηση ειναι απο λιγο εως πολυ καλυτερη σε ενα android.. Ξερεις… Συνέχεια »

kostas

παιδεια καμια ιστοσελιδα να δειχνει live to event ξερουμε???

Αποστόλης

Πολύ θέλω να δω μια κοντρίτσα σας με τον αδελφό σου… 😛
Συμφωνώ πάντως στο θέμα του αν έχεις πολλές συσκευές από apple να έχεις τα πάντα από αυτούς.
Τετάρτη κοντή γιορτή… μακάρι να βρούμε κανένα link να δούμε το event, live… αν και χλωμό το κόβω. Ψοφάω για τέτοια. Χθες το ρούφηξα το video της NOKIA με τα Lumia.
Όταν βγει jailbreak για το iOS 6 πιθανότατα θα χρειαστώ βοήθεια… 😉 Καλό ΣΚ.

Γιάννης

Φίλε να έχεις απο κοντά την ομάδα του green poison absinthe απο τα καλύτερα προγράμματα για jailbreak αυτήν περιμένω και εγω !! Τα αλλα θέλουν πολυ διαδικασία … Και φυσικα untethered πάντα …

Αντρέας

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε το event σε livestream; Όποιος ξέρει κάτι παρακαλώ ας απαντήσει εγκαίρως.

kostas karadimas

να δούμε τι θα δούμεε..;)

el_mac

@ Γιάννης 1) χαρακτηρισμους τυπου καημενε και αξιοθρηνητε εκει που σε παιρνουν… 2) χαλαρωσε με το κομπλεξ που εχεις… μιλαμε ομορφα και με επιχειρηματα εδω !!! Πως αισθανεσαι που εχεις μια οθονη 10 ιντσων και το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις 20 εικονιδια ??? κανεις το εξης παραλογο… προσπαθεις να συγκρινεις ενα λειτουργικο που ειναι σχεδιασμενο για smartphones (ios) το 2007 με ενα που ειναι σχεδιασμενο για tablets (windows 8 ) το 2012 !!! fail… !!! Οσο για τα windows phones εχουν πραγματικα φοβερο UI… το οτι μπορεις να αλλαξεις μονο χρωμα δεν μου λεει κατι απο την στιγμη που εχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα με το ios. δεν ειναι στατικο… στην πραγματικοτητα ειναι πιο live και απο το gs3 που λες οτι εχεις. ορισμενες φορες μαλιστα οι iphonακιδες με κοιταν με το στομα ανοιχο 😉 jailbrake κλπ, πολυ απλα δεν με ενδιαφερουν γιατι εδω μιλαμε και συγκρινουμε την δουλεια των εταιριων και οχι καποιων developers. Τελος ειναι περιεργο να μιλας για καποιο marketplace χωρις να το εχεις χρησιμοποιησει. Εγω προσωπικα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με το marketplace των windowsphones… δεν εχει καποια ελλειψη ισα ισα που η microsoft εχει προσθεσει καποιες φοβερες εφαρμογες π.χ. photsynth ( ψαξε να… Συνέχεια »

Γιάννης

El_mac πρώτον δεν έχω iPhone για να με πεις iphonakia καθώς πολυ απλα δεν έχω iPhone πριν είχα τι htc touch cruise 2 με windows phone 6.5 και ήταν σαν να μην είχα κινητό μετα με το galaxy s 2 που μου άρεσε και για αυτο πήρα και το s3 … Επίσης στους υπολογιστές μου 1 σταθερός και 2 λάπτοπ έχω windows 8 consumer preview και release preview , καθώς και στο bootcamp του iMac .. Οπότε κάλυψα όλα τα επιχειρήματα σου σωστά ; Άκου εκει στατικό ; Χαχα … Πίστεψε με είμαι δέκα φορές πιο ψαγμένος απο σένα … 😉 … Χαλάρωσε λίγο και άμα θες κάτσε στην μιζέρια των windows phone εγω με ένα θεματάκι τα έχω στο iPad μου ή ακόμη καλύτερα και με fresh clean install .. Το jailbreak κάνει θαύματα 😉 …

Vasilis

@ el_mac είμαι χρήστης iPhone αλλα open minded! Να σε ρωτήσω, έχω παίξει αρκετά με το λειτουργικό της ms αλλα ενώ μου αρεσει πολυ με ξενίζει ένα πράγμα. Στο iOS μπορώ απο οποιοδήποτε site να κάνω copy paste οποιαδήποτε λέξη η παράγραφο. Στα wp 7.5 όσο και αν το έψαξα δυσκολεύονται. Για παράδειγμα στο in.gr στο iOS κάνω copy paste πατώντας όπου κρίνω , στα wp 7.5 εβαζα το δάχτυλο …. τίποτα!! Γιατί αυτο; Και επίσης δεν σε αφήνει να κανεις paste αριθμό στο keyboard του τηλεφώνου!

Γιάννης

1) ξέρω πολυ καλα πως άνετα με παίρνουν και για αυτο τα λέω
2) αν δεν μιλάω εγω με επειχηρηματα ποιος μιλάει εδω μέσα .. Διάβασε καλύτερα όλα τα σχόλεια μου και μετα μιλά μου για επιχειρήματα ..
Επίσης επειδης προφανώς δεν ειχες την τιμη να χρησιμοποιήσεις iPad δεν θα ξέρεις κιόλας πως εγω 20 εφαρμογές χωράνε μόνο σε ένα φάκελο στο iPad και εγω πολυ απλα έχω άπειρες και δεν μου έχει κολίσει ποτε .. Και όσο για την το iOS του 2007 ξέρεις έχουν βγει μερικά upgrades του 2, 3 , 3.4 , 4 , 4.2 , 5 και τωρα 6 και ίσως τι οτι η apple δεν το αφήνει είναι οτι ξερει πως έχει επιτυχία …

Γιάννης

Και κάτι ακομα νομίζεις οτι τα windows 8 είναι φτιαγμένο καινουργιο λογισμικό ? λάθος κανείς φίλε … H Microsoft πήρε α εκτάρια με τα ίδια kernels του του έβαλε ένα αξιαγαπητο θέμα και τα ονόμασε windows 8 και σκέψου πόσο εύχρηστα είναι στο σταθερό .. Μόνο σε tablet είναι εύχρηστο … Όπως και το iOS και αυτο είναι ένα upgrade με ένα market με ένα θέμα και κάποιες προεγκατεστιμενες εφαρμογές ακομα γραμμένες πάνω στα ίδια πρότυπα ( .exe , .dll , .msi ) αυτο όλο …

Γιάννης

Άνα και κάτι τελευταίο εγω έχω κόμπλεξ η εσυ που έρχεσαι εδω και γραφεις τις ….. .. Ήρθα εγω σε θέμα των windows 8 Kai έγραφα τέτοια ? εγω έχω το κόμπλεξ ή εσυ ; Ξανα σκέψου το ! 😉 φιλικά

el_mac

@ Vasilis κι εγω open minded ειμαι αλλα οπως και να το κανεις εξοργιζεσαι οταν σε χαρακτηριζουν χωρις να σε ξερουν… Προσωπικα ποτε δεν εχω αντιμετωπισει καποιο θεμα με το copy paste… οποτε το χριεαζομουν ηταν εκει και λειτουργουσε αψογα. εαν κρατησεις παρατεταμενα το χερι σου επανω στην οθονη, σε αριθμο, σου βγαζει επιλογη copy και μετα εμφανιζεται στο πληκτρολογιο με την γνωστη μορφη 😉 ελπιζω να βοηθησα….. @ Γιάννης συγνωμη ρε φιλε αλλα διαβαζεις καθολου τα σχολια μου πριν απαντησεις ??? σε ειπα εγω iphonακια ? σου το επαιξα εγω ψαγμενος ? εφερα καποια αντιρρηση στις δυνατοτητες του jailbreak ? μιλησα για φακελους ? φυσικα και εχω χρησιμοποιησει ipad και μαλιστα ΟΛΑ… ΦΥΣΙΚΑ και δεν σε παιρνει να χαρακτηριζεις καημενο και αξιοθρηνητο καποιον που δεν ξερεις… Για να αποφυγουμε αλλα 20 σχολια (γιατι βλεπω οτι δεν μπορω να κανω συζητηση) ΞΑΝΑλεω οτι το UI του ios ειναι το ιδιο στατικο UI που βγηκε το 2007 με την μονη προσθηκη wallpaper και φακελων… ΔΕΝ ειπα οτι ειναι ασχημο-ΔΕΝ ειπα οτι δεν μου αρεσει (το αντιθετα μαλιστα) απλα ειπα οτι ειναι ξεπερασμενο, οτι υπαρχουν πιο ωραια UI (WP) κλπ κλπ κλπ… Η απαντηση σου στο ποσο στατικο ειναι το UI του… Συνέχεια »

Γιάννης

El_mac
Καλα καλα κοιμήσου με τις ψευδαισθήσεις !

Vasilis

@ el_mac παρατεταμενα το πατουσα αλλα γιοκ! Το copy paste του iOS είναι ακριβεστατο!

el_mac

@ Vasilis δεν ειπα το αντιθετο (το εχω δοκιμασει βασικα και μου αρεσε κιολας)… το ιδιο πιστευω ειναι και των WP !!! αν θες να μου πεις κατι αλλα το λες με πλαγιο τροπο πες το δεν εχω καποιο προβλημα 🙂

@ Γιάννης με αποστομωσες με τα επιχειρηματα σου παλι.. να’σαι καλα 😉

MEDS

Το 5 κάτω από το 12 είναι για τους 5 ακατονόμαστους εδώ μέσα που μας τα έχουν πρήξει και αντί να έχουν μια πολιτισμένη συζήτηση το έχουν ρίξει στο “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”. Χαλαρώστε ρε αδέρφια, όποιο και να είναι καλύτερο μαγκιά του, αλλά το να τσακώνεστε για να πείσετε ο ένας τον άλλο ότι μόνο εσείς έχετε κάνει τη καλύτερη επιλογή είναι γελοίο. Όχι άλλο αίμα. Αν γνωριζόσασταν από κοντά θα μπορούσε να κάνετε και παρε’ί’τσα.

Marinos

Εγώ είχα ένα χρόνο iphone jailbroken..μετα πηρα ανδροιδ και πραγματικά άξιζε. .καμία σχέση το ενα με το αλλο..γρήγορο αλλά βαρετό το ios…

GREG

«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»

Vasilis

@el_mac Δεν θέλω να πω τίποτα με πλάγιο τροπο, εάν στις 12/09 δεν συγκινηθω απο το iPhone 5 δεν σου κρύβω πως θα θελα να περίμενα τα wp8. Ωστόσο με προβληματίζουν κάποια θέματα τους που με το ιός δεν έχω πρόβλημα. Πέραν αυτών που ανέφερα , έχω διαπιστώσει απο χρήστες άλλων φορουμ ότι εφαρμογές όπως το viber π.χ δεν τρέχουν στο παρασκήνιο ώστε να ειδοποιήσει άμεσα για μηνύματα. Εγώ τώρα γράφω απο το iPhone και οταν εσυ μου στείλεις κάτι το email θα το δώ στην lock screen με το αποστολέα κιόλας για να ξέρω εάν θα έχει ενδιαφέρον να το δώ παραπέρα, χωρις να χρειαστεί να ανοίξω την εφαρμογή mail. Όλα αυτα δουλεύουν έτσι στα wp ?

el_mac

@ Vasilis <> ακριβως ετσι… 😉 κανω το ιδιο πολλες φορες απο το omnia7 μου !!! βεβαια δεν μενει πολυ ωρα το notification στην home screen…

<> Φιλε μου χρησιμοποιω viber και what’sapp ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ( ειμαι σε data plan) και δεν εχω κανενα προβλημα εκτος σε μερικες περιπτωσεις του what’sapp το οποιο μετα απο ενα security update προσφατα, εχει μια καθυστερηση ορισμενες φορες σε ειδοποιησεις απο ios users. Φυσικα ειναι προβλημα της εφαρμογης και περιμενουμε να λυθει με update ! Τετοιες εφαρμογες δουλευουν στο παρασκηνιο συνεχως (εκτος βεβαια αν εχεις ενεργοποιησει το battery saver απο τις ρυθμισεις που τα κλεινει ολα για να σωσει μπαταρια) και πραγματικα ερχονται ειδοποιησεις σε ζωντανο χρονο καταναλωνωντας μαλιστα ελαχιστα δεδομενα…

Προσωπικη συμβουλη: η δυναμη της συνηθειας ειναι μεγαλη… αυτο που εχω να σου πω ειναι οτι εαν εχεις macbook imac κλπ ΜΗΝ πας σε windowsphones γιατι θα χασεις ενα απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα που υπαρχουν στο ios. Την εξαιρετικη συνεργασια αναμεσα στα δυο… να’σαι σιγουρος ομως οτι το νεο iphone θα ειναι πολυ καλο… Εαν παλι γιατι ενδιαφερεσαι για κατι fresh τοτε τα windows phone 8 δεν προκειται να σε απογοητευσουν…!!! φιλικα.

Γιάννης

Φίλε Αντρέα μια ώρα πριν τον event ψάξε στο google για live streaming μπορει να μην βρεις στην καλύτερη ποιότητα αλλα κάτι θα δεις …

Giatros

Πρεπει να περιμενουμε.συμφωνα με τους κινεζους που κατι παραπανω ξερουν το καινουργιο iphone θα ταπεινωσει τη samsung.

Γιωργος

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη το πάρω στα 2000 ευρώ πραγματική ευκαιρία

Babis...

εγω στο ονειρο μου ειδα οτι δεν ανακοινωθηκε το iphone 5 αλλα το ipod 5gen λετε να βγουν και τα δυο μαζι;;

Pap Geo

Ειμαι περιεργος να δω αν θα ¨πεταχτει” καμμια ατακα απ τον Cook για την αποφαση της δικαστικης διαμαχης Apple – Samsung..
Κατι θα παιχτει.. Δε μπορει!
Εδω σε προηγουμενο event μιλαγε και καλα η siri για τη samsung και τα….. ψυγεια της.. https://www.youtube.com/watch?v=8OXI5qtges0

ΘΕΩΠΟΥΛΑ 1821

Παιδια σιγουρα θα δουμε ενα βελτιωμενο iphone αλλα εχω μια εσθηση οτι η apple μπωρει να ριξει δυο iphone στην αγορα λογο του οτι πηστευουν πολυ στην 3,5αρα οθονη..οχι μαζι το δευτερο αργωτερα το οποιο θα εχει τα καλουδια του ihpone5 επεξεργαστη σχεδιαση και να εχει οθονη και καμερα του 4σ ετσι ωστε να ξεπουλησουν οτι περισεψε αλλα και για καλητερη τιμη ενω το 5 μπωρει να ειναι ακριβοτερο κατα πολυ απο 700 +. βλασακη ειναι πιθανον να γινει κατι τετοιο?η γνωμη σου?

ΒΛΑΣΑΚΗΣ ;)

Όχι, δεν είναι πιθανόν.

Panos7GR

Παιδιά χωρίς να θέλω να φανώ “κακός” θέλω να σας πω κάτι, ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;;;; Ξέρετε γιατί πράγμα μαλωνεται και χαλατε την ζαχαρένια σας; Για 2 ρημαδιασμενες ΕΤΑΙΡΙΕΣ!!! Είναι ακριβώς σαν να μαλωνετε για το ποιά εταιρία βγάζει την καλύτερη οδοντόκρεμα! Αυτά τα σχόλια τύπου “εμένα κάνει αυτό”, “εμένα κάνει το άλλο”, “εμένα είναι πιο γρήγορο” κτλ μου ακούγεται λες και ακούω μερικούς τύπους να μαλώνουν για την Colgate και για την ΑΙΜ. Ο ένας είναι σαν να λέει “εμένα η οδοντόκρεμα μου που είναι της Colgate μου κάνει πιο λευκά τα δόντια μου, άρα είναι καλύτερη από την δικιά σου!” και να απαντάει ο άλλος και να λέει “όχι η δικιά μου η AIM είναι καλύτερη! Δες τα δόντια μου είναι πιο αστραφτερά!! Και τώρα που θα βγάλει και καινούρια οδοντόβουρτσα θα δεις ακόμα μεγαλύτερη διάφορα…”. Χαχαχαχαχα Δεν είναι ΓΕΛΟΙΟ; Έτσι ακριβώς φαίνεστε, απλώς δεν μαλωνετε για οδοντόκρεμες… Το θέμα του άρθρου είναι για το event μεθαύριο και εσείς είστε off topic. Για πείτε μας την γνώμη σας σχετικά με αυτό που αναφέρει το άρθρο και μην σπαταλάτε άδικα την ενέργειά σας. Ο καθένας αγοράζει ότι τον βολεύει. Εγώ έχω Xperia neo V και πριν 1.5 μήνα… Συνέχεια »

Pap Geo

@panos7Gr

Έχεις απόλυτο δίκιο για τα off topic αλλα το χάνεις στο δεύτερο σκέλος του post..
Είναι σα τα πατατάκια (κανείς δε μπορεί να φάει μονο ένα), κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στο να γράψει τη γνώμη του για αυτή τη κόντρα…

Dimitris

χα χα χα.. Μιλάτε για την φύση του ανθρώπου και τίποτα παραπάνω η λιγότερο. Έχουν γραφτεί χιλιάδες τόνοι βιβλίων και άρθρον για τους λόγους που μου αρέσει η coca cola και όχι η pepsi, η bmw και όχι η mercedes (αν και δεν έχω καμια από τις δυο), Η yamaha και όχι η honda, οι γυναίκες και όχι οι άντρες, η peugeot και όχι η renault, η ζεστη και όχι το κρύο και τελικά το android και όχι το iOS. Απλά πράγματα. Ο καθένας με τα είδωλα του και τις σεροτονίνες του.

Αποστόλης

Κορυφαία τα τελευταία 3 σχόλια… 🙂

Ante_geia

Ρε παιδιά είναι πολύ απλό … Σου αρέσει το παίρνεις, ΔΕΝ σου αρέσει Δεν το παίρνεις .. ΠΟΛΎ ΑΠΛΆ !!!

TechviewGR (iPhonias)

Θα προσπαθήσω να μην παρεκτραπω όπως αρκετά σχόλια απο πάνω… Κατ´ αρχας, +1 στον Πανο για ότι λέει αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να μην πω την γνώμη μου γι αυτο το θέμα. Δεύτερον, συγχαρητήρια στην Apple για το ότι κατάφερε τον στόχο της. να είναι στο κεντρο του ενδιαφέροντος. Τρίτον συγχαρητήρια σε όλους σας που βοηθάτε μια εταιρία που τόσο πολύ σας νοιάζεται… Τέταρτον η απάντηση σε όλο αυτο το θέμα έχει δοθεί αλλα για κάποιο περίεργο λόγο απο τα πρώτα σχόλια ότι σε βολεύει περάσεις και αν το θες μόνο για να παίρνεις τηλέφωνα πάρε οποίο θες (σαν τις οδοντοκρεμες ). Έχω την τιμή να είμαι χρήστης και iOS (iPad)και Android (εκεί είναι αι το νόημα ). Προσωπικά το iOS το βρίσκω πιο κάλο και πιο βολικό αλλα δεν είναι open source όπως το πράσινο ρομπότ (εφαρμογές, θέματα widgets όλα σε apk με μια απλή αναζητηση στους xda) μπορείς να το ανοίξεις αλλα με το jailbreak θα έχεις πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις. Τα windows phone που τα βρίσκω πολύ ελκυστικά δεν ξέρω το ευρως των διαθεσίμων εφαρμογών (κάτι που θα αλλάξει στα 8) Τα bt δεν αποτελούν πρόβλημα για μένα καθώς οι μόνες φορές που τα έχω χρησιμοποιήσει είναι… Συνέχεια »

Αντρέας

Με βάση τις εικόνες που έχουν διαρρεύσει, ποιο σας αρέσει πιο πολύ αισθητικά στο design; Το iPhone 4 ή το -αποκαλούμενο- iPhone 5;

(Εμένα το 4)

Pap Geo

@Techview Gr

Σε 2 πραγματα θα σταθω..
Σωστος σε ολα αλλα προβλημα δεν εχεις με το jailbreak σε αναβαθμισεις..
Πλεον το jailbreak σου παιρνει το 1/3 του χρονου που χαλας περασεις custom rom στο android..
Ενα προγραμμα κατεβαζεις και 1 κουμπι πατας.. JAILBREAK!!
Μεσω itunes γυρνας στη μαμα εκδοση αφου κανεις backup και κανεις αναβαθμιση και παλι jailbreak με ενα κλικ..
Και ολα σου τα στοιχεια εκει χωρις να χασεις ουτε τριχα.. Χαρις το restore from backup..
Μιλαω για greenpoison jailbreak μη παρεξηγηθω..

Επισης εφαρμογες, θεματα, widgets, launchers εχεις και στο iphone και μεσα απ τη συσκευη κατεβασμενα κ ολας.. Εννοειται και μεσα απ το mac-pc..

Φοραω launcher windows 8 αυτη τη στιγμη που γραφω.. Για να ψαρωνω μερικους μερικους..
Το θεμα με τη μετοχη δε παιρνει σχολιασμο γιατι ειπες οτι εχεις το neo v και μαγκια σου..
Αν ειχες το s3 θα επαιρνε σχολιασμο γιατι θα μιλουσαμε για την ιδια τιμη..

Και παλι ο καθενας οτι θελει παιρνει.. Απλα μη λεμε οτι δεν γινονται πραγατα που στη ουσια γινονται..

GREG

https://youtu.be/J0UjU0rtavE
“We have always been shameless about stealing great ideas.” STEVE JOBS

Γιαννης

Pap geo έχεις όλη το δίκαιο και κάτι ακόμα για να μην μπερδεύτουν οι φίλοι μας .. Άμα κάνουμε restore μετα δεν περνάμε κατευθείαν το backup αλλα αφού κάνουμε το jailbreak .. Green poison absinthe ΜΟΝΟ … Πραγματικά ΕΝΑ κουμπί … Έλα όμως που εμάς εδώ στον βορά ο ΟΤΕ μας έχει ξεχάσει και ενώ πληρώνουμε 2Mbps έχουμε 200kb κατέβασμα και μην μιλήσω για ανέβασμα .. Οπότε φαντάσου ότι το restore εμένα μου παίρνει γύρω στις 2 ώρες !!!

MEDS

@ Αντρέας #112
Τα σχέδια του iPhone 5 που και καλά έχουν διαρρεύσει δεν θα είναι τα πραγματικά.
Πιστεύω ότι θα είναι πιο όμορφο του 4s και με την ίδια αναλογία οθόνης μέχρι 4 ίντσες.
Αύριο θα μάθουμε 😉

Kostas

@Γιάννης
Μα με 2mbps που έχεις, τα 200kb το δευτερόλεπτο που κατεβάζεις είναι η μέγιστη δυνατή ταχύτητα μαν!

Vasilis

Να υποθέσουμε κάτι :
1ον. Είστε πολυ ευχαριστημένοι με το iOS γενικότερα και το iPhone 4s.
2ον. Περιμένετε το iPhone 5 για να το πάρετε
Θα σας ακυρωνε ποτέ την επιθυμία σας αυτή , δηλαδή να συνεχίσετε με το iPhone , επειδή πλέον το έχει και η “κουτση Μαρία”; Σας ενοχλεί που σε μια καφετέρια το 50% έχει iPhone? Και κυρίως όταν το βλέπετε και σε ψωνια και άσχετους; Είναι παράγοντας άρνησης παρόλο που το προϊόν όμως το γουσταρετε;;

Deisgn Egnieer

η Apple, δεν εχει να χασει τιτοτα. Εγω συμφωνω με οσους παραπανω ειπαν τα εξης: Αν καποιος εχει το iphone 4 ή 4s δεν θα παει να παρει κατι που ειναι παρομοιο και ας εχει καλυτερο επεξεργαστη. Δουλευουν ολα μια χαρα και δεν εχει κανενα προβλημα η σειρα 4. Ποιος ο λογος να παρεις κατι που μοιαζει με το 4 και εχει απλα αλλαγες στο finger recognition η αλλαγη στον adapter. Για μενα ειναι γελοιο. Η σειρα 4 κανει μια χαρα την δουλεια της και ειναι πολυ λειτουργικη σε ολα. μην ξεχνατε οτι ειχε 580 ευρω και τα χρηματα αυτα για μενα θα τα βγαλει 3 χρονια απο την στιγμη που το πηρες. Βεβαια, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ενα κινητο 1 με 2 μηνες αφου εχει βγει στην αγορα, ουτος ωστε να εχεις κερδος απο τον χρονο της τεχνολογιας για τα επομενα 2 με 3 χρονια. Δεν μιλαω για αλλα κινητα τα οποια ειναι πεθαμενα απο την πρωτη μερα που τα αγοραζεις. Για παραδειγμα, το IPAD 1 ηταν φοβερο για οταν βγηκε. Αν το ειχα παρει δεν θα επερνα το 3. Δεν ξερω πως ειναι και πως δουλευει, αλλα δεν νομιζω να επερνα το 3… Συνέχεια »

Αντρέας

@MEDS

Τα υποτιθέμενα σχέδια του 5 που έχουν διαρρεύσει, δεν μου φαίνεται απίθανο να είναι τα πραγματικά, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός ναι μεν θυμίζει λίγο το 4 αλλά είναι εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με το 4. Με λίγα λόγια, τα σχέδια δεν μου φαίνονται εξωπραγματικά, ίσα ίσα τα θεωρώ απολύτως λογικά. Πάντως δεν μπορώ να πω ότι είναι πιο όμορφο από το 4…

Όπως και να ‘χει, θα ξέρουμε με σιγουριά αύριο.

MEDS

@Αντρέας
Σίγουρα θα μοιάζει με τους προκατόχους του, αλλά αμφιβάλω πάρα πολύ στο aspect ratio που έχουν οι και καλά κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Όλα τα iPhone έχουν αναλογία οθόνης 3:2. Στις κατασκοπευτικές φωτό, το aspect ratio είναι 16:9, πράγμα αδύνατο να γίνει για εμένα. Ο λόγος φυσικά είναι οι εφαρμογές και οι developers που θα “κρεμάσουν”.
Πολύ ντόρος γίνεται πάλι, ελπίζω να μην πέσει απογοήτευση όπως έπεσε στη πλειοψηφία του κόσμου με το iPhone 4s. (Δεν εννοώ ότι το 4s είναι κακό κινητό, απλά ότι ο κόσμος περίμενε πολλά περισσότερα…)

Design Egnieer

@MEDS

ο κοσμος για το 4s περιμενε κατι εξωπραγματικο και δεν ηρθε ποτε. Ουσιαστικα για μενα ηταν μια ανωμαλη προσγειωση, γιατι οι φωτο που ειχα διαρευσει για το 4s ηταν απιστευτες. Ενα τελειως διαφορετικο deisgn ενα τελειως διαφορετικο κινητο, που σε ταξιδευε.

Ο καθε ενας που σεβεται τον εαυτο του, για να παρει το επομενο iphone θα πρεπει να ενα ipod 4 με οθονη 4″. Τοσο λεπτο και τοσο ελαφρυ. Τα υπολοιπα ειναι λογια του αερα.

Γιαννης

@ kostas .. Ρε Κωστη οκ ναι αλλα θέλω να σου οι δεν έχουμε δυνατότητα να πάρουμε 24Mbps εδώ ούτε καν 6Mbps έχουμε μόνο 2mbps .. Και φαντάσου 1GB το κατεβαζω σε 89 λεπτά και με κανέναν άλλο υπολογιστή/κινητό/ταμπλετ/λάπτοπ ανοιχτό …

TechviewGR (iPhonias)

@Pap Geo
Δεν έχεις άδικο στο ότι είναι εύκολο να γυρίσεις απο το jailbreak σε stock iOS firmware με όλα σου τα δεδομένα ( με set as a new device και μετα sync), αλλα σε περίπτωση που υπάρχει νέα έκδοση για να κανείς restore η διαδικασία είναι περίπλοκη (και για μένα λίγο επίφοβη)(restore απο αρχείο του υπολογιστή απ´ όσο ξέρω). Ως αναφορά την χρησιμότητα του jailbreak δεν διαφωνω ότι είναι Μεγάλη αφού κι εγω που μπορώ να πω τον εαυτο μου λίγο apple fun boy (σε λογικά πλαίσια…) θεωρω ότι iOS έχει ελλείψεις (με ένα κλικ να καθαρίζεις όλες τις εφαρμογές στοbackground,δεν υπάρχει το ifile η κάποιος άλλος file manager κα). Όλα αυτα μπορούν να σου δοθούν με το jb. Γενικά είμαι κατα του jailbreak γιατί όσες φορές το έχω κάνει στις 2 μέρες είχα προβλήματα ( απο το winderboard μαλλον) και αμέσως μετα…restore. Ίσως γι αυτο να να μην το εξέφρασα κάπως λάθος στο πρώτο μου σχόλιο…
ΥΓ η παρένθεση στο πάνω σχόλιο μου(εκεί είναι και η ουσία) παει στην απο κάτω σειρά μέτρα το open source.

Γιαννης

TechviewGR ακριβώς … Έχεις δίκαιο σε όλα !! Μπράβο ! Α και εγω πήρα από το iPad 1 το 3 λόγω κάμερας περισσότερο και πιστεύω πως αν είναι να πάρεις το iPad mini για 100 ευρώ διάφορα είναι ντροπή !!! 7 ιντσών δεν θα είναι τόσο εύχρηστο όσο τον 10 !!! Ούτε εγω δεν θέλω iPhone δεν το θεωρώ χρηστικό για αυτο έχω ένα απλό κινητό ( δες galaxy s3 ) και φυσικά για όλα τα αλλα το iPad μου και για το σπίτι τον iMac mou ?. Αλλα φέτος πιστεύω ότι η apple θα την κάνει την έκπληξη με το νέο το iPhone και θα το δείτε αν με πείσει μπορεί να το πάρω 😉 !!

MEDS

Πλάκα στη πλάκα πάντως, είναι η δεύτερη φορά που αναμένουμε το iPhone 5. Πέρυσι το περιμέναμε και τελικά μας ήρθε το 4s. Φανταστείτε να σκάσει αύριο το iPhone 4gs.

Γιαννης

Meds με την καμία .. Η apple έχει καταλάβει τον κίνδυνο ..

Pap Geo

@Techview Gr

Αυτο το restore που αναφερεις ειναι αν θες να γυρισεις το iphone σε προηγουμενη εκδοση (downgrade)..
Αλλιως αν θες απλα να διωξεις το jailbrake κανεις επαναφορα μεσα απ το κινητο σου..

TechviewGr (Iphonias)

@MEDS
Όπως ακριβώς το λες! Πολλοι θα την πάθουν περιμένοντας ένα iPhone 5. Για σκέψου όμως δεν είναι λίγο παράλογο να βαφτίζουν το 6ο iPhone,iPhone 5??. Εγώ σε αυτό στηριζωμαι και θεωρώ ότι θα λέγετε νέο iPhone η κάπως @Γιάννη αλλιώς… Πάντως θεωρώ ότι αποκλείεται να το βγάλουν 5.
@Γιάννη … Το πιο απλό πήρες 🙂

MEDS

@ TechviewGr (Iphonias)

Και εγώ νομίζω ότι πάρει κάποιο άλλο όνομα…
Το 5 στην αφίσα είναι -πιστεύω- γιατί όσα (5) νέα προϊόντα/υπηρεσίες που θα μας παρουσιάσουν.
Ένα από αυτά φυσικά και σαν αποκορύφωμα “πρέπει” να είναι το καινούριο iPhone.
Από την άλλη, δεν έχει σημασία το ποια γενιάς είναι, μετά το 4 έρχεται το 5, και ας ήταν και δέκατης γενιάς… Σε 24 ώρες θα ξέρουμε 🙂

Panos7GR

@Γιάννης: Γιατί το τονίζεται και το ξανατονίζεται ότι το jailbreak πλέον γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, λες και είναι κατόρθωμα; Γιατί και το root στο Android δεν είναι έτσι; Και στο Android έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά οι ανεξάρτητοι developers. Υπάρχουν toolkits που η διαδικασία του root-unroot είναι πια παιχνιδάκι, όπως το SuperOneClick, Universal Gingerbread Root-Unroot, All-in-One Toolkit κτλ. Μην αναφέρω το z4root (για τις παλιές συσκευές με Android 2.2) που δεν χρειάζεσαι καν υπολογιστή! Κατεβάζεις απλά από το Play Store την συγκεκριμένη εφαρμογή, την τρέχεις και έχεις την επιλογή root και σε μερικά λεπτακια, τέλος. Ασε που έχει και την επιλογή για προσωρινό root αν δεν θες να χάσεις την εγγύηση της συσκευης σου, που με ένα απλό reboot εξαφανίζεται. Πλέον και τα δύο λειτουργικά έχουν αρκετούς υποστηρικτές και τα βοηθάνε για να γίνουν ακόμα πιο πρακτικά για εμάς. Στο iOS πριν βγει αυτή η μέθοδος green poison absinthe το jailbreak ήταν μπελάς. Κι μόλις βγει το iOS 6 μην είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς αμέσως να κανείς jailbreak με το green poison. Θα περάσει ένα διάστημα μέχρι να βρουν τον τρόπο να αυτοματοποιησουν το jailbreak. Πρώτα θα βγουν οι “επικίνδυνοι” οδηγοί που πρέπει να πατάς τόσα δευτερόλεπτα… Συνέχεια »

Γιαννης

@panos7GR . Φίλε πάνο Εγω φυσικά και δεν σύγχρονα σε καμία περίπτωση το jailbreak με την μέθοδο root για τα android δεν νομίζω να ανάφερα καν την λέξη αυτή σε κάποιο σχόλιο μου !! Επίσης ως iPad user και όχι iPhone user ( γιατί το iPhone σαν συσκευή δεν μου λέει πολλά ) , απο την μέρα κυκλοφορίας του πολύ απλά χρησιμοποιώ jailbreak .. Φυσικά τις πρώτες φορές δεν μου πέτυχαν και κόντεψε να ξεπαστρεψω το πρώτο μου iPad με αυτές τις “δύσκολες” μεθόδους που λες αλλα μετα βρήκα το green poison που έχει τρομερή και ταχύτατη ομάδα και μέχρι στιγμής δεν με έχει απογοήτευσει !! Φυσικά και δεν θα μπόρεσω να το κάνω untethered jailbreak την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του iOS 6 αλλα ξερωντας ότι αξίζει να περιμένεις απο μια τόσο υποσχόμενη ομάδα ( green poison absinthe ) περιμένω νέα της !! Όπως και εσυ έτσι και εγω έχω χρησιμοποίησει το superoneclick για το s3 και ήταν εξίσου καλό !! Και όσο για το μέγεθος της οθόνης μην στεναχωριεστε θα γίνει 4 ή 4.2 ιντσες και πολυ απλά η apple θα “κατορθώσει” να αφήσει ίδιο το aspect ratio με την αναλογία 3:2 και έτσι πολυ απλά οι δουλειά των… Συνέχεια »

MEDS

Σκεφτείτε λίγο αυτό μιας και η Apple είναι μανούλα στο marketing.

Όσων αφορά το σχεδιασμό:
Τις περισσότερες φήμες για το πως θα είναι το νέο iPhone τις έχει βγάλει η Apple, παρουσιάζοντας ένα ΌΧΙ τόσο ωραίο κινητό. Με αυτό καταφέρνει να αποπροσανατολίσει το κοινό και παράλληλα καταφέρνει (όταν βγει το νέο iPhone) να το κάνει να πει “πάλι καλά που δε μοιάζει με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες”, οπότε καλό είναι τώρα.

Σκεφτείτε το, αν το νέο iPhone δε μοιάζει με τη παντόφλα στις φωτό, δε θα χαρούμε λιγάκι; Ασχέτως αν δε θα είναι και τίποτα σπουδαίο. Το σκοπό της η Apple το πέτυχε.

Αν δεν έβγαιναν κατασκοπευτικές φωτό, και έσκαγε αύριο ένα σχέδιο, ότι και να ήταν αυτό, η πρώτη αντίδραση του κόσμου θα ήταν αρνητική. Όπως ακριβώς έγινε και με το design του Samsung III, στην αρχή δεν άρεσε σε κανένα (σχεδόν).

Γιαννης

Σύγκρυνα** , Κοντεψά** ,

Γιαννης

@ Meds . Εμένα ακόμα δεν μου αρέσει σε design .. Ρε συ μου έχει ξεχυλοσει τις τσέπες . Είμαι και αδύνατος και με το ζόρι το κουβαλώ ** αλλα ταχύτητες τρομερές ( για το s3 μιλάω ) 😉

MEDS

@Γιαννης
αχαχαχα, πάλι καλά που είναι και ελαφρύ!

Θα βγω για λιγάκι εκτός θέματος.
Με το S3 η Samsung με απογοήτευσε λιγάκι, όχι γιατί δεν είναι τούμπανο κινητό, αλλά γιατί με τη τεχνολογία που διαθέτει η Samsung θα μπορούσε να βγάλει ακόμα καλύτερο κινητό. Το φυλάει για τη τέταρτη γενιά…

Δε μπορεί ολόκληρες Apple και Samsung να βγάζουν ότι βγάζουν, και να σου έρχονται οι Κινέζικες με 15 φορές πιο τούμπανα οθόνες και τεχνολογία!

Pap Geo

@Panos7Gr

Φιλε Πανο δεν συγκριναμε τιποτα..
Ειπωθηκαν καποια πραγματα απο ατομα τα οποια προφανως δεν εχουν iphone οτι η συσκευη δεν κανει το ενα, δεν κανει το αλλο, το ενα της βρωμαει και το αλλο της ξυνιζει..

Ολα τα κανει μπορει οχι με τον ιδιο τροπο οπως στο android αλλα τα κανει ολα..
Προφανως καποιος που εχει iphone και δε το εχει ψαξει δε μπορει να σου απαντησει και ετσι ξεκινανε οι φημες και τα πρασινα αλογα..

Συνηθως οι περισσοτεροι μιλανε για πραγματα τα οποια δε γνωριζουν και ετσι δημιουργουνται εντυπωσεις..
Και μετα και η γειτονισσα απεναντι λεει “α το android ειναι καλυτερο απ το ios” και τουμπαλιν..
Ειναι 2 διαφορετικα λειτουργικα που μονο υποκειμενικα μπορεις να επιλεξεις βαση των αναγκων σου..
Οσο αντικειμενικος και να προσπαθησεις να εισαι αδικεις καποιο εκφραζοντας τη γνωμη σου..
Οι ανακριβειες και οι υποθεσειςκαι οι συγκρισεις για το πιο ειναι καλυτερο ειναι για αυτους που δεν ξερουν!!
Οσοι γνωριζουν δε συγκρινουν..
Αλλιως ολοι θα χαμε android ή ios!!

Χρυσα_Συρος

Δε μπορω να καταλαβω γιατι ατομα τα οποια δεν ειναι χρηστες ή φαν τη Mac ασχλουνται με τα προιοντα της!!! Δεν σας αρεσει? Τζους! Ειστε androidακηδες? Καλα κανετε!!! Δεν σας κατακρινουμε! Αλλα θελετε να σταματησετε? Δεν σας αφορα στο κατω κατω! Προσωπικα εχω το iphone 4 και το ipad 2. Ο φιλος μου το HTC Desire S και το Galaxy tab 10.1. Του εχουν κρασαρει ποσες φορες, εχει αναγκαστει να κανει επαναφορα συστηματος και ξανα μανα απο την αρχη να κανει αναβαθμισεις και να κατεβαζει οσες εφαρμογες δε προλαβε να αποθηκευσει στον υπολογιστη του. Εγω με ενα itunes και icloud ειμαι ετοιμη. Ως χρηστης Mac εδω και 10+ χρονια (το πιο παλιο μου ειναι ενα λαπτοπ iBook G4 που ειναι ακομα σκυλι) ειμαι familiar με το itunes και υπερευχαριστημενη. Κανω πραγματικα οοοοτι θελω γιατι ειμαι επαγγελματιας γραφιστας και αν κατι δε γινεται με εναν τροπο γινεται με καποιον αλλο. Το ιδιο πραγμα ακριβως ομως! Και επανερχομαι: σε οποιον δεν αρεσουν σιωπη και τζους. Δρομο!

TechviewGR (iPhonias)

@Γιάννη Έχεις δίκιο. Επειδή φέτος το καλοκαίρι έτυχε να γνωρίσω το s3 ( απο έναν φίλο μου) μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη συσκευή που έχει περάσει απο τα χέρια μου!!!!! Απίστευτες ταχύτητες και εξαιρετική οθόνη. Και το svoice είναι καλύτερο απο το Siri γιατί τουλάχιστον σου δίνει καιρό για την περιοχή που είσαι…. Σε σχέση με το iPhone για να μην βγω και εκτός θέματος τελείως ( :p) ότι και να βάλει η Apple στο νέο το s3 θα είναι πιο τούμπανο. Αλλα ας μην ξεχνάμε ότι το hardware της Apple δεν βασίζεται στο να είναι high-end αλλα στο να εξυπηρετείται άριστα το λογισμικό. Όμως το hardware κάθε iPhone δεν γίνεται να μην αναβαθμίζεται γι αυτο βλέπεις διπύρηνες συσκευές απο την στιγμή που το iOS 5 και 6 τρέχει νομίζω εξαίρετα σε μόνοπύρηνες συσκευές . Για μένα τα galaxies αποθεωνουν το Android (άντε και κάποια htc και Sony) και το κάθε iPhone αποθεωνει την αντίστοιχη έκδοση iOS. Γι αυτο και για μένα δεν μπορείς να συγκρίνεις το iPhone με κάποια συσκευη android. Πχ ο προαναφερθης φίλος μου με το s3 με ρώταγε πιο είναι το καλύτερο κινητό το δικό του η το 4s. Άντε μετα να κανείς τεχνολογική… Συνέχεια »

pro

Ότι και να γράφετε εσείς, εγώ ένα ξέρω, ότι η Apple είναι μια εταιρία σιχαμένη που πουλάει πολλά πολλά κινητά και με ένα λειτουργικό που είναι τόσο απλό στην χρήση του που λες και απευθύνεται σε καθυστερημένους! Και πουλάει κάτι τεχνολογικά υποδεέστερο από πχ S3 για την ώρα σε τιμή που άλλοι αγοράζουν τελευταίας γενιάς πχ τετραπυρινα κινητά που Και αυτο σαν επιλογή απευθύνεται σε επιλογή καθυστέρησης! Και στο τελος χωρίς καμία αμοιβή οι φανατικοί της apple σκοτώνονται νσ στηρίξουν μια εταιρία που τα κέρδη πάνε σε άλλη τσέπη και σαν να μη φθάνει αυτο την πληρωνουν!!! Αν αυτο δεν είναι καθυστέρηση τότε τι είναι???

pro

και για να μη γίνει πολεμος με την παραπανω αναρτηση,(κανω μαυρο χιούμορ)

Γιαννης

Ρε παιδιά μόνο 11 ώρες και 50 λέπτά έμειναν 😉 μην Σκάτε !!!

Vasilis

@pro Είσαι και πολυ κομπλεξαρας έτσι; Βάζω στοίχημα πως εάν είχες ένα Iphone / iPad δεν θα μπορούσες να εξαντλησεις αυτο το τόσο κατα τα αλλα απλό λειτουργικο για καθυστερημενους! Μάλλον πρέπει να σαι genius εσύ ρε φίλε, ούτε android δεν σου κάνει , πρέπει να χτίσουν στα μέτρα σου το πιο πολύπλοκο os! Πάντως να ξέρεις πως simplicity=efficiency! Είσαι πολυ λάθος γενικά και οι χαρακτηρισμοί σου υποδεικνύουν το επίπεδο του δικού σου “λειτουργικού” που μάλλον θα κρασαρει συχνά λόγω βλακείας και κακιας…

Χρυσα_Συρος

@Vasilis εγραψες!

Αντρέας

“…και οι χαρακτηρισμοί σου υποδεικνύουν το επίπεδο του δικού σου «λειτουργικού» που μάλλον θα κρασαρει συχνά λόγω βλακείας και κακιας…”

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ! 😀

pro

Χαχαχαχα εσύ vasilis γιατί το πήρες τοσο προσωπικά ??? Όταν ιδιαιτερα από κάτω διευκρινίζω ότι κάνω μαύρο χιουμορ??? Εγώ φταίω που έχετε αντιπαράθεση συνέχεια για το λειτουργικό της Apple και για την απλότητα του λες και είστε καθυστερημένοι και και πέρα από αυτο δεν υπάρχει τίποτα άλλο!!! Επισης ναι είμαι τρελή κόμπλεξαρα που τί? Δεν μπορώ να αγορασω I phone?είναι αυτο που λέμε εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ… χτενίζεται! Και όσο για το επίπεδο του δικού Μου λειτουργικού πράγματι είμαι καθυστερημένος και μόνο που κάθομαι να σου απαντησω! Αλλά αν σε αγνοούσα θα ήταν χειρότερα για εσένα!

Vasilis

@ pro Φίλε μου black humor κάνω και εγω! Δεν έχουμε να χωρισουμε κάτι, καζουρα κάνουμε να ξεχνάμε τα πραγματικά προβλήματα μας! Αυτή τη στιγμή και 50 ευρω να έκανε το iPhone 5 δεν έχω να το παρω! Απλα λέμε….το πιο πιθανό είναι να πούλησω το iPad και το 4s μου και να πληρώσω το χαράτσι!!!!

TSOU_RE

@Vasilis Εισαι θεος λεμε χαχαχχα!Πες τα χρυσοστομε!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.