5 χρόνια iPhone

Πριν από 5 χρόνια ακριβώς, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ετήσια έκθεση CES στο Λας Βέγκας όπως και σήμερα, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά ο συνιδρυτής της Apple και αποθανών Steve Jobs παρουσίαζε το πρώτο iPhone που κατά πολλούς άλλαξε τον ρου της ιστορίας των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007 και αυτά τα πέντε χρόνια έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 5 μοντέλα με το τωρινό iPhone 4S.

Το πρώτο iPhone είχε οθόνη 3.5 ιντσών, ανάλυσης 480×320 pixels, επεξεργαστή 620MHz (υποχρονισμένο στα 412MHz), μνήμη RAM 128MB και κάμερα 2 Megapixel.

Χρόνια πολλά iPhone.

, 5 χρόνια iPhone

, 5 χρόνια iPhone

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

χρονια πολλα iphone

vassilis

Να το χαιρόμαστε! 🙂

Χρόνια πολλά iphone.. να δούμε την επόμενη κίνηση σε λίγους μήνες χωρίς τον Steve Jobs

Θανάσης

Χρόνια του πολλά λοιπόν…

techviewGr (Iphonias)

χρονια πολλα στο best of the best in software!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ξεκινησε η CES στις 10κατι του μηνα δεν αρχιζει?

Billy

Και ναι εγω εχω ακομα το iphone 2g και μου φαινεται πολυ καλο.

fanis

πολυ καλο αλλα πανακριβη η apple.κατι πρεπει να κανει για αυτο…

Antonis

iHappy ibirthday ito iyou.

ktsak

Χρονια Πολλα στο μηλο και στους κατοχους του !!!!

Χρήστος Κ.

Χρόνια πολλά iphone! Να κάνω μια χαζή ερώτηση, το πρώτο iphone φορούσε resistive ή capacitive οθόνη?

yannis11

Κακά τα ψέματα άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο των έξυπνων κινητών και αποτελεί-για εμένα-ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς στην εμπειρία χρήσης.Και ναι είναι πανάκριβο,αλλά και υπερτιμημένο,δυστυχώς γιατί στο iOS (η δύναμη του iphone)θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση πολλοί περισσότεροι απ’οτι τώρα.@ Χρήστος Κ. capacitive.

κώστας βασιλάκης

Έφτασε στα χέρια μου αρχές του 2008. Ο μακρινός ξάδελφος από το Αμέρικα το είχε στείλει στο χωριό στον παππού του. Μετά από κανά δυο ρακές και μερικά φυστίκια με τα γεροντάκια, ανοίγω το κουτί και… φεύγει φορτσάτο στο τσιμεντένιο πάτωμα! Το πρώτο μου iphone με γρατζουνια στο 1ο δευτερόλεπτο! Ευτυχώς και η τελευταία για πάρα πολυ καιρό. Τον πρώτο καιρό δουλευε μονο ως ipod (κλειδωμένο). Την εβδομάδα που παρέλαβα από το ebay τη sim που “κορόιδευε” το τηλ. και επιτέλους θα το έκανα να δουλεύει με vodafone (30 euro), βγήκε το unlock!
Απίστευτο εργαλείο, μονο ένα 6μηνο πέρασα χωρίς iphone έκτοτε…

Kaltsonis

Χρονια πολλα iphone.
Νομιζω οτι οποιος πιασει iphone στα χερια του εστω και για μικρο διαστημα αποκλειεται μετα να παει σε αλλο τηλεφωνο.

odis

χρονια πολλα λοιπον στο iphone αν και κατοχος του samsung gallaxy s2 και του νεου 4s 16gb white το κινητο τα σπα’ι’ αλλα……… το gallaxy s2 μαγκες ειναι μακραν πολλη καλητερο και ειδικα η 4,3in super amoled plus ειναι αλλου σε αλλον γαλαξια.. εχοντας την τυχη να τα εχω και δυο και να τα δουλευω καθημερινα δυστηχος στους iphone fans εχουν φα’ι’ ηττα απο γαλαξια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i