iPhone 5c, πληροφορίες ότι η Apple σταματά την παραγωγή

Σύμφωνα με την Taiwan’s Industrial and Commercial Times η Apple σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή του iPhone 5c τον επόμενο χρόνο. Οι κατασκευαστές του Winstron και Foxconn φέρονται να συνεχίζουν την παραγωγή του μέχρι τα μέσα του 2015. Οι πληροφορίες συμφωνούν με τις αναφορές της KGI Scurities που υποστήριζε ότι η Apple αποσύρει το iPhone 5c.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μαζί με το iPhone 5c θα σταματήσει και το iPhone 4s αν και οι δυο συσκευές τα πηγαίνουν πολύ καλά σε αναδυόμενες αγορές. Αυτή η αλλαγή θα σημαίνει ότι όλα τα smartphone της Apple στο εξής θα έχουν Touch ID τεχνολογία.

Το iPhone 5c αν και τα πήγε σχετικά καλά καταφέρνοντας να ξεπεράσει σε πωλήσεις αρκετές ανταγωνιστικές συσκευές, ποτέ δεν απέδωσε αυτά που περίμενε η Apple. Το πλαστικό look που υιοθέτησε η Apple δεν άρεσε σε σχέση με το πιο premium αλουμίνιο και η τιμή δεν ήταν και η πιο χαμηλή.

iphone 5c stops production, iPhone 5c, πληροφορίες ότι η Apple σταματά την παραγωγή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vassilis

Είναι και το i-Phone 5 στη μέση με απουσία Touch ID.

BraveNewWorld

vassilis η apple σταματησε περσι την κυκλοφορια του iphone. Αμα μπεις στο site δεν μπορεις να το αγοράσεις https://www.theverge.com/2013/9/10/4714994/iphone-5-discontinued-iphone-4s-free-on-contract

Than

Το 5c πιστεύω πως ηταν μια αστοχία της Apple. Ήθελε να βγάλει τη πρώτη low badget συσκευής της, το έκανε πλαστικούρα με χαμηλά specs αλλά πάλι η τιμή ηταν τσιμπημένη.

Χρήστος

θεώρησε low budget το iPhone 5C, ενώ είχε μόνο 100 ευρώ διαφορά προς τα κάτω από το κορυφαίο iPhone 5S.

Low budget πλαστική συσκευή με τόση μικρή διαφορά από το κορυφαίο της 🙂

Καμιά φορά απορώ με τη θερμοκρασία που έχουν στο πλανήτη τους εκεί στο Cupertino.

Συμεών.

Σιγά το τηλέφωνο ας το έκανε 200€ να μπορείς να το αγοράσεις να βγάλει και κέρδος σιγά μην δώσει κανείς 400 € για πλαστικό iphone.

X

Καλά κάνει και το αποσύρει αλλά όσοι μιλάνε για πλαστικούρα προφανώς και δεν το έχουν πιάσει στα χέρια τους και νομίζουν ότι είναι κάτι σαν τα αντίστοιχα Android η αλήθεια όμως είναι ότι το 5C είναι μια χαρά στιβαρή κατασκευή και πλαστικούρα δεν δείχνει με τίποτα (αν και είναι) φυσικά ο επεξεργαστής είναι γερασμένος και σίγουρα με το IOS 9 θα έχει προβλήματα οπότε σιγά σιγά να φεύγει φυσικά αυτή απόσυρση θα ρίξει ακόμη περισσότερο την τιμή του πολύ καλού 5s που θα είναι τέλεια αγορά 😉

giannogeorge

Καμμία σχέση με πλαστικούρα το 5C, το έχει ο φίλος μου. Ειναι μια πραγματικά άριστη και στιβαρή συσκευή. Αν το έχεις πιάσει στα χέρια σου το καταλαβαίνεις αμέσως αυτό. Απλώς δεν είναι από αλουμίνιο, όπως το 5S.

Parastas

Η Apple ποτέ δεν αναφέρθηκε στην ένα λόγω συσκευή ως low budget..
αναρωτιέμαι πώς βγάλανε όλοι αυτό το συμπέρασμα.

Αποστόλης Ρόδος

Αφού δεν αναφέρθηκε σε low budget συσκευή γιατί την έβγαλε τότε? Για να ανταγωνιστεί σε πλαστικό τις υπόλοιπες?
Βεβαίως και ήταν αστοχία της και μάλιστα με specs του iPhone 5 που ήταν μια χαρά και υπήρχε ακόμα στην αγορά.

j

@Αποστολης Ρόδος βγήκε σαν ενα φθηνότερο πεντάρι. Όχι σαν low budget. Λοιπόν επειδή έχει φίλος το 5c έχει δίκιο ο @X. Σαν ποιότητα ειναι φοβερά καλό και εγώ με το 4s τολμώ να πω πως το ψηλό ζηλεύω 😄

Parastas

Για αυτούς που θέλουν χρωματιστό iPhone.. Και έτσι το προμοτάρει..

naxxxman

Παντός η apple θα μπορούσε να βγάλει ενα low budget iPhone 6c ας πούμε, με τον ίδιο επεξεργαστή, μπαταρία και οθόνη, αλλά με κατώτερης ποιότητας κάμερα, ηχείο, και φυσικά πλαστική κατασκευή. Και να το κόστος του είναι χαμηλότερο απο 300€/$, και να έχουν και κέρδος. Αν η κατασκευή ένως iPhone 6 κοστίζει περιπου 160-170 $ όπως μάθαμε, με το αλουμίνιο, το ζαφείρι και το fingerprint scanner, αν τα αφαιρέσουμε αυτά η τιμή του θα είναι τουλαχιστον 35-40 δολάρια μικρότερη. Το κέρδος που θα είχαν θα ηταν τεράστιο.

Παντός μπορεί να το κανει άνετα. Έχει και το όνομα, και την ποιότητα.

Anima mundi

Το πλαστικό ήταν ένα από τα καλύτερα της αγοράς και τα χρώματα ήταν επίσης πολύ πετυχημένα.
Ολες οι ναυαρχίδες έχουν τα κλασικά χρώματα (άσπρο,μαύρο,ασημί,χρυσό) ενώ το 5c έδινε κάτι το διαφορετικό,αλλά σε καμία περίπτωση δεν άξιζε η αγορά του.!
Εγώ πάντως ένα iphone με σώμα και χρώματα τύπου 5c αλλά με μεγαλύτερη οθόνη το τσίμπαγα.!

Mrk

Επρεπε έξ αρχής να ειναι χαμηλά η τιμή. Αλλα αντί να κατεβάσει τιμή για κάποιον που δεν εχει την οικονομική δυνατότητα να “πει και αυτός οτι εχει iphone”, θελει να το αποσύρει.
(Παιδιά χωρις καμία παρεξήγηση)

alexander

Εαν καποιος θεωρει πλαστικη κατασκευη τοτε τι να πουμε για τα samsung που πρεπει να παρει βραβειο οσκαρ που τα περισσοτερα ειναι σκετη πλαστικουρα ειμαι κατοχος iphone 5c κ το βρισκω μια χαρα εγω προσωπικα δεν νοιωθω οτι ειναι πλαστικο κ μου αρεσει πολλη η αισθηση του στο χερι μου

Power.up

Όπως και να έχει όλα τα μοντέλα της Apple εκτός από τα iphone6 είναι πλαστικούρες (“premium plastic”! όπως λένε και οι ίδιοι! ) όπως και οι άλλες εταιρίες.
Και καλά το σκέτο iphone6 αλλά καλύτερα να προσέχουν όσοι έχουν το iphone 6+ διότι δυστυχώς λυγίζει !

Αγγελος Τ.

Για μισο…εγω θελω να αγορασω το 5c το καλοκαιρι του 15 απο skroutz…δεν θα μπορω η θα μπορω μεχρι να τελειωσουν τα αποθεματα;;;

Tom

Άγγελε μέχρι να εξαντληθεί θα μπορεις. Ακομα και το 5 μπορούμε να βρούμε σημεριν ημέρα. Επίσης καλύτερα να πάρεις το 5 το ίδιο κινητο με καλύτερη εμφάνιση ειναι. Εκτός αν θες χρώματα οπωσδήποτε

Αγγελος Τ.

@tom OK ευχαριστω!!!

θοδωρης

λοιπον εγω βλεπω συνεχεια σχολια με το iphone 5c ολοι λενε οτι ειναι χαλια λιγα σχολια ειναι καλα εγω ειμαι κατοχος iphone 5c 16GB ios 9.0.2 και ειναι μια χαρα και δεν ειναι ομοιο με τον iphone 5 γιατι το 5с εχει καλυτερη μπαταρια και καποιες μικροβελτιωσεις δεν μπορεις να το πεις ομοιο κατανοω οτι πολλους χρηστες τους πειραξε το πλαστικο αλλα ειναι πολυ ευχαριστω σε κρατημα στο χερι γενικα δεν συμφωνο μα τα αρνητικα σχολια ειναι ακριβο οταν βγηκε αλλα μετα κατεβηκε η τιμη του αλλα και παλι δεν υπηρχαν ακομα καλλα σχολια

Daniel Vergos

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, όπως όλοι ξέρουμε η Apple είναι μπροστά, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα μιας και είναι και οι εποχές τέτοιες να πάρω για παράδειγμα το 6 ή 5s και έλεγα για το 5c το οποίο το βρίσκω στα 260€ και υα ήθελα τις γνώμες σας !!!!! Ευχαριστώ πολύ
Περιμένω απόψεις 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.