iPhone 5S και 5C, Τι πωλήσεις αναμένονται;

Οι οικονομικοί αναλυτές λατρεύουν τους αριθμούς, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Οι αριθμοί σε αυτό το άρθρο έχουν να κάνουν με το iPhone, τόσο με τις προηγούμενες εκδόσεις του, αλλά και τις πιο πρόσφατες, δηλαδή το iPhone 5C και 5S, τα οποία για πρώτη φορά στην εμπορική ιστορία της Apple ξεκινούν ταυτόχρονα την πορεία τους στην αγορά.

Το iPhone 3GS είχε πουλήσει περισσότερες από 1 εκατομμύριο συσκευές την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, ενώ το iPhone 4 είχε φτάσει τις 1.7 εκατομμύρια πωλήσεις. Το iPhone 4S τα είχε πάει ακόμα καλύτερα, σημειώνοντας 4 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του και το iPhone 5 είχε πουλήσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια συσκευές. Μην αρχίσετε, τώρα να συνδέετε τον αριθμό δίπλα στη λέξη iPhone με τις πωλήσεις, αγαπητοί αριθμολάγνοι!

Παραμένει το ερώτημα: τι θα γίνει τώρα που η Apple έχει δύο μοντέλα στην αγορά; Αναλυτές εκτιμούν ότι θα δούμε 5 με 6 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο και για τα δύο μοντέλα. Υπάρχουν και πιο αισιόδοξες προβλέψεις που κάνουν λόγο για 4.5 εκατομμύρια πωλήσεις για το 5C και 3.2 εκατομμύρια 5S, φθάνοντας στο σύνολο τις 7.7 εκ. συσκευές.

Για κάντε και εσείς τις προβλέψεις σας. Ποιο από τα δύο μοντέλα πιστεύετε ότι θα πουλήσει περισσότερο;

iPhone, iPhone 5S και 5C, Τι πωλήσεις αναμένονται;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick

Ας φτιαξουνε μια φορα το ios 7 με τα bugs που το λαγκαουν και βλεπουμε

azriel84

Το 5C ξέρουμε ήδη από “πηγές” ότι θα το προωθήσουν δραματικά περισσότερο σε σχέση με το 5S άρα τα 3.2 εκατομμύρια για το 5S μου φαίνεται λίγο υπερβολικό. Εγώ θα έλεγα 4-4.5 εκατομμύρια 5C και 2-2.5 εκατομμύρια 5S.

MEDS

Για 100 ευρώ λιγότερα, δεν αξίζει να πάρει κανείς το iPhone 5C.

Και μη πολύ πιστεύετε τους αριθμούς πωλήσεων που λένε, το iPhone 5C στη πραγματικότητα είναι όσα iPhone 5 δεν πούλησαν, τους έβαλαν μια πλαστική πλάτη και τα έκαναν -καινούρια-. Γι’αυτό και δε πωλείται πλέον το iPhone 5, όλα τα εξαρτήματα πήγαν στο iPhone 5C.

azriel84

@MEDS

Έτσι και αλλιώς το 5 θα το πουλούσαν 100$ φθηνότερα με την έλευση του 5S, το ότι του αλλάξανε πλάτη και χρώμα δεν λέει κάτι. Επίσης ο διαφορετικός εσωτερικός σχεδιασμός του 5C σε σχέση με το 5 με κάνει λίγο δύσπιστο στη σκέψη πως αποσύρανε το 5 το «διαλύσανε» και το δίνουν τώρα σαν 5C. Το ότι η γραμμή παραγωγής του 5 πήγε τώρα στο 5C είναι αναμενόμενο. Όπως και να χει, πωλήσεις είναι, σε λίγες μέρες θα ξέρουμε.

Τώρα όπως λες, ποιος θα πάρει το 5C και όχι το 5S με τόσο μικρή διαφορά τιμής είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

GiannisMix

Εγω συμφωνω με MEDS κ πιστευω οτι το 5S θα κανει περισσοτερες πωλησεις. συγκεκριμενα το χρυσο-σαμπανιζε θα πουλησει σα ζεστο καρβελι ψωμι..

Billys

Το γελιο θα πεσει οταν σκασει μυτη πρωτο το 5c και αρχισουν οι καθυστερησεις για το 5s . Στις πρωτες χωρες δεν νομιζω να συμβει αυτο , αν και δεν ειναι απιθανο , αλλα σε χωρες οπως η Ελλαδα , ειναι αναμενομενο γεγονος .

azriel84

Και η απάντηση είναι “πάνω από 9 εκατομμύρια συσκευές 5C και 5S το πρώτο τριήμερο διάθεσης”. Αυτή η Apple τον κατήφορο έχει πάρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.