iPhone 5S και iPhone 5C πληροφορίες για τη χωρητικότητα της μπαταρίας τους

Στην χθεσινοβραδινή παρουσίαση των νέων iPhone 5S και iPhone 5C η Apple υποσχέθηκε ότι έχει αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους (εννοεί σε σχέση με το τωρινό iPhone 5) χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χωρητικότητα τους. Σήμερα μαθαίνουμε ακριβώς τα specs αυτών.

Το iPhone 5S έχει μπαταρία 1570mAh και το iPhone 5C έχει μπαταρία 1507 mAh. Το iPhone 5 έχει μπαταρία 1440 mAh. Σίγουρα η Apple δεν εννοούσε ότι η αύξηση στη διάρκεια της μπαρίας των νέων iPhone επιτεύχθηκε μόνο χάρη σε αυτή την μικρή αύξηση στα mAh αλλά το ρόλο τους θα παίξει και η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 7 που ίσως και να αυξήσει και αυτή του iPhone 5 όταν αναβαθμιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

iPhone 5S και iPhone 5C μπαταρία, iPhone 5S και iPhone 5C πληροφορίες για τη χωρητικότητα της μπαταρίας τους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
J

Μην νομιζετε πως η μπατ. ειναι λιγη. τα ios δεν ειναι βαρια σαν τα android και γι αυτο δεν θελουν πολυ μπαταρια

Μάκης

εμένα του 4ς μου κράταγε περισσότερο απ’ότι το gs4 που έχω τώρα! όσα ποιο πολλά έχει ένα κινητό τόσο το χειρότερο, γι’αυτό λίγα και ΚΑΛΑ!

Darth

@ J όταν ένα τεράστιο ποσοστό από μπαταρία τρώει οθονη………… δεν γλιτώνεις πολύ αν εχεις android η ios η ότι άλλο θες (αν είναι χωρίς πρόβλημα)

4s που εχω για δεύτερη συσκευή σαι ίσα 4 ώρες βγάζει οθονη…….. so………..

3 τρόποι για την ώρα υπάρχουν για να εχεις καλή αυτονομία (όχι σε stand by)

1, να εχεις συσκευή μονιμα στην πρίζα (ο ποιο σίγουρος)
2. πάρε μεγάλη συσκευή = μπόλικος χώρος για να μπει μεγαλύτερη μπαταρία
3. σκότωσέ όλους όσους έχουν συμφέροντα από τα πετρέλαια ώστε να σταματήσουν να μπλοκάρουν την ανάπτυξη μπαταριών

Gleft

@Darth ωραιο το 3ο!! αλλα περα απ την πλακα, τα SoC γινονται ολο και πιο οικονομικα, αλλα οι οθονες μεγαλωνουν (σε αναλυση, και αραπερισσοτερα πιξελ πρεπει να τραφουν!) αλλα οι μπαταριες εξελίσονται με πολυ μικροτερους ρυθμους.

tiamat

αυτη ειναι μια απαραδεκτα μικρης χωρητικοτητας μπαταρια, δε ξερω τι σκεφτονται εκει στην apple πραγματικα ομως!

Stavros

@Μάκης

Και τοτε γιατι πηρες το S4? Ειναι η πιο αλπη σκεψη μου και την προτιμω απο το να σου εξηγησω πως η αυτονομια ειναι με βαση την χρηση.

mitsaras

Καλά ρε παιδιά μπορεί να μου πει κάποιος για ποιο λόγο πωλείται 800 euro αυτό το τηλέφωνο. Η μάλλον πείτε μου τη έχει πάνω και δικαιολογη τα λεφτά του.

tiamat

τιποτε δεν εχει mitsaras ,ισα- ισα που ειναι πολυ πισω τεχνολογικα και στο τι προσφερει στον χρηστη και μαλιστα εφοσον κατασκευαζεται εξ’ολοκληρου στη κινα στα εργοστασια της foxconn θα μπορουσε να ειχε κερδος ακομα και αν πουλουσε τα iphone 250 ευρω…

παρολα αυτα τα εξακολουθει να τα ξεκιναει απο 800ευρω σε καθε νεο λανσαρισμα τους

Fanis

@Μάκης
εν μερη εχεις δικιο σε αυτο αλλα τοτε γιατι να πληρωνεις μια απλη συσκευη για τουμπανο;;;;;;

Αλέξανδρος

Παιδιά, στην Αμερική το 5s κάνει 480 ευρώ, δεν είναι τόσο η Apple που μας κλέβει αλλά κυρίως το κράτος και οι ελληνικές αντιπροσωπειες… Συμφωνούν να το έχουν όλοι 749 για παράδειγμα με στόχο το κέρδος…

agvp

@tiamat
ε όχι και δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον χρήστη το iphone σε σχέση με τα άλλα κινητά, μην τρελαθούμε τελείως. ουτε είναι πίσω τεχνολογικά. ένα κινητό δεν χρειάζεται να έχει 800 πυρήνες για να είναι καινοτόμο. οι περισσότερες “καινοτομίες” άλλων εταιρειών (βλέπε Samsung) είναι για εφέ (όπως δηλαδή και τα δαχτυλικά αποτυπώματα του iphone 5s). αυτά από μένα φιλικά.

ΥΓ: έχω Nokia Lumia 620

Tomas

Εγω ενα εχω προσεξει τοσο καιρο σε αυτο και στα παροιμια sites.Κατα κυριο λογο,για να μην ειμαι και απολυτος,οσοι εχουν samsung, η κατι αλλο,κατηγορουν το iphone και αυτους που το περνουν,Ενω αυτοι που εχουν το iphone δεν ασχολουνται με κανεναν και σχεδον δεν μπαινουν καν στο κοπο να σχολιασουν.Κατι σημαινει νομιζω αυτο….

vkrd

Ούτε μεγάλη μπαταρία βάλανε? Αυτά είδαν και οι μέτοχοί και άρχισαν να πουλάνε. 5% σε μία μέρα μετά την ανακοίνωση έχασε η μετοχή τους χτες μετά την παρουσίαση…

Αποστόλης Ρόδος

Εγώ θα ήθελα να έβλεπα την ανταπόκριση που θα έιχε ένα iPhone 5s με περασμένο Android 4.1.2 και το αντιθετο… πχ iOS 7 σε ένα galaxy s4 ας πούμε… 😉
Θα είχε απίστευτο ενδιαφέρον να βλέπαμε πως θα ανταποκτρινόντουσαν οι συσκευές συγκρινόμενες και με τα πρωτότυπα τους…. ΚΑΙ ΤΕΛΊΚΑ… τι πληρώνουμε στον κατασκευαστή 700 euro? … HARDWARE, SOFTWARE Ή ΦΟΥΜΑΡΑ?

Χρήστος Παπαβασιλείου

Εκατό φορες το εχουμε πει. IOS Android WP8 . Το καθένα είναι ξεχωριστό. Μη τα συγκρίνουμε απλα και μόνο επειδή είναι στη κατηγορία των smartphone. Αν θες iOS γιατι το iOS αξίζει οπως και τα αλλα δυο λογισμικά θα πάρεις iPhone, αν θες Android θα πάρεις google nexus (προσωπικά θεωρώ τα nexus τους καλύτερους αντιπροσώπους android) και αν θες WP8 θα πάρεις Nokia μιας και πλέον είναι της Microsoft. Οσο για τιμές ας μη μιλάμε για Έλλάδα γιατί εδώ ειναι λες και ζούμε σε άλλο πλανήτη.

Κάτοχος lg nexus 4

Darth

@Αποστόλης Ρόδος αν βάλεις και στα δυο pure android και τα δυο θα πετάνε μετα θα εξαρτηθεί τι εφαρμογές θα βάλεις και κατά πόσο επεξεργαστική δύναμη απαιτούν και ram κλπ κατα ποσω έχουν απαίτηση παραμονής μονιμα στην μνήμη σαν υπηρεσίες (μόνο για andoiid αυτό καθώς εφαρμογές τύπου ftp server κλπ δεν υπάρχουν για ios και χίλια άλλα δύο
με λίγα λόγια το inteface me pure android θα είναι σφαίρα και χωρίς κανένα lag

τώρα αν βάλεις κάνα touchiz κλπ και τα δυο θα τα λιώσει και τα δυο και lag θα δεις και οτι άλλο περιμένεις όπως και να πάρεις τα περισσότερα custum interface των κατασκευαστών είναι bloated εξαίρεση αποτελεί htc (πλέον γιατί παλιά…..) meizu/xiaomi/oppo sony/samsung είναι συνώνυμο στο bloatware lg κάπως την παλεύει σε αυτόν τον τομέα

Notis

Με το 3G/LTE μονίμως ανοιχτό, ο φορτιστής έχει γίνει προέκταση του χεριού μου…η μπαταρία στεγνώνει και ισα π βγάζω την ημέρα με το 5αρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.