iPhone 5S, Η οθόνη του θα έχει διπλάσια pixels από το 5άρι

Από την Κίνα έρχεται η φήμη-πληροφορία ότι το επόμενο μοντέλο iPhone 5S θα εξακολουθεί να έχει οθόνη 4 ιντσών αλλά θα αποκτήσει διπλάσια pixels (συνολικά θα έχει 1.5 εκ. pixels). Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ελάχιστο περιθώριο (bezel) μεταξύ οθόνης και εξωτερικού σασί της συσκευής. Τι άλλο περιμένετε να έχει το επόμενο iPhone;

iPhone 5S, iPhone 5S, Η οθόνη του θα έχει διπλάσια pixels από το 5άρι

iPhone 5S, iPhone 5S, Η οθόνη του θα έχει διπλάσια pixels από το 5άρι

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

163 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Akn

Πολύ ωραίαααα 🙂 σκεφτόμουν να πάρω το 5 αλλά μάλλον το 5s θα πάρω

tasos

θα αφησει μυθο αν ισχυουν αυτα.το μικρο bezel κανει την διαφορα στην εξωτερικη εμφανιση και η οθονη θα ειναι απο αλλο πλανητη για ακομη μια φορα

Νικόλας

Αφου ήδη το ανθρώπινο μάτι δεν μπορει να διακρίνει τα pixel στην οθόνη του iphone, τι διάφορα θα κανει αυτη η αναβάθμιση? Θα βλέπουμε κατι διαφορετικά, καλύτερα?

mauros

Τι άλλο περιμένετε να έχει το επόμενο iPhone;

ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ

Gianni

Η οθονη μια χαρα ειναι. Νομιζω οτι το βαρος θα επρεπε να το ριξουν στη διαρκεια της μπαταριας. Εκει ειναι το επομενο στοιχημα…

Lambros

Δηλαδή η οθόνη θα έχει ανάλυση 2272×1280 pixels στις 4 ίντσες;Θα τα σπάει κυριολεκτικά.Καλύτερη και από τις Full HD.

costasckn

δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο και να παραμείνει στις 4 ιντσες….

Δημήτρης Κ.

Γιατί να το κάνει αυτό και να επιβαρύνει τζάμπα την GPU?

george

θα είναι ενδιαφέρον η οθόνη του iPhone5s με την οθόνη του HTC One

Γιωργος

θα εχει μεγαλη διαφορα….αν κοιτας την οθονη με μικροσκοπιο!!

Alexis

Δεν αξιζει τον κοπο, καλυτερα να μεγαλωσουν την οθονη και να παραμείνουν στα ιδια ppi παρα με 4αρα οθονη να εχουν διπλη αναλυση.. Το μεγαλυτερο στοιχημα ειναι οντως η μπαταρια!

Νιο

Διπλασια pixel και μπαταρια που θα κραταει μια ωρα… χαχαχαχα γιατι τι μπαταρια να χωρεσουν στις 4 ιντσες? τι cpu κ gpu? μαλλον ακυρο Κωστα. 4.5 ιντσες θα το πανε απλα μαλλον οι πληροφοριες λενε οτι θα κρατησει το μεγεθος που εχει τωρα γιατι δεν θα εχει bezels. Για μενα καλυτερα ετσι.

Νιο

Παρεμπιπτοντως το ανθρωπινο ματι εχει αναλυση περιπου 586MP

alepou

Αν δεν έχει περιθώρια στις άκρες=άλλο σχήμα=iPhone 6 προφανώς με 4.5” αλλά στο μέγεθος από το 5αρι απεπλατισμένο και χωρίς home button

sosimple

Μετα διαμαρτυρεστε που σας λένε πρόβατα.. Όταν φωναζετε γουαου, για κάτι που καμία διάφορα δε θα είχε.. Κατα 95% θα αποδειχθεί φήμη η είδηση.. Για τον απλούστατο λογο, οτι τα ppi στο iphone 5 αγγίζουν το όριο της τέλειας όρασης.. Με λιγα λογια, όσο και να αυξήσεις τα ppi απο εκεί και πέρα, δε θα δεις απολύτως καμια διάφορα.. Εκτός και αν σου δώσουν και ενα μεγενθυτικο φακό μαζί..

Γιώργος GT

Όμορφο κι απέριττο το 5άρι δε λέω,μα μια μεγαλύτερη οθόνη ίσως (4,3” θα ήταν πολύ καλά για μένα τουλάχιστον) και ένα ποιο παραμετροποιήσιμο UI από το κουρασμένο πλέον Fix που με ανόητη επιμονή (κατ’ εμέ) συνεχίζει το μηλαράκι (φυσικά μαζί με την σταθερότητα του λειτουργικού,της το αναγνωρίζουμε όλοι αυτό άλλωστε φαντάζομαι πλύν των κολλημένων και εγωιστών) να το πουλάει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑΑΑΑΑ…. Όλα τα υπόλοιπα που ανακοινώνουν παπαγαλάκια και μη,στα διάφορα άρθρα έγκυρα και μη,διαβάζονται ευχάριστα αλλά και ακούγονται εξίσου ευχάριστα…!
(Δε ξέρω βρε παιδιά,αλλά νιώθω πως στην Apple είναι σαν να πηγαίνεις να αγοράσεις ένα πανάκριβο αυτοκίνητο αρκετών χιλιάδων ευρώ και να σου λένε στη μούρη με θράσος,ξέρεις τσιμπιτέ δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε τα ζαντολάστιχα.Ούτε καν την ταπετσαρία σου βρε αδελφέ να βάλεις λίγο χρώμα στην ζωή σου αν το θες!!!???)Έλεος πια και φυσικά δεν κατηγορώ κανέναν για της επιλογές του.
”Κάτοχος Note2”

Conx

Αν δεν κάνω λάθος το iphone 5 έχει γύρω στα 332ppi+- ακόμη και να πάει στα 600+ τι διαφορά θα καταλάβουμε….?? καμία προσωπικά έχω το s3 και πραγματικά άμα δεν κολλήσω το μάτι μου στην οθόνη δεν διακρίνω πιξελ ξεχωρα….ας κοιτάξουν στις οθόνες να βελτιώσουν την καταναλωση και την πιστότητα στα χρώματα, γωνία θέασης, και δυνατότητα αναγνωσης στον ήλιο και να σταματήσουν τις πιξελομαχίες…απλά πλέον δεν έχει νόημα αμα δεν μπορούμε να διακρίνουμε την διαφορά απλά καίει περισσότερη μπαταρία..

Νιο

Τα 300 ppi συμφωνα με την apple παιζουν ρολο οταν κρατας το κινητο απο τις 12 ιντσες… Αν εσυ το κολλας στην μουρη σου τοτε αλλαζουν τα πραγματα κ τα ppi πρεπει να ανεβουν μεχρι να φτασουν την true retina κ οχι την apple retina… οποιος ξερει λιγα αγγλικακια μπορει να διαβασει ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο εδω
https://www.cultofmac.com/173702/why-retina-isnt-enough-feature/

makis88

Λογικά δεν θα αλλάξουν κάτι ιδιαίτερα αλλά θα βελτιώσουν το υπάρχον μοντέλο ως συνήθως και θα παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στην επόμενη γενιά. Το θέμα είναι τι θα αλλάξει στο ios7 εκτός απο το flat design.

forneverarrow

Δηλαδή πόσο μικρά θα είναι τα γράμματα αν διπλασιάσουν την ανάλυση με την ίδια διαγώνιο? απο την άλλη, δεν θέλω να δω το iPhone να γίνεται άλλη μια σαγιονάρα όπως τα αλλά των 4,7+ ιντσών. Οι 4 ιντσες είναι ιδανικό μέγεθος. Έχω Galaxy S3 mini και δεν το ξεκολλάω απο το χέρι μου. Αρχικά δοκίμασα το μεγάλο S3, αλλά δεν με βόλεψε το μέγεθος και έτσι πήρα το mini. Στα specs μπορω να κάνω υποχώρηση, στην εργονομία όμως όχι.

Αν μεγαλώσει και η apple το iPhone καήκαμε μετά… Ακόμα και οι κινεζιές των 100€ θα βγαίνουν με 4,3″ και άνω λόγω μόδας!

P@NOS

Lambros διπλάσια pixels λέει οχι ανάλυση!! η ανάλυση που έγραψες έχει τετραπλάσια pixels!!!
Η ανάλυση του θα είναι λογικά κάπου στα 1700×850 και θα έχει περίπου 470 ppi…δηλαδή όσο σχεδόν και το HTC ONE..
Τίποτα καινούργιο και πρωτοποριακό!!

katsoulis

Μακρι να πανε στις 4.3 ιντσες δε σωστη διαγωνιο… εκει να δειτε τι χαμο θα κανει…για μενα η οθονη και ειδικα η αναλογια της ειναι το μεγαλυτερο μειονεκτημα του 5 ,κατα τα αλλα…δεν εχει αντιπαλο…ποιοτητα κατασκευης ,οθονη response,εφαρμογες…ειναι κινηταρα.
Επισης λενε και για νεο home button…ελπιζω να ισχυει και αυτο…και στο 5αρι δυστηχως ειναι το ποιο αδυναμο σημειο.
Αντε μωρη apple

karafoul

Όλα καλά με την apple αλλά κάποτε πρέπει να αλλάξει και εμφάνιση (εξωτερικά αλλά και το UI της)

Αποστόλης Ρόδος

Οι εξελίξεις στο 5s θα είναι μικρές… θα έχει ακριβώς το ίδιο design, θα αναβαθμιστεί η κάμερα σε mp και θα λανσάρουν το iOS 7 με κάποιες καινοτομίες, με τις οποίες θα γελάμε όσοι δουλέυουμε χρόνια το Android.

Μακάρι βέβαια… να βλέπαμε κάτι πολύ εξελίξιμο και να ανέβαινε ο πήχης ψηλότερα για το καλό των καταναλωτών. Προσωπικά δεν περιμένω πολλά πράγματα σε hardware (σε σχέση με τον ανταγωνισμό) αλλά ευελπιστώ να δω σε software.
Το ιΟS θέλει δουλειά… οι συσκευές είναι πολύ καλές.

jimo

ένα iPhone με το ίδιο μέγεθος και μεγαλύτερη οθονη με μεγαλύτερη ευκρίνεια θα κάνει πάταγο και θα αφήσει πολύ ανταγωνισμό για άλλη θα φορά πίσω του! Επίσης η σταθερότητα του iOS είναι αξεπέραστη μακάρι να μείνει το ίδιο με μικρές αλλαγές και να υπάρχει το JAILBREAK τα androi δεν το φτάνουν ούτε με χίλια ζόρια ! χωρίς jailbreak μας τα χαλάει λίγο !

πάντως με μικρότερα bezel θα κάνει πάλι το θαύμα της η apple και θα τρηβουμε με τα ματιά μας !

iceman

η “μαχη” των ιντσων, και των “ppi”, !!!! πως γινεται με μια οθονη 4 ιντσων, 360 x 640 και μονο 180 ppi, να εχω αριστη θεαση κατω απο το ηλιο, πραγματικη αποδοση χρωματων και στις εικονες και το βιντεο και ξεκουραστη οσο και απροβληματιστη πλοηγηση στον browser…. (nokia 808). ολο αυτη η παρασταση που εχει στηθει με τα ppi και τις fhd οθονες, ειναι μονο για marketing και τιποτα αλλο, που πραγματικα δεν προσφερουν τιποτα απολυτως στο τελικο χρηστη.

Λεωνίδας

Η apple το χάνει το παιχνίδι χρόνο με το χρόνο…Σήμερα είδα ένα iphone 4s ενός φίλου και ειλικρινά μου φάνηκε πολύ ξεπερασμένο με όσα κυκλοφορούν σήμερα σε σχέση με το τα χαρακτηριστικά και τις τιμές φυσικά…Βασικά η apple πρέπει να βρει τη μαγκιά να τα αλλάξει όλα.Ρίσκο βέβαια…

Παπαδοπουλος Γεωργιος

@ Αποστολης Ροδος

Το android θελει δουλεια..
Το ios ειναι φτασμενο λειτουργικο που αξιοποιει τοσο καλα το hardware που ριχνει στ αυτια σε συσκευες με πολλα περισσοτερα specs που στο κατω κατω επιβαρυνουν την μπαταρια..

Οι αλλαγες που θα κανουν, επειδη πανω κατω διαβασα περι τινος προκειται, θα το κανουν ακομα πιο ελαφρυ.. Για πες μου τωρα θα γελας μετα που θα λανσαρει το πιο οικονομικο iphone και θα τρεχει καλυτερα απ το s4? (τροπος του λεγειν μην πιαστεις απ το τελευταιο αλλα καταλαβαινεις τι θελω να πω)..

Νιο

Παπαδοπουλε κ τα windows phone 8 τρεχουν απροβληματιστα. Ειπαμε αλλο κλειστο κ αλλο ανοιχτο λειτουργικο. Αλλο να σε βαζω σε ενα εργοστασιο κ να κανεις μονο δυο κινησεις ολη την μερα κ αλλο να σε βαλω σε ενα μαγαζι να κανεις τον διευθυντη τον προισταμενο την καθαριστρια να εξυπηρετεις κοσμο να σηκωνεις τηλεφωνα να πληρωνεις την τραπεζα κ ολες τις εξωτερικες δουλειες. Φυσιολογικο ειναι κατα την διαρκεια της μερας να φας κ ενα κολλημα.. αλλα τα κανεις ΟΛΑ…..

el-delamounpan

Ρε αλλαξτε κινητο και παρτε κανα S4 να βρειτε την υγεια σας και αστε την φολα το i-χασουphone στην ησυχη πτωση των πωλησεων του

jimo

@Nιο ενα πραγμα θα πω μονο προσ αμαπτηση σου !!!! JAILBRAKEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

Δεν π[ιστευω να γινει συντομα αλλα καποια στιγμη η ΑPPLE ελπιζω να το επιτρεψει !! Μεχρι τοτε το android σε σχεση με το jailbroken iphone θα ειναι πολυ πισω !

spyros

@jimo συμφωνω μαζι σου γιατι ειμε κατοχος και των 2 λειτουργικων αλλα ρε φιλε ενας απλος χριστης δεν ειναι ευκολο να ασχολιθει με το jb και να κανει τα δικα του ενω στο android τα εχει με την ενεργοποιηση της συσκευης αυτο ειναι το θεμα μας

JohnWave

Ας αθετήσει η Apple τα όσα έχει πει περί ιδανικού μεγέθους οθόνης και ξανασχολούμαστε μαζί της.

Παπαδοπουλος Γεωργιος

@ Νιο Συμφωνω απολυτα φιλε ομως δε καταλαβαινω γτ να το θεωρησω μειονεκτημα… Εφοσον με ικανοποιει η συσκευη μου και ειναι κ απροβληματιστη ας διορθωθει το android.. @ el-delamounpan Μεταβαση απ το 4s εκανα στο samsung galaxy s4.. Το κρατησα 3 βδομαδες γτ απλα δε με βολευε και γτ απλα δεν ειναι iphone.. Πως να με βολεψει την ωρα που ειμαι στο δρομο που δε φαινοταν τιποτα λογω ηλιου αλλα κ στο αυτοκινητο που πρεπει να αφησω το τιμονι για να δουλεψω πχ shazaam να βρω κανα τραγουδακι.. Κινητο και παει και τερμα δεν θεωρω 5ιντσες συσκευες.. Και δεν εχω ιδεα γιαποιους τα βγαζουν κ ολας κα8ως ειμαι 1,95 και δε το μπορουσα αυτο το πραγμα.. Ενταξει ειναι φοβερα αν καθεσαι ολη την ωρα σπιτι και στο γραφειο. Αν εισαι εν κινηση ομως σε πειραζει στα νευρα.. Οσο κ αν δε θελετε να παραδεχεστε τιποτα το iphone εχει το ιδανικο μεγεθος για χρηση με το ενα χερι και μονο… Κ ελπιζω να κρατηθει εκει.. Οσο για τα wp καλα και χρυσα (ειχα κ ολας ενα htc) αλλα το οικοσυστημα δεν μπαινει σε συγκριση με αυτο της apple.. Α και κατι που ξεχασα το οικοσυστημα του android θελει πεταμα κ ειμαι… Συνέχεια »

Αρης

Για διπλάσια pixel μιλάει το άρθρο και όχι για διπλάσια ανάλυση. Τα 1,5 εκατ. pixel μεταφράζονται σε περίπου 1600*900 pixel.

Βέβαια όπως όλοι γνωρίζουμε την apple θα είναι κάτι σαν 1589*891.

JohnWave

@Γιώργο Παπαδόπουλε, οι 4 ίντσες είναι οι ιδανικές για σένα αυτή τη στιγμή γιατί αυτές έχεις συνηθίσει.Όταν η Apple βγάλει οθόνη από 4,3 έως 4,7 θα δεις ότι μετά από κανένα μήνα χρήσης θα το συνηθίσεις και θα σου φαίνονται οι 4 ίντσες όπως σου φαίνονται τώρα οι 3.5, λίγες δλδ.Είμαι 1.90, δεν έχω δαχτυλάρες και χειρίζομαι άνετα με το ένα χέρι το κινητό μου που είναι 4,7.Ξέρω ότι δεν μπορώ να σε πείσω αυτή τη στιγμή αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πειστείς στο μέλλον όπως όλοι που πήγαμε σε περισσότερες ίντσες και πλέον οι 4 μας φαίνονται πολύ λίγες. Επίσης όσο αφορά το επιχείρημά σου περί amoled,ναι ισχύει ότι οι amoled δεν είναι καλές στο φως ήλιου αλλά να ξέρεις ότι δεν υπάρχει μόνο η τεχνολογία amoled στις οθόνες. Τέλος όσο αφορά τα λειτουργικά, ναι το iOs και τα Windows τρέχουν πολύ όμορφα αλλά για κάποιον που θέλει παραμετροποίηση του κινητού του το Android είναι μονόδρομος.Για κάποιον που δεν θέλει παραμετροποίηση ή δεν τον πειράζει να κάνει tweaks ( πχ για να εξασφαλίσει usb συνδεσιμότητα του του κινητού του με το pc ) τότε το iOS είναι μια χαρά για εκείνον.Οπότε μη μαλώνουμε στο θέμα του λειτουργικού.Ο καθένας ας… Συνέχεια »

MichalakisS

Υπάρχει εφαρμογή για να κανεις το iPhone USB, λέγεται USB Disk

Επι του θέματος, θεωρω ότι απλά αφορά το επόμενο iPhone που θα έχει άρκετες αλλαγές κ όχι κάποιο ενδιάμεσο

παπαδοπουλος Γεωργιος

@Johnwave Δεν διαφωνουμε πως ο καθενας παιρνει αυτο που του παει καλυτερα.. Ειπα οτι ειχα το s4 για 3 βδομαδες αλλα εν κινησει μου εσπαγε τα νευρα.. Δεν ειπα οτι ηταν ασχημη συσκευη.. Ηταν αρκετα καλη. Αλλα μεγαλη και αβολη εκει εξω.. Οι 3,5 ιντσες δεν ειναι λιγες οταν θες μια συσκευη να ειναι χρηστικη ολο το 24ωρο εκτος αν θες να βλεπεις ταινιες.. αλλα γι αυτο εχω ipad.. Η Apple καταφερε να κανει την αυξηση σε 4 ιντσες και να συνεχιζει καποιος με ευκολια να χειριζεται τη συσκευη της με το ενα χερι.. Δεν ηταν μια απλη αυξηση ιντσων οπως κανον ολοι και γνωμες σαν αυτες απο πανω που λενε οτι η apple αθετησε το “λογο” της ειναι για γελια καθως πηγε ενα βημα παραπερα. Το βλεπω σα χρηστης.. Καλα κανεις απ την αλλη και δεν προσπαθεις να με πεισεις πως χειριζεσαι το s4 με το ενα χερι καθως ξερω και ξερεις πως ακομα κ αν το κανεις δεν εχει καλη ισορροπια πανω στο χερι σου με αποτελεσμα να το φοβασαι μην πεσει.. Δεν ειμαι εξωγηινος που αυτο ενιωθα.. Φυσιολογικος ειμαι. ΑΝ απ τη συνηθεια σου εχει περασει αυτο το συναισθημα τοτε πιασε ενα iphone 5 και θα δεις… Συνέχεια »

Νιο

apple funboy detected here…
Λοιπον ενα smartphone 5 ιντσων κανει ποοοολλα περισσοτερα απο ενα κινητο 3.5 ιντσων κ πιο ανετα. Η εποχη παντοφλα κ σαγιοναρα περασε… χαιρετα την οπως κ της κασετας.! Η τεχνολογια τωρα στα κινητα αλλαξε κ το μεγεθος της οθονης τους ειναι πολυ σημαντικο ΚΑΙ λειτουργικο. Για αυτο κ η APPLE θα τις μεγαλωσει σιγα σιγα θες δεν θες. Για αυτο βγαζουν τα mini. Για σενα.(οι ναυαρχιδες θα εχουν το μεγεθος που θελουν οι περισσοτεροι κ απο εκει κ περα θα βγαζουν mini mega κ οτι αλλο θελουν)
Κ οσο για τις οθονες μην κοροιδευεις τον εαυτο σου. Υπαρχουν πολλες ισαξιες κ καλυτερες του iphone.! Με πολυ περισσοτερα ppi. ΠΟΥ ξερω δεν μετρανε μονο αυτα. αλλα κ παλι οταν λες κατι να το στηριζεις με επιχειρηματα.

Παπαδοπουλος Γεωργιος

@ Νιο Αναφερεσαι σε εμενα μαλλον.. Ωραια.. Σε εμενα αυτα τα πολλα περισσοτερα δεν χρειαζονται.. Ειχα s4 και το ανταλλαξα με 5αρι χωρις ιχνος ενδοιασμου. Τωρα αν εσυ δε μπορεις να το χωνεψεις δικο σου θεμα.. Το κινητο των 3,5 ή των 4 ιντσων οσο και να μη το θες ειναι πιο βολικο.. Δε το λεω εγω.. Οι νομοι της φυσικης και της γεωμετριας αιωνες τωρα μας εχουν διδαξει πως το μικροτερο σε μια συγκεκριμενη διασταση οπως η παλαμη σου χωραει καλυτερα.. Αρα βολευει και καλυτερα.. Ναι θα τις μεγαλωσει τις ιντσες και η apple καποια στιγμη σιγουρα.. Αλλα με καποια δομη που να βολευει.. Δεν εκανε τυχαια τη μεγεθυνση απο 3,5 ιντσες και 4:3 ratio σε 4,0 ιντσες και 16:9!!! Και μεχρι τοτε τι ιντσες θα βγαζει η samsung?? Αστα.. Οσο για την retina που λες ξανα δες ολα τα vs οθονων στο youtube και μιλαμε παλι για το ποσες οθονες ειναι καλυτερες της retina.. Για να μη μιλησουμε για Macbook retina με αναλυση 2880×1800 σε 15ιντσο laptop που παρουσιαστηκε περυσι ενω οι αλλοι.. ουτε καν ομως… Τις ναυαρχιδες της apple εχω μην αγχωνεσαι δεν εχω τιποτα mini.. Οποτε λοιπον τα επιχειρηματα μου ειναι τα reviews… και σε προκαλω… Συνέχεια »

Νιο

Στα laptop την παραδεχομαι δεν εχει κανεις ασχοληθει τοσο σοβαρα με την αναλυση των οθονων κ οχι μονο. Σε βολευει το τηλεκοντρολ 16:9? κρατα το comment σου μεχρι τον αυγουστο.
https://techblog.gr/mobile/display-war-super-amoled-s-iii-vs-s-lcd-2-one-x-vs-lcd-ips-4x-hd-84546/
Παρε ενα γνωστο site… Κ ελπιζω συντομα να κανει κ ενα νεο συγκριτικο.!!! ααα κ κατι αλλο Βλεπεις εγω ειμαι αντικειμενικος.! Δεν υπαρχει κανενα σοβαρο site που να σου πει να! αυτη ειναι η καλυτερη οθονη.! απλα τις συγκρινουν κ μετα ειναι θεμα προσωπικου ΓΟΥΣΤΟΥ..!!! κατι που εσυ μαλλον εχεις ξεχασει τι ειναι αυτο….

Παπαδοπουλος Γεωργιος

@ Νιο “Κ οσο για τις οθονες μην κοροιδευεις τον εαυτο σου. Υπαρχουν πολλες ισαξιες κ καλυτερες του iphone” Δικο σου το σχολιο αυτο λιγο πιο πανω οσον αφορα το ποσο αντικειμενικος εισαι εφοσον υπαρχουν ενα μυριο βιντεο στον ιστο που εκθειαζει την retina αλλα και τη s.amoled φυσικα που δεν συγκρινονται με τις υπολοιπες.. Τον αυγουστο ε? Ναι κ το σεπτεμβρη οπως διαβαζεις στην επικεφαλιδα του θεματος ερχεται η retina με διπλασια pixels απ το 5αρι.. Δεν εχω ξεχασει το παραγοντα “προσωπικο γουστο” κ αν με διαβαζες καλυτερα τι λεω οπως πχ για την amoled ή για το s4 που ειναι εξαιρετικη συσκευη απλα δε βολευει εμενα προσωπικα τοτε δε θα τα εγραφες αυτα.. Μη γραφεις λοιπον σα 13αχρονο και διαβαζε καλυτερα. Δοξα το θεο εχω δοκιμασει ολα τα λειτουργικα που κυκλοφορουν και δεν εχω θαψει κανενα. Καθενα εχει τα + του και τα – του.. (iphone αρκετα, htc trophy, galaxy s, motorola razr, galaxy s4, galaxy s3 mini, blackberry αρκετα λογω δουλειας) Προσφατα προτεινα κ ολας την αγορα ενος samsung tablet ξεροντας τις αναγκες του ατομου που ηθελε να κανει την αγορα.. Και προς επιμορφωση σου δεν υπαρχει ουτε ενα σοβαρο site που να αναφερει εστω στα σημεια… Συνέχεια »

Νιο

Οκ λοιπον.! Σε ευχαριστω Παπαδοπουλε. Μ’ αρεσει να μαθαινω μεσα απο φιλικες παντα αντιπαραθεσεις. Δεν θελω να σου παω κοντρα. Παπαδοπουλος λεγεσαι μην με στειλεις σε καμια Μακρονησο.

giorgos

Η οθόνες retina κατασκευάζονται από τη Samsung. Γιατί λοιπόν η Samsung επιλέγει να μην της χρησιμοποιεί αλλά να επιμένει στις super amoled? Τροφή για σκέψη……Επίσης φίλε Παπαδόπουλε σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά, στην κατότερη κατά τη γνώμη σου, super lcd3 του htc one. Θα έβαζα πρώτη την amoled αλλά έχει λίγο πιο έντονο χρώμα απο το γούστο μου. Για μένα super lcd3>super amoled>retina>ips. ‘Oσο για laptop η οθώνη που έχουν τα καινούργια macbook είναι τρομερή αλλά και με το ανάλογο κόστος βεβαίως βεβαίως….

Donk$y

θα συμφωνησω με το γιωργο και θα προσθεσω οτι ακουγετε οτι το επομενο iphone θα φοραει lcd απο τη sharp και οι retina θα υπαρχουν μονο στα mac

Νιο

Τελος παντων η apple δεν εχει μαπα προιοντα. Εχει παρα πολυ καλα. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν καλυτερα.

dimitris94

Κωστα θα ηθελα την γνωμη σου…σκεφτομαι να παρω κινητο και ειμαι αναμεσα στα iphone 5-samsung galaxy s4-htc one και δεν ξερς ποιο αξιζει περισσοτερο τα λεφτα του…επισης θα ηταν καλο να περιμενω το iphone 5s που θα ειναι σιγουρα καλυτερο απο αυτα τα τρια? υπαρχει καποια ημερομηνια για το 5s?

Dimitris

Φίλε nio έχεις λίγο κόμπλεξ με τους apple user ?????

Νιο

Αντιθέτως. Απλά δεν υποστηρίζω καμιά εταιρεία. Πρέπει να είμαι οπωσδήποτε fan? Ή anti-fan? Αν παρατηρήσεις εδώ κ κάνα χρόνο τα σχόλια μου, με όλους κ τα πάντα τα βάζω. Sony midrange κινητό έχω. Αλλά τώρα τελευταία “λιγουρεύομαι” το 925. Άνετα αγοράζω iphone ή ένα ακριβό κινητό δουλεύοντας σε μια κρεπερί για ένα μήνα. Οπότε αν το θέλω το ΠΑΙΡΝΩ δεν κάθομαι εδώ μέσα να βγάζω τα κόμπλεξ μου. Απλά μ’ αρέσουν οι αντιπαραθέσεις….. φιλικά πάντα.

forneverarrow

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Παπαδόπουλο. Χρησιμοποιώ καθημερινά iOS (iPad mini) και Android (Galaxy S3 mini) και μπορώ με ασφάλεια να πω ότι σε θέματα απόδοσης δεν υπάρχει σύγκριση. Το iPad mini έχει 1ghz dual core, με 512 mb ram, το δε S3 mini 1ghz dual core, με 1gb ram, με πολύ μικρότερη οθόνη και ανάλυση απο το πρώτο. Αν και το S3 mini είναι απο τα πιο smooth κινητά στην κατηγορία τους (στην κίνηση μέσα στο android), έχει τα hick ups του. Το iPad όμως δεν έχει το παραμικρό κόλλημα όσο και να το φορτώσεις! Του έχω αφήσει 1gb ελεύθερο από τον σκληρό και είναι γεμάτο εφαρμογές και αρχεία. Απο την άλλη, το android 4.1.2 αν και κάνει τη δουλειά του, δε συγκρίνεται σε σβελτάδα με το iOS. Οσο για την οθόνη, η super AMOLED του S3 mini είναι εξαιρετική, ειδικά στο μαύρο, αλλά στον ήλιο άστο καλύτερα! Ενώ το iPad τα καταφέρνει πολύ καλύτερα έξω (άρα και το iPhone υποθέτω). Τέλος, οι διαστάσεις, μέχρι τις 4″ είναι ιδανική για εμένα (ίσως οι 4,2 του blackberry z10). Οποίος θεωρεί ότι θέλει μεγαλύτερη, θέλει tablet και δεν το έχει καταλάβει. Οι 5″ και πάνω, αν και είναι καλές για multimedia… Συνέχεια »

Wolf

Φίλε forneverarrow άρχισε να φορτώνεις και το τελευταίο σου gb στο ipad όχι με εφαρμογές αλλά με μουσική,φωτογραφίες κτλπ και μετά γράψε μας ξανά άμα κολλάει η όχι..! Ότι και να κάνει η Apple με το iPhone 5s το έχει χάσει το τραίνο για μένα. Όταν γυρνάνε φίλοι μου που ήταν τρελοί και παλαβοί με το iPhone και σου λένε “φίλε πήρα s4 και βρήκα την υγειά μου” …γιατί στέλνεις ταινίες 1,5 giga μέσω nfc σε 40 δευτερόλεπτα.. γιατί επιτέλους έχεις μεγάλη οθόνη στην τσέπη σου για να ευχαριστηθείς παιχνίδι,browsing κτλπ… γιατί επιτέλους μπορείς να στείλεις μια γα…νη φωτογραφία που τράβηξες μέσω μπλε δοντιου + μουσική,αρχεία,εφαρμογές,παιχνίδια στο φιλαράκι σου χωρίς χρήση Internet… γιατί ξεχνάς jailbreak,iTunes και χαζομάρες… και τόσα πολλά ακόμα “γιατί” που θα πρέπει να γράφω μέχρι αύριο. Το μόνο θετικό για μένα πλέον στο iPhone είναι ένα και μοναδικό και αυτό είναι η απλότητα του που το κάνει πολύ φιλικό στην χρήση σε αντίθεση με το Android που εε… εντάξει θέλει το ψαξιματακι του..!

Aντωνης

Πολυ ομορφο το i phone 5 ειμαι σιγουρος οτι κ το επομενο θα ειναι εξισου ομορφο αλλα πλεον αν εξαιρεσεις την οθονη κ την καμερα η apple πρεπει να κανει ενα βημα παραπανω γιατι τα τελευταια της μοντελα σε σχεση με τον ανταγωνισμο ειναι απλα βαρετα..!!!

Παπαδοπουλος Γεωργιος

@ wolf Αντι να του λες του ανθρωπου να φορτωσει κ το τελεταιο gb του ipad μπας και δει κολλημα γτ δε μας λες εσυ αν φορτωσεις την εξωτερικη sd της android συσκευης σου, το οποιο το θεωρεις και πλεονεκτημα, αν κολλαει ή οχι.. Κανονικα θα επρεπε να ειναι πλεονεκτημα και μαλιστα βασιμο αλλα μαλλον σου λενε βαλε sd αλλα μην τη φορτωσεις και πολυ γτ μετα θα αρχισουν κολληματακια… Να χαμε να λεγαμε δηλαδη.. Εγω πηγα σε s4 αλλα δε βρηκα την υγεια μου και επεστρεψα γιατι τα 5ιντσα κινητα στο δρομο και εν κινηση ειναι αντιεργονομικα, γιατι το θεμα με την sd ειναι μουφα κολλανε οταν τις φορτωνεις, γτ η μονη εξαρτηση που εχω απ το bluetooth ειναι να το χρησιμοποιω σαν ποντικι για το macbook ή να παιζω μουσικη ασυρματα στο σπιτι, γτ το itunes ειναι εργαλειο καθως τα εχεις ολα εκει ομορφα ωραια και νοικοκυρεμενα αλλα αυτο απαιτει να καταλαβεις πως δουλευει πρωτα, γτ το playstore μπροστα στο appstore ειναι για γελια και για κλαματα ταυτοχρονα ποιοτικα…και πολλα πολλα αλλα…. που κ γω θα γραφω μεχρι αυριο.. Το θεμα μου δεν ειναι να κανω αντιπαραθεση με καποιον.. Ισα ισα το αντιθετο.. Με τετοιου ειδους αντιπαραθεσεις νοημα… Συνέχεια »

Nikos

Με ολο το σεβασμο δεν μπορω να ακουω αλλες χαζες αιτιες η apple σου πουλαει apple για αυτο κυκλωφορει σε γκομενες πολυ και σε ψωνια που δεν ξερουν καν τι κανει (απο προσωπικη εμπειρια) θες τεχνολογία??? Samsung καλως η κακως ειναι η μονη π ωγαζει καινοτομιες μεχρι στιγμης αλιωσς android γενικα σας παρακαλω δηλαδη εχει ενα μηλο μονο και πουλαει αλλα ξυπνισαν καπιοι…. (συγνωμη για τυχον ορθογραφικα λαθη)

kVel

@Nikos
Συμφωνώ μαζί σου πως τις τελευταίες καινοτομίες τις έχει παροyσιάσει η samsung έχοντας αφήσει πίσω πολλύς αντιπάλους όπως και την apple (στο θέμα των mobile συσκευών πάντα γιατί σαν το mac κανένα) αλλά είσαι σαν αυτούς που κοροϊδεύεις… Όπως έχουν πει και οι περισσότεροι πιο πάνω υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωπο με διαφορετικές ανάγκες και είτε σου αρέσει είτε όχι κάποιους τους βολέυει περισσότερο το iOS από το android. Αν μερικοί παίρνουν apple προϊόντα γιατί το θεωρούν μόδα δεν σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι…

vasilis

Εδω γελαω! Έχω ipad 2 με 2600 φωτο και 95 εφαρμογές και 230 τραγούδια και “πετάει” το μηχανηνα! Τι λετε για κολυμματα και κουραφεξαλα;;;;

Apostolos

ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΦΕ

Αποστόλης Ρόδος

Ο Κίνδυνος μπλοκαρίσματος σε μια σφεντόνα είναι μηδενικός… Αντίθετα… Σε ένα οπλοπολυβόλο, πολύ πιθανός
Οποιος κατάλαβε κατάλαβε… 😉

Παπαδοπουλος Γεωργιος

Και καπου εδω φαινεται ξεκαθαρα οτι υπαρχουν καποιοι που επιτηδες μαλλον ριχνουν τα τουβλα το ενα μετα το αλλο για να γινει flame…

Και καποιοι διαβαζουν τα ποστ για να καταληξουν. Μεγαλο σφαλμα…
Τελικα μαλλον ειμαι μια γκομενα ή ψωνιο και εχω σφεντονα!!
χαχαχαχαχαχαχα

Αλλο ενα θεμα του iphone μετατρεπεται σε στεκι των haters με ελαχιστες τεκμηριωμενες αποψεις..
Congrats…

Αποστόλης Ρόδος

Επειδή δουλεύω πολυ και τα 2 OS … Απλα και όμορφα σου λέω πως το Android ειναι έτη φωτός μπροστά απο το iOS … That’s all.
Περί ΟS η κουβέντα. Οι συσκευές ειναι καλές και υπερτιμημενες.
Θα είχε πολυ ενδιαφέρον όμως να μπορούσαμε να περάσουμε σε ένα iPhone τo jelly bean για να βλέπαμε πως θα τα έτρεχε η συσκευη σε REAL MULTITASKING … 😉

Παπαδόπουλος Γιώργος

Και γω απλά κ όμορφα σου λέω ότι δεν ειναι επειδή τα χω δουλέψει κ εγώ..

Κ γω παρόμοιως θα ήθελα να δώ το iOS σε android συσκευη..
Επειδή όμως τίποτα απ τα 2 δε θα δούμε στο προσεχές μέλλον λέω απλά ότι
το android ειναι ένα κακό γραμμένο os που ειναι υπο αναπτηξη ακομα κ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα high specs στη παρούσα φάση..
Εχει κ μεγάλα πλεονεκτήματα σαφώς αλλά ισχύει κ το παραπάνω που γράφω..

Το να είσαι μηδενιστης όμως δε βοηθά τη συζήτηση γενικότερα..

YannisV.

Το επομενο iphone περιμενω να εχει… χειροτερες πωλησεις αν δεν αλλαξει αμεσα πολιτικη η Apple

Αποστόλης Ρόδος

@ Παπαδόπουλος Γιώργος…. Δεν ειμαι μηδενιστής, ειμαι ρεαλιστής και ουδέτερος.
Αυτη τη στιγμή σου γράφω απο iPad.
Πες μου κάτι που κάνει μια iOS συσκευη και δεν την κανει μια Android.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ… μια Android συσκευη κανει πολλα περισσοτερα πράγματα απο μια iOS και μάλιστα κανει καλύτερα πολλα απο αυτα που μπορούν να κάνουν και οι δυο.
Εδω για παραδειγμα ακομα και που γράφω στο iPad… δεν μπορώ να κανω το πιο απλο πραγματακι… να διόρθωσω μια λέξη σέρνοντας τον κερσορα μεσα της … Θα πρέπει να την διαγραψω ολόκληρη και να την γράψω ξανά. Αναφέρω αυτο το παράδειγμα γιατι καταντάει γελοίο να μη μπορείς να κάνεις τα αυτονόητα σε ένα OS που δεν μπλοκάρει τάχα ποτε.

Παπαδόπουλος Γεώργιος

To ότι γράφεις σε iPad φίλε μου δε λέει απολύτως τίποτα..
Η εντύπωση που μόλις αποκομησα ειναι ότι απλά δε ξέρεις καθόλου καλά το iPad που κρατάς στα χέρια σου.. Χρόνια ολόκληρα υπάρχει η διόρθωση χωρίς να σβηνεις ολόκληρη τη λέξη και μόλις το δοκίμασα πάλι στη δικιά μου συσκευη..

Αλλά έν πασει περίπτωση θα σου πω κάτι πολύ απλό που κανω χωρίς να ιδρώνω για να πάρεις μια γεύση.. Οτι φωτό τραβάω με το iPhone, ότι επαφή κ αν δημιουργήσω κ ότι μουσική κ αν κατέβασω ΟΠΟΥ κ αν είμαι περνάει αυτόματα σε MacBook κ iPad..
Δε μιλάω για λογαριασμούς σε email αλλά για αποθήκευση αυτόματα στις υπόλοιπες συσκευές..

Σου λέω το πιο απλο που δεν κάνει μια android συσκευή.. Υπάρχουν κ αλλά.. Απλά πρώτα θα σε συμβούλευα να διαβάσεις το manual του iPad..

Vasilis

@apostolisRodos
Ρε φιλαρακι , αυτο που λες ειναι γελοίο!! Εγω μπορω άνετα να κανω την διόρθωση που υποτίθεται δεν μπορεις εσυ με το ipad μου! Αλλα για πες μας… Αφου τοσο σε δυσκολεύει το ipad γιατι δεν το πουλάς να παρεις ενα android tablet που ξεκινά απο τα 98 ευρω;;,

Jacob

@Παπαδοπουλε, παντως και στο android μου με evernote κανω και εγω το ιδιο στο λαπτοπ μου.. ΤΡΟΛΟΛΟ :Ρ , χαλαρωστε ομως ρε guys δεν εχει νοημα ο καυγας

Παπαδοπουλος Γεωργιος

Ισως εχεις δικιο γτ δεν το εχω δουλεψει αλλα φανταζομαι πως χρειαζεται να το ανοιξεις και να το κανεις χειροκινητα κατι που στο ios γινεται αυτοματα και χωρις τη χρηση καποιου προγραμματος..
Απλα το ενεργοποιεις απ τις ρυθμισεις..
θα το κατεβασω ομως να δω πως λειτουργει ακριβως..
Μπορει οτι εχεις στο κινητο σου να μεταφερθει και στο tablet χωρις τη χρηση pc μονο με το evernote?
Aν μπορεις απαντησε μου..

Εγω απ την αρχη το λεω πως δεν εχει νοημα ο καυγας και οτι με απλη συζητηση και ανοιχτο μυαλο μαθαινεις πραγματα.. Καλη ωρα το evernote !!

iceman ( the legend)

Τι να πει κανεις, ποιο ειναι το θεμα μας ξερει κανεις? δεν ειχα ποτε apple γιατι θα πληρωσω μια συσκευη αξιας 300 ευρω 700… παρ’ολα αυτα πιστευω οτι αν και το ανδροιδ το εχω δουλεψει απειρες ωρες και ημουν ικανοποιημενος οσο το δουλευα, εκατσε να δουλεψω ενα windows phone… οκ λοιπον δεν εχω ουτε δυνατοτητα δημιουργιας φακελων, ουτε 5-10 αλλα πραγματα με το wp μου. αλλα τουλαχιστον ο dialer μου παντα ειναι εκει οταν τον θελω και δεν προκειται να τον περιμενω να ερθει 5 δευτερολεπτα ( λεγε με lag). εκτως αυτου το οτι δεν εχω φακελους προσωπικα (αλλους ισως τους βολευουν οι φακελοι) δε μου λειπει. το να κανω root ουσιαστικα ξεκλειδωνω δυνατοτητες του opensource κατα τ’αλλα OS να ξεκλειδωσω bootloader κλπ κλπ ολα αυτα ειναι καθαρα για να καλυψω τρυπες του smart OS μου. μα σου λεει… Σε IOS και WP δεν τα εχεις αναγκη. Απλα δουλευει. δεν αλλαζεις συσκευη απλα για να φυγεις απο ICS και να πας σε JB. Το κανεις γιατι δε σ’αρεσει κατι στη συσκευη που εχεις.. κακως οι Android users εχουν επιδωθει στο κυνηγι των Ghz των gb ram και των quad (που τωρα εγινε και octa) cores. Αυτα αν το OS ειναι… Συνέχεια »

thomas22888

αποστολής Ρόδος ,εκτίθεται φίλε

Wolf

Παιδιά έχω αλλάξει πάρα πάρα πάρα πολλές συσκευές και μπορώ να πω ότι το iPhone με τσαντιζε σχεδόν περισσότερο και από φτηνές Android συσκευές..! Στην αρχή είχε πλάκα δεν λέω γιατί είχα βρει ενα καινούριο παιχνίδι να παίζω με ατελείωτο ψάξιμο στο sydia, installous κτλπ…! Μετά σε κάποια φάση κατάλαβα ότι το μόνο που κατάφερνα είναι να κάνω μια άχρηστη συσκευή (άμα δεν έχεις πιστωτική) να έχει λίγα από τα καλούδια του Android..! Δεν ξέρω, τι να πω…. Ίσως είναι θέμα γούστου… Ίσως εγώ το βλέπω έτσι γιατί δεν καλύπτει τις δικές μου ανάγκες το ios..! Πάντως η κοπελιά μου και η αδερφή μου που έχουν και οι δύο iPhone5 έχουν πάθει πλάκα με το s4….!! Με ρωτάνε συνέχεια “γιατί το δικό μου δεν κάνει αυτό και γιατί δεν κάνει το άλλο”… τους λέω φέρε το να σου το κάνω jailbreak για να κάνει τα μισά αλλά μετά μπορεί να σου κολλάει…! Καλά jailbreak να ευχηθώ στους fan της Apple…. και αντε βρε στο 5s να βάζετε mp3 σαν ήχο κλήσης σε λιγότερο από 5 λεπτά..!

Παπαδοπουλος Γεωργιος

Aναβαθμισεις με το σταγονομετρο, χανει την αξια του σα μεταχειρισμενο πιο γρηγορα απ το φως, 1 στις 10 εφαρμογες ειναι malware και το μεγεθος οσο παει να γιγαντωνεται για να χωραει η μπαταρια που τροφοδοτει τους πυρηνες…
Α τουλαχιστον θα κρατησει 50χρονια… Τοσο κανει το πλαστικο για να αποσυντεθει..

@wolf ειπα να μην πεσω στο επιπεδο αυτο αλλα το εκανα και παρτα!!! χαχαχαχαχαχαχα

iceman ( the legend)

Btw ρε συ wolf για πες μου κατι χρησιμο που δεν κανει το ios και κατ επεκταση (αν εχεις αποψη) το WP μου, και κανει το android σου.
δηλαδη η κοπελια σου και η αδελφη σου για παραδειγμα, με τι ηταν τοσο ενθουσιασμενες και στεναχοριοντουσαν που δεν μπορουν να κανουν?
για να λες πχ με jailbreak τα μισα αρα ειναι πολλα αυτα που εγω δε μπορω να κανω και μου ειναι χρησημα. Οκ λοιπον πες μου 4 απ’αυτα που μου λειπουν και δεν το ξερω…
προσεχε φιλε μην την πατησεις οπως τον αποστοληροδος… Η ερωτιση ειναι παγιδα… Μιλαω για ΧΡΗΣΙΜΑ πραγματα και το τονιζω! ΧΡΗΣΙΜΑ!!!

Parasense123

Καλύτερη κάμερα σε λιγοστό φως, λιγότερο βάρος και σίγουρα μια καλύτερη μπαταρία θα με κάλυπταν. Το θέμα νομίζω είναι το νέο iOS..δεν θα ήθελα μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση, αυτός ο νέος φλατ σχεδιασμός που λένε σε διάφορα άρθρα δεν ξέρω κατά πόσο θα βολεύει όσο ο υπάρχων, ίσως κάποιο νέο service όπως η siri κτλ, πιστεύω επίσης ακόμη πιο καλή διαχείρηση μνήμης-ενέργειας και ακόμη πιο ελαφρύ iOS. Όσο για το android μιας και κάνετε κουβέντα για αυτό, πιστεύω πως θέλει δουλιά σε κάποια πράγματα, αν υπάρχει θέμα σύγκρισης iOS-Android, στο πρώτο αφορά σε προσθήκες ενώ στο δεύτερο ομαλής λειτουργίας. Προσωπικά δεν θεωρώ το android μπερδεμένο και άσχημα σχεδιασμένο σύστημα, αλλά ένα σύστημα που θα πρέπει να ξαναγραφτεί σπό την αρχή πιο σωστά, να έχει πιο σοβαρό market και να τεθεί ζήτημα πρόσβασης των εφαρμογών σε πολλά προσωπικά δεδομένα. Όσον αφορά το τι δεν κάνει το iOS που κάνει το android, προφανώς τα λέτε όμως δεν γνωρίζετε.. Προτιμώ να σκέφτομαι πως πίσω απο τα δύο αυτά λειτουργικά, υπάρχουν άνθρωποι επιστήμονες μηχανικοί που ξόδεψαν πολύ χρόνο για να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους ώστε να έχουμε εμείς αυτά να μας εξυπηρετούν και να τα χαιρόμαστε.

forneverarrow

Για να πω και κάτι τελευταίο όσο αφορά τα OS. Η απλότητα του iOS είναι επιφανειακή για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κάνει τα βασικά χωρίς να ζαλίζεται. Απο εκεί και πέρα, έχει τόσες δυνατότητες που το καθιστούν αντάξιο ενός MacBook ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ. Μέσω του iCloud και του iTunes μπορείς να κανείς παράλληλη επεξεργασία κειμένων, και οποιονδήποτε εγγράφων σε πραγματικό χρόνο (iWork rules), να ακούς και να μοιράζεται μουσική κλπ. Και να πω ότι όσο περισσότερες apple συσκευές έχεις, τόσο καλύτερη είναι και η εμπειρια (θεωρώ ότι χρειάζεσαι ιδανικά ένα iPhone, iPad και MacBook), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλή μόνη μια συσκευη. Αν ρήξεις μια ματιά σε ένα οδηγό για iPad που κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία θα καταλάβεις ότι έχει δυνατότητες απο μόνο του το iOS το Αndroid τις έχει μόνο με third party εφαρμογές (ειδικά στο mailing). Απο την άλλη, δεν μπορω να μην παραδεχτώ την ελευθερία του android και την πληθώρα free εφαρμογών. Γιατι κακά τα ψέματα, οι apple συσκευές χωρίς paid εφαρμογή δεν αξίζουν, αλλά αυτό πιστεύω οι συνειδητοποιημένοι apple users το αποδέχονται. Επίσης, η sd στο android είναι ένα μεγάλο αγκάθι αν τη γεμίσεις με apps. Ευτυχώς στο s3 mini που… Συνέχεια »

Νιο

Εγω παντως αυτο με το friendly user της apple os δεν το χω καταλαβει. Μια φωτο εβγαλα απο ipad mini που ομολογω με ενθουσιασαν κ τα χρωματα κ η οθονη αλλα εκανα πανω απο τεταρτο να την διαγραψω….. ουτε ο πωλητης δεν μπορουσε.

Νιο

Υπαρχουν iphone με android..
https://www.youtube.com/watch?v=5yO2KQHkt4A

wolf

Το ios είναι πολύ απλό και φιλικό προς τον χρήστη για αυτό και εγώ θα ήθελα να μου πείτε ρε παιδιά πως μπορώ να διαγράψω ένα τραγούδι που δεν το γουστάρω πια από τη συσκευή μου χωρίς υπολογιστή και μετά πως μπορώ να βάλω ένα άλλο σαν ήχο κλήσης. .?! Επίσης πως μπορώ να βάλω απο το pc μια ταινία να δω στο ταξίδι που κατέβασα από torrent… παίζει όλες τις μορφές αρχείων…?! Είμαι διακοπές και τραβάω φωτογραφίες και θέλει ενα φιλαράκι μου να του στείλω κάποιες μπαμ μπαμ αλλά δεν έχει 3g.. ξέρετε πως είναι σε κάποια μέρη το σήμα..! Ο ίδιο φίλος μου θέλει να του στείλω ένα album μουσικής και μερικές εφαρμογές που τις είδε στο δικό μου και τις θέλει..! Τι να κάνω..?! Όπως είπα δεν τα πάω και πολύ καλά με την τεχνολογία… δεν θέλω να γίνω hacker για 2-3 απλά πραγματακια..! Ααα και μετά πήγα σε ενα άλλο φιλαράκι και το συνδεσα με το pc του γιατί ήθελα να μεταφέρω μια εργασία αλλά μου έδειχνε ότι έχω συνδέσει φωτογραφική μηχανή….! Τι σκατα έχει πάθει το pc του.?

iceman ( the legend)

A δεν ξερω φιλε … Το wp μου τα κανει κανονικα ολα εκτος αυτου με την ταινια που δεν εχω δοκιμασει.
κατσε να παρω ενα φιλο τηλεφωνο να ρωτησω. Καλα που μπορω να τον παρω χωρις το εκνευριστικο 5 δλ. Λαγκ του android…

lolenstein

@wolf Σέρνεις το δάκτυλο πάνω στο τραγούδι ή το άλμπουμ και πατάς διαγραφή μόλις εμφανιστεί η επιλογή διαγραφής, λογικό;;, για να βάλεις τραγούδι ως ήχο κλήσης μόνο με itunes το οποίο γίνεται γρήγορα, αλλιώς αν θες χωρίς υπολογιστή αυτό μόνο με jailbreak και γίνεται εύκολα με tweaks. Μπορείς να δεις ταινία κατευθείαν και νόμιμα αν την αγοράσεις από itunes, χωρίς να κατεβάσεις από τόρεντ και μετά να τη περνάς με διαδικασίες, τώρα από την άλλη οδό που όσο δείχνεις την ξέρεις καλά, μπορείς να την περάσεις είτε με itunes είτε με κάποιο app ασύρματα από τον browser σου όπως το phone drive πολύ πιο γρήγορα από usb-bluetooth κτλ.και χωρίς itunes, υπάρχουν πολλά apps που υποστηρίζουν πολλές μορφές βίντεο μιλώ και για τις λιγότερο γνωστές. Ο φίλος σου θα πάρει τις φώτο με bluetooth αφού κάνεις jb το iphone, είτε με άλλους τρόπους όπως το email,fb, dropbox κτλ και θα τις δει αργότερα -ακόμη δεν μου χει τύχει ζήτημα ζωής και θανάτου να στείλω σε φίλο φωτογραφίες-, αν θέλει το άλμπουμ και τις εφαρμογές που είδε από εσένα θα τις αγοράσει νόμιμα από το itunes και appstore με links που θα του στείλεις για να τον βοηθήσεις να τις βρει. Hacker… Συνέχεια »

jimo

Ενα εχω να πω σαν ο μαγαλυτεροσ υποστιρξκτηδ της APPLE !

Ο εγωισμος ειναι το πρωτο παιδι του διαβολου!
Αν δεισ εναν εγωιστη μπροστα σου μην διαφωνησεις ποτε με αυτον γιατι κινδυνευεισ να γινεισ σαν και αυτον!

στην περιπτωση μας οι εγωιστεσ ειναι οι χρηστεσ android !
Δεν προκειται ποτε να παραδεχτουν τιποτα!

Δεν θα διαφωνησω με κανεναν σας!

πεταει ο γαιδαρος!

fmnc

@Παπαδόπουλος Γεώργιος
Δεν γράφω για μπω στη διαμάχη απλός:
Στο android επειδή είναι ελεύθερο λειτουργικό σύστημα μπορεί να βγάλει τηλέφωνο και η “κουτσή Μαρία” Οπότε δεν μπορεί ένα τηλέφωνο sony να υπάρχει στη ίδια ομάδα με άλλες συσκευές και να συγχρονίζει τα αρχεία του πχ με έναν φορητό samsung και με ένα tablet lg. Έκτος αν συνδέονται με το ίδιο e-mail και με το ίδιο πρόγραμμα. Οι συσκευές της apple βασίζονται στην ίδια εταιρία και συγχρονίζονται ευκολότερα.

α και κάτι άλλο…
το άρθρο λέει για την οθόνη του 5s και όχι για ποιο είναι καλύτερο λειτουργικό σύστημα!
κάθε φορά η ίδια διαμάχη. Μπορεί να είμαι χρήστης android αλλά ο καθένας αγοράζει ότι είναι καλύτερο για αυτόν. Λες και ασχολείσται με τις μετοχές της κάθε εταιρίας.

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@fmnc

Διάβασε καλύτερα τα σχόλια μου πλην του 72 που κανω πλάκα κ θα δεις ότι ούτε σε συγκρίσεις λογισμικών μπαίνω αλλά κ αναφέρω πως ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει..

Εφόσον κάποιες συσκευές έχουν το ίδιο λειτουργικό θα μπορούσαν να έχουν τροπο επικοινωνίας μεταξύ τους… Απλά δεν έχει φροντίσει η google γι αυτό τόσο πολύ.. Οτι θα μπορούσε να γίνεται να λέγεται όμως..

Και στα apple προϊόντα με το λογαριασμό του iCloud γίνεται αυτό απλά κ αυτόματα..

Nikos

Ενταξει εγωηστες με καινοτομια παρα κολιμενοι με μηλα και προβατα συγνωμη αλλα φαντασου βγηκε to i phone 5s και εχουμε και λεμε μονο για το ποια ειναι καλυτερη… γτ? γτ πολυ απλα η apple δεν εβγαλε κατι αξιο συζητησης οποτε ποιοι ειναι εγωηστεσ και πιοι κολημενοι ξανασκεφτειτε το….

fmnc

@Παπαδόπουλος Γεώργιος Δεν εννοούσα εσένα. Γενικά το είπα. 🙂
Όμως το σχόλιο 72 με πείραξε λίγο.

Κυριακος Καρμιρης

ενταξεο ενταξεο

sokel

Άλλη μια αρπαχτή για την μηλοεταιρία που χωρίς τίποτα το ουσιαστικό θα πουλήσει πάλι φύκια για κορδέλες είναι σαν να έχεις hi-end ηχεία και να προσπαθείς να καταλάβεις την διαφορά με πολύ καλά ηχεία το ίδιο και στις οθόνες όλες μετά από κάποια ανάλυση όλες σου φαίνονται κορυφή χρήσιμο θα ήταν αν η μηλοεταιρία έβγαζε μια συσκευή με 5 ίντζες και 720p πλήρεις υποστήριξης όλων το προτύπων flash κλπ και ξεκλείδωτη πάρα άλλη μια Αρπαχτή αλλά ξέχασα η Apple δεν είναι Microsoft ή LINUX η Apple πουλάει μόνο lifestyle προϊόντα και αυτά πρέπει να έχουν πάντα ελαττώματα και μυστικά μιας και το κοινό της είναι ίδιο με το θρησκευτικό ή το οπαδικό που το παίζει λεφτάς και δήθεν λεφτάς και κατα τα άλλα προσπαθεί να αναπληρώσει την ανεπάρκεια του σε άλλους τομείς(αλήθεια η Apple είναι και το λειτουργικό;)ή μήπως στηρίζεται στο ότι κατάκλεψε το UΝΙΧ;

Vasilis

@sokel πολυ υπερβολικός εισαι! Εαν φίλε μου ξενιζεις τοσο με τα προϊόντα της apple και εχεις βρει με τα μισα λεφτα να κανεις καλυτερα την δουλεια σου , μπράβο!! Αυτο ομως δεν σημαίνει οτι πρεπει να ισχύει και για μένα! Ουτε το να ισοπεδωνω τα παντα μου αρεσει! Τρέχα βρες κινητο να σου παίζει flash ( την στιγμη που τείνει προς κατάργηση) για να βλέπεις όλες τις ιστοσελίδες απροβλημάτιστα χωρις κωλύματα και χωρις να σου αδειάζει η μπαταρία και τοτε έλα πες μου! Βρες επιτέλους σωστα επιχειρήματα! Εγω ΔΕΝ γουστάρω 5 ιντσες στο κινητο!! Έχω ipad mini! Εσυ που θες πάρε ενα android!! Αλλα μην ζητάς-απαιτεις απο μια εταιρία να κανει αυτο που θες εσυ!

wolf

Φίλε lolenstein όπως καταλαβαινεις επειδή είχα iPhone και επειδή έπαιζα για καιρό με το sydia έχω είδη τις απαντήσεις. Όλα γίνονται στο iPhone αλλά γίνονται μέσω Λαμίας και με πολύ ψάξιμο ενώ το Android στα έχει στο πιάτο. Άσε που με το jailbreak κάποια μέρα θα αρχίσει να σου κολλάει η συσκευή,θα σου σβήνει και διάφορα τέτοια. Προφανώς τα γνωρίζεις..! Τα ερωτήματα που έθεσα είναι κάποιου που χρησιμοποιεί εδώ και μερικούς μήνες iPhone και δεν θέλει ο άνθρωπος να μπλέξει με jailbreak και τέτοια γιατί έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί. Έδωσε 700 ευρώ και του κάνουν την ζωή δύσκολη για να βάλει το αγαπημένο του τραγούδι σαν ήχο κλήσης…! Τελικά πόσο φιλικό είναι στον μέσο χρήστη το ios..?!!! Όσο για αυτό που λες ότι είμαι τζαμπατζης…! Παρομοίως εγώ θα σου πω ότι είσαι κορόιδο γιατί χρησιμοποιείς μια συσκευή που είναι τέλεια σχεδιασμένη για να σου τα τρώει από παντού.. έχει καλή συνδεσιμοτητα μονο με προϊόντα της Apple για να αγοράζεις μόνο Apple την ίδια ώρα που τα Android συνδέονται πολύ εύκολα με παλιές symbian συσκευές. Μπράβο πάντως που εσύ ο τίμιος πληρώνεις ταινίες στο iTunes ενώ εγώ ο κακός Ελληναρας τις κατεβάζω από τα torrent και τις περνάω με… Συνέχεια »

Παπαδοπουλος Γεωργιος

@ wolf Καταρχην δε καταλαβε κανενας μας οτι ειχες iphone ή ipad καθως δε ξερεις πως εκτελουνται βασικες λειτουργιες του ios.. Και ειχες κανει και jailbreak μονος σου?? Εγω ειμαι περισσοτερο του σκεπτικου πως την καλη εφαρμογη θα την πληρωσω γιατι αξιζει ο developer να βγαλει και 5 δεκαρες για την προσπαθεια του.. Γιατι αυτο βοηθα στην αναπτυξη κ ετσι ολο κ καλυτερες εφαρμογες κ υπηρεσιες θα κατασκευαζονται.. Ο νομος της αγορας ειναι αυτος.. Αν δε πουλαγε το πρωτο iphone το πιθανοτερο θα ηταν να μην υπηρχε ουτε galaxy ουτε τιποτα και να καναμε τη δουλεια μας με τα 3210 της NOKIA τωρα.. Οτι πουλαει εξελισσεται, αντιγραφεται και δημιουργει υγειεις ανταγωνιστες.. Προσωπικα πιστευω πως οποιος εχει 700 ευρω συσκευη και δεν εχει καρτα να βαλει ή πειναει και πουλαει και μουρη ειναι αξιος της μοιρας του.. Καλη κ χρυση η τεχνολογια αλλα ερχεται 4523523 σε σειρα στη ζωη μας.. Και φυσικα η apple οπως και η καθε apple ειναι απ τις πρωτες εταιρειες γτ φτιαχνει τεχνολογικα αρτια προιοντα τα οποια τα προτιμα καθως δειχνει ο κοσμος.. Επισης το χαρακτηρισμο “κοροιδο” θα σου προτεινα να μην το εκτοξευεις χωρις λογο γτ δεν ξερεις ο αλλος τι ειναι.. Εννοειται αυτο δε παει… Συνέχεια »

kVel

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί βγάζετε τα ψυχολογικά σας στην apple. Αν δεν σας καλύπτουν τα προϊόντα της μπορείτε να πείτε πως δεν σας αρέσει και δεν σας υποχρεώνει κανείς να τα πάρετε… αλλά αν μερικοί δεν μπορείτε να καταλάβετε πως δουλεύει το ios δεν φταίει η apple, το πρόβλημα το έχετε εσείς. Για μερικούς ακόμα που λένε ότι είναι μόνο μόδα τόσα ξέρουν τόσα λένε… απλώς η πλεοψηφία αρνείται να μάθει κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέρει ή την τρώει η ζήλια… (και το itunes με drag ‘n’ drop δουλεύει, σχετικά με μερικά σχόλια που είδα πιο πάνω)

kVel

p.s. Android και Mac user!

lolenstein

@wolf Φιλέ αυτή είναι η γνώμη σου και είναι σεβαστή, εγώ χωρίς να έχω κάποιες ξεχωριστές γνώσεις από τους υπόλοιπους, από την πρώτη apple συσκευή μου, δε χρειάστηκε να το πάω μέσω Λαμίας όπως λες και ούτε να ψάξω, ίσως μου κάθισε καλύτερα το περιβάλλον από αυτό του android. Για το jailbreak που λες, ισχύουν τα κολλήματα, όμως μόνο όταν το φορτώσεις με διάφορα για να αλλάξεις την εμφάνιση με κινούμενα γραφικά κτλ, και αυτό συμβαίνει με συγκεκριμένες εφαρμογές. Έχω φίλο με jb ο οποίος το έκανε επειδή του αρέσει να κατεβάζει σπασμένες εφαρμογές όπως εσύ και όσο τον βλέπω και μου λέει, δεν έχει διαφορά στην απόδοση η συσκευή καθόλου, επειδή δεν άλλαξε καθόλου το περιβάλλον του ios στην εμφάνιση. Αν ο γνωστός σου δίνει 700 ευρώ έτσι χωρίς έρευνα και δε του αρέσει τότε ας πρόσεχε..η επόμενη αγορά του να είναι πιο προσεκτική..Μπορεί και να είμαι κορόιδο αυτή είναι όμως η αρχή μου, χρησιμοποιώ μια υπηρεσία και θα πληρώσω για αυτή, αυτά που λες είναι μόνο αστεία για συνδεσιμότητες και το πόσο πλούσια είναι η apple δε με αφορά! δεν είναι θέμα τιμιότητας και κακού ελληνάρα, σκέψου αν εσύ προσφέρεις υπηρεσία ή προϊόν με την εργασία σου και… Συνέχεια »

digekas

Ως προς την ουσία της είδησης, είναι επιεικώς ανόητο να θεωρείται ορθή η αύξηση της ανάλυσης σε αυτό το μέγεθος οθόνης. Εκτός και αν φτάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιούμε και μεγεθυντικό φακό ή κιάλια!!! Αυτονόητο βέβαια ότι το ίδιο ισχύει για όλες τις εταιρίες και όχι μόνο για την συγκεκριμένη που αφορά την είδηση. Κατά τα άλλα, walled garden είναι ο όρος, όποιος τον γνωρίζει, καταλαβαίνει, όποιος επιθυμεί να βρίσκεται εκεί, δικαίωμά του, βίτσιο του, καπέλο του, αλλά μην πάμε και στην άλλη άκρη, να φτάσουμε να υποστηρίζουμε το πόσο καλό είναι να ΜΗΝ έχουμε άλλες επιλογές πέρα από αυτές που ΕΠΕΛΕΞΕ μία εταιρία για εμάς με μοναδικό σκοπό το ΚΕΡΔΟΣ της και δικαιολογία την ασφάλεια ή την εμπειρία χρήσης (???) !!! Αυτά έχουν ειπωθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, στον χώρο βρίσκομαι πάνω από 25 χρόνια και το καταλαβαίνω απόλυτα ότι οι περισσότεροι είδαν το “φως το αληθινό” την εποχή που βασίλεψε το μάρκετινγκ, αλλά λυπάμαι, δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλοί οι οποίοι γελούσαν με τις αστείες δικαιολογίες του συγχωρεμένου του Jobs και γενικότερα το πως αντιμετώπιζε (ως εταιρία) τα προβλήματα των συσκευών της (βλέπε κεραία του 4, που ήταν προβληματικός ο σχεδιασμός της και φυσικά η λύση ήταν η αλλαγή τρόπου… Συνέχεια »

Makis

– Τι άλλο περιμένετε να έχει το επόμενο iPhone;

– Να πιάσει πάτο!

digekas

Και για να μην παρεξηγηθεί και η υποστήριξή μου στο android, ως δούρειος ίππος λειτούργησε και ευχαριστούμε θερμότατα την google γιατί τώρα υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές (από πάρα πολλές εταιρίες) που πλέον μπορούν να δεχτούν ολοκληρωμένες διανομές linux οπότε και οι συσκευές μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο. 🙂

Και πάλι τους θερμότερους χαιρετισμούς μου, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, με περισσότερη δημοκρατία, δλδ περισσότερες επιλογές, κάτι που απαιτεί και περισσότερο κριτική σκέψη και γενικότερα στάση από εμάς, ως πολίτες, όχι ως fanboys και καταναλωτές κάτι που φυσικά θέλουν οι εταιρίες.

Νιο

Makis
Η να σας πιάσει τον πάτο…. χαχαχαχαχα

tech21man

Η γνωστη διαμαχη ε? Ωραια θα ηταν να αγοραζει ο καθενας με τις αναγκες του χωρις να σχολιαζει εκτος οριων λεμε τωρα…Παντως μερικα σχολια ειναι “διασκεδαστικα” αν μη τι αλλο! Η σχεση μου με το iphone τελειωσε μεσα σε 2 εβδομαδες προσωπικα, διοτι ηθελα μερικα απλα πραγματακια που εκανα με το 5800 (τοτε!) και μου ειχαν λυσει τα χερια, με το iphone ηταν τραγωδια. Δεν εχει αλλαξει τιποτα απο αυτα. Τελικα το android συνεχισε προς τα εκει. Τα wphone επισης σιγα σιγα “ανοιγουν”. Τωρα οποιος δεν χρειαζεται αυτα τα πραγματα και απολαμβανει οτι του προσφερει η apple (οσο αντιπαθης η μη ειναι σαν εταιρεια η/και φιλοσοφια δεν μπορει ο καθενας παρα να αναγνωρισει οτι εχει καποια πλεονεκτηματα προς τον ανταγωνισμο, τουλαχιστο ειχε επι καιρο.) χωρις να ενοχλειται κατευθειαν τα επιχειρηματα καθε πλευρας ειναι αυταποδεικτα. Παρεμπιπτοντως καταρα στην apple μονο και μονο για το flash στα κινητα. Δεν ειχε την οικονομικη δυνατοτητα, σχεδιασμο οραμα και ικανοτητα να το ενσωματωσει σωστα στα δικα της και μονο που δεν αγορασε την adobe για να καταργηθει απο τα smartphones. Λες και δεν υπαρχει η επιλογη on-demand!!! Εχεις το browser σου να φορτωνει flash μονο οταν θες εσυ με ενα tap. Ουτε η μπαταρια τρωγεται… Συνέχεια »

Αποστόλης Ρόδος

Αυτό που είναι απίστευτο είναι το πόσο πολύ παρεξηγούνται κάποιοι μολις ακουμπήσεις την Apple… ΕΛΕΟΣ δηλαδή. Ως λάτρης της τεχνολογίας έχω προίοντα από παντού… δουλεύω πολλά OS και έχω ΑΠΟΨΗ. Οι συσκευές της Apple είναι πολύ καλές, αλλα υστερέι κατα πολύ το iOS έναντι του Android … πως να το κανουμε δηλαδή… To ένα είναι multitasking και το αλλο ONEtasking… βγαίνεις από τη μία εφαρμογή για να ανοίξεις μια άλλη και όταν την κλείνεις (πλην ελαχιστων εφαρμογών) δεν πας καν πίσω στην προηγούμενη… ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ “ΒΑCK BUTTON”… 😉 Και επίσης για αυτό και παραπάνω μίλησα για ΣΦΕΝΤΟΝΑ (που ρίχνει μια μια πέτρα) και για ΟΠΛΟΠΟΛΥΒΟΛΟ (που ρίχνει κατα ριπάς). Άλλο αν αρέσει η σφεντόνα που ποτέ δεν κολλάει… 😛 Τώρα θα πείτε μα το οικοσύστημα είναι τέλειο… ΟΚ … Το οικοσύστημα είναι φυσικά τέλειο… αλλά γιατί θα πρέπει να υποχρεώνομαι να αγοράζω μονο APPLE προϊοντα και να μη μπορώ να κάνω και ότι γουστάρω ΕΓΩ στις συσκευές μου? Ειδικά σε κινητό, θέλω να τα έχω όλα και να τα κάνω όλα… να zipάρω, να ξεszipάρω,… να δουλεύουν και να συνεργάζονται όλες μου οι εφαρμογές (και όχι μόνο όσες με αφήνουν)… να κατεβάζω και να αποθηκευω όποιο τύπο… Συνέχεια »

jimo

@Αποστολης ροδος

και ο δαυιδ με σφεντωνα σκοτωσε το γολιαθ !

μηπωσ τελικα το android ειναι μονο για εφε και δεν προσφερει τιποτα παραπανω??????

γιατι για το Iphone χρειαζεσαι jailbreak αλλα και για να κανεισ ολα οσα ειπεσ ποιο πανω και αλλα ακομα για το android χρεαιζεσαι root ξεκλειδωμα bootloader και δεν σημαζευεται !!

Νιο

Να βαλεις jailbreak στο iphone??? Κολλαει πιο πολυ απο οτι ενα smartaki οταν πατησει τσιχλα…..

jimo

@Nio φιλε μου μαλον τα παραλεσ δεν ειμαστε και χθεσινοι ! Ουδεποτε το iphone κολησε στα χερια μου με jailbreak ουτε 1 φορα !

Τονιζω ομως οτι αν καποιοσ ειναι ασχετοσ και πεδευτει και λιγο θα καταφερει να το κολησει για 5 δευτεροπλεπτα το πολυ ! αλλα πρεπει να εισαι πραγματιακ ασχετοσ για να το ακταφερεισ!

Τo αndroid Κολαει σαν φαλαινα στην αμμο απο την στιγμη που το ανοιγεισ απο το κουτι του !και μιλαω εκ πειρας εχουν περασει απ οτα χερια μου δεκαδεσ android Κινητα απο φτηνα μεχρι ακριβα super μοντελα !

Ασ ειμαστε ειλικρινης !

βεβαια ισχυει και αυτο που ειπα ποιο πανω για τον εγωισμο !!

jimo

android < ios

Νιο

jimo φιλε μου μαλλον τα παραλες δεν ειμαστε κ χθεσινοι ! Ουδεποτε το xperia mini κολλησε στα χερια μου ουτε 1 φορα !

Τονιζω ομως οτι αν καποιος ειναι ασχετος και πεδευτει κ λιγο θα το καταφερει πολλες φορες ! Αλλα φαντασου του φιλου μου το iphone4s με jailbreak ουτε μια βολτα στα εικονιδια του δεν μπορουσε να κανει…….

Το ios κολλαει σαν αρρωστημενη βδελα με λυσσα οταν εχει πανω jailbreak! και μιλαω εκ πειρας εχουν περασει απο τα χερια 28.000 κινητα καθε δευτερολεπτο χρησιμοποιω αλλο λογω της δουλειας μου. Ειμαι ανεργος.

Ας ειμαστε ομως ειλικρινης !
Μην με αναγκαζετε να πεφτω επιπεδα για να συννενοηθουμε.
Ειπε κ ο καλος φιλος πιο πανω Παπαδοπουλος ο καθενας ας παρει οτι γουσταρει. Αλλος γουσταρει scooter κ αλλος gsxr… Τι να κανουμε? δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. ευτυχως.!

Νιο

Οπα κατσε… εσεις του IOS δεν ειστε της ιδεολογιας ολα ΝΟΜΙΜΑ??? Μμμμ… Μπερδευτηκα τωρα. 1 χρονο jailbreak? Πες στους φιλους σου πιο πανω μην μας το παιζουν καλοι σαμαρειτες……

Παπαδοπουλος Γεωργιος

@ Αποστολης Ροδος Το ποστ σου δε χρειαζεται καν απαντηση.. Εχουν απαντησει πολλακις πιο πανω στα περισσοτερα μαζι τους κ γω.. Δεν αμφισβητω οτι τα κανες αυτα με το κινητο σου.. Σε ζηλευω κ ολας που μπορεις και ξεματιαζεσαι καθως για τετοιες χρησεις εγω χρησιμοποιω το mac μου λογω ανεσης και επεξεργαστικης ισχυς.. Και τη δυνατοτητα να ειχα να τα κανω αυτα απ το κινητο δε θα το εκανα πιστεψε με αλλα αυτο ειναι στον ανθρωπο και δε το κατακρινω.. Θα θελα να τα πουμε ομως καποια στιγμη απο κοντα σε κανενα workshop για να σου δειξω τι δε μπορεις να κανεις.. Τα εχω αναφερει οποτε ας μη τα ξαναλεμε.. Απλα πλαναται η εντυπωση οτι δεν υπαρχει κατι που κανει το ios και δε το κανει το android.. Το ποσο κακογραμμενο ειναι το android ειναι φανερο.. Κανε καποια εργασια με την sd που χεις και μετα πατα να πας στο αρχικο μενου και πατα κατευθειαν τις κλησεις… Πες μου ποσα δευτερολεπτα κανει να σου εμφανισει ονοματα.. Ειναι ενα παραδειγμα απ τα πολλα που αν τα βαλεις μαζι βλεπεις κατι που το χρυσοπληρωσες και εχει απο specs της παναγιας τα ματια αλλα δε μπορει να τα μετουσιωσει.. Ειναι σα να εχεις… Συνέχεια »

Jimo

θα ήθελα να δείξω και κάτι όσον αφορά το multitasking μεταξύ android και iOS γιατί μερικοί νομίζουν πτι το android κάνει κάτι παραπάνω στο multitasking και ακούω αυτή την βλακεία πολύ καιρό τώρα οπότε έψαξε να μορφωθω και οριστε ! δεν ειναι και τόσο σπουδαίο το multitasking στο aNdroid τελικά όπως θα διαβάσετε παρακάτω

Κώστα επέτρεψε μου καθαρά για επιμορφωτικό θα λογους το παρακάτω σύνδεσμο

https://www.extremetech.com/computing/112013-how-multitasking-works-on-android-and-ios

διαβάστε προσεκτικά και θα δείτε ότι οι διάφορες ειναι πολύ μικρές !

jimo

@Nio ok ότι πεις δεν τα βάζω με τον άρχοντα του MATRIX. 😊

Αποστόλης Ρόδος

@ Παπαδοπουλος Γεωργιος … έχω και iOS συσκευές… και δεν μηδενίζω τιποτα.
Το iPad μου δεν το αλλάζω… απλά σε κινητό που το έχω μαζί μου συνέχεια θέλω να κάνει τα πάντα και παντού.
Κανένας μηδενισμός… οι απόψεις μου παραμενουν ως εχουν.
Σε λιγο καιρό θα δείτε πως θα προστεθουν καλουδια του Android στο iOS … όπως πχ η Notification Bar στο ιOS 5 … που έκανε το πλήθος να πει ένα τεράστιο WOW … (πολύ κρίμα που πάντα την έιχε και καλύτερη το προϊστορικό Android).
Επειδή πάτε να μου κολλήσετε την ταμπέλα του Apple Hater να σας ενημερώσω απλά πως είμαι τεραστίως απογοητευμένος απο το σημειωτόν της Apple και πέον καταντά γραφικό το τρέξιμο που κάνει για να φτάσει τον ανταγωνισμό.
Μη τρελαίνεστε … σας αγαπώ όλους … 🙂

digekas

Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει το απαραίτητο τεχνικό υπόβαθρο οπότε και τα όποια επιχειρήματα είναι κατηγορίας φτερού και γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων (???) !!! https://developer.apple.com/library/ios/#Documentation/iPhone/Conceptual/iPhoneOSProgrammingGuide/ManagingYourApplicationsFlow/ManagingYourApplicationsFlow.html Όποιος θέλει να δώσει 600~700 ευρώ για μία συσκευή που το hardware της στοιχίζει $180, μπορεί να το κάνει, αλλά μην προσπαθεί σε τεχνικούς/τεχνολογικούς χώρους, blog και forum να υποστηρίξει ότι δικαιολογούνται οι τιμές τους, γιατί δεν έχει βάση!!! Αυτά στο marie claire, cosmopolital, κλπ. Και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι και η samsung (κατ’ επέκταση sony, κλπ) στο ίδιο καζάνι βράζουν!!! Δεν δικαιολογούνται οι τιμές των συσκευών, εκτός και αν κάποιος εκτιμά ότι είναι απαραίτητες οι διαφημίσεις, το marketing, κλπ προκειμένου να επιλέξει κάποια συσκευή, οπότε και δεν ανήκει στον τεχνικό χώρο που βρισκόμαστε εμείς, κάτι που στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια έχω πολλάκις διαπιστώσει, οπότε και δεν υπάρχει κοινή βάση πάνω στην οποία μπορούν να στηριχτούν επιχειρήματα ή έστω αυτά να γίνουν κατανοητά. Εύκολα λοιπόν μπορεί κάποιος να διαπιστώσει που ανήκει με το να αναφέρει τι ακριβώς κάνει με την συσκευή του και αν για το ευρύτερο σύνολο αυτές οι δυνατότητες που χρειάζεται δικαιολογούν το ποσό που έδωσε, όχι βάσει της δικής του οικονομικής άνεσης, αλλά βάσει του μέσου μισθού… Συνέχεια »

Παπαδοπουλος Γεωργιος

@digekas Φιλε μου εξηγησε μου το λογο που πρεπει να γνωριζω με λεπτομεριες πως δουλευει η συσκευη μου.. Δεν με ενδιαφερει να ξερω.. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να κανω τη δουλεια μου. Ναι θα με ενδιεφερε να δωσω λιγοτερα χρηματα για το iphone ή για κατι που τρεχει ios.. Δε με ενδιαφερει να δωσω χρηματα για κατι αλλο γιατι δε με βολευει.. Αν ηταν αλλιως θα επαιρνα μια συσκευη android μεταχειρισμενη με 200 ευρω branded κ ολας, για να μην εχω στο μυαλο μου αυτο που δεν εχεις εσυ ας πουμε.. Τον φοβο μην σκασει τιποτα διπλα μου και πιασε το αυγο και κουρεψε το γιατι πηγαινα γυρευοντας κ ολας.. Εχουν συμβει αυτα που σου λεω δε τα βγαζω απ το μυαλο μου.. Εγω ειμαι μηχανικος στο επαγγελμα σε μηχ. εσωτερικης καυσης. Σε μεγαλες διχρονες ναυτικου τυπου.. Επειδη σκαμπαζω και πεντε πραγματα και περα απ αυτες ομως σε ρωταω το εξης.. Αυτοκινητο εχεις? Λογικα ναι.. Ξερεις πως δουλευει? Πιθανοτατα οχι γιατι δεν ειναι μονο η γενικη ιδεα για το πως δουλευει ο κινητηρας ειναι εγκεφαλος, αντλιες, καυσιμο, ψυγεια, αισθητηρες, μεταλλα κλπ κλπ.. Τι θελω να πω? Εδωσες ομως λεφτα για να το παρεις χωρις να ξερεις ακριβως.. Δεν… Συνέχεια »

nikos

Συγνώμη, δε είχαν υποστηρίξει οτι το ανθρώπινο μάτι δεν βλέπει διαφορά πάνω απο κάποια ppi ?? Αυτά ηταν λίγο πιο πάνω απο τα ppi που είχε η retina. Τα διπλάσια μου ακούγεται εντελώς ψέμα και φαντάζομαι θα έχει και μεγάλο αντίκτυπο στην μπαταρία…

vasilis

@digekas , Καταρχήν μπράβο σε σένα και στον φίλο Παπαδόπουλο που επιτέλους ανεβασατε το επίπεδο… Δείχνετε ωριμότητα και βάθος ως άνθρωποι και έτσι κάνετε και εμένα καλύτερο , να απαντώ και εγώ όμορφα και όχι με μαγκιες και αχαρα μηνύματα όπως μερικοί… Τώρα όσον αφορά το θέμα που έθιξε ο φίλος με τις branded συσκευές ειναι πολύπλοκο. Θα συμφωνήσω πως μας έχουν βάλει σε ενα λουκι άκρατου καταναλωτισμού και σε μια ψύχωση να δενομαστε με τα υλικά αγαθά είτε αφορούν τεχνολογίας είτε ρουχισμό σε τέτοιο βαθμό που μακάρι να ασχολουμασταν έτσι και με τα θεία , θα είμασταν τελοιοι χριστιανοί!!! Σε ότι αφορά αυτα που λες digekas θα πρέπει να ειναι το γενικότερο στυλ σου ετσι και ο τρόπος ζωής… Ας πούμε η τηλεόραση που έχεις (αν επιτρέπεται) τι ειναι; Κάποιο τελευταίο led μοντέλο ή μια παλιά LCD ; Οι λευκές σου συσκευές ακολουθούν και αυτές τα πρότυπα που θέσεις στο κινητο σου; Τα ρούχα σου τα επιλέγεις παλι κατα το ίδιο σκεπτικό; Το αμάξι σου, ποδήλατο , μηχανή;; Το ξενοδοχειο των διακοπών σου ή το δωμάτιο; Τα ρωτάω αυτα γιατί εγω (πωλητής στο επάγγελμα σε φαρμακευτικη) προτιμώ να δώσω 500-600 ευρω για κάτι που γνωρίζω ότι θα ικανοποιήσει τα… Συνέχεια »

digekas

Φίλε Γιώργη, έπεσες διάνα, μηχανολόγος μηχανικός του ΕΜΠ είμαι, πριν μπω στο πολυτεχνείο είχα τελειώσει ΤΕΙ και πάλι στο ίδιο αντικείμενο, τη δε πρακτική μου την έκανα στον ΑΣΠ (αυτόνομος σταθμός παραγωγής) ΠΑΡΟΥ όπου τότε είχαμε κυρίως ναυτικές εμβολοφόρες ΜΕΚ και εδώ και πολλά χρόνια και αεριοστροβίλους. Πιο πριν είχα την λόξα/αγάπη για τους υπολογιστές, έχω και εκεί ένα πτυχίο προγραμματιστή αλλά κυρίως ήταν η ενασχόληση σε μία εποχή που οι υπολογιστές δεν ήταν καταναλωτικό αγαθό και που περιοδικά τύπου pixel είχαν στήλες με προγραμματισμό assembly. 🙂 Δεν κάνω επίδειξη γνώσεων ή πτυχίων, δεν είναι αυτή η λογική και το σκεπτικό μου, το αντίθετο μάλιστα, πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να σπουδάζουν, είναι υποχρέωση της κοινωνίας να βγάζει υπεύθυνους πολίτες προκειμένου να συμπεριφέρονται ισότιμα και ισάξια όπως ισάξια είναι και τα δικαιώματα που έχουν ως πολίτες. Αν δεις την σειρά αυτή του BBC (τρία είναι αν δεν κάνω λάθος) τα επόμενα έχουν να κάνουν με την μόδα και το φαγητό. Για αυτό και η αναφορά μου στο cosmopolitan κλπ, δεν το λέω απαξιωτικά, προφανώς και δεν είμαι αυτής της κατηγορίας ανθρώπων που δίνουν βαρύτητα στο φαίνεσθαι και όχι στο είστε και προτιμώ όταν κάνω κάτι να ξέρω γιατί το κάνω… Συνέχεια »

Vasilis

Ξέχασα να αναφέρω πως η γυναίκα μου (παράξενο) εχει το galaxys3. Το λατρεύει, επειδή εχει μεγάλη οθόνη και ΔΕΝ ασχολείται περαιτέρω με υπολογιστή / tablet . Αλλά…επειδή το χαζευω απο περιέργεια , κατεβαζω ίδιες εφαρμογές που έχω και εγω στο 5αρι να κανω συγκρίσεις κλπ. Διαπιστώνω πως στο 60-70% των περιπτώσεων οι ίδιες εφαρμογές ειναι πιο ελκυστικές και καλογραμμενες στο iOS . ( flipboard/ Evernote / twitter/ Facebook / don’t panic Greece) ακόμα και το άνοιγμα τους γίνεται πιο γρήγορο στο iPhone 5. Επίσης στο σερφαρισμα ειναι πιο σταθερό και πρακτικό το safari . Η οθόνη του ειναι πολυ “ζωντανή” παραείναι ψεύτικη…. Α…. και επειδή κανω ποδήλατο και χρησιμοποιώ το runkeeper…και εδώ πολυ μπροστά στο iOS απο ότι στο android. Στο iPhone κλειδώνει GPS σε κλάσμα δευτερολέπτου, δεν κολλάει η εφρμογη ΠΟΤΕ ενώ στο galaxy τρώει τα σκαλοματακια της…

digekas

Φίλε Βασίλη, δεν πρόλαβα να διαβάσω το προηγούμενο ποστ σου, νομίζω όμως κάλυψα κάπως τις ερωτήσεις. Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει για το κατά πόσο είναι ανοικτό το android, γιατί για εμένα (εδώ και πολλά χρόνια που προέβλεπα ποια θα είναι η κατάληξη) εκεί ήταν η ουσία. Όπου μπορώ χρησιμοποιώ linux, και όπου δεν μπορώ, προτιμώ λογισμικό με gpl, είναι πλέον ο τρόπος σκέψης μου και η προσέγγιση των πραγμάτων, που αντιλαμβάνομαι την έννοια του ιδιώτη με την αρχαία της έννοια (αυτή του idiot) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η λύση είναι αυτό το δημόσιο χάλι. Αλλού είναι το γενικότερο πρόβλημα για αυτό έγιναν και οι αναφορές στις σχετικές δράσεις και στον τρόπου που βλέπουμε (πλέον αρκετοί) τα πράγματα. Αν ήταν κλειστό το android θα υπήρχε ανταγωνισμός; Υπάρχει ανταγωνισμός στο ios; Πως περιμένει κάποιος στα πλαίσια του καπιταλισμού να πέσουν οι τιμές; Το μόνο που προστατεύει (και μάλιστα θεσμικά) τους καταναλωτές είναι ο υγιείς ανταγωνισμός. Ξέρετε ότι το jailbreak είναι νόμιμο; Το γιατί το ξέρετε; Κάποτε ήταν οι συσκευές κλειδωμένες στο δίκτυο συγκεκριμένων παροχών κινητής τηλεφωνίας, οπότε και όταν στράφηκε η apple νομικά εναντίων του hacker τελικά ο αντίστοιχος Αμερικάνικος φορέας, με αυτό το σκεπτικό, δικαίωσε τον hacker!!! Βέβαια δεν είχε… Συνέχεια »

Νιο

Μου αρεσει ο Digekas. Ολοι προβατα ειμαστε του καταναλωτισμου των μεγαλων εταιρειων. Σκεφτεσαι πολυ βαθυτερα φιλε μου. Δεν δινεις αξια σε brand names κ υλικα αγαθα κ κοιτας να αναπτυξεις το πνευμα σου…. που ειναι το σημαντικοτερο ολων.
Υ.Γ.κ εγω μηχανολογος μηχανικος σπουδαζω.

γιαννης ελιζογλου

συγνωμη π το βαζω εδω αυτο το βιντεο αλλα θα ηθελα να τονισω την φαντασιοπληκτια της apple
https://www.youtube.com/watch?v=YbT0xy_Jai0

Alexis

Αποστόλης Ρόδος +1

kVel

@γιαννης ελιζογλου

Στο βίντεο αυτό απλά βλέπεις την “φαντασιοπληκτία” κάποιου έτσι όπως το φανταστηκε…
όχι της apple…

Μάκης

Πω πω ξύλο που πέφτει εδώ μέσα! Κάτσε να πιάσω τα pop corn 🙂

Wolf

Είχα iPhone ένα φεγγάρι…! Το είχα πάρει σαν δεύτερη συσκευή καθαρά και μόνο για τον λόγο του ότι είμαι άρρωστος gadgetακιας. Το κράτησα 2 μήνες και μετά το πούλησα σε λίγο χαμηλότερη τιμή απο αυτήν που το είχα πάρει αφού έχει σχετικά καλή μεταπωλητικη αξία..! Το έκανα κόσκινο όπως και κάθε συσκευή που χρησιμοποιώ.. absinthe,greenpoison…. sydia,installous…. hard reset..! Να πω επίσης ότι το πρώτο μου “smartphone” ήταν ενα HTC p3300 αρκετά χρόνια πριν και απο τότε μέχρι και σήμερα έχουν περάσει συσκευές και συσκευές απο τα χέρια μου οπότε νομίζω ότι πλέον μπορώ να έχω μια ταπεινή άποψη. Άλλωστε πάντα είχα την δίψα να έχω τα πάντα στην τσέπη μου σε μια συσκευή όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη από το pc..! Λοιπόν για να μην περιαυτολογω η γνώμη μου για το iPhone είναι ότι άλλαξε ριζικά τον κόσμο των smartphones και χωρίς αυτό μάλλον θα παίζαμε ακόμα με ραβδακια και δύσχρηστα λειτουργικά ενώ παράλληλα είναι ένα πάρα πάρα πολύ καλό και ποιοτικό τηλέφωνο. Πέρα από αυτό όμως αν δεν έχεις πιστωτική η δεν το κάνεις jailbreak είναι κυριολεκτικά άχρηστο σαν smartphone..! Απο την άλλη με το jailbreak κάποια στιγμή συνειδητοποιεις ότι έχεις μια κακή wannabe Android συσκευή που κολλάει και… Συνέχεια »

jimo

@wolf

ε οχι και το Iphone μια anroid wannabe συσκευη ρε μεγαλε το παρακανες!

ελεος το android ειναι μια αντιγραφη του Ios με φανταχτερα λαμπακια που κολαει απο την μερα που το αγοραζεισ ! μαλον δεν εχεισ και πολυ εμπειρια με 2 μηνεσ χρηση μονο Iphone ! Δηλαδη εμασ που δεν μασ κολησε ποτε τι καναμε μαγικα??? και με jailbreak και με ολα !!

Τωρα αν ειχεσ παρει το 3gs τοτε ισωσ να σου κολαγε το πιστευω αλλα σκεψου οτι οταν βγηκε το 3gs το ανδροιδ ακομα δεν το ηξερε ουτε ο κατασκευαστης του για να μην αναφερθω στο στρομερο λαγκαρισμα του και τα χιλια κακα του που για να κανεισ μια κληση επρεπε να αισθανεσαι τυχερος !!

επισης το 3gs ακομα δουλευει αψογα και τρεχει την τελευταια εκδοση ios! αντε βρεσ εσυ ενα ανδροιντ εκεινησ τησ εποχησ να λιτουργει εστω και σε παλια εκδοση !!

να αναφερω κλασ οτι το Jialbreak σημερα εχει γινει ποιο ευκολο και απο καθε rootarisma και καθε ξεκλειδωμα bootloader !!

jimo

παρακατω παραθετω συνδεσμους που εξηγουν γιατι το android θα κολαει παντα ενω το ios οχι!

και μαλιστα απο υπαλληλουσ της google !

https://www.cultofmac.com/133624/why-android-will-always-be-laggier-than-ios/

https://androidcommunity.com/google-engineer-tells-us-why-ios-will-remain-more-fluid-than-android-os-20111206/

fmnc

@Μάκης +1 🙂

Πολύ πρωτότυπο μάλωμα…

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@ wolf

Ναι φίλε μου είχες iPhone το οποίο το είχες κάνει κόσκινο αλλα πως διαγραφές φωτό ή πως διορθώσεις μια λέξη δεν ήξερες μέχρι πριν 2 μέρες σύμφωνα με δικό σου ποστ..

digekas

Περί δημιουργίας εντυπώσεων ο λόγος!!!

https://plus.google.com/100838276097451809262/posts/VDkV9XaJRGS

Προφανώς και σε αυτό το επίπεδο, συζήτηση δεν γίνεται (τα περί μουτζαχεντίν που έλεγα), κρίμα.

Jimo

@digekas επισης κα ιεγω ειμαι ηλεκτρολογοσ μηχανικοσ και αυτα που λεσ για επιπεδα συζητησης ειναι παραμυθια ! δεν γινετε να μην υπαρχει καλυτεροσ πρεπει καποιοσ να ειναι ο καλυτερος παντα για να ακολουθουν οι υποληποι ! για μουτζαχεντιν δεν γνωριζω τιποτα αλλα εσυ βλεπω το κατεχεισ μαλον εισαι ενασ!

digekas

Κοινή διαπίστωση φίλτατε ότι πράγματι είμαι ένας και όχι δυο. 🙂 Σε στρατόπεδο όμως δεν ανήκω, πόσο μάλλον αυτό να είναι εταιρικό!!! Από άλλον έγινε η αναφορά σε στρατόπεδα και ο θρησκευτικός ή μάλλον ο θρησκοληπτικός προσδιορισμός είχε να κάνει με το link του video που παρέθεσα. Πόσο δύσκολο ήταν να το δείτε; 2-3 λεπτά κρατάει το συγκεκριμένο κομμάτι και ξεκινά από το 10ο λεπτό, όπως προείπα. Όσο για το θέμα του επιπέδου της συζήτησης, είναι μεταξύ ηλίου φαεινότερο και αυταπόδεικτου. Η ουσία πάντως, για αυτό άλλωστε μπαίνω και στον λογική να απαντήσω, είναι ότι πράγματι υπάρχουν πάρα πολλοί που χρειάζονται ένα να τραβάει μπροστά και εκείνοι από πίσω να ακολουθούν. Είτε οπαδοί είναι, είτε κοπάδι που ακολουθεί το ποιμένα του, βλέπεις και τα δυο σύνολα έχουν κοινή ρίζα, κοινό τρόπο σκέψης (???) και ομοίως τρόπο συμπεριφοράς. Όσο λοιπόν ο άνθρωπος αφυπνίζεται και απελευθερώνεται από αυτού του είδους τα δεσμά, τόσο ευκολότερο του είναι να αντιληφθεί ότι μπορεί οι απόλυτες μαθηματικές έννοιες και ισότητες να βρίσκονται μόνο στο μυαλό μας, παρά ταύτα, σκοπός ζωής γίνεται η σύγκλιση και όχι η απόκλιση, δλδ μία αέναη προσπάθεια εξίσωσης προς τα πάνω με τους συνανθρώπους μας επειδή μόνο μέσα από ένα υγιές σύνολο… Συνέχεια »

vasilis

@digekas σε οτι λες απλά respect !! Ομως πέρα απ αυτα τα φιλοσοφικό κοινωνικά , εχεις δουλέψει εις βάθος με ios ή έχεις απλα μια επιφανειακή γνώση και εμπειρία; Θελω να πω πως για το 80% του κόσμου που το smartphone το θελει για :
Α. Φωτογραφιες
Β. Facebook
C. Games
D. Mails
E. 3-4 productivity apps
Για αυτα τα παραπανω η καθημερινή εμπειρια με android των 250 ευρω ειναι μετριοτατο. Το οτι πανε στο iphone δεν σημαίνει λογω κοπαδιου ολοι αλλα θελουν ποιότητα σε ολα, το ιδιο και στα high end android. Για δοκίμασε (ξερεις) να σερφαρεις σε κάποιες σελίδες με android ακομα και των 300 ευρω και κανε το ιδιο με iphone 5 ή ακριβό android. Η μερα με την νύχτα!

vasilis

Επίσης προς όσους υποστηρίζουν την αγορά iphone με μόστρα ειναι ΛΆΘΟΣ. Αυτο ίσχυε απο το 2008-2011. Πλεον ειναι κατι τοσο σύνηθες που κανεις δεν το κανει γι αυτό! Το αντίθετο ομως ειναι πολλοί που λένε : σιγα μην παρω iphone, το εχουν ολοι! Θα παρω μια συσκευη που δεν την συναντάς εύκολα , άρα μου αρεσει να ξεχωριζω( τελικά ποιος ειναι ψώνιο;) όσοι πλεον παίρνουν iphone ειναι επειδη ξέρουν τι ζητάνε και τι θα βρούνε απο αυτό!
Για τον Αποστόλη απο την Ρόδο : Φίλε μου εχεις επανειλημμένα πει οτι ενω θες android mobile στο tablet το ipad δεν το αλλάζεις! Και σε ρωτώ: το ipad στην ουσία ειναι iphone με πολυ μεγάλη οθόνη! Άρα παραδέχεται,οξύμωρο , οτι εαν το iphone ειχε την οθόνη του galaxy θα ήσουν ευτυχής!

Αποστόλης Ρόδος

@Wolf οι απόψεις μας ταυτίζονται 100%

digekas

Βασίλη, προφανώς και έχω δουλέψει αρκετές ios συσκευές, δεν ήταν δικές μου, παρά ταύτα, εικόνα και εμπειρία χρήσης έχω. Στα topic με τα οικονομικά κινητά, έγραψα για την συγκεκριμένη συσκευή στην οποία αναφέρομαι. Πιο συγκεκριμένα στο antutu δίνει 13000 και στο 3d rating 3400. https://www.antutu.com/Ranking.shtml https://www.antutu.com/3DRating.shtml Gpu έχει την PowerVR SGX 544MP, δείτε ποια κινητά έχουν αυτή την gpu (τμήμα του soc) και πείτε μου, για τα 190 ευρώ που ζήτησε, δικαιολογείται η τιμή; Αυτό λέω εξαρχής. Δείτε πόσα vs υπάρχουν στο youtube, για να έχετε μία άμεση σύγκριση, το ίδιο ακριβώς συμπεριφέρονται από άποψη ταχύτητας, 0.5s (πιο γρήγορο – πιο αργό) δεν είναι ουσιαστική διαφορά για το φόρτωμα μίας σελίδας, αντίθετα +400 ευρώ, πιστεύω ότι είναι, χώρια που η οθόνη είναι μισή φορά μεγαλύτερη και η μπαταρία στα 3400mah και ήρθε με 2 μπαταρίες. Αν λοιπόν δεν ήταν ανοικτό το android, αλλά κλειστό όπως το ios, δεν θα υπήρχε αυτή η συσκευή, αυτή είναι η ουσία, πλέον πληρώνουμε το hardware σε λογική τιμή και από εδώ και εμπρός θα μπούμε και στην φάση επιλογής του λειτουργικού (διανομής linux) που θα θέλουμε να τρέχει η συσκευή. Για αυτό είπα ότι το android δούλεψε ως δούρειος ίππος και πλέον ούτε η… Συνέχεια »

jimo

@φιλε μου digeka -Τι να το κανω το προσιτο hardware αν δεν μπορω να το εκμεταλευτω? -τι να κανω την καλυτερη gpu και cpu οταν δεν ξερω να την χρησιμοποιησω? ! -τι να το κανω το ανοιχτο λειτουργικο οταν περιμενω απο τον καθε ιδιωτη να βγαλει μια rom να κανει αυτο που δεν εκανε η προηγουμενη και παντα θα υπαρχει καποιο προβλημα γιατι δεν γνωριζω ακομα να υπαρχει καμια rom χειροποιητη που να μην εχει καποια bug!? Στο φιναλε ειναι ολα ειναι μια επιλογη! προτιμω το κλειστο ios και να δουλευουν ολα τελεια κατα 99.9% (το 0.1% αναφερεται σε καποιεσ σπανιεσ περιπτωσεισ με jailbreak) Το γεγονος οτι το android ειναι <> ειναι ενα παραμυθι καλα στημενο απο τις εταιριες για να κανουνε τουσ καταναλωτεσ να νιωθουνε σπουδαιοι που μπορουν να κανουν κατι και αυτοι με το κινητο τους και ετσι να προτιμουν την <> λυση με εξεραιση ενα μικρο ποσοστο που ξερουν πραγματικα τι θα κανουν και αξιοποιουν την ανοιχτη πλατφορμα του Linux αλλα μιλαμε για ελαχιστο ποσοστο! λεσ πωσ αν δεν υπηρχε το android δεν θα ειχαμε ολα αυτα που αναφερεισ απο πανω και αν δεν υπηρχε το Iphone σημερα δεν θα ειχαμε τα εξυπνα κινητα που ξερουμε οπωσ… Συνέχεια »

jimo

Επίσης ξέχασα να αναφέρω και τους κυνδινους που κρύβει το android όσον αφορά τα malware τους ιούς και τις υποκλοπές που το android σπάει κάθε όριο και για όσους δεν καταλαβαίνουν η ασφάλεια μιας συσκευής ειναι τρομερή υπόθεση ειδικά όταν διαχειρίζεται χρήματα! προσωπικά μου έτυχε ευτυχώς να μου κλέψουν μόνο το hotmail μου μέσο του Android !

digekas

Προφανώς και χρειάζεσαι γρηγορότερη cpu και gpu διαφορετικά δεν θα έμπαινες στην λογική να αναβαθμίσεις τις ios συσκευές σου, φίλε και συνονόματε Δημήτρη, διαφορετικά δεν θα είχε πρακτικό λόγο να πάρεις νέες. Το ίδιο ισχύει και στο android, βέβαια η μεγάλη διαφορά ήρθε με την βελτίωση του ίδιου του λειτουργικού και πλέον ο συνδυασμός software/hardware (την 4.2.1 φοράει) δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εν λόγω συσκευή. Νομίζω ότι ο Βλαχάκης είχε κάνει review ένα maizu με το ίδιο soc (mtk6589). Για τις rom τώρα που λες, όταν το παράγγειλα ανέφερε ο Γερμανός ότι είχε την 4.1.2, όταν ήρθε είχε περάσει την 4.2.1, όλα δούλευαν και δουλεύουν στην εντέλεια, θέλω να πω ότι από ένα σημείο και μετά, ξέρεις τι πας να κάνεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όποιος θέλει δεν κάνει και πειραματισμούς, αλλά αυτό το κάνουν κυρίως επειδή το αγαπούν και μέσω της διαδικασίας μαθαίνουν πολλά τα οποία άλλοι τα θεωρούν ασήμαντα, άλλοι απλά θέλουν να πάρουν ένα εργαλείο και να κάνουν μία δουλειά χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν πως αυτό έχει φτιαχτεί ή πως αλλιώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γενικότερα ποιες είναι οι δυνατότητές του και τα όριά του. Το να είναι κάποιος μάγειρας, κομμωτής, στυλίστας, κλπ, χωρίς… Συνέχεια »

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@ digekas

Φίλε συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου.. Θέλω λίγο να σταθώ όμως στο πως τελείωνεις το τελευταίο ποστ σου..
Μ αρέσει να απολάμβανω το iphone 5 μου κ ότι αυτό μου προσφέρει.. Δε θεωρώ καθόλου παράλογο να το αναφέρω σε δημόσιες συζητήσεις..
Δε προσβάλλω κανέναν όπως κ ειναι λάθος να νομίζεις πως όλοι στην Ελλάδα ειναι άνεργοι ή παίρνουν τον βασικό μισθό..
Οι υπόλοιποι κατα τα λεγόμενα σου πρέπει να σωπασουν κ να μην εκφράζουν τη γνώμη τους για να μην.. Προκαλέσουν; Ή να μην αγοράζουν τόσο ακριβά προϊόντα για να μη δίνουν.. Στόχο;;;

Το θέμα ειναι τι αρέσει στον καθένα κ αν το δικαιολογεί η τσέπη του.. Συμφωνώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε όλοι μας πιο μετρημενοι αλλα μην πιάσουμε κ το άλλο άκρο..
Το απόλυτα φυσιολογικό ειναι κάποιος να απλώνει τα χέρια του μέχρι εκεί που φτάνει..

jimo

ειναι πολυ απλο φιλτερε @digeka γιατι το κινητο εχει ακομα περισοτερη φορητοτητα! και αν λεσ οτι το Ιphone κοστιζει 740 ευρω τοτε γιατι τοκαινουριο galaxy s4 ερχεται παλι στην ιδια τιμη γιατι?? μηπωσ το android εχει γινει η νεα apple ???? Οσο για την ασφαλεια ειπεσ και εσυ πωσ θυμασαι εναν προγραματιστη !!! ποιον ?? και ποτε εγινε αυτο με την apple ????? και αφου εγινε και λεσ οτι τον πεταξανε αμεσως εξω τοτε ποιο το προβλημα???? γενικοτερα στο android Οι εφαρμογεσ ειναι παρα παρα πολυ ποιο κακογραμενες και εχω εξηγησει ποιο πανω για ποιουσ λογουσ σημβαινει αυτο και ενασ ειναι οτι ειναι ανοιχτο και μπορει ο καθε ασχετος να γραψει μια εφαρμογη!! Στο Iphone απο την αλλη με τα 740 ευρω εξασφαλιζεις αριστη λειτουργια και τελεια γραμενεσ εφαρμογεσ που περνανε απο 1000 κοσκινα πριν τησ δεισ εσυ στο appstore ! οντωσ γνοριζω οτι υπηρχαν smartphones και ποιο παλια απο το Iphone ( πρωην κατοχος HTC Excalibur) αλλα το iphone τα εβαλε στο χαρτη και ητανε το μοναδικο που τα συνδιασε ολα πρωτο με τον τροπο που βλεπουμε σημερα! Η apple ειχε την ιδεα και τα μεσα να υλοποιησει κατι τετοιο και το ios ητανε το λειτουργικο του ! Επισης… Συνέχεια »

Manolis

εγω ξερω αυτος που εχει τα λεφτα να κανει μια αγορα και δεν τον επιρεασε το θεμα της κρισης,η τον επιρεασε αλλα οχι τοσο τραγικα τοτε ναι οκ ας το κανει.Aυτος που δεν μπορει δεν το κανει ετσι απλα. γιατι οποτε βγαινει το αιφον να μιλαμε για το θεμα της κρισης στην ελλαδα?.δηλ αλλες ηλεκτ συσκευες δεν ειπαρχουν που εχουν τραγικες τιμες; οι τηλεορασεις,τα λαπτοπ εκει ομως δεν ειδα κανενα να σχολιαζει για τη κριση. H τα διαφορα νεα αντροιντ που βγαινουν σαν μανιταρια και παλι εκει το μονο που θα ακους.ΓΟΩΑΩ ΤΟ ΑΙΦΟΝ ΚΙΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Και στο φιναλε αν εμας μας αρεσει η εμπειρια που προσφερει η απλ με τις συσκευες της, αφηστε να γουσταρουμε.και ασ εχουμε τισ χιλια και μια ελληψεις που λετε οτι εχουμε και ας ειμαστε θυματα κατα την δικια σασ λογικη της απλ και καθε απλ. εγω προσωπικα δεν μπορω να φανταστω να αγορασω μια αντροιντ συσκευη και να μαι σε ενα υπ ολη την ωρα να φλασαρω το κιν με ρομς για να το κανω να δουλεψει καλα η να χω κατι χαζα animation στην οθονη λες και πηρα λαπτοπ. εγω γουσταρω τη φιλοσοφια του ιος και των wm με διαφορα που το… Συνέχεια »

Νιο

Γεωργιε δεν νομιζω να καταλαβεις…. Ο φιλος digekas εννοουσε κατι αλλο. Ζησε την ζωη σου απλα.! Κανε αυτο που γουσταρεις. Κανε το σχολιο σου για το καθετι κ χαρισε μας την γνωμη σου. Ετσι κ αλλιως σε ενα φιλελευθερο site τεχνολογιας βρισκομαστε. Αλλα το να επιμενεις οπως ο καθενας μας εδω μεσα μονο ανουσιο, αχρηστο κ ψευτικο κατανταει. Ετσι λοιπον οποιος σεβεται τον εαυτο του ας πει “μ’ αρεσει το iphone/galaxy για αυτον κ για αυτον τον λογο κ για οτιδηποτε αλλο απλα χεστηκα” αλλιως εκτιθεται κ απο τα στοιχεια του χαρακτηρα του συμπαιρενουμε ελλιπη αυτοπεποιθηση την οποια προσπαθει να καλυψει επιθετικα, με επικληση την συγκριση, καθως “αυθεντια” δεν υπαρχει κ ουτε θα επρεπε. Εγω το ξερω “Να απλωνει τα ποδια του μεχρι εκει που φτανει το παπλωμα” Οσο για αυτο που λες εσυ ειναι πολυ προσβλητικο… Γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν απλωσε τα χερια του πιο μακρυα απο “εμενα” κ τον καθενα μονο με το μυαλο του η τις ικανοτητες του. Κ αυτοι που εχουν πολυ μακρυα “χερια” εχουν πατησει πανω σε πτωματα, εχουν κανει απατες, εχουν εκμεταλλευτει ανθρωπους κατι που εγω ΔΕΝ θα εκανα ποτε, γιατι Μ’ ΑΡΕΣΕΙ να ιδρωνω για να παρω αυτο που θελω. Αλλιως ΔΕΝ εχει ΑΞΙΑ.… Συνέχεια »

Nikos

Αρχικα λογο του οτι ειναι ανοιχτο το φορουμ θα εχουμε ολοι αποψη το θεμα ειναι οτι δεν τη δεχονται τα ατομα τησ απλ. βγαινει το 5ς και σας λεμε απλα οτι παλι κοροιδεβει δεν γινεται να υπαρχουν ανδροιδ που κανουν τα παντα και η απλ να ερχεται με κατι ppi προσβαλετε πρωτα πρωτα τουσ εαυτουσ σας που την εμπιστεβεστε αμα θεωρειτε οτι εκανε το θαυμα τησ η θα το κανει κανοντας μονο αυτο εγς το λεω κολημενο μυαλο συγνωμη φιλικα 😀

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@ nio

Φίλε δε κατάλαβα τι θεωρήσες προσβλητικό σε αυτό που έγραψα..

jimo

@manolis το φαλσαρισαμα πλεον δεν χρειαζεται υπολογιστη γινεταικαι απευεθειασ απο την συσκευη ! ετσι απλα για να μην τα παραλεμε και εμεις ! 🙂

wolf

Φίλε ” Παπαδόπουλος Γεώργιος” μάλλον δεν διαβάζεις τα post μου..! Ουδέποτε είπα ότι δεν ξέρω βασικές λειτουργίες του iPhone απλά έθεσα κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν και πόσο φιλικό είναι τελικά το ios σε έναν αρχάριο χρήστη την στιγμή που σου κάνει την ζωή δύσκολη για να βάλεις ενα κομμάτι mp3 σαν ήχο κλίσης. Φίλε “jimo” το 4 είχα και ναι όλα κολλάνε άμα τα κανεις jailbreak και γίνεις cydia monster. Ο λόγος που έγραψα οτι το iPhone με jailbreak είναι μια “κακή wannabe Android συσκευή” είναι οτι προσπαθείς να έχεις τις ελευθερίες του Android σε μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί να μην τις έχει..! Δεν θα ξεχάσω παλιότερα απίστευτο γέλιο με φιλαράκι στις διακοπές που κουβαλούσε πάντα μαζί φορτιστή…. άγχος στη παραλία τώρα μην του σβησει το iPhone γιατί μετά δεν άνοιγε χωρίς pc.. Χαχαχα..! Οι χρήστες του ios μου θυμιζετε μερικές φορές λίγο εκείνους τους παλιούς που είναι είναι κολλημένοι ακόμα με το αυτοκίνητο τους από το 80 και δεν το αλλάζουν με τίποτα. Τους λες να πάρουν ενα καινούριο γιατί θα έχουν περισσότερη άνεση,abs,cruise control κτλπ αλλά σου λένε ότι δεν το αλλάζουν με τίποτα,ότι δεν τους έχει προδώσει ποτέ και ότι όσο περισσότερα ηλεκτρονικά έχει… Συνέχεια »

jimo

@wolf οταν το iphone 4 βγηκε στην αγορα τα android κινητα ακομα ετρεχαν εκδοση 1.6 με 2.3 που ηταν για κλαματα !!!! πλεον δεν χρειαζεσαι pc για να ανοιξεισ το Iphone ! και εκεινη την εποχη αν εβρισκες κινητο με την αυτονομια του iphone 4 ητανε θαυμα !

μαλον εχεισ μινει πολυ πισω! και γελαμε εμεις με εσενα !!! τωρα οσο για το cydia Monster αν αναφερεσαι ακομα στο iphone 4 τι να πω θα σε παρακαλεσω να εισαι ποιο ενημερωμενος ! και οντως ειπες σε παλιοτερο Post ποιο πανω οτι δεν ξερατε να σβησεται μια φωτο σε iphone μαζι με εναν πολητη στο σχολιο #78 !!

φιλικα παντα Δημητριος

Παπαδόπουλος Γεώργιος

@ wolf

Σχόλιο 78 που αναφέρεις κάτι παιδικό για διαγραφή τραγουδιών μέσα στις αλλα απορίες σου..

Νιο

JIMO ΕΓΩ το ειπα αυτο με τον πωλητη… με “ω” το πωλητης. Ηταν τοσο φιλικο που απλα επρεπε να κανω δεξια με το δαχτυλο μου πανω στη φωτο. αλλα αν δεν στο πει κανενας αργεις λιγο……

wolf

Ναι ρε αλάνια εδώ θα μπαίνω να σας συμβουλευομαι για πράγματα που δεν γνωρίζω και να τρολαρω.. άλλη όρεξη δεν είχα?! Λες και δεν έχω iPhone5 στο σπίτι και έχω μείνει ακόμα στο τεσσάρι..!

https://www.youtube.com/watch?v=2HNnKCZiLmk&feature=youtube_gdata_player

Ούτε που καταλάβατε τα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω..! Πάντως εγώ εύχομαι πάντα τέτοια παιδιά. Να σας δίνει απλόχερα η Apple τεχνολογία και δυνατοτητες σαν αυτήν στο παραπάνω βίντεο..! Κάτσε τώρα να στείλω απο το κινητό μια ταινία με nfc ανάλυσης blue ray σε λιγότερο από λεπτό σε άλλη συσκευή και να την ευχαριστηθώ στις 5 ίντσες μου αύριο στο ταξίδι..! Ας στείλω επίσης και το wild blood μέσω μπλε δοντιου η wifi direct να έχω να παίζω και κάτι όσο ασχοληστε εσείς με το jailbreak..! Έχω και ιδέα για διαγωνισμό…. “βρες πως να βάζεις mp3 σαν ήχο κλίσης στο iPhone σε λιγότερο από 5 λεπτά και κέρδισε ένα Android που το κάνεις αμέσως.” Χαχαχα….

Παπαδόπουλος Γιώργος

@ wolf

Σωστά για να τρολλαρεις μπαίνεις κ φαίνεται κ απ το ποστ σου..

Απάντηση στα τελευταία λόγια σου έχω γράψει ήδη κ ειναι το σχόλιο 72 το οποίο σε σένα απευθυνόταν κ τότε..
Εκείνη την ώρα το είχα γράψει γι πλάκα αλλα δε πειράζει ξανά διάβασε το..

digekas

Γιώργο πραγματικά απορώ γιατί έβγαλες όλα αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα όταν 1-2 ποστ πριν είχα ξεκαθαρίσει την θέση μου. Το iphone σαν συσκευή είναι mainstream είναι καταναλωτικό αγαθό “ευρέου φάσματος” LOL, σοβαρά, είναι μια συσκευή η οποία προωθείται σαν να απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Εκεί έγκειται η διαφορά. Εκεί κολλάει η αναφορά στην κρίση, στους μέσους μισθούς, κλπ. Πριν μερικά ποστ δεν έγραφα ότι το πρότεινα ως αγορά σε ιατρούς μεγάλης σχετικά ηλικίας (55-60) που είχαν την οικονομική άνεση να το αγοράσουν ενώ από την άλλη δεν ήθελαν κάτι πολύπλοκο. Ίσως να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή η διαφορά τάξης μεγέθους στην τιμή σε σχέση πάντα με την απόδοση, όταν απαιτείται 3.5+ μεγαλύτερο ποσό για να κάνει κάποιος την ίδια δουλειά χωρίς να δει ουσιαστική διαφορά. Στο πολύ απλό όμως που ρώτησα δεν απαντάτε. Πως δικαιολογείτε την δραματική διαφορά του ποσού μεταξύ ipad mini και iphone 5; @jimo https://www.engadget.com/2011/11/07/charlie-millers-latest-ios-hack-gets-into-the-app-store-gets-h/ To θέμα συνονόματε είναι ότι η εφαρμογή ανέβηκε στο app store, πέρασε από τους ελέγχους που υποτίθεται εξασφάλιζαν κάτι… !!! Τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές και ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει, πχ αν ήταν το απόλυτο που υποστηρίζεις, που βρίσκουν τις τρύπες και γίνεται jailbreak;;; Επίσης αρκετοί αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές εταιρίες που… Συνέχεια »

Παπαδόπουλος Γιώργος

@ digekas

Εχεις δίκιο ήταν πρωί ακόμα..

Το iPad mini ειναι αρκετά χειρότερο απ το iphone 5 και πολύ μεγαλύτερο καθώς και χωρίς λειτουργία τηλεφώνου..
Ισως να μη κοστίζουν όλα αυτά τη σημαντική τιμολογιακή διάφορα τους αλλα τι να κάνουμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.