iPhone 5S, Κινητικότητα στα εργοστάσια παραγωγής

Μπορεί οι φημολογούμενες διαφορές του iPhone 5S από το iPhone 5 να ακούγονται λίγες (καλύτερος επεξεργαστής, καλύτερη κάμερα, καλύτερη μπαταρία) όμως για την παραγωγή του θα χρειαστούν πολλοί εργάτες ή εργαζόμενοι αν προτιμάτε καλύτερα. Αναφορές από την Κίνα κάνουν λόγο ότι στα εργοστάσια της κατασκευάστριας εταιρείας του iPhone, Foxconn έχει ξεκινήσει να στρατολογείται προσωπικό για την γραμμή παραγωγής.

iPhone 5S Foxconn, iPhone 5S, Κινητικότητα στα εργοστάσια παραγωγής

iPhone 5S Foxconn, iPhone 5S, Κινητικότητα στα εργοστάσια παραγωγής

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεωνίδας

Μάλλον όσοι αγοράζουν τα πρώτα iphone της κάθε σειράς (4,5) είναι κορόιδα…! Γιατί μετά από λίγους μήνες βγαίνει το ίδιο λίγο βελτιωμένο, σαν να λέμε διορθώσαμε το προηγούμενο. Όσο για το “οικονομικό” iphone (ας του βρούνε ένα όνομα γιατί είναι λίγο τσίπικο να λέγεται το “φτηνό iphone”) από τα βιντεος που διέρρευσαν (αν είναι αληθινά) το πίσω μέρος μοιάζει πολύ με nokia lumia 620 (είναι πιο καυχιόνταν για τα αλουμίνια και κατηγορούσαν τα πλαστικά) και αποκλείεται να κάνει κάτω από 300 Ευρώ τουλάχιστον εδώ.

Γιάννης

Φίλε Λεωνίδα. Αν θα ήθελες να ξέρεις κάθε εταιρία κάθε 8-12 μήνες κάνει αναβάθμιση την σειρά των κινητών της και όλων των άλλων συσκευών της … Οπότε αυτο που λες ειναι ΑΚΥΡΟ… Φτηνό iPhone το ονομάζουμε εμείς , εννοείται πως δεν θα έχει τέτοιο όνομα Αν βγει ( οταν δηλαδή θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο ) , μεχρι τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμφανιστεί το όνομα του, και για αυτο τον λόγο μεχρι τότε θα το λεμε Φτηνό … οπότε και αυτο που ειπες ειναι ΑΚΥΡΟ … Όσον αφορά το πλαστικό… Τι πρωτο μοντέλο της εταιρίας με την υψηλή του τιμή έχει το αλουμίνιο του το οποίο ειναι καλής ποιότητας και όχι ενα ξε πεσμένο φτηνό πλαστικό που έχουν άλλες ναυαρχιδες μεγάλων εταιριών , έτσι θα βγει ενα πιο οικονομικό κινητο της σειράς με επεξεργαστή μιας γενιάς παλαιότερο και με πλαστικό και θα βγει στα 400€ … Οπότε και αυτο που λες , πάλι , ειναι ΑΚΥΡΟ …

μαρια

Παντως να ξερω τοσα πολλα για τα iphone κλπ και να μην εχω ποτε δικο μου… Η Apple εχει τρελαθει στο θεμα προωθησης προιοντων…

Wolf

Μαρία δεν χάνεις και τίποτα..! Είναι μια χιλιοκλειδωμένη συσκευή η οποία είναι σχεδόν άχρηστη χωρίς jailbreak..! Υπάρχουν τόσο καλύτερες συσκευές εκεί έξω που απορώ πώς υπάρχει κόσμος που το αγοράζει ακόμα. Βέβαια αντιλαμβανομαι το ότι είναι μόδα και ότι οι γυναίκες το βλέπετε σαν ένα ακριβό αξεσουάρ…!

vasilis

Wolf την είπες πάλι…. Μαλλον δεν ειχες ποτε στην κατοχή σου μια νεα ios συσκευή….

Γιάννης

@vasilis θα συμφωνήσω απόλυτα …

Panagiotis_salonica

Παιδιά επιτρέψτε μου να μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Μετά απο τρία αρκετά εως πολύ ικανοποιητικά χρόνια με το Android έκανα την μετάβαση σε IOS μέσω ενός iphone 4s. Η εμπειρία χρήσης (κατά την ταπεινή μου άποψη) του IOS είναι πολύ ανώτερη , η συσκευή δεν μου έχει κολλήσει ποτέ (ακόμα και όταν ξέχασα από άγνοια να κλείσω 10 δυνατές εφαρμογές , με συνέπεια να τις έχω στο background φορτωμένες), οι εφαρμογές στο app store ακόμα και οι δωρεάν είναι το λιγότερο καλές, κάτι το οποίο στο android δεν ίσχυε απαραίτητα και γενικά μπορώ να πω πως δεν μετάνιωσα στιγμή για την αλλαγή που έκανα. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να αγνοήσω το πολύ δυνατό marketing της apple το οποίο με έχει πείσει να ξεχάσω το αυξημένο σχετικά βάρος και την σχετικά μικρότερη οθόνη συγκριτικά με το galaxy s που είχα , πείθοντας σε πρώτη φάση εμένα και κατόπιν το άλλο μισό του εγκεφάλου μου ότι και τα 2 παραπάνω χαρακτηριστικά στην τελική είναι προς όφελος μου(;). Πιστεύω πως δύσκολα θα γυρίσω ξανά σε android συσκευή. Συγνώμη για το μακροσκελές μου κείμενο.

vkrd

@Panagiotis, πράγματι είμαι και εγώ σε σκέψη αν είναι να επιστρεψω στο android… Εγώ βέβαι α κατά καιρούς είχα και iphone αλλά τώρα είμαι σε wp8 και πραγματικά το μόνο δέλεαρ για το android το οποίο έκανα χρήση συνολικά ένα χρόνο, δε με ενθουσίασε. Δεν είμαι χάκερ για να αλλάζω ρομ και τέτοια οπότε με τα wp8 έχω βολευτεί μια χαρά. Όμως την τηλεφωνάρα S4 πράγματι θα ήθελα να την αποκτήσω. Απλά με χαλάει που όταν πρέπει να κλείνεις από το παρασκήνιο όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποίησες για να μην κολλάει η συσκευή.

Michalis

@Panagiotis , η συσκευή δεν μου έχει κολλήσει ποτέ (ακόμα και όταν ξέχασα από άγνοια να κλείσω 10 δυνατές εφαρμογές , με συνέπεια να τις έχω στο background φορτωμένες

φυσιολογικό γιατί το Multitasking στο ios είναι ανύπαρκτο

Panagiotis_salonica

Να με συγχωρείτε ρε παιδιά, ίσως έχω παρεξηγήσει τον όρο multitasking. Προσωπικά θεωρώ multitasking το ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να επανέλθω στην εφαρμογή (που άφησα ανοιχτή για να μεταβώ σε μια άλλη), κάτι το οποίο μπορώ να κάνω με επιτυχία στο IOS ενώ στο android όταν επέλεγα να ανοίξω εφαρμογή την οποία δεν είχα κλείσει συνήθως αποτύγχανα (η εφαρμογή κολλούσε με συνέπεια να αναγκάζομαι να την επανεκκινήσω. Τώρα θα μου πείτε και θα έχετε και δίκιο ότι το galaxy s δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιτομή της τεχνολογίας με τα σημερινά δεδομένα και ότι κατά πάσα πιθανότητα ένα galaxy s 4 θα με ενθουσίαζε ίσως και πολύ περισσότερο με την ισχύ του , συγκριτικά με το iphone 4s, αλλά όπως προανέφερα αυτή η πολύ επιτυχημένη τακτική της apple ομολογώ ότι προσωπικά με έχει ‘συνειδητοποιημένα’ σκλαβώσει. Με έχει κάνει να προτιμώ το iphone έναντι οποιουδήποτε android ή wp8 κινητού , όπως θα προτιμούσα να είχα στο γραφείο μου αντί ενός οποιουδήποτε κορυφαίου desktop υπολογιστή ένα οποιοδήποτε imac (ακόμα και υποδεέστερης τεχνολογίας). Δεν είμαι apple boy , δεν μου το επιτρέπει ούτε η ηλικία μου (35) , ούτε η οικογενειακή και οικονομική μου κατάσταση , αλλά εκτιμώ σε υπερθετικό βαθμό την… Συνέχεια »

jimo

@Panagiotis_salonica φιλε μου παναγιωτη βρισκομαι στην ιδια φαση με εσενα ημονα και εγω χρηστης android και εκανα την μεταβαση σε ios ειληκρινα οποιος πιστευει οτι το androdi κανει καλυτερα το οτιδηποτε δεν εχει δοκιμασει το iphone και το ios !!!! οσο για το Multitasking εχω να πω πωσ στο android οσο και στο ios ειναι σχεδον το ιδιο με τη διαφορα οτι στο android ειναι ξεφραγο αμπελι ενω στο ios Ολα ειναι ελεγχομενα και τρεχει μονο οποιοα εφαρμογη ειναι απαρετητο να τρεξει στο backgroung αυτα που λενε οι υποληποι ειναι καραμελα !!!

λυπαμαι τουσ υπερβολικα εγωιστεσ που δεν εχουνε δοκιμασει κατι διαφορετικο και επειμενουν στα ιδια !!

Babis

Διαφωνω τελειως με μερικες αποψεις.

Ειχα ανεκαθεν iphone μεχρι προσφατως. Πλεον εχω nexus4 και εχω αλλαξει τελειως γνωμη για την πορεια των mobile λειτουργικων. Η συσκευη ειναι πολυ σουπερ σε αποκριση, ειδικα για τα λεφτα της.

Το multitasking στο ios ειναι απατηλο. Το να βλεπεις μια παγωμενη εφαρμογη δεν υφισταται να λες οτι εχω multitasking. Μονο λιγες εφαρμογες πχ skype εχουν τα δικαιωματα να το κανουν.

Απο την αλλη στο android τα παντα τρεχουν οσο τα αφηνεις να τρεξουν. μπορεις να αφησεις torrent client να τρεχει ή καταγραφη απο δικτυακο DVR στο κινητο και αν πατησεις home αυτο δεν παγωνει ή δεν σταματα να εκτελειται.

δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχουν τετοιες λανθασμενες αντιληψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.