iPhone 5S, Το επόμενο μοντέλο θα είναι μια αναβάθμιση του τωρινού;

Το έβδομο κατά σειρά μοντέλο iPhone (iPhone 5S😉 σύμφωνα με νεότερη φημολογία θα ξεκινήσει να διατίθεται αυτό τον Μάϊο και θα αποτελεί μια μικρή αναβάθμιση του τωρινού 4ιντσου μοντέλου iPhone 5. Αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο επεξεργαστής θα είναι A7 δεν θα πρόκειται για απλά μια “μικρή αναβάθμιση”.

Πάντως οι περισσότεροι συζητάνε ότι θα εξακολουθεί να έχει την οθόνη Retina 4 ιντσών του iPhone 5 και ίσως προστεθεί δυνατότητα ψηφιακού fingerprint reader αλλά και νέα καλούδια στην κάμερα.

iPhone 5S, iPhone 5S, Το επόμενο μοντέλο θα είναι μια αναβάθμιση του τωρινού;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

72 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis

Μια χαρα! Μπαταρία και ios θέλουν βελτίωση. Τιποτα αλλο.

kostas

Για σου ρε Βλαχάκη Tag Collector. 5000 αχρηστα posts μονο και μονο για να μαζεψεις τα search tags!

MEDS

@ kostas Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 στις 11:48

Αν δε σέβεσαι τον διαχειριστή του Techblog, παρακαλώ σεβάσου τον υπόλοιπο κόσμο. Την επόμενη φορά στείλε τα παράπονά σου χρησιμοποιώντας την “επικοινωνία”. Ευχαριστώ.

Panos_M

ΩΧ και ετοιμαζομαι να αγορασω το 5 τις προσεχεις ημερες…. Η ξενερα/φοβια μου ειναι οτι αν βγει το 5s τον μαη τοτε τον σεπτεμβριο θα εχουμε iphone 6… Που εισαι ρε Steve…

Makis

Δεν έχει και άδικο ο Κώστας, αν και ο καθένας με τον τρόπο του. Σίγουρα κάπου αποσκοπεί η παρουσίαση ιδιαίτερα των smartphone με τόσο ζήλο θα έλεγα συγκρίνοντας με αντίστοιχα site τεχνολογίας. Φροντίστε να είστε σκεπτόμενοι εσείς που παρακολουθείτε και μην μασάτε ότι σας σερβίρουνε καθημερινά.

Ravisher34

Επειδη καποιος γουσταρει αυτο που κανει δεν ειναι αναγκη να να υπαρχουν συνομωσιες απο πισω..

jonjon

Panos θεώρησε σίγουρα ότι θα βγεί 5s ο ανταγωνισμός έχει βγάλει εξερετικα τηλέφωνα! kostas δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε κακοί μια είδηση γραφή δεν παρακολουθούν όλοι τα ξένα μπλοκ ώστε νε ξέρουν τα πάντα. φιλικα;-)

geohot

Όχι άλλο κάρβουνο!!!

XperiakiasT

δεν βαρεθηκαν το ιδιο design εκει στην apple?

Vasilis

@xperiacas Εσυ με τα δεκάδες xperia που μοιάζουν ολα τα λες αυτα;;;;

XperiakiasT

@Vasilis αν εσενα το χ10 το ARC το S το T το Ζ (και αλλα πολλα) σου φαινονται ιδια μαλλον εχεις προβλημα φιλε!!!
Κωστα συγνωμη για το off topic σχολιο!

VasiliSIII

Συγνώμη Κώστα αλλα ο μόνος που χαλάει το κλίμα είσαι εσυ…..με την συγκεκριμένη φωτογραφία σου ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ :-p

Vasilis

@xperiacas Μα ακριβως αυτη η άσχημη ανομοιομορφια ( γιατι ομολογουμένως ειναι άσχημα) τα εχει πατήσει σε πωλήσεις. Ασε την απαξίωση καθε νέου μοντέλου με την παρουσίαση άλλων 2 ύστερα απο ενα μηνα! Μην μιλήσω και για υποστήριξη σε updates!!

XperiakiasT

@Vasilis δεν θα το συνεχισω σεβομαι τους κανονες του techblog.gr 🙂

jimo

σχετικα με το ολο θεμα οτι καθε κινητο ειναι συνεχεια του προηγουμενου εχω να πω πως ναι ετσι γινεται αυτη ειναι η πραγματικοτητα!! ειναι η ταυτοτητα της καθε εταιριας και δεν αλαζει! το ιδιο εκανε και η samsung που οπως εχω ξαναπει καλα εκανε και εβαλε παλι πλαστικο και κρατησε το ιδιο σχεδιο την τιμαει γιατι εμεινε σταθερη στην ταυτοτητα της δεν αλαξε λογο ανταγωνισμου οσο και να μην μου αρεσει το θεωρω ποιο τιμιο! τωρα για το αν καποια εταιρια θα κανει το βημα να αλαξει ολοκληρωτικα την εμφανιση της συκευης της και μαζι με αυτη και πολλα αλλα το θεωρω ιδιεταιρα δυσκολο να σημβει ειδικα οταν εχεισ ετοιμο πελατολογιο ! αν καταφερει καποια εταιρια να κανει κατι τετοιο στο επιπεδο που φτασαμε χωρις να χασει μεριδιο πωλησεων τοτε θα ειναι για εμενα η ποιο αξια εταιρια εκει εξω αλλα ολοι ακολουθουν την πεπατημενη φοβουμενοι οτι οι αλλγες δεν αρεσουν! η apple γενικοτερα βγαζει μονο μια συσκευη και μετα την αναβαθμιζει καθε 6 σχεδον μηνεσ οποτε ειναι ακομα ποιο δυσκολο να αλαξει τελειος την συσκευη αυτη σε αντιθεση με αλλεσ εταιριες που βγαζουνε 4 μοντελα το χρονο οπου εχουνε την ανεση να παιξουνε με αλλο design! πιστευω πως το… Συνέχεια »

apple for ever

Apple η καλύτερη εταιρία στον κόσμο για πάντα!!! Και επίσης δεν έχει πλαστικούρες όπως μερικές εταιρίες!

Kostas

Το iphone 4s ήταν αναβάθμιση του 4 , το 5 ήταν αναβάθμιση του 4s ( και μια ίντσα ) , το 5s θα ειναι μια αναβάθμιση του 5 , που ηταν αναβάθμιση του 4 και μια ιντσα ακόμη !!

Γεια σου ρε Apple με τις καινοτομίες σου !!! Πληρώστε πρόβατα 900 ευρώ ακόμη μια φορά για NFC και fingerprint reader που εδω και χρόνια εχουν όλοι οι αλλοι !!!

thomas22888

Apple for ever νταξ τα πες ολα τώρα τη να λέμε. ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

demon

Lada η καλυτερη εταιρεια στον κοσμο για παντα (στα αυτοκινητα)χαχαχα μπεεεεεεεεεεεε……….

fyllisbio

Ρε παίδες μιλάτε για τις εταιρίες λές και είναι ομάδες ποδοσφαίρου… μπεεε ο ένας νιάοου ο άλλος,,,εταιρίες είναι, να ανεβάσουν όσο περισσότερο την μετοχή τους θέλουν,,, Ο καθένας αγοράζει με τα δικά του κριτήρια,,, Εγώ γουστάρω ios επειδή είναι κλειστό και πιο εύκολο απο τα άλλα.. μην τρελένεστε,, ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες.. Ο ανταγωνισμός αυτή την στιγμή είναι στα ύψη και αυτό είναι υπέρ του καταναλωτή,,, (σόρι για ασχετο σχόλιο)

el_mac

Το εχουμε λιγο αυτο εμεις οι Ελληνες… Γινομαστε οπαδοι με το παραμικρο… Προσωπικα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω καθε πλατφορμα (ios, wp8, android) απλα επιλεγω value for money συσκευες και για μενα το iphone ποτε δεν ηταν.

Παντως πιστευω οτι εαν εχει μονο αυτα το νεο μοντελο, δεν αξιζει η αναβαθμιση απο το 5 σε 5s…

fyllisbio

Το πιο συχνό φαινόμενο για iphone users είναι να ακολουθούν την ‘s’ σειρά η την ”κανονική”.

Αποστόλης Ρόδος

@ Kostas (σχόλο 18) Τα είπες όλα… αν και διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς σου στο τέλος.

vasilis

@kostas ενώ εσυ γιατι θα πληρωνες 700 ευρω για το s4 ? για να βλέπεις την φάτσα σου οταν τραβας φωτογραφιες; ή να λες οτι εχεις ενα πολυ γρήγορο επεξεργαστη που ΔΕΝ χρειάζεσαι; ή να εχεις στην τσέπη ταμπλετοκινητο; ή να σου σταματήσει updates μετα απο 2 χρονια; ή να μην κουράζεται το δάχτυλακι σου κάνοντας scrolling την οθόνη; ή γιατι γουσταρεις το πλαστικό και το αδιάφορο design? ή γιατι απλα θες να ξεχωρίσεις με ενα τεράστιο κινητό που σου αποπνέει αέρα πολυπλοκότητας=εξυπναδας και άρα δεν εισαι μπεεεέ; Ο καθε ενας δινει και σκάει τα λεφτα του εκει που εχει μελετήσει και γουστάρει. Δεν θα πεις εσυ σε κανέναν γιατι να παει να δωσει μεχρι 900 ευρω για κινητο , είτε ειναι apple είτε lumia ή την εκάστοτε ναυαρχίδα Sony , htc, samsung. Κάτσε λοιπον στον υπολογιστή σου η στο tablet σου η στο κινητό σου και απλα σχολίασε πιο ουσιαστικά!

Νίκος

Αντικειμενικά αν το δείτε….FAIL
Υποκειμενικά, ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει τα λεφτά του, αρκεί να κρατάει την άποψη του για τον εαυτό του, αν πρόκειται να είναι τόσο απόλυτη!!!

sifis

Παιδια το iphone ειναι το πιο καλοφτιαγμενο κινητο στον κοσμο και συνεχιζει να ειναι και απο θεμα κατασκευης αλλα και απο θεμα λειτουργικου.Ειχα iphone 5 και εκανα την βλακεια να παω σε galaxy s3 και το μετανιωσα αφανταστα.Το android ειναι αρκετα πισω(αργει,κολλαει) σαν λειτουργικο και με κουραζει αφανταστα.Το iphone λειτουργει απλα τελεια και με πολυ μεγαλυτερη ασφαλεια και οργανωση απο πλευρα Apple.Τωρα απο εκει και περα ειναι και γουστο του καθενος , για καποιον που δεν εχει δει κατι καλυτερο ή δεν εχει την οικονιμικη ανεση αρκειται και σε ενα απλο κινητο.Εγω προσωπικα θα επιστρεψω παλι σε iphone αλλα θα περιμενω λιγο γιατι οι εξελιξεις τρεχουν γρηγορα.. 🙂

βασιλης

@vasilis οχι θα δωσω 800 ευρω για να πουλαω μούρη….

Kostas

To τι κάνει κάποιος με τα λεφτά του ειναι δικό του θέμα , δεν το κατακρίνω . Εγω κατακρίνω τις εταιρίες που κοροιδευουν τον κόσμο !! Και για το S4 εχω ρίξει κριτική , όπως και για τα Lumia !! Η διαφορά ειναι πως αν αγοράσω το S4 , θα εχω με τα 700 ευρώ μια τεχνολογία απο πίσω να τα ψιλοδικαιολογει . Με την Apple όμως δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό κάθε 6 μήνες να βγάζει μια απο τα ίδια με αλλο όνομα , να το παρουσιάζει ως καινοτόμο , να κατακρίνει τους άλλους , οταν η ίδια εδω και 4-5 χρόνια δεν εχει αλλάξει σχεδιασμό , δεν εχει κανει καμμια τεχνολογική υπέρβαση και εχει κρατήσει το ίδιο λογισμικό χωρίς βελτιώσεις ουσιαστικές και διαμορφώσεις , αντιθέτως να το γεμίζει συνεχώς με προβλήματα , επικίνδυνα κάποιες φορές , ρίχνοντας μετά εκατομμύρια οχι στην εξέλιξη , οχι στην αλλαγη , οχι στην καινοτομία αλλα στην διαφήμιση και την προπαγάνδα πως αυτο που έβγαλε ειναι το καλύτερο απο όλα , χωρίς να πλησιάζει καν !! Θα βγαλει τώρα το 5s , σε 6 μήνες το Iphone 6 , τα ίδια κάνει και με το Ipad . Θα πει οτι το Iphone 6 ηταν… Συνέχεια »

enas

@sifis Εγώ έκανα μεγαλύτερη βλακεία πήγα και πούλησα το s4 και πήρα iphone 6 και ακόμα κλαίω τα λεφτά μου. Το ios είναι περιορισμένο και κλειδωμένο και για να το απολαύσεις πρέπει να πας σε jailbreak που δεν είναι και το καλύτερο….. έλεος δηλαδή ορισμένοι

sifis

@enas Ενω το android που ειναι ξεφραγκο αμπελι ειναι καλυτερο….μην τρελαθουμε τωρα!!!

Εγω το κινητο το θελω να ειναι ασφαλες και να μπορω να κανω σωστα την δουλεια μου χωρις να φοβαμαι να μπω π.χ στο online banking. Το andoid ειναι ενα τελειως ανοργανωτο λειτουργικο.Και οπως ειπα ειναι θεμα γουστου, ο καθενας ειναι ελευθερος να παρει οτι θελει και δεν ειναι υποχρεωμενος να ακουει την κριτικη του καθενος .Αν εσκασε τα λεφτα του σε ενα ακριβο κινητο τα εσκασε γιατι το ηθελε ας ειχε και αυτος που κριτικαρει να τα σκασει για να μην μας ζαλιζει…αν ηταν η ζηλια ψωρα θα γεμιζε ολη χωρα που λεει και ο λαος!!!

Iphonakias

Καλά ας φάει το Google Play τα ψωμιά που χρειάζεται για να γίνει Appstore και μετά το συζητάμε αλλίως πάρτε τα Android για να παίζεται Angry Birds και να βγάζεται φωτογραφίες με 5 κάμερες και αφηστε μας στην ησυχία μας 🙂

 Panos_M

Δεν ειμαι κολλημενο fan boy που αγοραζω apple τα τελευταια 4 χρονια.(3gs,4) αλλα λογω δουλειας (δικηγορος) με βολευουν απιστευτα οι εφαρμογες νομοθεσιας που υπαρχουν για το ios και που απουσιαζουν για το android. Απο εκει και περα η ποιοτητα κατασκευης των iphone ειναι κορυφαια και λογω του λογισμικου που ειναι κομμενο και ραμμενο για το hardware τους δημιουργουν εναν κορυφαιο συνδυασμο για μενα. Το android απο την αλλη (κατοχος htc magic και nexus 7) δινουν μια αλλη αισθηση ελευθεριας την οποια ομως δια της πλαγιας μπορει να επιτυχεις και στο ios (JB). Θα δεχομουν τις επιθεσεις προς την apple εαν τα υπολοιπα κορυφαια κινητα (s3,s4,one,z) κοστιζαν γυρω στα 500-600 ευρω το πολυ. Ειτε samsung ειτε apple αυτος που θελει κορυφαιες επιδοσεις θα τα σταξει και ασχετως specs και στις δυο περιπτωσεις θα γευτει κορυφαιες εμπειριες χρησης.

thomas22888

Καλή η καραμέλα με το app store αλλα σας τελιωσε κ αυτό παίδες, οπότε βρείτε κανένα άλλο τρόπο να υπερασπιστειτε το ios. ….αν υπάρχει

Vasilis

@ Βασίλη αυτο το κανουν οι κομπλεξικοι αγόρι μου! Οι κομπλεξικοι πουλάνε μούρη πλεον και με το μεγεθος ( το γύρισαν πλεον σε galaxy κλπ) . Με αυτούς θα ασχοληθούμε ομως ή με την πάρτυ μας που το γουστάρουμε για δουλεια κλπ;

jimo

βλαχακη τωρα που εισαι να σβησεις κανενα σχολιο????

Ευριπίδης Πελάγος

Κώστα πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς επιτέλους με την apple? Θα ήθελα να ξέρει όλο το κοινό ότι με έχεις διαγράψει από παντού, και από την σελίδα στο facebook και από το youtube επειδή θεώρησα και είπα δημόσια ότι είσαι εμπαθής με την apple αφού δεν αξιώθηκες να κάνεις ένα hands on για το iphone 5. Κρίμα εγώ είχα έρθει και στο περσινό workshop στη Θεσσαλονική και μιλήσαμε προσωπικά. Παρόλα αυτά έχω συμπεράνει οτί είσαι καθαρά καριερίστας δεν αποδέχεσαι κανένα είδος κριτικής και ανοιχτού διαλόγου. Δεν σέβεσαι το κοινό σου.

Xaris

@Ευριπίδης Πελάγος
Κοίτα το review του iPhone 4 δεν έχει διαφορά! :Ρ

Pour

Ρε παιδιά πως γίνεται σε όλα τα άρθρα για το iPhone να μένουν συνέχεια συγκεκριμένα άτομα και να βρίζουν συνέχεια την apple και την google? Δεν βαρεθηκατε πλέον αυτή την κόντρα; Χαλατε όλα τα άρθρα για μια κόντρα ανούσια λες και συζητάμε για ολυμπιακό Παναθηναϊκό. 200 σχόλια το κάθε άρθρο

simple6

Όσο να ‘ναι κ γω περίμενα ένα hands on iphone5 κ μ φάνηκε “περίεργο” που ο βλαχάκης δεν…

μόνο το ios να εμπλουτίσει λίγο κ θα συνεχίσει να κυριαρχεί η apple για 2-3 χρονάκια ακόμα.

Μια ανανέωση προς blackberry 10 στο ios θα ταν σούπερ κ θα του ταίριαζε πολύ! αυτός ο cook πολύ κοιμίσης μου φαίνεται όμως…

jimo

@ Ευριπίδης Πελάγος φιλε μου το android πουλαει και μαλιστα το μεγαλυτερο ποσοστο του κοινου εδω ειναι android fan και samsung fan το λεω αυτο γιατι και εγω αντιμετωπισα καποιο προβλημα στο παρελθον και προτιμησαν να μου κλεισουνε το στομα εδω!

βεβαια και δεν πηγα στο workshop για να μην γινει χαμος !

εδω που ηρθεσ η μονος δρομος ειναι να το παιξεις αδιαφορος και μην ψαχνεισ πολλα! εχει και αλλα site αμα σαρεσει το iphone !

λυπαμαι που το λεω !

Xaz

@ Ευριπίδης Πελάγος
Καλα κανει ρε φιλε ,αν σαρεσει αν δεν .. μην ξαναγραφεις .Ειναι δουλεια του και ζει απο αυτο και αυτος ξερει καλυτερα πως να το διαχειριστει…αντε τωρα φαε τη σουπιτσα σου…

stelios mert.

σιγα μη σας δωσει λογαριασμο γιατι ασχολειται πιο πολυ με android.η apple εχει καταντησει τοσο βαρετη που ακομα και ενας χρηστηs iphone θα προτιμησει να διαβασει πρωτα για το galaxy s4 η το htc one η για καποιο lumia και μετα θα ασχοληθει αν ασχοληθει με μια ειδηση που αφορα iphone.οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω αν θελετε να μαθετε για iphone 5 η 5s διαβαστε το παλιο θεμα για το s4.δεν θα εχει καμια διαφορα

demon

Ευριπίδης Πελάγος χαλαρωσε εσυ εισαι ετοιμος να βαλεις τα κλαματα, αν δεν σου αρεσει φτιαξε δικο σου blog η ενημερωσου απο αλλου, λυσεις υπαρχουν!

Ευριπίδης Πελάγος

Έτσι Βλαχάκη πούλα σανό στο λαό σου. Βαλτοί είμαστε από την apple. Φίλε πελάτης σου είμαι μπαίνω στο site σου και έχω δικαίωμα γνώμης. Δεν είσαι αντικειμενικός. Τελεία και παύλα. Δε γίνεται να έχεις κάνει παρουσίαση μέχρι και για το Μeizu και να μην ασχολείσαι με την Αpple. Μάλλον εκεί στην Apple σταμάτησαν τα δωράκια.

Makis

Οι Έλληνες ως γνωστόν κινούνται ομαδικώς ακόμη και σε μαλακιούλες. Τώρα βρήκαμε τα snapdragon, exynos, δεν έξυνος, και δεν συμμαζεύετε και πλακώνεστε καθημερινά.

Έστω και έτσι όμως πρέπει να δέχεστε και την άποψη κάποιων άλλων ακόμη και αν αυτή στρέφεται και κατά των προσώπων που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το site, φυσικά χωρίς ύβρεις.

Δείτε σχόλια στο Πρώτο Θέμα που δημοσιεύει σχεδόν τα πάντα ακόμη και αυτά που στρέφονται εναντίον Θέμου και λοιπών δημοσιογράφων, παράδειγμα φέρνω, και αφήστε τις κραυγές υποστήριξης λες και σας θίξαμε τον μέντορά σας.

Ναι, φυσικά αν δεν μ’ αρέσει να μην μπαίνω, το ακούσαμε και αυτό.

Φιλαράκια, όπου θέλω μπαίνω και το email μου γνωστό στην διεύθυνση.

vasilis

Παιδια για να λεμε λιγο τα πραγματα ξεκάθαρα : 1. Ο Βλαχάκης είχε παρουσιάσει το iphone 5 νομίζω . 2. Παρότι κάτοχος ios συσκευών δεν ειμαι ταμπουρωμενος στις επιλογες μου , όμως ξενερώνω και με την παραπληροφόρηση καθώς και με την έντονη επίθεση σε καθε τι apple προιον. Το γεγονός δε της καραμέλας πως το iphone είναι για μούρη , επιτέλους ας σταματήσει…μην κοιτατε πως και γιατι χρησιμοποιεί καποιος μια συσκευη αλλά τι αυτή θα προσέφερε σε σας και πως θα σας ικανοποιούσε! Εμένα με έχει ικανοποιήσει και συνεχίζω να είμαι κολλημένος με αυτήν (iphone 5 ) πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες συσκευές μου (samsung galaxy s2 , lumia 800 ) Επίσης η απλότητα και η νοικοκυροσύνη στο UI της είναι αυτό που σε κάνει να απασχολείσαι πιο πολύ στην ουσία (apps) και όχι στο συνεχές σκάλισμα (παραμετροποίηση της παραμετροποίησης, widgets απο δω widgets απο εκεί κλπ ) Ολα τα παραπάνω δεν σημαίνει ο΄τι ειναι σωστά για όλους! γι αυτο υπαρχουν επιλογές και το πιο σωστο για μενα ειναι να συγκρίνετε επιτέλους android με android !! Που κολλάει να συγκρίνουμε καρότα με πιπεριές? ειναι διαφορετικά λειτουργικά και το καθε ενα εχει τα συν και τα πλην του Παντως για να… Συνέχεια »

Ευριπίδης Πελάγος

Φίλε Βασίλη λάθος νομίζεις, δεν παρουσίασε ποτέ το iphone 5 o Βλαχάκης.

vasilis

@ Ευριπίδης Πέλαγος μάλλον θυμάμαι αυτό /techblog.gr/mobile/iphone-5-unboxing-techblog-1223/ , δεν ηταν ακριβώς hands on

Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει γιατί δεν είχε και τίποτα εντελώς διαφορετικό απο το 4s να δείξει….τωρα για λειτουργίες διάφορες τυπου photostream , airplay κλπ μάλλον δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο.
Εγώ ένα ξέρω….η συσκευή πετάει…τωρα τι πυρήνες 4 και τι 8 και όλη αυτή η χαζο-φιλοσοφία ότι το κινητό για να είναι καλό και να αξίζει τα 700 ευρώ πρέπει να έχει 4 πυρηνες και 14mp καμερα και άλλα αχρηστα δεν το συμμερίζομαι ! Ναι , είναι ακριβό , Ναι είναι υπερ-τιμημένο αλλά το ίδιο αναλογικά είναι και η κάθε high-end android συσκευή (και χωρις μετα-πωλητική αξία ) ενώ εντελώς χάλια εμπειρία χρήσης (αρα και χασιμο χρημάτων ) η κάθε android συσκευή των 250-350 euro….

Αποστόλης Ρόδος

@Ευριπιδης Πελάγος … Σαν χθες θυμάμαι τον Βλαχακη που έβαλε το μαγικό κοπάδι απο πίσω και γρατζουνούσε το iPhone 5… Τι παει να πει δεν έκανε παρουσίαση. 1 μήνα το είχε πρώτο κεντρικό. Μη λέτε ότι ΝΑΝΑΙ…
Αν κάποιοι είστε εμπαθείς με τη σελίδα απλά την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια και ολα καλά.
Προσωπικά για μενα καλα κανει σε ότι κανει και ας τα κονομαει … ΜΑΓΚΙΑ του.
Οπως εγω και πολλοί άλλοι δεν μπαίνουμε μόνο εδω, αλλα παντού και διαβάζουμε ότι μας ενδιαφέρει, δεν είμαστε παιδάκια να παραμυθιαζόμαστε.
Επειδή έχω τύχει να έχω στήσει σελίδα με 25.000 μέλη και με πολυ υψηλά χτυπήματα και νουμερα στην Alexa … Καταλαβαίνω τον κρύο ιδρώτα κάποιων που μπαίνετε εδω… 😉 …

vasilis

Και για όσοι λέτε οτι κουραστήκατε από το ios / iphone είστε λάθος . Η απάντηση βρίσκεται μεσα στο site . Πρώτη σελίδα εδώ και 7 μέρες ο Βλαχάκης έχει το νέο xperia με ομολουγουμένως ωραία σχεδίαση και με 41 σχόλια . Σήμερα ανέβασε το εν λόγω topic για τις ΦΗΜΕΣ ενός νέου iphone 5s και έχει κιόλας 51 σχόλια ….. Τι εχει κουράσει ? Μήπως το android με τις 10 συσκευες καθε μέρα να βγαίνουν και με τις διαφημίσεις σε Γερμανό να έχω βαρεθεί να βλέπω στρατιωτάκια καθε λογής android smartphone (μπούχτησε το ματι μου πια)!!!!

vasilis

Επίσης εγώ ξέρω και ανυπομονώ κάθε νέα εκδοση του ios (εννοώ major , τύπου ios7 ) γιατί θα γεμίσω με νέα καλούδια στο τηλέφωνο μου στο επόμενο 10 λεπτο της ανακοίνωσης της ! Να δω από τους κατόχους android πότε θα πάρουν όχι μονο εκδοση νέα των android αλλά ακόμα και bug fixes των κινητών τους !!! Και ύστερα πείτε μου ποιός έχει επενδύσει τα 600-700 ευρώ καλύτερα…Πατε παίρνετε με 650 ευρώ xperia T ας πούμε και το χρυσοπληρώνετε και το βρίσκεις στον Γερμανό σε replica στα ράφια ή στα public ξεχασμένο,ξεχαρβαλωμένο κλπ. Παίρνεις ομως iphone με τα ίδια σχεδόν χρήματα και έχεις την παρουσιάση που αξίζει στα καταστήματα για τα επόμενα 3 χρόνια και με ότι αξεσουαρ επιθυμείς. Δεν είναι αυτό όμως value for money για μερικούς!

demon

vasilis πες πες μπορει να το πιστεψεις και εσυ στο τελος οτι εκανες καλη επιλογη παντως εγω διακρινω ενα σχετικο αγχος να δικαιολογησεις την επιλογη σου δεν πειραζει ολοι κανουμε λαθη δεν εισαι ο μονος!

Makis
vasilis

@demon Είμαι απόλυτα φίλε ικανοποιημένος με την επιλογή μου. Εγώ τουλάχιστον ” ανοίχτηκα” . Εσύ τι επιλογή έκανες ?

Iphonakias

Εντάξει μη μαλώνετε καλά είναι και τα Android τουλάχιστον τηλεφωνο παίρνουν !!! Άσε που έχουν και μεγάλες επιφάνειες και κάνουν και για σουβέρ !!!

Νίκος

Εγώ πάντως έκανα την επιλογή nexus4 από αμέρικα με 320 (με μεταφορικά)….τέλεια κατασκευή, δεν κολλάει πραγματικά πουθενά….
όσο για τα widgets και το customization που αναφέρεις φίλε, είναι επιλογή του καθενός…αν γουστάρεις ασχολείσαι και κάνεις το κινητό σου όπως θέλεις εσύ!! δεν σε ζορίζει κανείς με ελβετικό σουγιά στην καρωτίδα να “κωλοφτιάξεις” το κινητό, που για το οποίο έδωσες ένα κάρο λεφτά…
Τώρα εσύ δεν ξέρω ποιο κινητό με android είχες και είχες τόσο χάλια εμπειρία…

Jacob

@vasilis & iphonakias, με κανατε και γελασα! Καλα να ειστε… τουλαχιστον αφου μπαινετε στο techblog κανετε τον κοπο να καταλαβαινετε τα αρθα και να ενημερωνεστε, δε χρειαζεται να πω τιποτε αλλο. 😉

Wolf

Παιδιά όποιον τον ικανοποιεί το ios μαγκιά του..! Πάντως τώρα τελευταία παρατηρώ πολλούς φίλους μου οι οποίοι ηταν φανατικοί υποστηρικτες του iphone που έχουν αρχίσει να στρέφονται προς το Android..! Ακόμα και η αδερφή μου που πήρε iphone5 για τους εξής λόγους: 80% μούρη-μόδα-φήμη και 20% Facebook-σερφαρισμα-instagram..! Έχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες και με ρωτάει “γιατί δεν κάνει αυτό;” και “γιατί δεν κάνει εκείνο ενώ το δικο σου το κάνει..!” Χαχαχα..! Εντάξει ωραίο το iphone, παλιά είχα και εγώ γιατί μου άρεσε να παίζω με τα jailbreak, το cydia, installus κτλπ αλλά πλέον κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πίσω σε σχέση με το Android..! Και ρε παιδιά έλεος.. εδώ όλοι έχουν nfc και το iphone ούτε ράδιο δεν έχει…!

Jacob

@Wolf, παιρνει ομως τηλ! και εχει το κορομηλο πισω

kostas

Κατά την αποψει μου το iPhone 5 είναι το (χειρότερο) iPhone που θα μπορούσε να βγει.Διότι νομίζω ότι υπήρξε σχετικά μια προχειρότητα εκτός από το design και οπιος είχε το 4 η το 4s δεν χρειαζόταν να πάρει το 5 γιατί δεν (άλλαξε) τίποτα…όσον αφορά για το καινούργιο iPhone θα πρέπει να δημιουργήσουν κάτι που να έχουν τα αλλά κινητά και να υπάρξει αλλαγή κάποιον στοιχείον όπως είναι η μπαταρία ένα παράδειγμα άμα κ αυτό το iPhone φανεί αδύναμο προς στο galaxy νομίζω πως η apple θα έχει χάσει μια τεράστια μάχη…Αν και αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον κ θα το αγόραζα είναι το HTC one

tsekboy

θα συμφωνήσω με τον lostas στο post29 και τον wolf στο post 60. Εμένα η δικιά μου πήρε το ι4 όταν εγώ το είχα ήδη 2χρόνια για τους ίδιους λόγους που λέει κι ο wolf.και τώρα ρίχνει κρυφές ματιές στο νέξους4 που πήρα αλλά..δεν πειράζει, έχει το ι4 που χει και η μενεγάκη, και η κάθε wannabe μενεγάκη κλπ του είδους…

όσο για μένα, Πόσο jailbrake ν αντέξει πια κανείς?? Κάθε update και λιγάκι, να μην το κάνεις γιατί βαριέσαι να τα ξαναπερνάς όόόόλα απ την αρχή ακόμα και για τα πιο βασικά&απλά όπως έναν ήχο κλήσης!!

Τί? Δεν σου αρέσει ο ήχος που σου προτείνουμε?? Πλήρωνε!!! ή Jailbreak (ξανά και ξανά και ξανά).

Όχι ευχαριστώ..να πάρετε την ποιότητα, τη μούρη και τη γκλαμουριά και ξέρετε που…

delapo

Έεεεεετσι, ας συνεχισουν οι τσακωμοί και οι μπηχτές….. μια χαρά! Ο ένας θεωρεί το iphone θεικό, ο άλλος το s3 υπεράνω όλων! ΟΚ ο καθεις έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει, αλλά απλά μια διαπίστωση θα κάνω: Συνήθως αυτός που κράζει άλλο κινητό είναι αυτός που δεν είναι και τόσο ικανοποιημένος από αυτό που έχει!!!!

Όσο για τα σχόλια του site, απλά να επισημάνω ότι εδω και αρκετά χρόνια έχει αναπτύξει ένα συγκεκριμένο προφίλ. Τώρα, αν αυτό το προφίλ δεν ικανοποιεί κάποιον, πολύ απλά σταματά να το επισκέπτεται. Ψάχνει κάτι άλλο πιο κοντά στα “πιστεύω” του. Απλά πράγματα, τα οποία απλά τα κάνουν δύσκολα κάποια κολλημένα μυαλά…!

Αυτά από εμένα…. sorry για το offtopic αλλά ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΓΚΑΤΖΕΤΑΚΙΔΕΣ που κράζουν κράζουν και από γνώσεις…. ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ.-

Panos

@Κostas που ειρωνεύτηκες πάνω πάνω στα σχόλια το techblog για τα search tags κλπ….Εφόσον υπάρχουν οπαδοί (πρόβατα κατα την γνώμη μου) που ενδιαφέρονται μονο για τα “i-προιόντα” ο @Κώστας Βλαχάκης είναι υποχρεωμένος να απευθύνεται σε αυτό το κοινό εφόσον ο χαρακτήρας αυτής της ιστοσελίδας είναι ενημερωτικός!Όποιος δεν ενδιαφέρεται για κάτι απλά δεν πατάει κλικ για να το δει/διαβάσει!

Βλαχάκη συνέχισε να είσαι πρώτος στην ενημέρωση φίλε! Εγώ σου έστειλα 3 φορεσ μειλ για το ίδιο πράγμα και που απάντησες και τις 3 φορές περιεκτικότατα και με υπομονή! είσαι επαγγελματίας!

JohnWave

H Apple θεωρώ πως έκανε ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος με την 4άρα οθόνη που έβαλε στο 5.Σχεδόν όλοι έχουμε περάσει τη φάση “δεν θέλω μεγαλύτερο κινητό” και όταν αποκτούμε μεγαλύτερο κινητό,συνηθίζουμε τη μεγάλη οθόνη και η προηγούμενη μας φαίνεται μικρή.Η Apple όταν έβγαλε το 5 τόνισε πόσο πρακτικό είναι να μην είναι η οθόνη μεγαλύτερη από 4 ίντσες.Έχοντας κάνει αυτό το promotion δεν θα μπορεί να βγάλει ένα iphone 6 με μεγαλύτερη οθόνη γιατί θα αυτοαναιρεθεί.Εκτός αν πει “οk αφού το ζητούν οι πελάτες μας θα πάμε σε μεγαλύτερη οθόνη αν και πιστεύουμε πως είναι λάθος να κάνουμε κάτι τέτοιο”.Aν παραμείνει στο ίδιο μέγεθος οθόνης τότε οι πωλήσεις της θα πέσουν δραστικά.Ο κόσμος έχει συνηθίσει σε μεγαλύτερες πλέον οθόνες.

Pour

Γεμίσαμε αναλυτές εδω μέσα για το τι πρέπει να κάνει η apple. Πρέπει να σας προσλάβει η apple για συμβούλους

dimpep

Εγώ ξέρω ότι μια είδηση περί φήμης βγάζει ο Κώστας και αμέσως όλοι γίνατε αναλυτές και το παίρνετε σαν Δεδομένο. Τελευταίο δεδομένο, που αυτό θα πρέπει να σχολιάζεται, στον κόσμο της κινητής είναι το GS4. ΤΕΛΟΣ. Τα άλλα είναι φήμες για να χουμε κάτι να ασχολούμαστε

Iphonakias

Δεν θα το συνεχίσω απλα με ενοχλει το οτι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν οτι το κινητό ειναι καθαρά προσωπική υπόθεση και μιλάνε για πρόβατα και αλλα τέτοια χαζα. Προσωπικα έχω iPhone 4 και παρόλο που ειναι μανιακος με την τεχνολογία δε νιώθω την ανάγκη να αλλάξω συσκευή το σχεδόν 3 χρονια παλιο κινητό μου μου υπερκαλύπτει όλες μου τις ανάγκες παίζει ακόμη και τωρα αξιοπρεπεστατα το 80% των νέων τίτλων ενώ παίζει σχετικά καλα και ενα 10% απο το υπόλοιπο 20 🙂 εχει φοβερή οθόνη ειναι γρήγορο δουλεύουν τέλεια τα πάντα και ειλικρινα θα το άλλαζα με ενα Galaxy s3 ή με 4s ή 5 αλλα δεν θεωρώ οτι ειναι τόσο μεγάλη η αναβάθμιση ώστε να βάλω το χέρι στην τσέπη τωρα τι να πω αν κάποιοι θα με πουν πρόβατο που αγοράζω κινητό κάθε 3 χρονια πρόβλημα τους εγω νιώθω μια χαρα με την επιλογή μου. ΥΓ. Ενας φίλος μου που έλεγε και τότε (οταν αγορασα το 4αρι) τα γνωστά χαζα περί ανωτεροτητας των Android εχει αλλάξει μέχρι τωρα 3 συσκευές και τωρα εχει το NOTE 2 και μου πουλάει μούρη και εγω ο καημενος δε γελαω για να μην τον προσβαλω τον κακομοιρη που εχει ξοδέψει περίπου 1500 σε… Συνέχεια »

trelophonakias

ιδιο θα ειναι με καινουριο επεξεργαστη και καμερα 13αρα απο την sony που την βλεπουμε σε αρκετα μοντελα ιδιας κατηγοριας και ιδια οθονη αν δουμε καποια μεγαλη διαφορα μαλλων θα ειναι στο iphone 6.

Γιάννης

Οποίος λέει ότι το iPhone5 είναι ίδιο με το 4s και το ότι η μονη αλλαγή είναι η μια ιντσα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος,,, η διάφορα είναι τεράστια …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.