Η εξέλιξη από το iPhone 5s στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus

Τα νέα iPhone 6 με οθόνη 4.7 ιντσών και iPhone 6 Plus με οθόνη 5.5 ιντσών ανακοινώθηκαν επίσημα και μέχρι αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε τα περισσότερα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Στον παρακάτω πίνακα που επιμελήθηκαν τα παιδιά από το GSMArena μπορείτε να διαπιστώσετε την εξέλιση από το iPhone 5s στα φετινά νέα iPhone.

iPhone 6 και iPhone 6 Plus τεχνικά χαρακτηριστικά, Η εξέλιξη από το iPhone 5s στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

46 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
γιωργος

https://www.youtube.com/watch?v=I_vSO5jMW2s

αχαχχαχαχχαχ!!!!γελαω με τους κωλοτουμπες!!!!

Γιάννης Παντελαίος

Πω πω για κλάματα είναι δυπίρινο στο 1,4 γιατί? 8mp αν είναι δυνατόν. Τουλάχιστον έβαλαν 2gb ram κάτι είναι κι αυτό

TOm

2GB RAM οντως; Εκανε το αλμα επιτελους η apple?

Λεωνίδας

Mιας και θα διοργανωθεί ο καφές στο Γκάζι, δώστε και λίγο βάση στο ascend mate 7, που στις 6 ίντσες κατάφερε να είναι μικρότερο από τις 5,5 ίντσες του iphone 6! Όσο για τα specs, την κομψότητα και την εξέλιξη ε ας μην τα σχολιάσουμε…

Λεωνίδας

Επειδή ανησυχώ πάντως λίγο…φοβάμαι ότι πρέπει να ανακοινώσουμε silver alert για τον φίλο AKIS που υποστήριζε μέρες τώρα ότι έχει ήδη το νέο iphone στα χέρια του και μας έλεγε για specs που ακόμα έρχονται…Πού είσαι φίλε μου? Ψάχνεις τον Κινέζο που σου πούλησε το “iphone 6”?

Χρυσοστομος Οικονομιδης

Κωλοτουμπες σε 3…2…1…

ΚωσταςD.

Μετα steve εποχη τα χαλασε στο μαρκετινγ η Apple. Αφου τα εχει που τα εχει τα προβατα… θα μπορουσε να ξεκινησει φετος με εκδοσεις των 4.5 ιντσων και 5.0 η 5,2 ιντσων και στο επομενο iphone θα ανεβαινε μικραινοντας τα περιθωρια. Απο επεξεργαστη ειναι οκ δεν το συζητω. Καμερα οκ παλευεται για αλλη μια χρονια στα 8 αλλα με 720p video;;;; ξεφτιλα. ios 8 ok και θα αναβαθμιστουν και παλαιοτερα μοντελα. Τιμη η γνωστη κονομα της Apple. Το Apple pay δεν μου λεει κατι. Τι αλλο να πω; Χαλια σε βλεπω Apple… (Δεν πιστευω οτι αξιζει καποιος να σκασει φραγκα για αυτα τα 2 μπεζελοκινητα,,, εξαιρουνται οι υποστηρικτες της). Κινεζο με χιλια και android στην τελικη!

kostas

αντε καλοριζηκο παιδδια ευχομαι το 6σ με 5 μεγκαπιξελ αχαχαχαχ

parism

@Γιαννης Παντελαιος ο επεξεργαστης ειναι τετραπηρινος
και θελω να ρωτησω αν ειναι τελικα αδιαβροχο

smartphonakias gr

επιτελους η apple μεγαλωνει τα κινητα της!!!

Iakovos80

Ρίχνετε τρελό κλάμα οι hackers του Ανδροιδ. Μπράβο μπράβο! Σόδες ήπιατε; 🙂

dimitrisk

@parism διπυρηνος ειναι.

kostas

ο επεξεργαστης ειναι διπιρινος στα 1.4 dual λει

nikos

Δεν πλησιάζει καν αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι…Εκτός από τα 2gb ram στα υπόλοιπα είναι πάλι χάλια(το 6αρι).Κακή μπαταρία,κακή ανάλυση,τεράστιο μέγεθος για αυτές τις ίντσες,μέτρια κάμερα(όσο και καλός να είναι ο φακός τα 8mp δενφτάνουν για λεπτομέρειες στο zoom in) και δυστυχώς…είναι ΑΣΧΗΜΟ! Αν σεβόμουν και θαύμαζα για κάτι την apple τόσα χρόνια ήταν το design των συσκευών της!Τώρα το έχασε και αυτό!Απο πίσω είναι πολύ άσχημο!
Όσο για το PIhone 6 plus είναι καλό αλλά…Τα specs που έχει έπρεπε να ήταν στο κανονικό 6αρι(1080p και μπαταρία).Έτσι όπως είναι τώρα,σε αυτές τις ίντσες με μέγεθος που ξεπερνάει το lumia 1520 και χωρίς χρήσιμες λειτουργίες είναι η τελευταία επιλογή για phablet(phablet=επαγγελματικό κινητό!).

ΚωσταςD.

**Λαθος μου εχει 1080p video τα μπερδεψα με την μπροστα…

jimo

ηθελα να ηξερα αν εχεται παισει ποτε iphone στα χερια σας ρε παιδια !! ειληκρινα ασ απαντησει καποποιοσ χωρισ να λεει ψεματα !!! γιατι προκαλω αυτη την στιγμη οποιον θελει να βαλουμε κοντρα το iphone 5 που εχω με ΟΠΟΙΟ ΜΑ ΟΠΟΙΟ android θελετε διπλα διπλα να δειτε τι ταπεσ ριχνει με με 1 γιγα ραμ και δυπηρινο επεξεργαστη !1 ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ iPHONE ΔΕΝ ΕΙΑΝΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ANDROID ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΕΛΑ SPECS !!!!!!!!!

ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ANDROID ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΟΝΤΡΑ !!!

nikos

Α και μην αρχίσετε το “τα specs δεν μετράνε άλλο λειτουργικό κτλ” δείτε το lumia 930! Έχει windows phone (πιο ελαφρύ και από ios) αλλά κορυφαίο hardware!Και μην πείτε τα mpxls δεν παίζουν ρόλο!Δεν είπα να βάλει 41mp σαν το 1020 αλλά έστω 13pm όπως το g3 επιβάλλεται!

Panos

Εδώ δεν ειναι techno blog αλλά το party του κάθε κομπλεξικού μπατιρη…

nikos

@jimo διάβασε το σχόλιο μου(17) και θα καταλάβεις…Δεν είναι δικαιολογία αυτή!Η τεχνολογία προχωράει και η apple δεν μπορεί να μένει στάσιμη ενώ ζητάει 700 και 800 ευρώ!

Δημήτρης

τι να την κανει την 2 ραμ???ελεος το λετε ολοι συνεχεια…ξυπνατε…το μονο κακο ειναι η καμερα!!!!απο το 5 η εστω το 5s επρεπε να την ειχε αλλαξει…αλλα οχι..εκει…α ρε apple! -.-

Spyros

@jimo Σωστος

kostas

ναι αμε ψυνομαι για κοντρα με το 5 εχω νοτε 3 και lg2 και πρωην κατοχος αιφονε 5 που το ειχα αλαξει 4 φορες λογο οτι δεν εποιανε συμα κολαγε η μπαταρια τελιωνε σε 4 ωρεςσκλιρης χρισης lg2 kai note με ωαρωατη χριση ανετα 1 μερα να μυν πω 1.5 μας δουλευετε ρε συς το 5 αρι εβγαζε λιγο καλιτερς φωτο το βραδη αλα την μερα δεν τα εφτανε με τιποτα αφυστε την καραμελα αν εχουμε ποιασει aplle σττα χερια μας αα και δωρο μια μπαταρια αυτοκηνιτου

Costas

@jimo

πες το περισσότερες φορές μήπως το πιστέψεις ότι δεν σε πιάσανε κότσο για τον ένα σκασμό λεφτά που έσταξες να το πάρεις.

kostas

εμενα πρωσοπικα μαρεσει το 6 σαν σχεδιο μαρεσει αυτο στηλ με στρογκιλεμενες γωνιες ειμαι αυτου του στηλ θα το επερνα ανετα λογο σχιματος αλα μωλης ειδα σπεκσ ουτε που θα το πλυσιασω καλητερα νοτε 4

kostas

εμενα ο αδεφος μεγαλος φαν της aplle μωλης το ειδε ξυνησε τα μουτρα μωνο επιδη ειναι ποιο μεγαλο του αρεσε και σκευτετε σοβαρα να μυν προχωρυσει στην πωληση 5ς που του εχει βγαλει επισης προβληματα ωπος εμενα το 5

giannis13

το 6c μe 4.7″ διαστασεις lg g2 …..
to 6s me 5.5″ διαστσεις μεγαλυτερες απο note 4 !

Iphone 6 plus
158.1 mm X 77.8 mm X 7.1 mm 172 grams

ειναι δυνατον να ειναι αυτες οι πραγματικες διαστασεις του 6+ ??

κριμα να τσακωνεστε για κινητα και εταιρειες !!

Johnkm

Κάτοχος iphone5s. Περίμενα την σημερινή παρουσίαση και…….απογοήτευση. Θέλω όμως μεγαλύτερη οθόνη μέχρι 5′ άντε 5.5 Οποιος μπορει ας βοηθήσει γιατί με το σημερινό απογοήτευση….

Drinos

@Akis

Άκη…. Εμφανίσου…..
Μην ντρεπεσαι παιδι μου…..Βγες εξω……
Η σπανια εκδοση με τα 32gb που σου δωσανε πρεπει λογικα πρεπει να κοστιζει πανω απο 2499€..ε???

Ιωάννης jb

Panos έγραψες μιλάμε… χαχαχαχαχα
Σωστός ο jimo μέχρι και η κουτσή μαρία μπαίνει και κράζει το iphone που ποτέ δε θα μπορέσει να πάρει, έχει ξεφύγει το πράγμα εγώ τόσο καιρό τα λέω…

ioankav

Τεχνολογία που υπήρχε από το 2012 σε κινητό του 2014…

https://i.imgur.com/eWPw33G.jpg

Αλεξανδρος

Μαμησετα ειναι το μηλο.κριμα η εταιρια και τονομα.παλιος κατοχος iphone5 και εχω αλαξει σε galaxys5.Ειμαι ευχαρηστημενος μαυτο το πηρα με τραμπα το iphone5 συν καποια λεφτα.Τουλαχηστον τωρα ρε φηλε που η πιο αγνωστη εταιρια βγαζει κινητα με ποσα πιξελ cpu κτλπ.δε μπορεις να πετας τα ιδια συνεχεια.πουλας τον καταναλωτη.καλο το μεγεθος αλα μεχρι εκει.Εγω αναμενω για φεβρουαριο λεμε galaxys6.

Αλεξανδρος

Α και δε γηνεται τα 16mp camera με 2.2f να ειναι ιδιες με το iphone.στον επεξεργαστη οντος ισως τa 2gbram να βοηθησουν και θαναι πιο γρηγορο σιγουρα αλα ρε φηλε τετοια τσιγκουνια σε αλα που χρειαζεται να επικτυνης πως θα γηνει.ξερω οτι το galaxys5 που εχω δεν ειναι πιο γρηγορο αλα σε θεμα μπατεριας αδιαβροχο καμερα λειτουργιες κτλπ δε με πιανει.τωρα απο δω και περα βλεπουμε

Nio

Αντε παιδια καλες αγορες σας ευχομαι.! Με ολη μου την καρδια.! Ειναι πολυ μπροστα λεμε.! Εγω σαν μπατιρακι που ειμαι παω για το G3.

dream21

Mόλις τελείωσε το event τις Apple στην Κορέα άρχισαν τα γλέντια 😀

https://www.youtube.com/watch?v=aS7354ihhxc

Ιωάννης jb

ioankav… Σε μερικά specs έχεις δίκιο αυτά του iphone 6 (σεπτέμβριος του 14)
είναι τα πανομοιότυπα με το nexus 4 (δεκέμβριος του 12) 2 χρόνια παρα 3 μήνες η χρονική διαφορά μεταξί τους.
Είμαι σίγουρος πως ο 4πύρινος του nexus μπροστα στον 2πύρινο του iphone απλά θα γελιοποιείται!!!!!!!!!
Είμαι σίγουρος πως η κάμερα και ειδικότερα η βίντεοκάμερα του iphone 6 θα κάνει πλάκα με τις αντίστοιχες του nexus 4!!!!!!!!
Oπότε μέχρι εδώ καλά πάμε για συσκευή 2 χρόνια αργότερα
Α δες και αυτό….
nexus 4……… Basemark OS II: 786
iphone 5s…… Basemark OS II: 1089
Φαντάσου τι θα πιάνει το 6αρι
Αν συνεχίσω μπορώ να σου βρω πολλά ακόμη να είσαι σίγουρος…………………………………………………………..
Συμπέρασμα καμιά φορά εκ πρώτης όψεος κάποια πράγματα φαίνονται ίδια, όμως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση
ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ
Το iphone δε το παίρνεις ντε και καλά για τα specs άμα είσαι κανένα κολλημένο με τα specs πήγαινε πάρε τίποτα άλλο τα iphone δε κάνουν για σένα γιατί βλέπεις διπύρινο και ξενερώνεις ενώ άλλα τετραπύρινα παρόλο που είναι πιο αργά, εσένα σε φτιάχνει αυτό τι βρίσκεις με τους πολλούς πυρίνες εσύ και αρκετοί άλλοι

Nikos

Παιδεία δεν μετράνε πόσους πηρηνες έχει άλλη τι πυρήνες έχει και οι δυο της apple ειναι κορυφή,ειναι όπως amd vs intel, που ο οκτα της amd = με 2 της intel

ioankav

@Ιωάννης jb έπεσες στην περίπτωση… έχω nexus 4 (το οποίο πήρα πέρσι, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του) γιατί απλά δε θέλω να ξοδεύω πολλά σε κινητό. Κάμερα σε κινητό δε με ενδιαφέρει, έχω φωτογραφική. Το κινητό έχει κολλήσει 2 φορές (και αυτό ήταν εξαιτίας κακογραμμένων εφαρμογών, όταν βγήκε η νέα έκδοση του android). Και όχι δε θέλω iOS, γιατί θέλω να έχω widgets και θέμα στην αρχική σελίδα (όταν πχ δεις aviate θα καταλάβεις), να αλλάζω default εφαρμογές, να τρέχω terminal…
ΥΓ: μου συγκρίνεις το nexus 4 (Nov 2012) με το iphone 5s (Sept 2013), γιατί όχι με το iphone 5 (Sept 2012)??
ΥΓ2: έχω και ipad 4th generation οπότε να μου πεις για διαφορές μεταξύ πιο είναι καλύτερο και πιο όχι δε με απασχολεί… το βλέπω στην πράξη πιο με βολεύει περισσότερο στην χρήση.

Vasilis

Δυστυχώς δεν κατάλαβε κανείς που ακριβώς το πήγε η Apple… Η Apple ξέρει ότι το κινητό της θα πουλήσει όπως και να έχει… όταν κάποιοι το παίρνουν για κόσμημα… και για να λένε ότι έχουν iPhone… Η Apple… έθεσε πλέον τα νέα standard… που κι άλλοι κατασκευαστές έχουν ήδη προσπαθήσει να μας πλασσάρουν… e-wallet (ηλεκτρονικό πορτοφόλι) & watch (ρολόι)… γιατί απλά η Apple έχει την δύναμη να το πλασσάρει… κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Όσον αφορά το κινητό… εξαρτάται τι θέλει να κάνει ο καθένας…
Προσωπικά (έχω και iPhone 4S – ευτυχώς δεν το έχω αγοράσει)… προτιμώ χίλιες μα χίλιες φορές κάτι διαφορετικό από iPhone… Σίγουρα τα iPhone εμπνέουν μία σταθερότητα χωρίς κολλήματα… αλλά τόσα λεφτά για iPhone δεν τα δίνω…

Προτιμώ να δώσω λεφτά για κινητά με πολύ καλούς λόγους απόδοσης / τιμής… και που σίγουρα δεν σε επισημαίνει ως μπατίρη, όπως είπαν κάποιοι… (ξυπνάτε τε, τι πάει να πει μπατίρης? ότι μπορεί κι ότι θέλει θα πάρει ο καθένας…)… Έχω στα χέρια μου LG G3 (600 euro)… και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος… ένα από τα καλύτερα κινητά της αγοράς με τον καλύτερο λόγο απόδοσης / τιμή αυτήν την στιγμή στην αγορά….

Sotiris

Για τα 2 gb ram παιδιά μην είστε σίγουροι ακόμα δεν έχει βγει κάτι επίσημο κσι σε καποια forum αναφέρουν ότι έχει 1 gb. Αν παραμείνει με 1gb ram για μένα δεν υπάρχει λόγος μετάβασης απο 5s σε 6

louliskouklentes

@jimo,kostas συμμετέχω και εγώ στην κόντρα με ένα λεξικό μπαμπινιώτη…

Χρήστος

Πόσο μα πόσο γέλιο ρίχνω με τους iphone lovers. Πες πως απλά θέλεις να έχεις iphone για να κάνεις την μούρη σου και καλά , και δεν θα σε πει κανένας τίποτα. Το να προσπαθείς να παρουσιάσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε κάνει το λιγότερο να φαίνεσαι χαζός.
Τα χρήματα που ζητάει αυτό το brand για αυτό που προσφέρει σαν τεχνολογία δεν δικαιολογούνται . Θέλω να δω να πηγαίνεις με το ewallet σου στο ψιλικατζίδικο να δούμε τι θα σε πει . Όσο για τα κολλήματα του iphone , δουλεύοντας σε παραλία και ζέστη αρκετές φορές είδα ένα μηνυματάκι για υπερθέρμανση . Προτιμώ με τα ίδια χρήματα να έχω κατι ποιοτικότερο και καλύτερο

Γιάννης Παντελαίος

Αν και δεν συμπαθώ τα iphone και τονίζουν τα iphone όχι την apple με θλίβει το γεγονός ότι έχασε το παιχνίδι. Πόνταρε στις 4 ίντσες παρόλα αυτά μεγάλωσε την οθόνη και κατά την γνώμη μου έφτιαξε δύο τραγικά τηλέφωνα ίσως για πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια. Steve Jobs for ever.

Anima mundi

Tο gsmarena δειχνει 1gb ram στο 6 και 2 gb ram στο 6plus.

Dimitris

Ειστε ολοι τρελοι μου φενεται…..

θανος

αγορασα πριν 15 μερες καινουργιο το αιφον 6 σιλβερ ειμαι πολυ ευχαριστημενος η ταχυτητα του ειναι πραγματικα τελεια … τρεχει 1.4 με το 1.0 που ειχα σε αιφον 4ς το 5ς το πηρα συνολικα με τα εξοδα αποστολης 370 ευρω και φυσικα πουλησα 150 ευρω πριν 17 μερες το 4ς.. θελω να πω οτι με το 6αρι και το 6ς δεν υπαρχει λογος καποιος να το αλλαξει εκτος μονο για την ποιο μεγαλη οθονη.. το 5ς εχει ιδια χαρακτηριστικα με τι 6αρι. 7 επεξεργαστης στο 52 και 8 στο 6αρι ουσιαστικα τιποτα δηλαδη ενα τσικ παραπανω ποιο γρηγορο κλασματα δευτερολεπτου… Τεχνολογία που υπήρχε από το 2012 σε κινητα του 2016… αλλα εγω πχ αγορασα απλ μονο και μονο για το σταθερο λογισμικο και σαφως γιατι δεν θα τρωει κολληματα τουλαχιστον για τα επομενα σχεδον 3 χρονια. 3 χρονια ειμαι θα ειμαι υπερ καλυμενος με της αναβαθμησεις και σιγουρα το 5ς θα πεταει σε ταχυτητα. αυτο πουλαει εξαλλου και η απλ. μοδα, ντιζαιν , χωρις λαγκ … δεν κολανε τα κηνιτα της , τελιες ταχυτητες και το ποιο βασικο για ολους μας .. ελαφρυ λογισμικο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.