Οικονομικότερο iPhone 5S με φθηνότερα υλικά; [φήμες]

Μπορεί οι συζητήσεις για κυκλοφορία κάποιας φθηνότερης έκδοσης iPhone να έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, όμως νέα στοιχεία έρχονται να αναζωπυρώσουν τις φήμες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Wall Street Journal η lower-end πρόταση της Apple έχει πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας αργότερα στο τρέχον έτος.

Το οικονομικό iPhone 5S λέγεται ότι θα είναι κατασκευασμένο από φθηνότερα υλικά – όπως πολυκαρβονικό πλαστικό (polycarbonate) – ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα είναι είτε τα ίδια με το σημερινό iPhone 5 είτε επαναχρησιμοποιημένοι συνδυασμοί προηγούμενων μοντέλων.

Μπορεί να είναι απλά μία φήμη, όμως όλοι γνωρίζουμε πως όπου υπάρχει καπνός συνήθως υπάρχει και φωτιά. Οι μεγάλες ανακοινώσεις για την εταιρεία απέχουν ακόμα μερικούς μήνες, οπότε αναμένουμε.

, Οικονομικότερο iPhone 5S με φθηνότερα υλικά; [φήμες]

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lefteris

το iphone πουλαει και ονομαζεται iphone γιατι εχει ως δυνατο χαρτι το ιος και την premium κατασκευη του. η πλαστικη του version ισως να πουλησει λογω κρισης.

Δημήτρης

Μια πλαστική version με τα χαρακτηριστικά του 4s και 4άρα οθόνη αν συνδυαστεί με μια τιμολόγηση στα 400-450 (χωρίς συμβόλαιο) θα σαρώσει και θα ανεβάσει πολύ τις πωλήσεις της Apple. Βέβαια κινδυνεύει να χάσει ένα μέρος πελατών που αντί για το 5 θα προτιμήσουν το “φτηνότερο” αλλά πιο αδύναμο 5Minus

manos

φιλε lefteris με το συμπαθειο κιολας αλλα κατι τετοια σκεπτικα σαν το δικο σου με κανουν και γελαω.σε ποια κριση αναφερεσαι?εκτοσ αν θεωρεις την Ελλαδα των 10 εκατομμυριων και κανα 2-3 ακομη ευρωπαικες χωρες αυτες που καθοριζουν σε μεγαλο βαθμο την πορεια ενος τηλεφωνου σαν το iphone.στις χωρες που πουλαει περισσοτερο οπως αμερικη,βρετανια,κινα και σε αλλες υπερδυναμεις οικονομικες και πληθυσμιακες εκει θα συνεχισει να πουλαει.την ελλαδα ουτε που την υπολογιζουν πιστευω για καμια 10000-20000 πωλησεις που μπορει να κανει, τη στιγμη π στις χωρες που ανεφερα κανει εκατομμυρια πωλησεις.αν μας υπολογιζαν θα βγαζαν και siri στα ελληνικα, ισως να μν κοστιζε και 730 euro.οποτε νομιζω πως αν η apple θεληση να βγαλει μια μικροτερη εκδοση δεν θα το κανει λογω κρισης αλλα νομιζω πως στοχο θα χει να κερδισει μεγαλυτερο κομματι της πιτας σε πιο απλους users ανα το κοσμο.φιλικα παντα

Panos7GR

Στην μετά Jobs εποχή η Apple δεν έχει ταυτότητα…. Βγάζει iPad Mini ενώ εκραζε τα μικρά tablets, σκέφτεται να βγάλει ένα οικονομικό iPhone και χάνοντας αυτό το χαρακτηριστικό της premium συσκευής που μας τόνιζε και μας ξανατόνιζε. Χμμμ… Νιώθει την ανάσα του ανταγωνισμού και κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να συντηρήσει τα κεκτημένα ή και να κερδίσει κάτι ψιλά. Αντί να βγάλει ένα iPhone 6 και να τρίβουμε τα μάτια μας φίλοι και “εχθροί” κάνει ηλίθιες κινήσεις. Να θυμίσω πως όσες εταιρίες επαναπαυθηκαν στις δάφνες τους τώρα κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν. Βλέπε Nokia, RIM…

lefteris

@manos αλλο ηθελα να πω κι ακουστηκε αλλιως. εννοουσα οτι σε μια Ελλαδα εν μεσω κρισης και γενικως σε οσες χωρες δυσκολευονται οικονομικα ισως να πρπτιμηθει απο οσους θελουν ντε και καλα απλ και δεν μπορουν να διαθεσουν τα 740 που ζηταει το πενταρι. συμφωνω απολυτα με οσα λες αυτο ελειπε να περιμενει η απλ απο την Ελλαδιτσα μας να κανει σεφτε :Ρ

Γιώργος Κ.

Οι ίδιες φήμες κυκλοφορούσαν και πέρσι και πρόπερσι όταν γίνονταν λόγος για φθηνότερο iphone (iphone mini και καλά) με τιμή περίπου στα 200$ unsubsidized

nokia 808

ναι πωωωωωωωωωωωωωωωωωως

Δημήτριος

Ρε παιδια τι λετε…?!?! Αφου στην αγορα υπαρχουν low-end συσκευες της apple και πιο φθηνες… Οπως το 3GS, το 4 και το 4S….

Nickolas

Προσωπικά πιστεύω οτι την Ελλάδα η Apple μια χαρά την υπολογίζει. Πέρα από το siri που αναφέρθηκε πιο πάνω, μη ξεχνάτε οτι είναι η μόνη εταιρεία που το “οικοσύστημά” (πολύ στη μόδα αυτή η λέξη) της λειτουργεί πλήρως στην Ελλάδα. Και όταν λέω οικοσύστημα εννοώ οτι από το itunes store μπορεί κάποιος να αγοράσει από μουσική και βιβλία (με πολλούς ελληνικούς τίτλους) μέχρι να ενοικιάσει ταινίες (αρκετές με ελληνικούς υπότιτλους). Καμία άλλη εταιρεία βλέπε google, microsoft δεν το έχει κάνει. Στη μόνη που ελπίζω ακόμη είναι η Sony που κάτι είχε ακουστεί οτι μπορεί να φέρει μέσω του playstation το unlimited music & movies.
Τώρα το να βγάλει ένα οικονομικότερο iphone το βλέπω λίγο δύσκολο λόγω της φιλοσοφίας της σε premium προϊόντα (έστω και αν είναι υπερκοστολογημένα ειδικά στη χώρα μας). Ποτέ δε ξέρεις όμως!

manos

φιλε @Nickolas εχεις αναρωτηθει σε ποιες αλλες χωρες μπορει να εχει την ιδια πολιτικη η απλ?δλδ αν μαζι με την ελλαδα, που λες οτι την υπολογιζει, βαζει στην ιδια μοιρα και αλλες αντιστοιχες χωρες, σε πληθυσμο και οικονομικη δυναμικη των πολιτων τους, τοτε δεν κανει κατι ιδιαιτερο.προσωπικα πιστευω πως η απλ και καθε σοβαρη εταιρεια προσπαθει να δωσει ενα μινιμουμ υπηρεσιων της παντου.εγω αναρωτιεμαι μηπως ειμαστε, εμεισ σαν ελλαδα, μεσα σε αυτο το μινιμουμ των υπηρεσιων.δεν εχω τπτ εναντιον της απλ ουτε καμια αλλης εταιρειας, απλα πιστευω πως δεν πρεπει να πιστευουμε οτι εχουμε καμια ιδιαιτερη μεταχειριση απο καμια απο αυτες τις εταιρειες.γτ οπως λες ,αν και δνε το γνωριζω, οτι πολλες ειναι οι ταινιες π εχουν ελληνικους υποτιτλους μπορει και σε μια ακομη μικρη χωρα με μια γλωσσα π την μιλουν 10 μυρια κοσμος να υπαρχει η ιδια υπηρεσια.οποτε με το ιδιο σκεπτικο θα πρεπει να σκεφτονται και αυτοι οτι τους υπολογιζουν.δυστυχως οι εταιρειεσ ολους και ολα τα βλεπουν σαν νουμερα και μεις σαν ελλαδα δεν εχουμε και πολλα να δωσουμε.ουτε τωρα ουτε σαν μελλοντικη προοπτικη.εγω τεινω να πιστευω σε αυτο που αναφερω παραπανω οτι ειμαστε σε ενα συνολο χωρων που τους παρεχεται το μινιμουν των υπηρεσιων, πολλες φορες… Συνέχεια »

icecube

ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε; ο βασικος μισθος αυτη τη στιγμη ειναι 580 ευρω. ο μεσος ορος στα 800 με 900 ευρω. οι εργοδοτες για να δωσουν δουλεια σε βαζουν και υπογραφεις κατω του βασικου και αν σου αρεσει… και διαβαζω σχολια τα οποια λενε οτι οι εταιριες χαλανε το image τους και χανουν λεφτα; τι ειμαστε, το διοικητικο τους συμβουλιο και χανουμε λεφτα; μακαρι να βγουν συσκευες δυνατες και προσιτες για ολο το κοσμο και οχι μονο για τους “λεφταδες”. στην ινδια, στην κεντρικη και νοτια αμερικη καθως και σε πολλες χωρες της αφρικης η σειρα “asha” της νοκια κανει θραυση καθως μεχρι εκει φθανει η “τσεπη” τους. δεν μπορουν ολοι να εχουν iphone5-sgs3-sony x και τα λοιπα. λιγο σεβασμος σε αυτο το κοσμο, και πρεπει να καταλαβουμε οτι η ελαδα βρισκεται σε ασχημο σημειο και η κατασταση θα χειροτερεψει…

jimo

για σας ! ηθελα να αναφερω και γω με την σειρα μου πως κατι τετοιο φανταζει πολυ δυσκολο να υλοποιηθει γιατι η apple εχει σαν ταυτοτητα της την ποιοτητα κατασκευης και δεν θα εκανε το λαθος να δωσει το δικαιωμα στον ανταγωνισμο μα πουλαει ιδιας χαμηλοτερης ποιοτητας συσκευες!
ενα ακομα γεγονος ειναι πως δεν θα δημιουργησει μια χαμηλη κατηγορια γιατι αυτο αμεσως θα προσβαλει ολουσ οσους εχουν ειδη αγορασει apple προιοντα γιατι δεν θα εχουν πλεον την αισθηση οτι αγοραζουν κατι κορυφαιο σε ποιοτητα αλλα οτι αγοραζουν κατι το οποιο εχει κσεπεσει και δεν εχει διαφορα απο τα υπολοιπα της αγορας και κακα τα ψεματα πολοι αογραζουν apple προιοντα μονο και μονο επειδη μπορουν χωρις να ξερουν που παν τα 5 απο κινητα και αυτο αποτελει μεγαλη πηγη εσοδων για την αιτερια! ασε που οπωσ ειπωθηκε ποιο πανω υπαρχουν και τα iphone 4 kai 4s !

aris

Συγνώμη ρε παιδιά αλλα για ποιά ποιότητα κατασκευής μιλάτε;είχα πάει προχθές στα μίντια μαρκτ και το έπιασα λίγο στα χέρια μου(λευκό)και παρατήρησα ότι είχε ξεφτίσει γύρω γυρω

Nickolas

@manos
Μα εννοείται ότι οι εταιρείες μας βλέπουν σα νούμερα και κοιτάνε το συμφέρον τους. Μπορεί όντως σαν αγορά να είμαστε μικροί όπως και κάποιες άλλες χώρες σε σύγκριση όμως πάντα με μεγάλες χώρες. Για παράδειγμα η αγορά video games στη Ελλάδα φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ε δεν τα λες και λίγα. Η apple για τη χώρα μας δεν έχει βγάλει νούμερα αλλά και 2-3 εκατομμύρια να βγάζει το χρόνο μια χαρά είναι, για μένα, λοιπόν το θέμα δεν είναι αν μας υπολογίζει η apple που στην τελική μας παρέχει τις πλήρεις δυνατότητες του οικοσυστήματος της αλλά γιατί μας γράφουν οι υπόλοιποι που μπορεί να τα κονομανε και ακόμα περισσότερο.

makis88

To δαγκωμένο μηλαράκι δεν θα έχει απο πίσω? Έτσι και αλλιώς θήκες θα υπάρχουν άπειρες ως συνήθως (με κενό γύρω απο το λογότυπο 😛 ) οπότε ποιός κοιτάει αν είναι πλαστικό η γυάλινο ή αλουμινένιο??

manos

φιλε @νικολας δεν γνωριζω απο νουμερα εγω πιστευω παντως ειτε ετσι ειτε αλλιως η αγορα εχει κατακλυστεί απο συσκευες για ολα τα βαλαντια.αυτο π προσωπικα βλεπω οτι προσπαθουν να το κατευθυνουν οι εταιρειες ειναι σε ενα ολοκληρωμενο συστημα κυριως απο πλευρας software που να σε προσφερει μια ενοποιημένη εμπειρια.σε αυτο εδω η απλ ειναι αρκετα μπροστα απο αλλες εταιρειες και πιστευω πως ειναι το δυνατο της χαρτη.η απροβληματιστη λειτουργια του ios.προσωπικα εχω galaxy nexus αλλα μπορω να κρινω επειδη βλεπω τον αδερφο μ που εχει iphone.παντως επειδη ξεφυγαμε καπως απο το θεμα του αρθρου πιστευω πως σε αυτο π ειναι καλη η απλ ειναι στο να δημιουργει καινουργιες κατηγοριες προιοντων με τον τροπο π τα πλασαρει.και παλαιοτερα κυκλοφορουσαν ταμπλετ στις 8 ιντσες αλλα τωρα με το ipad mini αποτι διαβαζω σαρωνει.οποτε δεν πιστευω να φανει περιεργο να βγει και να παρουσιασει ενα μινι ιφοουν και να το πλασαρει με το δικο της τροπο π να το καταστήσει αξια επιλογη στους mid range users

Alex

Η κατασκευή των προϊόντων της apple είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί τεχνογνωσία, μέσα και ικανό προσωπικό. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής το γνωρίζουμε πολύ καλά και εύκολα συμπεραίνουμε ακόμα και από τα πιο πρόσφατα προϊόντα (ipad mini) της πως η ίδια εταιρία προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο να το διατηρήσει και να το εξελίξει. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι το Aluminium και το υψηλής ευλυγισίας γυαλί. Όλα τα πλαστικά προϊόντα (iphone 2008-2009, macbook απλό) έχουν αποσυρθεί.

Έστω τώρα ότι η apple θέλει να βγάλει ένα φθηνότερο iphone. Οι επιλογές είναι να μικρύνει την οθόνη (σε 3,5″ αντί για 4″) και να χαμηλώσει τα χαρακτηριστικά (a5 αντί a6 processor και χειρότερη κάμερα). Όμως κάτι τέτοιο ταυτίζεται με το iphone 4s. Άρα άτοπο. Η χρήση πλαστικού κομματιού επιπλέον θα ελλάτωνε το κόστος κατά 40$ το πολύ- σε σχέση με το iphone 4s αν λάβουμε υπόψην τα άλλα χαρ/κα. Οπότε ουσιαστικά θα βγει iphone 4s minus και θα λέγεται iphone 5s cheaper.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i