iPhone 5S, Θα έχει NFC και αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων;

Με την παρουσίαση του Samsung Galaxy S IV αυτή την Πέμπτη θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τα hi-end Android smartphones των εταιρειών (βλέπε Xperia Z, HTC One, Optimus G Pro 5.5″) του 2013. Περιμένουμε όμως ακόμα έναν να μπει στη ζυγαριά και να τα ισσοροπήσουμε όλα, η Apple με το iPhone 5S που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες, εικασίες, “πληροφορίες”, το iPhone 5S θα ενσωματώνει NFC και ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στο χρήστη του. Σημειώστε ότι smartphone με fingerprint sensor έχει κυκλοφορήσει και είναι το Motorola ATRIX.

iPhone 5S, iPhone 5S, Θα έχει NFC και αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Billys

Αντε και συντομα ευχομαι να ενσωματωσουν και υπερυθρες να στελνουμε κανα Mp3 απο το το κ700 και το GX25 .

nikos

πες τα ρε billys.
αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων είχε το hp iPaq h5500 το 2003 παλιά με τους δεινόσαυρους δηλαδή

Solon

Ακόμα μια απόδειξη πως η κάποτε πρωτοπόρος Apple τώρα ακολουθεί τις εξελίξεις. Ωστόσο αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων θα ήθελα να δω σε περισσότερα Android smartphones καθώς και στα winphones 8. Είναι κατά τη γνώμη μου το ποιο δυνατό στοιχείο ασφάλειας μιας συσκευής και παραδόξως αγνοείτε από τους περισσότερους κατασκευαστές. Στο Face Recognition δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη. Κακά τα ψέματα, πλέον στο smartphone μας κουβαλάμε όλη τη ζωή μας και θέλουμε περισσότερη ασφάλεια. Προτιμώ πλέον να μου κλέψουν το πορτοφόλι παρά το smartphone. Πολύ σωστή κίνηση από την Apple.

Φίλιππος

Ποια ασφάλεια ακριβώς;
Έχω laptop που εκκινεί με τη σάρωση του δακτυλικού μου αποτυπώματος.
Νύχτα, Πιτσιρικάς αδερφός πάντα περίεργος ανοίγει το laptop και ενώ κοιμάμαι περνάει προσεκτικά το δάκτυλο μου από τη θύρα σάρωσης. Το πρωί ο σκληρός άνω κάτω (μην σου τύχει)…
Οkay, υπάρχει και η επιλογή συνδυασμού αποτυπώματος και εισαγωγή κωδικού ασφαλείας αλλά δεν υπάρχει επιπρόσθετη ασφάλεια, οι βιομετρικοί έλεγχοι στα ηλεκτρονικά συστήματα είναι προσβάσιμοι με πολύ εύκολους τρόπους και μάλιστα τυγχάνουν σφαλμάτων αναγνώρισης των στοιχείων του ιδιοκτήτη της συσκευής. Συχνότατο φαινόμενο. Όπως ακριβώς και το αποτυχημένο χαρακτηριστικό του ICS με την αναννώριση του προσώπου από την εμπρός κάμερα για το ξεκλείδωμα της κεντρικής οθόνης. Πρώτα σου σπάνε τα νεύρα και έπειτα ανοίγει το τηλέφωνο. Όλα αυτά αποτελούν απλώς μάρκετινγκ. Και αν δεν πετύχει η αναγνώριση του προσώπου; Ερώτηση εφεδρείας που επιβεβαιώνει τα στοιχεία του χρήστη. Άσκοπο. Προτιμώ κάτι που λειτουργεί άρτια παρά να έχω στα χέρια μου κάτι που ημι-λειτουργεί ή δεν λειτουργεί αλλά υπάρχει σαν επιπρόσθετο άχρηστο χαρακτηριστικό στη συσκευή μου.
Ένας απλός κωδικός ασφαλείας άντε και ένας σχεδιασμός μοτίβου είναι αρκετά, πιστεύω…

Panos7GR

Άντε ρε! Θα βάλει και NFC η Apple; Τόσο καιρό το σνομπαρε… Πιστεύω ήταν καιρός, αν και θα είναι κλειδωμένο. Θα επικοινωνεί μόνο με iΠροϊόντα και ειδικά σχεδιασμένες συσκευές (πχ μηχανή πληρωμής με NFC) που είτε θα τις φτιάχνει η ίδια είτε θα τις εγκρίνει.

+1 για τα τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όχι κάτι καινούργιο προφανώς, ωστόσο απαραίτητο πια, όπως σωστά λέει ο φίλος Solon. Το smartphone πλέον είναι πολυεργαλειο και εντελώς προσωπικό. Δεν είναι πια μόνο μια συσκευή, είναι πολλές σε συσκευασία του ενός. Τηλέφωνο, υπολογιστής παλάμης, ατζέντα, φωτογραφική μηχανή, ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ηλεκτρονική ταυτότητα κτλ. Αν χαθεί αμέσως είσαι ευάλωτος γιατί όλα τα προσωπικά σου δεδομένα βγαίνουν στην φορά. Πόσο μάλλον να μπει στο προφίλ σου σε ένα από τα κοινωνικά δίκτυα που έχεις… (το smartphone σου έχει αποθηκευμένο και τον κωδικό σου σωστά; 😉 )
Μακάρι να ισχύει η φήμη, ώστε να δούμε κι άλλες εταιρίες να το εφαρμόσουν!

Panides

Eχετε δικιο,εδω στην ζαμζουγκ κανεις το ματι πανω κατω και ανεβοκατεβαινει η σελιδα!!!
Τρομερα πραγματα!!

jimv26

Μιλαμε για μεγαλη ανακαλυψη…

Κωνσταντίνος

Η Apple παρόλο που ειναι μία τεράστια εταιρία νομίζω ότι έχει ξεχάσει να βάλει ραδιόφωνο στα κινητά της. Αντε και έχω μπουχτίσει να κατεβάζω apps!!!

Julian

NFC;;;; woow…

Αποστόλης Ρόδος

Τρέχουν απο πίσω απο τον ανταγωνισμό δυστυχώς. Η μετά Jobs εποχή που λέμε.
Σύντομα θα ακούσουμε πολλά wow απο τα αμερικανάκια και για άλλα πράγματα που γνωρίζουμε απο το Android εδω και 2-3 χρόνια. …. 😉

execom

simfwnw apolita, de mporei na skas ena swro lefta kai na min exeis to autonoito,edw exei nokia me 30 euro pou exoun radio, poios o logos na min exei mia siskevi 700+ eurw

Κωνσταντίνος λέει:
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 στις 16:24

Η Apple παρόλο που ειναι μία τεράστια εταιρία νομίζω ότι έχει ξεχάσει να βάλει ραδιόφωνο στα κινητά της. Αντε και έχω μπουχτίσει να κατεβάζω apps!!!

Thodoris

Ο ανιχνευτής δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πρακτικά άχρηστος. Ο κωδικός και το pattern lock είναι ήδη πολύ ασφαλή, που ούτε το FBI δεν μποεί να στο ξεκλειδώσει ( https://www.wired.com/threatlevel/2012/03/fbi-android-phone-lock/ ). Αν βέβαια είσαι μεγαλοστέλεχος ή κάτι τέτοιο και θέλουν να μπουν στο τηλέφωνό σου, αν δεν είναι encrypted, δεν πά να χεις και 20ψήφιο κωδικό, αν θέλουν στο σπάνε και παίρνουν τη μνήμη και μην τον είδατε μετά.

Silender

Reinvent NFC . . .

Georgios Papadopoulos

Αντε να βγει να το παρουμε.. Το 4s μου δειχνει σημαδια γηρανσης πλεον..
Τωρα οσο για τα πιο πανω σχολια το 2007 η apple εφτιαξε το πρωτο αληθινο smartphone.
Και μιλανε καποιοι και λενε πως η apple αντιγραφει!! Οι αλλοι απλα αντιγραψανε ολοκληρη την ιδεα αλλα και τη φιλοσοφια του smartphone..
Γιατι μη μου πειτε πως αν δεν εκανε το βημα η apple θα βλεπατε τωρα galaxy 1,2,3,4..
Ψιλοπραγματα!
Οι haters θα παραμεινουν haters ετσι απλα χωρις ιδιαιτερο λογο και αιτια. Τουλαχιστον το nfc για μενα δεν αποτελει λογο..
Και δεν εχω τιποτα με το android. Ισα ισα που ειχα συσκευες hi-end κ ολας και ηταν αξιολογες αλλα δε με συγκινησαν..

Γιάννης

Σκεφτόμαστε πριν γράψουμε η απλα γράφουμε το πρώτο πράγμα, ίσως βλακεία… που μας κατέβει;;; Το προϊστορικό σύστημα με τα ματιά και παίζει scroll σε τι θα μας βολέψει , κατα πόσο θα το δουλέψουμε , γιατι το ερώτημα ειναι θα κατεβαίνει και που θα σταματάει;; Θα πρεπει πάλι να κοιτάξω πάνω; Που θα ξέρει που και ποτε να σταματήσει; Σε ποιο σημείο; Αν τελικά το εχει το σαμσουνγκ βλέπω να πατωνει παταγωδώς και πανηγυρικά. Ο αναγνώστης δαχτυλικων αποτυπωματων ειναι επίσης προϊστορικό σύστημα , αλλα ίσως βολεύει κάποιου και πιθανόν να να δουλεύει καλύτερα και να ειναι πιο χρήσιμο απο τα ματιά πάνω κάτω πάνω κάτω σαν χαμός μπας και σταματήσει στο σημείο που θελουμε. Και εδώ που τα λέμε κύριοι… Μη συγκρίνουμε ταχύτητες, τεχνολογίες S & iPhone . Τεχνολογια iCloud με εύρεση συσκευών apple ειναι απλα γεια σας. Οταν μπορέσει η σαμσουνγκ να φτιάξει κάτι τόσο λεπτό, μικρό, με καλούδια, με προηγμένη τεχνολογια, ελαφρύ τότε ίσως το ξανά συζητήσουμε. Ναι θα το κάνει..αλλα όπως πάντα πολύ αργότερα. Και φυσικά μη πάμε σε τεχνολογια iMac η Mac mini.. Γιατι εκεί η σαμσουνγκ απλα ονειρεύεται…. Τι θέλω να πω ; Οκ είμαι φαν της apple αλλα και της Sony αλλα και της… Συνέχεια »

Laand

Παιδια εγω εχω android εδω κ 3-4 μηνες (το 1ο μου smartphone), και ipad εδω κ 1μιση χρονο. Δεν φανατιζομαι με τις συσκευες ουτε με εταιριες αλλα εχω να πω αυτο! Πολυ πλανταμι το android ρε παιδακι μου! Ενω αρχικα ειχα ενθουσιαστει με το android μετα τον 1 – 1μιση μηνα…εχω πλεον αγανακτησει! Το τηλεφωνο απλα δεν λειτουργει! Τι να πω…οτι με καλουν, το σηκωνω κι αυτο συνεχιζει να χτυπαει για 5-10 δευτερα? οτι για να παρω τηλεφωνο πρεπει να κανω ταμα πρωτα? για να μπω στις επαφες μου πρεπει να περιμεεεενω και να ειναι στις καλες του το android? για τις εφαρμογες που αναθεμα κι αν εχω 2 η 3 που να δουλευουν σωστα χωρις να κρασαρουν? για το οτι σβηνει μονο του στα καλα καθουμενα? τι να το κανω αν μπορει να κανει χιλια δυο πραγματα αλλα δεν τα κανει σωστα? και διαολε μιλαμε για τηλεφωνα! Ενα τηλεφωνο πρεπει πρωτα να ειναι ευχρηστο κ λειτουργικο, αξιοπιστο και κυριως αυτα που λεει οτι μπορει να κανει…να τα κανει οντως! Καλα για ποιοτητα κατασκευης δεν μιλαω! ετη φωτος μακρια τα iphone απο τα αλλα!Γι αυτο λοιπον μεσα στο σ-κ παιρνω το iphone 4s και θα χω το κεφαλι μου ησυχο!… Συνέχεια »

Johntsia84

Παιδιά το iPhone 5S πότε λένε ότι θα το παρουσιάσουνε ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i