iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

To νέο iPhone 5S είναι εδώ με νέο πανίσχυρο επεξεργαστή A7 με αρχιτεκτονική 64-bit που φέρνει διπλάσια επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με το προκάτοχό του και πολύτιμη νέα δύναμη σε επίπεδο επεξεργασίας γραφικών. Η οθόνη του παραμένει στις 4 ίντσες με την ανάλυση Retina 1136×640 pixels ενώ η νέα κάμερα 8 Megapixel έχει όμως True Tone flash και βίντεο 720p με 120 fps.

Στα έξτρα και ο ψηφιακός αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Το νέο iPhone 5S θα είναι διαθέσιμο από τις 20 Σεπτεμβρίου (σε συγκεκριμένες χώρες) σε τρία χρώματα χρυσό, ασημί, και μαύρο-ανθρακί.

Στην Ελλάδα το iPhone 5S μαζί και iPhone 5C αναμένονται στις αρχές Οκτωβρίου.

iPhone 5S
Λειτουργικό σύστημα: iOS 7
Επεξεργαστής: Apple A7 (64-bit αρχιτεκτονική) διπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: ?
4G/ LTE
Οθόνη: 4 ίντσες, Retina, LCD IPS, 1136×640 pixels, 326 ppi
Κάμερα: 8 Megapixel, BSI, διπλό LED flash True Tone, Full HD video 1920×1080 pixels/ 30 fps
Δεύτερη κάμερα: 1.2 Megapixel, BSI, HD video 1280×720 pixels/ 30 fps, HD video 1280×720 pixels/ 120 fps
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 32GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi n, DLNA, GPS/ Glonass, Bluetooth 4.0, Lighting connector (USB), Touch ID
Μπαταρία: 1440 mAh
Διαστάσεις: 123.8×58.6×7.6 χλστ.
Βάρος: 112 γρ.

Update: Προστέθηκαν τα βίντεο.

iPhone 5S επίσημα φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5S επίσημα φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5S επίσημα φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5S επίσημα φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5S επίσημα φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5S επίσημα φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5S επίσημα φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

109 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sayian

note 3 για τα αγορακια, Iphone για τα κοριτσακια… Οι κανονες του παιχνιδιου ακομη δεν εχουν αλλαξει…

Καλες αγορες

Baby

Εχω αγορασει ολα τα iPhone. Τα τελευταια με βαρια καρδια. Αυτό ομως δεν παει αλλο. Αντε γεια Apple.! Περνω το S4 σήμερα…

Αλέξανδρος

Αντε, και το επόμενο innovation της Apple για του χρόνου θα ναι η hd οθόνη!

kwstas

ΤΟ GALAXY S3 ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ HD ΟΘΟΝΗ

tiamat

καμια ουσιαστικη αναβαθμιση!!

αυτο το τεραστιο και αχρηστο περιθωριο γυρω γυρω απο την οθονη,ποτε η apple σκεφτεται να το μειωσει δηλαδη??? στο iphone 10??
ολες οι εταιρειες μειωνουν το bezel η apple μονο το διατηρει κανοντας με αυτο το τροπο τις συσκευες της να μοιαζουν με 5 ετιας και βαλε…

για αναβαθμιση μας περναει ενα ios με χαζοχαρουμενο user interface που ειναι οτι πρεπει για τα 18χρονα που εχουν iphone -οχι ομως για businessman και σοβαρους χρηστες ,μια καμερα στα 8mp οταν ολος ο ανταγωνισμος δινει απο 13-20mp, 1 giga ram οταν προσφατως παρουσιαστηκαν συσκευες με 3 giga ram, μπαταρια μικροτερη απο ολου του ανταγωνισμου, αναλυση οθονης που ουτε το απλο hd δε μπορει να φτασει, οταν οι υπολοιπες εταιρειες δινουν full hd εικονα και ηχο sudio 24 bit…

να πουμε για τον ανιχνευτη δακτυλικων αποτυπωματων??
…η motorola τον ειχε βγαλει χρονια πριν σε κινητο και η acer σε tablet…

μπραβο apple… “φοβερο” innovation στα 800αρια που ζητας….

kostas

και πανω απο 4 ιντσες!!χαχαχα!!!παντος εχει κ διπλο led!!απιστευτο!!!αξιζει για 800 ευρω!!!

sayian

τσ τσ τσ haters δεν σας αντεχω πια… Μα δε βλεπετε τις εκπληκτικες καινοτομιες? (ενταξει συγνωμη τρολαρω…)

tiamat

απο κεκτημενη ταχυτητα εγραψα η acer σε tablet ενω ηθελα να γραψω σε laptop. edit : )

sayian

Παντως περα απο την πλακα αυτη η τακτικη της εταιριας 1 major upgrate ανα 2 χρονια αν τη συνεχισει σε λιγα χρονια θα αλλαξει το i-phone σε a(ntique)-phone. Βεβαια θα πουλαει σα το νερο στην ερημο αλλο αυτο.

Αλλαγη ονοματος εδω και τωρα!!!

Sakis

Σεπτέμβρης 2013 – HTC και Samsung εχουν βγαλει Full HD οθονες και η apple την παλευει με “retina” που δεν ειναι καν HD ready.4 ιντσες (ειστε σοβαροι;)
Η μοναδικη διαφορα απο specs ειναι η 64-bit αρχιτεκτονικη αλλα απο τη στιγμη που ειναι διπυρηνος ο επεξεργαστης (hellooooooo?) δεν υπάρχει ουσιαστικη διαφορα.

Καλη σου τυχη αππλε.

MEDS

Το bazel είναι επίτηδες τόσο μεγάλο, γιατί στο iPhone6 ή 7, που θα λανσάρει 4,3 ίντσες οθόνη (ως ιδανικές διαστάσεις), θα μας πει ότι κατάφερε και διατήρησε τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με τους προκατόχους, χάρις ένα τεχνολογικό θαύμα.

tasos

note 3 για τα γοριλακια,iphone για τα αγορακια!

Greg

Ξανα μανα τα ιδια τα iphone ειναι φαγητο ξαναζεσταμενο!!!!!ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΤΣΙΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΝΕΙΣ NOTE3-Z1-S4 ΑΝ ΘΕΣ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΒΡΑΚΙ ΠΕΡΝΕΙΣ IPHONE (ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ I-συχτηρ)

sayian

To note 3 ειναι σε μια κατηγορια που το Iphone θα φτασει το 2016

VasiliSIII

Εγώ να πω την αλήθεια πότε δεν θυμάμαι την Apple να πούλαγε νέες καινοτομίες. Το Video το ανακάλυψε 5 χρόνια μετά τις υπόλοιπες εταιρείες. Άρα ο στόχος τους δεν είναι αυτό αλλά το κλασσικό βλέπε vw golf, marlboro, coca cola, πυραμίδες του χέρια.

Αποστόλης

Πάω να αυτοκτονήσω…Μόνο ένα μήνα το έχω.Funboy με τίποτα.Από αντρόιντ άλλαξα….Αχ!Κοριτσάκι δεν με λες (2 μέτρα γάιδαρος…).Επαγγελματίας είμαι, ελεύθερος κιόλας…Το μόνο μου κινητό που δεν μου έκανε restart ή δεν κόλλησε ακόμα…Γιατί ρε γαμώτο;;;Συγγνώμη για τη σημασία κιόλας.

tech21man

Το κινητο αρχιζει και μενει πισω στο θεμα ποιοτικη παρουσιαση εμενοντας στην ιδια σχεδιαση, την ξεπερασμενη οθονη και καμερα 8 mpixel. Για τους βιαστικους που θα πουν, οτι δε μετρανε τα mpixels αλλα η ποιοτητα κτλ, θα συμφωνησω, ομως εως τωρα η apple δε φαινεται να φτιανει τις πιο ποιοτικες καμερες στα κινητα και δευτερον, ο καταναλωτης τα θελει ολα. Και mpixel και ποιοτητα. Και σε αυτη την τιμη, τα δικαιουται κιολας. Δεν ειναι ενα xperia SP των 200 φευγα ευρω που πατωσε στην καμερα αλλα ποιος θα το προσεξει. Ειναι αντιπαλος των 1020, των xperia με τα 20+ mpixel κοκ. Και το οχι και τοσο μυστικο ειναι, οτι με 8 mpixels εκει που θα τελειωνεις οι αλλοι θα αρχιζουν σε καποια επιπεδα (αν κανεις downsample τις 20ρες, γλυτωνεις αρκετο θορυβο, για κανε zoom ομως του 8! Δειτε τι κριτικη δεχεται το κατα αλλα αξιολογο one). Περα απο αυτο, υπαρχει βεβαια το παναχρηστο δακτυλικο τι ειναι (αν ηταν USP απλα θα το ειχαν διατηρησει οι εταιρειες που το πρωτολανσαραν). Α και τα 64 bit. Καλη φαση. Θα δειξει. Μπορει να ειναι και σημειο κλειδι η υπεροχης ανα τους αντιπαλους. Παρεμπιπτοντως η apple συγκρινει ταχυτητα ως προς το πρωτο iphone…ελεος. Εγω… Συνέχεια »

Spukie

apple στα 3 τελευταια 3 μοντελα εισαι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ

Jacob

Απλο, πας και παιρνει Ζ1 mini 3φορες ανωτερο σε ολα και πας και για κολυμπι μαζι στη μιση τιμη του iphone-C

LiF

Ψιτ παλικάρια, που στε ? Να πούμε στον Κώστα να σας φτιάξει ένα ολόδικο σας άρθρο και να “βρίζετε” εκεί την apple ? Υπάρχουν άτομα που θέλουν μια σοβαρότητα όσο αναφορά τον σχολιασμό της τεχνολογίας και εδώ δεν την βρίσκουν, οπότε σχολιάστε αλλά σε νορμάλ επίπεδα και μη κάνετε επίθεση.
Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Έχω να δω σε αυτό το site αξιόλογα σχόλια που θα με βοηθήσουν, πολύ καιρό.

Υ.Γ : Δεν επιδιώκω κανέναν “ιντερνετικό τσακωμό”

Aggelos

Ρε παιδια οκ καλα τα λεμε ολοι αλλα μην συγκρίνεται το iphone 5s με note3 ελεος τι σχεση έχει …. εμενα το note με χαλάει που είναι ολόκληρο γαϊδούρι και το s3 που εχω είναι για εμενα και πολλούς αλους ταβάνι σε μέγεθος … προφανώς ο μέσος χρήστης που παίρνει το iphone δεν ενδιαφέρεται για παντοφλα οσο τουμπανο και να είναι σε specs

Νio

Τα περιθωρια που φαινονται συνεχεια απο πισω θα ΕΠΡΕΠΕ να εχει κ απο μπροστα……..
κοιταχτε την τριτη φωτο….
Τα μονα που μου κανουν εντυπωση ειναι οτι ειναι ομορφο (μονο πισω) κ λεπτο.
κ ετσι για να τρολαρω… μα καλα δεν εχει full hd οθονη?????? που πας ρε καραμητρο???

Χαρης

Retina, 1136×640 pixels, 326 ppi ακομα γελαω..τιμη?κανα 750αρι?εχει fingerprint ομως οποτε καποιος θα το αγορασει για να κανει λεζαντα!!

giokok

δεν ειμαι υπερ της apple αλλα τα βασικα πρεπει να τα λεμε….τι να την κανει 2gb ram πχ το 5s οταν με 1gb το κινητο παει σφαιρα, αμεσοτατο και δεν κολαει πουθενα…
εξηγηση? το πολυ ελαφρι της λογισμικο….το androit οσο ποιο παραμετροποιήσιμο ειναι τοσο ποιο πολυ κολλαει και ειναι ποιο αργο στο ιντερνετ…και κακα τα ψεματα σε αυτον τον τομεα το iphone ειναι ποιο γρηγορο…..οσο και αν δεν θελουμε

manmademan

Γελανε και οι πετρες…ουτε 3 χρονια δεν αντεξε η αππλε μετα τον θανατο του Steve..κριμα…Για ποιον λογο να αγορασει καποιος το iphone 5c που ειναι πλαστικουρα στα 600+ ευρω ( Ελλαδα )οταν στα γνωστα μαγαζια βρισκει το iphone 5 στα 540 και οσο παει θα πεφτει. Δεν θελω να πω μεγαλη κουβεντα αλλα πιστευω οτι ειναι η αρχη του τελους για το αϊφον..κριμα..

Aggelos

Στο ιντερνετ οντως βλεπω το iphone 5 στα 540 ευρο και καλα καλα δεν βγηκε το 5s και 5c αν και δεν πιστευω να κατεβει απο 500 το iphone5, τι να καταφερει στην αγορα το 5c αν κοστιζει περισσοτερα…..μιλαμε για Ελλαδα παντα…

geohot

Παμε να παιξουμε ενα απο τα δυσκολοτερα παιχνιδια του αιωνα!! Βρες τις διαφορες 5-5s. Ξεκιναω εγω! Το κουμπακι δεν εχει πια τετραγωνο. Fuck Yeah!!

Sifis

Γατακιαα του Android χαλαρωστε λιγο τα κορμια σας και καθηστε και παιξτε με τις παντοφλόπατρακες σας!!!! Ελεος πια τοση φαγομαρα που σας πιανει , λες και σας ειπε κανεις να το αγορασετε με το ζορι!! Αντε γιατι σε πολλους κολλησε ασχημα η βελονα…παιξτε με τα android που οι πιο πολλοι τα εχετε για παιχνιδια και fb και αστε εμας που χρειαζομαστε τα iphone για σοβαροτερες δουλειες,να τα χρησιμοποιουμε!! Οκ? 😉

Sakis

@sifis

Ποιες σοβαρες δουλειες,να καθεσαι να παιζεις angry birds η να στειλεις κανενα τραγουδι μεσω bluetooth; αχ ναι δεν μπορεις.

Βασίλης

LG g2 έχει μέλλον.μη το ξεχνάμε να το υπολογίζουμε στα hi end του2013

GREG

H Apple δεν πρόκειται ποτέ να ρίξει τις τιμές της γιατί δεν τη συμφέρει. Όσο υπάρχουν αγοραστές διατεθειμένοι να πληρώσουν αυτά που τους ζητάει.
Όλοι οι υπόλοιποι, έχουμε δεκάδες άλλες οικονομικότερες επιλογές.
Την παρουσίαση του iPhone 5S την παρακολούθησα μέσω του 10ιντσου τετραπύρηνου «κινέζικου» τάμπλετ μου και τώρα σας γράφω με το 5ιντσο Full HD τετραπύρηνο «κινέζικο» κινητό μου. Και τα δύο μαζί κόστισαν τα μισά χρήματα ενός iPhone 5S.

Υ.Γ. Αγοράστε μετοχές XIAOMI

Nikos

Λέτε όλοι ιστορίες για αγρίους, όταν η Apple ερχόταν οι υπόλοιποι ακόμη έψαχναν τον δρόμο!!
Παντε να πάρετε το Lumnia 1020 με 42 mpixel…με τα ίδια λεφτά, να δω τί θα το κάνετε!! να γίνεται επαγγελματίες φωτογράφοι με κινητό τηλέφωνο!!
όσο για το S3, S4 η πλαστικούρα σε όλο της το μεγαλείο, με υποδοχή usb να τρέμει το φυλλοκάρδι σου μην πάθει τίποτα, και μετά είναι για πέταμα όλη η συσκευή!!
Επίσης για να μην γίνομαι άδικος, απαράδεκτη και η Apple με τις τιμές.
ΗΤC ….απλά δεν επισκευάζεται !! μόνο πετιέται!

Sifis

@sakis
Αμα εχεις κολλησει εχεις κολλησει…ολα τα αλλα ειναι περιτα!!! Απαξιω να σου απαντησω…. Α και μην μου πεις την γνωστη ατακα ” οτι δεν εχω τι να πω”.Εγω ειπα την γνωμη απλα και καθαρα και δεν ειμαι διατεθειμενος να αρχισω κοκκορομαχια εδω μεσα!!! 😉

Thodoris

Δηλαδή τώρα η NSA και το FBI θα μαθαίνουν άμεσα και το δαχτυλικό μας αποτύπωμα?

Alexis

@Sifis είσαι με τα καλά σου; Πες μου οτι ολοι οι χτηστες του iphone το πηραν για “σοβαρες” δουλειές! το 70% που το έχουν είναι ζαζογκόμενες και μόνο για την ποζεριά. Και φυσικά τους το αγόρασε ο μπαμπάς ο παππούς ή ο θείος ξερω γω! Οπότε φίλε Τα iphone είναι για fb μόνο με το πανάθλιο κλειστό λειτουργικό (όπου με fb μόνο κρατάει η μπαταρία 4 ώρες, όσες θέλω εγώ με το s4 για συνεχές gaming τύπου vice city, iron man 3 ktl) και οι android συσκευές είναι για σοβαρούς χρήστες και μη (βλέπε note3.gs4,lg g2, htc one)… Μη λεμε οτι να ναι! Είναι πίσω τέλος εμπεδώστε το!

Alexis

@ (edit) χρήστες

Αποστόλης Ρόδος

Μια λέξη απλά … ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ… 🙁 … και για να ειμαι ειλικρινής κάπου την περίμενα την δουλειά.
Δεν ξέρω αν θέλω τελικά να κάνω και την αναβάθμιση των iOS συσκευών μου (iPad2 & iPod Touch 5 gen) στο iOS 7 που το UI του ειναι τραγικό για την αισθητική μου.
Ελεύθερη πτώση θα ειναι αυτη τη φορά και όχι κατηφόρα.

Fanis

πολυ ωραια συσκευη………για 300€

Sorlinos

1) Οσοι συγκρίνουν το chip του iPhone 5s με αυτα των S4-Note3 κτλ απλά δεν εχουν ιδέα. Προτείνω να πάνε στα ΙΕΚ για μαγειρες. 64 bit σε mobile δε εχει και δυσκολα να δουμε σύντομα σε οποιοδήποτε άλλο smartphone. Ο λογος πολυ απλός γιατί οι εταιρίες δεν φτιάχνουν λογισμικά και το 4.4 kitkat δεν υποστηρίζει 64bit σε αντίθεση με την Apple που φτιαχνει τα πάντα η ίδια. Μονο η Microsoft ετοιμάζει haswell tablet αλλα με 32bit. ΟΠΟΤΕ…μην μπερδευεστε με 8πυρηνα…12 πυρηνα….40000πυρηνα…το να σπας το τσιπακι σε κομματια δεν φτιαχνεις ξεχωριστό clocking. Το iPhone 5s εχει δυνατότα για 2^64. Τελος για επεξεργαστη. Ειναι γελοιο να μιλατε για νουμερα και Ghz. 2)Καμερα. 120fps σε συγκριση με τα 30fps του GS4 ή του Note3 (που κακός το συγκρίνουμε γιατι δεν ειναι κινητο…είναι μικρό ταμπλετ) 1,5μ pixels? Ξερει κανεις τι σημαινει αυτο για την φωτογραφία? Φτιάχνεις τεράστια φωτογραφία σε μεγεθος 8mb. Για να καταλάβεις ο ένας μεγαλώνει την εικόνα και ο άλλος την κάνει καλυτερη. Περισσότερα Mb δεν σημαίνει καλύτερη εικόνα. 3) Ο sensor εννοειται δεν υπάρχει στην αγορα. Μεγάλη ευκολία (ειδικά οταν σου σπάει τα νευρα κάθε λιγο ο κωδικός App store κωδικός Gmail κωδικός outlook… πολυ καλυτερο απο καθε «ζωγραφιστε μουτζουρα» (Android)… Συνέχεια »

nikos

Νομίζω ότι επιβεβαιώθηκα που τα έλεγα το μεσημέρι στο άρθρο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iphone…τι και αν με κράξανε τα fan boy τις apple η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε αυτα που έλεγα με τον χειρότερο τρόπο!!!ας τρέξουν τώρα να πάρουν το “νέο” iPhone γιατί θα είναι οι μόνοι που θα το πάρουν…

Sorlino

1) Οσοι συγκρίνουν το chip του iPhone 5s με αυτα των S4-Note3 κτλ απλά δεν εχουν ιδέα. Προτείνω να πάνε στα ΙΕΚ για μαγειρες. 64 bit σε mobile δε εχει και δυσκολα να δουμε σύντομα σε οποιοδήποτε άλλο smartphone. Ο λογος πολυ απλός γιατί οι εταιρίες δεν φτιάχνουν λογισμικά και το 4.4 kitkat δεν υποστηρίζει 64bit σε αντίθεση με την Apple που φτιαχνει τα πάντα η ίδια. Μονο η Microsoft ετοιμάζει haswell tablet αλλα με 32bit. ΟΠΟΤΕ…μην μπερδευεστε με 8πυρηνα…12 πυρηνα….40000πυρηνα…το να σπας το τσιπακι σε κομματια δεν φτιαχνεις ξεχωριστό clocking. Το iPhone 5s εχει δυνατότα για 2^64. Τελος για επεξεργαστη. Ειναι γελοιο να μιλατε για νουμερα και Ghz. 2)Καμερα. 120fps σε συγκριση με τα 30fps του GS4 ή του Note3 (που κακός το συγκρίνουμε γιατι δεν ειναι κινητο…είναι μικρό ταμπλετ) 1,5μ pixels? Ξερει κανεις τι σημαινει αυτο για την φωτογραφία? Φτιάχνεις τεράστια φωτογραφία σε μεγεθος 8mb. Για να καταλάβεις ο ένας μεγαλώνει την εικόνα και ο άλλος την κάνει καλυτερη. Περισσότερα Mb δεν σημαίνει καλύτερη εικόνα. 3) Ο sensor εννοειται δεν υπάρχει στην αγορα. Μεγάλη ευκολία (ειδικά οταν σου σπάει τα νευρα κάθε λιγο ο κωδικός App store κωδικός Gmail κωδικός outlook… πολυ καλυτερο απο καθε «ζωγραφιστε μουτζουρα» (Android)… Συνέχεια »

GT

γενικά έχω ακούσει τόσες πολλές ανακρίβειες στα σχόλια για το 5s που αναρωτιέμαι εάν έχω μπει σε τεχνολογικό site η σε σελίδα που ο καθένας λέει άσχετα και αναληθή πράγματα και κράζει για να νιώθει καλύτερα λες και κάποιος του έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο και του είπε να πάει να αγοράσει iphone…… ο άλλος λέει θα σε παρακολουθεί η nsa και θα έχει το αποτύπωμα το οποίο δεν στέλνεται πουθενά(δεν μπορεί να σταλεί) και είναι κρυπτογραφημένο μέσα στο τηλέφωνο locally (δεν είναι password εκτός εάν σου κλέψουν τη συσκευή που και πάλι δεν γίνετε), ο άλλος διαμαρτύρεται που δεν είναι FHD η 4αρα οθόνη λες και θα καταλάβει τη διαφορά σε αυτό το μέγεθος(το άμα χρειάζεστε μεγαλύτερη οθόνη είναι άλλο θέμα), τα megapixel ακόμα μετράνε για τα specs χωρίς να κοιτάμε τι φωτογραφίες όντως βγάζουν (βλέπε τη χειρότερη 13αρα κάμερα το optimus g και την 4αρα του HTC one)….. α και μην ξεχνάμε ότι όλοι παίζουν με τετραπύρηνα – οχταπύρηνα γομάρια με 2-3gb ram και η “καημένη” η apple με το 2πύρηνο 1gb ram είναι στα ίδια επίπεδα (και πιο γρήγορη) σε θέμα browsing ,apps κλπ… και επειδή είμαι σίγουρος ότι ούτε το 1/4 δεν έχει ιδέα από επεξεργαστές… Συνέχεια »

panousis

πλακα θα κανει στους android επεξεργαστες παλι η apple ολα θα πηγαινουν ρολοι κ μαλιστα ελβετικο χωρις ιχνος lag (βλεπε android) γτ οτι φτιαχνει το κανει τελειο κ σε ποιοτητα κατασκευης κ σε υλικα ουτε που το πλησιαζει καποιος ανταγωνιστης. τελος παρτε τα προχειροφτιαγμενα σκουπιδια κ αδειαστε μας το αρθρο κ μην βγαζετε τοση κακια γτ γινεται ολοφανερο οτι ζηλευετε αντε γεια..

Solon

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό των σχεδιαστών του μηχανήματος απέναντι στον ανταγωνισμό. Εντάξει ούτε εμένα μου αρέχουν οι παντόφλες των 5 και 6 ιντσών αλλά η Apple θα μπορούσε κάλιστα να βγάλει το 5S στις 4.7 με μικρότερο περιθώριο και ελάχιστη αύξηση του μεγέθους του iPhone και το 5C στις 4.3. Ίσως για την οθόνη να είχε και κάποια προβλήματα στην προμήθεια της στην ανάλυση που θέλει αλλά στη φωτογραφική μηχανή; Ποιος ο λογος να παραμήνει τόσο πίσω από τον ανταγωνισμό; Επίσης όσον αφορά το πέρασμα στα χ64, ωραία, απέκτησε έναν πανίσχυρο επεξεργαστή αλλά για ποιες εφαρμογές; Οι ποιο βαριές εφαρμογές είναι τα παιχνίδια αλλά κάποιος που θέλει να παίζει παιχνίδια στο κινητό του θα κοιτάξει να έχει και την κατάληλη οθόνη και κακά τα ψέματα απέναντι στις 4.7 και 5 και 6 ίντσες των ανδροειών η 4άρα του iPhone φαντάζει πλέον πολύ μικρή. Το μόνο αβαντάζ της συσκευής για μένα είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που προσωπικά το θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα στο θέμα της ασφάλειας. Στα υπόλοιπα όμως δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η Apple παρουσίασε μια συσκευή τόσο πίσω από τον ανταγωνισμό. Από ότι φαίνετε δεν έλαβε υπόψιν της τι έπαθε η Blackberry που… Συνέχεια »

GT

+1 sorlino

Μάκης

Για όλους εσάς που κατηγορείτε ότι άφησε την ίδια οθόνη και δεν έβαλε full hd έχω να κάνω μια ερώτηση: μπορείτε να διακρίνετε τα πιξελς στη retina οθόνη; γιατί αν μπορείτε τότε 1ον δικαίως κατηγορείτε και 2ον συγχαρητήρια είστε οι x-men! Επίσης τα άθλια υπερ-κορεσμένα χρώματα των super amoled οθονών δε λένε τίποτα μπροστά στη φυσικότητα των χρωμάτων του iphone αλλά ούτε και η προβολή τους υπό το φως του ηλίου! Του χρόνου η samsung θα βάλει 4Κ αναλυση στο S5 και η μπαταρια θα κραταει μισή μερα τρεξτε να το παρετε….. Ααα και έχω το GS4 μην ακουσω τπτ για fun-boy.

el-delamounpan

ΟΟΟΟΞΩ ρεεεεε..!!!! αναβαθμιση να σου πετυχει…σαν δε ντρεπονται θελουν να συγκριθουν και με την Samsung..!!! yugo με Buggati γινεται συγκριση….????

Alexis

@ Μάκης Τι ώρα έχεις το GS4 fanboy?

Teo

Εγώ ένα έχω να πω προς το blog..
Μα καλά……ανακοινώθηκε το καλύτερο κινητό αυτής της χρονιάς,
και μου βγάζεις “πρωτοσέλιδο” το iPhone???

GALAXY NOTE 3
(και ΝΑΙ εγώ το λέω κινητό και όχι phablet γιατί και το 2 που έχω μπορώ και το χειρίζομαι όπως όλα τα τηλέφωνα που είχα παλιότερα)

Μάκης

+1 sorlino και από εμένα! επιτέλους κάποιος τα είπε με το ονομα τους εδώ μέσα!

Giorgos Papadopoulos

Καλα μιλαμε δε πατε καλα.. Μιλαμε για 4 ιντσες και 326ppi και σας χαλαει?? Βλεπετε δηλαδη τα pixel εσεις?

Πως ακτιβως βλεπετε βιντεο? Απο το 1 cm? Εχετε καταλαβει πως οτι παραπανω σε αναλυση βγαινει ειναι marketing και απο αυτο δεν επωφελειται το ανθρωπινο ματι ετσι?

Δεν ακουω ομως να μιλαει κανενας για ppi της τηλεορασης του.. Ουτε να διαμαρτυρεται που παιρνει 1000 ευρω μια 50αρα με 1920×1080 πιξελ..

Αρα μονο στα κινητα σας χαλαει ε? Το απολυτο θεατρο του παραλογου!!

JohnWave

Τα θετικά : +Μικρό πάχος +Μεταλλική κατασκευή +Ο επεξεργαστής +Το iOS από άποψη σταθερότητας αν και πλέον υπάρχουν σταθερότατα android κινητά. Τα αρνητικά : – Tα bezels του είναι αντικειμενικά τραγικά – Μικρό πλάτος σε σχέση με το ύψος του – Το iOS από άποψη κλειδωμάτων και παραμετροποίησης ακόμα και με jail break. – Το μέγεθος της οθόνης του εξαιτίας των μεγάλων bezels πάνω και κάτω και του μικρού πλάτους.Οι 4.3- 4.8 ίντσες χειρίζονται άνετα εφόσον έχουν μικρά bezels. – Η τιμή του βάσει αυτών που προσφέρει. Δεν έχω άποψη για μπαταρία και κάμερα.Για τη ram είμαι ουδέτερος μιας και δεν χρειάζεται τόση όση το Android.Επίσης ουδέτερα βλέπω το θέμα της ανάλυσης μιας και στις 4 ίντσες δεν νομίζω να είναι εμφανές πρόβλημα η έλλειψη HD oθόνης. Συμπέρασμα : Όντας κάτοχος κινητού android που ρολλάρει τέλεια,που δεν μου έχει κολλήσει ποτέ, που έχει τα μισά bezels με μεγαλύτερη οθόνη και το οποίο με αφήνει να το παραμετροποιήσω πλήρως όπως θέλω εγώ, δεν θα περνούσα ποτέ στην αγορά του iphone 5S ακόμα κι αν αυτό κόστιζε 300 ευρώ μιας και ακόμα και στα 300 ευρώ υπάρχει πχ το ανώτερο Optimus G.Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Apple ήταν κάποτε το λειτουργικό λόγω της… Συνέχεια »

Ηλίας

Αν ήμουν αστυνομικός πάντως θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη! Και θα με βοηθούσε στη δουλειά και θα ήμουν και η πρώτη μούρη στο τμήμα! Άλλο επαγγελματία που να τον βολεύει δεν βρίσκω…

toni7

Sorlino πιασε κανενα z1 να δεις τι θα πει σοβαρο κινητο …τωρα αν θες να εθελοτυφλείς και να εισαι καμενος δικαιωμα σου, πιασε το καινουργιο ι-phole 5sss και λεγε οτι εχεις το καλυτερο (επειδη θα τα εχεις σκασει χοντρα για να παρεις 16giga και μονο δεν λεω 32 η 64 γιατι θα γελαω μεχρι αυριο) με το ui του iphole να ειναι τουλαχιστον για τα στρουφακια με καμερα κλασης κατωτερης του z1 δεν θα επεκταθω σε αλλα θα σου πω για τον 64αρι ,64αρις μεν 2πυρηνος δε και μην τα λες οπως σε συμφερει δεν διαιρειται το chip αυτο το λενε τουλαχιστον οι ασχετοι αλλα θα σου απαντησω αφου ειναι ετσι οπως τα λες (λεμε τωρα) γιατι η iphole δεν κανει ενα γαματο ui φοβερα witgets και φοβερες καινοτομιες αφου ειναι τοσο δυνατο το 5s me ton 64αρι ???και μην μου πεις για το δακτηλικο αποτυπωμα (αλλα τι σου λεω αφου μια ζωη εκει στην apple με κατι τετοια σας κρατανε ) να δουμε πως θα πηγενει ,ενοειτε απλα θα σερνετε η νομιζεις δεν το εχουν σκεφτει????αντιθετα με το android που το ui του σε καθε android εχει να σου δωσει και αλλη εμπειρια (αναλογα την εταιρεια)και χωρις κολληματα μετα… Συνέχεια »

greg

Καλημερα σας.διαβαζω τα σχολια κ πραγματικα εχω μεινει αφωνος.γιατι ολοι κραζεται κ λετε κ οτι θελετε.ειμαι χρηστης του android παλιος χρηστης του iOS.εχω να σας πω το εξης.ειναι ολες εταιριες π θελουν να αρπαζουν τα λευτα μας.το οτι ασχολουμαστε κραζουμε κ τρεχουμε να αγορασουμε ιτε απο τη μια ιτε απο την αλλη εταιρια ειναι κερδος μονο για αυτους.εμεις απλα περνουμε οτι μας προσφερουν.ο καθενας συμφωνα με τις αναγκες τ.ολες οι εταιριες εχουν κατι να δωσουν,αλλες σε ταχυτητα αλλες σε apps αλλες σε specs.ολες θελουν να αρπαξουν ομως.κ για να πω κ την αληθεια μ ειμαι κατωχος κινεζικου κινητου συγκεκριμενα star s7589.κανω οτι θελω απο θεμα apps gaming κ browsing.κακα τα ψεματα σαν μεσος χρηστης αυτα θελω κ για αυτο κ το πηρα.τιμη 180€.οσοι πανε κ δινουν τα 800αρια,εκμεταλευονται στο επακρο τις δυνατοτητες των κινητων?δε νομιζω.μονο αν εισαι επαγγελματιας κ θες κατι συγκεκριμενο.ασε π δεν υπαρχει κατι π να μπαινει στα γνωστα κινητα απο οτι σε αυτο π εχω.τελος αυτα εχει να δωσει η apple κ η καθε εταιρια δεν μας υποχρεωνουν να τα αγορασουμε.αν κ το θελουν σαν τρελες.το οτι κανουμε σαν τρελοι κ αγοραζουμε αγοραζουμε αγοραζουμε μονο αυτες κερδιζουν.εμεις απλα χαιρομαστε λιγο κ μετα τελος.για αυτο χαλαρωστε κ μη… Συνέχεια »

kostas

Τα 64 bit θα γίνουν τώρα το νέο σλόγκαν… Ο μέσος χρήστης (που το 95% τέτοιοι είναι) δεν θα καταλάβει καμία διαφορά σε σχέση με τα 32 bit του επεξεργαστή του iphone 5. Και σαν κάτοχος 4s μπορώ να πω ότι η εμφάνιση του UI δεν με έχει ξετρελάνει κιόλας. Μου βγάζει κάτι πιο παιδικό-γυναικείο (για την εμφάνιση μιλάω). Δεν ενθουσιάστικα καθόλου.Θα μείνω τελικά με το iphone 4s και το Lumia 925, τα οποία σκόπευα να πουλήσω για να πάρω το 5s, αλλά δεν…

P@NOS

Sorlino 1080p στα 30 fps τραβάει όπως και το s4 και το note 3, 120 fps είναι σε slow motion όπως επίσης τραβάει και το s4 και το note 3.
Συμπέρασμα: είσαι τόσο καυλομενος με την Apple που ποσταρεις χωρίς καν να διαβάζεις και είσαι τραγικό θύμα του μάρκετινγκ της Apple.
Όλες οι συσκευές είναι καλές ανάλογα με την τιμή τους παντα, το 5s για τα 700 ευρώ είναι κοροϊδία και το συγκρινεις με το s4 που κοστίζει 450 ευρώ!
Ε όχι είναι μακράν καλυτερο το s4…

Alexis

@ P@nos ωραίος! Ζουν μόνο για να δειχνουν ότι έχουν καλήτερο κινητό (που φυσικά δεν είναι σε καμία περιπτωση)

MEDS

Σε όλους αυτούς που τόσο σθεναρά υποστηρίζουν τις επιλογές της Apple, ένα έχω να πω, του χρόνου, που θα βάλει 12 mpx κάμερα και FHD οθόνη στις 4 ίντσες, μη βγείτε να πείτε ότι τώρα μάλιστα, γιατί για εσάς, τα 8 mpx και τα 326ppi ήταν και είναι ιδανικά.

Και κάτι άλλο, τα ίδια λέγατε για τις 3,5 ίντσες, και μόλις έβγαλε 4 αμέσως όλοι χειροκροτήσατε. = Ορισμός κωλοτούμπας.

Υ.Γ. Γουστάρω όλες τις μάρκες, απλά οι “τσούκου-τσούκου” αναβαθμίσεις είναι κάτι κατακριτέο και ανάξιο θαυμασμού.

nikmour

@sorlino Δες αγορίνα μου αυτό.

https://www.phonearena.com/news/The-iPhone-5S-64-bit-processor-is-for-marketing-not-performance-benefits_id47338

Μάλλον εσύ δεν ξέρεις από 64bit και chip κτλ

antonis

δεν ειναι κακο τηλεφωνο ρε παιδια.. το θεμα ειναι η τιμη του!! σιγουρα δεν θα το επελεγα.. 2 s4 περνεις! αυτο πρεπει να καταλαβουν στην αππλε.. σε εποχες παγκοσμιας οικονομικης κρισης δεν γινετε αυτο το προιον να το πουλας 700+.. την στιγμη που υπαρχει εκει εξω το note 3 και sony z1

MEDS

@nikmour
+1

χρηστος

πρωην χρηστης 3gs 4 4s πολυ ευχαριστημενος με το 4 και ακομα περισοτερο με το 4s.σε καιρους που ολα τα τοπ κινιτα εχουν 13mpκαμερα θα ηθελα να ανεβη λιγο και το iphone(οχι οτι δεν εχει καλη καμερα αλλα σαν εξεληξη)επισης με χαλαει το κλειδωμενο blutooth να μη μπωρονα στιλω επαφες τραγουδια φωτο,αλλες εταιριες εχουν NFC.προτιμο ενα κινιτο”ξεκλειδωτο” να μπωρο να το κανω οτι θελω χωρις να χρειαστει jeilbreak.ειμαι σιγουρος οτι το κινιτο θα ειναι πολυ καλο.αλλα προτιμο να ειμαι ελευθερος.

Μιχάλης

Μα καλά ρε apple , δεν έβγαλες κινητό με 4k οθόνη , τουλάχιστον 8 πυρήνες, 4gb ram και 56mp camera ??? δηλ. πόσο fail…..???? τόσο innovation οι άλλες εταιρείες, εσύ δεν έχεις μάθει ακόμα τίποτα? απαπαπαπα…απαράδεκτα πράγματα!! ( και αυτό γιατί πραγματικά βαρέθηκα την επίθεση όλων στα δήθεν πρόβατα της apple ενώ αυτοί δεν είναι πρόβατα των άλλων εταιρειών…) Περαστικά σας κύριοι…

sayian

Ρε παιδες ακομη υποστηριζεται την apple μερικοι? Το 5s δεν ειναι ουτε κορυφαιο σε χαρακτηριστικα (μαλιστα ειναι αρκετα πισω) ουτε τιμολογειται σε τιμη που να δικαιολογει την υπαρξη του.

Επισης ρε παιδες στις 4 ιντσες πλεον δεν μπορειτε να κανετε browsing λυπαμαι αλλα απλα δεν μπορειτε. Τα Iphone ειναι σφαιρατα αλλα αχρηστα λογω μεγεθους. Οι απαιτησεις αλλαξαν τι να κανουμε…

Δεν ειμαι funboy απλα λυπαμαι οσους σκανε 700ρουμπες σε ξεπερασμενες συσκευες. Με 700 ευρω παιρνεις συσκευη που προσφερει πολλα περισσοτερα σε υψηλα παλι επιπεδα. Μην ειστε κοροιδα.

Προς καποιον που εγραψε οτι το Note 3 ειναι για γοριλακια: Παρε ενα Note 2 (ιδιες συνολικες διαστασεις με το 3) και δουλεψε για λιγες μερες, και ξαναπιασε ενα iphone 5 μετα στα χερια σου. Αν δεν ριξεις το γελιο της ζωης σου, σου κανω δωρο το 5s 🙂

Μιχάλης

@sayian το τι υποστηρίζει ο καθένας είναι δικαίωμα του. εσύ γιατί προσπαθείς να πείσεις κόσμο? λες οι άλλοι να μην ξέρουν? καταρχήν τι να τα κάνει τα super specs που τόσο υπεραμύνεσαι το iphone ? τα χρειάζεται ? ΟΧΙ. 700αρούμπες σκάνε όλοι. και της Σαμμυ και των υπολοίπων για χειρότερη εμπειρία χρήσης. Και δεν είμαι κανενός fanboy για να σε προλάβω κιόλας. Είχα και S2 και S3 και galaxy nexus. Από όλα αυτά που σου ανέφερα δεν με κράτησε κανένα πάνω από μήνα. και αυτό για να σου αποδείξω ότι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά ανάλογα με τις ανάγκες του και τα θέλω του. Και κάτι τελευταίο , μια χαρά μου φάνηκε μετά από S3 των 4,8 που πήγα στις 4 του iphone 5. δεν γέλασα καθόλου αντιθέτως , βρήκα πολύ καλύτερη την οθόνη του iphone 5 από αυτή του galaxy ποιοτικά και όχι από άποψη μεγέθους. να λες τις απόψεις σου, αλλά μην προσπαθείς να επιβληθείς με το ζόρι στους άλλους. Φιλικά πάντα.

Giorgos Papadopoulos

@ sayian

Ελα μας εχετε πρηξει..
Το iphone 5s δε χρειαζεται να ειναι κορυφαιο σε χαρακτηριστικα για να παταει κατω τα android σε ταχυτητα..

Οι ανθρωποι παρουσιασαν 64bit επεξεργαστη και οχι 4141241 cores..

Οι απαιτησεις μου εμενα δεν αλλαξαν φιλε μου.. Αν εσυ εισαι προβατο και σου αλλαζει καθε τρεις και λιγο της απαιτησεις η samsung ειναι δικο σου προβλημα.. Να το κοιταξεις..

Να παρω το note να το κανω τι? Εζησα με το galaxy s4 για 3 βδομαδες.. Τοσο το αντεξα . Μετα το ανταλλαξα με iphone 5..

Υ.Σ.
Βλαχακη το επιπεδο του site σου στις συζητησεις εχει κανει βουτια προς τα κατω..
Κοιτα να το διορθωσεις γιατι δεν θα εχεις ουτε ενα σοβαρο ατομο να μιλαει στα σχολια. Δεν ειναι βλακες που στα αλλα forum κανουν και κανενα ban που και που..
Δικαιολογειται να εχει γινει flame το θεμα απ την αρχη του και συ να εισαι εξαφανισμενος..

To email μου ειναι στη διαθεση σου παντως να μου απαντησεις..

sayian

@Μιχάλης Mε συγχωρεις φιλε μου αλλα σημερα αν ψαξεις παιρνεις s4 στα 450-500 ευρω. Δεν προσπαθω να πεισω γιατι οπως ειπες οι περισσοτεροι το ξερουν πια. Οι 4 ιντσες ειναι ”μινι” και δεν ειναι καταλληλες για κινητα ναυαρχιδες που πληρωνεις ενα σκασμο λεφτα. Στα τεχνικα χαρακτηριστικα αναφερθηκα οχι οσων αφορα την αποδοση (ειπα το 5αρι ειναι σφαιρα) αλλα για να τονισω οτι ακομα και το hardware ειναι ξεπερασμενο. Δλδ πληρωνεις software και ονομα στην apple. Επισης σε μια προταση σου μου εγραψες οτι αλλαξες 3 ναυαρχιδες κινητα και δεν τα κρατησες πανω απο μηνα. Ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει την οικονομικη ανεση που εχεις εσυ, και δινει μια φορα 500-700 για high end Κινητο. Οποτε γιατι να τα δωσει στην apple που πουλαει ενα κιν μινι με σχεδιο αρχαιο. Δεν επιβαλλω τη γνωμη μου εκφραζω την αποψη πολυ κοσμου που αντιλαμβανεται οτι υπαρχει και κατι παραπερα απο glamour, μοδα και ονομα… Υπαρχει τεχνολογικη προοδος. Ειχα καποτε το 4αρι και περιμενα πως και πως να αναβαθμισω. Περιμενα ανυπομονα τα επομενα μοντελα μα ποτε δεν μπορουσα να βρω αιτια να σκασω 750 ευρω στην apple. Δες μονο ποσο εχουν αναπτυχθει τα android κινητα τα τελευταια χρονια και ποσο το iphone. Το Iphone… Συνέχεια »

Βασίλης

Ενα πολυ όμορφο κινητο με εξαιρετικό λειτουργικο που θα αναβαθμίζεται άμεσα χωρις παρακάλια! Ενα App Store που θα το υποστηρίζει άμεσα και ποσοτικά και ποιοτικά… μια κάμερα απο τις καλύτερες σε smartphone και ενας finger proof sensor για ασφάλεια-ευκολία-σβελταδα.. υλικό κατασκευής φοβερο , οθόνη απίστευτη … μικρή στο μεγεθος; υπαρχουν νομιζω και τα tablet… γιατι λοιπον κραζετε και λοιδορειτε; εαν δεν σας κανει υπαρχουν οι λύσεις των δεκάδων android με τα συν και τα πλην τους!! δηλαδη τι περιμένατε ολοι εσείς για να είστε ευχαριστημένοι; 4.9 ιντσες οθόνη;; αυτο ειναι το προβλημα;

george

Καλά Μιχάλης, χαλάρωσε λιγάκι… Αμεσως 4Κ και αρλούμπες για να κάνεις εντύπωση!!! Ας έβαζε για αρχή έστω μια απλή HD στις 4.5 ίντσες σε αυτό το μέγεθος που έχει. όχι 4αρα με τέτοια περιθώρια!!! ακόμη και WP8 άρχισαν να το διορθώνουν αυτό! Ας έβαζε μία κάμερα 12 MP στην ίδια καλά ποιότητα! Τουλάχιστο αυτά τα 2! και κανένα NFC! Να δικαιολογήσει και τα λεφτά αυτά! Ευτυχώς πέρασε η εποχή που η Apple εντυπωσίαζε τους πάντες. Και εγώ έχω το 4s και ο αδερφός μου το 5. Αλλά πραγματικά ζηλεύω όταν βλέπω το S4 του κολλητού μου, ακόμη και το 920 άλλου φίλου. Η τόσο μικρή οθόνη θα με κάνει να παω σε android ή WP. Αλλά δεν μένω άλλο εδώ. Αν και όταν βγάλει κάτι στις 4,5 τότε ok. Καλώς η κακός οι ανάγκες έχουν αλλάξει και όλα εξελίσσονται πιο γρήγορα απ την Apple, έστω απ το iphone! Και Ναι όταν δίνω τέτοια ποσά απαιτώ να έχω και κορυφαίο σε όλους τους τομείς hardware, ακόμη και αυτό χρειαστεί λίγες φορές!

Μιχάλης

@sayian Καταρχήν δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση για να σε συγχωρέσω! 😉 Δεν αντιλέγω ότι βρίσκεις το gs4 με 400 ευρώ. και το iphone με 500 το βρίσκεις αν ψάξεις. και εγώ έτσι τα πήρα όλα , με ανταλλαγές/πωλήσεις των προηγούμενων και όχι λόγω οικονομικής άνεσης. ποτέ δεν έχω δώσει μαζεμένα 700 ευρώ. ούτε καν τα μισά. μικροδιαφορές πληρώνω πάντα σε συνδυασμό καμιά φορά και αν κάτσει και επιδότηση. Επίσης με βρίσκεις σύμφωνο για το hardware αλλά και πάλι γιατί η apple να του βάλει αυτά που λες αφού θα δεν είναι αναγκαία ? άντε και έβαλε 8 πυρήνες και 2giga ram..ε και…? δεν θα σε κοροιδεύει έτσι περισσότερο αφού θα ξέρεις ότι θα είναι όλα αυτά αχρησιμοποίητα? και μην ξεχνάμε, και οι άλλοι μας δουλεύουν για τα καλά κιόλας. τέτοια hardware specs δεν χρειάζονται πουθενά και το ξέρεις. Η τιμολογιακή πολιτική όλων είναι απαράδεκτη και σίγουρα δεν χρεώνουν μόνο specs αλλά και software όπως είπες , brand , app stores , έρευνα κτλ κτλ. Να σαι καλά !

stevedouzos

ρε παιδια γιατι το galaxy s3 με τις 4,7 ιντσες κολλαει τοσο πολυ που ουτε τηλεφωνο δεν μπορω να παρω..ενω το αρχαιο iphone 4 του αδερφου πηγαινει σφαιρα σε ολες τις λειτουργειες με 3,5 ιντσες.
παραπανω ιντσες δεν σημαινει καλυτερο τηλεφωνο?
ας μου λυσει καποιος την απορια….
μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Μάκης

“Το Iphone κανει major upgrade καθε 2 ετη ενω τα android (γενικα) καθε 6 μηνες.” Μα αυτή η πρόταση τα λέει όλα για το ποιες εταιρίες πραγματικά μας κοροϊδεύουν! Η apple θα σου πουλήσει το κινητό 700 ευρώ αλλά θα σου κρατήσει άνετα 2 χρόνια (εκτός αν είσαι τόσο σπασικλακι με τη τεχνολογια και θες ότι τελευταιο κυκλοφορει). Ενώ οι άλλες εταιρίες που θα βγάλουν 2-3 ναυαρχίδες το χρόνο σε αναγκάζουν να τα αλλάζεις συχνότερα, όχι γιατί παλιώνουν αλλά γιατί σου πλασάρουν με έξυπνο μαρκετινιστικο τρόπο τεχνολογίες και λειτουργίες (βλέπε hull hd, 8πυρινους, να χειριζεσαι με τα ματια ή χωρις να ακουμπας την οθόνη κ.α….) που στην ουσία είναι άχρηστα! ΞΕΚΟΛΙΣΤΕ και χαλαρώστε επιτέλους με τη τεχνολογία! Δε περιστρέφεται η ζωή γύρω από τα κινητά. Με αυτούς τους ρυθμούς σε 10 χρόνια οι περισσότεροι θα έχουν την απαίτηση το κινητό να λειτουργει με πυρηνική ενέργεια για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις λειτουργίες που θα του έχουν βάλει! Εφόσον το κινητό που μου αρέσει και με βολεύει έχει 2 πυρήνες και 1gb μόνο ραμ θα πάρω αυτό τέλος! Δε θα προτιμήσω ένα άλλο 6ιντσο, 8πυρηνο με 3gb ραμ μόνο και μόνο για “τη λέω” στους φίλους μου. ΚΑΝΕΝΑ κινητό δεν αξίζει… Συνέχεια »

Filg1

Απλά τα πράγματα..
LG Renoir 2008 με κάμερα 8ΜΡ και Sony Ericsson Cybershot (πολύ πιο πίσω) με την ίδια ανάλυση…
iPhone 5S 1440mhA
800 ευρώ
ποτέ!

Μάκης

@Μιχάλης γράψαμε σχεδόν τα ίδια ταυτόχρονα! Συμφωνώ απολύτως

Μιχάλης

@george και γιατί δεν πηγαίνεις σε αυτές τις συσκευές τότε αφού τόσο τις ζηλεύεις? σε δεσμεύει κανείς? δώσε τα λεφτουδάκια σου. έλεος δηλαδή. μου λες ότι αυτές είναι οι δικές σου ανάγκες. δεν είναι όμως οι δικές μου και πολλών άλλων επίσης. τα τρομερά specs που ανέφερα το έκανα για να δηλώσω τι συμβαίνει στη βιομηχανία και στο marketing που πλασάρουν . διότι και αυτά marketing είναι…και δεν καταλαβαίνω γιατί θίγεσαι κιόλας? δεν σε έπιασε κανείς από τον λαιμό.

Μιχάλης

@Μάκης απλή λογική φίλε μου…;-)

george

Αλλος φαίνεται να θίγεται επειδή είπαν κάτι για την apple εγώ όχι.Εμένα απλά με ενοχλούν κάποια πράγματα σαν χρήστη της. Ουτε μίλησα εγώ με υπερβολές! Μα αυτό δεν είπα ότι θα κάνω? Θα πάω αλλού! απλά περίμενα να δω τι έχει να προτείνει η apple. Ούτε μίλησα για όλους, μίλησα για μένα που είμαι χρήστης iphone και τι δεν αρέσει σε μένα! Απλά αναφέρω την γενικότερη τάση που επικρατεί στα κινητά και τις οθόνες! Να δω τι θα λέτε όταν του χρόνου δώσει κάποια απ αυτά τα χαρακτηριστικά!

Κώστας

Θα μιλήσει κανείς για SAR?

Νio

Αφου δεν θελει ναυαρχιδα με 5″ ας βγαλει ενα κ ας το ονομασει iphone5L απο το large. Αφου θα το κανει σιγουρα… γιατι αργει???? χανει κοσμο….

Νio

Κ μολις βγαλει 5ιντσο κινητο η apple ολοι δια μαγειας αυτο θα προτιμουν. Κ το αλλο θα παει ακλαυτο στις πωλησεις………………….. Θυμηθετε το σχολιο αυτο………………………………………………

MEDS

Αν το iPhone 5S έκανε 400 ευρώ (γιατί τόσο έπρεπε να κάνει), όλοι εσείς που υπερασπίζεστε με τόσο σθένος την επιλογή και το γούστο σας, απλά θα είχατε κάποιο άλλο κινητό που θα έκανε 700 ευρώ. Όσο πιο ακριβό τόσο καλύτερο, σύμφωνα με τα funboys.

Συμφωνώ ότι το iPhone είναι “value for money” λόγο της μεταπολιτικής του αξίας (στην υγειά των κορόιδων), αλλά θα σας στεναχωρήσω στο θέμα το τεχνολογικό, είναι πίσω από τον ανταγωνισμό. Η δικαιολογία του πόσο smooth είναι το λογισμικό και γι’ αυτό δε χρειάζεται μνήμη και πυρήνες, είναι γιατί το iOS είναι απλοϊκό, κάνει μια δυο δουλειές, και τέρμα. Φανταστείτε να έτρεχε το S4 iOS…

Μιχάλης

@george πρώτον φυσικά και δεν θίγομαι για την apple αλλά με τα σχόλια κάποιων που το αντιμετωπίζουν σαν προσωπικό συμφέρον. δεύτερον τις υπερβολές τις έγραψα για τον λόγο που εξήγησα παραπάνω και ουδέποτε έκανα επίθεση προσωπικά σε εσένα και όμως εσύ το έκανες γράφοντας για “αρλούμπες” κτλ. λες και σου έθιξαν την προσωπική σου εταιρεία .καλό είναι να προσέχουμε τις εκφράσεις μας διότι δεν κάναμε και μαζί φαντάροι. ελπίζω να σε κάλυψα.

Αλέξανδρος

@MEDS φαντάσου το s4 να έτρεχε Android σα να τρέχει ios.. Τότε θα μιλούσαμε για το υπερκινητο..!!! Γι αυτό και θέλω να ελπίζω στο tizen, γιατί το ios δυστυχώς ίδιο θα μείνει…

george

Εγώ δεν θίγομαι για καμιά εταιρία αν δεν το κατάλαβες, έχω apple και 2 κιόλας στην οικογένεια αλλά παρόλα αυτά την κατακρίνω για κάποια πράγματα! Εσύ έτρεξες να γράψεις υπερβολές (που παραμένουν υπερβολές για όποιο λόγο το έκανες) για να υπερασπιστείς εσύ την εταιρία. Γιατί γράφουν οι άλλοι κάτι που δεν ισχύει δλδ? Συγνώμη κιόλας για την έκφραση αρλούμπες, αρκούσε μόνο το υπερβολικός (4K οθονη, 8 πυρήνες, 4GB RAM, 56 mp κάμερα???).Κανείς δεν ζήτησε ούτε αναφέρθηκε κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε απλά να πάει ένα βημα πιο πέρα απ ότι είναι.
Βλέπω όμως και το δικό σου ύφος… “περαστικά σας”!!! Περαστικά για πιον λόγο δεν κατάλαβα??? όπως βλέπεις την κατακρίνουν και ήδη πελάτες της όχι μόνοι οι android fun…

jk

@Giorgos Papadopoulos μ αρέσει που κανεις και υποδείξεις και στ Βλαχάκη για τ σχόλια ενω όταν και εσύ τ ίδια κανεις…. Χαχαχαχαχ.

sayian

Πολλοι αναφερεστε στην 4k αναλυση για να εντυπωσιασετε. Δεν θελαμε να δουμε 4k αναλυστη στο iphone. Για τις 4 ιντσες που ειναι η αναλυστη που εχει ειναι υπεραρκετη ωστε να βρισκεται στα 300 ppi οπου αυτη ειναι και η ουσια. Και 4k να ειχε (lol) δεν θα βλεπαμε διαφορα στα Pixels που ετσι και αλλιως στα 300ppi και ανω ειναι σχεδον αορατα στο ματι…

Ολο το ζουμι ηταν να βγαλει ενα μεγαλυτερο iphone. Ειναι σχεδον ανοητο να αναφερω ποσο διαφορετικη εμπειρια χρησης προσφερει μια 4.7-5 αρα οθονη. Απλα αλλο επιπεδο folks. Θεωρω δεδομενο οτι το iphone 6 θα ειναι μεγαλυτερο, καθως η εταιρια φαινεται να παιζει σε μια λουπα – major update–>minor–>major….Οπου major θα μεγαλωνει και το μεγεθος λιγο.

ΑΛΛΑ, εχει ηδη μεινει πισω, του χρονου θα ειναι ετη φωτος πισω, και οταν μεγαλωσει την οθονη και το παρουσιαζει σαν καινοτομιες, ο κοσμος θα σκαει στα γελια…

Τα συγχαρητηρια μου παντως σε μια εταιρια που δεν κυνηγαει τον ανταγωνισμο και κραταει χαρακτηρα και ιδεολογια. Εχει ποιασει το νοημα στους καταναλωτες…

Μιχάλης

@george τις υπερβολές όπως πολύ σωστά θέτεις τις ανέφερα φυσικά επίτηδες και πηγαίνουν όπως και το περαστικά σε όλους τους επικριτές όχι επειδή επικρίνουν την apple αλλά γιατί βάζουν παρωπίδες και δεν κοιτάνε και τις άλλες εταιρείες που τους δουλεύουν ψιλό γαζί με τα super specs που είναι τόοοοοοοσο “απαραίτητα”. Κάντε κριτική , αλλά δίκαιη και σε όλους. Ελπίζω τώρα να με κατάλαβες.

spiros

ΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ
ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑ ICRAP ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ

george

Κοίτα που έχουμε φτάσει, να λογομαχούμε για μια εταιρία, Ενώ υπάρχουν τόσα άλλα σοβαρά πράγματα!ΧΑΧΑ! Δεν τα βάζω βέβαια μαζί σου, απλά φταίει το είμαι εκνευρισμένος που θα αναγκαστώ να φύγω από iphone(ευτυχώς δεν είχα πολλές αγορασμένες εφαρμογές) και να πάω σε άλλο λειτουργικό λόγο κυρίως οθόνης και λιγότερο κάμερας.Κι αυτό γιατί δεν μου φτάνουν οι 3.5 – 4 ίντσες. Σε σημείο να προτιμήσω λίγο lag αλλά με 4.7 – 5 ίντσες για να είμαι ικανοποιημένος.
Τέλος πάντων καμία εταιρία δεν είναι top σε όλα. η μεν προσφέρουν άλλα, οι δε άλλα.

Μιχάλης

@george δεν λογομαχούμε καταρχήν , προς θεού , απλά παραθέτουμε τις διαφορετικές μας απόψεις!! εντάξει, σιγά μην τσακωθούμε και για τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών…σε καταλαβαίνω πάντως και λογικό να νιώθεις έτσι αφού το θέμα οθόνη είναι μείζον για σένα, οπότε και καλά θα κάνεις κατά την γνώμη μου. αν και αν έχεις συνηθίσει σε iphone και σε ios γενικότερα ίσως να μην αντέξεις..από προσωπική εμπειρία στο λέω. Να σαι καλά πάντως και μη σκας!

vassilsi7

Το κινητό είναι πανέμορφο αλλά έλεος πάλι 1440 mAh;;;; Γιατί μας το κάνετε αυτό;

vassilis7

1440 mAh….μα γιατί;;;

Konstantine

Για περιμένετε λίγο…ποιός λέει πως το iphone δε μεγάλωσε?

https://www.youtube.com/watch?v=oprUI6nupfc

ΥΓ: να γελάσουμε & λίγο…!

demetris

Παιδιά το iphone 5s είναι πιο γρήγορο από τον ανταγωνισμό αλλά κατ’ εμένα αν θα δώσω τόσα λεφτά καλύτερα να πάρω ένα s4 που είναι εξίσου γρήγορο(σχεδόν,δηλαδή καλύπτει τις ανάγκες σου και με το παραπάνω) έχοντας μεγαλύτερη ανάλυση,μεγαλύτερη οθόνη,μεγαλύτερη μπαταρία και πολύ καλη κάμερα.Δηλαδή μπορεί να είναι ελάχιστο πιο αργό αλλά και πάλι είναι υπερ-γρήγορο.

tiamat

βρε demetris τι ειναι αυτα που λες? τι πιο γρηγορο απο τον ανταγωνισμο??? το galaxy s4 ειναι αυτη τη στιγμη με τον τετραπυρινο snapdragon600, 2 giga ram και μου λες οτι το διπυρινο iphone5s και με μολις 1 giga ram ειναι γρηγοροτερο??? ας μη μιλησουμε για τα sony z1, lg g2 ,galaxy note 3 που βγαινουν με τον τελευταιο πανισχυρο επεξεργαστη της qualcomm snapdragon 800 με επεξεργαστικη ισχυ στα 2,3ghz ποσες φορες δυνατοτερα και ταχυτερα ειναι….

ενημερωτικα η δυναμη του επεξεργαστη της apple ειναι μολις στα 1,3 ghz… αυτα που λενε για το πρωτο 64 bit κινητο ειναι απλα marketing για να εντυπωσιασουν τους ανιδεους, αφου ειναι γνωστο οτι η 64 bit χρηση γινεται για να ξεπεραστει το φραγμα στα 4 giga μνημης ram, ελα που ομως το iphone5s εχει ΜΟΛΙΣ 1 giga ram οποτε και δε μπορει να γινει τιποτα με τα 64 bit …

Stevedouzos

Βρε Tiamat ο demetris εννοεί ότι ειναι σαφώς το πιο γρήγορο στον ανταγωνισμό σαν ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ,δηλ να μπορείς να κανείς ενα τηλ χωρίς να κολλάει ο launcher κάθε τρεις και λίγο,και ας υπάρχουν και….οκτώ πυρήνες

Giannis

Κωστα, ολο το προβλημα ειναι τα greeklish ή τ γεγονος πως λιγο οιο πανω καθονται και βριζονται??????
Αμα μπαναρεις σχολια με greeklish τοτε να μπαναρεις και ολους αυτους που στα αρθρα σου βριζουν ή μιλανε λες κι ειναι σε μαντρι.

GT

@tiamat κοιτάς πολύ τα benchmarks και τα specsheets και έχεις χάσει την ουσία στην εμπειρία χρήσης εντελώς(όχι μόνο εσύ αλλά όσοι πέρνουν iphone και δεν χρησιμοποιούν ούτε το 1/10 των λειτουργιών του – απλά για μόστρα ή όσοι παίρνουν ναυαρχίδες άλλων εταιρειών για να λένε ότι έχουν τετραπύρηνο επεξεργαστή και 825.000 megapixel τα οποία τα χρειάζονται για να ανεβάζουν photo στο fb)….. μην κρίνεις κινητό και πόσο γρήγορο είναι από τα specs και μόνο….είναι σαν να έχω εγώ μια φεραρι με κανα 500αρι άλογα(iphone ios – πανάλαφρο) και εσύ που έχεις το τανκ με τα 2500αλογα(galaxy s4 touchwiz – το πιο βαρύ λειτουργικό σε mobile αυτή τη στιγμή)και να μου λες που πας ρε κακομοίρη σε πατάω(κλεμμένο το παράδειγμα αλλά μου άρεσε)… ξεκολλάτε λίγο και δείτε εσείς τι χρειάζεστε , όχι πως να κάνετε μόστρα στο διπλανό σας…

Giannis

@GT ποιος κανει περισσότερο μόστρα. . Αυτος π πηρε τ τανκ 2500 αλογων (android high end οπως το s4) 450 μ 550 ή αυτος που πηρε την φερραρι 750 μ 850 ευρω???
Εκτος και αν κανω λαθος αλλα οσοι περνουν τ iphone κανουν κατ’ το πλείστον μοστρα για τα λεφτα που δωσανε για ενα κινητο… Λιγοι ειναι αυτοι π κανουν μοστρα γ τους πηρυνες η την ραμ τους…

GT

@Giannis γιάννη προφανώς δεν έχεις διαβάσει τα σχόλια που γράφονται , δεν το εξηγώ αλλιώς το “λίγοι είναι αυτοί που κάνουν μόστρα για τους πυρήνες η την ραμ τους”…. καταρχάς αυτό το S4 κάνει 450 ευρώ δεν μου λέει κάτι γιατί όταν βγήκε και έκανε τις χοντρές τις πωλήσεις η sammy ήταν κι αυτο 740…. και εγώ δεν δικαιολογώ καμία εταιρεία να χρεώνει 700+ ευρώ κινητά είτε είναι sammy είτε είναι apple…. εγώ το μόνο που βλέπω είναι άτομα τα οποία δεν τους νοιάζει αυτό που βλέπουν και χειρίζονται αλλά αυτό που θα λένε… κράζουν μια εταιρεία η οποία ευθύνεται γι αυτό που κρατάς εσύ στα χέρια σου σήμερα (είτε είναι αλλαγμένο είτε όχι) επειδή δεν έχει 4 πυρήνες και δεν έχει 800κιλά ραμ πάνω του και δεν κουβαλάει 900megapixel… δεν τους νοιάζει εάν λειτουργεί μια χαρά αλλά το τι θα πουν πρώτα στον εαυτό τους και μετά στους άλλους…..τα ίδια ακριβώς λένε και για τα windows phone … δεν το καταλαβαίνω γιατί σε ένα τεχνολογικό site να πρέπει ο καθένας να βγάζει χολή , να μιλάει για πρόβατα και να χαρακτηρίζει άτομα λες και είναι δική του η εταιρεία ??? εγώ δεν σκέφτομαι να αγοράσω iphone για λόγους οθόνης… Συνέχεια »

Notis

Επρεπε να ποστάρετε περί τα 50 σχόλια γκρίνιασ και κατινιάς, τουλάχιστον..?!? ο καθής με τα γούστα του και τις ανάγκες τους όταν μιλάμε για ορθολογικά άτομα/καταναλωτές.

ΚΩΣΤΑΣ

Mαγκες iphone χωρις το money , ειναι ναργιλες χωρις …ντουμανι !!! Θελεις τηλεφωναρα παιρνεις iphone θελεις ρακετα πλαστικη ? παρε Samsung

tiamat

κωστας ,εγω δηλαδη που εχω μικρα χερια μπορω να παρω το νεο iphone 5c για ρακετα πλαστικη? 😛

Αποστόλης Ρόδος

Αυτο ειναι το άσχημο… Το 5c δεν κανει ούτε για ρακετα… 😛

Gmis

και το Fujitsu Arrows Quad Core ειχε αναγνωριση δαχτυλικου αποτυπωματος !!!!!!

θεοδωρος

Εχω αλαξει ενα σωρο τηλ τωρα εχω NOTE3 αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα iphone ειναι ενα κλικ καλυτερα απο ολα τα αλλα σε γενικες χρησεις ολων των λειτουργειων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.