iPhone 5S: Πιάνει φωτιά από third-party φορτιστή και τραυματίζει 16χρονο

Όλοι έχουμε υπόψιν ότι η χρήση μη εγκεκριμένων αξεσουάρ για τις φορητές συσκευές μας μπορεί να είναι επικίνδυνη. Στο παρελθόν έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα και κάποιοι τραυματισμοί, οι οποίοι προήλθαν κυρίως από την χρήση ενός μη αυθεντικού φορτιστή.

Το τελευταίο συμβάν έγινε στην Αλμπέρτα, όταν το iPhone 5S ενός δεκαεξάχρονου έπιασε φωτιά ενώ φόρτιζε. Ο έφηβος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και πόδι. Πολλά περιστατικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, κυρίως με υποθέσεις που αφορούν συσκευές της Apple. Αυτό ίσως έχει να κάνει εν μέρη με την φήμη της εταιρείας, που κάνει ένα τέτοιο άρθρο πιο ενδιαφέρον.

Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως τα ατυχήματα ήταν άκρως επικίνδυνα και περιλάμβαναν μέχρι και εκρήξεις. Ο κοινός παράγοντας σε αυτά τα ατυχήματα ήταν ο third-party φορτιστής. Οπότε μια επένδυση σε έναν αυθεντικό φορτιστή για την συσκευή μας, ίσως μας σώσει στο μέλλον από μεγαλύτερα κόστη και κινδύνους. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση ο φορτιστής είχε αγοραστεί από βενζινάδικο.

iPhone 5S: Πιάνει φωτιά από third-party φορτιστή και τραυματίζει 16χρονο, iPhone 5S: Πιάνει φωτιά από third-party φορτιστή και τραυματίζει 16χρονο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peristeri

Εδω τοσα λεφτα για το κινητο και αγορασε εναν φορτιστη απ’το βενζιναδικο. Η βλακεια ειναι ανικητη

mimis13

Εδώ δίνουν 500 ευρώ και πάνω για τη συσκευή και μετά κάνουν jailbreak για να μην αγοράσουν εφαρμογές…

Yiannis

Καλό το παραμύθι, καλός και ο δράκος… Χιλιάδες και χιλιάδες φορτίζουν με 3d party φορτιστή και με 4th και με 5th και τα συμβάντα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού άρα μια χαρά ασφαλής είναι και κάθε προσπάθεια που κάνουν για να κατευνάσουν την μεγάλη έξαρση σε 3d party παρελκόμενα θα πέφτει στον βρόντο όσο αισχοκερδούν πουλώντας μας φορτιστή και καλώδιο apple 20 & 30 ευρώ….. Ας ρίξουν τις τιμές σε φυσιολογικά ποσοστά κέρδους για να τα προτιμάμε.. Τα ίδια θα πάθει η apple με τις σούπερ κινητάρες που πλέον κυκλοφορούν ευρέως στο 1/3 της τιμής του διπύρηνου iphone 6 xaxaxa

Daniel

στην εικόνα παντός είναι το 5c

trelosgiaJonyIve

unapologetically plastic το κινητό της φωτο

Darth

@Yiannis καλα πάρε εσυ καναν φορτιστή των 2 ευρώ στο δρόμο……. να δεις.. (οκ φωτιά δεν θα πιάσεις αλλα και κατι καλό δεν θα δεις)
πάντως οτιδήποτε 1Α και ποιοτικό κάνει την δουλειά του

Γιάννης σε λέω

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι παραμύθι το συγκεκριμένο περιστατικό. Έχω έναν καλό φίλο που την πάτησε άσχημα πριν 2 χρόνια αγοράζοντας μεταλλική μαϊμού θήκη για το i-phone 4 που είχε. Το έβαλε να φορτίσει και αυτό μετά από λίγο εξερράγη. Ο φίλος μου απέδωσε την έκρηξη στο γεγονός ότι το άφησε να φορτίσει το κινητό, φορώντας αυτό την μεταλλική θήκη. Μάλλον είχε δίκιο στο ότι η συγκεκριμένη μαϊμού θήκη έπαιξε βασικό ρόλο για την έκρηξη.

chaos

Στα γνησια τα κινεζικα των 100 αραγες υπαρχουν τετοια κρουσματα?

yiannis

Darth δεν έχω πάρει έναν ούτε δύο… Χρόνια τώρα ψωνίζω oem από ebay και τώρα πλέον συνέχεια από Αθηνας καλώδια και φορτιστές… Καλά δεν λέμε να πάρεις αυτά που κάνουν μπαμ και μόνο που τα βλέπεις ούτε από αυτά τα Θεόστραβα που δεν μπαίνει καν το καλώδιο αλλά υπάρχουν πάρα πολλά 3d party προϊόντα… Η Apple ειδικά να ξέρεις κάνει μεγάλο πόλεμο στα third πάρτι και αυτο μπορείς να το καταλάβεις από το ότι είναι η μόνη εταιρία που δεν έχει συμορφωθει με τον κανονισμό να βάλει micro-usb στα καλώδια της και επίσης από το γεγονός ότι από το iOS 7 και μετά έβγαλε όλα τα 3d party Lighting καλώδια άχρηστα με πονηρό τρόπο βγάζοντας το μήνυμα ότι τα αξεσουάρ δεν υποστηριζονται… Ολες οι άλλες εταιρίες είναι μ@λ@κες δηλαδή έτσι?

iSheep

Ευτυχώς έχω αγοράσει γνήσιο φορτιστή Apple στην εκπληκτική τιμή των 99 ευρώ και δεν έχω τέτοια θέματα.

Darth

den milisa gia 3rd party προιοντα……… μίλησα καθαρά και μονο για φορτιστές των 2 ευρω που πουλάνε πλανοδιι και το αγοράζει απεριρος κοσμος (αυτοι το αγοραζουν 50 λεπτα και πουλάνε 3 ευρω) δεν μίλησα για 3rd party ξαναλέω

NZ

@chaos Δε νομίζω να δίνουν καν φορτιστές. Εκεί τα κινητά είναι μιας χρήσης 😛

Αλκης

Απεχτα τα σχολια σας..
Εχω επισκευασει αρκετες πλακετες iphone που ερχονται με καμενο κυκλωμα προστασιας απο ιμιτασιον φορτιστες.. Και για την ιστορία.. τα iphone εχουν πολυ ευαίσθητο κυκλωμα προστασιας που δεν παιζει ρολο τοσο ποσα αμπερ θα του βαλεις αλλα ποσο μπορει να καθαρισει ο φορτιστής το σημα που στέλνει στην μπαταρια..
ΜΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ IPHONE ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ!!

Darth

@Αλκης λατρεύω την μυρωδιά του καμμενου pmic το πρωί :p

Rizo

@Γιάννη
Δεν παίζει ρόλο η θήκη με το κινητό και την έκρηξη. Είναι ανεξάρτητο αξεσουάρ.
Αν υπήρχε πρόβλημα θα βραχυκύκλωνε το κινητό και θα έσβηνε (ενα παράδειγμα).

Επίσης, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ποιότητα του φορτιστή.
Τώρα αν φορτίζεις χωρίς άγχος το κινητό σου με φορτιστή που πήρες απο κάποιον πλανόδιο με 2€ οκ.
Αλλα σαν τεχνικός η/υ και ηλεκτρονικός σε πληροφορώ οτι η κατασκευή ενός ποιοτικού φορτιστή παρέχει πιο σταθερή τάση, προστασια βραχυκυκλώματος και πολλά άλλα.
Υπάρχει λόγος που είναι πιο ακριβά.
Αυτό ισχύει και για τα λάπτοπ.
Κάτι παραπάνω “έχουν μέσα” για να κοστίζουν και πιο ακριβά 😀

Nikos

Κ Βλαχάκη ειναι ψεύτικο αυτο γιατι τα iPhone φορτίζουν μονο απο αυθεντικό φόρτιση μετα την αναβάθμιση σε iOS 7-8

Μαρία

Το παιδι φτανει να είναι καλά όχι το κινητό και εσύ παιδάκι μου όμως φορτηστη απο βενζινάδικο!!!

Darth

@Nikos οχι iphone φορτιζουν απο οποιοδιποτε φορτιστη που πλιρει της προιποθεσεις για να φορτισει ………(δλδ παρα πολλοι φορτιστες 3rd party καλοί) και με μουφα φορτιστή των 2 ευρω με ενα κολπάκι με εναν τρανζιστορα………..

Γιάννης σε λέω

@Rizo

Το παιδί πριν αγοράσει τη μεταλλική θήκη δεν είχε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της φόρτισης και το κινητό εξερράγη όταν φόρτιζε φορώντας τη θήκη. Τι να πω τώρα… Τόσο σύμπτωση λες να ήτανε?

Darth

@Γιάννης ειναι σαν να λες…………… άλλαξα λάστιχα στο αυτοκίνητο και μου χάλασε το mp3 player του από υπέρταση………..

manolinio7

ΨΕΜΑ…………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Freddo

Φορτιστής απο το ebay με 1 Ευρό και κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.