iPhone 5s, Samsung Galaxy S4 και iPhone 5, Top 10 σε πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint με έδρα τo Χονγκ Κονγκ, τον περασμένο Σεπτέμβριο το smartphone που πούλησε περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν το iPhone 5s. Στη δεύτερη θέση του Top 10 βρέθηκε το Samsung Galaxy S4 και ακολούθησαν τo iPhone 5 που κυκλοφορεί από πέρισυ αλλά και iPhone 5c.

Η πρωτιά του iPhone 5s έχει να κάνει με το ότι το Σεπτέμβριο πρωτοκυκλοφόρησε και άρα η ζήτηση ήταν αυξημένη όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα ράφια βρισκόταν μόνο 10 μέρες από τις 30 μέρες που είχε ο Σεπτέμβριος.

Η Counterpoint αναφέρει ότι στο Top 20 περιλαμβάνονται τα μοντέλα Huawei Ascend P6 και Nokia Lumia 520 χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες για άλλους κατασκευαστές ή μοντέλα.

Top 10 πωλήσεις smartphone Σεπτέμβριος 2013 Counterpoint, iPhone 5s, Samsung Galaxy S4 και iPhone 5, Top 10 σε πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnFil

Δηλαδή το G2 μόνο τους έλληνες έχει συγκινήσει;

Panagiotis G

@Johnfil η LG έχει τρομερή παρουσία στην Ελλάδα και κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά μεταξύ μας κάνεις δεν δίνει τόσα λεφτά για ένα κινητό που δεν θα πάρει αναβάθμιση ποτέ. Η Apple ξέρεις ότι θα στο αναβαθμίσει 3 χρόνια ενώ με τη Samsung 2 σίγουρα. Με την LG δεν ξέρεις εάν πάρεις την επόμενη αναβάθμιση πόσο μάλλον 2 ή 3 χρόνια. Και πραγματικά είναι κρίμα γιατί από ποιότητα την θεωρώ καλύτερη από την Samsung.

manolis

Κοίτα η samsung. Και μετά λένε ότι δε πάνε κάλα οι πωλήσεις του s4. Εδώ ακόμα και το s3 πουλάει από ότι φαίνεται. Το Iphone λογικό είναι να πούλησε τόσο κάλα και θα πουλήσει ακόμα αρκετά. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο θεωρείται ότι έκανε η apple κάτι εντελώς καινούργιο.

dialteo

Συμφωνώ με τον Panagioti. Μου αρέσουν πολύ τα LG και ειδικά οι ναυαρχίδες της, το Optimus G ενός φίλου που το δούλεψα για λίγο ήταν πολύ αξιόπιστο και τώρα που θέλω να αλλάξω το 4S έχω στα υπόψη μου το LG G2, αλλά που να δώσεις τόσα χρήματα και να ξέρεις ότι θα σε αφήσει σε αναβαθμίσεις. Ξέρω ότι πολλοί δεν νοιάζονται να έχουν την τελευταία έκδοση, αλλά με την LG έχει παραγίνει. Και δηλώσεις του τύπου ”η LG το πήρε το μήνυμα” δεν με πείθουν. Ειλικρινά είχα την ευκαιρία να αγοράσω το Optimus G του φίλου μου, αλλά έκανα πίσω γιατί η LG ούτε καν έχει ανακοινώσει τα πλάνα της για 4.3 στο Optimus g (πόσο μάλλον για 4.4). Μα είναι δυνατόν? Πριν 2 μήνες ήταν η ναυαρχίδα σου. Και ούτε καν μπαίνεις στον κόπο να βγάλεις ένα πλάνο? Αν και στο τέλος πιστεύω πως αποφασίζουν να μην ρίξουν πόρους στην υποστήριξη/ανάπτυξη software για ”παλιά” μοντέλα ώστε να ικανοποιήσουν π.χ. το 10% των πελατών τους που είναι geeks, αφού έτσι κι αλλιώς οι πωλήσεις τους από το 90% (οι οποίοι δεν νοιάζονται για αναβάθμιση) τους καλύπτουν.

Panagiotis G

@dialteo η Apple δεν έκανε κάτι καινούργιο πέρα του 64bit επεξεργαστή της αλλά όποιος έχει και τα σκάει ξέρει ότι όσα έχει επενδύσει σε προγράμματα και εφαρμογές θα συνεχίσουν να παίζουν, έχουν αξιόλογη μπαταρία και ξέρουν πολύ καλά ότι η ναυαρχίδα που αγόρασαν θα είναι top 1 χρόνο συνεχόμενα και θα έχουν αναβαθμίσεις για άλλα 3 χρόνια. To support και after sales είναι αυτό που μετράει πάρα πολύ. Επίσης η ποιότητα κατασκευής πουλάει πολύ. άλλο το αλουμίνιο και άλλο το πλαστικό. Πολύς κόσμος επίσης θέλει ένα κινητό και όχι να αφήνει στο τραπέζι την κορνίζα ή το παπούτσι. οκ η Samsung κάπως το κουμαντάρει αλλά κακά τα ψέματα τα περισσότερα κινητά με οθόνες 4.7 ίντσες και πάνω είναι απαγορευτικά μεγάλα.πιστεύω οι 4.3 ίντσες θα ήταν ιδανικές για το iphone αλλά και οι 4 είναι μια χαρά για κινητό.

gbakas

Και ομως απο τις 3.5″ ιντσες του αiφον4 στις 5.7″ ιντσες του νοτ 3,ειναι μερα με την νυχτα σε ολα,
πιστευω ειναι καθαρα τι ζηταει ο καθενας,εμενα μεχρι στιγμης με εχει βολεψει η μεγαλη οθονη,κανω σχεδον οτι κανω και στον υπολογιστη μου και στο κινητο μου,οπου και να ειμαι,ενω με το αειφον δεν γινοταν απλα

Tasos Spanos

Παναγιώτης εχεις δίκιο. Δεν πουλάει κάθε χρόνο καινοτομία η Apple αλλα με πολλές βελτιώσεις στα σημεία και χωρίς πολύ Hardware κερδίζει τον ανταγωνισμό.
Απο θέμα μπαταρίας κάνει καλή δουλειά το λειτουργικό αναβαθμισεις πολύ γρήγορα και για μεγάλο διάστημα. Το iPhone 4 θα είχε μείνει στην 5.1 αν ήταν το διάγραμμα οπως σε άλλες εταιρίες.
Όμως αν ρωτήσουμε είναι ευχαριστημένοι οι κάτοχοι του θα δούμε οτι τώρα με την 7.1 που θα λυθούν και αρκετά bugs μετά απο 3 χρόνια συσκευή θα πουν δεν το αλλάζω.
Κάπως έτσι μετά δεν μπορείς να πάρεις κάτι άλλο.
Δεν είναι η Apple καλή. Οι άλλοι απλά δεν προσφέρουν κάτι καλύτερο.

Nio

Εμενα δεν μου κανει εντυπωση η apple αλλα η samsung..!
Εχει καταφερει τετοιο μαρκετινγκ κ αυτη που πουλαει ολα της τα μοντελα……

nickoskr

Σε 10 μέρες τα ισοπέδωσε όλα! Τί να λέμε τώρα! Προσπαθούν οι υπόλοιποι απλά! Όπως λέει ο Σπανός ”Δεν είναι η Apple καλή. Οι άλλοι απλά δεν προσφέρουν κάτι καλύτερο.” 700 ευρώ και να λαγκάρει το τηλέφωνο είναι φάουλ από τη Sammy! μην πούμε και για τις αναβαθμίσεις!

Nio

Θες να μας πεις οτι δεν λαγκαρει το iOS7???? Μαλλον ζεις σε αλλον πλανητη… Οτι μπορει κ δινει αναβαθμισεις σε 5 συσκευες μπραβο της. Αφου τις εχεις χρυσοπληρωσει κιολας… Πολυ δυσκολο.
Αφου της πληρωνεις 120 ευρω τα 16gb..!!!! Οχι αναβαθμισεις αλλα κ δωρεαν ταξιδι στην Καραιβικη για 10 μερες επρεπε να σου δινει…..

nickoskr

Το 5s μου και το 5άρι δεν λαγκάρουν! Ειδικά το 5s όχι απλά δε λαγκάρει… Δε νιώθει τίποτα το τηλέφωνο! Σε εμπειρία χρήσης η apple παίζει μόνη της.! Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις!

Nio

για το iOS7 μιλησα. Για συσκευες παει καπως ετσι….
6 στις 9 λαγκαρουν…. κ βαζω μεσα το 5s το 5c κ το 5…. χαχαχαχαχα….
φοβερη εμπειρια χρησης.. Πηγαινε δες κανα αρθρο εδω του τεκμπλογκ να δεις παραπονα….
Ασε εδειξε η σαμυ στην φιλη της την απλ πως να πουλαει περισσοτερο……..

Κωστας

Το να λαγκαρει λιγο ενα κινητό η ταμπλετ στο μενου ειναι πταίσμα, το σοβαρό ειναι να έχει σοβαρά καινά ασφαλείας και να λαγκαρει μέσα στης εφαρμογές η να πετάει μπλε οθόνη και να κάνει επανεκκίνηση το κινητό.
Όσο υπάρχουν αγοραστές για της υψηλές τιμολογιακές τιμές της apple τόσο θα συνεχίζει τα πάρτι με της υψηλές τιμές 16–>32giga 120 ευρό διάφορα σε Iphone 5s (720,840,977€) (16,32,64Giga).

Αλέξανδρος Σ.

Η σαμμυ δίδαξε στην Apple πως να πουλάς πλαστικά σε ακριβές τιμές, Χαχαχαχαχα, έλιωσα.

JohnWave

Λογικό βάσει το αποτέλεσμα βάσει της διαφήμισης που έχει κάνει η κάθε εταιρία και του ντόρου που δημιουργούν τα ΜΜΜ για τα iphone και τα galaxy. Προχτές συναντώ ένα φίλο που δεν ασχολείται τόσο με το θέμα, βλέπει το κινητό μου ( Huawei Ascend P6) και μου λέει “αααα τι όμορφο κινητό, τι ωραία κατασκευή, τι ωραία οθόνη” και συμπληρώνει “είναι γνωστή αυτή η εταιρία, δεν τη ξέρω”…. Με ένα άλλο φίλο που πάλι δεν ασχολείται με την τεχνολογία είχαμε τον εξής διάλογο “Έλα Γιάννη, να σε ρωτήσω εσένα που ασχολείσαι : Σκέφτομαι να πάρω το S4, έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο; Του απαντώ “Κοίτα και το HTC One”. Moυ απαντάει : “Ποιο είναι αυτό;” Του δίνω πληροφορίες για το HTC One και μετά του λέω “Κοίτα επίσης και το Optimus G2”. Μου απαντάει “Ποιας εταιρίας είναι αυτό” .”Της LG” του λέω. Μου απαντάει “Α ok, είναι καλά τα LG?” Mην μου πείτε ότι οι δύο παραπάνω διάλογοι δεν έχουν τύχει και σ’ εσάς.Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δεν γνωρίζει ποιο είναι το HTC One, ποιο είναι το Huawei P6, ποιο είναι το LG G2 κτλ.Το iphone 3 και το galaxy SII ήταν πολύ καλά κινητά για την εποχή… Συνέχεια »

μιχαλης

Πραγματικά αυτο με το lag στα αντροιντ πρέπει να σταματήσει κάποτε . Επειδή έχετε δει ή αγορασει ένα κινητό τον 200€ και κολλάει δεν σημαίνει ότι έτσι είναι και τα πιο ακριβά . Επίσης ποιος είπε ότι τα ios 7 δεν κολλάνε ; Με τόσα animations που κρύβουν το lag δεν το βλεπεις συνήθως αλλα φαντάσου στο iPad mini που έχω κολλάει ακομα . Μάλλον δεν είναι αρκετά τα animation να δοκιμάσουν να βαλουν και αλλα και να το κάνουν επίσης πιο χρωματιστό σαν τσίρκο . Ένα τελευταίο είναι το ότι η apple κερδίζει τον ανταγωνισμό χωρίς hardware για μας δεν είναι καλό γιατι πληρώνουμε με 900 € κάτι που έχει κόστος κατασκευής κάτω απο 200

Darth

@JohnWave δύστυχος ναι μια τεράστια μερίδα κόσμου 70 80% δεν γνωρίζει τπτ….. εκτός και αν το δει σε διαφήμιση η το ρωτάει από κάποιον φίλο που γνωρίζει………..

@μιχαλης το lag στο android (στης συσκευές πάνω απο 300 ευρώ στα επώνυμα και από 150 και πάνω στα κινέζικα ) είναι καθαρά και μόνο προνόμιο της samsung

NIKOΣ.Μ

Καλησπερα σας παιδια. Ειμαι εδω και δεκα μερες κατοχος του LG G2 και οι εντυπωσεις μου ειναι απλα ΑΡΙΣΤΕΣ. Εχει γινει τρομερη δουλεια απο τους τεχνικους της LG και το βλεπεις απο την πρωτη στιγμη που το πιανεις. Σαν λατρης της τεχνολογιας, εχουν περασει απο τα χερια μου ουκ ολιγα κινητα. Και sammy ΚΑΙ APPLE και αλλα πολλα. Μονο κινεζικα δεν εχω παρει ακομα. ε Ειπα και αυτη την φορα να παρω lg. Δεν θα σταθω πιο πολυ ως προς το αν θα δωσει την επομενη εκδοση, θα σταθω στην ποιοτητα και στην λειτουργια που ειναι πραγματικα αψογη, χωρις lag σε καμια περιπτωση, αν και του δουλευω αρκετα σαν συσκευη. Ειπε οτι θα εχει μπαταρια??? ΕΧΕΙ. Ειπε οτι θα εχει μεγαλη οθονη σε σχετικα μικρο πλαισιο?? ΕΧΕΙ. Ειπε θα εχει καμερα λαμπερη?? Εχει. Ειπε οτι θα ειναι σφαιρα με 4 πυρηνες, αλλα θα ειναι οικονομικο σε σχεση με αλλα που πουλανε φουμαρα??? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Δεν θα πω αλλα μπορει ηδη να κουρασα, απλα παρουσιαζω μια εικονα πραγματικη, σαν κατοχος αρκετων συσκευων στα χερια μου πιστευω εχω αποψη. Με λιγα λογια με τιμη αυτη την στιγμη στα skroutzομαγαζα 450 ευρω, ειναι οτι πιο σουπερ υπαρχει. Βεβαια δεν παραβλεπω τα πλην… Συνέχεια »

Τομας

Παιδια εχω galaxy s3 και με ανοιχτα δυο παραθυρα δεν λαγκαρει το GS4 πως λαγκαρει οπως λετε καποιοι. Μυθος ειναι για τα android οτι laggaroun. Αν τα εχεις ολα ανοιχτα μονιμα με παρα πολλα widgets και δεν ξερω και γω τι αλλο ισως λαγκαρει αν κανεις φυσιολογικη χρηση (και το λεω εγω που θεωρω την φυσιολογικη χρηση εντονη, απλα δεν μου αρεσει να κραταω πολλα widgets πχ) ειναι μια χαρα. Μιλαγα whatsapp και απο κατω ειχα ανοιχτες φωτο βιντεο για να κοψω ενα βιντεο να το στειλω στο whatsapp επειδη ηταν 90mb. GS3 ενος χρονου κινητο (που ενας χρονο ειναι μεση ηλικια για ενα smartphone ετσι οπως τρεχουν σημερα) και πηγαινε σφαιρα. Αν χασει κανα καρε δεν τρεχει και τιποτα δεν ειναι λαγκ αυτο. Το iphone ναι δεν χανει ποτε καρε αλλα δεν μπορει να κανει και πολλα πραγματα μαζι λογικο ειναι. Τα iphone ειναι τρομερες σαν συσκευες αλλα πια στο λογισμικο ειναι πισω. Μακαρι η apple να προσεχε τα κινητα της οσο προσεχει τα τρομερα macbook της που εκει τα παει τελεια. Τα κινητα δεν τα προσεχει τοσο απλα τα κινητα ειναι μια αγορα που εχει παρα πολυ χρημα και βγαζει λεφτα απο κει ουτως η αλλως πουλωντας ενα… Συνέχεια »

Τομας

Να κανω μια διευκρινιση προτιμω GS επειδη εχουν μεγαλες οθονες και λειτουργικο που σου επιτρεπει να κανεις πιο πολλα πραγματα. Και δεν εννοω customising, ναι και αυτο σημαντικο αλλα δεν εννοω αυτο. Δεν θεωρω τα galaxy καλυτερα απο αντικειμενικης σκοπιας καθως ενας χρηστης που δεν χρησιμοποιει οσο εγω το τηλεφωνο και δινει πιο πολυ σημασια στο ποσο γρηγορα παει απο το A στο Β το κινητο και στο ποσο ομορφο ειναι θα θεωρει το iphone καλυτερο. Εγω θελω να παω απο το Α στο Β γρηγορα μεν αλλα να περναω και απο 2-3 γραμματα ταυτοχρονα για αυτο προτιμω galaxy. Και ουτε τα θεωρω ασχημα. Απο ποιοτητα κατασκευης ομως και καμερες μικροφωνα (hardware γενικοτερα) ειναι μπροστα τα iphone αν και με μικροτερη οθονη παλιοτερης τεχνολογιας. Λειτουργικα ομως ειναι καλυτερα τα galaxy και ασε που ειναι τα μονα κινητα πια που σε αφηνουν να βγαλεις την μπαταρια να την πεταξεις και να παρεις αλλη χωρις να σου βγει η holy mother.

manosv

5s sorry

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.