Για κάθε 2 iPhone 5S η Apple πουλάει ένα iPhone 5C

Μια πρόσφατη ανάλυση από το CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) έδειξε ότι το iPhone 5S πωλείται σε διπλάσιες ποσότητες από ότι πωλείται το πολύχρωμο iPhone 5C. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο πωλήσεων των smartphone της Apple αποτελείται κατα 64% από την πώληση του 5S, 27% από την πώληση του 5C και 9% από την πώληση του 4S.

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν πως όχι μόνο οι πωλήσεις του 5S είναι διπλάσιες από αυτές του 5C, αλλά πως η Apple φαίνεται να αποφεύγει το φαινόμενο του «καννιβαλισμού», το ρίσκο δηλαδή σχετικά με το ένα μοντέλο να καταποντίσει το άλλο σε συντριπτικό ποσοστό. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι το iPhone 5C δεν ξεπέρασε κατά πολύ τις αντίστοιχες πωλήσεις του iPhone 4S πέρυσι όταν κυκλοφόρησε ο διαδοχός του, το iPhone 5.

Η ίδια ανάλυση αναφέρει ότι το iPhone 5S φέτος, στο ντεμπούτο του, πούλησε λιγότερο (64%) από το αντίστοιχο ντεμπούτο του iPhone 5 πέρυσι (68%). Σίγουρα οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, και μένει να δούμε τα οικονομικά δεδομένα που θα παρουσιάσει στις 28 Οκτωβρίου η Apple, καθώς και την πορεία των πωλήσεων των iPhone μέσα στο 2014.

iPhone 5S πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά
iPhone 5C πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5S, Για κάθε 2 iPhone 5S η Apple πουλάει ένα iPhone  5C

Πηγή: 1, 2

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lambros

Τι κάνει η Apple για να πουλήσει τα 5C αφού είδε ότι δεν έχουν πέραση.Λογικό είναι ότι δεν κάνουν καλές πωλήσεις αφού και είναι ακριβά και στην ουσία είναι ένα 5άρι με πλαστικό σασί.Ποιος ο λόγος να προτιμήσει κάποιος το 5C και να μην πάρει το 5S αφού η μεταξύ τους διαφορά είναι 100 ευρώ.

Manos

Τι θα πει “το iPhone 5S φέτος, στο ντεμπούτο του, πούλησε λιγότερο (64%) από το αντίστοιχο ντεμπούτο του iPhone 5 πέρυσι (68%)”; Δηλαδή αν πέρυσι από το 10 iPhones που πουλήθηκαν τα 7 ήταν 5ρια ενώ φέτος από τα 20 iPhones που πουλήθηκαν τα 12 ήταν 5s, αυτό σημαίνει ότι το 5s πούλησε λιγότερο; Έχουμε συνολικές πωλήσεις να συγκρίνουμε;

Αλέξης

Κωστα, στις 28 Οκτωβρίου θα γίνει η παρουσίαση της apple??

Άγγελος

Mano με πρόλαβες

Makis P.

E βεβαια! τι ειναι 100 ευρω? σιγα τη διαφορα! ουτε ενα πακετο τσιχλες!!!

Iakovos80

@Manos

Ο συλλογισμός σου είναι πολύ σωστός, αλλά παρατήρησα και εγώ στις πηγές, αν θέλεις ρίξε μια ματιά και εσύ, ότι δεν αναφέρει πουθενά για αριθμό συσκευών που πουλήθηκαν, παρά μόνο τα ποσοστά των πωλήσεων και το ότι τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας των 5S – 5C πουλήθηκαν 9 εκατομμύρια συσκευές, χωρίς να αναφέρουν κάτι άλλο.

George.E

Τι δεν καταλαβαίνετε από τα ποσοστά… Πέρσι το 5 είχε ποσοστό 68% και “έπαιζαν”μαζί του τα “4” και “4S”. Φέτος το “5S” έπιασε 64% ενώ τα “5C” και “4S” μοιράστηκαν το υπόλοιπο.

Αλέξανδρος Σ.

@George. E, αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι δε μπορείς να μιλάς με ποσοστά μόνο, αλλά θέλει και αριθμούς… Αν η Apple πούλησε 100 iphone πέρσι τότε τα 68 ήταν 5 άρια… Αν φέτος πούλησε 100 τότε τα 64 ήταν 5s αλλά αν πούλησε 150 τότε τα 96 ήταν 5s, μικρότερο ποσοστό μεν περισσότερες πωλήσεις δε, για αυτό, χωρίς αριθμό πωλήσεων δε μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα αλλά μόνο σχετική…

Κωνσταντίνος

Ποιος θα παει να πάρει ένα κινητό ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο.

kostas

και να πως αποδεικνυεται πως το iphone αλλα και οποιοδηποτε προιον της apple ειναι μονο για αυτοπροβολη!!!!

Ναταλια

Με το που θα ερθει στην ελλαδα το s και το c, κατα ποσο θα πεσει η τιμη του 4 s; Μηπος ξερετε;

christos

;Εχει τελειώσει το iphone. Μόνο στην Αμερική θα εξακολουθήσει να πουλάει που το χουν σε λογικές τιμές. Τέλος εποχής.

machinegun

καταντια μεγαλη για το 5c πο πο πο.ειναι σαν να λεμε 2 πιτσες συν μια δωρο χεχεχχε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.