iPhone 6s: Επιβεβαιώνεται η κάμερα 12 Megapixel

H Apple έχει δεχτεί έντονη κριτική για την επιλογή της να παραμείνει στην κάμερα 8 Megapixel και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να την αλλάξει. Τα επερχόμενα iPhone 6s και iPhone 6S Plus, όπως επιβεβαιώνεται από υψηλόβαθμο στέλεχος της IHS Technology θα έχουν αισθητήρες 12 Megapixel.

Ωστόσο, οι πηγές αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες θα είναι μικρότερες. Nα πούμε για μια ακόμη φορά ότι τα Megapixel από μόνα τους δεν αρκούν και ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας, αλλά σίγουρα αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα.

Η Apple εδώ και χρόνια απέχει από τον αγώνα των Megapixel, και των specs γενικότερα, αλλά ένας καλύτερος αισθητήρας στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται για πρακτικούς λόγους, το 2160p video recording. Με τις περισσότερες ναυαρχίδες να υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη ανάλυση, η Apple δεν μπορεί να μένει για πολύ πίσω, ακόμη και αν σήμερα δεν χρειαζόμαστε video τόσο υψηλής ανάλυσης.

Όπως και να έχει, η ανακοίνωση του νέου iPhone αργεί ακόμη και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μάθουμε ακόμη πολλά.

iPhone 6s: Επιβεβαιώνεται η κάμερα 12 Megapixel, iPhone 6s: Επιβεβαιώνεται η κάμερα 12 Megapixel
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

59 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Εγώ απορώ πραγματικά πως αυτή η εταιρεία κάνει αυτές της πωλήσεις και μάλιστα σε αυτές της τιμές απλά με ξεπερνά.

Γιάννης σε λέω

@Zois

Λόγω πολύ καλής ποιότητας κατασκευής, εμφάνισης και σταθερού λειτουργικού που δεν κολλάει. Βέβαια συμφωνώ για τις τιμές ότι καλό θα ήταν να κατέβουν λίγο.

nickos

@Γιαννης αυτά που είπες αγγίζει το 30% της επιτυχίας του. Το υπόλοιπο 70% είναι μάρκετινγκ.

Γιάννης σε λέω

@nickos

Ναι έχεις δίκιο… 🙂 Το παρέλειψα αυτό!

azriel84

Εγώ ξέρω πως συγκρίνουν την κάμερα του S6 των 16Mpixel (Απρίλιος 2015) με αυτήν του 6 Plus των 8Mpixel (Σεπτέμβριος 2014) και οι διαφορές είναι μικρές υπέρ της Samsung ενώ, στα χαρτιά τουλάχιστον, θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερες. Έτσι φίλε Zois κάνει πωλήσεις η Apple, όταν στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν.

Τέλης

12 Mp camera??? Έλεος ρε Apple έχεις διαλύσει τον ανταγωνισμό με την προχωρημένη τεχνολογία σου , δείξε και λίγο έλεος προς τις άλλες εταιρείες. Ελπίζω να μην βάλεις και μπαταρία που κρατάει πάνω απο μια ημέρα και οθόνη QHD γιατί θα είναι overkill. Άστα αυτά για να τα παρουσιάσεις ως innovation απο το 2020 και μετά.

Agnostos13

12Mp αλλα με μικροτερες φωτογραφιες; “Pureview” μυριζει…

ΥΓ. Ποιοι ειναι “θυματα” του marketing και των ανουσιων αριθμων εχει φανει!

Ιωάννης jb

Παρακαλώ πολύ κάποιοι άσχετοι επί του θέματος πχ. Τέλης, να μη μιλάνε γιατί λένε χαζομάρες και κάποιοι εδώ μέσα είμαστε αλλεργικοί σε αυτές….
Επί του θέματος τώρα θέλω να πω ότι είναι σημαντικό μια εταιρία να κάνει τέτοια πολιτική και να μην εστιάζει στη ποσότητα πχ. των mp αλλά στη ποιότητα…
Αυτό της προσδίδει κύρος και έχει που έχει μαζέψει πολύ από αυτό όλα αυτά τα χρόνια, δε σταματάει να δίνει έμφαση στο συγκεκριμένο τομέα και πρέπει να την παραδεχτούμε…. είναι μια από τις ελάχιστες εταιρίες που τις βγάζω το καπέλο…
Τέλος θα ήθελα να πω….
Σταματήστε να ασχολείστε με τα mp και ασχοληθείτε με πιο σοβαρά πράγματα και προς θεού μη πάρετε τη λάθος κατεύθυνση που λέει το ίδιο το άρθρο… Επειδή βάλανε πολλές εταιρίες 4k ότι ντε καλά πρέπει να το βάλλουν όλοι!!!
Ε με συγχωρείτε δε πάει έτσι, τα 200 dvd που έχω σπίτι παίζουν 480p και είναι ταινίες!!!!! Και στο κινητό μου δεν είναι τελείως χαζό να έχω 4k???

Agnostos13

@Ιωάννης jb

Ετσι πανε αυτα, κινητο 5″ 2Κ και τηλεοραση 50″ 720p…γιατι αυτα ειναι σε προσφορα!

prankster100

@ Ιωαννης jb Omg φιλε βλεπεις εν ετη 2015 480 γιατι ετσι? Ελπιζω να κανεις πλακα γιατι αν δεν κανεις θα ειναι και ο λογος που υποστηριζεις την εν λογο ετερεια. Στο θεματακι μας εχω μια αποροια ποτε επιτελους η apple θα γινει ετερεια? Δεν κουραστηκε να τα παιρνει ολα ετοιμα και να το πουλαει σαν δικο της εστω μια καινοτομια δικια της? μην ασχολεισται με mp Φακους και μακακιες ρε παιδια. Γυρισε ρε apple στα 2mp αφου δεν ενοχλει τα παιδια, αλλα βαλε εναν μικρο φακο ωστε να ειναι wow. Και στην περιγραφη μαθε στους ημιμαθεις τι παει Να πει και τι ειναι τα mb σε μια εικονα :p, δλδ τι ειναι τα mb για τα Mp. Καλος σας βραδυ ιδιοφυιες

Dimitrisdubai

@prankster100
Έν έτη 2015 με 4κ οθόνες, άπειρα mp στους φακούς και 8πυρηνους επεξεργαστές……..κι εσύ ακόμα να μάθεις να χρησιμοποιείς την ελληνική.

Και να σου λύσω την “αποροια”, η Apple θα γίνει “ετερεια” όταν μάθεις να γράφεις. (Fuckin ell πως κατάφερες να τα γράψεις κιόλας είναι ένα θαύμα από μόνο του, πάλευα με το autocorrect να δεχτεί το “αποροια” και το “ετερεια”).

τερας

καλησπερα στην παρεα. επειδή οι κακίες απο μεριάς φανατικών μη μήλων καλά κρατούν εγώ θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με αυτά που διαβάζω. Η apple έχει επιτύχει γιατί προσφέρει κατ εμέ αυτή την απλότητα και την ευκολία που όλοι αναζητούν όταν χρησιμοποιούν κάτι. ΔΕΝ μου λένε τίποτα τα 700 μεγαπίξελ και τα 5000 διαφορετικά έξτρα. εγώ ξέρω ότι είχα 3g για 3 χρονια (σκύλος μαύρος), 4s ομοίως 3ετία (ομοίως σκύλος μαύρος) και πλέον πως να αλλάξω εταιρία με 2 συσκευές που είναι αξιόπιστες και έχουνε βγάλει τα λεφτά τους με το παραπάνω? ΕΠΙΣΗΣ κάτι ακόμη. Μόνο στην Ελλάδα είναι τόσο παλαβά ακριβές οι συσκευές αππλ. έχω ζήσει σε αμερική και αγγλία και πιο εύκολα αποκτάς iphone παρά μπεγλέρι.. γενικά στην ελλάδα μας κοροιδεύουνε ως προς τα πραγματικά κόστη. όταν στην αγγλία παίρνεις all you can eat με 38 λίρες κια σου δίνουν 6αρι, στην Ελλάδα κάτι τέτοιο κοστίζει άνω των 65 ευρώ. και προφανώς συγκρίνετε και τους μισθούς έτσι, καθώς στην ελλάδα ο βασικό και μέσος μισθός είναι πολύ παρακάτω απο άλλες χώρες. απλά οι εταιρίες μας είναι καρτέλ.

Aργυρης

Εγω λεω καλυτερα να αφησουμε τα mp και τις αναλυσεις και να εστιασει η apple λιγο στο design της καμερας που προεξεχει…για ονομα του θεου αυτη και η σαμσουνγκ εξω οι καμερες απο τα κινητα; η κακογουστια σε ολο της το μεγαλειο…τωρα οσοι ειπατε για specs και μεγαλυτερη αναλυση οθονη εγω εχω το htc one mini 1280×720 pixels 720p se 4.3 inches με 342 ppi και αυτο το μεγεθος μου κανει και σε αναλογια οθονης και συνολικα σαν μεγεθος κινητου.Δηλαδη γιατι να πρεπει να παω στην 5αρα οθονη;επειδη εχει γινει μοδα και επειδη τα πλασαρουν ολες οι εταιριες?οχι δε θα κατσω να παρω μια παντοφλα και να μη μπορω να βαλω το κινητο πουθενα!και με τετοια αναλυση μια χαρα τα βλεπω και δε νομιζω κανεις εκτος απο μια μικρη μεριδα ανθρωπων να καθεται να παρακολοθει ολοκληρες ταινιες σε κινητα και σειρες…ελεος πια ολοι με τα 2κ και τις αναλυσεις.Και σταματηστε να συγκρινετε πια τα χαρακτηριστικα της καθε εταιριας…@Τέλης φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα απο τεχνολογια…δεν εχει σημασια ποσους πυρηνες εχει ενα κινητο ουτε στα ποσα ειναι συγχρονισμενοι ουτε τα mp στην καμερα.Σημασια εχει το πως λειτουργει ενα κινητο στο συνολο του.Οποιο βιντεο και να βαλεις στο youtube με συγκριση samsung… Συνέχεια »

alexis touba

Αν βαλεις στο iψων να υποστηρηξει αυτα που εχει πανω note4 galaxys5 lg g3 galaxys6 θα ανατιναχτει και θα σερνεται!!Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb και τωρα εχω mate7.Παιζει να παρω Huawei honor6 plus η lg flex2.Και περημενω Huawei mate8!!Καλα τα μηλα δε λεω αλλα για προπερσινες εποχες.Εχει χεστει στα βρακια της η apple δε ξερει τι να κανει για να χωρεσει μεγαλυτερους αισθητηρες και μπαταριες και πυρηνες για να μη χαλασει η εμφανηση που κραταει.!Ακου να δεις λες και το κηνητο το εχω για διαγωνησμο ομορφιας και βλακιες.Εδω λεμε υποτιθεται οτι εχει καλο λογησμηκο και δεν μπορεις νανταλαξεις ουτε φωτο με blue t!!Και τα app της δεν υποστηρηζονται για QHD οθονες ασε που θελεις ναχεις οτι φορτηστει υπαρχει τηχου αμαξιου power bank για να εισαι ησυχος χωρης να σε νοιαζει μη μηνεις απο μπαταρια!!..Στο μονο που αξηζουν ειναι στη μεταπωληση και στο gaming.

αρης

Κάτοχος g3. πίστευα κι εγώ στα megapixel κάπου μια μέρα μου ζήτησε μια φίλη μου να την βγάλω φωτο με i phone 4s σε τοπίο με ήλιο και φόντο από πίσω λουλούδια η φωτο αυτή έγινε κορνίζα αρκετά μεγάλων διαστάσεων…..πιο ωραία και ζωντανή φωτο δεν έχετε δει φωτεινή και ούτε πιξελιαζει στο παραμικρό…..Είναι σαν από επαγγελματικη…άρα το θέμα είναι και αλλου και στην κάμερα….όλοι θέλετε και θέλουμε πυρήνες αλλά τι να το κάνεις όταν πάει να σου ανοίξει τις επαφές και κολλαει η ναυαρχίδα….το ios με μόλις 2 πυρήνες τρέχει και τις πιο βαριές εφαρμογές…..λέει ο άλλος γιατί παίρνουν apple….να σου πω γιατι…γιατί είναι ποιοτική κατασκευή γρήγορη Δεν θα σε προδώσει υπέροχη οθόνη hd για μένα δεν θες παραπάνω ακριβή χρώματα τέλεια ποιότητα κλήσης είναι καλογραμενο λειτουργικο χωρίς λαγγ το καλύτερο app store Και το ποιο σημαντικό για τρία χρόνια συνεχείς ενημερωσεισ λογισμικού……στα αρνητικά τιμή στο Θεό τραγικό….αλλά να μην λέμε και ότι θέλουμε η apple Έχει το όνομα αλλά Samsung lg Και HTC εχουν τη χάρη πλέον με τα πιο ακριβά κινητά φέτος……

Deductive Reasoning

Ο άλλος κοροϊδεύει τους Apple fans λέγοντας τους ιδιοφυΐες, όταν ο ίδιος δεν ξέρει καν να γράφει σωστά! @Zois να σου πω γιατί. Γιατί έχω ένα iPhone 5s εδώ και σχεδόν 2 χρόνια σαν δεύτερη συσκευή και λειτουργεί το ίδιο άψογα όπως όταν το πρωτοπήρα! Και απ’ότι βλέπω, θα βγάλει άνετα άλλα δύο χρόνια αν το προσέχω λίγο! Συν το ότι σε άλλες χώρες, παίρνεις το καινούργιο μοντέλο με την ανανέωση του συμβολαίου σου (για δύο χρόνια) με μόνο 200$ και ξέρεις ότι θα δουλεύει απροβλημάτιστα τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του συμβολαίου σου. Συν τέλος, ότι ισχύουν όσα λέει ο Γιάννης και ότι κάνει τη καλύτερη δουλειά στο μάρκετινγκ! @Agnostos13 καμία σχέση με PureView! Αν διαβάσεις το πρωτότυπο άρθρο, λέει ότι ΜΑΛΛΟΝ θα είναι μικρότερο το μέγεθος των πίξελ. Αν συμβεί αυτό, θα είναι κακό….Αλλά η Apple στο θέμα φωτογραφία δεν έχει κάνει ποτέ μ@λακία, οπότε ας περιμένουμε να δούμε! Την εμπιστεύομαι και πιστεύω ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί και βάζω στοίχημα ότι θα μπορεί να κοντράρει στα ίσα τις υπόλοιπες εταιρίες! Όσον αφορά το άρθρο τώρα, θετική είδηση για τους iPhone fans! Η Apple πάντα έχει ποιοτικές κάμερες, ακόμη κι αν υπολείπεται σε Mp. Και πριν αρχίσουν διάφοροι… Συνέχεια »

steliosGR

Όποτε ειπα οτι θα παρω iphone, παντα τελευταια στιγμη με κερδιζε κατι αλλο. Ειδικα τωρα που εχει μεινει τοσο πισω σε ολα, (για να μην πω και για το ποσο εχει ξεφουσκωσει το wow factor που ειχαν πιο παλια) ποιος νοιαζεται πλεον για τα Iphone? Αληθεια τωρα… και δεν εννοω για τις τεραστιες πωλησεις που εχει οντως κανει, με το ανοιγμα στην κινα.. εννοω εδω… Και 40 μεγκαπιξελς να βαλει, παλι αδιαφορο πλεον. Τουλαχιστον μιλωντας για την προσωπικη μου αποψη.

Aργυρης

Μου αρεσει που κραζετε την apple υποστηρικτες αλλων εταιριων πχ samsung lg λες και αυτες δεν κανουν την ιδια δουλεια με μαρκετινγκ κλπ.Θελετε λιγο να σας θυμησω λιγο τα τραγικα λαθη των παραπανω εταιριων;πχ που ξεβαφει η ψευτομπογια του s6 ή για τo g4 που και αυτο εμεινε πισω σε specs με τον 808?μμμ για να σκεφτω! ειχε θεμα με την υπερθερμανση περυσι με το g3 και μαλλον θα κανε τα ιδια φετος με τον 810 snapdragon.A! επισης ειδα και το flex 2 ποσο καλο ηταν με τα κολληματα που ετρωγε για 8πυρηνο κινητο.Πριν κραξετε τις αλλες εταιριες καλυτερα ο καθενας να κοιταει τα χαλια του λεω!Στο θεμα μας τωρα…εγω λεω να αφησουμε τις ανησυχιες με τα ποσα πιξελ θα ειναι η οθονη και να δουμε πως θα βαλουν επιτελους την καμερα μεσα στο κινητο και οχι εξω οπως τωρα που οπου το ακουμπας φοβασαι μηπως σου γρατσουνιστει…ειναι απαραδεκτο εν ετη 2015 να προεξεχει η καμερα στα κινητα το θεωρω μεγαλη βλακεια οπως και τα μεγεθη αντι να γινονται πιο βολικα να γινονται ολο και μεγαλυτερα με αποτελεσμα να μη χωρανε πουθενα παρα μονο σε τσαντα.Προσωπικη μου αποψη αυτη,θεωρω ”κινητο” αυτα που ειναι μεχρι τις 4.5 ιντσες περιπου ολα τα… Συνέχεια »

nickos

@Αργύρης
Ρίξε κ μια ματιά σε Lumia. Σ προσφέρει ότι θες χωρίς λαγκαρισματα, όμορφες συσκευες κ πολύ πιο φθηνά από apple. Εκτός κ αν κάποιος έχει θέμα με το διαφορετικό UI κ δεν το χωνεύει που το θεωρω προσωπικό θέμα. 🙂

forneverarrow

Και όλο αυτό το κακό για να ανεβάζουν οι περισσότεροι photos στο Instagram… Και πρέπει να λήξει κάποτε αυτή η καραμέλα ότι το iPhone είναι πίσω από τους άλλους. Πιάσατε ποτέ iPhone 6? Μια χαρά οθόνη έχει και είναι και γρήγορο. Απλά θέλει 100€ πιο κάτω στην ττιμή.

Και επειδή κάπου το διάβασα πιο πάνω, το G3 δεν υπερθερμαινεται καθόλου, έχω βγάλει 2 ωρες παίζοντας συνέχεια games και ήταν οκ. Τώρα, αν το λιώσεις όλη τη μέρα στα άχρηστα benchmarks λογικά θα βράσει.

t p

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ Κ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΜΑ!!! ΜΕΓΑΛΏΝΟΥΝ Κ ΤΑ ΜΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ !!!

j

1)@t p όντως η Apple ελεγε πως η ιδανική οθόνη ηταν 4 ίντσες και την μεγάλωσε (οχι οτι είχε υπογράψει συμβόλαιο πως δεν θα το κάνει ποτέ, αλλα τελος πάντων). Είχε αναφέρει ομως πουθενά πως η ιδανική κάμερα ειναι 8 mp; μην λεμε βλακειες
2)@αργυρης δεν ειναι χαζή η Apple. Στην κάμερα που προεξέχει εχει βαλει ζαφείρι (απο το i5 και μετα νομιζω) για να μην γρατσουνιετΑι. Σιγά μην το άφηνε ετσι

Agnostos13

@alexis touba
Συγνωμη που στο λεω, αλλα αυτα που γραφεις να μην πω οτι ειναι βλακειες…θα πω ανακριβειες!

@Deductive Reasoning
Δεν ειχα διαβασει το κανονικο αρθρο. Ελπιζω να μην ισχυουν τα μικρα pixels γιατι αυξανουν το noise στην εικονα. Καλυτερα πιο μεγαλα pixels σε μικροτερη αναλυση.

@Αργύρης
Η κάμερα πρεπει να εχει ενα συγκεκριμενο μεγεθος. Μικρη καμερα (σε μεγεθος) ανεξαρτητως Mp σημαινει κακο αποτελσμα (με την υπαρχουσα τεχνολογια). Θεωρητικα μπορουν να σου φτιαξουν ενα φακο 50Mp σε μεγεθος φακης αλλα το αποτελεσμα θα ειναι απογοητευτικο-(ειδικα σε χαμηλο φωτισμο). Απο την αλλη οι συσκευες λογω μεγαλης οθονης αναγκαστικα λεπταινουν για να καθονται καλυτερα στο χερι και να μην ειναι σαν τουβλο οποτε η μεση λυση ειναι ή λεπτη συσκευη με καμερα να εξεχει (που δεν σε περιοριζει τοσο στην διαφορα μεγεθων) ή πιο παχια συσκευη με μικρη καμερα (που εκει περιοριζεσαι αναμεσα στην πρακτικοτητα-design-και μεγεθος καμερας). Οι περισσοτερες εταιρειες εχουν επιλεξει τον πρωτο δρομο. Για μενα θα μπορουσαν να κανουν τη συσκευη πιο κοιλη στην πλατη για να μπορει να χοραει μεσα στο σωμα η καμερα και να ειναι και design-ατη.

Olethron

Η apple ξέρει τι κάνει. Και για μένα αυτό που κάνει είναι το σωστό, κάθε γένια αναβαθμίζει ελάχιστα τα specs, και κρατάει το ίδιο design περιπου. Αλλωστε, γιατί κάθε χρονο να κάνουν ριζικές αλλαγές στο κινητό? Μια χαρά είναι. Έχει καταφέρει με εναν διπύρηνο επεξεργαστή και 1gb ram να κανει πολλα περισσότερα απο android ναυαρχίδες με 2 και 3 GB ram και 8 πυρηνες. Και όλα αυτά λογο λειτουργικού. Είναι τόσο καλά optimised που τρέχει τέλεια.

Όσο για την κάμερα, ακόμα και το 6 που είναι παλιότερο απο τα Galaxy S6, LG G4 βγάζει καλύτερες φωτογραφιες, απλα δεν έχει το sharpnes που θέλουμε…
Αν και δεν βρίσκω λογο να παει σε 12mp, μάλλον το κανει για 4κ βίντεο…

Γιώργος

Το S6 βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες , δεύτερο το Note 4 μετά το HTC και τελευταίο το iphone>>
https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S6-edge-tops-our-blind-camera-comparison-HTC-One-M9-lags-behind_id67882

Φώτης lgg3

Το θέμα δεν είναι τα 13 mp κ οι 5.5 inch. Είναι ότι πλασαρονται σαν καινοτομιες εκ των υστέρων. Και αναιρουν παλιότερες μεγαλόστομιες. Δε χρειάζεται μεγάλη οθόνη αλλά τελικά χρειάστηκε. Δε χρειάζονται αλλά ram αλλά τελικά χρειάστηκαν. Δε χρειάζονται αλλά mp αλλά τελικά χρειάστηκαν. Δε χρειάζεται μεγαλύτερη μπαταρία κοκ

Ιωάννης jb

Φώτης lgg3.. Κάνεις μεγάλο λάθος σε αυτά που λες περί καινοτομιών, είσαι εκτός τόπου και χρόνου και δε ξέρεις τίποτα για την apple.. Δε χρειάζεται μεγάλη οθόνη δεν είπε ποτέ η aplle…. απλά προσπάθησε να προβάλει το ότι το κινητό τις χειρίζεται άνετα και με ένα χέρι πράγμα που δε μπορούσες να το κάνεις με το note2 και το galaxy s3 αναφέρω samsung συσκευές γιατί στην ουσία αυτές μόνο την ανταγωνιζόταν… για την ram πάλι χαζομάρες λες το μόνο που έχει πει είναι ότι και με 1gb τη δουλειά του τη κάνει… ε τώρα στο s θα το ανεβάσει για να προσθέσει και κάποια ακόμα πράγματα και φυσικά για να λειτουργεί ακόμη καλύτερα…. που βλέπεις το παράλογο δε μπορώ να καταλάβω. Για τα mp που λέει και το άρθρο το ξαναλέω δε παίζουν μεγάλο ρόλο σε μια φωτογραφία άλλα πράγματα είναι που μετράνε!!!!! Δλδ τι μου λες ότι η 16αρα κάμερα του note 4 τραβάει εξίσου καλά με την cybershot που έχει 18mp???? Τέλος για τη μπαταρία που λες επίσης καταντάς γελοίος.. σε όλα τα σημερινά κινητά η μπαταρία κρατάει μια μέρα… τι να λέμε τώρα δλδ εσένα αν σου κρατάει μιάμιση μέρα και τι έγινε… η apple είναι εμφανές… Συνέχεια »

LeoG3

Καλά παντού υπάρχουν παπαγαλάκια της Apple που θα προσπαθούν να την υπερασπιστούν. Συγκρίνει ο άλλος φωτογραφική μηχανή με κινητό (άσχετο τελείως παράδειγμα) για να αποδείξει ότι τα mp δεν μετράνε , αν δεν έπαιζαν κανένα ρόλο δεν θα έβαζε 12 mp κάμερα η Apple και θα κρατούσε τα 8 mp για πάντα.

Aργυρης

@ j Κανεις λαθος ειναι χαζη η apple και με το να βαλει μια καμερα που προεξεχει γιατι αν σου πεσει κατω το κινητο με την πλατη το πρωτο πραγμα που θα χαλασει και θα σπασει θα ναι η καμερα και αυτο γιατι το ζαφειρι ειναι ανθεκτικο σε γρατσουνιες αλλα δεν αντεχει τις πτωσεις λογω του οτι ειναι γυαλι.Οποτε σ αυτο ειναι πολυ πισω απο αποψη σχεδιασμου καμερας! @Agnostos13 Οχι φιλε μου η καμερα δε πρεπει να ναι ετσι οπως το λες, με τον σχεδιασμο που ειπες συμφωνω.Δε θεωρω κατα την αποψη μου καινοτομια και καθε χρονο να αλλαζουμε τις καμερες και να τις κανουμε τεραστιες και ογκωδης.Απο ποτε ολοι εχουμε απαιτησεις με την καμερα?Εγω ξερω το εξης: oτι και παλια με 2 μεγκαπιξελ καμερα παλι καλη ελεγες οτι ειναι και μετα με τις 8αρες καλες ελεγες οτι ειναι και τωρα με τις 20αρες παλι καλες ελεγες οτι ειναι…θελω να καταληξω και να πω οτι γιατι καθε χρονο πρεπει να λεμε για τις καμερες οτι δεν ειναι καλες και να τρωγομαστε με την αναλυση απο τη στιγμη που με ολες κανεις με το παραπανω τη δουλεια σου…και μιλαω φυσικα για ανθρωπους που χρησιμοποιουν την καμερα απλα για να απαθανατισουν τη… Συνέχεια »

Αργυρης

@nickos Εχω κοιταξει για wp εδω και ερκετο καιρο αλλα επειδη ειμαι λιγο ψειρας με τον σχεδιασμο θα μεινω στο htc one mini που εχω γιατι μου αρεσει πολυ παρολο που ειναι παλιο!Εχεις δικιο για το λογισμικο ειναι ελαφρυ με ελαχιστα λαγκαρισματα αλλα απ οτι παρατηρησα οταν ανοιγεις μια εφαρμογη ή καμερα αργει να ανοιξουν ολα λογω του animation που προβαλεται πριν κανει open.Εχεις δικιο ομως ειναι μια πολυ καλη εναλακτικη με ποιοτικα υλικα αρκετα οικονομικα και πολυ καλο ui.Αλλα δυστυχως θα συμπληρωσω οτι δεν εχει ολες τις εφαρμογες που χρειαζομαι…ισως στο μελλον οταν αλλαξω συσκευη και εχει φτασει σ αυτον τον τομεα τον ανταγωνισμο να κατευθυνθω προς τα εκει!

Αργυρης

@Γιώργος το link που εστειλες δεν αποδεικνυει τιποτα.Οτι βγηκε με τη σειρα που εγραψες πρωτο δευτερο τριτο ειναι με βαση ψηφου των χρηστων που σημαινει υποκειμενικοτητα.Το τι ειναι καλυτερο καλυτερα να το δεις εσυ και να το κρατησεις για τον εαυτο σου.Και τα 4 τηλεφωνα εκτος απο htc οne m9 εχουν κορυφαιες καμερες οποια εταιρια και να διαλεξεις η καμερα δε θα σε απογοητευσει!

Μανος jordan

Κοιταζω ολα τα σχολια κ παρατηρω οτι καποιοι εκτος απο παπαγαλακια ειναι κ αγενείς. Τολμαμε να γραψουμε κατι;Ειμαστε ασχετοι βλακες και και….Παντως προβατα δεν ειμαστε.Δειτε τα τελευταία σχολια κ θα κατακαβετε.

Ιωάννης jb

LeoG3.. Κοίτα να δεις, έχεις αρχίσει να μου γίνεσαι πολύ σπαστικός όπου σε βλέπω θα πεις τη χαζομάρα σου.. Αν το έχεις καταλάβει λέω ΑΝ…. iphone 6s (αν λέγεται κιόλας έτσι) δεν έχει βγει ακόμη… Όλα αυτά είναι φήμες, αλλά ακόμη και να επιβεβαιωθούν και έχουμε αύξηση των pixels δε θα λέει κάτι (για να μη παίρνεις και αέρα).. Στο ξαναλέω δε θα έχει διαφορά αν κάποια άλλα πράγματα δεν βελτιωθούν…. Υπάρχουν κάμερες σε κινητά που έχουν 13mp και το lumia 735 με 6,7 mp βγάζει καλύτερες photo!!!! Έτσι για να μιλήσω και στη γλώσσα σου μπας και καταλάβεις.. Επίσης μια σχετικά καλή απάντηση που μπορείς να πάρεις είναι αυτά που λέει και ο πολύ σωστός Αργύρης (κάνω αντιγραφή τα λεγόμενά του) Εγω ξερω το εξης: oτι και παλια με 2 μεγκαπιξελ καμερα παλι καλη ελεγες οτι ειναι και μετα με τις 8αρες καλες ελεγες οτι ειναι και τωρα με τις 20αρες παλι καλες ελεγες οτι ειναι…θελω να καταληξω και να πω οτι γιατι καθε χρονο πρεπει να λεμε για τις καμερες οτι δεν ειναι καλες και να τρωγομαστε με την αναλυση απο τη στιγμη που με ολες κανεις με το παραπανω τη δουλεια σου…και μιλαω φυσικα για ανθρωπους που… Συνέχεια »

Agnostos13

@Αργύρης, Ιωάννης jb

Οταν γράφω για μέγεθος εννοώ μέγεθος αισθητήρα όχι ανάλυση (MegaPixels). Απο εκεί και πέρα ο καθένας έχει τα standards του λέγοντας για ποιότητα φωτογραφίας. Σίγουρα κάθε εποχή είχε αντίστοιχα τα δικά της standards (κάποτε είχες κάμερα 640*480p – 0,3mp και θεωρούταν high end). Για μένα καλή φωτογραφία θεωρείται όταν το αποτέλεσμα είναι όσο το δυνατόν πιό κοντα στο αποτέλεσμα μίας dslr. Για κάποιον άλλο που τη θέλει για να τραβάει 2 selfie για το instagram καλύπτεται και από μια πιο απλή κάμερα βεβαια.

Sotiris

Μόνο ο Τέλης έχει πιάσει το νόημα για άλλη μια φορά. Θλίψη για τους άντρες (!) υποστηρικτές της σαπιομηλιάς. Ολόκληρα κατεβατά για να πείσουν ποιόν; Τον εαυτό τους μάλλον αφού ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Όλοι ξέρουμε για ποιο λόγο τα αγοράζουν και καλά κάνουν αλλά μην μας κοροϊδεύουν κιόλας.

Stavros

Εγώ ένα θα πω.
Το τελευταίο που παίζει ρόλο στο πόσο καλές φωτογραφίες τραβάει ένα κινητό είναι τα megapixel.
Παρ’όλο αυτά παίζει ρόλο. Οπότε καιρός ήταν να το αναβαθμίσει και αυτό.
Αλλά και κάτι για τους έξυπνους. Θέλετε να μου πείτε ότι τα sony Z πχ που έχουν 20mp camera ,εδώ και χρόνια μιας που είναι και ”πολύ μπροστά” στην τεχνολογία, τραβάνε καλύτερες φωτογραφίες από το iphone 6 με τα 8mp? Μα οοοούτε καν όμως !
Ακόμη και το lg g2 που είχα , με 13mp και OIS επίσης ούτε καν.
Οι τιμές τραγικές της apple , το μάρκετινγκ καλό.
Αλλά επίσης ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλό marketing είναι το marketing των ”αριθμων” aka specs , που σας έχει κάνει η samsung και η κάθε samsung. απίστευτο όμως και μπράβο τους !

inblx

Η Apple παίδες είναι παντα ενα βήμα μπροστά, αλλά ενα βήμα πίσω (στο hardware). Έχει αποδείξει πολλές φορες πως δεν χρειαζεται υπερβολικά specs για να τρέξει ομαλά, ουτε παρα πολύ RAM για να έχεις καλό multitasking. Και αλήθεια, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν έτσι και αλλιως.

Δεν είμαι fan της apple, ουτε του iPhone, αλλά καταλαβαινω πως παντα κανει σωστές κινήσεις.

Τωρα σε αυτή την γενιά, απ’ότι καταλαβαίνω, θα κανει focus στην κάμερα και στο βίντεο. Οποτε αν προσθέσει 2160p βίντεο θα χρειαστεί τα έξτρα MP. Και την RAM. Τώρα λογικά, θα δείξουν και πολλά αλλά features όπως νέα APIs στην GPU και με τον νεο επεξεργαστη, θα δείξουν σίγουρα νέα games και προγράμματα που θα εκμεταλλεύονται το νεο hardware.

χαρης

@Stavros
Να και ενα λογικο ατομο.Πρωτομαγια ειχα ανεβει στο πατρικο μου, τολος παντον ηταν ενας με z1 και εκει που ειχαμε ανοιξει κουβεντα μου κανει ασε τωρα εχω 20 mp και εσυ 13mp μην συγρινουμε και τελος παντον τα συγριναμε και το βουλ@σε κανονικα και τοτε επιτελους εμαθε οτι δεν παιζει ρολο ποσα mp ειναι η καμερα
Κατοχος g2

LeoG3

@Ιωάννης jb
Χαίρομαι να γίνομαι αντιπαθής σε επαγγελματίες χειροκροτητές συγκεκριμένων εταιρειών , θα πει ότι δεν είμαι στην ίδια κατηγορία με αυτούς. Όταν έχεις 8 mp δεν θα βγάζεις φωτογραφίες όπως κινητά 16 mp , αρκεί να κάνεις zoom στην φώτο και η διαφορά είναι οφθαλμοφανής. Διάβασε κανένα blind comparison του phone arena και θα μάθεις πολλά.

Stavros

@ χαρης

Έτσι ακριβώς χάρη . Έχω κάνει την ίδια σύγκριση αλλά και παρόμοιες και με το g2 μου και με το iphone 6 και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ανώτερο και για τα δύο !
Αλλά τι να λέμε τώρα . Ας έχουμε μεγάλα νούμερα να’χουμε να λέμε και ας είναι σάπια δεν πειράζει !

zois

Αρε ιωαννη επιτελους βρεθηκε καποιος να πει το αυτονοητο βεβαιος και πεζουν ρολο τα mp και το ιδιο ακριβως ισχυει και με την αναλυση της οθονης σαφως οταν μια φωτογραφια την βλεπεις χωρις zoom πολη δυσκολα καταλαβαινεις διαφορες με μια καμερα 8 και με μια των 16 mp και σε μια οθονη αναλυσης fhd απο μια qhd αλα κανοντας zoom εκει καταλαβαινεις τελικα οτι εστω και αυτες η προεραιτικες δυνατοτητες οτι καποιο ρολο παιζουν και δεν το συζητω οταν αποφασισεις να μεγεθηνεις μια φωτογραφια π.χ για καδρο σαλονιου εκει αστο με φωτογραφια στα 8 mp μην το κανεις καθολου καλητερα τζαπα τα λεφτα ασε που οταν στην πορεια παρεις ενα pc η ακομα και ενα laptop με αναλυση οθονης qhd θα ευχαριστιεσε πολυ περισσοτερο το υλικο που θα εχεις συγκεντρωση με την καμερα του κινητου σου.

Ιωάννης jb

Ρε χαρη όχι ρε φίλε τι είπες τώρα!!!!
Θα με κάνεις να πηδηχτώ απ το παράθυρο βραδιάτικα!!!!!!
με z1 δε το σύγκρινα… αλλά σε z2 και g2 η διαφορά είναι ξεκάθαρη και το g2 υπολείπεται εμφανώς.
Μη λέμε και τέτοιες χαζομάρες έλεος δλδ λογικά και το z1 θα είναι αρκετά καλύτερο απο το g2
Ρίξε και μια ματιά στο dxo η διαφορά τους είναι μεγάλη
https://www.dxomark.com/Phones/Column-right/Mobile-rating

χαρης

@Ιωάννης jb
Εγω μιλησα για ζ1 δεν συγκρινα το g2 με z2 αλλα αυτο το τελαιταιο που ειπες οτι το ζ1 ειναι λογικα αρκετα καλυτερο θα κανεις εμενα να πηδηχτω απο το παραθυρο.Ο αλλος με ζ1 πανω στην πρωτομαγια που ειχα ανεβει στο πατρικο μου μου λεει εχω sd 800 συχρονισμενο στα 2,5 ghz και του κατεβαζω το antutu για να δω τις πληροφοριες επεξεργαστη και λεει 2,15 ghz.Τα βαζω κατω και σε ανοιγμα εφαρμογών το g2 πηγαινε παντα πρωτο.Τελος παντον να μην τα πόλη λέμε να γουστάρεις μια εταιρια οκ αλλα να κανεις τα κινητατης θεούς ενω δεν ειναι αυτο ειναι κακο

inblx

Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πραματα. Το Xperia Z1, Z2 και Ζ3 φοράνε ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα κάμερας, απλα το Ζ3 έχει καλυτερο φακό, πιο wide, και καλύτερη επεξεργασία εικόνας, με το ISO να φτανει τα 12000.

Επίσεις, τα MP δεν παίζουν ρολο στην ποιότητα της φωτογραφίας, στο ποσο φως “τραβάει” ο φακός, αλλά παιζει ρολο το μέγεθος τον pixels και ολοκλήρου του αισθητήρα.
Τα MP τον μόνο ρολο που παίζουν είναι στο ποσο μεγάλη είναι η ανάλυση της εικόνας.
Όπως εξήγησα και πιο πανω, ο μόνος λογος που η apple επέλεξε να βάλει 12mp κάμερα είναι γιατί ακριβός τόσο χρειάζεται για να τραβήξει 4k (3840×2160). Η μόνη βλακεία με αυτό, είναι πως θα χρησημοποιεί όλα τα MP του φακού για να τραβήξει 4κ βίντεο, αρα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα του digital zoom.

Agnostos13

Οποιον και να ρωτησετε που να γνωριζει απο φωτογραφια τι πρεπει να κοιταξεις οταν αγοραζεις ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη θα σου πει χιλια δυο χαρακτηριστικα (optical zoom, iso, aperture, shutter speed, εταιριες με καλυτερο λογισμικο κλπ) αλλα δεν θα σου πει Megapixel! Γιατι; Γιατι πολυ απλα για τον μεσο χρηστη (που δεν τραβαει εικονες που θα γινουν αφισα για τον πυργο του Πειραια) ειτε παρει 6, ειτε 8, ειτε 18 Megapixel αναλυση, του επαρκουν. Ειδικα οταν μιλαμε για budget λυσεις που δεν ειναι και ποιοτικα τα Megapixel αλλα κυριως marketing. Αν παμε σε dslr εκει τα Megapixel παιζουν το ρολο τους αλλα τοτε μιλαμε για μεγαλους αισθητηρες που ειναι για συγκεκριμενες αναγκες (βλεπε αφισες που εγραψα πιο πανω). Στα κινητα τωρα με τα μεγεθη αισθητηρα που χρησιμοποιουνται και με το κοστος που εχουν, δεν μιλαμε σιγουρα για ποιοτικα Megapixel, ισχει ο κανονας για τις ψηφιακες φωτογραφικες μηχανες. Τα πολλα Megapixel σε μικρο σε μεγεθος αισθητηρα σημαινουν μικροσκοπικα pixel που δεν μπορουν να τραβηξουν το απαιτουμενο φως και δημιουργουν τον λεγομενο “θορυβο” στο αποτελεσμα. ΥΓ1. Η Nokia στα 808/1020 που εβαλε 41 Mp αισθητηρα ειχε και μεγαλο μεγεθος (χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι επαρκης για την αναλυση του). ΥΓ2. Με φωτογραφια… Συνέχεια »

Gagarin

Τα είπε ολα ο φίλος agnostos13…
Μην τσιμπάτε με τα ΜΡ…αυτά ειναι για μάρκετινγκ!!!
Προτιμώ εναν μεγαλύτερο αισθητήρα κ εναν φωτεινότερο φακό στο επόμενο Galaxy ,iPhone ,nexus ,Ζ,etc παρα να με παραμυθιάσουν με τα ΜΡ!!!

zois

παιδια καμερες smartphones μεταξυ τους συγκρινουμε της dslr αφηστετες για τους επαγγελματιες φωτογραφους για να μπορουν να κανουν την δουλεια τους οσο καλυτερα γινετε γιαυτο και της αγοραζουν και ολοκληρα χιλιαρικα μην συγκρινετε την που με την βου η φωτογραφικες μηχανες φτιαχνονται για να τραβανε φωτογραφιες ενω τα smartphones και για να τραβανε φωτογραφιες.

Ιωάννης jb

χαρης.. πρέπει να είσαι λίγο άσχετος με τη τεχνολογία άκου εκεί συγχρονισμένος!!!
Μπορεί μέσα ο φίλος σου (αν και νομίζω ότι είναι τις φαντασίας σου όλα αυτά) να είχε πιο πολλές εφαρμογές και να τρώγανε μνήμη…
Ακόμη το κιτ κατ στο g2 είναι πιο lite ενω στο z1 η sony έχει προσθέσει αρκετά νέα πράγματα που τρώνε παραπάνω ram!!!
Σε θέματα ταχύτητας θα παραδεχτώ ότι είναι ένα κλικ πιο γρήγορο το g2 (λόγο καλύτερης δουλειάς από πλευράς lg στο kit kat τώρα στο lollipop δε ξέρω πιθανολογώ ότι είναι στο ίδιο επίπεδο στο συγκεκριμένο θέμα)
Όμως η διαφωνία μας πιο πριν φίλε μου ήταν στη κάμερα και όχι στη ταχύτητα δε μου λες γιατί το γύρισες στη ταχύτητα μήπως επειδή κατάλαβες ότι δε σε παίρνει εεε???
Δεν υποστηρίζω κάποια εταιρία είμαι αντικειμενικός αν ήσουν κι εσυ αντικειμενικός νομίζω θα συμφωνούσες με τα λεγόμενα μου.

Αργυρης

Ρε παιδια σοβαρα τωρα; Γιατι καθεστε και αναλυετε με τετοιες λεπτομερειες για τις φωτογραφιες και τα pixel? προφανως οσοι τα γνωριζουν φαινεται…οι αλλοι γιατι καθεστε σαν χαζοι να εξηγησετε στους αλλους που ειναι ασχετοι τι κανουν τα mpixel και οι καμερες λογικο ειναι σε καθε αρθρο να υπαρχουν και ασχετοι ξερολλες που λενε οτι τους κατεβει.Σημασια εχει να μιλαμε με αυτους που γνωριζουν και οχι με αυτους που ειναι αμαθεις!Αυτη ειναι η αποψη μου…οπως προειπα αφηστε τις καμερες πια ο αλλος ξεκινησε απο καμερα και εφτασε να την κανει αφισα καδρο στο σπιτι δλδ ελεος τι ειναι αυτα που βλεπω χαχχααχααχ

χαρης

@Ιωαννης jb
Καταρχας δεν ειμαι άσχετος και φαινεται.Κατα δευτερονμολησα για επεξεργαστη γιατι σε πιο πανω συνομιλια μας ειπες Μη λέμε και τέτοιες χαζομάρες έλεος δλδ λογικά και το z1 θα είναι αρκετά καλύτερο απο το g2 και το πειρα γενικα ως συνολο και δεν αποφευγω τη συγκριση της καμερας.Λοιπον ακου απο εδω μεσα εχω διαβασει σχολια απο χρηστες ζ1 οπου με λολλιποπ οι καμερα εχει χαλασει και ιδιαιτερα σε χαμηλες συνθηκες φωτισμού τα παει χαλια σε αντίθεση με το λολλιποπ στο g2 με 5.0.2 η καμερα βελτιωθηκε και σπο οτι φαινεται g2 δεν εχει χρησιμοποίηση.Τωρα για τα αλλα που εγγραψε ειναι απλος ασχολίαστα

Chris BMW

Λοιπόν ενα παράδειγμα θα φέρω κ για όποιον το αμφισβητεί τον προσκαλώ να βρεθούμε απο κοντα για να το διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια …. Πριν πέσετε να με φάτε θα πω οτι συγκρίνω δυο κινητά με πολυ καλές κάμερες για την εποχή τους αν κ έχουν διαφορά όσον αφορά την χρονολογία κυκλοφοριας τους.Παρολα αυτά κ το δυο ήταν παρα πολυ ακριβά οταν κυκλοφόρησαν,τα έχω κ τα δυο στην κατοχή μου κ αναφέρομαι στο N8 της Nokia κ το I phone 4s.Το πρώτο εχει 12 mp κ το δεύτερο 8… Υπό οποιαδήποτε συνθήκη το 4s βγάζει καλύτερες κ υπό προϋποθέσεις πολυ καλύτερες φωτογραφίες απο το Nokia που βέβαια ειναι κάπου κ στον 1.5 χρόνο παλαιότερο.Παρολα αυτά το N8 βγάζει αρκετά καλές φωτο κ ίσως της καλύτερες οταν κυκλοφόρησε.. Πιστεύω πως ο χώρος τον megapixel στα κινητά όπως κ αυτός των πυρήνων εχει να κάνει με την πολιτική marketing της κάθε εταιρίας … Τωρα αν θέλετε την άποψη μου γιατι η Apple δεν το ακολουθεί; Μα γιατι πολυ απλα δεν χρειάζεται … Δεν χρειάζεται πολλούς ανούσιους πύρινες ούτε πολλά ανούσια megapixel γιατι πουλάει ούτως η άλλος …κ οποίος εδω μεσα θα μου το παίξει έξυπνος όσον αφορά την ταχύτητα… Συνέχεια »

Chris BMW

Με συγχωρείτε για τα οποία λάθη.. Δεν φταίω εγω αλλά το κινητό …

NikosAr

@prankster100 είσαι πολύ μπροστά ρε φίλε….χαιρομαι που απολαμβάνεις υψηλές αναλύσεις στην tv σου… φαντάζομαι απο της ταινίες που βάζουν τα κανάλια ή αν εισαι ποιο προχω… απο ote tv ή nova? Εισαι πολυ μπροστα….

Aργυρης

@ Chris BMW εχεις δικιο στα περισσοτερα που λες με μια σημαντικη διαφορα…Δεν ειναι οτι δεν χρειαζεται τα πολλα χαρακτηριστικα και αυτο επιβεβαιωνεται διοτι το καινουργιο 6ς θα παρει 2gb ram οπως και το ipad air 2 εβαλε 2gb ram αλλα το οτι δεν εχει καθολου multitasking.Και αυτο επιβεβαιωνεται αν δεις ενα comparison μεταξυ htc one m9 με iphone 6.Το m9 θα κρατησει 20 εφαρμογες στο παρασκηνιο χωρις να κλεισουν το iphone ομως θα κρατησει τις 7 με το ζορι και καποιες θα χρειαστει να τις ξανα φορτωσει.Στο θεμα του πυρηνα εχεις δικιο διοτι ολοι κοιτανε στα benchmarks το multicore και οχι το single core που αυτο σημαινει οτι μπορει οι πυρηνες να ναι 2 αλλα οι 2 κατα καποιο τροπο να το πουμε μπακαλιστικα ”ισοβαθμιζονται” με τους 8.Δειτε λιγο βαθμολογια του ενος πυρηνα στο one m9 με του 6.Να σας διευκολυνω το htc βγαζει 1200 kαι το iphone 1635.Eπισης για το πρωτο μιλαμε για τον πυρηνα που ειναι πιο ψηλα συγχρονισμενος δλδ στα 2GHz ενω του iphone στο 1.4 και οι διαφορες οπως βλεπετε ειναι εμφανεις.Αλλα και εκτος αυτου στα android κινητα ασχετα με τα benchmarks και οι πυρηνες δε λειτουργουν ολοι με την ιδια αποδοση και ουτε για… Συνέχεια »

Agnostos13

@Αργυρης
Αυτο που λες οτι το iOS ειναι πιο ενεργοβορο απο το Android (και ειδικα στο Lollipop) δεν ισχυει. Εκτος αν υπολογιζεις με το save energy mode ενεργοποιημενο!

sorry για το off-topic…

Aργυρης

@ Agnostos13 μιλησα σε γενικες γραμμες οτι ολα εχουν σαν αποτελεσμα να ειναι σε καλυτερη μοιρα το ios απο android.Και για lollipop εκει εχουμε ενα μεγαλο χαμο καποιες συσκευες ανταπεξηλθαν πολυ καλα καποιες αλλες ομως οχι…αλλα αν θελεις γινε πιο συγκεκριμενος και πες μου την αποψη σου εξαλλου συζητηση κανουμε!

Agnostos13

@Αργύρης

Η αυτονομια ανα 1000mAh μπαταριας ειναι πολυ καλυτερη στο iOS απο οτι στο Android. Ισως μερικες συσκευες Android να εχουν καλυτερη αυτονομια απο αλλες με iOS λογω μεγαλυτερης σε χωρητικοτητα μπαταριας. Αλλα νομιζω πως αναλογικα το Android τραβαει πιο πολυ!

radiohead

Μην πιάνετε θέματα που είστε άσχετοι. Software engineers και coders στο xdadevelopers αποδείξει ότι το lollipop έχει καλύτερη διαχείριση ενέργειας απο το IOS. Και δέν μιλάω κάν για cooked roms που εκεί η διαφορά είναι αβυσσαλέα, αλλά για standard versions. Και δέν αναφέρω κάν τις πολύ ανώτερες εφαρμογές διαχείρισης μπαταρίας του android. Νομίζω οτι η γνώμη τους είναι σημαντικότερη απο του κάγκουρα της καφετέριας.

alexis touba

Καλα τα μυλα δε λεω.αλα στο τομεα multitasking και μπαταρια τιμη και διαχειρηση ενεργειας ειναι χειροτερα και απο κηνητα που κοστηζουν πολυ λιγοτερα χρηματα.Στη μεταπωληση ειναι καλα και στη καμερα σιγουρα αλα οχι οπως αλα.Παρε iphone6 plus k 6 και συγκρηνε τα με huawei honor6 plus σε καμερα γρηγοραδα και μπαταρια και ελα να με πεις μετα .Περσι ανακαληψε η μυλια την FHD ενο υπαρχει εδω και χρονια σχεδον σε ολες τις συσκευες.Ας βαλει κανα επεξεργαστη της προκοπης να διαχειρηζεται σωστα την ενεργεια μπας και βγαλει μια μερα με βαρια χρηση να βαλει καναν μεγαλυτερο αισθητηρα να κανουμε ζουμ χωρης να στραβωνομαστε και να κανει κατι επιτελους με το bluetuth γιατι ειναι ξεφτηλα με ενα κηνητο των 15ευρ να μπορεις νανταλαζεις αρχεια η οτι αλο θελεις και με το iphone την δηθεν τεχνολογηκα ανωτερη εταιρια να μη μπορεις.Και μουλτι τασκιν θελουμε και δε μπορουμε με τα ψηχουλα που δεινουν 1gb ram.Τωρα αν ταλαξει ολα αυτα ισως ξαναπαρω iphone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.