iPhone 6, θα έχει τον 13 Megapixel Exmor ΙΜΧ220 αισθητήρα της Sony;

Όσο περνάει ο καιρός οι πληροφορίες για το επερχόμενο και πολυσυζητημένο iPhone 6 γίνονται όλο και πιο έντονες. Μετά την φωτογραφία της 1,810 mAh μπαταρίας που είδαμε νωρίτερα, τώρα μαθαίνουμε για την κάμερα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, το iPhone 6 θα έχει τον Sony Exmor IMX220 camera sensor. Ο Exmor IMX220 φέρει 13 megapixel,1/2.3” αισθητήρα ο οποίος θα μπορεί να καταγράφει 1080p video. Ο αισθητήρας θα είναι σημαντικό update σε σχέση με την κάμερα του iPhone 5S που έχει 8 megapixel, 1/3.2” αισθητήρα.

Παλαιότερες αναφορές έλεγαν ότι το iPhone 6 θα διατηρήσει τα ίδια megapixel με το iPhone 5 με κάποιες βελτιώσεις στην ποιότητα. Επιπλέον μια προηγούμενη αναφορά έλεγε, ότι μόνο το μεγαλύτερο iPhone 6 των 5.5 ιντσών θα έχει optical image stabilization και το iPhone 6 των 4.7 ιντσών να έχει καλύτερα οπτικά μέρη.

Το iPhone 6 αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο σε 2 μεγέθη 4.7 και 5.5 ιντσών, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν οι 2 συσκευές θα κάνουν ντεμπούτο μαζί. Εκτός της βελτιωμένης κάμερας, θα έχει βελτιωμένο Α8 επεξεργαστή και το νέο iOS 8.

iphone 6 κάμερα, iPhone 6, θα έχει τον 13 Megapixel Exmor ΙΜΧ220 αισθητήρα της Sony;


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Δεν θα έχει 4K δηλαδή?
Όχι ότι το χρειάζεται,ειδικά εφόσον μπορούμε ακόμη να καταγράψουμε βίντεο μόνο για 5 λεπτα αλλά σίγουρα δεν θα ήταν και άσχημο να υπάρχει εφόσον το έχει και ο ανταγωνισμός…

Notis

Φήμες φήμες φήμες και η απάντηση το Σεπτέμβρη!! Για να δούμε

Fotis

Από όσο ξέρω μόνο το σony Z2 έχει εγγραφή 4Κ η οποία είναι ολιγόλεπτη. Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον με το iphone μόνο αυτοί ξέρουν.

xristos

Σιγά σιγά μετά το Ζ2 θα έρθουν λογικά και άλλα smartphones με εγγραφή 4κ video εκτός από την apple

azriel84

Τα 4Κ τι να τα κάνουμε; Έχουμε οθόνες να τα δούμε; Έχουν οι συσκευές οθόνες 4Κ για να τα απολαύσουμε; Απλή σπατάλη μπαταρίας, επεξεργαστικής ισχύς και χώρου είναι. Σε 2 χρονάκια και βλέπουμε…

nikos

@azriel84 πρώτον μπορεί κάποιος να έχει 4K τηλεόραση οπότε είναι χρήσιμο και δεύτερον σε κινητά τύπου G3 με 2k οθόνη είναι κρίμα να τραβάς βίντεο “μόνο” σε fhd.

βαγγελης

Εγω ενα εχω να πω…μετα θανατον steve jobs η apple δεν θα ειναι ποτε η ιδια….ειδη μεσα σε δυο χρονια καταφεραν και κανανε το iphone απο κινητο αναφορα…σε κινητο της σειρας…ακομα και τα κινεζικα ακομα ειναι πιο καλα απο το iphone….συνιστω σε ολους σας να διαβασετε το βιβλιο για τον steve jobs…και ισως καταλαβετε γιατι μετα απο τον θανατο του η εταιρεια εχει σταθερα πτωτικη πορεια

Tom

Θα ηθελα 4k. Αυτοι που λενε τι να το κανουμε το 4k ειναι αυτοι που το αγαπημενο τους κινητο δεν εχει την δυνατοτητα οπως προσπερναω το σχολιο και δεν θα μπω λαν στην διαδικασια παλι μα πω οτι εχει διαφορα και σε FHD οθονες. Βιντεακια στο youtube απειρα οποιος θελει να μαθει αν εχει διαφορα η οχι ας παει εκει.

Οπως και να εχει ευπροσδεκτη η ταυτοχρονη αυξηση σε μεγεθος σενσορα και αναλυσης και το iphone και παλι θα εχει μια απο τις καλυτερες καμερες και καλυτερους σταθεροποιητες σε βιντεο (ψηφιακος η οπτικος. Και ο ψηφιακος στα αιφοουν μια χαρα τα παει για μενα)

edd

Τη στιγμή που ακόμα η ποιότητα του FHD στα κινητά δεν πλησιάζει τις κάμερες, εκτός καποιων εξαιρέσεων, νομιζω ειναι αχρείαστο το 4Κ. Περαν του ότι οι πρόσφατες υλοποιήσεις δείχνουν ότι το βάλανε για να το βάλουν ενώ δεν μπορεί να υποστηριχθεί απόλυτα από το hardware. Πιο πολύ oversized FHD είναι πάρα 4Κ. Σαν κάποιες κάμερες που σου λένε 8 ή 16 ΜΡ και βγάζουν χειρότερες φωτογραφίες από 5 άρες των 120 ευρώ. Άποψή μου πάντα.

Jimis

@Βαγγέλης Αυτή η καραμέλα με τον Steve Jobs δεν πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή; Το έχω διαβάσει το βιβλίο, όπως άλλα πολλά άρθρα και συνεντεύξεις. Ο Steve ήταν οραματιστής και όπως είχε αναφερθεί παλαιότερα σε κάποιο site,είναι βέβαιο ότι είχε προνοήσει για όλα αυτά που γίνονται… Όταν βγήκε το iPhone 5 κράζατε όλοι ότι ο Steve θα σηκωθεί από τον τάφο και άλλα παρόμοια…Μετά από λίγους μήνες,μαθεύτηκε ότι ο ίδιος ο Jobs επέλεξε τον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Όπως κόβεις τον Jobs αλλά και την Apple γενικότερα,τους κόβεις να σκέφτονται το επόμενο iPhone/iPad/κτλ μια μέρα μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου; Αυτή τη στιγμή που όλοι ασχολούνται με το τι θα έχει το iPhone 6 οι ίδιοι είναι σε σχεδιασμό του 7(όχι του 6S ή όπως θα λέγεται…).Δεν είναι μάγοι,μέσα σε 2 χρόνια να βρουν design,υλικά,hardware,να το τεστάρουν,κτλ και να το παρουσιάσουν. Ας είμαστε λίγο σοβαροί…και για να το κλείσω…”και ισως καταλαβετε γιατι μετα απο τον θανατο του η εταιρεια εχει σταθερα πτωτικη πορεια” που ακριβώς; Πωλήσεις ανεβαίνουν,κέρδη ανεβαίνουν…η πτώση που είναι; Εκτώς αν θεωρείς πτώση της μετοχής,η οποία όπως λέει όλος ο κόσμος είναι άσχετη.Οι επενδυτές νμζ ότι σε κάθε οικονομικό τρίμηνο η Apple θα τους δίνει κανένα εκ στην τσέπη,και όταν… Συνέχεια »

EVANS

Θα πρέπει να φτιάξουν 4κ ανάλυση οθόνης για να δούμε την ποιότητα αυτή δύσκολο… η Apple εχει σακατεψει την πρόοδο της γενικά ας ελπίσουμε να διορθωθεί…….!!

Tsou re

Πολύ πιθανό είναι να έχει 13 το 4,7 και μπορεί να δούμε 16 megapixel στο 5,5 αν κάνει το βήμα η Apple στο μέγεθος της οθόνης νομίζω πως θα το κάνει και στην κάμερα όχι ότι τα megapixel παίζουν μεγάλο ρόλο όσο η τεχνολογία και τα οπτικά μέρη της κάμερας αλλά για λόγους μάρκετινγκ κυρίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.