iPhone 6 4.7″ με μπαταρία 1900 mAh και 5.5″ στα 2500 mAh;

Τώρα τελευταία όλες οι φήμες και τα leaks που βλέπουμε για το επερχόμενο iPhone 6 με δύο εκδόσεις επικεντρώνονται στα renders χωρίς να μαθαίνουμε πολλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Σήμερα ακούμε για τις μπαταρίες που θα φοράνε οι συσκευές.

Τα κινέζικα media αναφέρουν ότι η μπαταρία του μικρού 4.7 ιντσών iPhone 6 θα είναι κάπου ανάμεσα στα 1800 mAh και 1900 mAh. Το 5.5 ιντσών iPhone ή αλλιώς iPhone Air θα έχει 2500 mAh μπαταρία.

Αυτό σημαίνει παραπάνω μπαταρία σε σύγκριση με τα iPhone 5S και iPhone 5C που έχουν μπαταρίες στα 1560 mAh και 1510 mAh αντίστοιχα. Ωστόσο μένει να δούμε κατα πόσο θα είναι αποδοτικές οι μπαταρίες αυτού του μεγέθους μιας και οι αντίστοιχες Android συσκευές έρχονται με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Για παράδειγμα το 4.7 ινστών LG G2 Mini, που δεν είναι καν ναυαρχίδα όσον αφορά τα specs, έρχεται με 2440 mAh μπαταρία. Το Motorola Moto X έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης και 2200 mAh μπαταρία. Το 5.5 ιντσών LG G3 έχει μπαταρία στα 3000 mAh ενώ το 5.7 ιντσών Samsung Galaxy Note 3 3200 mAh μπαταρία.

Ωστόσο, μιλάμε για φήμες και πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί και όπως πάντα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά αν αποδειχθούν αληθινές τότε οι Samsung θα μπορεί να συνεχίσει το αστείο της περί «Wall huggers».

iPhone 6 μπαταρία, iPhone 6 4.7″ με μπαταρία 1900 mAh και 5.5″ στα 2500 mAh;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

132 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΜΑΝΟΣ

Το έχουν καταλάβει ότι δεν είναι 4 ίντσες πια το κινητό ε; Ούτε μια μέρα δεν θα κρατάει!

Λευτέρης

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχ και οι wall hungers θα συνεχίσουν να υπάρχουν!!!!!

Λευτέρης

Huggers *

tiamat

μου μοιαζει σαν το αιωνιο καψονι της apple στους φαν της..
το αντιστοιχο της samsung ειναι οτι δε βαζει τιποτε αλλο εκτος απο πλαστικο!.. (απλα σε αυτη τη περιπτωση δεν ειναι το ιδιο κρισιμο γιατι σε πολλους αρεσει περισσοτερο το πλαστικο απο το αλουμινιο,ενω στο θεμα μπαταριας δεν υπαρχει ουτε ενας που να μη θελει μεγαλυτερη αυτονομια..)

Erevos

Στα iphone δεν παίζουν ρόλο τα specs δεν το έχετε καταλάβει ακόμη? Το μόνο που παίζει ρόλο είναι το σήμα με το μήλο , αυτό που ανεβάζει (δήθεν) το κοινωνικό status του κατόχου.

ΜΑΝΟΣ

Erevos Και βέβαια παίζουν ρόλο, απλά η Apple στοχεύει στην premium εμφάνιση και όχι στα specs. Αυτό που λες το λένε οι κολλημένοι haters της Apple.

KAFROS

Τα πάντα ανοιχτά (wifi, location services, Bluetooth) απο τις 5:20 το πρωί.
Note 3 – 61% μπαταρία
iPhone 5s – 55% μπαταρία
Η κάτι κάνετε λάθος ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ iPhone εκτός Πλαισίου.

Ρυθμίσεις->Mail, επαφές, ημερολόγια->νέα δεδομένα->μετακληση στα 15 ή 30 λεπτά. Μια μέρα ΑΝΕΤΑ με αρκετά εντατική χρήση. Εκτός και αν όλη μέρα παίζετε παιχνιδακια οπότε η κουβέντα ειναι άνευ σημασίας.

tiamat

μπαα..εκει που στοχευει η apple ειναι στα υπερκερδη και το καταφερνει καλυτερα απο ολους!! (κοστολογοντας λιγοτερο κοστοβορες συγκριτικα με τον ανταγωνισμο συσκευες ,ακριβοτερα!)

costas

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Erevos . Αυτοί που έχουν iPhone δεν ξέρουν τι hardware έχει μέσα το τηλέφωνο τους. Το αγοράζουν μόνο για να λένε ότι έχουν iPhone. Και iPhone θα ξαναπάρουν ασχέτως τι μπαταρία θα φοράει και τι specs θα έχει.

nick2010

Μέγα φάλτσο, αν ισχύει (που θα ισχύει, με τα όσα ξέρουμε για apple).

Την κοροϊδεύουν στα μούτρα της και πάλι… το μυαλό στο design (που λέει ο λόγος, με αυτά τα leaks που έχουμε δει), άντε κανα health addon, για τρελλή στοχευμένη διαφήμιση (τύπου g3 περί οθόνης και κάμερας και τουμπεκί για cpu και μπαταρία).

Φυσικά θα πουλήσει σαν τρελλό (με day-one αγοραστές τις καρντάσιανς και όλο το hollywood που σέβεται τον εαυτό του).

P.S. Δεν είμαι hater, έχω εδώ και χρόνια το τεσσάρι αποφυλακισμένο (χωρίς το ios 7) και δεν παραπονιέμαι, αλλά το θέμα με την μπαταρία…. απλά, ΕΛΕΟΣ.

tiamat

πραγματι ισχυει το παραπανω. στο περιβαλλον μου απο τα δεκα χοντρικα ατομα που εχουν iphone κανενα δεν ξερει τι επεξεργαστη, οθονη η’ μπαταρια διαθετει το κινητο τους… το μονο που ξερουν (και αυτο οχι ολοι) ειναι τα mp της καμερας..ενω οσοι εχουν ναυαρχηδα android,ξερουν σχεδον τα παντα!!!
γιαυτο λεμε οτι τα καλα android τα εχουν κυριως ψαγμενοι..

Pavlos

Συμφωνώ με τον KAFROS. Αυτο που ξερω ειναι οτι μόλις βγειτ το 6 αρι θα αρχίσουνε όλοι να το κάνουν συγκριτικό με τα top android ( και συμφωνώ σε αυτο ) και θα λένε όλοι πως γίνεται το 6 αρι με τα μισά specs απο τις android ναυαρχιδες να τις κοντράρει στα ίσα και να ειναι καλυτερο σε πολλες μετρήσεις και ταχύτητες

Darth

@KAFROS σε αναμονή έχει πάρα πολύ καλή αυτονομία (δλδ όταν δεν κάνεις χρήση. για άρχισε να μπαίνεις όμως με 3g σε καποια σελίδα με φωτισμό ψιλά και κανε καμία κλήση στο viber κλπ. εκεί τα mha δινουν ρέστα και όσοι δεν το έχουν κρέμονται από τους τοίχους……….

δυο κινιτα που εκανα ταυτόχρονη χρήση……… huawei g700 (quad core/2gb ram/5′ 720×1280 2000 mha μπαταρια) και το iphone 4s…….
και τα δυο με ανοιχτό 3g ανοιχτούς συγχρονισμούς κλπ
από της 8 το πρωί μεχρι 6 το απόγευμα……… iphone 78%, g700 75% και στα δυο πάνω κάτω ίδια χρήση (μερικές κλήσεις κάνα δυο μηνύματα στο viber………..

την άλλη μέρα είχα κάνει κανονική χρήση έμπαινα στης σελίδες τραβούσα μερικά video μιλούσα viber έπαιξα ένα παιχνιδάκι………….

μεχρι το απόγευμα g700 18%, iphone 4s 2 φόρες πήγε για φόρτιση και ηταν στα 22%

συμπερασμα…… όσο δεν κάνεις καμία σοβαρή χρήση μικρή μπαταρια με καλογραμμένο λογισμικό και 2 μέρες σου βγαζει ΑΝΕΤΑ…………… αλλα αν κάνεις βαριά χρήση πολλά mha και άγιος ο θεός………………

Vasilis

Εγω ξερω με το iphone 5 μια μερα γεματη μου βγαζει και ειμαι κ μ ιντερνετ mail viber facebook youtube στο τελος της μερας ειμαι καπου στο 10%. Μια χαρα ικανοποιημενος ειμαι.

Mimis

Πραγματικά πιστευω οτι οι μισοί απο εδω που κανετε σχόλια δεν εχετε iphone και απλα κράζετε ετσι για να κραξετε!εχω το iPhone 4s εδω και 2,5 χρονια!!!την συσκευη πραγματικά την εχω διαλύσει , με συνεχόμενα jailbreak και επαναφοράς και αμέτρητες ωρες παιχνιδιού!!μπαταρια μου κραταει μια μερα ,αλλα ρε μαγκες δεν με νοιάζει!!γιαυτο θα το παρω,οχι γιατι το εχουνε ολοι,αλλα γιατι μπορω να κανω οτι θελω με αυτο.γιαυτο άλλωστε και το πηρα,για να το κρατήσω μεχρι τελικής πτώσης!!που πολυ φοβάμαι θα το εχω για πολυ καιρο ακομα!!

Αλέξανδρος

@Pavlos και ο κάθε Pavlos είναι λογικό να τα βάζει στα ίσα με κάθε android ναυαρχίδα (όχι nexus) γιατί το android έχει το multitasking και γίνονται ένα σωρό εργασίες και διεργασίες από πίσω ένω στο ios όχι. Ας βάλει (όχι κάτι ιδιαίτερο μόνο δύο εφαρμογές ταυτοχρόνως) πραγματικό multitasking και τότε μιλάμε.
Έχει καταντήσει βαρετό και γελοίο να μιλάμε για το ίδιο θέμα και σχεδόν κανείς να μην ξέρει τα υπερ και τα κατά ενός λειτουργικού έστω και επιφανειακά

tiamat

αυτο που λεει ο αλεξανδρος ισχυει και για τη μπαταρια οχι μονο για τα benches !
…το multitasking του android απαιτει και extra ενεργειακη τροφοδοσια !

Zach

@Tiamat πες μου εναν λογο να γνωρίζει ο χρηστης επεξεργαστες ραμ κλπ κλπ στο άιφον. Το δουλεψε, τρεχει σφαιρα ΤΕΛΟΣ. ο αιφονάκιας δεν ειναι γκατζετακιας

pavrami

τραγικο ρε παιδια αυτο το πραγμα με τις μπαταριες τους και θα ζητανε παλι κανα 1000.
και ποιος ξερει τι αναλυση θα βαλουν 480×520 χαχα

tiamat

@zach βοηθα με να καταλαβω γιατι δε παιρνει moto g με 189 ευρω τοτε! σφαιρα παει κ κεινο!..
οταν ομως τους ρωτας γιατι ειναι καλο το κινητο τους και επειδη δεν εχουν τι να απαντησουν λενε “επειδη ειναι iphone…” (o ορισμος της προβατοποιησης! δεν ξερω-ετσι ακουσα ,ετσι λενε κλπ κλπ..)

azriel84

Λοιπόν, με όλα τα iPhone από το 4 και μετά, full μέρα και με περίσσευμα, έβγαλα μόνο στο 4 και στο 5S. Στα άλλα ήθελα μπρίζα. Πλήρης παραμετροποίηση του τι ήθελα να τρέχει τι όχι κτλ. Τέλος μ’αυτό.

Όσον αφορά τα specs. Το iPhone είναι μια κατηγορία μόνο του. Ένα λειτουργικό, μια συσκευή, μία εταιρία. Δουλεύει άψογα για μια διετία, παίρνει και τον τρίτο χρόνο update στο iOS αλλά αρχίζει και δείχνει τα χρονάκια του. Δεν έχει ανάγκη η Apple να κοντραριστεί με άλλη εταιρία στα specs, ούτε έχει ανάγκη από 2-3GB ram, οχταπύρηνους επεξεργαστές κτλ για να σηκώσει το εκάστοτα UI και bloatware της κάθε εταιρίας. Τέλος και μ’αυτό.

Κλείνοντας φίλε @Tiamat, καλό και άγιο το Moto G αλλά ούτε τόσο σφαίρα πάει, ούτε τόσο σφαίρα θα πηγαίνει μετά από 2 χρόνια και οι φωτό είναι επιπέδου 4S. Γαμάτο μηχανάκι για την σχεδόν ξεφτίλα τιμή του και μπράβο στη Moto αλλά να συγκρίνουμε τα όμοια καλύτερα.

Georgos

O tiamat έχει δίκιο , με είχαν φάει οι φίλοι μου να αγοράσω το “μουράτο κινητό με το μήλο” (αυτές τις εκφράσεις χρησιμοποιούσαν) με αποτέλεσμα να τα σκάσω και να πάρω το iphone 5 , στην εβδομάδα πάνω το είχα μετανιώσει , όχι 700 ευρώ αλλά ούτε 200 δεν άξιζε στην πραγματικότητα και δυστυχώς το κράτησα και ένα χρόνο γιατί είχα βάλει 12 δόσεις. Τώρα έχω το Note 3 και πραγματικά λυπάμαι τους αιφονακηδες που δεν ανοίγουν τα μάτια τους και σνομπάρουν τις “κοινές μάρκες” με αποτέλεσμα να χάνουν τόσα πολλά.

azriel84

Επίσης κάτι τελευταίο. Θα ήθελα να ήξερα πόσοι χρήστες Android στο γενικότερο σύνολο διαλέγουν το κινητό τους βάσει specs και όχι βάσει τιμής…

P

Μάλλον η samsung έχει πρόβλημα , όσο για την διαφήμιση εγώ βλέπω ενα αεροδρόμιο γεμάτο με χρήστες iPhone … Μάλλον καλό της έκανε …
https://technodedigest.wordpress.com/2013/09/27/power-friendly-athens-airport/

Γιάννης σε λέω

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους… Ο ανενημέρωτος τεχνολογικά Έλληνας επιλέγει μόνο Apple και Samsung, επειδή άκουσε γι’ αυτές από άλλους, χωρίς ο ίδιος να έχει ιδέα σχεδόν από τεχνολογία και επιδώσεις ios ή android. Οι μέτρια ενημερωμένοι κοιτούν και προς LG, Sony, HTC, Windows Phone και οι ψαγμένοι χρήστες κοιτούν προς Xiaomi, Huawei, Lenovo και τα λοιπά. Όσο μεγαλύτερη η τεχνολογική άγνοια, τόσο ο Έλληνας θα ψωνίζει με βάση τι άκουσε από άλλους, δηλαδή Apple και Samsung μόνο.

tiamat

@azriel κανονικα επρεπε να το συγκρινω με nexus ,το ξερω… σχετικα με την ερωτηση σου εφοσον το android εχει γινει αυτοκρατορια με 80%+ σε ποσοστα λειτουργικο, για να βρεις επιμερους ποσοστα μεσα σε αυτο ειναι πραγμα κατιτις δυσκολο,αλλα νομιζω μια ερευνα του τυπου “τα ποσοστα πωλησεων των ναυαρχιδων στο android 2013-14” θα σου δινε μια καλη εικονα του ποσοι ειναι αυτοι που επιλεγουν βαση δυναμης και ποιοτητας μιας συσκευης και οχι βαση τιμης αυτης.
αν και τελικα νομιζω οτι αυτο που ψαχνουν οι περισσοτεροι ειναι το vfm σε συνδυασμο με το ποσο τους προσελκυει εμφανισιακα μια συσκευη.

YΓ. που ειναι ο τιτανομεγιστος MANOS VS ?? .τα επικ σχολια του εχουνε λειψει απο το techblog..

Χρήστος

τι απαιτήσεις έχει το android από τη μπαταρία της συσκευής;
τι απαιτήσεις έχει το ios από τη μπαταρία της συσκευής;

όταν το απαντήσουν οι ειδήμωνες σχολιαστές, έπειτα ας χλευάσουν.

(χρήστης iPhone 5, 20 μηνών, με 1440 mah για 38-40 ώρες λειτουργίας)

stelios

Με τέτοιες μπαταρίες και μιας και οι περισσότεροι κάτοχοι iphone δεν έχουν ιδέα τι είναι Bluetooth,GPS και τα σχετικά δεν τους βλέπω να βγάζουν μισή μέρα

nikmour

Λοιπόν, η μπαταρία είναι ένα θέμα όπως και να το κάνουμε. Ο αδελφός μου έχει iPhone (και macbook και air). Κάθε φορά που έρχεται στο εξοχικό είναι κολλημένος στην μπρίζα. Εκεί βέβαια δεν έχουμε internet και είναι όλη μέρα με το 4g. Η apple έχει κατασκευάσει ένα σύστημα το οποίο όταν λειτουργεί στο ρελαντί (βασικές λειτουργίες) δεν έχει ανάγκες ενέργειας. Όταν όμως πάμε σε 3rd party apps τότε αλλάζουν τα πράγματα.
Και τέλος σταματήστε με τα specs, δεν έχουν τόση σημασία. Το βασικό είναι το engineering.Αν δεν ήταν δεν θα χρειαζόμασταν μηχανικούς θα βάζαμε τα τελευταία specs και θα τελειώναμε. Αυτά και για όσους δεν με ξέρουν εδώ μέσα δεν έχω ούτε iPhone ούτε android.

Δημήτρης

Καλημέρα … όλοι εσείς που κατηγορείτε τους κατόχους Iphone/ipad ότι δεν ξέρουν τι Specs έχουν οι συσκευές θέλω να μου απαντήσετε σε ΜΙΑ … μόνο ΜΙΑ ερώτηση

Σε τι ακριβώς σας έχει χρησιμεύσει ο 8πύρηνος ή 4πύρηνος επεξεργαστής και τα 2GB ram στο κινητό ή στο Tablet Σας ?? Ε ? Όχι παρακαλώ πολύ απαντήστε μου …

Γιατί μετά από motorola Defy+ , Xperia Arc , Xperia P, Razr I , S4 Mini, S4 σε τηλέφωνο Καθώς και Tab 2 7 και Tab 10.1 σε Tablet , πραγματικά δεν βρήκα ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ χρησιμότητα σε όλα αυτά τα Specs παρά μόνο για να τρέχει τις βαριές τροποποιήσεις του Android από τους κατασκευαστές καθώς και για να τρέχει τις μέτρια γραμμένες εφαρμογές …

Πλέον ως κάτοχος Iphone 5C , Ipad Mini , Ipad Air είμαι 100% ευχαριστημένος. Όλα τρέχουν απροβλημάτιστα και σφαίρα … την διάρκεια μπαταρίας των Ipad Mini και Air τα Android tablets δεν την φτάνουν σχεδόν με τίποτα και το Iphone 5C μου κρατάει όσο μου κράταγε και το S4 mini.

Κάποιοι κοιτάνε τα Specs κάποιοι κοιτάνε την εμπειρία χρήσης . Ο καθένας αγοράζει και χρησιμοποιεί αυτό που πιστεύει ότι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του.

sosimple

Επειδη εχω και iPhone και Android. Ολα τα κινητά οταν ειναι σωστά στημενα καταναλωνουν ελαχιστα οταν δεν κάνεις τίποτα. Πχ g2 μηδεν κατανάλωση σε 8 ωρες με σχεδον ολα ανοιχτα.. (στην πραξη εχει μια μικρη κατανάλωση, κλέβει ο μετρητης, δεν είναι αυτο το θεμα μας).
Επισης και το iPhone εχει μια χαρα κατανάλωση εκει. Πιθανότατα καλύτερη απο τα περισσότερα android (το g2 και μερικες αλλες ναυαρχίδες ειναι εξαιρεση στον κανονα), ακριβώς γιατι τα περισσότερα φθηνα ειδικά Android δεν ειναι καλα στημενα απο τη μανα τους..
Όποτε ολοι οι Light ios χρηστες, με λιγο fb, λιγο utube, λίγο Internet σου λενε, μια χαρα βγαζω τη μερα. Οι ποιο πολοι νομίζουν οτι ειναι hard users, ενω ετην πραγματικότητα ειναι πολυ light.. Αλλωστε στη μικρή οθόνη του iPhone, εκ των πραγματων λιγα πράγματα θα κάνεις. Ποιος πχ θα σερφαρει για ωρες?
Απλα με την ιδια χρηση ενας με σοβαρο android, παει το βραδυ με 50% υπολοιπο μπαταρίας, οταν το iPhone εχει 5%.. Βέβαια οι περισσότεροι στο Android θα κανουν πολυ ποιο βαρια χρηση, οπότε με 5-10% θα πάνε και αυτοι, με πολυ ποιο βαρια χρηση φυσικα..

Enzo

Όντως το iphone ειναι σε μια ξεχωριστή κατηγορία και δεν χρειάζετε τα ίδια πολύ υψηλά specs των android για να λειτουργήσει τέλεια.

Όμως, όσο μεγαλώνει η οθόνη, μεγαλώνουν και οι ανάγκες σε mah. Τα 1800-1900 για 4,7 ίντσες μακάρι να ειναι αρκετά αλλά δεν το βλέπω.

Όσο για το αν ειναι αρκετή η μπαταρία των iphone 4, 4s,5, 5s, όλοι οι κάτοχοι ανά τον κόσμο γκρινιάζουν για αυτό το θέμα (όπως και όλοι οι γνωστοί μου που έχουν iphone). Πώς κάποιοι εδώ μέσα δεν έχουν προβλημα με την μπαταρία του iphone τους, δεν το ξέρω. Ή δεν κάνουν καμια σοβαρή χρήση ή ειναι τόσο πορωμένοι με τα iphone που δεν θέλουν να τα κακολογούν.

Όπως έχω ξαναπεί…….ΝΟΤΕ 3 και θα ξεχάσετε ότι ξέρατε!!!

kostas

κατοχος iPhone 5 καθε 6 ωρες θελει να ειναι στην μπριζα το κινητο καλα με 4g αστο παμε στο 4ωρο.και εχω αλλαξει μπαταρια,το θεμα ειναι τραγικο,για αυτο αν δεν βαλουν μυαλο μετα τον σεπτεβριο τελος το iPhone για μενα

Αντώνης Μαρίνος

Μερικά παιδιά εδώ μέσα έχουν πει σωστά πράγματα. Όπως ξέρετε, είτε iOS είτε Android είτε WP, δεν έχει σημασία, ενέργεια θέλουν τα υποσυστήματα και θα τη βρουν μόνο από τη μπαταρία (solar panel δεν έχει κανένα κινητό ακόμα). Ως εκ τούτου, τα android -λόγω και των αρκετών multitasking εφαρμογών που φορτώνει preemptively το os αλλά και του γεγονότος ότι σε αφήνουν να κάνεις ότι θέλεις- χρειάζονται μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά συνήθως (με φωτεινά παραδείγματα το G2 και το Note3) βγάζουν 2 μέρες άνετα με τα πάντα όλα ανοιχτά. Από την άλλη τα iOS στοχεύουν αποκλειστικά στο να βγάλεις τη μέρα με light/medium χρήση (τόσο γιατί οι περισσότερες χρήστες κάνουν λίγα πράγματα με το iPhone, όσο και γιατί γενικότερα το iOS δεν σε αφήνει να κάνεις όσα με android). Για αυτό ακριβώς το λόγο οι πιο power-users στο iOS διαμαρτύρονται για την αυτονομία, γιατί απλά δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μέρα. Αφήνω εσκεμμένα στην άκρη τις συγκρίσεις οθονών, αναλύσεων, GHz των SoCs κλπ, όπου προφανώς οι android συσκευές θέλουν πολύ περισσότερα mAh απλά και μόνο για να είναι σε power-on κατάσταση, εν συγκρίσει με τα σαφώς χαμηλότερα specs των iPs Κρίνοντας από την αναλογία specs/μπαταρίας στις υφιστάμενες συσκευές iPhones με αυτά που… Συνέχεια »

GiorgosM.

Μου φαίνεται μέτρια η μπαταρία για 4,7″ οθόνη.

Vasilis

Ώπα ρε φιλαράκια που δεν ξέρουν τι εστί GPS κλπ!!! Χαλαρώστε λιγο στις εκφράσεις σας!! Και στο κατω κατω δείτε και πόσοι ειναι με συσκευές android και δεν ξέρουν καν οτι είναι android!!!! Νομίζουν ειναι λειτουργικό της samsung ή της sony!!!

Αποστόλης Ρόδος

Εμένα μου κάνει εντύπωση το γεγονός, πως ενώ στα IPad η Apple δίνει έμφαση στην “10ωρης διαρκειας μπαταρίας του” …. δεν δίνει την απαιτούμενη προσοχή και στις μπαταρίες των iPhone.
Προσωπικά θεωρώ πολύ ανώτερο το Android από το iOS και σε κινητό δεν θα αγόραζα ποτέ iPhone, γιατί θέλω όπου πάω να κάνω τα πάντα με τη συσκευή που έχω πάντα μαζί μου.
Εχοντας όμως iPad 2 και το iPod Touch 5th Gen του γιού μου, δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα με τις μπαταρίες τους…. (Και αν μιλάμε για ΒΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗ πρέπει να σας τσεκάρει τα μηχανήματα ο 9χρονος γιός μου … LOL 😛 )
Βέβαια σε αυτές τιος συσκευές δεν υπάρχει τηλέφωνο και κεραίες κλπ ….

ΠΙΣΤΕΥΩ πως η Apple θα έπρεπε να δώσει βαρύτητα σε μεγαλύτερες μπαταρίες και αυτονομία στα iPhone και ας θυσιάσει βρε αδελφέ και μερικά χιλιοστά πάχους, δεν χάλασε ο κόσμος.
Τώρα το τι θα κυκλοφορήσει και πως… στην αναμονή.

Γιάννης Ελίζογλου

@γιαννης σε λεω
Εγω ειμαι ελληνας και με πολυ καλη ενημερωση περι τεχνολογιας και περισσοτερο στα κινητα! Διαλεξα samsung s4 γιατι για τα τοτε δεδομενα ηταν το καλυτερο σε specs

x

Πολύ ωραία η ερώτηση του φίλου και εγώ δεν κατάλαβα σε τι είναι χρήσιμος αυτός ο 8πύρινος επεξεργαστής στο Android μάλλον για ζεσταίνεται περισσότερο και να μπορεί να παίζει τα τελευταία παιχνίδια του ios που γίνονται μεταφορά μετά από κανένα 6μηνο+ στο Google Play το αστείο βέβαια είναι ότι στο Ios παίζουν ακόμη και με τους 2πύρινους A5 επεξεργαστές (ω ναι!!!! Για δες που τελικά γνωρίζουν και οι Iphonades τι επεξεργαστές έχουν τα κινητά τους!!!) του 4s και του Ipad 2 αλλά στο κακογραμμένο και βαρύ android θέλουν τα κερατά τους για να τρέξουν!

ΥΓ. Και εμένα το επόμενο τηλέφωνο μου Android θα είναι ή WIndows (θα δω τι εξέλιξη θα έχουν κι αυτά μέχρι τότε) καθαρά όμως λόγο οικονομικού κόστους, αλλά δεν είμαι σαν τις αλεπούδες εδώ μέσα που όσα δε φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια!

ΜΑΝΟΣ

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι λάτρεις των Apple συσκευών, αλλά 2 φίλοι μου έχουν 4s Και 5s Και η μπαταρία νε 3g ανοιχτό μόνο τους φεύγει νερό. Ούτε μια μέρα, από το πρωί μέχρι τέλος μεσημεριου-απόγευμα. Και δεν μου λένε ο,τι να Ναι, καθώς μια μέρα που ήμασταν μαζί το παρατήρησα και μου είπαν τι παίζει. Τα iPhone μπαταρία δεν έχουν. Αν το έχεις μονο stand-by, χαίρω πολύ. Το G2 Μου stand by μονο βγάζει 1 βδομάδα και μπορεί και παραπάνω.

TOm

Γελαω με τις γενικευσεις που αναφερουν καποια ατομα. Το τι εισαι σχετικα με το τι επιλεγεις για κινητο δηλαδη. Πραγματικα παιδια. Βγειτε απο το συνεφακι σας καποιοι. Ο καθενας θα παρει αυτο που του αρεσει. Αλλος επιλεγει με βασει τα χαρακτηριστικα αλλος σε σχεση με την εμφανιση αλλος σε σχεση με το τι θα του κανε κλικ. Αν επιλεξεις LG, Samsung, Apple η κινεζικο δεν εχει να κανει καθολου με τον χαρακτηρα σου η με την ενημερωση σου. Σιγουρα υπαρχουν ανενημερωτοι που ξερουν μονο galaxy και iphone σιγουρα, αλλα μην τρελαινομαστε. Υπαρχουν και πολλοι ενημερωμενοι που επισης επιλεγουν παλι τα ιδια. Επισης αν επιλεξεις android αντι για iphone ΟΧΙ δεν εισαι ανωτερος ανθρωπος. Και επιλεξεις iphone αντι για android ΟΧΙ δεν εισαι πιο κουλ. Αν επιλεξεις κινεζια ΟΧΙ δεν εισαι πιο εξυπνος. Και επιλεγεις βασει specs ΟΧΙ δεν εχεις καμια ιδεα για το πως λειτουργει μια συσκευη και το λογισμικο της. Και τελος αν επιλεξεις windows phone ΟΧΙ δεν διαφερεις απο τους υπολοιπους. Στο θεμα μας τωρα. Ενα iphone με ισαξια με android μπαταρια θα το ξεφτιλιζε το android. Οπως και με τα Ipad οπως και με τα macbook τα λογισμικα της apple απλα εχουν καλυτερη καταναλωση. Επειδη δεν προκειται… Συνέχεια »

Γιάννης σε λέω

@Γιάννης πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις φίλε, και όχι μόνο εσύ, και κάποιοι άλλοι σίγουρα θα επέλεξαν τη Samsung μετά από προσωπική έρευνα για τους δικούς τους λόγους. Το γενικό φαινόμενο όμως είναι, ότι αυτοί που δεν έχουν ούτε τη βασική ενημέρωση καλά καλά πάνω στις νέες τεχνολογίες, να επιλέγουν κινητά με βάση τι ακούνε στον περίγυρο, με ποιο κινητό δηλαδή θα πουλήσουν μούρη. Λυπηρό είναι γιατί έτσι προβατοποιείται η κοινωνία. Έχω έναν φίλο, που δεν τον ενδιαφέρει η ενημέρωση στην τεχνολογία, και επέλεξε το i-phone 5 τις προάλλες γιατί κατα την άποψή του είναι ένα προϊον μέσω του οποίου γίνεσαι περισσότερο αναγνωρίσιμος, μπορείς να ρίξεις ευκολότερα χαζογκόμενα και σίγουρα με το μηλαράκι έχεις άλλο prestige όταν σε κοιτάνε τσουλάκια της σειράς.

Tom

Το μονο αντικειμενικα κακο που εχουν καποιοι κατοχοι iphone ειναι οτι βαζουν τα αυτοκολλητακια της apple στα αμαξια τους. Αν εχεις αμαξι τυπου need for speed και βολταρεις περιστερι και μπουρναζι με γκαζιες και σχαστρες εισαι καγκουρας αλλα σε δικαιολογω. Αν εχεις μηλαρακι στο smart η στο fiat σου ΟΧΙ ΔΕΝ σε δικαιολογω 😀

ΜΑΝΟΣ

TOm σωστά τα λες, αλλά ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα που ορισμένοι τα παρουσιάζουν όπως τους συμφέρει. Και εγώ αυτό που λες το είχα γράψει σε άλλο άρθρο. Σωστή η άποψη σου. Ο καθένας διαλέγει με δικά του κριτήρια σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες και τους πόρους που κατέχει.

ΜΑΝΟΣ

Και θα τονίσω για άλλη μια φορά ότι το Android παλαιότερα να ήταν laggy Και κακογραμμένο, τώρα πια όμως δεν είναι έτσι! Το ότι δεν σας αρέσει δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Αντιθέτως θα έλεγα ότι το iOS έχει γίνει πιο laggy Από τις προηγούμενες εκδόσεις του, καθώς και οι παραμετροποιησεις που τόσα χρόνια είχε το Android εσείς τώρα τις γνωρίζετε. Ηρεμήστε λίγο.

kwstascifi

Ναι ναι ξέρω, τα σπεκς δεν παίζουν ρόλο. Απλά το γεγονός ότι τα iPhone έχουν τραγική αυτονομία μην το συσχετίσετε εσείς με σπεκς, δεν πειράζει..
Όλη η σειρά κινητών της Apple έχει τραγική αυτονομία, και είναι κρίμα ακόμα και περσινές Android ναυαρχίδες όπως το G2 να ξεφτυλίζει 5S/C.

Τώρα ανοησίες του στυλ “έχω το 5S και μου κρατάει 2 μέρες” που ακούστηκαν, δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχει πολύ χειρότερη μπαταραία από (π.χ. G2/G3/S5/One κτλ). Αν σου κρατάει το 5S 2 μέρες, το G2 θα σου κράταγε 5.
Πείτε κι άλλο ότι τα σπεκς δεν παίζουν ρόλο, έχετε γίνει το ανέκδοτο του διαδικτύου.

Agnostos13

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα… Κατ’ αρχάς οι μπαταρίες σε όλα τα smartphone είναι τραγικές(είτε λέγονται Apple, είτε Samsung, είτε Nokia) δεν νομίζω οτί κανένας είναι ευχαριστημένος από την μπάταρια του (οι “χαρούμενοι” χρήστες phablet τύπου Note3 με 1,5 μερα αυτονομια να τους δωσω ενα Nokia 100 με 30 μερες αναμονης που χοραει και στη τσεπη τους να καταλαβουν) Επισης το οτι οι χρηστες android ειναι πιο “ψαγμενοι” στο θεμα των specs των συσκευων που αγοραζουν δεν εχει να κανει τοσο με τους ιδιους οσο με τους πωλητες που τους πλασαρουν 8πυρινα κινητα κατα πολυ φθηνοτερα απο τα διπυρινα iPhone με την ελπιδα οτι θα εχουν καλυτερες επιδοσεις(δυστυχως για αυτους τα 2πυρινα iPhone τρεχουν καλυτερα εφαρμογες απαιτησεων απο τα 8πυρινα android και οχι το facebook app δεν θελει 3gb ram για να δουλεψει-το android θελει!) Ακομα οσον αφορα την δυνατοτητα παραμετροποιησης που υπαρχει στο android για του προχωρημενους ενω “περιοριζεται” στους χρηστες της Apple να ενημερωσω οτι εδω και χρονια υπαρχει το jailbrake(google it!) Επιπροσθετως αυτο το περιφημο multitasking που καυχιουνται οι χρηστες android γιατι μπορουν να τεχουν εφαρμογες παραλληλα ανοιγμενες στην ιδια οθονη ας μπουν να παιξουν ενα παιχνιδι ακουγοντας μουσικη απο youtube ενω παραλληλα βλεπουν σε αλλο παραθυρο τα… Συνέχεια »

Alex

Οι γενικεύσεις δεν είναι επίκαιρες σε μια υπερμεγέθη κοινωνία τεχνολογίας. Η φανατική υποστήριξη οποιασδήποτε εταιρίας τηλεπικοινωνιών αν και φαινομενικά εντείνει τον ανταγωνισμό υπέρ του καταναλωτή στην πραγματικότητα είναι άσκοπη μιας και όλα είναι θέμα εμπορίου: είτε έχεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά ή βιώνεις μια ευχάριστη εμπειρία χρήσης είσαι υποχρεωμένος να αλλάζεις κινητό, ταμπλέτα, υπολογιστή ή κονσόλα κάθε περίπου 4-5 χρόνια έτσι ώστε να βρίσκεσαι σε αξιοπρεπές επίπεδο χρήσης. Σε ό,τι αφορά τη μπαταρία, όσο περισσότερα μιλιαμπερόρια υπάρχουν στην μπαταρία τόσος περισσότερος χρόνος θα απαιτηθεί για μια πλήρη φόρτισή της. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να υπάρχει μεγάλη αυτονομία στην μπαταρία από τη στιγμή που θα αναγκαστεί ο χρήστης να αφήσει τη συσκευή του επιτοίχια για μισή μέρα. Τη σωστή αναλογία φόρτισης-αυτονομίας και χαρακτηριστικών-χρήσης καλείται να κρίνει ο μεγαλύτερος και μοναδικός στόχος και πιθανών φόβος των κατασκευαστών: εμείς.

RigoMS

Και μια μπαλαντέζα δώρο… Θα χρειαστεί και στο δέντρο τα Χριστούγεννα 🎄!!!

Enzo

@Agnostos13

Κάποια στιγμή κάνε το μεγάλο βήμα και δοκίμασε ένα high end android και θα αναθεωρήσεις όλα όσα λες.

Θα καταλάβεις πόσο αστείο ειναι να ασχολείσαι με τα iphone!

Agnostos13

@enzo

Τυχαινει να εχω δουλεψει και Android(Galaxy S3/S4, Xperia T, HTC One) και Windows Phone(Lumia 925/820) και Symbian(N73/P900) παλαιοτερα και απο θεμα εμπειριας χρησης που ειναι και το πιο σημαντικο θα τα κατετασα:
iOS
Windows Phone
Android
Symbian

Αληθεια ποσοι χρηστες Android που το θεοποιουν οπου σταθουν και οπου βρεθουν εχουν δοκιμασει κατι αλλο;

Αντώνης Μαρίνος

@Agnostos13: το post σου είναι γεμάτο από τόσα λάθη, ανακρίβειες και μάλλον άγνοια, που δεν ξέρω από που να αρχίσω…. – Η αυτονομία των android ναυαρχοκινητών μετριέται πλέον σε μέρες (όχι “μέρα”) με τα πάντα όλα ανοιχτά, και με απλή χρήση κινητού πλησιάζει τις 100 ώρες – Τα 4/8πύρηνα android κινητά προφανώς έχουν καλύτερες επιδόσεις, τόσο σε benchmarks όσο και σε παιχνίδια, ενώ σπρώχνουν από 2 εώς 6 φορές περισσότερα pixels από ότι ένα iPhone. Μια απλή σύγκριση των fps στο 3DMark αρκεί να σε πείσει (ή απλά να σε ενημερώσει, αν δεν ξέρεις) – Ακόμα και σε σύγκριση με jb iPhone, οι δυνατότητες παραμετροποίησης του UI ενός οποιουδήποτε android κινητού είναι μια τουλάχιστον τάξη μεγέθους (ένας εκθέτης παραπάνω στη δύναμη του 10). Απλώς σε jb iPhone μπορείς να κάνεις 4-5 πράγματα παραπάνω, που στο android μπορείς να τα κάνεις από τη πρώτη στιγμή (και δεν μιλάω καν για καταστάσεις root ή custom ROM, έτσι ?) – το multitasking είναι υπαρκτή δυνατότητα του android, θες δεν θες…το τι κάνει ο κάθε χρήστης με αυτό είναι υπό συζήτηση. Αυτό που λες ως παράδειγμα κατά σύμπτωση το έχω κάνει, και μια χαρά δούλεψε ακόμα και σε 4,5″ οθόνη, πόσο μάλλον στο G2… Συνέχεια »

Alexis

Μέχρι και τρεις φορές το είχε φορτίσει ο αδερφός μου σε μια μέρα. Έτυχε να έχω και γω ένα 4s στα χέρια μου για ένα μήνα! Θα μιλήσω μόνο για την αυτονομία! Έκανα ότι χρήση έκανα και στα android κινητά που είχα! Κάθε 6 ώρες λοιπόν ήθελε φόρτιση! Σε αναμονή όμως το βράδυ δεν έτρωγε σχεδον τπτ αλλα τι να το κανεις!

Agnostos13

@Αντώνης Μαρίνος
Μην αγχώνεσαι μόνο…

-Σε μέρες μετριέται και του iPhone 5s αν δεν το γνωρίζεις! (η απλή χρήση είναι σχετική)
-Ξεχνάς (τυχαία φαντάζομαι) και τα iPad Air/mini που έχουν πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις απο τα Android phones και μάντεψε, ειναι 2πυρινα και με 1gb ram! Τα benchmarks ειναι η αληθεια οτι δεν τα ψαχνω αλλα προτιμω να βλεπω στην πραξη ποιο τρωει lag και ποιο οχι…
-Οτι μπορεις να κανεις με το root κανεις και με το jb, ψαξτο καλυτερα και μετα ελα πες μας
-Μωρε υπαρκτο ειναι…πρακτικο δεν ειναι υπο τη μορφη που το εχει το android
-Ναι οκ, οι εταιριες που φτιαχνουν antivirus δεν ξερουν, εσυ ξερεις καλυτερα! Γι αυτο και τα περισσοτερα android εχουν και προεγκατεστημενο antivirus μεσα…

Georgos

@Agnostos13
Δυστυχώς το iphone είναι ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ , πράγματα που στο android θεωρούνται αστεία όπως να στείλεις αρχεία με bluetooth και να έχεις αναφορές μηνυμάτων ή να κάνεις video call μέσω υπηρεσίας κατασκευαστή δεν υπάρχουν , εδώ δεν μπορούσες μέχρι πρόσφατα ούτε app για πληκτρολόγιο πλην apple να εγκαταστήσεις , για να μην μιλήσω για widgets , Multitasking που είναι “εξωγήινα” για την Apple. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα , θα μπορούσα να σου πω πολλά ακόμη.

Agnostos13

Αποστολη αρχειων μπορεις να κανεις μεσω mail για να τα εχεις και στο pc ή airplay, αναφορες δεν εχει γιατι μαλλον στην Αμερικη πηγαινουν παντα τα μηνυματα και για videocall εχει το facetime! Widgets ειναι τσαμπα ram και multitasking υπαρχει υπο αλλη μορφη. Επισης το iPhone δεν παρακολουθειται απο τη google δεν πουλαει τα στοιχεια σου σε διαφημιστικες δεν εχει ιους και ραδιοφωνο αλλα που καταληγουμε με αυτη την κουβεντα;

Agnostos13

Πως προκυπτει οτι το iPhone ειναι “πολυ πισω”;

Βασίλης

Ποιό τζιβάνι είπε για video call απο παρόχους να γελάσω;;;;;;; Στο 2004 ζείς;;;; Εχουμε FaceTime (ΤΕΛΕΙΟ) , face audio , SKYPE ,etc … Άκου video call απο παρόχο

Georgos

To Facetime δεν λειτουργεί από iphone σε android (τουλάχιστον στο 5 που είχα) , είναι η πολιτική της Apple που τα θέλει όλα κλειδωμένα επειδή νομίζει ότι οι κάτοχοι μήλου είναι iDiots (κάτι που αν κρίνω από τις βλακώδεις απαντήσεις μερικών μάλλον ισχύει).

Αντώνης Μαρίνος

@Agnostos13: όχι μόνο δεν καταλαβαίνεις ότι πετάς άσχετα, αναληθή και ανακριβή “επιχειρήματα”, συνεχίζεις να χρησιμοποιείς την άγνοιά σου ως “επιχείρημα” για να πεις….τι ακριβώς ? Τίποτα πρακτικά επί της ουσίας….

“In the case of smartphones, to date we have not seen malware that replicate itself like a PC virus can, and specifically on Android this does not exist, so technically there are no Android viruses”

Κατά τα άλλα δεν σε ενδιαφέρουν τα πραγματικά νούμερα και αποτελέσματα (benchmarks) επειδή προφανώς είναι κατά των iPhones, η αυτονομία και στο 5s μετριέται σε μέρες (αλλά για σένα αλλάζει η έννοια της “απλής χρήσης”) -εδώ γελάνε και οι ίδιοι οι χρήστες των iPhone- και φυσικά το multitasking του Android είναι άχρηστο κατ’εσέ (μήπως επειδή δεν έχει καν το iOS ?) και όσοι χρήστες android το αξιοποιούμε προφανώς δεν ξέρουμε τι κάνουμε….

Δεν ξέρεις τι σου γίνεται, αλλά τουλάχιστον προσφέρεις σε όλους μας λίγες ευχάριστες στιγμές….

Βασίλης

@george και γιατι ρε φίλε το FaceTime να μην ειναι μεταξύ των ios ? αφου ειναι υπηρεσία της apple και δουλευει σωστα με τα δικα της κριτήρια και updates κλπ. Τώρα όσον αφορά να παρω εσένα με άλλη πλατφόρμα να δω την φάτσα σου, υπαρχει Κ το skype.
Επίσης τι δεν σας κάνει δηλαδη στο multitasking του ios 7? Τώρα γράφω μηνυμα εδω μέσα και μπορω με ένα διπλό κλίκ στο home button να παω σε όποια άλλη εφαρμογη χρησιμοποιουσα, να την συνεχίσω και να ξανα έρθω εδω να τελειώσω το γράψιμο. Εσεις δηλαδη με το android τι διαφορετικό θα κάνατε;; (Παράλληλα όντως μιλάω με viber , messenger )

Agnostos13

@Αντώνης Μαρίνος
Για διαφωτισε με μιας και εχω αγνοια ποια ειναι τα ασχετα, ποια τα αναληθη και πια τα ανακριβη επιχειρηματα;

Αυτο το κειμενο ηταν για να μας πεισεις οτι εισαι ελεφαντας; Απο frikipedia ειναι; Εγω δεν θα μπω στην διαδικασια να επικολησω κατι, οποιος γραψει “android malware” σε μια search engine θα εχει να διαβαζει χρονια!

Ειπαμε εμεις οι iPhone users δεν ξερουμε απο αριθμους…πως να το κανουμε! Αλλοι κοιτανε νουμερα και αλλοι την ουσια! Κανενα benchmark με multitasking εχεις να μας δειξεις;

Μια και λεμε για μερες εμενα κραταει 1 μονο γιατι δεν ξερω τι θα πει απλη χρηση smartphone! Για απλη χρηση ειχα ενα nokia 3330…

Κοιτα να δεις που εγω εχω iOS με multitask! Ή εχω android και δεν το ξερω η ειμαι πολυ μπροστα!

Θα το βγαλεις το μεροκαματο και σημερα! Μην ανησυχεις! Εγω ειμαι ετοιμος να παρω android!(γέλιο)

Enzo

@Agnostos13

Θέλω να μου κάνεις 2 χάρες:

1. Να μου πεις ένα αρνητικό των iphone (δεν μπορεί, όλο και κάτι θα υπάρχει που θα σε ενοχλεί)
2. Να μου πεις ένα θετικό των android (που όπως λες έχεις δουλέψει και το ξέρεις τόσο καλά που το κατατάσεις κάτω και από τα windows phone)

Vasilis

Και επιπλέον για να φορτίσει το 5s στο 100% απο το 15-20 δεν κάνει παρά 1 ωρίτσα…αν βάλεις έναν αντάπτορα στο αυτοκίνητο να του δωσεις ένα boost το μεσημέρι και λίγο αν είναι να ξαναβγεις το βράδυ ΔΕΝ γίνεται να ξεμείνεις ΠΟΤΕ! Τώρα δείτε το και αλλιώς: είμαστε τόσο ευχαριστημένοι με τις συσκευές μας, τις χρησιμοποιούμε τόσο ουσιώδη , που τα ξεζουμίζουμε!!!
Λοιπόν…τέρμα η πλάκα, τόσο οι ναυαρχίδες του android όσο και τα the last ios devices και ειδικά τα μελλούμενα είναι υπέροχες συσκευές με δυνατότητες παρα πολλες που όρεξη να έχουν οι developers! Προσωπικά εγώ στον δικό μου κύκλο βλέπω iphone users να έχουν αρκετά καλά apps τραπεζικού τομέα , expenses tracking και άλλα που διευκολύνουν την καθημερινότητα τους (αθλητικά, ενημέρωση κλπ) . Τώρα γιατί όλοι σας μας υποτειμάτε είναι κατι που με νευριάζει!! Άσχετοι users υπαρχουν σε ΟΛΕΣ τις πλατφόρμες! Ακόμα και στα αυτοκίνητα ισχυει! Στα κινητα θα λείπει;;; Αντε και καλα μας μυαλά!!!

Agnostos13

@enzo

1 Το αρνητικο του iphone ειναι οτι δεν σε αφηνε να βαλεις χειροκινητες ρυθμισεις στην camera εστω και με 3ες εφαρμογες(μιας και χρησιμοποιω αρκετα την camera του) αν και ειπαν οτι θα βαλουν στο iOS8

2 Το καλο ειναι οτι εχει τοσες custom rom να του flashαρεις(πραγμα που δεν υπαρχει στο iPhone παρα μονο σε επιμερους tweaks με εξαιρεση το whited00r για 2g/3g) που μπορεις να παιζεις με αυτες ολη μερα

Enzo

@Agnostos13

OK, προσωπικά με κάλυψες….Είσαι περιπτωσάρα!

Έτσι από περιέργεια, το itunes το θεωρείς πρακτικό;

Agnostos13

@enzo

Χιλια συγγνωμη που δεν εχουμε ολοι τις αποψεις σου…

Πολυ πρακτικο αμα θελεις να οργανωσεις τη μουσικη σου βιβλιοθηκη (αν ξερεις δεν κανει μονο συγχρονισμο)!

Λυσε μου τωρα και εμενα μια απορια…εχεις δει iPhone απο κοντα;

KAFROS

@enzo : το iTunes δεν με βόλεψε ποτέ, αλλά υπάρχει και το iTools οπότε problem solved.

Update απο εχθές
Μπαταρία note 3 – 59% αυτή την ώρα.
Μπαταρία iPhone 5s – 55% αυτή την ώρα.
Για κάποιους που έλεγαν ότι τα android έχουν τόσο καλύτερες μπαταρίες απο το κακομοιρο το μηλοτηλεφωνο, εγώ με την ίδια πρακτικά κάθε μέρα χρήση γιατί βλέπω τα δυο κινητά μου να αντέχουν ακριβώς το ίδιο, άσχετα με το αν είμαι “tech guru” ή “isheep” ;

Enzo

@Agnostos13

Χμμμμ, τις προάλλες είχα βγει για καφέ και στο διπλανό τραπέζι είδα ένα κινητό με ένα φαγωμένο μήλο από πίσω…Το τραπέζι ήταν στο ένα μέτρο, άρα μπορείς να πεις ότι το ειδα από κοντά!

Σταματώ να ασχολούμαι μαζί σου γιατί δεν έχεις την στοιχειώδη κοινή λογική!

Γιάννης σε λέω

@KAFROS σίγουρα είσαι brand victim…

Τώρα οι υπόλοιποι… Όσο και να τρώγεστε να πούμε κάποιες αλήθειες. Η ποιότητα κατασκευής και η αίσθηση στο χέρι των i-phone ξεπερνούν κατά πολύ αρκετά android κινητά. Σε θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών σίγουρα τα android έχουν κάνει σκόνη το μηλαράκι της apple. Όποιος λέει το αντίθετο για τα android σ αυτό το θέμα απλά δεν ξέρει τι του γίνεται ή εθελοτυφλεί σκόπιμα για να δικαιολογήσει την αγορά του i-phone που έκανε.

KAFROS

Ναι, είμαι brand victim και αγοράζω και note 3 προφανώς γιατί με έχει τυφλώσει η apple και το marketing της και έχω γίνει πρόβατο.

Agnostos13

@enzo

Σε δικαιολογώ τότε…

Agnostos13

Ο σοφος λαος λεει:
“Ότι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια”

ΜΑΝΟΣ

Λοιπον, παιδια. Επειδη εχω android(g2) και εχω φιλους με iphones(5s,5), δουλευω καθημερινα σχεδον και με τα 2 λογισμικα. Αυτα που λεει ο @Agnostos13 ειναι απλα μπουρδες που λενε οσοι θελουν να υπερασπιστουν το iPhone τους. Ακομα και οι ιδιοι οι φιλοι μου παραδεχονται οτι περα απο το brand, τα iPhone ειναι πολυ κατωτερα σαν κινητα των android, αν εξαιρεσουμε την ποιοτικοτερη εξωτερικη εμφανιση(ειναι καγκουρια τα παιδια :P). Agnostos13 τα επιχειρηματα σου και μονο δειχνουν οτι εισαι iPhone fan, και απο τους μεγαλους! Η μπαταρια στα android με την εντονη χρηση που εννοειτε εσεις οι iPhone users κραταει ΑΝΕΤΑ μια μερα και παραπανω. Benchmarks ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ δεν σε ενδιαφερουν ε; Χαχαχα! Lag; Δεν ξερω τι παει να πει καν η λεξη πια(αντιθετα το iOS εχει αρχισει να ψηλολαγκαρει). Το multitasking στο Android useless ε; Παραμετροποιηση εχει ιδια με του Android;! Πραγματικα για γελια εισαι!

Υ.Γ.: Το οτι σας αρεσει μια συσκευη και ενα λογισμικο δεν σημαινει οτι πρεπει να τα θεοποιειτε και να λετε ψεματα ωστε να πεισετε οτι ειναι καλυτερα ολων. Καθε πραγμα εχει τα θετικα και τα αρνητικα του. Εξαλου, αυτο κανει το καθετι ξεχωριστο και καταλληλο για τον καθεναν μας ξεχωριστα.

kVel

@ΜΑΝΟΣ δηλαδή ρε φίλε όσοι έχουνε iPhone και λέμε ότι ειμαστε ευχαριστημένοι λέμε μπούρδες ενώ εσύ που μας λες για 2 φίλους σου που έχουν iPhone ότι ειναι χάλια και πρέπει να σε πιστέψουμε … Και επειδή λες ότι το ios lagάρει φαίνεται ότι δεν ξέρεις από iPhone να υποθεσω ότι το δικό μου που δουλεύει τέλεια ειναι μπούρδες και αυτό για να δικαιολογήσω την αγορά του; Πάλι καλα που ξέρεις και τι χρήση κάνουμε όλοι εμείς με το κινητό μας… θέλω να δώ τι άλλο θα διαβάσω εδώ μεσα…

Agnostos13

Επειδη εριξα μια ματια στα benchmarks που μας τσαμπουνατε ολη την ωρα ειδα οτι το iPhone 5s ειχε την καλυτερη βαθμολογια απο συσκευες του 2013…
Παραπληροφορηση της Apple ειναι και αυτα και fanboyσμος;

Αλλοι ειναι οι fanboys εδω…

Notis

@MANOS και μόνο που αποκαλείς τα φιλαράκια σου καγκούρια καταλαβαίνω περι τίνος πρόκειται. ΜΗΝ αποκαλείς τους αλλούς fanboys όταν εσύ είσαι το μεγαλύτερο. Για τα υπόλοιπα που γράφεις ανευ σχολιασμού

ΜΑΝΟΣ

@Notis, καγκουρια τους λεω κοροιδευτικα χωρις το εννοω, νομιζω ειναι κατι παραπανω απο κατανοητο ακομα και για τον πιο ανοητο που εχει φιλους(αν το εννοουσα δεν θα εβαζα και “:P”, εξυπνακια!). Οσον αφορα τα υπολοιπα, @Notis και @kVel, ειτε σας αρεσει ειτε οχι, αυτα που ειπα ειναι απλα facts. Δεν ειναι η αποψη μου. Την αποψη μου την εξεφρασα στο Υστερογραφο που αφησα. Αν σας πονανε τα facts αυτα, ξυδι.

pantzos

Παιδιά εγώ είχα iphone 4 η γνώμη μου είναι ότι δεν κράταγε η μπαταρία σε stan by να κράταγε σχετικά καλά αλλά μόλις το χρησιμοποιούσα έπινε την μπαταρία σαν νερό και το βράδυ που κοιμόμουν αν δεν το έβαζα στην πρίζα έτρωγε μπαταριά 5 η 6 της εκατό. Τώρα πήρα το SAMSUNG ATIV S το έχω κάμποσους μήνες το έχω γεμίσει παιχνίδια και εφαρμογές ασχολούμαι με το κινητό αρκετά για ίντερνετ να διαβάζω φίλε ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΧΑΚΗ το αγαπημένο μας site TECHBLOG και κανένα παιχνίδι αν βαριέμαι και τελιόνη η μέρα και έχω 20% και δεν το χρησιμοποιήσω πολλή το κινητό όπως σήμερα στο τέλος της μέρας έχει 82% μπαταρία από της 7 το πρωί +ότι όλη νύχτα δεν τρώει ούτε 1%.

Erevos

@Agnostos13
Στο Antutu το 5S έχει σκορ 29000 που είναι πάνω κάτω το ίδιο με κινητά που έχουν Mediatek 8-core , ορισμένα τέτοια κινητά θα τα βρεις για παραγγελία στο toc2c απευθείας από Κίνα με τιμή κάτω από 150 ευρώ. Σοβαρά κινητά όπως το Note 3 στο ίδιο τεστ έχουν 37000.

Notis

@MANOS ναι ξέρεις επειδή έθιξες το ios ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΩ. χαχαχαχαχα!!! Τι ξύδια και κουραφέξαλα αναφέρεις! Ποια facts ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ? Σε τι κόσμο ζεις φιλε μου τι νομίζεις ότι τα λεγόμενα ενός άγνωστου θα τα έπαιρνα ποτε σοβαρα. Σημασία δεν έχει πάντα τι λέγεται αλλά και από που προέρχεται. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ότι ένα σκυλάκι είναι δύσκολο να το παρεις σοβαρα. Αλήθεια εσύ τους λες καγκούρια αυτοί πως λένε εσένα? Γιατι ξέρεις συνήθως οι ”απέξω” όσους έχουν iphone τους λένε φραγκάτους.

ΜΑΝΟΣ

Φιλε, ψαξε λιγο τεχνολογικα sites να δεις οτι αυτα που λεω ειναι facts. Τωρα οσον αφορα τους φιλους μου, δεν σε αφορα τιποτα περισσοτερο απο αυτο που ειπα και για να μην καταλαβαινεις οτι το “καγκουρια” το λεω κοροιδευτικα χωρις να το εννοω οπως λεμε το “μ@λακα”, παει να πει οτι χρειαζεσαι να βγεις λιγο απο το pc σου και να επικοινωνησεις με κανεναν ανθρωπο, να αποκτησεις φιλους. Δεν συζηταω αλλο μαζι σου γιατι δεν καταλαβαινεις καν τα βασικα, μονο και μονο που θιχτηκες με αυτο που ειπα για τους φιλους μου και που δεν το καταλαβαινεις κανει μπαμ οτι εχεις προβλημα. Καλη συνεχεια.

ΜΑΝΟΣ

Πραγματι @Agnostos13, καλα λεει ο @Erevos, ο,τι θες βλεπεις;

kVel

@ΜΑΝΟΣ τα αλλά τεχνολογικά site λένε ότι υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στο internet από τους χρήστες ios σε σχέση με το android και αυτό ειναι fact… Αλλά αυτό να υποθεσω δεν το ειδες μαζί με όλα τα αλλα…

Agnostos13

Του antutu δεν μπορω να βρω καπου το score του 5s ωστοσο βρηκα καποια αλλα:

Sunspider(lower is better): 5s (415.7), n3 (599)

Basemark x on-screen(higher is better): 5s (27685), n3 (18100)

Gfxbench fill rate off-screen(higher is better): 5s (3317.1), n3 (1393)

Gfxbench t-rex hd off-screen(higher is better): 5s (23), n3(26) ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Gfxbench t-rex hd on-screen(higher is better): 5s (35), n3(26)

Mozilla Kraken(lower is better): 5s (5931.8), n3(7917.6)

ΥΓ. Για να τα λεμε ολα να ενημερωσουμε και τους λιγοτερο ψαγμενους και για τα benchmark booster των Samsung(οπως το Note 3 που ειπατε πιο πανω)!
Ή και αυτο ανακριβεια και προπαγανδα της Apple ειναι;

ΜΑΝΟΣ

@kVel, καταλαβαινεις οτι αυτο που απαντησες ειναι τελειως ασχετο ετσι;

ΜΑΝΟΣ

@Agnostos13 τα πιο αξιοπιστα ειναι το Antutu, το Quadrant και το Velamo. Πληροφοριακα παντα.

Αλέξανδρος

@Agnostos13 επειδή έχεις πει ένα σωρό πράγματα και ειλικρινά βαριέμαι να τα ξαναγράφω και γενικά να ασχοληθώ android vs others, διάβασε σχόλιο 56 : https://techblog.gr/mobile/windows-phones-statistics-9876/ Μια ερώτηση: Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Άλλο τρέχω πολλά προγράμματα ταυτοχρόνως στην ίδια οθόνη ή στο παρασκήνιο και άλλο προγράμματα που είναι αποθηκευμένα στην ram πηγαίνω εμπρός ή πίσω στο ήδη ανοιχτό πρόγραμμα που έχω ανοίξει ( υπ’όψιν δεν τρέχει απλά είναι αποθηκευμένο στην προσωρινή μνήμη, αν θες δοκίμασε να συγχρονίσεις-ενημερώσεις τα αρχεία σου π.χ στο dropbox και ενώ έχει αρχίσει ο συγχρονισμός βγες από την εφαρμογή να δεις θα συνεχίσει να λειτουργεί;). Και αυτό είναι ένα είδος multitasking αλλά όχι κάτι ουσιαστικό. Ανεβάζω και μια φώτο για να δείτε και οι υπόλοιποι ότι δεν πρόκειται για θεωρία και ότι με 10w/ώρα έχεις pc και κάνεις ότι γουστάρεις (επαναλαμβάνω ότι σχεδόν και στο pc, όχι ιδιαιτερά προγράμματα που θέλουν πραγματική ισχύ και όχι σύνδεση με εξειδικευμένες συσκευές π.χ plc, arduino και παρεμφερή κ.τ.λ που και αυτό γίνεται αλλά πρέπει να ασχοληθείς και θέλει χρόνο και γνώσεις) : https://www.dropbox.com/sh/tajzdlh38uvis4v/AACrehSs4sXBynXy5mcCW-Pia Επίσης με το jailbreak κάνεις όντως παραπάνω πράγματα ( το οποίο είναι δεδομένα στο android) αλλά αυτό που λες για multitasking δεν ισχύει απλά μετονομάζουν “ορισμένες” εφαρμογές σε… Συνέχεια »

kVel

Έχει να κάνει με αυτό που έλεγες για την “έντονη χρήση” που “εννοούμε ” οι iPhone users… Σε κάθε περίπτωση βαρέθηκα να σχολιάζω άλλο εδώ αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μεσα μερικές φορές βλέπω πως δεν υπάρχει καμία σωτηρία ( και αυτό παει προς όλες τις πλευρές )

Enzo

Κάτι άσχετο, αλλά μιας και έχουμε τόσους πολλούς φαντατικούς του  iphone εδώ μέσα ίσως μου λυθεί η απορία.

Το iphone έχει file manager??? Με ρώταγε στην δουλειά ένα συνάδελφος για το ipad του, το έψαξα και δεν βρήκα. Ρώτησα και 2 χρόνιους heavy users iphonaκιδες φίλους μου και δεν ήξεραν.

Μήπως ξέρει κάποιος από εδω μέσα;;;

Και η επόμενη αυτονόητη ερώτηση…….Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ ολόκληρο iphone να μην έχει έναν file manager????

Αν όντως δεν έχει, δεν αξίζει να συζητάμε ούτε για μικρές οθόνες, για μικρές μπαταρίες, για τα τραγικά itunes, για έλλειψη πραγματικού multitasking, για έλλειψη widget, για αδυναμία μεταφοράς αρχείων παρά μονο με email κοκ

Το πιο απλό πράγμα που όλοι το έχουμε μάθει από τα windows. Ανοίγω ένα φάκελο που λέγεται πχ ΔΟΥΛΕΙΑ και μέσα έχει άλλους πχ 5 φακέλους, που ο ένας έχει φωτογραφίες, ο άλλος έχει έγγραφα, ο αλλος ppt κτλ κτλ Ούτε αυτό το τόσο απλό πράγμα;;;;;

Εσείς που τα δέχεστε όλα αυτά τα τραγικά χαρακτηριστηκά, καλά κάνετε, επιλογή σας. Αφήστε εμάς τους υπόλοιπους να γελάμε μαζί σας!!!

X

@Enzo – Δεν ξέρω αν σε καλύπτει η απάντηση αλλά το δικό μου το JB Iphone έχει file manager Ifile τον λένε – επιπλέον υπάρχουν άλλοι File Managers χωρίς JB (τρίτων εταιριών) που όμως δε σου δίνουν πρόσβαση στο Root της συσκευής αλλά σε περιορίζουν στη Share Λειτουργία εγγράφων. Φυσικά και το Adnroid από τη μαμά του συνήθως δεν είναι Rootarismeno εκτός κι αν η μαμά είναι Κινέζα. Αλλά επειδή δεν μιλάς για Iphone αλλά για Ipad θα του έλεγα του φίλου σου αν θέλει File Manager και διαχείριση αρχείων που να δουλεύει σωστά καλύτερα να αφήσει IOS και Android και να πάει σε Windows 8.1 pro γιατί εδώ που τα λέμε και ο FileMnager του Android κοροϊδία είναι! Θέλεις περίπου 15 κινήσεις για να κάνεις κάτι που στα Windwos γίνεται δε 2 κλίκ απλά να χαμε να λέγαμε σιγά μην μπορεί να κάνει κάποιος δουλεία με Android tablet ή να διασκεδάσει περισσότερο από ότι με IPAD. Στο τελευταίο που λες περί οργάνωσης μια χαρά μπορείς να τα οργανώσεις όλα στο Iphone και μάλιστα αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργάνωση πιστεύω ότι μια οργανωμένη IOSX συσκευή δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα στον κόσμο ξέρεις που βρίσκονται τα αρχεία… Συνέχεια »

Enzo

@X

Ευχαριστώ φίλε Χ για την απάντηση. Αλλά τελικά τι ακριβώς μου είπες? Ότι η μόνη λύση για να έχει κάποιος με ΙΟS το πολύ απλό και στοιχειώδες, έναν file manager, είναι να κάνει Jailbreak. Αν δεν θέλεις να κάνεις jailbreak (για πολλούς και διάφορους λόγους, απλά την πάτησες).

Όσο για την οργάνωση και πάλι γράφεις χωρίς να λες τίποτα. Τα iphone ειναι οι πιο οργανωμένες συσκευές λες. Χωρίς file manager πώς να οργανώσεις τα αρχεία σου?

Ο μόνος τρόπος για να κάνεις τέτοιου είδους δουλειά με iphone είναι να τα ανεβάσεις όλα σου τα αρχεία στο dropbox ή στο drive και να τα οργανώσεις μέσω αυτών των εφαρμογών (αφού τα ανεβάσεις στο cloud), πράγμα που στα android γίνεται με το καλημέρα, χωρίς rootαρισματα όπως λες.

Βέβαια, αν το μονο που σε νοιάζει ειναι να μπαίνεις στο fb και να ανεβάζεις φωτογραφίες στο instagram όλα οσα λέω είναι περιττά ε?

Για μένα δεν έιναι!

Υ.Γ. Εξακολουθώ να γελάω μαζί σας!

Agnostos13

@enZo

Λοιπον πες στο συναδελφο πως πριν το Nexus 7 μπορει να κοιταξει τα:
-File Manager
-File Browser
-iFanBox
απο το store να κανει τη δουλεια του…

X

Επειδή θέλω να σου δώσω μια πιο συγκεκριμένη απάντηση πες μου τι αρχεία έχεις και φέρε μου και ένα Ipad να δεις τι ωραία που θα σου τα οργανώσω. Ορίστε περιμένω να μου πεις συγκεκριμένα πράγματα πχ έχω μουσική έχω έγγραφα κειμένου έχω βίντεο φωτογραφίας κτλ – όλα θα βρίσκονται στην αρχική οθόνη και θα έχεις πρόσβαση σε ότι θέλεις με δύο κλικ (πατήματα) το πολύ. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι δουλεία κάνεις μόνο με Windwos για αυτό αν και έχω και Android και IOS Tablets πήρα και το τ100 για να μπορώ να κάνω και δουλεία και όχι μόνο να μπαίνω στο FB (Instagram δεν έχω ποτέ δεν το είδα με καλό μάτι). Τώρα αυτά που λες για DropBox, Skydrive για να έχεις οργανωμένα αρχεία και κτλ δεν θα το σχολιάσω απλά θα γελάσουμε παρέα 🙂 ΥΓ. Για να το πάω και λίγο πιο μακριά εσύ φίλε μου τι ακριβώς μπορείς να κάνεις σε ένα Android που εγώ δεν μπορώ να το κάνω σε IOS Device όχι έχω μεγάλη περιέργεια να δω αν θα μου βρεις έστω και ένα πράγμα – Υπόψιν δε μιλάς με άσχετο και μόνο το Android που έχω αν δεις τι έχει μέσα θα ζαλιστείς!… Συνέχεια »

Χ

@Agnostos13

Ifunbox το λένε και δεν υπάρχει στο Store είναι ανεξάρτητο λογισμικό Free και δεν χρειάζεται και JB

Αντώνης Μαρίνος

Είμαι σίγουρος ότι ένας, έστω και ένας, ενήλικας ιδιοκτήτης iPhone πρέπει να υπάρχει μέσα στο Techblog για να κάνουμε σοβαρή συζήτηση….

3DMark:Unlimited: 5s ~13920, G2 ~15850, Z1 ~17280, S5 ~18240, Z2 ~18560, G3 ~15800
(όλα τα android κινητά έχουν από 3 εώς 5 φορές μεγαλύτερη ανάλυση)

Battery life rating (GSMArena): 5s 54h, G2 62h, G3 69h, M8 71h, S5 72h, Z2 89h
(όλα τα android έχουν μεγαλύτερη οθόνη και ανάλυση και πολύ υψηλότερους χρονισμούς στα SoC)

Όλα τα άλλα περί viruses, multitasking, παραμετροποίησης του UI/OS, δυνατοτήτων και ελευθεριών είναι τόσο προφανή που δεν χρειάζονται καν συζήτηση (αν και βλέπω ότι μερικοί ιδιοκτήτες Apple προϊόντων φοράνε ΠΟΛΥ καλές παρωπίδες). Και το αστείο είναι ότι, επειδή πιθανότατα οι περισσότεροι (που έχουν ποστάρει εδώ μέσα τουλάχιστον) είναι ανήλικοι ή εντελώς άσχετοι, το ίδιο νομίζουν και για τους υπολοίπους (με σχόλια του στυλ “μάθε και 5 πράγματα”), άσχετα αν μερικοί από εμάς μπορεί να είμαστε μεγαλύτεροι και από τους γονείς τους….Δυστυχώς ένας από τους λόγους που συνεχίζει να πουλάει η Apple….

Agnostos13

@Αντωνης Μαρινος

ΑΝ βγαλεις τα Google Glass σου μπορει και να μας δεις!

Οσο για την μπαταρια που κανενας δεν αρνηθηκε οτι ειναι κακη του iPhone και συνεχιζετε να γρεφετε τα ιδια.
Επισης το μεγαλυτερη οθονη που χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα του “αθλου” που κανουν τα android εναντι των iPhone να μην ξεχναμε οτι μεγαλυτερη οθονη σημαινει μεγαλυτερη συσκευη, μεγαλυτερη συσκευη σημαινει χωρος για μεγαλυτερη μπαταρια, και χωρος για μεγαλυτερη μπαταρια σημαινει πιο πολλα mAh!!!
Αν θες να κανεις σωστη συγκριση καντην με μια συσκευη με ΙΔΙΑΣ χωρητικοτητας μπαταρια!
ΑΝ κοιταμε το πιο αποδοτικο λογισμικο, και οχι το τι μπαταρια βαζει ο κατασκευαστης μεσα, που δεν εχει καμια σχεση με το λειτουργικο!

Δυστυχως για εσας δεν ειμαστε ολοι οι χρηστες iPhone πιτσιρικαδες-ποζεραδες οπως θα σας συμφερε! (σιγουρα υπαρχουν και τετοιοι)

Γιάννης

@Μαρινος
Κακώς κάθεσαι και τους απαντάς , άλλωστε αν είχαν στοιχειώδεις γνώσεις περί κινητών δεν θα αγόραζαν βάση “μόδας” και “μούρης” ένα κινητό που συγκρινόμενο με οποιοδήποτε σοβαρό android είναι απλά αστείο. (Κάτοχος Note 3 δίπλα στο οποίο το 5s μοιάζει με παιχνίδι του Jumbo).

Mike

Προς ολους:

Ουτε μετοχες να ειχατε στις εν λογω εταιριες…

Enzo

@Χ Αυτό που ήθελε να κάνει η συνάθελφος ήταν το εξής: Να συνδέσει το ipad με τον υπολογιστή του, να πάρει τον φάκελο από τον υπολογιστή του με το όνομα ΙΤΑΛΙΑ, να τον τσιμπήσει και να τον μεταφέρει στο ipad. Κατά την διάρκειά του ταξιδιού του στην Ιταλία, ήθελε να έχει την δυνατότητα να μπαίνει σε αυτόν τον φάκελο ο οποίος είχε μέσα πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων (doc, xls, avi, ppt, jpeg, pdf). Αυτό που περιγράφω γίνεται με το πρόγραμμα που αναφέρεις?? Αν ναι, αυτό ειναι πολύ ευχάριστο! Όπως φαίνεται όντως είσαι γνώστης το αντικειμένου οπότε μπορείς να πείς πως μπορώ να κάνω κάποια πράγματα (που αυτή τη στιγμή τα κάνω με το android) με iphone: 1. Να συνδέω το κινητο με τον υπολογιστή και να λειτουργεί ακριβώς όπως ένα φλασάκι (τσιμπάω, μεταφέρω, μορφοποιώ κτλ) 2. Να έχω widget 3. 2 ή περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη (έχω ΝΟΤΕ 3) 4. Swype keyboard 5. Αύξηση μνήμης με sd 6. Δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας (ταξιδεύω αρκετά, και πολλές φορές περνάω πολλές ώρες σε αεροδρόμια, οπότε αλλάζω μπαταρίες) 7. Μεταφορά αρχείων μέσω bluetooth Αν μου πεις ότι όλα αυτά μπορώ να τα κάνω, πραγματικά θα σκεφτώ σοβαρά να πάρω το επόμενο… Συνέχεια »

Βασίλης

@enzo
Υπάρχουν δεκάδες apps που συνδέεται το iphone μεσω του ίδιου wifi με το PC και κάνεις drag & drop οτι αρχείο θες και κατόπιν τα εχεις μεσα στο app και τα ανοίγεις απο αυτό!! Swipe και widget με ios 8! Bluetooth no! Sd card no!
Ομως αφου οπως λες εχεις mac εαν ειχες iphone θα “παντρεύονται” τέλεια!! Ειδικά με το continuity του ios 8 εαν εχεις μάθει!! Αφήνεις κατι στο iphone να το συνεχίσεις ακριβως απο τον mac και τούμπαλιν! Ακομα και τηλ κλήσεις,μηνύματα! Αυτο με το note γινεται;;

Noulis

@Βασίλης
To note όμως το βρίσκεις με 500 ευρώ και θα είναι ακόμα πιο τούμπανο από το iphone6

X

@Enzo

1. Ifunbox ή Itools λύνουν το πρόβλημα του φίλου σου φυσικά υπάρχει και το Itunes
2. Η μπαταρία στο Ipad πρακτικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει στο παλιό μου Ipad 1 το Health της μπαταρίας είναι στο 94%!!! και η αυτονομία μετά από τόσα χρόνια παραμένει 10 ώρες! Φυσικά όμως και δεν αλλάζει μπαταρίες φαντάζομαι το ξέρεις ωστόσο υπάρχουν εξωτερικοί φορτιστές έχω έναν καλό ηλιακό (+3 ώρες σε πλήρη φόρτιση) που τους έχεις μαζί σου για ώρα ανάγκης.
3. Στα άλλα έχει απαντήσει ο φίλος πιο πάνω
4. Τέλος για το MultyTask των δύο ταυτόχρονων παραθύρων όχι δεν έχει ποτέ όμως δεν είχα πρόβλημα με το TaskSwitch δουλεύει πολύ καλά

ΥΓ. Στα μείον του Ipad βάλε και μερικά κρασαρίσματα του Safari σε βαριές ιστοσελίδες λόγο έλλειψης μνήμης το 1 GB είναι λίγο! Φυσικά για τα 256 του Ipad 1 ούτε λόγος 😉

Tsou re

Εγώ είχα από το 3g έως και το iphone5 πότε δεν είχα θέμα με την μπαταρία μπορεί στα νούμερα να είναι μικρή αλλά η τεχνολογία που έχει την κάνει καλύτερη από κάτι 2000+ κινεζικές κτλ που με λίγο 3g η game σε έχει αφήσει σε λιγότερο από μισή μέρα ακόμα και όταν είναι καινούριες.. Όσο για τα νέα iphone σίγουρα θα έχουν την αυτονομία τον παλιών ίσως και παραπάνω.. Τα Android λόγο του λογισμικού που έχουν καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία με κάποια μοντέλα να έχουν πολύ μεγάλες μπαταρίες όπως το note3 η το LG g2 που έχω τώρα.

Tsou re

Enzo# Για να περνάς ότι θες στο iphone κατέβασε σε pc η Mac το copy trance manager όσο για Bluetooth με ένα jb και βάζοντας το air Bluetooth δουλεύει κανονικά με όλα τα κινητά για μνήμη μπορείς να πάρεις 32αρι αν και νομίζω στο iphone 6 θα έχει 32 64 ίσως να μας κάνει κάποια έκπληξη η Apple και να δούμε και 128 στο μεγάλο και η μπαταρία αν δεν σε βγάζει περάσεις μια έξτρα μπαταρία θήκη από widget έχει και τώρα αλλά δεν είναι δωρεάν και δεν δουλεύουν με τον τρόπο τον Android.. Γενικά δεν είμαι της γνώμης ότι σου χρειάζεται iphone αφού μπορείς να κάνεις τα πάντα με ένα άλλο smartphone αλλά μην λέμε δικαιολογίες για να τα ισοπεδώνουμε όλα.. Το μόνο που θέλουν τα iphone είναι να ασχοληθείς λίγο για να τα ευχαριστηθείς αν δεν έχεις όρεξη το αφήνεις και περνεις κάτι άλλο που σου κάνει εξίσου καλή δουλειά.

φανης

οτι κ να κανει πανω απο 5-6 ωρες αυτονομιας δε θα χει, οποτε…..

Γιάννης

Αγόρασα ένα 5S μεταχειρισμένο στα 300 ευρώ πριν μια εβδομάδα και το χρησιμοποιώ μαζί με το Note 3. Το μόνο που μπορώ να πω σαν πλεονέκτημα είναι ότι έχει στιβαρή κατασκευή , σε όλα τα υπόλοιπα (και στην μπαταρία) υστερεί από λίγο (πχ. κάμερα) έως υπάρχει χαοτική διαφορά (οθόνη). Και τα 300 που έδωσα και πολλά είναι για τις δυνατότητες του , θα το βάλω σε αγγελία να το δώσω.

Dimitrinho

@Γιάννης ποσες μετοχες εχεις στην samsung;μονο αυτοι θεωρουν το note(ελεος) καλυτερο απο το iphone να μου ελεγες για το lg g2 να πηγαινε στο καλο αλλα το note η πιο συγκεκριμενα samsung;ειναι ο ορισμος του lagdroid

Γιάννης

Ναι έχει τρομερό lag το Note 3 με 3 GB RAM , Snapdragon 2,3 GHz (37000 στο Antutu). Καλά τα θέλεις και τα γράφεις? Πάντως αν θέλεις να σου ανεβάσω και φωτογραφία με τα 2 κινητά δίπλα δίπλα δεν υπάρχει πρόβλημα. To 5S και 250 να βρω θα το δώσω.

Βασίλης

@Γιάννης Σου δίνω 220€ για το 5s εδω και τωρα! Να σου στείλω email μου να το κανονίσουμε;

Dimitrinho

@Γιάννης δεν εχει κανενα νοημα αφου ολα τα κινητα εχουν 2 μηνες ζωης ακομη για αυτο χαρειτε τα οσο προλαβαινετε.

Τσου ρε Λάκη

@Γιαννης Εγώ σου δίνω το LG g2 Black 16giga ανταλλαγή.

LOL

@Γιαννης

Μωρε και στα 350 το δινεις το 5s μια χαρα!
Το Note 3 παλι δυκολα…
LOL

thanoik

Πάντως το nexus 5 είναι ίσως απο τα λιγα κινητά που ανταγωνίζεται το 5s σε σχέση με (τιμή,ταχύτητα, αυτονομία λόγω ενημερώσεων και μεταπώληση)λόγω της μεγαλης κόντρας google-apple

Γιάννης

Σιγά μην δώσω την κινητάρα το Note 3 και κρατήσω το 5S , ακόμη και άσχετος βλέπει την διαφορά. Πάντως βρήκα ήδη να το πουλήσω σε ένα φίλο μου που δεν ξέρει από κινητά και είδε Apple και ψάρωσε (τυπικός αγοραστής iphone δηλαδή).

Βασίλης

@γιάννης : τι παραπάνω σε apps βρίσκεις στο note δηλαδή;; Ποιο ποιοτικά ; μάλλον οχι! Που υστερεί το 5s εκτος απο το μεγεθος της οθόνης δηλαδή;;; Στην ταχυτητα του browser?? δε νομιζω

Tom

Βασιλη λες το μεγεθος της οθονης λες και ειναι κατι που δεν μετραει. Το iphone 5s εχει μια μικρη οθονη με καλη ποιοτητα το Note 3 μια μεγαλη οθονη με πολυ καλη ποιοτητα. Ειναι μια συσκευη που ολα τα κανεις μεσω της οθονης επομενως ενα μεγαλυτερο μεγεθος (ειδικα της ταξεως της διαφορας των δυο συγκεκριμενω συσκευων) εχει ως αποτελεσμα χαοτικη διαφορα σε οτι κανεις. Αλλος θελει κατι compact καλο κατασκευασμενο, αλλος θελει κατι με μεγαλη εντυπωσιακη οθονη. Αλλα αυτος που θελει το δευτερο δεν ειναι ποτε δυνατον να θεωρησει το μικρο iphone ανταξιο ενος note επειδη αυτο που ζηταει ειναι μια μεγαλη οθονη ΚΑΤΑΡΧΗΝ και μετα ολα τα αλλα.

Παύλος

Eγω πιστεύω οτι τα 1900 θα είναι λίγα για το 6 αρι…..οσο καλη διαχείρηση ενέργειας να κάνει ο επεξεργαστής του κλπ….εγώ με το HTC ONE MINI που εχω, με μπαταρία 1800 που φοράει ,αν επιμείνεις απλά στο 3g και μηνύματα και ανοιγόκλειμα εφαρμογες κλπ μεσα στο 4 ωρο θέλει φόρτισμα…ετσι πιστεύω….θα δούμε τον Σεπτέμβρη

Τσου ρε Λάκη

Το τερματίσετε το θέμα χα χα χα παιδιά τα iphone έχουν μια χαρά διάρκεια στη μπαταρία σε σχέση με άλλες συσκευές όλων τον λογισμικών και τα νούμερα είναι σχετικά σαν τα μέγαπιξελ στις κάμερες παίζουν πολλά άλλα ρόλο που θα κάνουν την διαφορά οπότε όσο και να λέει ότι είναι η μπαταρία που δεν είναι και σίγουρο ακόμα.. Θα κρατάει όσο το 5s και ίσως και περισσότερο.

ΦΑΝΗΣ

ειχα iphone 4s. οταν ΔΕΝ το δουλευα 1,5 μερα. οταν το δουλευα 6-7 ωρες… οταν πηρα xperiaz1 φουλ χρηση 3 μερες…… για μενα πολυ σημαντικο γιατι θελω κινητο κ οχι σταθερο με 750 ευρω……
τωρα τι το διαφορετικο θα κανει η apple για να χει 8-9 ωρες, γιατι παραπανω χλωμο, αυτονομιας με οθονη 4,7-5,5″ και μπαταρια 1800………

parastas

Εγώ πάντως αν ήμουν ο Tim Cook, αντί να δίνω επιλογή για GB στις συσκευές θα έδινα για mah..

Νομίζω ότι τότε πραγματικά όλοι θα πήγαιναν για τα μεγάλα.

Τι σας φαίνεται πιο ελκυστικό;
Iphone 8GB 16GB 32GB 64GB

Ή

IPhone 1400mah 1800mah 2200mah 3000mah..

Χαλάλι το χιλιάρικο ευρώ…

Agnostos13

Μεγαλυτερη σε χωρητικοτητα μπαταριας σημαινει και πιο μεγαλη(ενδεχομενως πιο παχια) σε διαστασεις μπαταρια. Μιο παχια μπαταρια σημαινει πιο παχια και ενδεχομενως οχι τοσο καλαισθητη συσκευη. Κατι που προφανως θελει να αποφυγει η Apple καθοτι θα ηταν αστειο να πιστευουμε οτι σκεφτονται το κοστος της μπαταριας. Για του απαιτητικους υπηρχαν και θα υπαρχουν θηκες με ενσωματωμενη μπαταρια

bbbb

διαβαζω απο χθες ολα τα σχολια και θελω να κανω μια ερωτηση.πιο λειτουργικο ειναι απροβληματιστο και δεν lagarei καθολου ???

manolinio7

Δε βαρεθηκατε ακομα να σχολιαζεται τις μπαταριες αφου ετσι κι αλλιως αυτοι που εχουν σκοπο να το αγορασουν θα το παρουν ετσι κι αλλιως κι ας κραταει και μιση ωρα, κι αυτοι που ειναι να το κραξουν θα το κραξουν κι ας κραταει και 50 ωρες οποτε λεμε για να λεμε..

dimokritos

ρε παιδια εχετε ιδεα απο μπαταριες και απο specs ???ειμαι κατοχος και iphone 5s κινητου και sony xperia z1 compact και αλλων android συσκευων οπως samsung s4…στο θεμα της μπαταριας τα ιδια σκατα ειναι ολοι…τελος…οσο κραταει το iphone αλλο τοσο κραταει και το sony…πολυ μικρες οι διαφορες …και το z1 compact φημιζεται για την πολυ καλη μπαταρια του…απο κανενα κινητο δεν ειμαι ευχαριστημενος απο την μπαταρια του ακομα….οσο για τα specs το iphone εχει διπυρηνο επεξεργαστη κτηνος και την καλυτερη gpu πανω…για αυτο στα benchmarks τα ριχνει σε ολους….
καλως η κακως οποιος εχει χρησιμοποιησει iphone ξερει οτι το κινητο πεταει δεν εχει lags και η εμπειρια χρησης ειναι κορυφαια..

X

Εγω παλι βλεπω να μένω με το IPhone 4 κανέναν χρόνο ακόμη μια χαρα τα παει και ολα του δουλεύουν άψογα. Εσείς οι υπόλοιποι που δε θέλετε να σας κοροϊδεύει η Apple και να σας τρώει τα λεφτά συνεχίστε να αλλάζετε τηλέφωνα καθε χρόνο μεχρι να βρείτε κατι καλο που θα σας κρατήσει :)))))))))))). ΥΓ. Λογικά και το ipad 4 θα το κρατήσω αλλον έναν χρόνο αν και για αυτο ακόμη δεν είμαι σίγουρος!

Χ

Τα πράγματα με τις μπαταρίες είναι απλά το λειτουργικό της apple είναι ελάχιστα ενεργοβόρο σε σχέση με το Android για αυτό και η καλύτερη αυτονομία σε Tablet είναι αυτή του Ipad έτσι η apple δει χρησιμοποιεί μεγάλες μπαταρίες γιατί δεν τις χρειάζεται – όταν όμως στη συσκευή προστίθεται η λειτουργία τηλεφώνου τότε οι απαιτήσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα εκεί τα Android μπορούν να ανταπεξέλθουν γιατί είναι κομούτσες και μπορούν και παίρνουν μεγαλύτερες μπαταρίες – για να το πω διαφορετικά σε συσκευές Android και IOS η ίδιας χωρητικότητας μπαταρία θα αποδώσει τεράστιες διαφορές σε ενεργειακή κατανάλωση υπέρ του IOS πάντα – κατά τα άλλα να χαμε να λέγαμε επίσης επειδή έχω αρκετές συσκευές (Ios, android, Windows) έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο την IOS συσκευή αν την παρατήσεις μπορεί να την παρατήσεις κανέναν μήνα και ακόμη να είναι ανοιχτή – το Android μου μόλις περνάνε 2 εβδομάδες πάπαλα! για τα windows (t100) δεν το συζητάω 3-4 μέρες με το ζόρι!

@l3x1k0

Αίσχος θα είναι η μπαταρία του. Για την ακρίβεια περισσότερο αίσχος από ότι είναι τώρα.

Giannisanag

Ως πρωην κατοχος 4 συσκευων iphone εχω να πω οτι σε ποιοτητα υλικων και σε ποιοτητα hardware ειναι μπροστα πολυ μπροστα. Το ιδιο μπροστα ειναι και στη συνεργασια hardware-software αφου ειναι in house εξελιγμεν με την φιλοσοφια της apple (πολυ σημαντικο αυτο) ως κατοχος 3 android tablet και ενος note 3 θα πω οτι και τα 3gb κολλανε καποιες φορες αλλα δυστυχως για την apple το note 3 ειναι πραγματικο smartphone για ενα επαγγελματια. Χρησιμοποιω σχεδον ολες τις συνατοτητες του note στη δουλεια μου και δυστυχως η apple δεν προσφερει κατι αντιστοιχο. Στη μαχη της καφετεριας το iphone ειναι λογω εμφανισης και εμπειριας χρησης και ποιοτητας το κορυφαιο smartphone. Καποιοι ομως χρησιμοποιουμε τα smartphones ως εργαλεια δουλειας. Η apple αργησε και σε δυνατοτητες και σε διαστασεις. Οτι κι αν κανει το επομενο μου θα ναι το note 5.

Γιώργος Μ.

Η επανάσταση στα mAh! Αγοράζω άμεσα!

sanegain

ΝΟΤΕ 3 !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ….. ΤΣΑΜΠΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ!!!

Πεζοναύτης68

Κάτοχος Ericsson/ Nokia και τώρα note 33. Όλα τα τηλέφωνα έχουν και + και – και μην κάνετε σύγκριση με ανόμοια πράγματα όπως κάποιος μιλάει για το Nokia 100 ότι κρατάει η μπαταρία του σε σχέση με τα σημερινά κινητά τηλέφωνα. Φυσικά δεν θα επέλεγα iPhone με τα άπειρα κλειδώματα που έχει γιατί οταν πληρώσω ένα κινητό τηλέφωνο θέλω κάνω αυτά που εγω θέλω και όχι η εταιρεία που το παράγει. Βλέπε iPhone. Με το note 3 είμαι πολύ ικανοποιημενος από όλες τις απόψεις. Και φυσικά με το Android που υπάρχουν πολλές χρήσιμες εφαρμογές. Σαν επαγγελματίας Υδραυλικός που είμαι έχω απαιτήσεις από τηλέφωνο μου και φυσικά όλη μέρα το ίντερνετ ανοιχτό για mail και κ.λ.π. Μου βγάζει άνετα τη μέρα μου μέχρι το βράδυ αργά 11/12 περίπου πού το φορτίζω. Κανένας μέχρι τώρα δεν είδα να αναφερθεί στον παράγοντα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που είναι άθλια και εχουν σαν αποτέλεσμα την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας ψάχνοντας για δίκτυο. Τελειώνοντας θα πω κάτι για το iPhone που ίσως ακουστεί χαζό αλλά το δεν έχει επιλογή πίσω όσο χρειάζεται αλλά πατώντας πίσω ξεκινάς από την αρχή εμένα με χαλάει. Note 3 τώρα και αναμονή για το Note 4 πού πιστεύω ότι θα είναι ποιο… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.