iPhone 6 & 6 Plus: Αυξάνεται ο αριθμός των συσκευών που επηρεάζονται από το “Touch Disease”

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία ενός νέου iPhone, όμως αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες iPhone 6 και 6 Plus που διαπιστώνουν μια γκρι μπάρα στο επάνω μέρος της οθόνης και μειωμένη απόκριση στην λειτουργία αφής.

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και πλέον εικάζεται ότι πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος αφού επηρεάζει ένα μεγάλο πλέον και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών. Το γνωστό site επισκευών, iFixit μάλιστα έχει αναρτήσει σχετικό blog post το οποίο συνοδεύει και από video για το συγκεκριμένο θέμα. Το iFixit ονομάζει το πρόβλημα “Touch IC Disease” ή “Touch Disease”, ενώ σημειώνει ότι η Apple γνωρίζει το πρόβλημα αφού στο forum υποστήριξης της εταιρείας υπάρχουν δεκάδες παράπονα και δεν κάνει κάτι για αυτό. Όποιος χρήστης δε έχει επισκεφθεί κάποιο κατάστημα της Apple τον ενημέρωσαν ότι δεν αναγνωρίζει η εταιρεία το πρόβλημα και εφόσον η συσκευή είναι εκτός εγγύησης δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Υπάρχουν όμως και άλλες εταιρείες που έχουν εντοπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο Jason Villmer, ιδιοκτήτης της STS Telecom αναφέρει ότι κάθε εβδομάδα έρχονται στην εταιρεία του πολλές συσκευές iPhone 6 και 6 Plus με το παραπάνω πρόβλημα. Επιπλέον συνεχίζει λέγοντας ότι πιστεύει πως το πρόβλημα είναι τόσο διαδεδομένο που πιστεύει ότι επηρεάζεται κάθε iPhone 6 & 6 Plus και οι συσκευές αυτές είναι κάτι σαν ωρολογιακές βόμβες που κάποια στιγμή θα ενεργοποιηθούν. Μια άλλη εταιρεία επισκευών στη Louisiana των ΗΠΑ αναφέρει πως έχει στα χέρια της περισσότερες από εκατό iPhone 6 και 6 Plus με οθόνες που δεν αποκρίνονται σωστά στη λειτουργία αφής.

Ανεπίσημα οι χρήστες μεταξύ τους έχουν διαπιστώσει ότι η άσκηση πίεσης σε μια προβληματική οθόνη ή το προσεκτικό και ελαφρύ στρίψιμο και λύγισμα της συσκευής διορθώνει προσωρινά το πρόβλημα. Παρόλα αυτά αναφέρουν ότι η γκρι μπάρα επιστρέφει σύντομα, ενώ η προβληματική απόκριση της οθόνης αφής γίνεται συνεχώς και χειρότερη.

Σημειώστε εδώ ότι το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι η οθόνη της συσκευής μιας και όταν εμφανιστεί το πρόβλημα ακόμα και αν αντικατασταθεί η οθόνη αυτό παρααμένει. Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στο ολοκληρωμένο που ελέγχει την οθόνη αφής και τις κολλήσεις τους. Μάλιστα στο iPhone 6 & 6 Plus επάνω από αυτό το ολοκληρωμένο δεν υπάρχει η μεταλλική ασπίδα που υπήρχε στα προηγούμενα iPhone και δεν έχουν υποστήριξη από uderfill. Είναι δε πιθανό το πρόβλημα στις κολλήσεις να εμφανίζεται από το γνωστό πρόβλημα των iPhone 6 & 6 Plus με το λύγισμα του σασί τους, το γνωστό bendgate.

Η εταιρεία iFixit σημειώνει ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος επισκευής της συσκευής και θα πρέπει κανονικά να αντικατασταθεί είτε το logic board, είτε το ολοκληρωμένο ελέγχου της αφής, είτε ολόκληρο το smartphone. Συμβουλεύει δε όσους αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εντός εγγύησης να ζητούν άμεσα την αντικατάσταση της συσκευής τους, ενώ όσοι βρίσκονται εκτός εγγύησης να ζητούν αντικατάσταση των συγκεκριμένων ολοκληρωμένων από μια εταιρεία επισκευής.

iPhone 6, iPhone 6 & 6 Plus: Αυξάνεται ο αριθμός των συσκευών που επηρεάζονται από το “Touch Disease”

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Όταν αγοράζεις κινέζικα αυτά παθαίνεις.

panagiotis

δεν ειμαι ειδικος αλλα, σαν να εχει προβλημα το force touch

Kostas

@panagiotis το force touch/3D touch δεν υπάρχει στα iPhone 6/6 pluss, συνεπώς το πρόβλημα βρίσκεται αλλού

Chris_BMW

Panagiotis @Αν διάβαζες το άρθρο θα καταλάβαινες οτι δεν χρειάζεται να εισαι ειδικός για να διαπιστώσεις οτι το πρόβλημα υπάρχει στο 6 κ 6 plus κ όχι στο 6s -plus .
Zois@ Παρε I phone να σωθείς ….

panagiotis

@kostas Δίκιο !!! δικό μου το λάθος.

Ελενη

Αντε να βρεις ακρη …Το προβλημα εχει παρει μεγαλες διαστασεις και η εταιρια κανει τα στραβα ματια !Δηλαδη σου πουλανε iphone 6 με μελλοντικο κατασκευαστικο προβλημα και σου λενε παντρεψουτο οπως ειναι!Αλλου βρε για κοροιδα αντε γεια!!!Ευτυχως κανενας απο τους φνωστους μου δεν πηρε την πατατα!!!

ΓιωργοςGr

Ειλικρινα τετοιο αισχος…Και υπαρχουν χιλιαδες χρηστες σε ολο τον κοσμο.Μια εταιρια να εχει κανει ενα σοβαρο κατασκευαστικο λαθος και στην ουσια να σου λεει κοψε το λαιμο σου και κατσε με χαλασμενο τατς.Ελεος μονο αυτο μπορω να πω θα επρεπε να ντρεπονται .Ας κανουν μια σελιδα ολοι οι κατοχοι παγκοσμιως και να προβουν σε μηνυσεις στην Apple!!!

Manolis

όπως είπε ένας φίλος μας “έχουμε μπλέξει με αλήτες” και λέμε για όλους τους κατασκευαστές!!! Κερδίζουν δις, είναι πάμφθηνο να σου αλλάξουν τα χαλασμένα ανταλλακτικά αλλά δε το κάνουν!!! 🙁

James

Ένα θεμα που προκύπτει εδω, είναι αυτό της εγγύησης. Καθώς τα iPhone 6/6 plus δεν έχουν κλείσει ακόμα δυο χρόνια από την κυκλοφορία τους, θα έπρεπε ΟΛΑ να είναι εντός εγγύησης. Η πολιτική της apple είναι να δίνει ένα χρόνο εγγύηση και όποιος θέλει παραπάνω, πρέπει να πληρωσει επιπλέον χρήματα. Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές δίνουν δύο χρόνια.

Κατά τα άλλα, όλα χαλάνε, ακόμα και τα iPhone 😛

Mary

James, όλα τα κινητά ακόμα και τα iPhone έχουν 2 χρόνια εγγύηση! Αλλά αυτό ισχύει μόνο για τα ευρωπαϊκά μοντέλα. Στην Αμερική έχουν 1 χρόνο εγγύηση.

James

@mary μην είσαι τόσο σίγουρη. Πριν κάνα μήνα πήρε γνωστός μου iPhone από μεγάλη αλυσίδα και του είπαν ένα χρόνο έχει, αν ήθελε δύο να έδινε αλλα 80 ευρώ. Ε, τι να κάνει, τα έδωσε

Mary

James είμαι σίγουρη! Μην γράφεις ότι να ναι. Υπάρχει νομοθεσία της ευρωπαϊκής ένωσης για αυτό το πράγμα και επίσης το γράφει και στο site της Apple.

παπαροκας tiamat

@manolis τι λες?
Εχω δωσει πολλες φορες τα sammy κινητο ταμπλετ κ ρολοι μου στην σμαρτεκ και ειμαι φουλ ευχαριστημένος απο την εξυπηρετηση!

Αλλα δε καταλαβα! Η apple καλα τους κανει! Αφου τους εχει θυματα!…

James

@mary καλα, εγώ γράφω ο,τι να ναι. Μπες στο αντίστοιχο θέμα του ινσομνια τότε να τα διαβάσεις από παθόντες.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Την καλησπέρα μου σε όλους και ιδιαίτερα στους απανταχού λάτρεις της θεάς μας που με μόχθο και σθένος υπερασπίζονται το μήλο που φωτίζει την ζωή μας!
Αναγκάζομαι να παρέμβω κατόπιν ανακριβιών από haters!
1) Αποκλείεται η απόλυτα ποιοτική και γρανιτένια κατασκευή του 6 να δημιουργεί προβλήματα! Οι ίδιοι οι χρήστες φταίνε,που νομίζουν πως έχουν Κανά android ή wp και θέλουν να το δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο.Έλεος!
2) Αν υπάρχει θεός, όποιος αγοράζει iphone πρέπει ο ίδιος να εγγυάται πως δεν θα συμβεί κάτι και πως για 2 τουλάχιστον χρόνια θα το έχει κουκλί , σαν καινούργιο! Δεν σας ανήκει κύριοι/ ες! Απλά ενοικιάζετε την μαγεία και το innovation!
3) Άντε να υποχωρήσουμε και να σας δώσουμε εγγύηση.Εν όψει του θηρίου 6se ή 7 το 6 / 6 plus βγαίνει εκτός. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση,αλλά αναβαθμίστε άμεσα και μην πληγώνετε/ ταλαιπωρείται το service μας.Ή αγαπάτε και στηρίζετε το φωτεινό μηλαράκι ή οχι.

Manolis

@παπαροκας

Οντως κακώς το γενίκευσα, απλώς το έχω δει σε πολύ κόσμο να μην τον καλύπτει η εγγύηση ή να ψάχνουν οι εταιρείες αιτία να μη σε καλύψουν και εννοώ όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, όχι μόνο κινητά και tablet!

Επίσης θεωρώ ότι και εκτός εγγύησης έχουν τη δυνατότητα να στο επισκευάσουν πιο οικονομικά αλλά δε το κάνουν. 🙁

Nikos31

Η μεγαλυτερη ξεφτιλα να πιεζεις το πανω μερος της συσκευης και να αναβοσβηνει σαν χριστουγενιατικο δενδρο να πεταγονται μπαρες κτλ.Εκει στην apple το εχουν χασει το παιχνιδι προ πολλου . Δεν ειναι τυχαιο που η Samsung την εστειλε στα ταρταρα με τις Ναυαρχιδες S7-S7 EDGE και Note 7.Αλλα το κορυφαιο ειναι ενω αποδυκνιεται κατασκευαστικο λαθος σου λενε επισημα απο την εταιρια οτι δεν τους νοιαζει εαν εισαι εκτος εγγυησης.ΚΟΡΟΙΔΑ IPHONAKHΔΕΣ Ξυπνηστε επιτελους και φυγετε απο εκει !!!!!

M.G

Ότι να ναι γράφετε, το customer service που έχει η Apple δεν το χουν οι άλλοι να χτυπιέστε. Προβληματάκι που είχα σε boot time στο Air, ζωντανή επικοινωνία και εξυπηρέτηση μέσω USA σφαίρα…

stathis

οταν θα αρχισει η κατηφωρα να δεις πως θα αναγνωριζουν τα λαθη ,δινει ο αλλος 700αρια και τον φτυνουν ελεος .πραγματικα απορω οχι με την καθε πολυεθνικη αλλα με τους πελατες της

giannis

μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. ένα χρόνο έχουν εγγύση. δεν είναι σωστό για αυτούς που σκέφτονται την αγορά να αγοράσουν με το κριτήριο ότι έχουν 2 χρόνια. να κάθονται να κάνουν μηνύσεις και να ψάχνουν στην προστασία καταναλωτή ενώ δεν θα βγάλουν άκρη.
1 χρόνο έχουν.

petros

τα τελευταία τιναγματα πριν ψοφήσει η γάτα … δυστυχώς ο Βασιλιας πέθανε , τώρα παίζει μπάλα η Samsung μονη της

Nio

Είναι από την πολυ γρηγοραδα. Έχουν πιάσει φωτιά όλα τα αιφον.
Λέτε τα κινεζακια που δουλεύουν με δέκα ευρώ όλο το χρόνο να τους κάνουν σαμποταζ? Μπορεί….

Ιωάννης jb

@Nikos31.. Πες τα ρε Νικο κ να πάνε σε lumia…
Χαχαχαχαχα!!!! Ότι να ναι…
Όταν βγάλει κ η nokia θέλω να σας δω τι θα λέτε..

Παίζει μπάλα μόνη τις η samsung.. Τι έγινε ρε αρχίσαμε τα ανέκδοτα??
Πάρτε το χαμπαρι ρεεεε δε κλείνει η apple!!!!

Anakin

Η Apple είδε τι εύκολο χρήμα και κανει μακακιες από το 6 και μετά και σε επίπεδο λογισμικού και από όλα είμαι φουλ ευχαριστημένος με το 5s αλλά άλλο iPhone δύσκολο θα ξανά αγοράσω αν δεν βγάλει κάτι καλό! Τα τελευταία δύο χρόνια μόνο η Samsung αξίζει!!

Mary

https://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/

Ορίστε και η απόδειξη ότι έχουν 2 χρόνια εγγύηση, διαβάστε πιο κάτω και τον νόμο της ΕΕ και ξεκολλήστε επιτέλους. Μερικοί εχετε σοβαρό πρόβλημα με τα ψέματα!

Νικος

Και εκτος εγγυησης να βγεις απο την στιγμη που στον ελεγχο κανει “μπαμ” οτι ειναι κατασκευαστικο λαθος πρεπει να γινει η αλλαγη χωρις κοστος.Οι ανθρωποι που εργαζονται για την apple πεφτουν σε παραβατικη συμπεριφορα για το συγκεκριμενο πολυ σοβαρο θεμα με το ΤΑΤΣ και πρεπει να παρεμβει η δικαιοσυνη.το τατς δεν το χαλασε ο χρηστης αλλα ειναι ελλατωμα απο μαμα-κατασκευη.

James

Μερικοι έχετε σοβαρό θέμα να αντιληφθείτε τη διαφορά μεταξύ μιας δήλωσης νομικής κάλυψης και της πραγματικότητας.

Αν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι πουθενά δε λέει ότι η apple υποχρεούται να δίνει διετή εγγύηση. Λέει μόνο ότι υπάρχουν θεσμοθετημένα δικαιώματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αν τους κυνηγήσεις νομικά ίσως βρεις το δίκιο σου ή οτιδήποτε άλλο. Πάντως οι δυο διατυπώσεις έχουν τεράστια διαφορά μεταξύ τους

James

Επίσης από το πινακακι είναι σαφές ότι μετά τον ένα χρόνο ουδεμία ευθύνη αναλαμβάνει η apple και τα επίσημα καταστήματα της, αλλά σε στέλνει πακέτο να βγάλεις άκρη με το κατάστημα που το αγορασες. Να καταλαβαίνουμε και τι διαβάζουμε

Agnostos13

Μπορει η πολιτικη της Apple να ειναι 1 χρονος εγγυηση αλλα εφοσον αποφασισε να πουλαει επισημα τα προϊοντα της την ΕΕ υποχρεουται να δινει 2 χρονια που ειναι το ελαχιστο βαση της Ευρωπαϊκης νομοθεσιας.
Ας μην παιζουμε με τις λεξεις για το αν η Apple θελει ή οχι να δινει 2 χρονια εγγυηση. Προφανως δεν θελει (γιατι πουλαει-εκτος Ελλαδας-Apple Care προγραμματα για επεκταση εγγυησης και βγαζει λεφτα) αλλα αναγκαζεται να την υποστηριξει προκειμενου να συνεχισει να πουλαει τα προϊοντα της εδω…

ΥΓ. Ισχυει οτι ορισμενα καταστηματα σε ενημερωνουν (κακως) για μονοετη εγγυηση, προκειμενου (σκοπιμα) να σε παραπληροφορησουν προκειμενου να προωθησουν την πολιτικη της Apple. Ομως καλως ή κακως τους νομους δεν τους θεσμοθετει ουτε η Apple ουτε και ο retailer της!

Νικος

Τα καταστηματα που πουλανε δεν εχουν καμια ευθυνη για το εαν ο κατασκευαστης του Iphone εχει βαλει τοσο χαλια υλικα οπως βλεπουμε στο παραπανω βιντεο το οποιο το ΤΑΤΣ κρεμεται στον αερα χωρις στηριξη . Την ευθυνη την εχει η Apple η οποια εχει γινει χειροτερη απο τα κινεζικα.Αλλωστε στην Κινα τα φτιαχνει τι ποιοτητα θα περιμενε κανεις….Παρτε Samsung να σωθειτε εγω εδω και 2 χρονια εφυγα απο την apple και δεν ξανασχοληθηκα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Apple: Αποζημιώνει όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιδόσεων στα iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για την υπόθεση του Batterygate που αφορούσε πολλά iPhone.

Smartphones featured iPhone 5S iPhone 6

iPhone 6, 6 Plus και 5s: Αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

Το iPhone 5s παίρνει μία ακόμη ενημέρωση λογισμικού, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Τα παλαιότερα iPad θα παραμείνουν με το βασικό iOS.