iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ποιο τα πάει καλύτερα σε benchmark τεστ;

Τα αποτελέσματα που έδωσαν είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Το iPhone 6 τα πήγε καλύτερα από το iPhone 6 Plus και στην single-core αλλά και στην multi-core επίδοση. Το iPhone 6 σκόραρε 1627 και 2920 πόντους ενώ το iPhone 6 Plus 1481 και 2662 πόντους σε single-core και multi-core αντίστοιχα.

Αν και τα δυο έχουν Apple A8 chipset με dual-core CPU, ο επεξεργαστής του iPhone 6 είναι χρονισμένος στo 1.39GHz ενώ του iPhone 6 Plus sto 1.32GHz. Μια άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι η διαφορά στη RAM όπου το 4.7 ιντσών iPhone 6 αναφέρεται ότι έχει 987MB ενώ το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus 975MB.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι αυτές οι μικρές διαφορές στη CPU και τη RAM δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να δικαιολογούν το χάσμα στο σκορ. Οπότε είναι εξίσου πιθανό το Geekbench να μην είναι ακόμη βελτιστοποιημένο για την αρχιτεκτονική του A8 chip.

iphone 6 benchmarks, iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ποιο τα πάει καλύτερα σε benchmark τεστ;

iphone 6 benchmarks, iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ποιο τα πάει καλύτερα σε benchmark τεστ;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Επιπλεον βασικο ρολο παζει και η αναλυση οπου στο plus ειναι Full HD ενω στο 6αρι οχι αρα χρειαζεται λιγοτερη επεξεργαστικη ισχυ που εχει ως αποτελεσμα να τρεχει γρηγοροτερα.

Vagelis

Οπως βλέπουμε το iPhone έχει την καλύτερη επίδοση σε single score από όλα τα smartphones

Aroulis235

Λορενα μην ξεχνας οτι το iphone 6 plus εχει και μεγαλυτερη αναλυση, οποτε μεγαλυτερο φορτο. 🙂

Κώστας Ζ

Τι παιζει με αυτο το basemark παιδια; Το κατεβασα στο Xperia S μου και εβγαλα 3482…

Alexis

Κώστας Ζ μάλλον έτρεξες το geekbench 2 που είναι και free! Το geekbench 3 στοιχίζει νομίζω 0.90 λεπτά! Το 2 βγάζει το συνολικό αποτέλεσμα!

Vagelis έχει καλύτερο single core αποτέλεσμα λόγο του ότι είναι 64bit! Ούτως η άλλως οι περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια τραβούν όλη την ισχύει οπότε αυτό μετράει πιο πολύ.

Darth

το πλθσ βγαζει λιγοτερα λογο υψηλότερης ανάλυσης (κανονικά έπρεπε να εχει λίγο καλύτερη καρτα και περισσότερη ram για να βγαζει τα ιδια)

τωρα τι παίζει με το benchmark δεν ξερω μάλλον στο android ειναι διαφορετικό και σε μένα έβγαλε

Darth

@emena εβγαλε 14320 ηθελα να πω

karlitonio1

Πωπω εβαλε apple 1080p και για αυτο επεσε αποδοση? Δλδ τι να επι σαμσουνγκ για το σ4 και μετα που εχει minimum 1080p και πεταρι τρελα score. Συνελθετε αυτην η ετερεια δεν εχει κατι για να δικαιολογηθει. Και φενεται απο το κρυψηνους της κατάστασης, παρουσιαζεις εν σμαρτφον λες αυτο αυτο και αυτο αφήνεις να εννοηθεί 2gb ram και μετα βγενει βόμβα οτι πάλι 1. Ακου εκει με τετοια σπεκ αυτα θα παρεις(οσο ακουω youtube background και ανοιγω το chrome με το note 3 απορω η “φιλαθλοι” της apple δεν το θελουν?) Μην μας πριξετε δεν χρειάζεται κτλ γιατι ειδαμε προχτες με το ιος 8 που κατεβάσατε μόνο το 5s αντεξε τα αλλα ολο καο κατι παρουσίασαν.

Κώστας Ζ

@Alexis ετρεξα το basemark x free

john

Στο s4 lte-a που ειχα που φορουσε snapgragon 800 εβγαζε 1800 single core και 3050 multi core…
Το iphone επειδει εχει δυο πυρινες στο single core βγαζει καλο νουμερο…
Πχ ο exynos octa εχει 8 πυρινες οταν κανεις single core μετρησει ειναι λογικο να μην βγαλει πολυ μεγαλο νουμερο οταν κανεις multi core ομως τα πραγματα αλλαζουν δραματικα…
Ετσι κι ααλλιως οταν δουλευει ο επεξεργαστης δουλευουν ολοι οι πυρινες η θα δουλευουν στο χαλαρο η στη μεση η στο φουλ αναλογος με το τη κανεις…
Αλλα κατα τα αλλα καλα παει ο επεξεργαστης του iphone ειναι μονο δυο χρονια πισω δηλαδη στις επιδοσεις snapgragon 800…

dimitris

Στο antutu τι σκορ βγαζουν?

b16bkostas

Εδώ το καλύτερο είναι με διαφορά το Lumia 1520 https://wmpoweruser.com/nokia-lumia-1520-way-ahead-of-iphone-6-in-gpu-test/

Vagelis

Επειδή βλέπω ότι δημιουργούνται παρεξηγήσεις, πρέπει να αναφερθεί ότι η κάθε εφαρμογή που κάνει benchmark test βαθμολογεί διαφορετικά. Για παράδειγμα το note 3 έβγαλε πέρσι σκορ 960 single core και 2980 multi core. Αυτά στον geekbench 3, στην ίδια εφαρμογή που βαθμολογήθηκε και το iPhone 6

Georgos

Δηλαδή το 6 plus έδωσε λίγο χειρότερο αποτέλεσμα από το Note 3 που είναι τηλέφωνο 1 χρόνου. Τα κάνω λιανά για τους κατόχους Apple που δεν έχουν αρκετές γνώσεις για να καταλάβουν τα αποτελέσματα.

Ze_rive

Καλά μερικοί είσαστε για τα πανηγύρια εδώ μέσα και θα το πω αλλιώς. Τι συγκρίνουμε εδώ μέσα; 2πυρινο με 4πυρινο και υπερέχει το τετραπυρινο ελάχιστα! Πω τι καινοτομία είναι αυτή δεν την έχω ξαναδεί πουθενά τρέχω να το πάρω καλά έτη φωτός μπροστα

Giannis

Ωραια… εγω εχω το Galaxy S4 και παω για iPhone 6, η iPhonw 6 PLUS 🙂 Ειμαι κατοχος iPad και πρωην κατοχος iPhone και εφυγα απο την apple λογο οθονης… τωρα θελω να ξαναπαρω iPhone βαρεθηκα την κινεζουρα με αυτο το play store που το εχει και της κουτσης μαριας το κινητο!

Giannis

@Georgos εγω εχω ”γνωσεις” οπως λες εσυ και ξερω πολυ καλα τι σημαινει Apple.. παρολου που στο σπιτι μου θα εχω iphone 3gs, 4, 5 ,ipad , imac, ipod 3, δοκιμασα samsung galaxy s4.. κινηταραα!!! Αλλα θελω να ξαναπαω apple γιατι ειναι αλλιως το ios..ειναι απλα πραγματα ολα γινονται γρηγορα, οταν βγαινει καινουριο λογισμικο το περνει αμεσως το κινητο σου και γινετε σαν το καινουργιο και τεσπα οποιος εχει iPhone καταλαβενει την αξια του…η samsung για μενα πριν λιγο καιρο ηταν η πρωτη εταιρεια αλλα η apple με εκανε να την αγαπησω ξανα με το iPhone 6, 6 PLUS. Επισης, ειναι και θεμα γουστου. Σε αλλους αρεσει το ios, σε αλλους το android, σε αλλους το windows phone, σε αλλους το firefox κλπ.. γιαυτο υπαρχουν ολα αυτα για να μπορεις να επιλεξεις!! Οσο για το Note 3 ειναι κινηταρα οπως ολα τα note..το note 1 ακομα 300 ευρω κανει .. μαλλον τελικα η σειρα note ειναι καλυτερη απο την σειρα S… εγω τωρα βασικα λεω να παρω η note 4 η iphone 6 plus! Αλλα αυτο που λες, οντως υπαρχουν μερικοι περνουν το iphone το λενε κινηταρα χωρις να εχουν ιδεα απο τεχνολογια!

Βαγγέλης Τ.

https://www.youtube.com/watch?v=EQx8ezZbv7M#t=169
Πόσο καιρό θα περιμένουν απορώ

aimilios

εχω το ετρεξα με το geekbench 3 που ειναι free αλλα που εβγαλε την πρωτη φορα αλλα την δευτερη οποτε συμπερασμα δικο μου οτι αλλα νταλλον … καποιες εφαρμογες που διχνουν επιδωση κινητου κτλπ δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστες οτε δεν ξερω κ δεν μπορω να καταλαβω δυστιχος ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.