Έκρηξη iPhone 6 αφήνει τον ιδιοκτήτη του με εγκαύματα τρίτου βαθμού

Ο Gareth Clear είναι 36 ετών, σύμβουλος διοίκησης από το Sydney της Αυστραλίας και όπως θα δείτε και στη φωτογραφία έχει υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού από το iPhone 6 του μετά από πτώση με το ποδήλατο του.

Το iPhone 6 βρισκόταν στην πίσω τσέπη του Clear και έπιασε φωτιά αμέσως μετά την πτώση του από το ποδήλατο. Δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Sydney Morning Herald: “Είδα καπνό να βγαίνει από την πίσω τσέπη μου και σάστισα πλήρως σχετικά με το τι ήταν όλο αυτό και ξαφνικά ένιωσα αυτό τον έντονο πόνο”.

Το αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν εγκαύματα τρίτου βαθμού στο δεξί μηρό του Clear, για τα οποία χρειάστηκαν μοσχεύματα δέρματος. Ο Clear ανέβασε φωτογραφία από το καμένο πόδι του στο twitter προσπαθώντας να ενημερώσει για τους κινδύνους που κρύβουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορεί να εκραγούν αν ζεσταθούν υπερβολικά, αν βραχυκυκλώσουν ή αν χτυπηθούν.

Σύμφωνα με τον Dan Doughty της Battery Safety Consulting οι μπαταρίες ιόντων λιθίου παρουσιάζουν προβλήματα σε ποσοστό περίπου μια στις 10 εκατομμύρια. Με την παραγωγή τους να φτάνει περίπου τις 6 δισεκατομμύρια μπαταρίες το χρόνο, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε σε ετήσια βάση περίπου 600 προβληματικές μπαταρίες.

Ο Clear έχει ήδη μιλήσει με την Apple για τον τραυματισμό του και πλέον θέλει να μοιραστεί με τον κόσμο την ιστορία του. Δήλωσε μάλιστα ότι θέλει η Apple να ερευνήσει την ιστορία του και να εντοπίσει τι προκάλεσε αυτό το πρόβλημα και να ενημερώσει τον κόσμο για αυτό.

iPhone 6, Έκρηξη iPhone 6 αφήνει τον ιδιοκτήτη του με εγκαύματα τρίτου βαθμού

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Ναι και δεν θα σκεφτεί καθόλου να πάρει αποζημίωση, πάνω από όλα να βοηθήσει τον κόσμο να μην πάθει το ιδιο (ίσως του δώσει το «δωράκι» της η Apple κάτω από το τραπέζι, απλά για την φιλική του στάση)

Ιωάννης jb

Και έπεσε… Και το είχε στη πίσω τσέπη… Ο κόσμος είναι χαζος αυτό το ξέραμε αλλά ο συγκεκριμένος παίρνει άνετα το πρώτο βραβείο ηλιθιότητας…
Η απονομή του βραβείου σε ένα μήνα στην όπερα του Σίδνεϊ

Gvirginia

@ΑντώνηςΤ Μα δε μπορεί να πάρει αποζημίωση από την Apple μιας και δεν είναι δικό της το φταίξιμο. Η έκρηξη δεν προκλήθηκε από τον “μαμά” φορτιστή ενώ φόρτιζε στο γραφείο, αλλά από την θραύση της μπαταρίας αφού προσγειώθηκε πάνω της… Αν του δώσει η Apple άλλο κινητό θα είναι για λόγους marketing μιας και βγήκε στα sites.

mixtri

που είναι το περίεργο να πέσεις από ποδήλατο; και που είναι το περίεργο να το έχεις στην πίσω τσέπη; Είσαι σοβαρός; :/

ΑκυροςΠεραστικος

@Ιωαννης jb Δηλαδη ναι οποιος πεφτει με το ποδηλατο ειναι χαζος ή οποιος βαζει το κινητο του στην πισω τσεπη ειναι και αυτος χαζος .. Και ποσο μαλλον οποιος κανει ποδηλατο και βαζει και το κινητο του στην πισω τσεπη και αυτος χαζος ειναι.. Τι λογικη ειναι αυτη ακριβως ειπαμε ? Και μην εξαπτεσαι δεν ειπε κατι για την μαμα apple για τις μπαταριες λιθιου ειπε και για την συγκεκριμενη τεχνολογια. Φιλικα παντα!

Zois

Για μένα μεγαλητερη ηλιθιότητα είναι που είχε iPhone πάρα που έπεσε με το ποδήλατο και το είχε στην πίσω τσέπη ας είχε άλλη μάρκα και ας το είχε και στην κάλτσα.

Ιωάννης jb

Εννοείται πως είναι χαζος ακυρε… Είναι ο ορισμός τις χαζομαρας ξύπνα…
Εσύ κάνεις καθόλου ποδήλατο???
Εγώ επειδή κάνω καθημερινά σε πληροφορω ότι έχω να πέσω από τότε που ήμουν 15 χρονών κ έκανα…. Πρόσεξε πως θα το πω…. ΧΑΖΟΜΑΡΑ!!!!
Αυτος εδώ σου λέει το είχε κ στη πίσω τσέπη συνήθως εκεί δε το βάζουμε ξέρεις διότι όταν καθόμαστε υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει… Ειδικά όταν κάνεις ποδήλατο πρέπει να κάθεσαι σε κάτι που ονομάζεται σέλα άρα 2 φορές χειρότερο!!!
Καταλαβες ακυρε???

ΑκυροςΠεραστικος

Για αρχη δεν ηξερα οτι μιλαω με τον Ταμουριδη.
Επειτα δηλαδη για σενα ειναι τοσο δυσκολο ενας ανθρωπος να κανει ποδηλατο μεσα στην πολη για παραδειγμα και να γινει οτιδποτε που θα τον κανει να πεσει ? πχ Να πεταχτει ενα παιδακι, να πεσει καποιος καταλαθος πανω του, και πολλα αλλα παραδειγματα? Οσο για το κινητο στην πισω τσεπη μπορουν να υπαρξουν πολλες εξηγησεις αλλα προφανως δεν εχεις την διαθεση να δεις.. Και κατι τελευταιο και το κοβω εδω. Ειμαι αρκετα σιγουρος οτι αν το αρθρο ελεγε το ονομα καποιας αλλης εταιριας δεν θα εκανες καν τον κοπο να σχολιασεις.! αλλα και παλι δεν καταλαβες οτι και εγω συνεχιζω να αναφερομαι στην τεχνολογια της μπαταριας!καλη σου μερα.!

Ιωάννης jb

Τα ίδια θα έλεγα σχεδον σε κάθε περίπτωση.. αν ήταν κανένα κινέζικο των 80 ευρώ μπορεί κ να έλεγα και για θέμα ποιότητας της μπαταρίας… Αν και δε νομίζω διότι μιλάμε για καθαρό φταίξιμο και λάθος χρήση…
Φαίνεται ότι είσαι άσχετος, αργοσχολος.. Έχεις σπάσει 2 κινητά επειδή τα βάζεις στην κολοτσεπη.. αν έκανες κ ποδήλατο παίζει να είχες σπάσει 5-6 συσκευές σταματά το εδώ

viel

το ποδηλατο ειναι δυσκολο το παπανδρεου τοσες φορες εχει πεσει…

ΑκυροςΠεραστικος

Δεν ξερω με τι να γελασω πρωτα απο ολα οσα λες.! Αλλα δεν θα ασχοληθω παραπανω γιατι φαινεται οτι δεν εχεις κατι καλυτερο να κανεις απο το να μπαινεις σε σελιδες τεχνολογιας και να το παιζεις εξυπνος ! Δεν προσπαθω να πω οτι ηταν λαθος της εταιριας αλλα οχι να βγαζεις εναν ανθρωπο χαζο επειδη ειχε ενα ατυχημα..! Το οποιο απλα εσυ μπορει να εισαι πιο εμπειρος ή πιο τυχερος απο κεινον και να μην το εχεις παθει..! Δεν συνεχιζω παραπανω διοτι αυτα που γραφουμε δεν εχουν καμια σχεση με το αρθρο πλεον και δεν ενδιαφερουν κανεναν αν εσυ εισαι ο “Ταμουριδης” ή αν εγω ειμαι “αργοσχολος” οπως λες ….!

προβοκάτωρας

και εγώ κράταγα ένα μαχαίρι και γλύστρισα και μου καρφώθηκε στον μηρό ! ποιόν να μηνύσω εξυπνοπούληδες !

τη Σόλινγκεν ?
το μαγαζί που το αγόρασα ?
τον πατωματζή με τα πλακάκια ?

Ιωάννης jb

Μόνο κάτι πανιβλακες σαν τον Παπανδρεου είναι ικανοί να φαν τούμπα καθυστερημένοι..
Άσε ούτε να τον ακούω δε θέλω μας ρήμαξαν τη χώρα..

mixtri

@Ιωάννης jb,
Είμαι επαγγελματίας ποδηλάτης και έχω φάει σαβούρα που εσύ δεν την ονειρεύεσαι στη ζωή σου. Όταν έχεις πεντάλια SPD-SL τύπου κλειδώματος αν τύχει κάτι και πρέπει να σταματήσεις έχεις απλά πέσει. Κάνω γύρω στα 500 χιλιόμετρα ποδήλατο την εβδομάδα και πίστεψέ με, ξέρω κάτι παραπάνω.
Ακόμα και με απλό ποδήλατο, αν τα κορδόνια σου μπερδευτούν στο ποδόφρενο έχεις φάει σαβούρα.

Σταμάτα επιτέλους να παριστάνεις τον έξυπνο σε κάθε θέμα, τεχνολογίας και μη. Εκτίθεσαι κάθε φορά που γράφεις κάτι.

Επιπλέον τα iphone είναι λεπτά και μικρά, και μπαίνουν σε κωλότσεπα άνετα. Και δε σπάνε γιατί δε ξέρω τι σέλα έχεις εσύ, εγώ πάντως δεν έχω διαστημικό δίσκο…

Vagelis

@Ιωάννης jb

Βασικά εσύ κάνεις καθόλου ποδήλατο??? Μια χαρά βολεύει στην πίσω τσέπη..ισα ισα αν το έχεις σε μπροστινή τσέπη σε ενοχλεί και ασκείται πίεση στο τηλέφωνο όταν κάνεις πεταλ, και ειδικά με στενά παντελόνια.. Δεν ξέρω τι είδους ποδήλατο χρησιμοποιείς εσύ και πόσο τεράστια σέλα μπορεί να έχει ή πόσο περίεργη στάση έχεις πάρει ώστε να κάθεσαι πάνω στο κινητό σου.. Έλεος πια!!

nick31

Για να εκραγεί το κινητό έτσι στο άκυρο δεν το νομίζω..ο τυπάς θα έπεσε με πολύ δύναμη πάνω στο κινητό και η μπαταρία στην ουσία θα «έσκασε»

Denis XD

Γιάννη εσύ μικρε μου κάνεις ποδήλατο με σέλα? Η χωρίς?

Agnostos13

Εγω παντως οσο κανω ποδηλατο το εχω σε θηκη πανω στο ποδηλατο!

Thanosgr13

Κάτι άσχετο αξίζει να κάνω jailbreak?

TNT

Μιας και στερεύει η Apple απο πρόβατα το επόμενο target group είναι οι τζιχαντιστές…

Geo

Εγω παω sliding πανω στο iphone και εχω το ποδηλατο στη κολοτσεπη, κινδυνευω και εγω?

sotos

@Geo looooool. Εκλαψα!!😂😂😂

sotos

@Geo looooool. Εκλαψα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Apple: Αποζημιώνει όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιδόσεων στα iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για την υπόθεση του Batterygate που αφορούσε πολλά iPhone.

Smartphones featured iPhone 5S iPhone 6

iPhone 6, 6 Plus και 5s: Αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

Το iPhone 5s παίρνει μία ακόμη ενημέρωση λογισμικού, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Τα παλαιότερα iPad θα παραμείνουν με το βασικό iOS.