iPhone 6, Galaxy S6, HTC One M9: Ποιο είναι πιο ακριβό;

Οι τρεις βασικοί αντίπαλοι στην αγορά για το πρώτο τρίμηνο είναι Samsung Galaxy S6, iPhone 6 και HTC One M9 και αργότερα περιμένουμε το LG G4 που ανακοινώνεται 28 Απριλίου. Αυτό που έχει την φήμη του ακριβού και συνήθως χαρακτηρίζεται ως υπερεκτιμημένο είναι το iPhone 6.

Κατά πόσο ισχύει όμως αυτό τελικά; Το PhoneArena πήρε τις τρεις ναυαρχίδες iPhone 6, Samsung Galaxy S6 και HTC One M9 και συγκρίνει τις τιμές τους σε 10 μεγάλες αγορές για τις βασικές εκδόσεις 16GB (για το iPhone 6) και 32GB ενσωματωμένη μνήμη.

Οι τιμές στον παρακάτω πίνακα είναι οι επίσημες από Apple, Samsung και HTC για κάθε χώρα και έχουν μετατραπεί σε δολάρια Αμερικής.

Το iPhone 6 ξεκινά από 649 δολάρια με την πιο οικονομική τιμή να είναι στις ΗΠΑ ενώ φτάνει μέχρι 1110 δολάρια στην Βραζιλία όπου έχουμε ξαναπεί ότι τα τεχνολογικά προϊόντα είναι πιο υπερτιμολογημένα. To Samsung Galaxy S6 ξεκινά από 679 δολάρια και φτάνει μέχρι 933 δολάρια (στη Ρωσία) και βλέπουμε ότι στις περισσότερες χώρες είναι πιο ακριβό από το iPhone 6. Όμως και το HTC One M9 δεν είναι καθόλου φθηνό.

Σε γενικές γραμμές βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν την πιο χαμηλή τιμή, ενώ χώρες όπως Ρωσία και Βραζιλία πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

iphone 6 galaxy s6 htc one m9 τιμή, iPhone 6, Galaxy S6, HTC One M9: Ποιο είναι πιο ακριβό;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Οπως περιέργως στους πιο φτωχούς λαούς έρχονται τα πιο ακριβά προϊόντα. Μιλάω για πραγματική οικονομία παντα έτσι,

gio

αν συγκρινουμε τα specs η τιμη του samsung s6 ειναι ευκαιρια σε σχεση με το αηφον και μονο το Μ9 μπορει να το ψιλοκοντραρει. τελικα οτι πληρωνεις παιρνεις εκτος αν ειναι αηφον

dimmis

Αυτό που στην Αμερική είναι όλα κατά πολύ φθηνότερα δεν το καταλαβαίνω!

Agnostos13

@gio
μεγαλες ευκαιριες…τρεχα να παρεις καμια 10αρια (οχι και iphone…ε!)

JohnWave

Για την αγορά της Ελλάδας είναι πανάκριβα και τα 3. Πάλι καλά που δεν θέλω κανένα από τα 3 γιατί αλλιώς θα είχα τρελαθεί με αυτές τις τιμές. Αν είχα 900 ευρώ αποκλειστικά για ξόδεμα σε κινητό τότε θα έπαιρνα μαζί τα εξαιρετικά και σε normal μέγεθος Galaxy Alpha (305€) + LG G2 (240€ ) + Xperia Z3 compact (350€) = 895 ευρώ και τα 5 ευρώ ρέστα :p

dimitris L.A

Να πούμε οτι στην Αμερικη δεν υπολογιζετε ο ΦΠΑ, το iphone 6 τελική τιμή έχει 707

Makis

@ JohnWave

Ακριβώς!

Giorgos

Πάρτε ρε παιδιά το oneplus one,με cyanogenmod και κάνει παπάδες! 349 ευρώ τα 64gb. Η διαφορά στα specs είναι ελάχιστη

chaos

Και τα 3 στον ιδιο σκοπο βαρανε.

Doc77

Συμφωνώ με Johnwave………

alex

και περσι κ προπερσι ιδιες τιμες δν ειχανε?λεμε οτι ειναι ακριβα τα i phone γιατι δν πεφτει Η τιμη τους με τπτ…τo i phone 5s κανει ακομα πανω απο 500 ευρω…

Darth

και τα 4 σε αυτα τα λεφτά είναι κοροϊδία……… σας έχουν μάθει οτι είναι φυσιολογικό να σκατε 700++ για ενα κινιτο το οποιο δεν χρειάζεται καν (η έστω 80% όσον προσφερει) και δεν λαλατε…………

Αποστόλης Ρόδος

@ JohnWave +1 και από μένα…. Πολύ σωστή η τοποθέτηση σου.
Εγώ επίσης, θεωρώ κουταμάρα να αγοράζει κάποιος συσκευή πρωτοεμφανιζόμενη στην αρχική προτεινόμενη τιμή των εταιρειών, αφού μετά από μερικούς μήνες θα πέσει και κατα 30% η τιμή αυτή.
Για αυτές τις συσκευές θα λέμε αυτά που λέει ο JohnWave, μετα απο μερικούς μήνες και όταν θα ετοιμάζονται οι επόμενες ναυαρχίδες. Πλέον δεν αγοράζεις κάτι πολύ σημαντικό αν μεταπηδάς από νέα ναυαρχίδα σε νέα ναυαρχίδα. Μόνο τα χρήματα σου σκορπάς…. και καλά αν τα έχεις, αν δεν τα έχεις είναι η πίκρα.

NZ

Οι τιμές καθορίζονται με βάση αρκετούς παράγοντες όπως: οικονομία χώρας, πληθωρισμός, συνάλλαγμα, ισοτιμία, αγοραστική δύναμη, φερεγγυότητα κλπ.
Οπότε σε κάποιες χώρες είναι λογικό οι τιμές να είναι υψηλές.
Όσο αφορά τις τιμές στις ΗΠΑ, μην ξεχνάτε ότι τυπώνουν αβέρτα χρήμα. Όπως επίσης έχουν και μεγάλη αγοραστική δύναμη (σε αναλογία πληθυσμού).

Tasos

Note 4! Δεν υπάρχει άλλο!

Panosm1

Παιδια εχω εδω και 1μηνα το meizu m1 note!!!Το πηρα 190ευρω και ειναι τελειο!!!Εχω χρησιμοποησει πολλα κινητα οπως G3,S5,5s,6,Alpha κανενα δεν αξιζει τα λευτα του!!

Eddie

Το κοστος δεν εχει να κανει μονο με τα specs.Σταματηστε ρε παιδια αυτη την κακομοιρια πως επειδη δεν εχει οκταπυρηνο η δεν εχει 4gb ram πρεπει να ναι φθηνο.Στο iphone πληρωνεις πακετο λειτουργικο-hardware.Παιρνεις ενα κινητο που για μια τριετια οτι κανει θα το κανει καλα εχοντας αμεση υποστηριξη λογισμικου απ την apple.
Αυτο πληρωνεις και αν δε θες δεν το πληρωνεις.
Μη τα βαζετε ολα στο ιδιο τσουβαλι

manos

χαχαχα, έτσι να δω τι θα πούνε τώρα τα samsung funboys. και υποδεέστερο κινητό και πιο ακριβό. να σου βγάζουν την αποσπώμενη μπαταρία, την sd, την αδιαβραχοποίηση, το ραδιόφωνο και να στο πουλάνε και πιο ακριβό, το κλειδωμένο (knox) τηλέφωνο. χαχαχχα

πω πω προβατίλα!

Wolf

Manos κραζεις..? Αχαχαχα…
Θαυμάζεις…! Πλάκα μας κάνεις έτσι… το s6 είναι “κόσμημα” και ότι καλύτερο φέτος με διαφορά στο Android…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.