iPhone 6: Πόσες ώρες δουλειάς χρειάζονται για το αγοράσεις;

Τα iPhone σίγουρα δεν είναι από τα πιο οικονομικά smartphones στην αγορά, αλλά η Apple έχει καταφέρει να κάνει τρελές πωλήσεις ειδικά με τα περσινά iPhone 6 και iPhone 6s Plus στα οποία ανέβασε τις ίντσες της οθόνης. Χάρη στο δυνατό marketing η Apple έχει γίνει πασίγνωστο brand που αναγνωρίζεται και απευθύνεται ακόμη και σε όσους δεν είναι fans της τεχνολογίας.

Με τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus να έχουν ανακοινωθεί μόλις πριν από λίγες μέρες, η ελβετική τράπεζα UBS δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις ώρες που πρέπει να δουλέψει κάποιος προκειμένου να καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα και να αγοράσει ένα iPhone 6 16GB.

Μάθε επίσης: Το iPhone 6s 64GB κοστίζει στην Apple 234 δολάρια.

Στην Ελλάδα, υπολογίστηκε ότι πρέπει να δουλέψεις σύνολο 98.2 ώρες(!) για να καταφέρεις να αγoράσεις ένα iPhone 6, δηλαδή 12.2 εργάσιμες μέρες, αν υποθέσουμε ότι δουλεύεις 8ωρο. Οι κάτοικοι της Ζυρίχης χρειάζονται τις λιγότερες ώρες, 20.6 στο σύνολο ενώ οι Ουκρανοί είναι αυτοί που χρειάζονται τις περισσότερες ώρες δουλειάς (627.2 ώρες ή 78 μέρες) για να αποκτήσουν ένα iPhone.

Σκοπός της έρευνας που πραγματοποιείται κάθε 3 χρόνια, είναι να δείξει πόσο ακριβό μπορεί να θεωρείται ένα iPhone σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο σε αναλογία με τους τοπικούς μισθούς.

Αυτό επιτρέπει στους τοπικούς κατασκευαστές να πουλάνε περισσότερο από την Apple στις δικές τους αγορές. Για παράδειγμα στην Ινδία η Micromax είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην χώρα με τις περισσότερες πωλήσεις. Αντίστοιχα στο Πεκίνο όπου χρειάζονται 217.8 ώρες εργασίας για να αποκτήσεις ένα iPhone, έρχεται η Xiaomi που προσαρμόζει τις τιμές αλλά δεν κόβει από τεχνικά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα είναι να πάρει την πρώτη θέση στην Κίνα και να φιγουράρει στον κατάλογο με τους 5 μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο.

Δείτε τον κατάλογο της UBS ο οποίος δημιουργήθηκε με στοιχεία που συλλέχθηκαν Μάρτιο με Απρίλιο, αλλά δημοσιοποιήθηκε σήμερα:

• Αθήνα- 98.2 ώρες
• Μπανγκόκ – 149.6 ώρες
• Πεκίνο – 217.8 ώρες
• Σικάγο – 28.4 ώρες
• Γενεύη – 21.6 ώρες
• Χονγκ Κονγκ – 51.9 ώρες
• Τζακάρτα – 468 ώρες
• Κίεβο – 627.2 ώρες
• Λονδίνο – 41.2 ώρες
• Λος Άντζελες – 27.2 ώρες
• Πόλη του Μεξικού – 217.6 ώρες
• Μαϊάμι – 27 ωρών
• Μόσχα – 158.3 ώρες
• Ναϊρόμπι – 468 ώρες
• Νέο Δελχί – 360.3 ώρες
• Νέα Υόρκη – 24 ώρες
• Παρίσι – 42.2 ώρες
• Ρίο ντε Τζανέιρο – 139.9 ώρες
• Ρώμη – 53.7 ώρες
• Σαγκάη – 163.8 ώρες
• Σίδνεϊ – 34 ωρών
• Τελ Αβίβ – 75.3 ώρες
• Τόκιο – 40.5 ώρες
• Τορόντο – 37.2 ώρες
• Ζυρίχη – 20.6 ώρες

iPhone 6: Πόσες ώρες δουλειάς χρειάζονται για το αγοράσεις;, iPhone 6: Πόσες ώρες δουλειάς χρειάζονται για το αγοράσεις;
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

με το galaxy s6 η note edge
θα πρεπει να δουλεψω κανενα μισαωρακι με μια ωρα λιγοτερο ε?

ας αρχισει το κραξιμο λοιπον για το ποσο ακριβο ειναι
θα εχει γελιο…

Tolis

μμμ για να καταλάβω…Ας υποθέσουμε ότι το 6άρι κοστίζει 700. Δουλεύοντας μισό μήνα 12 μέρες δλδ μπορείς στην Ελλαδα να το αγοράσεις… Οπότε τον μήνα ο μέσος Έλληνας πολίτης παίρνει 1400€!

Τώρα κατάλαβα γιατί βγήκε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα…. Γιατί με τα νέα μέτρα ο μέσος Έλληνας πολίτης θα έπρεπε να δουλέψει 14μέρες για να το αγοράσει… Ε όχι! Δεν μπορεί να συμβεί αυτό!

Τους έχει βαρέσει όλους εκεί στην Ζυρίχη μου φαίνεται!!!!!

loni

Φίλε Tolis επειδη καποιοι παιρνουν μισθο 500 και 600 ευρω δεν παει να πει οτι ολη τοσο βγαζουμε το μηνα, καποιοι παιρνουν και 3000 και 10000, αυτοι βγαζουν τον μεσο ορο βάση κατα κεφαλην εισοδημα!

azriel84

Τέτοιες έρευνες αξίζουν μόνο για πραγματικά κινητά όπως το Note 5. Για να δω πόσο κοστίζει στην Ευρω…ωπ ξέχασα, δεν έχει Ευρώπη επισήμως για Note 5! 😛

stev0

τωρα αληθεια ειναι εγκυρο αυτο το πραμα?? 98 ωρες στην Ελλαδα? σε ποια εταιρεια?
γιατι με βασικο μισθο 450 ευρω 8ωρο πενθημερο δεν βγαινει αδερφε!!
κατι λετε λαθος!

raziel

Πραγματικά τώρα αυτό με το 98 ωρες στην Ελλάδα πως βγήκε θέλω να μάθω γιατί μάλλον εγώ ζω σε αλλη χωρα

bilybo

οπως ειπε πολυ σωστα η κοπελια παραπανω (loni ) επειδη εσεις ή ο βασικος μισθος ειναι 500-600 ευρω δεν σημαινει οτι περνουν ολοι τα ιδια λεφτα..
εγω για πχ το μηνα σαν σερβιτορος βγαζω1200 ευρω κ ασ ειναι ο βασικος μισθος 500
τι με νοιαζει?
αυτο που λεει το αρθρο ειναι μ.ο αν δν σε πιανει δν σημαινει οτι δν υσχυει κιολας

Don mitso mou

Άρα καλα είναι εγώ. Ανα 16 εργάσιμες ώρες κι ένα iPhone.

JohnWave

Προσωπικά ακόμη κι αν εργαζόμουν με πολύ μεγάλο μισθό στη Ζυρίχη, iphone δεν θα έπαιρνα.Θα προτιμούσα πάντα την πιο value for money ναυαρχίδα.Το iphone είναι ένα πολύ καλό smartphone εσωτερικά και εξωτερικά ( εξαίρεση τα άθλια bezels του πάνω και κάτω ) αλλά πραγματικά η τιμή του δεν δικαιολογείται με τίποτα βάσει των όσων προσφέρει ο ανταγωνισμός. Από τη στιγμή ωστόσο που ο κόσμος το αγοράζει, τότε καλά κάνει η Apple και το τιμολογεί όσο το τιμολογεί. Το ίδιο σχεδόν ισχύει και για τη Samsung.

loni

Bilybo αν ημουν κοπελια αδερφέ το iphone θα το αγόραζα σε 2 εργασιμες ωρες!

nikmour

@Ioni αν ήσουν κοπελιά θα ήθελα να σε γνωρίζω. Με δύο εργάσιμες ώρες? Μεγάλε, τι θα έκανες για τέτοιο ωρομίσθιο? Ούτε callgirl πολυτελείας να ήσουν.
@billybo η εφορία ακούει…

loni

Nikmour θα εκανε τα παντα και τα ιδια οπως και οι αλλες αλλα με τιμες APPLE!

chaos

Ρε UBS ποσσοι Ελληνες ειναι στη λιστα Λαγκαρντ διοτι οι υπολοιποι χρειαζομαστε μεχρι και 2 μηνες δουλειας για να παρουμε Iphone.

tolis1186

Τώρα σοβαρά loni..? Κάποιοι??? Όταν το 1/4 και πλέον είναι άνεργοι το άλλο 1/4 part time voucher και τέτοια και το άλλο 1/4 βασικό μισθό? Αυτοί είναι οι κάποιοι για σένα…? Σε πια χώρα ζεις γιατί σίγουρα Έλλαδα όχι!

Έτσι είναι όμως πρέπει να υπάρξουν και κάποιοι να ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους αλλιώς δεν εξηγείται πως βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδοι…

loni

@Tolis1186 φίλε μου πρωτον δεν εχω δικαιωμα ψηφου γιατι ειμαι ξενος και δεύτερον εσυ που ζεις αδερφε? Εγω ζω Θεσσαλονίκη και βλεπω τιγκα τις καφετεριες και τα φαστ φουντ και ολα τα μαγαζια στο κεντρο, αρα συμφωνα με τα λεγομενα σου ολοι αυτοι η’ το 1/4 και το αλλο 1/4 ενω ειναι ανεργοι και ενω δουλευουν part time η’ παιρνουν βασικο 500 ευρω εχουν λεφτα για μαλακιες! Μπα φιλε μου ανοιξε λιγο τους οριζοντες σου και κοιτα λιγο πιο μακρια, ακομα και εδω στο techblog δεν ειμαστε ολοι στα ιδια οικονομικα επιπεδα! Δεν μπορω να ζηλεψω τον “ταδε” επειδη αλλαζει ναυαρχίδα καθε 6 μηνες,αφου μπορει!
Υ.Γ. Συμφωνα με τα λεγόμενα σου παντα στην Ελλάδα εχουμε ΑΕΠ 7000 ΜΕ 8000 χιλιαρικα, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι πανω απο 20.000!

Λεωνιδας

@bilybo Σε ποιο μαγαζι βγαζεις 1200 ευρω το μηνα σαν σερβιτορος?Να ερθω να δουλεψω και εγω αμα ειναι!!!!!!!

Darth

• Αθήνα- 98.2 ώρες????? δλδ ενα 11 ήμερο? 0χ0α00χ0α0χα απο ποιον πλανιι ειστε?

πχ αν η συσκευη κοστίζει 700 ευρώ με των μισθό να ειναι γύρο στα 400 ευρώ (και πολύ λέω αλλα οκ) έχουμε και λέμε 45 μέρες δλδ 360 ωρες

άλλο 98 και άλλο 360 μην μπερδευόμαστε….

η έρευνα δεν ξέρω από ποιον έγινε… αλλα απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα…

Δημήτρης

Ότι ναναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.