iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, Διαθεσιμότητα και τιμή

Εχθές Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου ο Tim Cook, CEO της Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 6, iPhone 6 Plus και το έξυπνο ρολόι Apple Watch. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται iPhone με μεγάλη οθόνη, 4.7″ και 5.5″ αντίστοιχα ενώ ντεμπούτο κάνει η εταιρεία και στην κατηγορία των smartwatches με το Watch.

iPhone 6

Το νέο iPhone 6 έρχεται με οθόνη 4.7 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS Retina με ανάλυση 1344×750 pixels, επεξεργαστή A8 2ης γενιάς 64-bit και κάμερα iSight 8 Megapixel με slow motion τόσο με 120 fps όσο και με 240 fps. Είναι συμβατό με τα γρήγορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G/ LTE (150Mbps download) με την κατασκευή του να είναι από αλουμίνιο και το πάχος του 6.9 χλστ. To νέο iPhone 6 τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 8 και ενσωματώνει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID.

Η τιμή του iPhone 6 στις ευρωπαϊκές χώρες θα κυμαίνεται στα:
16GB – 699 ευρώ, 64GB – 799 ευρώ, 128GB – 899 ευρώ

iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, Διαθεσιμότητα και τιμή

iPhone 6 Plus

Το νέο iPhone 6 Plus έρχεται με οθόνη 5.5 ιντσών τεχνολογίας LCD IPS Retina με ανάλυση 1920×1080 pixels, επεξεργαστή A8 2ης γενιάς 64-bit και κάμερα iSight 8 Megapixel με slow motion τόσο με 120 fps όσο και με 240 fps αλλά και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας κατά τη λήψη βίντεο. Είναι συμβατό με τα γρήγορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G/ LTE (150Mbps download) με την κατασκευή του να είναι από αλουμίνιο και το πάχος του 7.1 χλστ. To νέο iPhone 6 Plus τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 8 και ενσωματώνει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID.

Η τιμή του iPhone 6 Plus στις ευρωπαϊκές χώρες θα κυμαίνεται στα:
16GB – 799 ευρώ, 64GB – 899 ευρώ, 128GB – 999 ευρώ

iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, Διαθεσιμότητα και τιμή

Apple Watch

Το Apple Watch είναι το πρώτο έξυπνο ρολόι της Apple και εισάγει ένα νέο concept στον χειρισμό των λειτουργιών πάνω στην μικρή και εύκαμπτη οθόνη του Retina, που ονομάζεται Digital Crown. Το Watch μπορεί να μετρήσει τους καρδιακούς σας παλμούς και ενσωματώνει φωνητικές εντολές της Siri αλλά και λειτουργίες πλοήγησης turn-by-rurn. Θα διατεθεί σε δύο μεγέθη και 3 τύπους Apple Watch, Apple Watch Sport και Apple Watch Edition. Η φόρτισή του θα πραγματοποιείται ασύρματα. Τα νέα Apple Watch θα είναι συμβατά με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C και iPhone 5S.

Το Apple Watch θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2015 με τιμή που θα ξεκινάει από τα 349 δολάρια Αμερικής.

iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, Διαθεσιμότητα και τιμή

Διαθεσιμότητα iPhone 6 και iPhone 6 Plus

Τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από τις 12 Σεπτεμβρίου και θα διατεθούν από τις 19 Σεπτεμβρίου σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Χονκ Κονγκ, Ιαπωνία, Πουέρο Ρίκο, Σινγκαπούρη και Αγγλία. Στην Ελλάδα αναμένονται αργότερα.

iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, Διαθεσιμότητα και τιμή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Iakovos80

Φονικό όπλο όπως και η τιμή!

fotis balopitas

Πιο θα πουλησει περισσοτερο 4.7 η 5.5

Αντώνης Μαρίνος

Το τι γέλιο έχω ρίξει από το πρωί που μαθαίνω τι έγινε χθες δεν λέγεται…να’ναι καλά οι άνθρωποι εκεί στην Apple που μας δίνουν ευκαιρία να γελάσουμε.

Δηλαδή 7,8,9 κατοστάρικα για το “μικρό” (που είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε κινητό με 4.7, 5″ ή ακόμα και 5.5″ οθόνη), 8,9,10 !!!!!!!! κατοστάρικα για το “μεγάλο” (που είναι γκουμούτσα από τις λίγες), και 350 (“αρχική τιμή” !!) για το super duper ρολογάκι.

Είπαμε, η Apple είναι η καλύτερη στο κόσμο στο να πουλάει ελαφρώς μέτρια φύκια για ΠΟΛΥ ακριβές μεταξωτές κορδέλες…

ioankav

Τελικά εκείνη η έρευνα ( https://techblog.gr/gadgets/iwatch-14-percent-would-pay-s35-to-buy-it-9876/ ), που έλεγε ότι υπάρχουν άτομα που θα αγόραζε το iwatch και στα 350 $ δεν ήταν πλάκα… Υπάρχουν όντως άτομα που θα το κάνουν.
ΥΓ υπερευχαριστημένος χρήστης pebble εδώ και 1 χρόνο… κάνει τα βασικά τέλεια και ξεχνάς πότε το φόρτισες… 😉

i love rihanna

Εντάξει το μικρο ειναι για τα χαλια κυριως λογο μπαταριας αλλα το μεγαλο ειναι λιγο πιο καλο εχει και ois αλλα δεν παβει να ειναι πανάκριβο για τα spects του! Αν και γενικως δεν πιάνουν μία μπροστά στον ανταγωνισμο ειναι πανεμορφα η τουλάχιστον ετσι φαίνεται στις φοτο που δημοσιευσε η apple με φοτοσοπ!

Sot11

Μου αρέσει που περίμενα το iPhone 6 για να πάρω καινούριο κινητο..! Εχω απογοητευτεί κυρίως με το πίσω μέρος της συσκευής παρα με την τιμη! Όσο για το plus και watch τελείως αδιαφορα( όπως ολα τα smartwatch). Αν το πάρω κάποια στιγμη σιγουρα θα περιμένω να πέσει η τιμη και σιγουρα θα εχω θηκη!

Αλέξης

Η τιμή για το 5s στο Αμέρικα έπεσε;

Tek Thanos

Ναι σιγά μην δώσω τόσα λεφτά για αυτό.

Γιώργος

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…! Ο νοών νοείτω…

Konstantin

Ρε παιδια ελεος με την apple!!γιατι ασχολειστε τοσο πολυ αφου δεν προκειται να το αγορασεται;;εμενα μαρεσει που ολοι κραζετε σαν τα κορακια αλλα μολις νιωσετε στα χερια σας τι iphone αρχιζεται και κανετε δευτερες σκεψεις για τα σαπακια του android..και μετα κλαμα οταν βλεπετε οτι η apple με μια μονο συσκευη καταφερνει και ειναι πρωτη σε πωλησεις ´´αναλογικά´´ σε σχεση με samsung που βγαζει καθε χρονο 35 μοντελα κινητων με καμερα με καφετιερα με τηλεοραση με aircondition mp και λοιπα..ολα τα υπολοιπα εν κατακλειδη ειναι φτηνιαρικες απομιμησεις του iphone..αυτο ξεκινησε το συγκεκριμενο design και μετα ολοι οι αλλοι ακολουθησαν..δεχτειτε το..οσο για τα specs και για τους 32 πυρηνες των ανταγωνιστων δεν βλεπω λογο ..αφου ειναι ετσι γιατι η σαμσουνγκ εστηνε ta benchmarks?γιατι τα αντροιντ κινητα μετα απο καιρο χρησης λαγκαρουν;;οσο για τα σπεκς του iphone ειναι προσαρμοσμενα για το εκαστοτε λογισμικο..και με χαμηλοτερα σπεκς κανει πλακα στον ανταγωνισμο..οσο για design πραγματικα θλιβομαι που ακουω σχολια περι κινεζιας..τι να λενε εκει στη σαμσουνγκ για το note 3 που εχει πλατη απο απομιμηση δερματος ,απομιμηση ραφων ,και ψευτια μεταλλο..δηλαδη ελεοοσσς..geta a life guys κανεις δεν υποχρεωσε κανενα να αγορασει κατι με το ζορι..

andreasg

Παντως να παραδεχτουμε οτι η apple εκανε πολυ καλη δουλεια με το apple watch!!!
Τα iphone 6 και 6plus ακλουθουν το κλασικο iphone που ξερουμε .

Manolis

καλά αυτό με τα 16GB είναι αστείο.. με αρκετές φωτογραφίες και μερικά βίντεο + σειρές – ταινίες και μουσική τον έχεις γεμίσει και ΟΧΙ δεν είναι λύση το iCloud για πολύ κόσμο!!!

Seleron

Άντε…Και με κάθε Σύνδεση συμβολαίου δώρο μια κάρτα What’s Up με 1500 δωρεάν χρόνο ομιλίας προς όλους…. Η προσφορά θα ισχύει μόνο για τον πρώτο μήνα διάθεσης του προϊόντος.

Ed

https://i.imgur.com/3UBmFWT.jpg

Μόνο αυτό θα προσθέσω…αν και έχω ενα 5S (περνώντας απο ενα 4)

φανης

διαθεσιμο απο 19/09,,,
απορια: δλδ ολα αυτα τα …… π κοιμοταν στα μαγαζια απτο σαββατο πηραν τον …..? O:)

akis

μπορεί εμφανισιακά το κινητό να μην είναι όμορφο στην πίσω μεριά.. με τις γραμμές… αλλα αν εξαίρεσης αυτό.. με μια θήκη που σίγουρα χωρίς θήκη iphone δεν αφήνεις…! όλα είναι τέλεια..! ειδικά η θήκες τις apple πιστεύω πως είναι πολύ όμορφες.. σαν χαρακτηριστικά και τιμή πιστεύω η apple μας έκανε αυτή την φορα να μπορούμε να αγοράσουμε πιο εύκολα ένα iphone… πιστεύω πως είναι λογικές η τιμές… για όσους θέλουνε ένα iphone…! 🙂 ξέρω κάποιοι θα πούνε πήγαινε δώσε εσύ 900 euro να πάρεις iphone…! ναι παιδιά θα τα έδινα.. και κάθε χρηστης iphone θα τα έδινε… άλλη πάνε και αγοράζουνε ένα κόσμημα/ρολοι με 4000 euro και πάνω… πρέπει να καταλάβετε πως το iphone δεν είναι απλά ένα κινητό.. αλλα ένα πανέμορφο προϊόν που το λατρεύεις από την πρώτη επαφή μαζί του…! κάποιοι ίσος διαφωνούνε με αυτό που λέω.. αλλα η αλήθεια πρέπει να λέγεται…!

Iasonas

@konstantin επιτέλους κάποιος που σκέφτεται λογικά…ποσο δίκιο εχεις και δεν το λέω ειρωνικά! Αυτο που έγραψες πρέπει να το δουν ολοι haters μπας και τους κοπεί λιγο ο αέρας!!!!!

nikmour

Ρε παιδιά δεν τρολλάρω αλλα… τα νέα iPhone δεν μοιάζουν με το L925?

κωστας

ενα πραγμα με ενοχλει στο iphone και τιποτα αλλο.η μπαταρια!!!!!!!ειχα iphone 4s και στο 30% εκλεινε το κινητο!!!ε οχι ες παιδια στο 30% να μη μπορω να μιλησω και να μη μπορω να αλλαξω και μπαταρια η να θελω 150 ευρω να την αλλαξω.ετσι και το πουλησα!!και ο μονος λογος που δε θα το παρω ειναι η μπαταρια.

pavlos

Τελικά πόση RAM εχουν…αλλού διάβασα για ενα gb και αλλού για δύο gb

Αντώνης Μαρίνος

@Konstantin, @iasonas: δεν πρέπει να είστε πάνω από 12 χρονών, γιατί αλλιώς θα θυμόσασταν ότι η πρώτη που “εγκαινίασε” το συγκεκριμένο form factor του smartphone δεν ήταν προφανώς η Apple, αλλά η Qtek (νυν HTC) το 2002, ενώ ακολούθησαν κατά πόδας η Samsung, η Sony και η HP (και αρκετά αργότερα η Apple). Μάλιστα η πρώτη που χρησιμοποίησε τον όρο “smartphone” ήταν η Ericsson το μακρυνό 1997, άρα ούτε η Apple ούτε η Samsung έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Οπότε αφήστε τις μπούρδες περί της “πρωτοτυπίας” της Apple και κοιτάχτε να διαβάσετε λίγο τι πραγματικά έχει συμβεί στο χώρο αυτό, μπας και τουλάχιστον μάθετε την αλήθεια και όχι το hype που πουλάει η Apple….

geomar29

@Αντώνης Μαρίνος οταν εμφανιστηκε στην αγορα το ipod touch και υστερα απο μερικους μηνες το 1ο iphone,οι καταναλωτες ολων αυτων των εταιριων “βαραγανε” ακομα τις οθονες με τα “στιλο” τους…Δεν εχει σημασια ποιος χρησιμοποιησε πρωτος τον ορο “smartphone”,αλλα ποιος τον τελειοποιησε και τον εφερε στη σημερινη του μορφη.Η αληθεια ειναι αυτη.Ολοι προσπαθησαν απο τοτε να αντιγραψουν το iphone και το λειτουργικο του.Και τα καταφεραν.Πλεον τα κορυφαια smartphone των πιο μεγαλων εταιριων ξεπερνουν στα specs την apple.Οι αντιγραφες τους εχουν φτασει ή εχουν ξεπερασει (αναλογα τα γουστα του καθενος) το λειτουργικο της.Εχουν ακομα πλησιασει παρα πολυ και την ποιοτητα κατασκευης.Αλλα μην λεμε και οτι θελουμε.Η αρχικη εμπνευση κ υλοποιηση ανηκει στην apple.

Αντώνης Μαρίνος

@geomar29: επειδή καταφέρνεις να αυτοαναιρεθείς μέσα σε 6 γραμμές, και ακριβώς για να “μην λέμε ότι θέλουμε”, ας το πάρουμε από την αρχή. H αρχική έμπνευση και υλοποίηση ανήκει σε οποιονδήποτε άλλο ΠΛΗΝ της Apple. Είτε για τον όρο, είτε για τα specs, είτε για την μορφή, είτε για το λειτουργικό, είτε για τις λειτουργίες. Από το 1997 (για την ακρίβεια από το 1995) μέχρι και το 2004, εταιρείες όπως η Microsoft, Sony, HP, Dell, Samsung, Ericsson και φυσικά η Qtec (νυν HTC), όλοι αυτοί δούλευαν πάνω στις αρχές, στο concept, στις λειτουργίες κ.α. του “smartphone”. Αυτό είναι γεγονός, άρα ας “μην λέμε ότι θέλουμε”. Σημειωτέον ότι εκείνο το καιρό υπήρχε βασικά μόνο ένα λειτουργικό: τα WinCE. Πάμε τώρα στο “ποιος το τελειοποίησε”. Αυτός λοιπόν που πήρε όλες τις παραπάνω ιδέες (που προϋπήρχαν για σχεδόν 10 χρόνια), τις τροποποίησε και προφανώς βελτίωσε, ήταν η Apple, που παρουσίασε το πρώτο iPhone το 2007, δηλαδή 5 (ΠΕΝΤΕ) ολόκληρα χρόνια μετά τα πρώτα WinCE smartphones. Την ίδια περίπου στιγμή (τέλος του 2007) παρουσιάστηκε και το Android, αλλά ήδη τα WinCE κινητά είχαν αποκτήσει widgets, πολλαπλές οθόνες, δυνατές κάμερες, χρήση με το ένα χέρι κλπ κλπ. Αυτό που έκανε λοιπόν η Apple ήταν να… Συνέχεια »

geomar29

@Αντώνης Μαρίνος
Δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις οτι αυτοαναιρουμαι.Στην ουσια γραφουμε τα ιδια πραγματα,απλως εσενα απο την αγωνια κ επιθετικοτητα που βγαζει ο τονος σου, καταλαβαινει κανεις οτι σκοπος σου ειναι να καταληξεις παση θυσια σε ενα συγκεκριμενο συμπερασμα…Εγω δεν τραβαω κανενα ζορι ουτε με την apple ουτε κ με καμια αλλη εταιρια.Δεν χρειαζεται κανενα γκουγκλαρισμα.Ακομα και ενα παιδι,που το 2007 ηταν εστω κ 5 χρονων,θα ηταν σε θεση να καταλαβει οτι ολα τα λειτουργικα του σημερα ειναι “παραγωγα” εκεινου του πρωτου που εμφανιστηκε το ’07 στο ipod touch.
Για το αρχειο να αναφερω πως αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω android κινητο.Ομως το 2007 ημουν απο εκεινους που ειχαν την τυχη να παρουν στα χερια τους το ipod touch.Τοτε λοιπον ενιωσα σαν ανθρωπος των σπηλαιων που του πηραν απο το χερι το δορυ με την λιθινη αιχμη και του δωσαν οπλοπολυβολο…Ε αυτη την αρχικη μου εντυπωση δεν μπορεις να την αλλαξεις οσες ειρωνικες απαντησεις κ να γραψεις.
ΥΓ:Απο καμια εταιρια δεν εχει συντελεστει καμια ριζοσπαστικη αλλαγη απο το λειτουργικο του 2007.Φυσικα εχουν υπαρξει μεγαλες βελτιωσεις αλλα ουσιαστικα ολοι ακολουθουν το μονοπατι που χαρακτηκε τοτε.

Tasos

Καλησπέρα.Να πω και γω κάτι έτσι για την ιστορία ο φίλος που είπε οτι στο 30%εκλεινε το τηλ δεν ξέρει κάτι οτι λέγοντας ψέματα δεν πείθει κανέναν απλά υποτιμά τον εαυτό του γιατι ειναι απλό δεν είχε ποτέ iphone.τωρα προς τη όλη η φασαρία αφού δεν το πάτε κανεις σας ασχολήθηκε με τα δικά σας και μην χαλίεστε για πίτα που δεν Τρώτε.μετα βάλτε ένα απολα στη σειρά και πέσετε σε έναν περαστικό να διαλέξει τη θέλει και μετα τα λέμε ειναι τόσο απλό. Αυτα για την ώρα.

Sofoklis

Οι περισσότεροι που έχετε γράψει σχόλια μισείτε για κάποιο λόγο την apple σας παρακαλώ μπορείτε να μας το γράψετε δημόσια γιατί κακολογείτε την apple και δεν κακολογείτε κάποια άλλη εταιρία κατασκευής κινητών γιατί μόνο την apple.Μήπως ζηλεύεται μήπως είστε τόσο φανατικοί με τα androit ή με κάποια συσκευή (γιατί το androit είναι λογισμικό όχι συσκευή) και την υποστηρίζετε μέχρι αηδίας.Μερικοί θα απαντήσουν <> και ποια είναι αυτή η σκέψη πάντως όχι κάτι κάλο μόνο κάτι μπούρδες σκέφτεστε.Πότε θα ξεκολλήσετε???Όλο αυτό είναι θέμα γούστου ότι θέλεις παίρνεις ότι θέλεις πιστεύεις άλλα μην το δηλώνεις τόσο έντονα.Που τρώγονται σαν τα κοράκια οι androitδακιδες με τους iphoneνακιδες έλεος σε λίγο θα ανοίξει και εμφύλιος!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.