iPhone 6, οι Κινέζοι το υποδέχτηκαν με 2 εκατομμύρια κρατήσεις σε 6 ώρες

Τα όσα συνέβησαν με το περιβόητο bendgate του iPhone 6 Plus, τα προβλήματα με τα updates του iOS 8 αλλά και η υψηλή τιμή δεν φαίνεται να απασχόλησαν ιδιαίτερα τους Κινέζους. Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus ανακοινώθηκαν ότι θα πάνε στην Κίνα 17 Οκτωβρίου και κατάφεραν μέσα σε 6 ώρες να φτάσουν στις 2 εκατ. προ-παραγγελίες.

Οι online προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου αλλά τα καταστήματα και οι πάροχοι ξεκίνησαν να κάνουν ήδη κρατήσεις και σύμφωνα με αναφορές έφτασαν στα 2 εκατομμύρια σε 6 μόλις ώρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότερες κρατήσεις έγιναν για την έκδοση των 64GB του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus τα οποία είναι περίπου στα 780 ευρώ και 883 ευρώ αντίστοιχα (τα 16GB είναι πολύ λίγα με τα 1080p@60fps video και τα μεγάλα apps).

Βέβαια ακόμη μιλάμε για κρατήσεις που σημαίνει ότι δεν έχουν δοθεί χρήματα και δεν υπάρχει δέσμευση, παρ όλα αυτά όμως ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και μας δίνει το πρώτο δείγμα για την πορεία των iPhone 6 στην κινέζικη αγορά.

iphone 6 china, iPhone 6, οι Κινέζοι το υποδέχτηκαν με 2 εκατομμύρια κρατήσεις σε 6 ώρες

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vassilis Papathanasiou

Στην ουσία την χώρα τους ενισχύουν!!!

Georgos

Το Meizu MX4 έχει 10 εκ. προπαραγγελίες , βέβαια είναι πολύ καλύτερο απο το iphone 6 οπότε είναι λογικό.

ΣΠΥΡΟΣ

πω για κλεισιμο παει αυτη η apple

j

@Georgos 1) σε πόσες ώρες/μέρες είχε 10 εκ. προπαραγγελίες
2) το άρθρο λέει για κρατήσεις, όχι προπαραγγελίες. Κάτσε πρώτα να έρθει η δέκατη Οκτωβρίου να δούμε πόσες προπαραγγελίες θα εχει

ddr2

Ναι μωρε, αφου ειναι καλυτερο το meizu, εμεις θα παρουμε το χειροτερο αιφον και σας χαριζουνε την καλυτερη κινεζια.

Nio

Το θέμα είναι τι θα πάρουν οι υπόλοιποι 1 δισεκατομμύριο 498 εκατομμύρια Κινέζοι. Τα 2 εκατομμύρια είναι ένα μικρό χωριό….

ddr2

@ Nio
Meizu θεωρω.

Conx

Βασικά θα κυκλοφορούν με νοκια 3310…

john

Ειναι σαν πουλησε 20 iphone στην ελλαδα…

Georgos

@ddr2
Ναι το Meizu είναι καλύτερο , ψάξε το λίγο πριν μιλήσεις αφού δεν ξέρεις (20 Mp camera με αισθητήρα Sony , ανώτερη από FullHD ανάλυση οθόνης IPS , 2 GB RAM ,μπαταρία χωρητικότητας 3100 mAh , πολύ ωραίος σχεδιασμός με μικρά bezels και σπάει και όλα τα ρεκόρ στα Benchmarks) , και το iphone Κινεζιά είναι (αν το πιάσεις στα χέρια σου θα δεις ότι γράφει Assembled in China με τεράστια γράμματα από πίσω) άρα δεν αποτελεί επιχείρημα αυτό.

darko

Καλα εσυ @Georgos σιγουρα δεν την παλευεις…Η εκτος αν τα λες γιατι μισεις τα iphone.Δεν θα κατσω να σου εξηγησω γιατι το λεω.Αντε γιατι μιλανε ολοι μιλανε και οι …ΔΕΝ γινετε να εχεις γνωμμη για κατι αν δεν το εχεις δοκιμασει ΠΟΤΕ.

tiamat

@georgos ×1000

Tα iphones παντα φτιαχνονταν απο εξαθλιωμενους κινεζους εργατες, απο εξαθλιωμενα κινεζικα χερια, στην εξαθλιωμενη απο εργατικα δικαιωματα Foxconn .

Κριμα και μονο που το αναφερω για το vs ,αλλα δε γινεται τα αρχη-κινεζακια της apple να αναφερουν τις κατα πολυ ανωτερες και premium κινεζικες συσκευες απο τα iphone ως “κινεζιες”.

Aς δωσουν κανα σωστο update πρωτα… Ας ισιωσουν και κανα iphone και μετα μιλανε …

Βασίλης

Giorgios είσαι άκυρος! Καλά σε κράζει Κ ο φίλος πιο πανω. Ειναι δυνατόν να συγκρίνεις ξερά specs ?? Το λειτουργικό δηλαδη του meizu που ειναι ότι και της μάνας μου με τα 75€ το προσπερνάς; Μου συγκρίνεις τωρα ios και υπηρεσίες της Apple με meizu? και το iPhone ειναι οπως ολα τα πραγματα κατασκευασμένο στην Κίνα με Αμερικάνικα πρότυπα και οδηγίες και κανόνες κλπ κλπ ! Και το iPhone 5 που εχω πλεον με την 8.02 πετάει….πιάσε και δούλεψε 10 μερες συσκευη ios και ξαναγραψε

ddr2

@Giorgos
Δεν με ενδιαφερουν τα επιχειρηματα, γιατι δεν θελω να πεισω κανεναν.

Θελεις meizu, go for it και μαγκια σου. Θελεις να νομιζεις οτι ειναι καλυτερο απο το iphone, κανενα προβλημα, δικαιωμα σου.
Αλλα το ιδιο δικαιωμα εχω και εγω. 🙂

George E.

ddr2 είπες από τις καλύτερες απαντήσεις που έχουν γραφτεί εδώ μέσα…

johnix666

Οι πωλήσεις είναι τεχνολογικού ενδιαφέροντος ? Κώστα αφού βλέπεις οτι μερικοί, για κάποιον ακατανόητο λόγο, τις χρησιμοποιούν εδω μέσα σαν να συγκρίνουν τη ψω** τους και δημιουργεί πόλωση, γιατί τα ποστάρεις? ( great news ! σήμερα η μετοχή της apple ανέβηκε, της samsung έπεσε )

Tommacgr

Ειλικρινά μπορεί να συγκριθεί η Porsche με την lancia κ ας ειναι με την ίδια ιπποδύναμη ; Τι άκυρες συγκρίσεις ειναι αυτές που κάνουν μερικοί . Το android πατώνει κ δεν με νοιάζει αλλά το μερίδιο δεν το παίρνει η apple που δεν γουστάρετε μερικοί αλλά τα windows που θα σας στην σφηρίξουν απο το πλάι . Η apple σε αυτό που κάνει ειναι μόνη της θέλετε δεν θέλετε να το πιστέψετε , κ αυτό λέγετε οικοσύστημα .

Tom

Tommac ξερεις οτι το σχολιο σου θα ειναι αφορμη για περισσοτερο κραξιμο στους iphoneακηδες. Αυτη η φραση συγκρινεται η lancia με την porsche η fiat με ferrari η mercedes με ξερω γω τι, η τοσο κλισε αυτη φραση, που χρησιμοποιειτε κυριως απο τεχνολογικα αμορφωτα ατομα δεν προσφερει τιποτα στις συζητησεις καλο ειναι να το καταλαβουμε ολοι.

Οσο για το αλλο που λες για το οικοσυστημα δεν εχεις και αδικο ομως και αυτο ειναι ενα νομισμα που εχει δυο οψεις. Απο την μια εχεις την απολυτη “συνενοηση” μεταξυ των συσκευων σου απο την αλλη εισαι κολλημενος σε ενα brand με συγκεκριμενα προιοντα και συγκεκριμενη φιλοσοφια.

Tommacgr

Ειμαι κολλημένος με την τεχνολογία κ όχι με το iphone συγκεκριμένα . Αμόρφωτος ειναι φίλε μου αυτός που κάνει άστοχες συγκρίσεις με διαφορετικά πράγματα κ το θέμα του αυτοκινήτων που έδωσα ειναι ένα απλό παράδειγμα που μόνο ένας αμόρφωτος δεν θα το καταλάβαινε κ μόνο .
Ας σταματήσει λοιπόν η σύγκριση γιατί ειμαι κάτοχος iphone 6 plus , lg G3 , και απο Δευτέρα blackberry passport κ αυτό αυτόματος δηλώνει το ποσό κολλημένος ειμαι κάπου η το ποσό αντικειμενικός ειμαι απο την στιγμή που έχω όλες τις πλατφόρμες κ τις δουλεύω .
Άστοχες συγκρίσεις κ επικρίσεις απο άσχετους λοιπόν δεν δέχομαι.

Alex

Πω πωω!!
Προσπαθω να δω το μεγεθος…

2.000.000 κινητα…
…σε 6 ωωωρες?!

Θεε μου ειναι σαν να πηρε ολη η Ελλαδα το νεο Iphone σε 6 ωρες!!! (σχεδον) :Ρ
Ή απο αλλη οπτικη γωνια η Apple εβγαλε :

1 ΔΙΣεκατομμυριο και 600 εκατομμυρια ευρω σε 6 ωρες…..σε 6 ωρες!!!

Alex

Γραψτε λαθος για αυτο που ειπα για ολη την Ελλαδα νομιζα οτι ηταν 10.000.000 κινητα στην αρχη!!
Αλλα και παλι.. θα μπορουσε να ηταν ολα τα κοριτσια κατω των 30 της Ελλαδας!!!

Μα 1δις και 600εκατομμυρια σε 6 ωρες!!!!!!!!!!

johnix666

@Tommacgr μάλλον είσαι παιδάκι ακόμα, αλλιώς θα ήξερες οτι η Lancia έχει προσφέρει τόσα που αν δεν ήταν αυτή δεν θα ήταν τα αυτοκίνητα αυτά που είναι σήμερα.
Κάτοχος ferrari f430 , lancia integrale και απο δευτέρα θα έχω και μία Porche gt3 να την βάλω…στο γκαράζ μου.
(αυτη η π*πα, που ο καθένας δηλώνει τα κινητά του…πάλι δεν τη πιάνω , δηλαδή αν έχεις 20 κινητά γίνεσαι αυτομάτως και ειδικός? )

Τομ

Το κολλημενος το ειπα γενικα οχι για σενα. Εννοω οτι δεν μπορεις να παρεις κατι αλλο απο την στιγμη που εχεις επενδυσει στο apple ecosystem. Επισης ακομα και αν εισαι γνωστης με αυτες τις κλισε παρομοιωσεις κανεις αυτο που διεθνως λεγεται credibility loss. Χανεις την αξια του λογου σου απλα.

Οσο για το ολες τις πλατφορμες σε παραπεμπω στο σχολιο νουμερο 22.

Κατοχος Nokia 3310 galaxy s3 smart fortwo alfa 147. Βλεπεις οτι εχω ευρεια γκαμα γνωσεων! 😀

Ζορο

Χωρις κ εγω να ημουν φαν της apple και χωρις ποτε να σνομπαρα κανεναν τωρα εχω το iphone 6 και πριν το 5 και πιο πριν s3 galaxy. Σεβομαι τα καλυτερα χαρακτηριστικα της καθε εταιριας απλα παραδεχτειτε επιτελους οτι οσοι τα κραζετε ποτε δεν ειχατε iphone κ αν καποιοι ειχατε ποτε δεν χρησιμοποιησατε icloud. Μονο αν καποτε αποκτησετε θα καταλαβετε την διαφορα. Για να εχεις τετοιο λογισμικο μονο με iphone το εχεις οποτε ολα τα αλλα κινητα τα βγαζεις ακυρα χωρις να συγκρινεις καν χαρακτηρηστικα και δυνατοτητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.