iPhone 6 Plus, Κοστίζει 16 δολάρια παραπάνω η κατασκευή του

Η Apple έκανε την επιθυμία των iFans πραγματικότητα όχι μόνο μεγαλώνοντας την οθόνη του iPhone 6 αλλά παρουσίασε και το πρώτο της phablet στο οποίο έβαλε 5.5 ιντσών οθόνη και ονόμασε iPhone 6 Plus. Το πολυπόθητο phablet έχει 0.8 περισσότερες από τον μικρό αδερφό και κοστίζει 100 δολάρια παραπάνω για να το αποκτήσεις.

Ωστόσο για την Apple το iPhone 6 Plus δεν κοστίζει παραπάνω από 16 δολάρια για να το κατασκευάσει σε σύγκριση με το κόστος που έχει το 4.7 ιντσών iPhone 6. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Teardown Mobile Handsets Intelligence Service at IHS Technology (NYSE: IHS), τα υλικά κατασκευής του 16GB iPhone 6, κοστίζουν 196.10 δολάρια και φτάνουν στα 200.10 δολάρια όταν προστεθεί το κόστος παραγωγής 4 δολαρίων.

Από την άλλη, τα υλικά κατασκευής του iPhone 6 υπολογίζονται στα 211.10 δολάρια και το ποσό ανεβαίνει στα 215.60 με τα 4.50 δολάρια του κόστους παραγωγής. Επομένως, στο σύνολο είναι 15.50 δολάρια πιο ακριβό να παραχθεί σε σύγκριση με το iPhone 6.

iphone 6 plus κόστος παραγωγής, iPhone 6 Plus, Κοστίζει 16 δολάρια παραπάνω η κατασκευή του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NICK_X

Ναι καλα μας πεισατε Κυρία Teardown Mobile Handsets Intelligence Service at IHS Technology!!!!!!τοσα μπορει να αξιζει MIA συσκευη…..με το παραγοντα΄΄ μαζικη υπερπαραγωγη ΄΄
το κοστος των πρωτων υλων μπορει να ειναι και 30%-50% κατω…κατι πηραν τα αυτια μου για 100μυρια iphones λεει οτι θα φτιαξει και θα πουλησει η Apple..!!!!!

Λεωνίδας

Πραγματικά της βγάζω το καπέλο που με τόσο χαμηλό κόστος και στο κάτω κάτω όπως αποδεικνύεται και με όχι και τόσο καλή ποιότητα κατασκευής όπως πιστεύαμε παλιότερα μπορεί και πουλάει τόσο ακριβά και τόσο πολύ…! Μπράβο APPLE που παίρνεις και τα σώβρακα στους πελάτες σου! Ειλικρινά!

Rizo

Μπα, εγω θα έλεγα οτι η τιμή των 200$ (όχι €) είναι για μαζική παραγωγή…
Το θέμα είναι οτι αυτά τα 200 γίνονται 800 εδω. Και δεν έβαλα τους φόρους!
Αλλά ξέχασα.. ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!! Να μην κουραστούνε τσάμπα τα παιδία!!! Λες και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές που ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη δεν περίμεναν να τα βγάλουν απο τις πωλήσεις!!!
Αλλα εντάξει.. Apple!! Designed by Apple in California. Assembled in China! Αυτό το 1ο δείνει bonus 2Χ στο κόστος. Γιαυτό έχει φτάσει η αξία της εταιρίας πάνω απο την Ελλαδίτσα μας… έχουνε χ-στει στα λεφτα.. απο το τεράστιο ΚΕΡΔΟΣ.
Έγινα κακούλης αλλά έτσι είναι.. 😀

Ευτύχης Νταουντάκης

Οποιος ειναι μαγκας ας παρει τα υλικα να το φτιαξει μονος του.

Manos

Αντί να κράζουμε την Apple γιατί δεν κράζουμε τους παρόχους κινητής που δεν συμπεριφέρονται όπως οι Αμερικάνικοι κολοσσοί; Τα iPhone στην Αμερική είναι πάμφθηνα σε σύγκριση με την εδώ αγορά. Με 40 δολάρια πάγιο και 2 χρόνια συμβόλαιο το αγοράζεις με 200 δολάρια, ενώ εδώ με 35 ευρώ πάγιο, με 2 χρόνια δέσμευση, χρειάζεται να δώσεις 650 ευρώ….

Darth

πολλα ειναι τα 16 λογικά 16 δολάρια είναι ανα κομμάτι, σε μαζική παραγωγή (δλδ μαζική παραγγελία πρώτης ύλης) ειναι κατά πόλη λιγότερο το κόστος αντε κανα 5 6 δολαρια ( 3,5 ευρω)

Parastas

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ, εδώ και πολύ καιρό @Manos.
Οι εταιρίες μας είναι για κλάματα στις επιδοτήσεις που δίνουν….

Χρήστος

κάποια στιγμή η χολή σας πρέπει να καταλάβει οτι πληρώνουμε γιατί γουστάρουμε και για το iOS αλλά και για τη ποιότητα υλικών που θεωρούνται χάλια (αλλά κρατάνε και 4-5 χρόνια χωρίς να τρίζουν).

Όχι μόνο για τα γαμωspecs που δίνετε βάση στις android και των άλλων mobile os συσκευών σας.

Ahmet

Δωσε ρε Χρήστο !!

αν για τα επόμενα 20 χρονιά το 1 GB RAM είναι αρκετό για να πηγαίνει το iPhone σφεντόνα γιατί να ανεβάσω σε 2,3,4 GB RAM ?

2 πυρήνες γιατί γουστάρω !! στο 1,39 GHz !

Πάνος

Ρε χαλαρώστε λίγο. Αφού δεν έχετε σκοπό να το πάρετε, γιατί ασχολείστε; ας κάνει όσο θέλει. Ξαφνικά γίνατε υπερασπιστές όλοι.
Όπως είπε και ο Μάνος, ας ήταν μάγκες οι πάροχοι να το έδιναν με τις εξωτερικού.

Μάκης

Μάλλον κανένας δεν έχει επιχείρηση για να γνωρίζει το κόστος από το κέρδος).
Πόσους υπαλλήλου έχει το μήλο στην Καλιφόρνια…;
Πόσα λειτουργικά ;
Πόσα μεταφορικά;
Πόσο είναι το κέρδος των μετά πωλητών;
Πόσους φόρους πληρώνει Μάλια χρόνο;
Άλλο τα υλικά και άλλο το συνολικό κόστος.
Καλό είναι να γνωρίζουμε το αντικείμενο (γενικά στην ζωή μας) πριν αρχίςουμε να εκφέρουμε απόψεις.
Καλημέρα

nikos

@Μάκης όλα αυτά που ανέφερες όμως ισχύουν και για ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες εταιρείες, όχι μόνο για την apple! Το έχουμε ξαναπεί! Ας μείνει στο 1gb ram μέχρι το 2040 αν μπορεί να λειτουργήσει σωστά (μπράβο της και μαγκιά της αν το καταφέρει, αν και φέτος έχει προβλήματα ΚΑΙ με το software) ,αλλά να έχει και την ανάλογη τιμή σε σχέση με το κόστος! Γιατί δηλαδή εκείνη να πρέπει να τρώει παραπάνω από τους υπόλοιπους κατασκευαστές?
Δηλαδή αν πούλαγε το iphone 6 στα 500 ευρώ θα την χάλαγε? Και ο καταναλωτής θα κέρδιζε και εκείνη θα είχε έσοδα όσα και οι υπόλοιποι ανα συσκευή! Απλά η apple είναι πλεονέκτης και φαταούλας! Για αυτό και την κράζουμε! Όχι ότι οι υπόλοιποι δεν είναι απλά η μηλοεταιρεία το έχει παραξηλώσει!

Αναστασιος

Συμφωνώ, όλοι οι σοφοί νομίζουν πως το τελικο κοστος του τηλεφώνου είναι αυτό… Αυτό είναι το κοστος παραγωγης ανα μονάδα, και φυσικά το συνολικο κοστος είναι πολλαπλασιο μιας και προστίθενται κοστος διαφημίσεις , λειτουργικο κοστος, μεταφορές κτλ. Και φυσικά λόγω υπερποσοτητων πρώτων υλών η τιμή κρατιέται στα 200 $…. αν ηταν μια μικροτερη εταιρεια και δεν μπορούσε να παράγει τόσες μονάδες τοτε να βλεπατε τι λιανική τιμή θα είχε…

akis

το galaxy note 4? τι λεει? πλαστικουρα? 50 ευρω?

μαλιστα….

Prideous

Φίλες μου στην Αμερική με σύμβολο Verizon αντάλλαξαν 2 iPhone 4 για 2 iPhone 6 και δεν πλήρωσαν τίποτα
Αυτό στην χώρα μας δεν πρόκειται να γίνει ποτε

vasilis

Καλά μην πέφτουμε και απο τα σύνεφα, το ξέρουμε ότι η apple κάνει τρελή υπερτιμολόγιση…
Λογικό είναι αφου το προιόν αγοράζετε γιατί απλά είναι apple, αν και πιστεύω ότι χαλάει πιο λίγα λεφτα απο ότι αναφέρετε λόγο μαζικής παραγωγής.
Και στο κάτω κάτω καλά κάνει και εγω΄αν μπορούσα να πουλήσω το citroen μου για ferari θα το έκανα, και οι χρήστες καλά κάνουν και το αγοράζουν επιλογή τους είναι, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αυτά περι κόστους διαφήμησης η για υπαλήλους… ούτε στην tv έχω δει διαφήμηση ούτε σε στάση λεωφωρίου αφίσα και γενικά πιστέυω πως πέρα απο μερικά χρήματα σε review sites για να το ανεβάσουν λίγο δεν νομίζω να έχει ρίξει, όσο για τους υπαλήλους όλοι τους έχουν όχι μόνο η apple, και αφήστε τα έξοδα έρευνας για αλού π.χ ibm,samsung,lg,motorola,πρωην nokia κτλ.H apple αρκείτε σε απλή αντιγραφή προς το παρόν.

DIREFEAR

Μην τα στενοχωρειτε τα παιδια…αφου γουσταρουν να πληρωσουν 800-1000 ευρω για ενα αλουμινενιο διπυρηνο γεωμηλο με 1 γιγα ραμ που λυγιζει μην τους το χαλατε!και να ξερετε κοπαδακια μου οτι τα κοστη που τσαμπουνατε βαραινουν ολες τις εταιριες και οχι μονο την μηλοεταιρια που σας δουλευει ψιλο γαζι και διπλοβελονια στην ουγια!

Αναστασιος

Συγνωμη ρε παιδία αλλά ποιος σας είπε οτι 200 δολάρια κοστος υλικών δεν δίνουν τελική τιμή 700???
Δηλαδη έχετε την εντύπωση οτι το s5 η κάποιο ανάλογο τηλεφωνο εχει το ίδιο κοστος περιπου? Ειστε γελασμενοι…. Το κοστος υλικών τους είναι πολύ πιο κάτω…τα περιθωρια κέρδους είναι μεγαλυτερα….ψαχτειτε λίγο αντί να βγαζετε κόμπλεξ σε όσους γουσταρουν νατο πάρουν. Έχετε τηλέφωνα που κοστίζουν 80 ευρώ κ τα πληρώνετε ε τετρακοσαρες κ το παιζετε έξυπνοι? Ανοιξτε κανά βιβλιο οικονομικης….

DIREFEAR

Τασο μου συμφωνοι.Εγω θα παρω ενα s5 των 400 ευρω με τεχν.χαρακτηριστικα του 2014 και συ παρε ενα άιφον 6 των 800 ευρω με χαρακτηριστικα του 2012…

Tom

Παιδια ολα τα high end κινητα το ιδιο κοστος εχουν γιατι νομιζετε οτι δεν υπαρχει τελειο κινητο και ολα εχουν απο ενα σετ ελαττωματων; Το Iphone εχει μετρια speccs επειδη ειναι πολυτελες κινητο και τα galaxy πχ εχουν τρελα εσωτερικα με πλαστικα εξωτερικα. Αυτα ειναι τα δυο ακρα. Απο κει και περα υπαρχουν τιμες τυπου LG που προσπαθει να κερδισει την αγορα με ξεφτιλα τιμες (τωρα να πουμε παιρνεις κινητο επωνυμο πανεμορφο με QHD οθονη για 350 ευρω για για 270 παιρνεις ενα φοβερο all arounder με την καλυτερη μπαταρια στην αγορα), κινεζιων που τους παιρνει να τα δινουν σε τιμες κοστους κλπ. Αυτο που ειναι πραγματικα απαραδεκτο ειναι η μπαταρια των iphone. Αυτο δεν δικαιολογειται με τιποτα. Και παλιοτερα το μεγεθος. Ολα τα κινητα καλα ειναι με ελαττωματα απο κει περα ο καθενας επιλεγει. Πχ αν καποιο δεν τον νοιαζει η καμερα δεν βλεπω γιατι να μην παρει το htc one m8 που ειναι το καλυτερο κινητο που υπαρχει αν εξαιρεσεις την καμερα. Αν καποιον δεν τον νοιαζει να ειναι πλαστικο το κινητο δεν βλεπω τον λογο να μην παρει galaxy η LG. Αν καποιον δεν τον νοιαζει το brand η το service δεν βλεπω τον λογο να μην… Συνέχεια »

panos

Φιλε Κωστα … σκέφτομαι να αγορασω το iphone 6 αλλα απο το εξωτερικό και συγκεκριμένα απο την Αμερικη οπου και μπορει να παω το καλοκαίρι … εσυ τι μου πρωτεινεις οταν παω εκει να το παρω η να το παραγγειλω τωρα απο την Αμερικη ?

Αναστασιος

Εγώ δεν λέω οτι ειναι ευκαιρία η καλυτερο το iPhone μην μπερδευστε, κάθε προϊον έχει το κοστος του, δεν είναι το ιδιο αν αγορασεις 1000 επεξεργαστές απο το να τους φτιαξεις, υπαρχουν αυτη τη σςτιγμη χειροποιητα αυτοκίνητα, πχ Morgan, που πωλουνται όσο μια πορσε, δεν ειναι ηλίθιοι αυτοι που αγοραζουν ….καθε προϊον έχει και το κοινο του, τι να κάνουμε ο καθένας αποφασίζει και κανει την αγορά.

Μάκης

@Νίκος Φαντάστηκα ότι ήταν προφανές, πως μιλούσα για όλες τις εταιρείες (όσον αφορά ότι το κόστος παραγωγής εργοστασίου δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με την τιμή πώλησης).
Το s5 όταν πρωτοκυκλοφόρησε είχε κόστος αγοράς 755€ στα 16gb.
Οπότε οι διαφορές (τουλάχιστον μεταξύ Samsung και Apple), δεν είναι χαώδης.
Την συζήτηση όμως την ξεκίνησα, διότι είναι κρίμα να νομίζουν μερικοί ότι τηλέφωνο με κόστος παραγωγής περίπου 200 δολάρια, πουλιέται 800 δολάρια και την διαφορά των 600 δολαρίων την καρπώνεται, ως κέρδος η κάθε εταιρεία!!!
Ήμαρτον))

costas

Ρε την παλευεται? Γιατι να παρω iphone 6 plus οταν εχω iphone 4s 64 gb? Απο ποια αποψη? Μεταλλο γυρω γυρω μικρο να χωραει στη τσεπη αψωγη καμερα.. γρηγορο κ απο χωριτικοτητα σκοτωνει…σοβαρευτειτε λιγο.. πολυ ανωτερη κατασκευη του iphone 4 4s απο τα επομενα 5 5ς και 6.. κλασης ανωτερο το 4ς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.