iPhone 6 Plus, screenshot δείχνει ότι μένει στο 1GB RAM

Εδώ και καιρό βλέπουμε από διάφορα leaks ότι το iPhone 6 θα έχει 1 GB RAM όπως ο προκάτοχός του iPhone 5s. Για τη μνήμη του iPhone 6 Plus όμως δεν είχε κυκλοφορήσει κάτι αλλά αναμενόταν να είναι στα 2GB. Τελικά όμως οι νέες πληροφορίες λένε ότι η RAM στο iPhone 6 Plus θα μείνει στο 1GB.

Το 5.5 ιντσών phablet έχει αρκετά ίδια χαρακτηριστικά με το 4.7 ιντσών iPhone 6 όπως ο A8 επεξεργαστής και η 8 MP iSight κάμερα, αλλά και διαφορές σε αρκετούς τομείς. Έχει μεγαλύτερη πυκνότητα pixels στην οθόνη η οποία φτάνει στα 401ppi σε αντίθεση με το iPhone 6 που είναι στα 326ppi, στην κάμερα έχει προστεθεί οπτικός σταθεροποιητής εικόνας και έχει τοποθετηθεί αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία στα 2915 mAh.

Όμως όπως βλέπουμε και από το παρακάτω screenshot η RAM παραμένει σταθερή στο 1GB τελικά. Προφανώς η Apple θεώρησε από τη στιγμή που οι εφαρμογές τρέχουν καλά με 1GB, δεν χρειαζόταν να αυξήσει τη RAM για φέτος. Ωστόσο αν τελικά το screenshot είναι πραγματικό, το 1GB σίγουρα θα απογοητεύσει πολλούς, τη στιγμή που σε Android ναυαρχίδες έχουμε δει ήδη 3GB RAM.

iphone 6 1gb ram, iPhone 6 Plus, screenshot δείχνει ότι μένει στο 1GB RAM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

62 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Μπορεί αυτό να απογοητεύει τους επίδοξους αγοραστές αλλά έχετε σκεφτεί πως ίσως για την Apple (προσοχή για την Apple λέω όχι δική μου άποψη, πριν πέσετε να με φάτε!) αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο υπεροχής και λόγος για να καυχιέται; Δηλαδή ότι έχει βρει τη χρυσή τομή hardware-software για την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.
Αλλωστε ο Cook το δήλωσε ξεκάθαρα στη συνέντευξη του, πως ο κύριος ανταγωνιστής της Apple είναι η Google και όχι η Samsung δλδ. ανταγωνίζεται την εταιρία που δημιουργεί λογισμικό και όχι συσκευές.

tiamat

Ρε τι άλλο πρέπει να τους κάνει αυτή η εταιρεία για να φύγουν και αυτοί όμως εκείειιιι!!…

*Μικρά κινητά θέλανε, παντοφλες τους δίνει και μάλιστα τις μεγαλύτερες με τις μικρότερες οθόνες αφού έχουν τα μεγαλύτερα μπεζελ σε όλη την οικουμένη!!

*ΟΙS και περισσότερα ΜP θελανε,μη πω τι πήρανε τελικά και το ois το πήρε μόνο η μεγαλύτερη από τις 2 παντόφλαρες!

*4K πάλι ΑΝΙΚΑΝΟ είναι να τραβήξει !!!, παρόλο που καναν τη καμερα να εξεχει….

*Αυτονομία και μεγαλύτερη μπαταρία θέλανε, πάλι τη πήρε μόνο η πιο μεγάλη από τις 2παντόφλες.

*σε 2 giga ram ελπίζανε μπας και δουν κανένα σοβαρό multitasking, τι πηράνε πάλι άστο…

*Τους δίνει NFC και πάλι όμως το βρίσκουν κλειδωμένο και αυτο. απαγορεψε στους developers να κάνουν χρήση αυτού στις εφαρμογές τους στο appstore!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Sapphire glass που μας τα χαν προιξει δεν έχει!!! , ενω και στο applewatch θα το διαθέτουν ΜΌΝΟ οι ακριβές χρυσες εκδόσεις του. Oι υπόλοιπες εκδόσεις θα χαράσσονται για πλακα!!

ΡΕ ΓΎΦΤΟΙ ΒΆΛΤΕ ΚΆΝΑ GORILLA GLASS 3 ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ!!!!

*αδιάβροχο σαν τα sony και τα samsung..??, MΠΑΑΑΑ…

ΜΠΆΑΑΑΑ!!!!! ΛΈΜΕ !!……

spazyjay

Ε ναι αφου μονο λογισμικο ξερει να φτιαχνει η apple ολα τα υπολοιπα απο δω και απο κει.

Νίκος

Δεν θα έλεγα το “χαμηλά specs και ένα άδειο λειτουργικό για να μην ζοριστει η cpu του κινητού σε συνδυασμό με μια τεράστια, εντελώς αδικαιολογιτη τιμή” ακριβώς χρυσή τομή 😛

Και μην αρχίσετε τα “δεν χρειάζεται παραπάνω”.. Με 8 κατοσταρικα απετειται να έχει ακόμα πιο δυνατό hardware κιας το θεωρείτε αχρειαστο.. Ή τουλάχιστον μια φυσιολογική τιμή στα 300 ευρώ για το plus.. Γιατί τόσο αξίζει. Εκτός αν το software και μόνο το χρεώνουν περισσότερο από όλη την υπόλοιπη συσκευή..

giannis13

οχι , δεν το σκεφτηκαμε …δηλαδη , αν εχει 2 fb ram θα λαγκαρει ;προφανως οχι !

μπορει η εμπειρια χρησης τωρα να ειναι τελεια και να πηγαινει πολυ καλα αλλα
ποιος ξερει τι αναγκες θα εχει σε 1-2 χρονια ; τι θα βγαλει τοτε η απλ και ποση μνημη θα χρειαζεται ! και ειναι και το 6+, οχι το απλο !!!

παντως το λογισμικο της απλ δεν εχει αυτα που προσφερει το αντροιντ ! δεν ξερω αν χρειζονται
widgets ή καποιες χειρονομιες ή εξυπνη οθονη κλπ κλπ παντως η απλ δεν τα εχει !
και σε πολλους αρεσουν ολα αυτα …

και στα νεξους που εχουν pure android , δεν βλεπεις λαγκς ο,τι και να κανεις !! αλλα δεν τα λενε πολλοι αυτα !! αυτο ειναι το πραγματικο λογισμικο της γκουγκλ ! γιατι μετα η σαμσουνγκ πχ το παιρνει και το γεμιζει με απιστευτο bloatware και αχρειαστα πραγματα !! και χρειαζεται 3-4 gb ram κλπ κλπ !! τρεξε μια pure android rom σε σαμσουνγκ να δεις διαφορα που εχει !!!

αυτα 🙂

Ioannis

Ευτηχως στο Μήλο δεν σκέφτονται οπως τα 15χρονα…..

Αλέξανδρος

@Makis φυσικά να καυχιέται με 200 scroll σε μεγάλη σελίδα, refresh o safari με 4 καρτέλες, multi……………….tasking ( οι 5.5″ είναι εργαλείο και όχι παιχνίδι εννοώντας ότι είσαι στο browser μπορεί να χρειαστείς μια αριθμομηχανή-σημειωματάριο-μια floating μετάφραση ρε αδερφέ ( καλά εδώ το τράβηξα το …. ξέρω), είδα και παλικάρι εδώ στο techblog που η δουλειά του ήταν με κάμερες και είπε ότι κράσαρε η εφαρμογή λόγω ram στο ios και το πιο σπουδαίο του χρόνου με το καλό που στο ios θα έχουν δώσει κάποιες μικροεφαρμογές floating ή πραγματικό multitasking και σίγουρα θα φάνε κράξιμο θα σου πουν Αα το ένα giga είναι λίγο τελικά….θα πρέπει να πάρετε το iphone 7 plus με την καινοτόμα 1,5gb RAM ………………………………… για να τρέχετε σωστά ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ (εεεεεεεεέ) της APPLE. Ρε παιδιά πραγματικά νιώθω κάπως για αυτή την εταιρεία και απορώ πως κάποτε πήρα το 3gs, η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό έιναι το εθνικό μας ΟΝΟΜΑ ελληναράδες, αυτό το συναίσθημα μου δημιουργεί, έχω άδικο;;;;

Νίκος

@Ioannis Ακριβώς.. Για την ακρίβεια πιστεύω πως στην Apple είναι ιδιοφυιες
Δεν εξηγείται αλλιώς πως πουλάει μια τόσο μεγάλη ποσότητα ενός ελλειπεστατου κινητού από άποψη hardware και software σε αυτή την τιμή..
Ίσως η μεγαλύτερη εταιρία-τρολλ που έχει υπάρξει ποτέ

Darth

@Makis οσο χρήση τομή και να βρήκε αν κανείς μια χρυσή της προκοπής……. δλδ borwsing με πολλές καρτέλες, ανοιχτά πολλά app κλπ θα είσαι αναγκασμένος να ανοίγεις το ενα και να κλείνει από πίσω το άλλο……….
οσο ειχε μικρή οθόνη δεν φαίνεται αυτό γιατι δεν έχεις και σοβαρι δυνατότητα να της αξιοποιήσεις στο browsing και multitasking αλλά οσο μεγαλώνει η οθονη αλλάζουν τα πράγματα

οσο για την apple το μόνο που μπορώ να πω είναι η ποιο ιδιοφυές εταιρεία που εχω συναντήσει……. καταφέρνει και πουλάει ενα τπτ παρουσιάζοντας το ως χρυσό…… και τα καταφέρνει!!! ΑΠΕΙΡΑ RESPECTS!!! πραγματικά υποκλίνομαι!!!

Darth

@tiamat το epic fail της εταιρείας που θα κάνει ενα μεγάλο ποσοστό κόσμου να φύγει από αυτήν είναι…………………………………. να μειώσει την τιμή και να σκοτώσει ετσι το hype γύρο της …….. (όχι δεν κάνω πλάκα)

νικος

φιλε giannis13 nexus 5 εχω κ παροτι γρηγορο κ σμουθ αυτο που λες δεν ισχυει.

2 φορες μου κολλησε η οθονη, μικρα λαγκ κ σφαλματα στο λογισμικο.

δεν υπαρχει λογισμικο ακομη χωρις τα θεματακια του.

Ioannis

Συγνώμη ολόκληρη IBM δεν συνεργάζεται με το Μήλο ; (Και αυτοί άσχετοι ειναι φαίνεται !!!!!!)
Ή να ψάξετε και εσείς γιατη αραγες οι δυο πιο κορυφαίες εταιρείες στο κοσμο πανω σε προπονητικα ρολόγια Sunnto και Polar εναι μονο συμβατές ( για αρχή ) με ios ????
Όλοι ειναι άσχετοι φαινετε , θέλουν να καταστρέψουν τις εταιρείες τους φαίνεται …… !!!!!

diecast

πω ελεος φτανει με αυτο το πραγμα! και 512 να εχει θα ειναι τρομερο το perfomance!

φτανει με την ραμ και τους πυρηνες! αυτα μονο στα android!

Kimi_R*

Ορίστε! Κάτι μάθαμε και σήμερα!
Ένας υπολογιστής ας πούμε με Windows 98, Pentium 3, και 512 ram είναι το ίδιο και καλύτερος από έναν υπολογιστή με Windows 7, core i5 και 8Gb ram μιας και o πρώτος έχει τη χρυσή τομή hardware-software για την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης….

ahri

απο την στιγμη που ακομα και με 1 gb ram και 2 πυρηνες τρεχει καλυτερα και ειναι πιο δυνατο απο 15 πυρηνες και 45 gb ram γιατι αν βαλει παραπανω ?????

tiamat

darth φυσικα και δεν κανεις πλακα! marketing λεγεται!..

φαντασου απο αυριο τα versace τα fred perry και τα Ck πουκαμισα να πωλουνταν 25ευρω τι θα γινοτανε και ποσο θα επεφταν στην εκτιμηση του κοσμου!

η apple αυτο ψαχνει!


ΘΥΜΑΤΑ !!

Aris

Μαγκες μην το ψαχνετε μπορει να εχει χιλια κακα η apple αλλα το ios ειναι κορυφή. Το πρωτο μ smartphone ηταν I phone 4 να σας πω μονο οτι εσβηνα την ραμ 2 με τρεις φορες τον μηνα και οχι απο αναγκη ετσι για να το κανω το λογισμικο δεν μασαει πουθενα και με ενα θα πεταει για να το αφησε η apple το κινητο δεν θα εχει θεμα!!!!!

Sot11

Προφανώς τα 2 gb ram θα τα δούμε στο 6s η 7που και καλα θα ειναι η αναβάθμιση του 6!

konomi21

Αυτοί που λένε ότι δεν χρειάζονται τους πυρήνες την ram τα πολλά pixel στην οθόνη να μου πουν γιατί όσο ήταν ο Jobs το iPhone και ακολουθούσε τον ανταγωνισμό και είχε μια πολύ καλή κάμερα και μια από τις καλύτερες οθόνες με πολύ μεγάλη ανάλυση για τότε.
Κάποτε όλα τα προβατάκια ήταν όλο περηφάνια για αυτά και τώρα ξαφνικά δεν τους μοιάζουν αυτά . Κάτοχος iPhone 5s και note 3.

alexandros

Παιδιά εγώ συμφωνώ ότι αφού το iOS μπορεί και τρέχει μια χαρά ( κατά τη γνώμη της apple ) με 1GB ram ας μην την ανεβάσει στα 2 …Αλλά το τραγικό στη όλη ιστορία είναι ότι η τιμή του iphone είναι στα επίπεδα κινητού με 5GB ram .

Dimitrinho

Μας λειπεις steve οσο περναει ο καιρος ειναι αισθητη ολο και περισσοτερο η απουσια σου μακαρι ο τιμ κουκ να σκεφτοταν οπως σκεφτοσουν εσυ.

jimo

@konomi 21 γιατι φιλεμο0υ μετα τα 326 ppi δεν βλεπεισ διαφορα σε κινητο πρωτον και δευτερον γιατι επισης με 2 πυρηνεσ η apple κυριολεκτικα ξεφτιλιζει τον ανταγωνισμο γιατι εστω αν θεωρησουμε οτι δεν ειανι ποιο γρηογορο το iphone ειναι σιγουρα το ιδιο !! ειανι μαγκια τησ apple που δεν χρειαζεται πυρηνεσ ασ δω android να τρεχει με 2 πυρηνεσ 4.4.4 κιτκατ να δω τι θα κανει ??!!!! κατοχοσ Iphone5 και nexus 5

Αποστόλης Ρόδος

@tiamat …. Τα είπες όλα…… Όπως και οι Αλέξανδρος, Νίκος & Darth.
Μην την ψάχνουμε ρε παιδιά….. Η Apple έχει απίστευτο marketing και πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες…. Και καλά κάνει αφού βρίσκει και κάνει.
Η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας συνεχώς σε πολλά θεματα και οι υποστηρικτές της ακολουθούν την φρασεολογία της για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με τη μαγική φράση “δεν χρειάζεται” όπως κάποτε δεν χρειαζόταν η μεγάλη οθόνη ας πούμε.

Προκαλώ ένα fanboy της Apple, να μας αναλύσει την έννοια “παντόφλα” που πιπιλουσε εδώ και 3-4 χρόνια…. Τρέξτε σε παλιά σχόλια να δείτε ποιοι σιωπούν κάνοντας κωλοτούμπες 😉

Ξυπνήστε κάποιοι που δέχεστε να αγοράζετε τεχνολογία των 150 ευρώ στα 800 …. το λογισμικό το δίνουν ΔΩΡΟ για να κονομάνε από τα Apps…. 😉

360kias

Ναι ρε steve μας λειπεις γιατι απο το πρωτο iphone εως και το 4s εκανες τραγικες αλλεγες ενω ο tim cook κανει διαφορετικα απο οτι εσυ χαχαχαχα @dimitrinho συνελθε αγορι μου απλα συνελθε και μην παιζεις με τις λεξεις σε παρακαλω

PiXel

Αν και νομίζω το σχόλιό μου θα περάσει στα ψιλά γράμματα, να κάνω 3 παρατηρήσεις: 1. Αγαπήστε τα κόμματα, τις τελείες και την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ μερικοί-μερικοί! Στο τέλος, η αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής-Β θα είναι ευκολότερη απ’ το να διαβάσουμε τα σχόλιά σας… 2. Το iOS όντως -υπό την παρούσα μορφή- δεν χρειάζεται παραπάνω μνήμη RAM, καθώς και το μοντέλο του multitasking είναι διαφορετικό και έχει γίνει τρομερό optimization στο λογισμικό. Το θέμα είναι: ως πότε; Δε μπορεί αιωνίως η Apple να βασίζεται μόνο στα “μαγικά” του καλού προγραμματισμού ώστε να κάνει ένα κινητό να πετάει με παρωχημένο hardware, θα χρειαστεί κάποια στιγμή και την “ωμή δύναμη” που λέμε. Όχι, δε θα ήμουν ευχαριστημένος αν έδινα τώρα €800 και €900 να αγοράσω ένα κινητό, που αν αύριο-μεθαύριο αποφάσιζε να αυξήσει σε επίπεδο μνήμης και επεξεργαστή, εγώ να έπαιρνα μια “πετσοκομμένη” έκδοση του iOS 9 ή 10, μόνο και μόνο για να λέω κατ’ ευφημισμό ότι έχω “την τελευταία έκδοση”. Δείτε τι “πήρε” από το iOS 4 το iPhone 3G (έλλειψη multitasking) ή το iPhone 4 απ’ το iOS 7… 3. Το επιχείρημα “γιατί δε το χρειάζεται” είναι αστείο και πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Κανείς μας δεν αγοράζει ένα αμάξι των 1.000cc… Συνέχεια »

Μιχαλης

Και τα windows phones που τρέχουν σφαίρα ακόμα και με δυπυρινο επεξεργαστή και 512mb ram το lumia 1520 και το 930 έχουν 4πυρινο επεξεργαστή και 2gb ram . Η apple μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας και εσείς περιμένετε πως και πως να πάρετε το καινοτόμο iphone πο την πρώτη μέρα κιόλας . Πάουντερ θεωρούν τον ευατο τους ως γνωστή της τεχνολογίας ας πάρουμε ενα note 3 η note 4 και για τους άλλους αφήστε τους να ψάχνουν πως να περάσουν μια ταινία να στείλουν ενα αρχείο μέσω Bluetooth να κατεβάσουν κάτι απο τον browser και αλλά πολλά που βαριέμαι να εξηγώ . Και για να μην με φάτε εχω ενα iPad mini που δεν ξέρω για πιο όλο δεν το εχω σπάσει ακόμα και ενα iPhone 4s στο ράφι ξεχασμένο.

almir

Τι να πούμε για το 1G ram αν αληθεύει: ” Μη χειρότερα! “

Spapas

Γειά σας,
Είμαι ο Tim cook, έμαθα Ελληνικά απο το google translate. Να σας κάνω μερικές ερωτήσεις αν θα μπορούσα παρακαλώ.
Αν σας έδινα 4gb ram πχ πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή αν το 1 gb που σας δίνω τωρα είναι υπέρ αρκετό για να λειτουργεί άψογα το κινητό και για χρόνια μάλιστα; Πιστέυετε οτι είναι ακριβό ενα τσιπ 2 Gb ετσι ώστε να το βάλω;
Αφου το βλέπετε ρε παιδιά… Ελληνικό δημόσιο εχει καταντήσει η ram στα κινητά…;)

Ioannis

Για μερικούς εδώ μέσα το iphone ειναι το ερέθισμα βγάλουν κόμπλεξ ,μισαλοδοξια , αισθήματα φθόνου , και σκοταδισμού ιεράς εξετάσεις , και αισθήματα κατωτεροτητας…..

karlitonio

@spapas. Δεν θες multitasking? Ε τοτε μεινε στο 1 gb ραμ και αστα αυτα. Οσο για το 6plus θα δουμε τι βοτσαλα πιανε. Απίστευτη αποτυχια απο πλευρας apple στην παραγωγη κατι της προκοπής, πολλα συγχαρητήρια που εχει τοσο χαζο κοινο

andrew

Καταρχην να πω οτι φαν της σαμμυ ομως δεν γινεταινα μην ειμαι αντικημενικος εχετε σκεφτει ποτε οτι το iphone πολυ απλα ισως δεν χρειαζεται τα 2gb ram. Μην ξεχνατε οτι η apple σε δημιουργια software ειναι η καλυτερη στο ειδος της συμφονω με εναν φιλο ποιο πανω που λεει οτι αλλα περιμενανε και αλλα τους ειρθαν και μαζι του αλλα συγκεκριμενα η ram δεν προκειτε να ριξει σε επιπεδο το τηλ οταν ειχε βγει το 5s που λεγαμε τι πατατα ειναι αυτη γιατι ηταν διπηρηνο, το θεμα ειναι οτι αυτο το διπηρηνο κοντραρε και ξεπερνουσε και το s4 της σαμμυ και πολλα αλλα γι αυτο μη σας χαλαει που εχει 1gb ram ξερουν τι κανουν αυτοι

makis88

Το ipad mini μου με 512 ram με ικανοποιει απολυτα σαν εμπειρια χρησης… Φανταζομαι οτι η ram δεν ειναι προβλημα στο iphone… Ο λογος που δεν το εχω δοκιμασει και που δεν θα το παρω ειναι η τιμη του! Δεν δινω τοσα λευτα για κινητο, οπως και πολυς κοσμος ακομα φανταζομαι!

Ted

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος Η/Υ και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: α) Οι πυρήνες και η ραμ είναι αξιοποιήσιμοι σε Η/Υ και όχι τόσο σε κινητά γιατί πολύ απλά το software δεν έχει σχέσει μεταξύ των δύο. Μην ξεχνάμε όμως μία βασική διαφορά, οι Η/Υ (είτε desktop είτε laptops έχουν πολύ μεγαλύτερη παροχή ενέργειας. (Βλ. ΔΕΗ) Ενώ τα κινητά πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτικό energy management και όχι μόνο να βάζουν άπειρα mah στις μπαταρίες τους. β) Για εμένα πρόοδος ήταν ο Α7 με τα 64bit παρά ό kirin 925 με τους 8+1 πυρήνες και όσοι γνωρίζουν πραγματικά από επεξεργαστές θα συμφωνήσουν. Για τους ποιο αδαής θα φέρω το παράδειγμα ότι η formula 1 έχει κινητήρα 1.6lt ενώ τα supercars όλα πάνω από 3lt. Παρόλα αυτα η F1 είναι πολύ πιο γρήγορη και ο κινητήρας ποιο αποδοτικός. Κάτι τέτοιο προσπαθεί να πετύχει η apple. Μία εταιρία όταν σχεδιάζει και software και hardware έχει μεγαλύτερη ελευθερία να πετύχει αποδοτική διαχείρηση με λιγότερα specs. Η λογική της apple είναι αυτή. Αντίθετα εταιρίες σαν την samsung επειδή ελάχιστα (και μόνο στο ui) επεμβαίνουν στο software αναγκάζονται να βάλουν “πολλά κυβικά” για να πετύχουν ίδιες επιδόσεις. Τελειώνω λέγοντας ότι δεν πρέπει να αγνοούμε την… Συνέχεια »

Johnnys

Πριν αρκετό καιρό η aplle μας έλεγε για τον αντίχειρα και για την 4αρα οθόνη της εαν δεν κάνω λάθος . Τι έγινε τώρα ? Άρε κολοτουμπες που κάνουνε.

ΑΝΤΕΓΕΙΑ

Οτι και να λετε εγω παιζω το world of tanks blitz στο ipad air σταθερα στα 60 fps χωρις το παραμικρο σκαλωμα….επιδοσεις απλησιαστες για οποιαδηποτε συσκευη android.
Nα μην σχολιασω για infinity blade 3 κλπ.

Ολα αυτα με 1 giga ram ….μαλλον κατι μαγικο κανει αυτη η apple.

dark_master

@Ted η σύγκριση με τη F1 είναι το λιγότερο ανεπιτυχής. Συγκρίνεις συμβατικό αμάξι με αγωνιστικό.(άλλο 900 κιλά και άλλο 1400). Επίσης ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό… Την κατανάλωση του ενός κ του άλλου.
Στο θέμα μας τώρα. Αν το iOS δεν ήταν τόσο ενεργοβόρο και δεν χρειαζότανε RAM δεν θα έκλεινε τις ήδη ανοιχτες εφαρμογές για να ανοίξει κάποια άλλη.Δεν νομίζω να το αποκαλείς multitasking αυτό.
Επίσης αν δεν έπαιζαν ρόλο οι πυρήνες τότε για ποιο λόγο χρησιμοποιεί εξαπυρηνη GPU και όχι μονοπυρηνη από τη στιγμή που σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν μοιάζουν τα κινητά με τους υπολογιστές?

Kostas

Εχετε δει τηλ ιερό να κανει ο α7 & α8 με τη μηχανή γραφικών & API “Metal” στο ios 8? γραφικά επιπέδου Pc & κονσόλες ps4 x-box one τα οποία τρέχουν με 60fps στο iPhone. Μεγάλη επανάσταση λέμε θα ήταν καλο να το κανουμε θέμα. Αρχικά 10χ μεγαλύτερες επιδόσεις, στης επόμενες εκδόσεις Metal θα εχουμε ακομα πιο δυνατά αποτελέσματα.

Ted

@dark_master Μάλλον δεν κατάλαβες καθόλου το παράδειγμα μου, αλλά για αυτό δεν σε κατηγορώ, ο καθένας ότι και όσο μπορεί. Απο εκεί και πέρα το κάθε λειτουργικό έχει την δικιά του αντιμετώπιση στο mutitasking. Τώρα αν εσύ ώς θρησκόληπτος android fan κολλας, ok no problem.
Τώρα η ερώτηση σου για την gpu δείχνει την άγνοια σου πάνω στα ολοκληρωμένα κυκλώματα και σε προτείνω να διαβάσεις λίγο μιας και δεν θα κάτσω να κάνω μακροσκελή ανάλυση για το ποιες είναι οι διαφορές στις απαιτήσεις μεταξύ cpu και gpu. Αυτα είναι 101 οπότε μπορείς εύκολα να βρεις απαντήσεις σε πολλά βιβλία.

@kostas έχεις πολύ δικιο που αναφέρεις το metal γιατί απο μόνο του είναι επανάσταση. Εαν δουλευει όπως λένε (και κατάλαβα) είναι πραγματικά πρωτοποριακό! Βέβαια,φαίνεται ότι το να έχεις ένα επαναστατικό sdk είναι λιγότερο χρήσιμο από 12 πυρήνες και 46 gb ram! Άσχετα πως τα χρησιμοποιεί!
Παρακαλώ προτού κρίνεται κάτι, διαβάστε τα βασικά για την λειτουργία του!

dark_master

@Ted μα καλά Εσύ μας είπες στο πρώτο post σου ότι τα κινητά δεν μπορούν να συγκριθούν με υπολογιστές? Μετά συγκρίνετε την κάρτα γραφικών του iPhone 6 με τα γραφικά του PS4? (Υγ πριν μιλήσετε για γραφικά Δείτε τις νέες δυνατότητες του Κ1…)
Επίσης όταν λέμε multitasking εννοούμε ότι αν ανοίξεις μια σελίδα στο ίντερνετ και μετά χρειαστείς να ανοίξεις την κάμερα όταν χρειαστείς να ανοίξεις ξανά τη σελίδα του ίντερνετ θα την βρεις εκεί που ήταν.Σωστά? Μα αν την κλείσει το λειτουργικό κ μετά την ξανανοίξει το ονομάζεις multitasking? Επειδή είμαι αδαής θες εσύ που το έχεις σπουδάσει κιόλας να μας το εξηγήσεις? Και μην φοβάσαι θα το καταλάβουμε.

SydBarret

@Ted > Αγαπητέ Ted, η ιδιότητά σου δυστυχώς δεν βοηθάει στο να μη λες μπούρδες… το α) είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΟ δυστυχώς και έχε επίσης υπ όψιν σου ότι ακόμα και στους Η/Υ υπάρχει κατάσταση που το software αγνοεί παντελώς την ύπαρξη περισσότερων πυρήνων και προφανώς δεν τους κάνει χρήση. ΚΑΙ Η RAM ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ υπάρχουν και στις 2 πλατφόρμες για να αποδώσουν περισσότερα πράγματα, είτε σε Η/Υ είτε σε smartphone. Από κει και πέρα το πώς θα κάνει σωστή και πληρέστερη χρήση το λειτουργικό και η όποια εφαρμογή, είναι θέμα σωστού προγραμματισμού. Επίσης να ξέρεις ότι εκτός απ το γεγονός ότι αυτά τα κινητά έχουν όντως μια μικρή και περιορισμένης ισχύος μπαταρία το ‘στήσιμο’ τους είναι ίδιο με ενός Η/Υ. Στην ουσία είναι ένα φορητός λιλιπούτειος Η/Υ. Γιατί λοιπόν σε αυτούς λιλι-Η/Υ δεν είναι αξιοποιήσιμοι οι πυρήνες και η Ram????? Το πιο απλά παραδείγματα: ένα πολύ δυνατό (απαιτητικό) game και το real multitasking κλπ κλπ… Κατά τ’ άλλα (β) παιζουν και κάτι TSi που διατείνονται οτι με 1400cc χτυπανε τρελούς ίππους σε σχέση με τα ‘αλλα’ ποταπά, αλλα στο χρόνο πάνω έχεις καβάτζα στο πορτπαγκαζ 4λιτρα με λαδακι γιατί το καινε καργα… Το iOS είναι τόσο άδειο και ρηχό… Συνέχεια »

Ted

@dark_master ή drunk_master? Εγώ δεν ανέφερα πουθενά στο post μου για ps4! Και φαίνεται ότι δεν έχεις πιάσει ποτέ IOS συσκευη. Εσένα σε νοιάζει πως το κάνει το os το multitask ή η εμπειρία χρήσης; Εγώ ανοίγω, πάω σε άλλη εφαρμογή και ξανα επανέρχομαι στην πρώτη χωρίς να καταλάβω τι έκανε; που ειναι το κόλλημα σου; Μα δεν είναι πιο εξυπνο να μην είναι ανοιχτες 100 εφαρμογές που καταναλώνουν ενέργεια;;;; Εσύ υποστήριξες τα android με το τελευταίο post σου ή τα θάβεις; Διάβασε!

X

Ρε μάγκες έλεος πια με τους πυρήνες και τα MB μιλάτε όλοι σαν να ξεχνάτε το βασικότερο όλων οι συσκευές προορίζονται για να τρέχουν συγκεκριμένες εφαρμογές – τα Android για να τρέχουν αυτές του GooglePlay και οι Ios Devices για να τρέχουν αυτές του Appstore πιο απλά δε γίνεται να το πει κανείς. Τι θα σου κάνουν δηλαδή οι πυρήνες τα MB κτλ πρακτικά τίποτα μόνο να έχεις να λες και να μετράς. Όταν θα βγούνε εφαρμογές και κυρίως παιχνίδια που θα έχουν τόσο υψηλές απαιτήσεις και θα τρέχουν καλύτερα σε Android και όχι σε IOS τότε το συζητάμε αλλά μέχρι τότε το Android θα περιμένει στην ουρά ώστε να γίνονται Optimize οι πιο βαριές και απαιτητικές εφαρμογές του Appstore ώστε να μπορούν να τρέξουν και σε υποδεέστερες συσκευές από αυτές της Apple για τις οποίες αρχικά σχεδιάζονται!

Konomi21

Αν σου έδινε άλλη εταιρία αυτά τα specs με το ίδιο λειτουργικό θα το αγόραζες χωρίς το μηλο απο πίσω;;
Και να δεχτώ το 1 gb ram η κάμερα στα 8 και χωρίς ios όσο καλή και ναι μην κοροϊδευόμαστε.
Όσο για τα ppi ποιος είπε ότι δεν έχει διάφορα ;;;
Πήγανε να δεις απο μόνος σου τις οθόνες απο αλλες ναυαρχιδες και θα μου πεις μετά αν υπάρχει διάφορα η οχι .

karlitonio1

@ted ξαναβγαλε την σχολη γιατι φενεται οτι ειναι πολυ μαπα η συγκεκριμένη που πηγες. Αμα εισαι αυτο ππυ λες ντροπη σου ραμ και πυρήνες μονο σε pc Μάλιστα. Ηδη βγηκαν τα πρωτα προβληματα με το 6 plus. Δλδ 500mb ραμ θα σηκώσει την αναλυση χωρις προβληματα. Δεύτερον δεν θες multitasking? Μαλλον οχι γιατι με 1gb ram δεν γινεται. Δες βιντεο στο youtube πηγαν να κανουν multitasking στο ipad air και κρασαρε συνεχώς. Ξανά πήγαινε στην σχολη σου η καντο για χομπι. Τουλαχιστον μην περνεις λεφτα για αυτο το κομματι. Ίσως σαν ηλεκτρολόγος είσαι καλυτερος.

billy

Ted δε μας τα λες καλά παρόλο επαγγελματίας..κ μεις καταλαβαίνουμε αν κ έχουμε σπουδάσει κάτι άλλο.

ioannis

H isamsung δεν έχει το tizen δικό της λογισμικό ; Που είναι γιατη δεν το βάζει ; Γιατη ασχωλειται με την google; Για σας το κάνει βρε γιατη σας ακούει ότι την λέτε ……..

Αντώνης Μαρίνος

Καθότι το techblog έχει πήξει τις τελευταίες μέρες με τα iPhones δεν είχα λόγο να ποστάρω…αλλά εδώ λέω να κάνω την εξαίρεση. Καταρχήν @Ted, και εμείς έχουμε βγάλει Ηλ.Μηχ. & Μηχ.Η/Υ, οπότε please λέγε όσο μπορείς λιγότερα, καθώς βγάζεις κακό όνομα στους υπολοίπους (ή βγάλε τα Apple-γυαλιά, ή κάτσε να διαβάσεις λίγο περισσότερο στα VLSI και τα μαθήματα γλωσσών προγραμματισμού). Κάτι ήθελες να πεις στη σύγκριση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά το παράδειγμά σου ήταν ατυχές και άστοχο. Το iOS μπορεί να έχει λιγότερες απαιτήσεις σε RAM, όντας εξαιρετικά ελαφρύ (το UI του είναι πρακτικά μερικά χύμα εικονίδια), και άρα δεν απαιτεί μνήμη (και CPU cycles) για να “τρέξει” τις πολλαπλές οθόνες, τα widgets, τα background processes, τα syncs/updates, το pre-emptive multitasking κ.α. που κάνει το android. ΑΛΛΑ για να κάνεις κανονικό multitasking, για να ανοίξεις παραπάνω από 1-2 εφαρμογές, για να έχεις ανοιχτά ταυτόχρονα πολλαπλά tabs σε όποιον browser και αν θες, χρειάζεσαι RAM, γιατί φυσικά το συνεχές paging στο “δίσκο” (δηλαδή στην eMMC του storage) θα ρίξει τις επιδόσεις και θα προκαλεί συνεχή crashes/DOS. Άρα ή οι iOS συσκευές δεν κάνουν -και δεν πρόκειται να κάνουν- ποτέ σοβαρό multitasking, ή η Apple σας δουλεύει κανονικά λέγοντας ότι “δεν… Συνέχεια »

Keneth_722

Εσείς που κατηγορείτε την apple, έχετε χρησιμοποιήσει ένα προιόν της για μία ημέρα..?

karlitonio1

@ Αντωνης Μαρίνος. Βαλε regain για να μην σου πεσουν :p. Σωστά τα λες, του τα λεμε του ted αλλα δεν θα βγαλεις ακρη. Το κακο δεν ειναι οτι υποστηρίζουν αυτην την ετερεια που τους ξεφτιλίζει. Αλλα οτι δεν το καταλαβαίνουν και δεχονται οτι τους πασαρει. Δεν φταίνε αυτοι αλλα η apple που ανερει νομους και κανονες.εχει γραφτει ολοκληρο αρθρο παλιο που εξηγει πως εχει με τ 756 και λιγοτερα ραμ που μενουν multitasking. Τα δεχονται ολα αμασητα και τα λενε και αυτοί. Οταν θα πει 1+1 3 θα μαα πριξουν ότι κανει 3 και δεν θα καταλαβουν ουτε ιδιοι τη πλυση εχουν φαει και τι μπουρδες θα λενε. Αυτα απο μενα. Multitasking οπως λενε πολλοι= ραμ τελος μην το ψαχνεται οι υπόλοιποι, τουλάχιστον κρατήστε τα για εσας τετοιες “μπιμ”

ddr2

Ρε γατάκια, τι ασχολείστε με τη ραμ και τα specs?
Αφού τα iphones φυσάνε.
Κοιτάτε σήμερα τo 2 ετών i5 που θα πάρει την Ios8 και θα ρολάρει σούπερ.

Όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται…

Αντώνης Μαρίνος

@Keneth_722: δυστυχώς, λόγω δουλειάς και συγγενών/φίλων, είμαι αναγκασμένος να δουλεύω με iOS συσκευές σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκαν πριν 7 χρόνια. Όπως επίσης ότι έχω δουλέψει σε όλες τις εκδόσεις WinCE/WM/WP, και όλα τα ενδιάμεσα mobile OSes (μέχρι και Ubuntu Touch έβαλα στο SGNex για να το δοκιμάσω και να έχω ιδία άποψη). Χώρια που ακόμα θυμάμαι τις ημέρες με PalmOS και βλέπω πόσο έχουν προοδεύσει οι φορητές συσκευές γενικότερα.

Άρα ναι, ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, αλλά επίσης μπορούμε και να προσθέσουμε 1+1…και όπως λέει ο karlitonio1, ακόμα και αν μας πει η Apple ότι κάνει 3, εγώ θα επιμένω ότι 1+1 κάνει 2 🙂

Φίλιππος

@Ted
Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω, αλλά επειδή έθιξες ένα θέμα που απ’ότι φαίνεται δεν κατέχεις και πολύ, τότε σου λέω να συγκρίνεις ένα μονοθέσιο με V10 κινητήρα ή έστω V8 (για V12 δεν θα μιλήσω καν!) με τα φετινά! Η σύγκριση που έκανες ήταν επιεικώς…….άκυρη!
Όσον αφορά τη RAM, μπορεί τώρα να μη τη χρειάζεται τώρα, αλλά στο πχ iOS 9 ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα χρειάζεται; Αλλά αυτή είναι η κλασική τακτική της Apple, ώστε με κάθε καινούργιο update να κρυφοκοιτάς το καινούργιο μοντέλο που έχει βγάλει γιατί το παλιό αρχίζει να δείχνει την ηλικία του!

Spapas

Ο ακρασάριστος πρώτος το μήλο εβάλετω…

Ioannis

Βάζω στοίχημα πως πολυ λίγοι εδώ μεσα ξέρουν ποσά Κινητα και ταμπλετες έχει βγάλει τα τελευταία δυο χρόνια 13/14 η isamsung και απο αυτα που αρχίζουν απο 30€ και πανω…….

karlitonio1

@ted @ddr2(παρεπιπτοντως εσυ που κραζεις τις ραμ κτλ το ονομα σου σε αυτο αναφερεται ραμ η και σε αυτο) μαλλον εσεις οι δυο ειστε φιλαράκια αν οχι τοτε πρεπει να γίνεται :p ενώστε τις δυναμεις σας ολο και κατι θα γίνει αχαχαχα. Μου θυμίζετε μια τενεια κατσε να δεις πως την λενε (χμμμ παντως τα ονοματα των πρωταγωνιστων είναι τζιμ καρευ και τζεφ ντανιελς) :p

thomas22888

Ted αγόρι μου το πας πολύ καλά , με αυτά που γράφεις μου έχουν δε μου έχουν μείνει 5 τρίχες στο κεφάλι .Αλλά το πιο θλιβερό απ όλα αυτά είναι ότι ασχολείσαι και επαγγελματικα με το θέμα

karlitonio1

@thomas22888 και εσυ εμεινες με μια τριχα omg. Βαλε και εσυ regaine :p. Μην ασχολείστε αλλο μαλλον δεν ειναι του επαγγέλματος απλώς ετσι το έγραψε για να μας πείσει απλη ψυχολογία.

Keneth_722

@Αντωνης Μαρινος, δεν περιμενουμε ουτε απο το ios ουτε απο το android os να μας πει ποσο κανει 1+1.. Το ζητημα ειναι με ποιο λειτουργικο επιλεγεις να προσθετεις, κατι ακρως υποκειμενικο.. 😉 τωρα ποση ram, η ποσους πυρηνες προσφερει η καθε συσκευη.. Κατα τη γνωμη μου ειναι δευτερευον..

Dimitrys

Λοιπον θα πεσει κραξημο απλα ηθελα να το πω γιατι διαβαζω 2 ωρες τωρα σχολια…
Android χρηστες μηπως ζηλευετε λιγο που το ios με μετρια χαρακτηριστικα παει πολυ πιο γρηγορα απο το τουμπανο δικο σας? 🙂 ouch…

dark_master

@Dimitrys αδερφέ πιάσε και λειτούργησε πρώτα ένα Moto G που κοστίζει 189 ευρώ και μετά το συζητάμε ξανά. (Υγ αν θες να πετύχεις διαμάχη μια χαρά πιστεύω τα καταφέρες)

Tom

Παιδια οσον αφορα την ταχυτητα σε ολα τα κινητα στον κοσμο, μετα το nexus 5 ειναι το χαος. Α δεν εχω δοκιμασει windows phones με snap800.

gath

Κάποτε, έμπαινες σ’ αυτό το site σαν φίλος της τεχνολογίας, διάβαζες μερικά άρθρα που σε ενδιέφεραν, άφηνες και το σχολιάκι σου αν ήθελες για να γίνεται κουβέντα και προχωρούσες με τη ζωή σου. Είναι μίζερο αυτό που γίνεται πλέον εδώ μέσα, με το κράξιμο για ότι δεν χωράει στον κοσμάκο του καθενός και το μίσος για τις εταιρείες και τα brands. Δεν πρόκειται να ξαναεπισκεφτώ το site, όπως και αρκετοί γνωστοί μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.