iPhone 6, Επένδυση $578 εκατομμυρίων από την Apple για το κρύσταλλο ζαφείρι της οθόνης

Σύμφωνα με φήμες, η Apple έχει επενδύσει 578 εκατομμύρια δολάρια για να βελτιστοποιήσει το προστατευτικό κρύσταλλο από ζαφείρι (Sapphire Crystal) της οθόνης του iPhone 6 το οποίο, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην υψηλη ωρολογοποιία. Το σχεδόν scratch-proof κρύσταλλο έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από την Apple στο iPhone 5s.

Αν θυμάστε χρησιμεύει για να προστατέψει το πλήκτρο Touch ID/ Home button αλλά και τον φακό της κάμερας στο πίσω μέρος του τελευταίας γενιάς iPhone. Η εταιρεία τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει κρύσταλλο ζαφείρι για την προστασία ολόκληρης της οθόνης του iPhone 6.

Αν και δεν γίνεται σχετική αναφορά, τα 578 εκατομμύρια δολάρια υποθέτουμε ότι έχουν επενδυθεί τόσο στο R&D, για την βελτιστοποίηση των ιδιοτήτων του κρύσταλλου δηλαδή, όσο και στα εργοστασιακά μηχανήματα αλλά και στους φούρνους ASF για την κατασκευή του. Η εταιρεία που κατασκευάζει το κρύσταλλο από ζαφείρι είναι η GT Advanced Technologies.

iPhone 6, iPhone 6, Επένδυση $578 εκατομμυρίων από την Apple για το κρύσταλλο ζαφείρι της οθόνης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

“Το σχεδόν scratch-proof κρύσταλλο” Η ερωτηση μου ειναι στην λεξη σχεδον. Δηλαδη δεν ειναι σαν το gorilla σε θεμα προστασιας ? Σχεδον απο μικρογρατζουνιες ? Γιατι με το gorilla εχω δει τεστ με μαχαιρια, πιρουνια, κατσαβιδια κλπ.

HtcFun

@Sotiris Το “σχεδόν scratch-proof κρύσταλλο” αναφέρεται στο γεγονός ότι το μόνο πράγμα που είναι ποιο σκληρό και ώστε να μπορεί να γρατζουνίσει το ζαφείρι είναι το διαμάντι!
Αυτό βέβαια δεν το κάνει και άθραυστο γιατί μπορεί να σπάσει (όπως και όλα γυαλιά, είτε gorilla είναι dragontrail)

nikitas_theo

Εντάξει… Αν είχα μια αμφιβολία για το αν το iPhone 6 θα κοστίζει ακόμη περισσότερο από το 5s τώρα είμαι σίγουρος. Γύρω στα 800€ σίγουρα. Προσωπικά πιστεύω ότι το κάνει μόνο για λόγους marketing. Στο παλιό μου LG Arena έχω δοκιμάσει τα πάντα στην οθόνη. Πέτρες, μαχαίρια, κλειδιά και δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα… Και έχει την πρώτη γενιά του Goriλla Glass. Τέλος πάντων δεν πρόκειται να το αγοράσω οπότε ας επενδύσει και 55δις για να είναι από διαμάντι…

Dimitris

Η άρνηση παντα σε όλο της το μεγαλείο!!!!

satan

fail

johnathan elizoglou

Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει η apple απο εκει και περα πολυ καλη η προσπαθεια τους για βελτιωση αλλα το κοστος δεν το σκεφτονται ????
Ετσι και αλλιως η apple χρησιμοποιει καλα υλικα για την κατασκευη των προϊόντων της .. μετα ειναι αυτο που ειχε πει ο steve : η apple ειναι μονο για τους πλούσιους.

Sotiris

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας @HtcFun @Γιώργος Ιωσηφίδης. Δεν το καταλαβα οπως το εθεσε στο αρθρο ο κυριος Γιώργος Ιωσηφίδης. Οποτε μιλαμε για μια εξελιξη πολυ θετικη απο αποψη αντοχης της οθονης.

Αποστόλης Ρόδος

Παιδιά το κρύσταλλο από ζαφειρι δεν παίζεται από κανένα gorilla glass. Είναι must για τα καλά ρολόγια και έχουν διαφορά τιμής σημαντική, όταν το φοράνε τα ιδια μοντέλα.
Σκεφτείτε πως στο χέρι που εγώ προσωπικά το πάω πέρα δώθε… Βαράω το ρολόι σε τοίχους σε γωνίες τραπεζιών κλπ…. Μιλάω για μετωπικες όχι αστεία… Και δεν νιώθει τίποτα.
Έχω ένα καλό Tissot πάνω από 10 χρόνια που το φοραω καθημερινά, έχει περάσει τα πάνδεινα και είναι σα να το αγόρασα χθες. Ατελείωτα ανθεκτικό. Ρωτήστε όσους γνωρίζουν από καλά ρολόγια ή ρολογάδες.
Τώρα βέβαια σε μεγαλυτερες επιφάνειες από ένα ρολόι και πιθανοτατα, σε διαφορετικό πάχος προφανώς λεπτότερο, δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρει.
Εμενα όνειρο μου παντως είναι να έχω κινητό με sapphire glass… Και ήλπιζα να ήταν πρώτη μια εταιρεία με λογισμικό Android γιατί iPhone δεν αγοράζω με iOS ποτέ όσο είναι έτσι.
Επικροτώ πάντως την κίνηση της 100% και θεωρώ πως αν βγάλει κάτι τέτοιο, θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι γιατί απλά… Το τζαμι του κινητού δεν θα σπάει σχεδον με τίποτα.

Βαγγέλης

Τα χρήματα του R&D θα ειναι πιθανά ωστε να κατεβάσουν το κόστος παραγωγής.

Το κινητό δεν θα κάνει 800 οπως είπε ενας φίλος παραπάνω, αλλα πάνω απο 4κ αμα όλο το πρόσωπο ειναι απο ζαφείρι.

Λευτέρης

οτι οθόνη και να έχει το κινητό σου άμα το φροντίζεις δεν παθαίνει τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.