iPhone 6, ενδείξεις για αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες η Apple σχεδιάζει να προσθέσει έναν αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης στο iPhone 6. Αυτό έρχεται σε συμφωνία με τα όσα είχαμε ακούσει ότι το iPhone 6 μπορεί να έχει αισθητήρες υγρασίας, θερμοκρασίας και πίεσης. To βαρόμετρο χρησιμοποιείται για να μετρήσει την ατμοσφαιρική πίεση, δίνοντας ενδείξεις για την συμπεριφορά του καιρού καθώς και δεδομένα που σχετίζονται με το υψόμετρο.

Φαίνεται πως υπάρχουν APIs στο iOS 8 τα οποία σχετίζονται με υψομετρικά δεδομένα. Σύμφωνα με πηγές από την Apple, δουλεύουν σε μια ανανεωμένη εφαρμογή για την πυξίδα (Compass Application) η οποία θα περιλαμβάνει και καταγραφή υψομέτρου.

Το iOS 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει για το κοινό το φθινόπωρο μαζί με τα νέα iPhone. Ο αισθητήρας μπορεί να κάνει την εμφάνισή του και στα νέα iPad τα οποία αναμένονται επίσης το φθινόπωρο.

, iPhone 6, ενδείξεις για αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης
, iPhone 6, ενδείξεις για αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

To να έχει ένα κινητό αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας είναι ένα πολύ ωραίο καλούδι. Το να έχει αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης είναι κάτι εντελώς άχρηστο για το 99% των χρηστών. Το 1% το αφήνω απέξω για όσους είναι μετεωρολόγοι ή ορειβάτες.

tiamat

καθαρα αντιγραφη του s-health του galaxy s4-note 3 (στο s5 απο καθαρη λαλακια της απεσυρε αυτους τους ανιχνευτες αισθητηρες) ,αλλα καλως κανει η apple γιατι ειναι κατι χρησιμο για την αθληση ,σε εσωτερικο και εξωτερικο χωρο και μπορει να ξανακανει την samsung να τους ξαναενσωματωσει μελλοντικα.

παντως στο s4 δε μου φανηκαν να λειτουργουν και σωστα. δε ξερω ισως να επιρεαζονταν απο το οτι το ειχα στη τσεπη η’ οτι τσιμπαγανε θερμοκρασια απο τη μπαταρια, αλλα ας πουμε ειχε εξω 25 βαθμους (θερμοκρασια που δινε το widget καιρου), το εβγαζα το κινητο να μετρησει και ελεγε 28-29 ας πουμε! αντε βγαλε ακρη..

Χρήστος

ρε φίλε (εσύ ο από πάνω μου), δε βαρέθηκες να λες στους άλλους οτι η apple αντιγράφει συνεχώς τις άλλες ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΩΩΣ την samsung; Το καταλάβαμε, η apple δεν έχει δημιουργήσει ποτέ τίποτε, παρα μόνο αντιγράφει!

Κατα τ’αλλα, ωραίο άρθρο. Ο αισθητήρας της πίεσης ίσως ανοίγει το δρόμο για τις health υπηρεσίες αν το λάβουμε υπόψη λίγο πιο προσωπικά για βιομετρία του κάθε χρήστη. Thumbs up.

i love rihanna

Ε ναι η απλ ειπε να ακολουθησει τη μοδα με τις φανταχτερες λητουργιες οι οποιες ειναι εντελως αχριστες (οπως και στο galaxy s4 ενω το s5 εστιασε σε πιο χρήσιμες λειτουργιες) και τραβουν τους καταναλωτες χωρις ομως να τους χριαζονται απλα εντυπωσιαζουν!

Panos7GR

-Τι κινητό έχεις;
-Samsung Galaxy S5!
-Μμμμ… Αλλα κι άλλα! Ολο άχρηστες βλακείες γεμάτο απλά να εντυπωσιάσουν τα S-sheeps. Μου βάλανε και αισθητἠρα καρδιακών παλμών… Χαχαχα!
-Μάλιστα, εσύ τι κινητό έχεις;
-iPhone 6!
-Και η Apple ας πούμε δεν γεμίζει το κινητό της με βλακείες και άχρηστα πράγματα για εντυπωσιασμό…
-Οχι βέβαια! Η Apple πάντα κάνει ουσιαστικές προσθήκες στο λειτουργικό της και στα προϊόντα της!
-Και ο αισθητήρας ατμοσφαιρικής πίεσης που έβαλε στο iPhone 6, τι είναι;;
-Εχει αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης το κινητό μου;;; ΟΥΑΟΥ!!!!! ΤΙ ΓΑΜΑΤΟ!!!

Χαχαχαχαχα ετσι το φαντἀζομαι… Πολλές κωλοτούμπες θα γίνουν φέτος! Τόσες πολλές που στο τέλος θα νομίζω ότι στην παρουσίαση της νἐας σειρἀς προϊόντων της Apple για φέτος, δεν θα την κάνει ο CEO της, αλλά επαγγελματίας ακροβάτης…!

jimo

μια φορα ειναι ποιο χρησιμος απο την να μετρας την πιεση σου οταν με το galaxy s5 τουλαχιστον θα προβλεπεισ τον καιρο !

killbillgr

Τον αισθητήρα από που τον ψωνίζουν και οι δυο από την CASIO. Τώρα βάζουνε καλούδια και απο τους ρολογάδες dual sensors και triple sensors

Chris

Ζήλεψε το μήλο τις κινεζιές των σχιστομάτηδων. Έλεος.

wrangler10

Αντί να βαλει αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης χάθηκε να έβαζε ενα πιεσόμετρο?Μαυτα που διαβάζουμε θα ηταν πολυ χρήσιμο.

othonass

Ο αισθητήρας ατμοσφαιρικής πίεσης είναι βολικός , εκτός από ότι μπαρούφα θα σκαρφιστούν να βάλουν για να δικαιολογήσουν τα $$$$,σε πιο γρήγορο συγχρονισμό με τους δορυφόρους GPS.Τώρα τι να το κάνεις τον γρηγορότερο συγχρονισμό GPS με τα Apple Maps δεν ξέρω αλλά είναι ένα advantage

tsou re

Εγω λεω να βαλουν μια βελονα μετραει το ζαχαρο και πιεσομετρο.χα χα χα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.