iPhone 6 vs Galaxy S6: WiFi speed test [video]

Αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Apple είναι οι ναυαρχίδες της iPhone 6 και iPhone 6 Plus, και αντίστοιχα της Samsung τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge. Αυτό που γίνεται πολύ συχνά είναι η σύγκριση των δυο στην επίδοση, την κάμερα, τη οθόνη και πάει λέγοντας.

Αυτή τη φορά ο YouTuber, Adrian Isén, πήρε τα τέσσερα smartphones, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, iPhone 6 και iPhone 6 Plus, τα έβαλε δίπλα δίπλα για να πραγματοποιήσει WiFi speed test.

Κανονικά θα περιμέναμε οι μεταξύ τους διαφορές να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλες, αλλά τελικά είναι. Το iPhone 6 ήταν αυτό που έμεινε πίσω απ΄όλα με download speeds στα 101.67Mbps και το iPhone 6 Plus έφτασε 102.67Mbps. Από την άλλη το Samsung Galaxy S6 έφτασε 154.11Mbps download speeds, την ώρα που το Samsung Galaxy S6 Edge άγγιζε 185.67Mbps.

Να πούμε ότι σαφώς υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τέτοιου είδους test, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι είναι ξεκάθαρος νικητής το Samsung Galaxy S6 Edge.

Δείτε το video:

iPhone 6 vs Galaxy S6: WiFi speed test [video], iPhone 6 vs Galaxy S6: WiFi speed test [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

Συγνωμη, ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ???????

vasilist

Ok τα νέα samsung κάνουν σκόνη τα iphone σε όλους τους τομείς και απο άλλα τεστ που έχω δει. αλλα να μην ξεχνάμε πως τα iphone έχουν βγει πιο πριν και ότι σε αυτές τις ταχύτητες δεν πρόκειτε να καταλάβεις ποτέ διαφορά σε κανονική χρήση, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει τέτοια σύνδεση internet ακόμα.

Techblogakias

Ειμαι και εγω με τα 6 mbps download speed;o

KostasB

Δεν χρειαζόμαστε τέτοιες ταχύτητες. Απλά δώστε μας προσιτό vdsl 50άρι αλλά να πιάνει κανονικά παντού και χωρίς διακοπές και έχουμε καιρό για τέτοιες ταχύτητες. Έχουμε καταντήσει δίπλα σε κέντρο δικτύου να πιάνουμε 15mbps με 24άρα ταχύτητα και λέμε και ευχαριστώ.

Alex

Τι ταχύτητες είναι αυτές !!

Ενδεικτικά με οτε 8mbps συνδεση εχω:
download: 3.37 Mbps upload: 0.73 Mbps και ping: 49ms

Και στο κινητό με HSDPA vodafone εχω:
download 0.91 Mbps upload: 0.21 Mbps και ping: 131ms

Αλλά να λέμε και την αλήθεια σε πολλές χώρες το ίντερνετ είναι πανάκριβο! (μέχρι και στη Γαλλία…)
Οπότε καλά είμαστε..
Ετσι και αλλιώς όλοι ξέρουμε ότι η τεχνολογίες της αμερικής θα έρθουν στη μητέρα πατρίδα σε μερικά χρονάκια ούτως ή άλλως..

χαρης

Εγω τι να πω που με χίλια ζόρια πιανο 2,71Mbps.Δεν μπορω να χαρω τη ταχύτητα του κινητου μου καθολου

Georgio Diamantidis

Γερμανία που ήμουν πληρωνα για 100Mbps περίπου 30€ με απεριόριστο τηλέφωνο σε σταθερά και δωρεάν για Ελλάδα. Download χαλαρά 70/80 Mbps αλλά upload 10-15Mbps… Κατέβαζα ταινία με 8-10Mb….

Θανάσης

Και το πρόβλημα της Samsung είναι ότι εξετάζει τέτοια στοιχεία που στον χρήστη δεν δίνουν ΚΑΝΕΝΑ πλεονέκτημα.

Κοιτώντας το sammobile παράδειγμα https://www.sammobile.com/2015/05/18/one-month-later-the-samsung-galaxy-s6-edge-revisited/ βλέπουμε πως ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί το μεγαλύτερη ποσοστο των εφαρμογών και “κλείνει” και την πλειονότητά τους για να μην καταναλώνεται ενέργεια. Τι θέλω να πω; Πως στα “άκρα” είναι πολύ καλές οι συσκευές… Στον καθημερινό χρήστη τι γίνεται μας ενδιαφέρει

X

Πολύ σοβαρός λόγος για να προτιμήσει κάποιος το galaxy s6 από το Iphone…Και εκεί που λέγαμε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι πιο χαζό από τα bendings :))))))

anastasis

το χρώμα του edge δεν το έχω ξαναδεί το είπε μου φαίνεται ….. Galaxy S6 Edge Gold Platinum
υπαρχή περίπτωση να το δούμε Ελλάδα;

KostasB

Αυτό που πουλάνε όλα τα καταστήματα ως χρυσό ή gold είναι το gold platinum.

Doc77

Σοβαρο τεστ καταλυτικό για να δω τι θα αγοράσω ……..τελικά μασσσσσσσσσς ψεκάζουν !!!

Aργυρης

Εγω παντως που μενω Σοφια Βουλγαρια εχω με 50mb/s ταχυτητα πιανω:

Download:34,77 Mbps

Upload:30,99 Mbps

Ping:11ms

Aλλα βεβαια στην παλαιοτερη εταιρια που ειχα επιανα το 2 πλασιο επειδη ηταν με τα 100Mbps

KostasB

Έτσι είναι. Η Βουλγαρία με τις οπτικές ίνες είναι πένα. Ο κολλητός μου που είναι εκεί έχει 80άρα με περίπου 9,5€ (18 λέβα) το μήνα. Και όταν μιλάμε για 80άρα το εννοούμε. Στην χειρότερη να δεις 77…

Solon

Με 2 γραμμές 4g στην Θεσσαλονίκη πιάνω 49,6 στο down και 6,3 στο up. Και αυτό με το xperia που έχει 4g πρώτης γεννιάς. Άρα δεμ είμαστε και πολύ πίσω στο ασύρματο.

nik

περα απο το τεστ πειτε μου δεν μαγευτικατε απο το χρωμα τοy edge

Aργυρης

@Solon Φιλε μου στην ελλαδα στο ασυρματο ειμαστε παρα πολυ καλα αν σκεφτεις οτι στη Σοφια που μενω οταν πηγα σε μια εταιρια κινητης τηλεφωνιας τους ρωταγα πως να ενεργοποιησω το 4g και ειχαν γουρλωσει τα ματια!Εδω εχει μονο 3g και αυτο πιανει σε ορισμενα σημεια πιο πολυ εδω εχουν H+.Η Ελλαδα εχει ενα απο τα πιο γρηγορα δικτυα και εγω στη συσκευη μου που εχω ενεργοποιησει το 4G καμια σχεση με 3G παει κομματια καλυτερα και απο wifi!Eπισης μεσω της εταιριας σου μπορεις να μεταφερεις το 4g και σε αλλες χωρες που δεν εχουν ενω στην Ελλαδα η καρτα η βουλγαρικη δε πιανει καν στην Ελλαδα…Οποτε ακομα και για το εξωτερικο εχουν πολυ καλη καλυψη!

Αργυρης

@nik Προσωπικη μου αποψη θεωρω το συγκεκριμενο χρωμα γυφτικο και εκτος αυτου σαν κινητο δε μ αρεσει καθολου.Πολυ μεγαλο,αστειο σχημα και μια οθονη curved που δε πληρει τις προσδοκιες που θα θελαμε για μια τετοια οθονη εκτος του να δεις ποιος σε καλει και κατι σαν side bar με διαφορα εργαλεια,κατι αλλο δεν σου προσδιδει για να αξιζει να δωσεις τα 100 ευρω παραπανω απο το κανονικο.Επισης επειδη το δα απο κοντα ειναι τεραστιο με ανολοκληρωτο λογισμικο που εχει θεματα lag που επιφερει σαν συνολο τη συσκευη να κολλαει.Εγω θα πηγαινα καρφωτος για iphone 6 αν ειχα να διαλεξω μεταξυ των 2 συσκευων καθως ειναι πιο μικρο,πιο στενο,πιο ευχρηστο και γενικα ειναι αυτη τη στιγμη και στα ιδια λεφτα!

nik

@αργυρης φιλέ το φονι 1δεν πεφτει όπως θα πέσει σε ενα χρονο το ανδροιντ με αποτέλεσμα να μπορείς ν το πάρεις χωρίς να δώσεις μια περιουσία 2 δεν μου αρέσει που είναι τόσο στα μετρα της απλ το κιν θέλω ποιο ελεύθερα πραγματα απο το οτι γουσταρω να περναω και φυσικά αυτό το ξενερωτω i tunes έξαλλου πρωσοπικα δεν έχω δει του σκοτωμου lag στα 4πυρινα στα τόσο χαλιά.που λένε

Αργυρης

@nik Για το πρωτο που ειπες θεωρω οτι εισαι λαθος ισα ισα που ειναι θετικο και μιλαω για μεταπωλητικη αξια!Ειχα παρει το δικο μου το κινητο 500 και ευρω και τωρα μετα απο ενα χρονο εχει πεσει στα μισα.Ε αυτο δεν ειναι μεγαλη βλακεια;Και 2ον μπορει να παιρνεις κινητο Android με πιο λιγα χρηματα αλλα ξερεις οτι σ αυτα χρηματα οτι πανω απο 1.5 χρονο μαξ δε θα σου βγαλουν.Αν θες καλη συσκευη Αndroid Αναγκαστικα θα καταφυγεις στο 500ευρω και πανω μεσες ακρες.Τωρα για τα υπολοιπα που ειπες ειναι δικη σου αποψη εγω απο android παντως που εχω το χω βαρεθει αρκετα ακομα και launcher που βαζεις και ολα τα συναφη τρωνε αρκετη μνημη ραμ και προκαλουνε και κρασαρισματα πολλες φορες με αποτελεσμα να σε εκνευριζει το γεγονος οτι δινεις λεφτα και πανε στο βροντο.Προσωπικη μου αποψη αυτο που χρειαζομαι εγω ειναι ταχυτητα απαλοτητα λογισμικου και σταθεροτητα κατι που δυστυχως στο android δε με καλυπτει πληρως!Και λογικο γιατι απο καποια στιγμη και μετα δεν ειναι μονο θεμα λογισμικου αλλα και εφαρμογων που καθε τοσο χρειαζονται update και αρχιζουν και κολλανε λογω υπερφορτωσης γραφικων πχ βλεπε fb snapchat soundhound κλπ.

Deductive Reasoning

Χαχαχαχα, παρωπίδες confirm!!! Νά’σαι καλά ρε Αργύρη που με έκανες και γέλασα βραδιάτικα! Αφού κολλάει και το Edge που το περιεργάστηκες, τι άλλο να πούμε!!! Άλλο δεν μου αρέσει το Android και είμαι Apple fan, δικαίωμά σου και καλά κάνεις, η Apple κατά τη γνώμη μου βγάζει πολύ ποιοτικές συσκευές και άλλο κολλάει το Edge και ειδικά Edge που δεν είναι καν φορτωμένο! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!! Το δικό μου που είναι αρκετά φορτωμένο ακόμη έχει λαγκάρει ούτε στιγμή! Μια δυο φορές κόλλησε σε μια εφαρμογή και όπως φάνηκε ήταν θέμα της εφαρμογής!
Όσο για το μέγεθος που είπες, βάλτα δίπλα και αν καταλάβεις τη διαφορά που υπονοείς ότι έχουν τηλεφώνησέ μου! Εγώ που τα σύγκρινα πάντως με το 6αρι φίλου, διαφορές δεν είδα ούτε εγώ ούτε αυτός!

Salonigi

@Αργυρης μην γράφεις ότι σου κατέβει φίλε , συγκεντρώσου ..
1 Η παροχή Ίντερνετ από της εταιρίες κινητών στην Ελλάδα είναι χάλια. Το συγκρίνεις με Βουλγαρία ? άστο! Ταξίδεψε σε καμία ευρωπαϊκή χώρα να δεις τι σημαίνει LTE.
2 Το χρώμα του Edge δεν είναι γύφτικο , το σχήμα δεν είναι αστείο και το κινητό δεν είναι μεγάλο. Εσυ πως τα κατάλαβες όλα αυτά από μια στιγμή που το έπιασες σε ένα μαγαζί ένας θεός ξέρει.
3 Το Edge είναι το κορυφαίο κινητό αυτή την στιγμή.
Άσχετη ερώτηση , εσυ τι κινητό έχεις ? εγώ έχω το Edge .
Πάντως αν θες την γνώμη μου πάρε το ιΦον 6 να ησυχάσουμε ….

Αργυρης

@Deductive Reasoning1) Απο που συμπερανες οτι ειμαι Αpple fan?Επειδη δοκιμασα τη συσκευη και βγηκε μαπα?βεβαια οφειλω να ομολογησω οτι εχει τελεια οθονη και πολυ καλη καμερα αλλα προσωπικα εγω κοιταω πιο πολυ αποδοση και σε αυτο με απογοητευσε.Οχι επειδη θα χει θεμα σε gaming αλλα στην καθημερινοτητα και στο multitasking.2) Εχει χαλια multitasking και αυτο επιβεβαιωνεται απο ολα τα βεντεακια στο youtube που το κανουν συγκριση με το Htc one m9 που τα ανοιγει ολα στα καπακια! 3)Και για να σου λυσω την απορια η συσκευη που εχω τωρα ειναι ενα Ηtc one mini m4 2 χρονων το οποιο το χα αγορασει οταν ειχε βγει και πετουσε…Μετα ομως απο 1 χρονο αρχισαν τα προβληματα στις βαριες εφαρμογες οπως φβ κλπ.Απο το λογισμικο του δεν εχω κανενα παραπονο μιας και φυσαει δε κολλαει πουθενα και ειναι παρα πολυ ελαφρυ.Και για να σου εξηγησω τι εννοω για να μην λες διαφορα οτι ειμαι φαν ή το οτιδηποτε εχει 1GB ram και οταν κλεινω τις εφαρμογες ολες εχω δεσμευμενα απο το συστημα μονο 250mb.Τιποτα δλδ και τα 50 τα πιανουν τα google services.Eπισης να σ πω οτι ειχα και σαμσουνγκ πριν,το S3 που και τοτε εβγαιναν καποιοι εξυπνοι σαν εσενα και ελεγαν τα… Συνέχεια »

παπαροκάς tiamat

Ρε Aργυρη γραψε και τιποτα !

Michail

Το speedtest γίνεται στη Σουηδία (Comviq I can see as operator…) όπου έχουμε 1Gbps για πλάκα στα σπίτια μας… Βέβαια ο τύπος έχει και καλό ρούτερ. Εγώ με το ASUS RT AC87U έχω γύρω στα 190Mbps με XPERIA Z3 Compact.

To speedtest δείχνει την ποιότητα της κεραίας και του SP chipset. Δείχνει πολλά κατά τη γνώμη μου, άσχετα αν κάποιος λέει “δε χρειάζεται τέτοια ταχυτητα”. Μπροστά η Samsung στο θέμα κεραίας λοιπόν και ακόμη πιο μπροστά η Sony, trust me. H δουλειά μου είναι αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.