iPhone 6, Με 8MP camera πάλι αλλά με OIS λένε φήμες

Σύμφωνα με φήμες, το iPhone 6, το iPhone Air ή όπως θα ονομάζεται το επόμενης γενιάς μοντέλο iPhone, θα διαθέτει ακριβώς όμοια κάμερα με αυτή του iPhone 5s. Αν και υπήρξαν αναφορές ότι η Apple θα αναβάθμιζε την κάμερα του νέου iPhone με αισθητήρα 16 Megapixels, μία νέα αναφορά που προέρχεται από την Κίνα τις ακυρώνει.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κάμερα του επόμενης γενιάς iPhone θα διατηρήσει τον αισθητήρα των 8.0 Megapixels με τα μεγάλου μεγέθους εικονοστοιχεία του iPhone 5s, ωστόσο θα πραγματοποιηθούν βελτιώσεις σε διάφορους άλλους τομείς.

Πιο συγκεκριμένα λέγεται, ότι η Apple θα προσθέσει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS, Optical Image Stabilization) ενώ θα προβεί και σε άλλες βελτιώσεις, τόσο στο λογισμικό όσο και στο hardware (στα οπτικά στοιχεία του φακού πιθανόν κ.α).

iPhone 6 OIS 8MP CAMERA, iPhone 6, Με 8MP camera πάλι αλλά με OIS λένε φήμες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

Ναι οκ apple η 6,7mp carl zeiss του lumia μου βγάζει αρκετά καλύτερη φωτογραφία απο το 5/5s:):)

Dre

Να μη ξεχάσει η Apple να του βάλει τα 512ΜΒ RAM… γιατί όχι και 256…

teodore88

Δεν εχουν σημασια τα mp, το μεγεθος του αισθητηρα εχει… Βεβαιο ο “μεγαλος” αισθητηρας του 5S πλεον δεν θεωρειται κ τοσο μεγαλος! Ειδικα μετα την ελευση του Ζ1 και του 1020…

Το γρήγορο φτιάρι

η apple δυστυχώς τη “μετά Steve Jobs” εποχή έχει αρχίσει να κουράζει υπερβολικά.ως Android χρήστης ξεκίνησα με Χ8,μετά με Xperia U (το έκτρωμα με το 4.0.1 που έκανε η Sony) απογοητεύτηκα και τώρα με iPhone 5 αλλά σκοπεύω το επόμενο κινητό μου να είναι Note 4 ή Galaxy S5.Η apple έχει κουράσει με την έλλειψη καινοτομίας πλέον,και τα επαναμβανόμενα προϊόντα της και φυσικά τα υπέρογκα pricetags τον τελευταίο 1.5 χρόνο που παρακολουθώ έντονα τις εξελίξεις.

dimitris

Σημφονω με το φτιαρι

Ορεστης

«ναι φιλε φιλε, δεν εχουν σημασια τα Mp αλλα το μεγεθος του φακου κλπ κλπ ΧΑΙΡΕ APPLE» εγω αυτο που ξερω ειναι οτι εχουν βγει διαδοχικα 4(!) μοντελα iPhone (4s, 5, 5c) και τωρα παιζει πεμπτο, με τα ιδια Mp και οταν απο το 2012 πωλουνται κινητα με 41 MP (pure view 808) που ζουμαρεις μεχρι να δεις τους πορους του δερματος, ειναι αδιανοητο το 2014 να δινεις 8mp και να ζητας 800€…

Μιχάλης

Βάλε ρε apple έναν αισθητήρα 1/1,8″ και άσε τους άλλους με τα mp να βάλουν και 58 ακόμα. Μέγεθος αισθητήρα, μόνο αυτό και τα οπτικά μέρη….

γιαννης

Πρωτα μετραει το μέγεθος κ η ποιοτητα στους αισθητήρες αλλα κ τα mp βοηθουν πολύ στις λεπτομέρειες κ στο zoοm in όπως κ το λογισμικο νομιζω

ΑΓΓΕΛΟΣ

Η apple στο επόμενο iPhone πρέπει να παει τουλάχιστον στις 4,5 ίντσες και να βάλει μεγαλύτερη ram για να μην κρεμάει η συσκευή με πολλές ανοιχτές εφαρμογές. Αν διατηρήσει παρόμοιες διαστάσεις και βελτιώσει κάμερα και μπαταρία λίγο μια χαρά θα της πάει και το επόμενο μοντέλο.

forneverarrow

Ως χρήστης S4, έχω να πω ότι δεν διαφωνώ με τη λογική της Apple. Το μέγεθος του iPhone είναι μια χαρά, άντε το πολύ να το πάνε 4,3″ και θα είναι ιδανικό. Οι 5″ δεν με βολεύουν καθόλου και θα το σκεφτώ σοβαρά στο μέλλον να κατέβω πάλι σε κάποια συσκευή με 4,3. Την κάμερα δεν τη θεωρώ σε καμία περίπτωση δηλωτικό της ποιότητας ενός smartphone. Ειδικά τα iPhone μετά το 4s έχουν πολύ καλές κάμερες, ποιος ο λόγος να ανέβουν? Τα πολλά megapixels είναι ένας “κενός” κράχτης που τα χρησιμοποιούν μοντέλα που δεν μπορούν να σταθούν σε άλλα σημεία (λέγε με WP8). Αν κάποιος έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρέπει να βασίζεται σε κανένα smartphone.

Τέλος, γιατί πρέπει όλα να αυξάνονται με κάθε νέο μοντέλο? Λες και όλο το αγοραστικό κοινό αγοράζει συσκευή κάθε 6 μήνες (δεν λέω ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι) και πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι καλύτερο! Αν θες να δεις τρομερές αλλαγές κάνε αλλαγή κάθε 2 χρόνια. Για παράδειγμα, μπορεί από το 5 στο 5S να μη δεις διαφορά, αλλά από το 4S στο 5S θα νιώσεις αμέσως ότι έχουν αλλάξει πολλά.

JON

@Fomeverarrow κανεις λαθος.Εμενα που με ενδιαφερουν οι φωτο εχοντας d600 nikon θεωρω πως εχοντας Παντα μαζι μου μια αξιοπρεπή καμερα σε κινητο είναι Βασικο.

patentas

@forneverarrow όσον αφορά τις ιντσες θα πω οτι πήρα το ONE S επειδή είναι 4,3″ και θεωρούσα οτι 4,7 είναι πολλές..
Τώρα πλέον πιάνω και το X και το Νexus 4.. και σκέφτομαι οτι καλύτερα οι 4,7.. Στο internet στα videos και στα παιχνίδια είναι καλύτερα..
Και πάλι θα έλεγα οτι δεν είναι λάθος να μείνει στα ίδια mp η apple αρκεί να κάνει βελτιώσεις στα οπτικά όπως είπε και κάποιος φίλος πιο πάνω. Εκεί κολάνε τα κινητά (πέρα απο το οπτικό zoom) και εκεί θα πρέπει να κάνουν τις βελτιώσεις..

Κώστας Ζ.

@ Το γρηγορο φτιαρι, πραγματικα, εχω το U με ξεκλείδωτο bootloader και εχω περασει Stock Jelly bean(4.1)… Πραγματικα, αλλο τηλεφωνο… Πεταει… Οσο για το ICS ηταν οντως εκτρωμα!

chris

@forneverarrow
1) μπορείς άνετα να βασιστείς στην κάμερα του 1020 έχου βγεί και αρκετά video clip επαγγελματικά και έχει χρησιμοποιηθεί και ως βασική κάμερα σε γάμους
1) για πες μας δηλαδή που
υστερεί ένα lumia σε σχέση με το iphone/s3/s4;;;;

γιαννης

Αστο chris δε βγαζεις ακρη .Επειδή ότι δε φτανει η αλεπου(καμερα) για τους υπολοιπους εκτος wp, εχουν βρει τη καραμελα ότι το δικο τους λειτουργικο είναι το καλυτερο κ πρεπει να τους πεισουν ολους κ μαλιστα δε μετρανε οι καμερες τοσο ενώ ξερουν ότι παραμετρανε σημερα τουλάχιστον από τους περισσοτερους όταν σκας κ 700 θελεις μια ολοκληρωμενη συσκευη.

zach

Ελα ρε παιδια με τα πίξελ έχω ημιεπαγγελματική νικον dslr με 10 mp.. Το να επενδύουν οι εταιρίες σε μέγεθος οθόνης και mp είναι ο εύκολος δρόμος εκτός και αν το τηλέφωνο προορίζεται για κάμερα φόουν όπως το 1020. Αν οι αππλ βάλει καινοτομίες που να αξίζουν τα λεφτά (εννοείται πως πάντα πληρώνεις και το brand name και έτσι πρέπει να είναι βασικά) τότε θα πάει καλά το νέο μοντέλο και ας κρατήσει τα 8μπ

Nektarios_nick

Παιδιά τα iphone ειναι ωραία τηλ. Και ειδικά με τον δακτυλικό αποτύπωμα ειναι το κάτι άλλο !!
Είχα το iphone 5 και αμέσως αγόρασα το iphone 5s !!
Η κάμερα του 5S ειναι πολύ χάλια σε σχέση με το 5 !!
Κακή ανάλυση και ειδικά αν κανείς ζουμ πάνω σε μια εικόνα που τραβηξες ,χεστα Χαράλαμπε !!
Μακάρι να έκανε πιο πολύ ζουμ όπως το galaxy s4 που είχα !!
Ακόμα έχω πρόβλημα αν πάρω εικόνα απέναντι στον ήλιο ,πάντα μιλάμε ότι έχω τώρα το 5S !!
Το πρόβλημα δεν ειναι αυτά ,το πρόβλημα ειναι ότι αρνείται να βγάλει μεγαλύτερη οθόνη !!
Έλεος με τόσες μικρές οθόνες, χαζή ανάλυση και 740€ !!
Ξεφτίλα

Makis o Guru

Εχω βαρεθει να βλεπω την apple να κανει βελτιωσεις ανουσιες. Ελεος πια ειναι αισχρο. Και ζηταει και 700€. Αν ειχα 700€ θα παντρευομουνα ρε! Σιγα μην τα δινα σε ενα κινητο απαρχαιoμενο. Η αν δεν βρισκοταν η τυχερη θα εφτιαχνα ενα pc-ακι με intel core i7 3770 + μια mobo της asus με full specs + μια γραφικων gtx 760 + 8 gb ram. Θες κι αλλα;;

Το γρήγορο φτιάρι

@Κώστας Ζ. Με έχει εκνευρίσει και το χω κάπου παρατημένο.αυτός ο λόγος,καθώς και το ότι ήθελα να δοκιμάσω το iOS από πρώτο χέρι ήταν αυτό που με έκανε να πάω στο iOS.και όντας χρήστης iOS εδώ και 1 χρόνο έχω να πω το εξής.όλα καλά και ωραία με αυτό σαν λειτουργικό.ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα,όλα πολύ απλοϊκά και user friendly αλλά από ένα σημείο και μετά ή περιορισμένη παραμετροποίηση του λογισμικού έχει αρχίσει να μου την δίνει στα νεύρα και γιαυτό σκέφτομαι σοβαρά να επιστρέψω πίσω στο Android.Όσο προς τις οθόνες.κεγώ αρχικά ένας από τους λόγους που επέλεξα iPhone 5 και όχι S3 (πριν 1 χρόνο) ήταν ότι φοβόμουν μήπως λόγω των 5 ιντσών δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω τόσο εύκολα σε σχέση με το iPhone που χε 4αρα οθόνη.με την ελάχιστη χρήση για βίντεο και ταινίες που το χρησιμοποιούσα μέχρι πριν λίγο καιρό οι 4 ίντσες ήταν ιδανικές.τώρα πλέον όμως που το χρησιμοποιώ περισσότερο από τον υπολογιστή για να βλέπω τα μέιλ μου αλλά και βίντεο και ταινίες οι 4 ίντσες είναι ελλειπείς.Τώρα από κει και πέρα είναι επιλογή του καθενός τι θα πάρει και τι θα τον βολέψει. Επίσης @Κώστας Ζ. μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις το… Συνέχεια »

Tom

Δεν με χαλανε τα 8mp. Η αναλυση της οθονης να μεγαλωσει..

Χριστόδουλος

Παιδιά σας πέρασε καθόλου απ το μυαλό να ψάξετε κάτι σε φωτογραφικές μηχανές κι αφήστε τις μπούρδες σας που αρέσκεστε μόνο να θάβετε σας αρέσει η όχι τα iphone είναι τα κορυφαία κινητά τουλάχιστον στον πλανήτη Γη !!! Κρατήστε τις πλαστικούρες τις samsung για πάρτη σας και αφήστε μας να νιώθουμε κορόιδα ολους εμάς που έχουμε το προνόμοιο να έχουμε στην κατοχή μας κάποιο ipnone !!!

Το γρήγορο φτιάρι

@Χριστόδουλος
εδώ φίλε μου είσαι λάθος όσο δε πάει.το iPhone ήταν πρωτοπόρος και ήταν κυρίαρχο smartphone όταν οι άλλοι φτιάχνανε τούβλα.αλλά αυτό μέχρι το 4 επί εποχής Steve Jobs.από κει και πέρα άρχισε η κατρακύλα της Apple καθώς και του iPhone.ας τα βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά.πλέον δεν είναι μόνο το iPhone στην αγορά.τώρα μπάλα παίζουν οι Android συσκευές (Samsung,Sony,LG) και η Apple όποτε θυμηθεί πως θέλει να προσελκύσει κόσμο βγάζει κάτι φανταχτερό το οποίο έχει από ελάχιστη εώς μηδαμινή πρακτική εφαρμογή στον τυπικό χρήστη.Και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι δεν είναι πρακτικό να κουβαλάει μία μηχανή μαζί του όλη μέρα σε περίπτωση που θέλει να βγάλει 1-2 φωτογραφίες,οπότε και αυτό το επιχείρημά σου είναι αβάσιμο.μπορεί να βγάλω 1-2 φωτογραφίες τη μέρα αλλά μπορεί και 500 και σε καμία περίπτωση δε θέλω να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο από αυτό που πληρώνω.

πάντα φιλικά,
το γρήγορο φτιάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Apple: Αποζημιώνει όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιδόσεων στα iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για την υπόθεση του Batterygate που αφορούσε πολλά iPhone.

Smartphones featured iPhone 5S iPhone 6

iPhone 6, 6 Plus και 5s: Αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

Το iPhone 5s παίρνει μία ακόμη ενημέρωση λογισμικού, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Τα παλαιότερα iPad θα παραμείνουν με το βασικό iOS.