iPhone 6s 16GB: Πόση ώρα μπορεί να γράψει 4K video;

Οι προ-παραγγελίες για τα νέα iPhone στις πρώτες χώρες ξεκίνησαν από 12 Σεπτεμβρίου και στην Κίνα ήδη έχουν ξεπουλήσει. Τα τελευταίας γενιάς iPhone αναβαθμίστηκαν σε αρκετά σημεία και ένα από αυτό ήταν η δυνατότητα να κάνουν εγγραφή 4K βίντεο. Φυσικά το 4Κ βίντεο χρειάζεται περισσότερο χώρο από τα 1080p και 720p βίντεο.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι πόσα λεπτά 4K βίντεο μπορείς να κάνεις εγγραφή με το iPhone 6s; Με το βασικό μοντέλο iPhone 6s και iPhone 6s Plus να είναι στα 16GB, όταν ανοίξεις την συσκευή μόνο 12GB είναι διαθέσιμα καθώς τα υπόλοιπα αφορούν στο λειτουργικό σύστημα. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τα επίσημα νούμερα, το iPhone 6s για ένα λεπτό βίντεο χρειάζεται τον εξής χώρο:

• 60MB με 720p HD στα 30 fps
• 130MB με 1080p Full HD στα 30 fps
• 200MB με 1080p Full HD στα 60 fps
• 375ΜΒ με 4Κ στα 30 fps

Οπότε αν κάνεις τις πράξεις για τα 12GB ελεύθερα που έχει το βασικό μοντέλο του iPhone 6s τότε μπορείς να κάνεις εγγραφή για τα εξής λεπτά:

• 200 λεπτά (3 ώρες και 20 λεπτά) σε 720p HD στα 30 fps
• 92 λεπτά (1 ώρα και 32 λεπτά) σε 1080p στα 30 fps
• 60 λεπτά (1 ώρα) σε 1080p στα 60 fps
• 32 λεπτά (0.5 ώρα) 4K στα 30 fps

Οπότε αν θέλεις να τραβήξεις 4Κ βίντεο με το νέο iPhone 6s, μπορείς να το κάνεις μόνο για μισή ώρα πριν τελειώσει ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής. Αν το 4K βίντεο είναι αρκετά σημαντικό στοιχείο για να αγοράσει κάποιος το νέο iPhone 6s ίσως θα πρέπει να προτιμήσει τις μεγαλύτερες χωρητικότητες.

iPhone 6s 16GB: Πόση ώρα μπορεί να γράψει 4K video;, iPhone 6s 16GB: Πόση ώρα μπορεί να γράψει 4K video;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Κλασσική π*υστιά της Apple να σκάσεις 100$ παραπάνω για τα 64GB.

Kostas K.

Τα νούμερα αυτά είναι φυσικά υπαρκτά μόνο αν δεν έχεις εγκαταστήσει ούτε μια εφαρμογή στο τηλέφωνο.

p.t

Smείδες η sd?

Min24

Ξέρει κανείς για πόση ώρα συνεχόμενα μπορεί να τραβήξει 4pk βίντεο το 6s τα android σταματούσαν μετά από περίπου 5 λεπτά . ??

gt-i9506

Μin24 5 λεπτά περιορισμό έχω ακούσει μόνο στο z3 το δικό μ πχ τραβάει απεριόριστα μέχρι να γεμίσει η κάρτα ή η ενσωματωμένη μνήμη του κινητού ανάλογα τι από τα 2 έχεις επιλέξει ωχ χώρο αποθήκευσης βίντεο κ φώτο πάντως το 4κ κατ εμε αν δεν έχει 4κ tv η οθόνη στο pc είναι άχρηστο αν και πάλι δεν έχω δει τρελή διάφορα από αντίστοιχο fhd. Καλύτερη λύση 1080p 60fps

Bagit

Η μπαταρια του θα του επιτρεπει να τραβαει για 32λεπτα συνεχομενα;

Aργυρης

Γι ‘αυτο το λογο υπαρχει και το dropbox που σου δινει αλλα 26 gb για να τα μεταφερεις εκει και εισαι κυριος.Τα βαζεις και ενα offline view και τα χεις να τα βλεπεις οποτε θες…μη σκατε τοσο για τη χωρητικοτητα υπαρχουν λυσεις.

Max91

Αυτο που εχετε τσιχλα το cloud στην Ελλαδα αληθεια δεν μπορω να σας καταλαβω… δηλ θελετε να μου πειτε οτι εχετε ΤΙΣ ταχυτητες ιντερνετ που πλεον μιλαμε για GB και δεν σας νοιαζουν??? Τουλαχιστον στην Γερμανια που μενω η Deutsche Telekom σου δινει και ταχυτητες 200 mbps οποτε λογικο οι γερμανοι να μιλαμε για cloud…

t.f

Εδώ φίλε έχουν δεδομένα 500 mb το μήνα και ταχύτητες μουφα, το cloud μας μάρανε. Sd και εχεις την ανεξαρτησία και την ασφάλεια σου.

ef.u

P.t Έχεις δίκιο. Μόνο με κάρτα μνήμης αποθηκεύεις ότι θες κ δεν ξηλωνεσαι ούτε για μεγαλυτερο μοντέλο,ούτε για δεδομένα κ ανασφάλεια στο cloud.

kostas

Καλά ρε Αργυρή, Ξέρεις τι σημαίνει offline view? Κλασικός i pnone-ακιας είσαι. Λοιπόν το offline view προϋποθέτει συγχρονισμό του online λογαριασμού σε κάποιο χώρο του αποθηκευτικού χώρου του iphone άρα πάλι έχουμε θέμα έλλειψης χώρου.

Bagit

@kostas αποκλειεται φιλε… σιγουρα η apple τα κανει καλυτερα…

RigoMS

Άμα ανεβάσεις βίντεο 12 gb στο cloud σε λιγότερο από δυο μέρες εγώ δεν σχολιάζω ξανά…

Darth

και προφανώς real free storage δεν ειναι 12 αφου περάσεις μερικά appls κατεβαίνει δια μαγιας (φυσικό) στα 8 περίπου (ειναι λίγο μεγάλες εφαρμογές στο Iphone) μετά έχουμε και λέμε 22 λεπτά video… με λίγα λόγια θα το έχουμε για να το λέμε….. τόσο απλά @Min24 τα sony το εχουν το θεματακι με το overheat @Aργυρης ανέβασε λιγάκι 10 gb στο cloud και πες μου δυο πράγματα 1. με ποιο θαύμα σου έφτασε η μπαταρία (λόγο χαοτικής καταναλοσης του 4g) 2. είσαι εφοπλιστής? (τιμή στα 10 gb ανά video θα ειναι τουλάχιστον διαστημική) btw ξέρεις τι σημαίνει offline view για ένα video? λογικά οχι για να το λες… ειναι προσωρινή τοπική αποθήκευση του αρχείου στην συσκευη (και όταν μιλάμε για 10+ gb video προφανώς και ειναι αστείο να αναφέρεις κατι τέτοιο) @RigoMS οχι ανεβάζεις (εχω κάνει και ενα testaki) στην περιοχή μου εχω μέσω 4g 110/55 mbps το θέμα δεν ειναι αυτό… ανέβασα ενα αρχείο video 5 gb μου πηρε 15 16 λεπτα… αλλα…… μπαταρία απο 85% πήγε στα 5% και η συσκευη ΕΥΡΑΖΕ ειτε θέλετε να το καταλάβετε ειτε οχι πραγματικό φτηνό storage ειναι sdcard τπτ άλλο και μετα παει internal memory… οτιδιποτε αλλο απλα ειναι αστείο (ακόμη και το… Συνέχεια »

KostasB

Προσωπικά πιστεύω μέχρι να βγει 4Κ σε 60fps τα 1080p 60fps θα είναι η καλύτερη λύση.

Γιάννης

Παιδιά, κατανοώ πως ο καθένας στηρίζει την επιλογή του (και καλά κάνει) αλλά το να μιλάμε για υπηρεσίες streaming και cloud στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον αστείο. Την τελευταία φορά που τσέκαρα οι ταχύτητες ήταν τραγικές και δε μού επέτρεπαν ούτε να ακούσω ραδιόφωνο χωρίς να κολλάει ανά 5λεπτο (Tune In στα 128Κbps, δηλαδή όχι κάτι ιδιέταιρο – δίκτυο της Vodafone – μεγάλη πόλη & σε κεντρικό σημείο, όχι σε κανένα απομονωμένο κατσάβραχο). Δε το συζητώ για τις χρεώσεις που είναι στο Θεό. Εδώ στην Ιταλία που έχω 2 Gb το μήνα δωρεάν και το σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω Spotify, γιατί να μη μου τελειώσουν τα δεδομένα σε μια βδομάδα και η μπαταρία σε 3 ώρες.
Πώς ακριβώς φιλοδοξούν μερικοί να απολαμβάνουν 4Κ βίντεο με τα 12GB ελεύθερου αποθηκετευτικού χώρου που έχουν (ουσιαστικά είναι λιγότερα από 10 με τις απαραίτητες εφαρμογές) είναι απορίας άξιο. Και μην ακούσω για τις μεγαλύτερες εκδόσεις. Ξέρω τουλάχιστον 30 άτομα με iPhone και οι 29 έχουν το 16άρι.

Γιάννης

**ιδιαίτερο** (ΕΛΕΟΣ)

Bloodmaster

Σε αυτο πονταρε η apple και δεν καταργησε το 16GB μοντελο.Προωθει το 64αρι.Συν 100€. Τωρα για το cloud που λετε ,πραγματικα για εναν επαγγελματια ειναι πολυ επικινδυνο να εχει σημαντικα αρχεια στο cloud . Δεν ειναι ενας κωδικος και καθαρισες.Η SD ειναι το καλυτερο ή ενα usb stick αλλα δεν υποστηριζει κανενα απο τα δυο το iphone.

παπαροκας tiamat

Το θεμα δεν ειναι αυτο!
Αμα θες 4Κ να παρεις μεγαλυτερη χωρητικοτητα εφοσον σου δινει αυτη τη δυνατοτητα να επιλεξεις μεχρι 128.

Το θεμα ειναι οτι εφοσον το εχει το 4Κ αυτο να λειτουργεί σωστα! Γιατι στο android εχεις απο τη μια τις samsung,lg να βάζουν χρονικο κοφτη ληξεως τα 5 λεπτα και απο την αλλη τη sony που δεν έχει κόφτη να κρασσαρει και να κλείνει τη καμερα !

Εδω λοιπον θα φανει αν ο α9 64bit ειναι μαγκας η ειναι μουφα οπως οι υλοποιησεις στο android

Darth

@παπαροκας tiamat οχι σε ολα….στο mx4 pro που είχα δοκιμάσει ειχα γράψει 12 λεπτα και και σε 4k χωρις να πάθει τπτ (λιγάκι ζεστάθηκε αλλα δεν έβραζε όπως το z3 που είχα δοκιμάσει παλιότερα και το s6)

παπαροκας tiamat

Darth μπραβο στη meizu τοτε
!
Δηλαδη ελεος με τους αλλους! να θελεις να τραβηξεις τη κοπελα σου βιντεακι και να ξερεις εχεις μονο 5 λεπτα χαχαχ!!!

antonis

παπαροκας tiamat το τερμάτισες το θέμα..χαχαχαχ..θες και 4κ με την κοπέλα…με κάνα μοντέλο είσαι????χαχαχ φιλικά παντα…

Darth

@παπαροκας tiamat ε ναι τότε θα πρέπει να είσαι γρήγορος, άγριος και επιδικτικος, αντί για 15 λεπτά βαρεμαρας 5 λεφτά φωτιά αχαχααχαχαχ

παπαροκας tiamat

Καλα λεμε τωρα ρε παιδια ! :p
Παντως ειναι ζητημα το να περιοριζεις μια ληψη στα 5 λεπτα! Ας πουμε το τραγουδι σε μια συναυλια μπορει να κραταει 10 και ελπιζω η apple να μην ακολουθησει τα χαλια των αλλων μπας και ξεστραβωθουνε ολοι μαζι !

Το αλλο που περιμενω σε κινητα και ειχε διαρρεύσει απο htc ειναι οτι καποια στιγμη στο αμεσο μελλον οταν αποφασισουν θα ενσωματωσουν και το οπτικο ζουμ

lefteris t.

Το δίκτυο ίντερνετ μια χαρά είναι στην Ελλάδα εγώ πιάνω 90 κάτω και 40 πάνω υπεραρκετά για upload (πιο γρήγορα κ απο το adsl στο σπίτι) αλλά το θέμα είναι πρακτικό η μπαταρία που θα αδειάσει σε 5 λεπτά και η χρεώσεις για όσους δν έχουν απεριόριστο!
Όπως και να χει 16gb σήμερα δν φτάνει ούτε για πλάκα!
Για 10 δολάρια παραπάνω παραγωγής που κάνουν τα 32 το χρεώνει 100!
Απορώ πως υπάρχουν ακόμα άτομα που το παίρνουν!
Κ δν είμαι κάνα fatboy ίσα ίσα σέβομαι την εταιρία κ μ αρέσουν πολύ τα προϊόντα τις όπως και το ios πιστεύω είναι το κλτρο λογισμικό για κινητά αλλά σας κοροιδεύει μες την μάπα κ εσείς λέτε κ ευχαριστώ!

Manolis

@παπαροκας συναυλία;;; γιατί να χάσεις το live τραγούδι για να κοιτάς το κινητό σου αν το γράφει καλά;;;

επίσης (το λέω και για μένα) έχεις ξαναδεί βιντεάκια από συναυλίες που έχεις πάει;;; εγώ ποτέ!!! καταλήγω να τα σβήνω!!! 😉

Max91

Μετά την αναβάθμιση του Ζ3 σε 5.1 έχω τραβήξει πολλές φορές βίντεο πάνω από 10 λεπτά και είναι μια χαρά. Παρόλο που προειδοποιεί για υπερθέρμανση της κάμερας βγάζει άνετα πλέον 10+ λεπτά.

Aργυρης

@kostas ποτε δεν ειχα σχεση με iphone παντα android κινητα ειχα εως τωρα και καλο θα ναι πριν κατηγορησεις και πεταξεις τη μ***κια σου να γνωριζεις πρωτα!Δευτερον απο που το συμπερανες οτι ειμαι iphonakias? οσο με κατηγορεις εσυ αλλο τοσο μπορω να σε κατηγορησω και εγω!ελεος με τον καθε κομπλεξικο εδω μεσα…σε εμενα παντως ετσι γινεται δε ξερω εσυ τι κανεις με το δικο σου dropbox παντως εμενα δεν μου τρωει τιποτα απο τη μνημη μου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.