iPhone 6s: Σε τι ωφελούν τα 2GB RAM [video]

Η Apple ακολουθεί μια διαφορετική φιλοσοφία σε σύγκριση με τις Android ναυαρχίδες που έχει να ανταγωνιστεί. Ένα παράδειγμα είναι οι αριθμοί της RAM, όπου οι Android κατασκευαστές έχουν πάει σε μνήμη RAM 3 και 4GB, ενώ η Apple μέχρι πέρσι ήταν στο 1GB. Φέτος με τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus πήγε σε μνήμη RAM 2GB. Είναι όμως αισθητή η διαφορά;

Το iDownloadblog πήρε το iPhone 6s με τα 2GB RAM και το έβαλε δίπλα στο 1GB RAM του iPhone 6 προκειμένου να δει τις μεταξύ τους διαφορές. Η μεγαλύτερη ποσότητα RAM ωφελεί το browsing, καθώς το Safari στο 6s ήταν ικανό να κρατήσει ανοιχτά τα tabs για μεγαλύτερο διάστημα χωρίς να απαιτείται συνεχόμενο refreshing.

Όταν υπάρχουν ανοιχτά πολλά tabs στο Safari, το iPhone 6 τα φορτώνει ξανά όταν πατήσετε κάποιο που θέλετε να ανοίξετε, κάτι που δεν συμβαίνει στο iPhone 6s. Επίσης, φάνηκε ότι το Safari στο iPhone 6s μπορεί να φορτώνει πιο βαριές σελίδες πιο γρήγορα απ ότι ο προκάτοχός του.

Τα 2GB RAM δεν είναι από τα χαρακτηριστικά που προμοτάρει η Apple, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει διαφορά στην καθημερινή χρήση.

Δείτε το video:

iPhone 6s: Σε τι ωφελούν τα 2GB RAM [video], iPhone 6s: Σε τι ωφελούν τα 2GB RAM [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Είναι πολύ χρήσιμη η ram. Και άσε τους αιφον users να λένε ότι δεν χρειάζεται ούτε το 1gb ram. Μπράβο στην Apple που προχώρησε στην αύξηση της.

b16bkostas

Ρε παιδιά γιατί Εγώ κάπου διάβασα ότι το tear down επιβεβαιώνει το 1 GB ram

leathernecks

Kατά τη γνώμη μου η σημαντικότερη αναβάθμιση που έκανε η Αpple στα νέα iphone.
Kαι σίγουρα θα φάνει ακόμα πιό χρήσιμη στο μέλλον.

Γιώργος Κ.

Πόσο ενοχλητικό αυτό με το tab refreshing;;; Πόσο;;;;;;;;;;

Rizo

Όπως τα λέει ο @Nio,
Το έχουμε πει, είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο :D, – οτι όσο περισσότερη ram τόσο το καλύτερο.
Εδω στο Z3 έχω πάνω απο 10 εφαρμογές ανοιχτές και αμα κάνω εναλλαγή δεν φορτώνουν, αλλά ανοίγουν με την μία! Μαζί και ο firefox, fb, κ.α
Μπείτε στην “διαχείρηση εργασιών” αν έχει το ios και δείτε πόση ram τρώει το fb και το messenger μονο και θα καταλάβετε τι θα γίνεται σε κάνα δυο χρονάκια…

KostasB

Από πέρυσι έπρεπε να πάει στα 2 γίγα. Η ραμ παίζει τεράστιο ρόλο..

Beholder

Καλά, είναι γνωστή η τακτική της Apple (πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες) για το 1gb ram (“δεν χρειάζεται περισσότερη”)… όπως και τις ίντσες (λέγε με “αντίχειρα”). Λες και κοστίζει τίποτα η μνήμη σήμερα, μπροστά στο άρμεγμα που κάνει (κόστος παραγωγής vs πώλησης).

wrangler10

Στο iPad air 2 που έχω ,με 2 gb ram πάλι κάνει refresh τα tabs από τον browser (έχω δοκιμάσει πολλούς) χωρίς jailbreak.Με jailbreak τα 2 gb δεν φτάνουν ούτε για πλάκα.Το iOS 9 είναι βαρύ.

viel

@Beholder καλα κλαψε λιγο ακομα! αγορασε αυτα που ειναι μαργαριταρια που με 3 και 4 gb μνημη εχουν διαθεσιμη 400 mb

Rizo

Φίλε @viel
και το δικό μου με ανοιχτές εφαρμογές έχει ελεύθερα περίπου 700Mb συνέχεια.
Αυτό λέμε, και γιαυτό είναι η ram για να καταναλώνεται. Έχουν όπως λές 400mb ελεύθερα γιατί μένουν ανοιχτές οι εφαρμογές. Δεν κάθεται το λειτουργικό να καταναλώνει πόρους και επεξεργαστική ισχύ ανοιγοκλείνοντας τις εφαρμογές…

bilybo

@viel
παλι λες οτι να ναι?
σταματα πια κουραζεις..!!

bilybo

@Rizo
ο viel ειναι γνωστος στο να λεει οτι να ναι μν δινεις σημασια

rose

Μπορει να εχει 400mb αλλα προσφερει πολλες δυνατοτες που στο ios δεν υπαρχουν. Θελεις πολλες δυνατοτητες θα θυσιασεις μνημη,δεν γινεται διαφορετικα.

viel

@rose για πες μας τι παραπανω κανει και που θυσιαζεις μνημη?

X

Έχω έρθει σε αμέτρητες αντιπαραθέσεις εδώ μέσα υποστηρίζοντας την Apple αλλά τελευταία οφείλω να πω πως κάτι δεν πάει καλά με την εταιρία και τα προϊόντα της. Ας τα πάρουμε από την αρχή πρώτα τα τηλέφωνα σίγουρα τα Iphone είναι και παραμένουν τα καλύτερα τηλέφωνα σε σχέση με τα Android αλλά η ανάπτυξη των τελευταίων σε συνδυασμό με την εξέλιξη του Googleplay και του AmazonStore έχει κλείσει κατά πολύ την ψαλίδα αν συνυπολογίσουμε και την τιμή πιστεύω ότι η αγορά ενός σχετικά φθηνού Android υπερκαλύπτει τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Στα Tablet η Apple παραμένει κορυφή με το Ipad 2 air να παίζει χωρίς σοβαρό αντίπαλο αλλά στο Pro τα μπέρδεψε λίγο. Δεν μπορείς να πουλάς tablet με IOSX για επαγγελματική υποτίθεται χρήση σε τιμή Surface Pro το έχεις χάσει κάπου το παιχνίδι αν συνυπολογίσουμε και τα φθηνότερα και με περισσότερες (για επαγγελματική πάντα χρήση) δυνατότητες Windwos Tablet μάλλον όποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλεία δε θα επιλέξει το Ipad το οποίο ακόμη και ως game tablet (που τώρα είναι κορυφαίο) αρχίζει να πλησιάζει επικίνδυνα τις τιμές των AlienWare με Gforce και δε συμμαζεύεται. Πάμε τώρα στο Apple Watch το οποίο μπορεί να κάνει πολλά δε λέω αλλά δυστυχώς με… Συνέχεια »

Conx

@viel σε παρακαλώ πριν κατακρίνεις “τα μαργαριτάρια”που εχουν 3-4 gb ram και εχουν μόνο 400mb ελεύθερα μάθε πως λειτουργεί το Linux στο οποίο στηρίζεται το android και πως γίνεται η διαχείρηση της ram και μετά μίλα. Για να μην ψάχνεις. Το ANDROID ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΠΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ή ΑΛΛΙΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΝΗΜΗ = ΧΑΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗ. Αμα σε ενδιαφέρει η τεχνολογία μπορείς να το ψάξεις και μόνος σου. Τώρα άμα σε ενδιαφέρει το trolling πάω πάσο.

viel

@Conx χαχαχαχαχαχαχαχ χαχαχαχαχαχαχ πρωτα απο ολα το android δεν ειναι linux! ειναι OS βασισμενο στο linux…. οπως και το linux ειναι βασισμενο στον πυρυηνα του UNIX οπου ειναι και το IOS. το IOS για την ακριβεια ειναι UNIX γραμμενο απο την αρχη με obj c – και cocoa frameworks… αυτα για να δεις τις γνωσεις μου ασχετε…

το androiud πρεπει να εχει ολη την μνημη δεσμευμενη? χαχαχαχαχα kai η free ραμ ειναι χαμενη? χαχαχαχ αυτη ειναι η μεγαλυτερη πατατα που εχω ακουσει και αποκαλεις και τον εαυτο σου και γνωστη! h ραμ διαχωρηζετε στην active – cached – inactive και free. η cached ειναι απο το συστημα η active δεσμευμενη απο τα τρεχων προγραμματα, η inactive απο εφαρμογες που δεν τρεχουν αλλα εχουν δεσμευσει για να ανοιξουν πιο γρηγορα και η free διαθεσημη για ενα νεο app.

αυτα γι ανα μαθεις και απο μνημη!

το android λειτουργικο του 2015 τρεχει σε virtual machine γιαυτο εχει μεγαλη δεσμευση ram και επισης με το art ακομα περισσοετρο! το πιος ειναι ασχετος φενετε sorry

Themazerunner

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ της γης η παραπανω ram μονο καλο ειναι και κανει και οσοι apple users θιγεται ο εγωισμος τους καλα θα κανουν να μαθουν πρωτα τι εστι τεχνολογια οταν μαλιστα την πληρωνουν ενα καρο χρηματα και μετα να σχολιαζουν.
Πιστευω οτι το ios του χρονου θα ανεβει κι αλλο στη ram και στα 3 διοτι ή θα αλλαξει πραγματικα ως λειτουργικο(με αυξηση της ram και ολων των αλλων οπως ηδη γινεται…δεν υπαρχει αλλος δρομος)ή θα παραμεινει στασιμο ανα διετιες και τριετιες.

Γιώργος Κ.

Α ρε τι σου κάνει το Wikipedia. Από μαθητή σε κάνει δάσκαλο πανεπιστημίου. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Kalex1999

IDB!!!

Themazerunner

@Rizo μην τους τα λες ετσι και τρομαξουν.Να δουνε τι μνημη εχει το Iphone ενω εχουν fb και messenger;
απαπα…τι ειναι αυτα που λες;
το 6s(οπως και το 6 περυσι αν ειχε 2 τουλαχιστον) και 3-4 να ειχε θα ηταν ακομη καλυτερα καθως μελλοντικα θα επαιρνε ανετα ολες τις μεταγενεστερες αναβαθμισεις.

Rizo

Κοιτάξτε, εγώ τενχικός Η/Υ είμαι, αλλά ο τομέας μου είναι τα Windows. Το να μπω τώρα να ψάξω λεπτομέρεις – πέρα απο αυτά που ξέρω ήδη – για android vs ios θα είναι πολύ θεωρητικές.
Αυτό που ξέρω για την Apple είναι οτι και στο ipad pro έβαλε 4gb (!!) Ram, και δεν την έβαλε για να την βλέπει, αλλά όταν έχεις τέτοιες αναλύσεις και θέλεις να κάνεις πραγματική δουλειά (με τον σκασμό λεφτά που θα δώσεις) δεν θα θέλεις να κολλάει το μηχάνημα.
Εγω προσωπικά το θεωρώ καλή κίνηση η αύξηση της μνήμης, αλλά τρελένομαι οταν ακόμα και τωρα ακούω άτομα να λένε οτι 1gb είναι μια χαρά. (Μόλις απέδειξε η Apple ότι δεν είναι αρκετό) Και android mid-range βρήσκεις με 1gb χαίρω πολύ. Αλλά όλοι οι android χρήστες θέλουν extra μνήμη, και στο S5 πέρυσι λέγαμε γιατί όχι 3gb σαν το Ζ2… Στους iphone και δώρο να την κάναμε δεν θα την πέρνανε?
Για εμένα πλέον η επεξεργαστική ισχύ έχει ανέβει τόσο πολύ που πρώτα κοιτάω ram οταν με ρωτανε τι να πάρουν (2gb+) και μετά όλα τα άλλα.
Όπως και να έχει είναι μεγάλη συζήτηση το θέμα.

forneverarrow

Τεχνικός δεν είμαι αλλά κρίνω από αυτό που βλέπω. Το iPad mini (το πρώτο) με τα 512 ram, έχοντας το iOS 9.0.1 σέρνεται! Αν αφήσεις πάνω από 3 εφαρμογές ανοιχτές, κάνουν refresh κάθε φορά που εναλλάσσονται. Το ίδιο και οι σελίδες στο Safari. Αυτό το χάλι ξεκίνησε από τότε που πήγαμε στο iOS 8. Από εκεί και πέρα, πάμε στο 5s… Έκανα χτες το update στις γυναίκας μου το 5s και παρατήρησα βελτίωση στο scrolling, αλλά μεγάλη καθυστέρηση στις εφαρμογές. Το Safari με 4 tabs ανοιχτά κάνει σαν να είχες 10 πριν το update!

Άρχισα να διαπιστώνω ότι τελικά το android γίνεται πιο smooth με τον καιρό, κάτι που κοπαναγαμε ως θετικό του iOS. Τουλάχιστον, η Apple δίνει τα ίδια gb ram σε όλες τις εκδόσεις… Κάτι που στο Android χρεώνεται αδρά (βλέπε S5 και G3… ακόμα και Moto G).

παπαροκάς tiamat

Ειχε μαλλιασει η γλωσσα μας…..
Η μεγαλυτερη ραμ μονο θα σας ωφελησει τους λεγαμε!

οχιιιι λεγανε τα fun boy!! Η apple ξερει τι κανει! Δε θελουμε περισσότερα αποσα δινει! 1giga ram θελουμε

χαχαχα!
Ρεεεε…πρρρρρρ….κιτσσσσ….κιτσσσσ…κιτσσσσσ…

Themazerunner

https://www.linux-magazine.com/Online/News/How-Much-Linux-Is-in-Android

Για οσους δεν ξερουν τι ειναι το Android.
Eφοσον και οι ιδιοι οι χρηστες των ipad και iphone μας το λενε ξεκαθαρα οτι με την καθε εκδοση του ios οι συσκευες εχουν βαρυνει σημαντικα αντι να βελτιωθουνε στο θεμα της μνημης η ιστορια και ο μυθος με τα 512 και 1 ram εχει τελειωσει.Ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι που μιλανε καθαρα.Μαρκετινγκ…απλα…καθε συσκευη με οσο το δυνατον περισσοτερη μνημη τρεχει καλυτερα.
Κανενα λειτουργικο δεν κανει “θαυματα” και ολα εχουν μια βασικη αρχη.(συσκευη=cpu+ram(ddrx)+flash(speed)).Oσο αυξανεις αυτα τα μεγεθη αυξανεις και τις επιδοσεις.
Oλα τα αλλα να ειχαμε να λεγαμε…αχ apple…μια ζωη πισω και με το σταγονομετρο.(πως θα αγορασουν αλλωστε καθε χρονο το επομενο μοντελο?).
@παπαροκάς
Ρεεεε…πρρρρρρ….κιτσσσσ….κιτσσσσ…κιτσσσσσ…(γελασα πολυ ειλικρινα).

Aργυρης

Δε ξερω τι λετε εσεις εγω την καλυτερη διαχειριση ραμ την εχω δει σε htc μονο!Απο samsung κλπ μεγαλη απογοητευση πολυ bloatware πολυ δεσμευση μνημης!Επισης δε ξερω για τα νουμερα αν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα πια οταν απο περυσι συγκριναν το iphone 6 με κινητα με 3 και 4 gb ram και ετρεχαν σχεδον το ιδιο με μια μικρη αποκλιση υπερ των android.Aυτο ομως που εχει τεραστια σημασια και πρεπει ισως ολοι να αναρωτηθουν ειναι γιατι ενα τηλεφωνο με 2 gb ram οπως το iphone 6s ειναι πιο γρηγορο απο σαμσουνγκ με 3 και 4 gb ram.Aυτο θελω να μου το απαντησει καποιος.

Rizo

Φίλε @Aργυρης Η Ram είναι μνήμη ταχείας προσπέλασης. Σε αυτήν την προσωρινή μνήμη αποθηκεύονται δεδομένα (με ταχύτητες εντός αυτής 3gb/s++ για παράδειγμα). Τώρα που ρωτάς τι γίνεται σε συγκριτικά, οταν ανοίγεις μία εφαρμογή όπως το Geekbench για να μετρήσεις τις επιδόσεις, αυτή η εφαρμογή απαιτεί ας πούμε περίπου 50Mb χρήση RAM. Όπως καταλαβαίνεις είναι υπεραρκετή ακόμα και για android με 1Gb.. Γιαυτό δεν υπάρχει πρόβλημα όταν ανοίγει μια εφαρμογή κάθε φορά. Η ram φαίνεται στην καθημερινή χρήση, οπου Μπαίνεις φβ, πατάς home button, μετά μπαίνεις messenger, home button, chrome, home button. και πάει λέγοντας. Μπορεί δηλαδή να δείς στο τέλος της ημέρας οτι έχει 20+ εφαρμογές χρησιμοποιημένες. Όταν έχεις πολλή ram οι περισσότερες παραμένουν ακριβώς εκει που τις είχες αφήσει. Και επιπλέον δεν κάθεται το λειτουργικό να σπαταλάει ενέργεια κλείνοντας εφαρμογές για να ελευθερώσει μνήμη, ή να κάνει επανεκίνηση σε αυτές.. Επίσης όσο λιγότερη ram τόσο περισσότεροι υπολογισμοί απο το λειτουργικό για διαχείρηση των εφαρμογών εντως των πλαισίων της μνήμης αυτής. Παράδειγμα… Έχεις ένα κινητό με adnroid 5.1 και 1GB ram. H ελεύθερη μνήμη είναι περίπου 300mb. Δηλαδή 700mb για το λειτουργικό. Εάν ανοίξεις fb,ms,chrome κτλ θα έβλεπες οτι το λειτουργικό πλέον καταναλώνει 500-600mb ram. Κάνει ενέργεις για να μειώσει… Συνέχεια »

MasterX

μας δουλευει κανονικα η Apple… παλια προσπαθουσε να μας πεισει οτι δεν χρειαζομαστε μεγαλη οθονη, μετα αρχισε να τη μεγαλωνει και αυτη για να φτασει τον ανταγνωνισμο…τωρα τα ιδια με τη μνημη..

Aργυρης

@Rizo εχω καταλαβει πως λειτουργει η ραμ στα android και χωρις να ειμαι καποιος που να τα ξερει επιστημονικα.Το ερωτημα μου ομως ηταν αλλο.Εδω δεν μιλαμε μονο για geekbench αλλα και για πολλες εφαρμογες που εχω δει σε παρομοια βιντεακια συγκρισης speed test π κανουν με iphone 6s kai samsung galaxy s6 οτι τα παει πολυ καλυτερα το iphone και σε αποδοση αλλα και ραμ.Και το αξιοσημειωτο ειναι οτι το 6ς της φορτωνε της σελιδες στα καπακια ενω το σ6 καποια τα κανε refresh και με ραμ 3-4 κλπ.Αυτο ειναι απλως απαραδεκτο για τηλεφωνο στην ιδια τιμη με το iphone!Επισης για να φυγουμε λιγο απο ραμ και σε αποδοση γραφικων και επεξεργαστη παλι τρωει σκονη το οποιοδηποτε android.Και εχω δει και αποτελεσματα σε γραφικα 3d mark κλπ και αποδοσης και ολα.Ξερω τι θα απαντησετε για οθονη αναλυση διαφορετικη κομπλε το δεχομαι αλλα δε γινεται τα σκορ να ναι 3 φορες πανω απο ενα τηλεφωνο π βγηκε πριν 6 μηνες!Γι αυτο λεω μαγκες δεν ειναι μονο θεμα λογισμικου ή πυρηνων μαλλον η apple ξερει πολυ καλα να κανει τη δουλεια της σ αυτον τον τομεα και δεν θα συμφωνησω με οσους μιλανε μονο για μαρκετινγκ γιατι και αλλες εταιριες κανουν το… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.