iPhone 6s: “Επιβεβαιώνεται” η 12MP κάμερα με φακό 5 στοιχείων

Με την επίσημη ανακοίνωση των iPhone 6s και iPhone 6s Plus, να γίνεται σε λιγότερο από έναν μήνα, τα leaks έχουν την τιμητική τους. Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές περιμένουμε να γίνει στην κάμερα των νέων iPhone 6, η οποία σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την γραμμή παραγωγής, φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι θα είναι στα 12 Megapixel.

Οι πληροφορίες έρχονται από το Business Insider και θα είναι σημαντική αναβάθμιση από τα 8 Megapixel που έχουν τώρα τα iPhone 6. Η ίδια πηγή από την γραμμή παραγωγής αναφέρει ότι η Apple έχει παραγγείλει φακό πέντε στοιχείων για τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus και ότι έχει μπει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής. Δεδομένου ότι τα νέα iPhone μπορεί να ανακοινωθούν 9 Σεπτεμβρίου, είναι λογικό να παρασκευάζονται τα κομμάτια.

Κάθε στοιχείο είναι παρόμοιο με stand-alone φακό και όταν βρεθούν όλα μαζί επιτρέπουν στην κάμερα να τραβά φωτογραφίες με περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και κοστίζει ένα δολάριο το κάθε ένα. Η Apple όμως προστατεύει τον φακό από τις γρατζουνιές με επικάλυψη από ζαφείρι.

Ωστόσο, η κάμερα με φακό 5 στοιχείων είναι πίσω από κάποια Android που χρησιμοποιούν φακό 6 στοιχείων. Για παράδειγμα το OnePlus 2 χρησιμοποιεί 6 element φακό στην 13 Megapixel κάμερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ευκρινέστερες και καθαρότερες εικόνες και παράλληλα επιτρέπει στην κάμερα να τραβά καλές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για τους χρήστες iPhone αυτά είναι πολύ καλά νέα για την κάμερα ενώ λέγεται ότι από το 2016 η Apple σκέφεται να πάει σε six-element φακό για την κάμερα.

iPhone 6s: "Επιβεβαιώνεται" η 12MP κάμερα με φακό 5 στοιχείων, iPhone 6s: “Επιβεβαιώνεται” η 12MP κάμερα με φακό 5 στοιχείων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

58 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τέλης

Έλεος ρε Apple , τι να τα κάνουμε όλα αυτά τα MP? Υπερβολή είναι! Δεν κρατάτε καλύτερα τον προϊστορικό αισθητήρα των 8 Mp να αυξήσετε και άλλο τα κέρδη σας?

kalex1999

Ανυπομονω να δω τον Cook στην παρουσίαση να λέει “And the New iPhone has an 12Mega-pixel camera…It takes the best pictures!”

Nikolaos iordanidis KKE

Πολυ καλο φαινεται ειδικα ο αισθητηρας 5 στοιχειων που θα ξεχωρισει σε σχεση με ολα τα αλλα κινητα

Κωνσταντίνος

Ρε παιδιά πραγματικά κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε. Έχουν τα iPhone 8MP κάμερα, λέτε να ανεβάσουν τα MP. Ανεβάζουν τα MP, πάλι κράζετε. Τα ίδια και με την RAM. Τραβάει το τηλέφωνο φωτογραφίες παρόμοιες ή ισάξιες αν θέλετε με το S6 ή το G4 ή όποιο άλλο; Είναι άξιος ανταγωνιστής τους σε θέματα ταχύτητας; Είναι. Τελείωσε η υπόθεση. Τι σας νοιάζει λοιπόν αν η κάμερα έχει specs διετίας και τριετίας (στα MP αναφέρομαι πάντα) ή αν ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος με 1GB RAM απο την ώρα που το κινητό τρέχει μια χαρά;
Κάτοχος S4 και 5c.

Φιλικά πάντα.

Animamundi

@ Κωνσταντίνος
Διότι υποβιβάζει την νοημοσύνη μας παρουσιάζοντας τις αλλαγές που κάνει στα iphone σαν καινοτομίες που θα καταπλήξουν τα πλήθη όταν έχει το θράσος εν έτει 2015 να πουλάει ένα κινητό με 16gb μνήμη και μη επεκτάσiμη,με κλειδωμένα τα bluetooth και χωρίς nfc και μπαταρία για κλάματα στα 700ευρώ!Για να μην σχολιάσω το ios,το πιο βαρετό λειτουργικό στον κόσμο!!
”Τραβάει το τηλέφωνο φωτογραφίες παρόμοιες ή ισάξιες αν θέλετε με το S6 ή το G4 ή όποιο άλλο;”
Σε καμία περίπτωση!!!!Πιάσε s6 και g4 και θα δεις τι σημαίνει άψογη φωτογραφία!Και τα mp παίζουν τεράστιο ρόλο στο photo editing και ακόμα μεγαλύτερο αν θες να εκτυπώσεις μια φωτογραφία.
Στο μόνο που συμφωνώ είναι το θέμα ταχύτητας.
Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη λοιπόν!

Φιλικά πάντα.

Iakovos80

Και που να βγει το 6s τι θα λέτε…πραγματικά από τα σχόλιά σας φαίνεται οτι ΔΕΝ έχετε χειριστεί iPhone… Oh well!

mains f

Για ν μη λέμε ότι μας κατεβαίνει. Επ ουδενί δεν τραβαει ισάξιες φωτογραφίες. Έχω το note4 κ η γυναίκα μου το iPhone το 6.Οχι μόνο δεν τραβάει ισάξιες, ούτε μπαίνεις στον κόπο να τις συγκρίνεις. Όταν δε cropαρεις,η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ του note. Καλό θα ήταν να συγκρίνουμε μόνοι μας πριν βγάλουμε συμπεράσματα. Είναι αλλα πράγματα που κοντράρονται όπως η διαχείριση μνήμης ή η ανταπόκριση, αλλά φώτο, μπαταρία, οθόνη, η αποσπωμενη δε συκρινονται.

p.t

Τι λέτε ρε παιδιά, συγκλονιστικη εξέλιξη,12mp,πρωτοφανές!!!

Xristos

Φιλε Animamundi διαφωνο παντελως στο θεμα με την καμερα. Η καμερα του iphone 8mp ναι βγαζει ισαξιες φωτογραφιες με το s6 μπορει και λιγο καλυτερες αυτες του s6. Εχουν γινει αρκετες δοκιμες και τεστς που το αποδικνιουν, κοιταξε το λιγο. Επισης υπαρχουν φημες για αρχικο μοντελο 6s με 32gb μνημη, τα bluetooth δεν ειναι κλειδωμενα επειδη δεν μπορεις να ανταλαξεις αρχεια. Εξαλλου αρχεια ανταλασσει ο κοσμος πλεον με τα μεσα μαζικης εποικινωνιας. NFC υπαρχει αλλα χρεισημοποιειται μονο στο apple pay. Και κοιταξε λιγο την μπαταρια του 6 Plus. Εχει εξαιρετικη μπαταρια και ωρες διαρκειας. Να κοιταζεις πρωτα λεπτομεριες για ενα θεμα προτου πεις πραγματα που δεν γνωριζεις αρκετα.
Χρηστης s5

Κωστας

Innovation

theo

η συγκλονιστική εξέλιξη για μένα δέν είναι τα 12 mp είναι το γεγονός ότι ενώ θα μπορούσε να αυξήσει τους φακούς και να δώσουν στον κόσμο καλύτερη φωτογραφική προτιμούν να το αφήσουν για το επόμενο μοντέλλο. classic apple bullshit! γιατί όμως να δίνουν τεχνολογία όταν μπορούν να περιμένουν να την δώσουν σε 2-3 δώσεις και να γλυτώσουν λεφτά απο R&D??

P.S. το άθρο (leak) απο τον τρόπο γραφής του, ως την μέση, είναι σαν να είναι γραμμένο απο την apple απευθείας…

Chaos

Κάμερα μνήμη και ενίσχυση αλουμινίου βλέπω πρώτη τιμή να ξεναγεί πανω από 900 ευρώ.

Φώτης

Animamundi@@@@συμφωνω απόλυτα φιλε μου!!!!!!!!!!!!!!!!

BillBo

Κρίνουμε χωρίς να δούμε… 12 Megapixel είναι αρκετά…δεν καταλαβαίνω… Άλλωστε το Lumia 1020 με τα 41 Megapixel… είδαμε πόσο καλό είναι… κάνει 20 ώρες να βγάλει μια φωτογραφία…
Στο κάτω κάτω αν δεν σας αρέσει να μην το πάρετε ρε παιδιά… τι είναι αυτά τα κόμπλεξ… να πούμε ο καθένας… ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ… Τα ίδια λέγατε για τον touchwiz και το S5 πήγατε και το πήρατε ΟΛΟΙ…

Φώτης

Xristos@@@επειδη εχω δει ενα κάρο συγκριτικά δεν ισχύει με την καμια αυτο που λες..Το s6 κ g4 βγάζουν τις καλυτερες photo..Κ λιγο καλυτερες το s6 απο το g4..Εχω δει παρα πολλα βιντεο..Κ όχι μονο στις photo κ στα video!!!

Kostas

Λοιπον βλεπω να εχουμε χασει την έννοια του smartphone η του κινητου,αν δεν ξέρατε τη χαρακτηριστικά εχουν τα κινητα δεν θα λεγατε οτι το iPhone ειναι πολυ γρηγορο και σταθερο?ΝΑΙ θα λεγατε,τωρα οσοι θελουν να κανουν photo editor απο ενα κινητο σορρυ ρε παιδια παρτε επαγγελματικη φωτογραφικη,το κινητο παραμενει ΚΙΝΗΤΟ σε όλες τις οθονες των smartphone οι φωτογραφιες φαινονται τέλειες.οποιος θελει να εκτυπωση φωτογραφια σε A4 η να την κάνει κάδρο ας βγαλει με επαγγελματικη.ας κανει ενα γκαλοπ το techblog και ας ψηφίσουμε ποσοι απο εμας εχουμε εκτυπωση φωτογραφια απο το κινητο.αντε γτ μας τα κανατε μπαλονια με τις καμερες και τα 4 GB ram με τους οχτώ πυρηνες τους δώδεκα και τους πενήντα.οσο και να μην το θελετε το iPhone με τετοια χαρακτηριστικα θα ειναι παντα μπροστα γιατι το λειτουργικο ειναι ποκυ ελαφρη και δεν θελει παραπανω

Nikos

iPhone 6 imx220 Sony αισθητήρα , τα mp 8 κ πανω ειναι το ίδιο μονο αν κανει καποιος crop παίζει ρόλο

Animamundi

@Xristos
”Εχουν γινει αρκετες δοκιμες και τεστς που το αποδικνιουν, κοιταξε το λιγο”
Το έχω κοιτάξει πολύ καλά!κοίτα το και εσύ!
https://www.tomsguide.com/us/galaxy-s6-vs-iphone-6-cameras,review-2704.html
” υπαρχουν φημες για αρχικο μοντελο 6s με 32gb ”
Ναι με ταυτόχρονη αύξηση τιμής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
”τα bluetooth δεν ειναι κλειδωμενα επειδη δεν μπορεις να ανταλαξεις αρχεια. NFC υπαρχει αλλα χρεισημοποιειται μονο στο apple pay.”
Τα ξέρω αυτά και δεν με ενδιαφέρουν διότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να τα χρησιμοποιώ!!!!!!!!!!!!
”κοιταξε λιγο την μπαταρια του 6 Plus”
Την κοίταξα,κοίταξε και εσύ λίγο του 6 χωρίς το plus (joke).
Aστο Χρηστάρα,δέξου την αλήθεια απλά!

Φιλικά πάντα.

@Kostas

”οποιος θελει να εκτυπωση φωτογραφια σε A4 η να την κάνει κάδρο ας βγαλει με επαγγελματικη”
Δεν είμαστε εππαγκελματίες να κουβαλάμε dslr παντού φίλε μου!Πήγα διακοπές έβγαλα μια ωραία φωτογραφία και θέλω να την εκτυπώσω!!Γιατί να μην μπορώ δλδ??

Kostas

@Animamundi θα την εκτυπώσεις σε διαστασεις φωτογραφιας και δεν εχεις κανενα προβλημα,το σχολιο μου πήγαινε στο σχόλιο ποιο πανω που ελεγε για photo editor με φωτογραφια απο κινητο τηλεφωνο

alexis touba

Κατοχος iphone5 galaxys5 lg g3 32gb huawei mate7 και τωρα παιζω με Huawei honor6 plus.Καλα τα μυλα δε λεω αλα για καποτε οχι για σημερα.καλες φωτο βγαζουνε αλα οχι οπως αλα κηνητα.γρηγορα σιγουρα αλα για τον Π σε θεμα διαχειρησης ενεργειας.Καλα ηλικα αλα τι να το κανω αυτο μονο του.Με το 5c με βαρια χρηση θες 3φορες τη μερα φορτιση.τι να λεμε τωρα.Δεν μπορω νανταλαξω φωτο μουσικη η οτι αλο μεσο bluetooth τα υλικα του φορτιστη και τακουστηκα καθε 4μηνες θελουν αλαγμα.Ζουμ στις φωτο αμα κανω ειναι για πεταμα.μονο σε gaming ειναι καλα αλα παλι με την αυτονομια της μπαταριας που δεινουν τα iψων δε μπορω να ευχαρηστηθω παιχνιδι.Και αν νομηζουν μερικοι οτι ετσι οπως ειναι με δυο πηρηνες και 1gb ram ειναι καλα ας βαλουν πανω QHD και 16mp η 12mp καμερα και ας ανοιξουν πολλες εφαρμογες για multitasking και θα δουνε πως θα σερνονται τα iψων με διπηρηνο επεξεργαστη.Περσι ανακαληψανε την FHD.Και αν μου πεις οτι δηνεις 760ευρ για συσκευη που στα πιο σημαντικα χαρακτηρηστικα ειναι μαπα τοτε εισαι οποιος εισαι για να σου περνουν πολλα λεφτα μια ζωη.και οποιος θελει ας μπει να δει συγκρητηκα iphone6 k plus με Huawei honor6 plus σε καμερα γρηγοραδα multitasking μπαταρια… Συνέχεια »

gt-i9506

Σιγα το πραγμα . 5 elements η samaung εχει απο την εποχη του “απλου S4” και 6 elements στο s4 plus και στο s5 ….

gt-i9506

Για την ιστορια κ ολας το απλο s4 ειχε φακο c-mos rs και το s4 plus Exmor Rs απο την sony οχι τα χαρχαλια των 8 mpxl

steliosGR

Οσο υπαρχουν ατομα που αγοραζουν προπερσινη τεχνολογια, σε τιμες διαστημικες, καλα κανει και τα δινει με το σταγονομετρο. Κανονικα downgrade επρεπε να κανει. Να βαλει τον φακο που ειχε στο 3gs και να βγουν να πουν οτι καινοτομουν βαζοντας φακο δοκιμασμενο 7 χρονια τωρα. Ετσι για το γιολο

Ιωάννης jb

Θα έχει καταπληκτική κάμερα! είμαι σίγουρος! τα 12mp είναι υπεραρκετά!!!!!!
Πολύ κράξιμο για άλλη μια φορά!!!! apple τι περιμένεις..
Animamundi.. εκτυπώνω συχνά φωτογραφίες, την τελευταία φορά που εκτύπωσα έπαθα πλάκα!
Οι 8αρες με το superior auto ήταν τρομερές!!!! καλύτερες και απο κάποιες άλλες που έχουν τα τετραπλάσια pixels!!!
Δλδ τώρα τι μας λες?? με τις compact ψηφιακές που έχουν 8mp δεν μπορείς να κάνεις αφίσα??
Δεν εκτυπώνεται σωστά μια photo?? ΕΛΕΟΣ!!!!!!
Κουνήστε το κεφάλι σας μερικοί να δείτε αν τα μυαλά είναι στη θέση τους!!! Γιατί παίζει να σας τα έχει πάρει το μάρκετινγκ

S6arhs

γιατι δεν αγοραζουν κανενα φακο απο την LG η την SAMSUNG μπας και κανουν μια ουσιαστικη καινοτομια

Romania almounia

Λοιπον γιατι ακουσα πολλα σαν τις φωτοηραφιες του G4 ΔΕΝ ΒΓΑΝΕΙ ουτε καν το εσ 6 δεν μπορει ν κοντραρει το τζι 4 μην ακουω οτι ειναι καλυτερο το σαμι τωρα
Αποτην καλυτερη φετινη συσκευη μεχρι το χιουαγου

Ιωάννης jb

mains.. Το note 4 έχει ανάλυση 2k, το i6 hd
Κοίτα, η λογική λέει ότι ένα κινητό με 4 φορές υψηλότερη ανάλυση (note) και πολύ μεγαλύτερη οθόνη, θα δείχνει λίγο πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα!! Αν είχες συγκρίνει τις φωτογραφίες σε ίδια οθόνη (υψηλής ανάλυσης) δε θα μίλαγες με αυτόν το τρόπο!!!
Έχω δείγματα φωτογραφιών απο i6 σε pc και τα έχω συγκρίνει με διάφορα κινητά!!!!
Το i6 είναι κορυφή σε πολλά!!!!
Εντάξει στο zoom χάνει.. αλλά πόσο zoom να κάνεις?? και ποιός ο λόγος???
Στη παραλία κανένα κορμί ίσως!!! Ακούγεται σοβαρός λόγος.. νομίζω υπάρχουν και άλλοι πολλοί τέτοιοι που μπορείς να βρείς

Xristos

Animamundi καλα το κομμεντ μου δεν το διαβασες φαινετε. Ειπα πως το σ6 ναι βγαζει καλυτερες απο το 6. Εγω ηθελα να τονισω πως τα mp δεν παιζουν ρολο γιατι ακριβως μετα απο το σ6 στην καλυτερη καμερα ειναι το iphone που εχει 8μπ και το σ6 16μπ και στην ιστοσελιδα που μου εδειξες συγκρινετε μια καμερα 8μπ και 16μπ και ειναι σκληρη μαχη. Αποτι φαινετε το κομμεντ δεν το κοιταξες

akis

για άλλη μια φορα και σε αυτό το άρθρο βλέπουμε άτομα που δεν έχουνε χρησιμοποίηση ποτε iPhone να λένε τα δικά τους…!!! και ναι ok το s6 μπορεί να βγάζει φανταστικές φωτογραφίες αλλα αυτό δεν σημαίνει πως στο iphone είναι χαλια…! ειλικρινά δεν παίζουνε καθόλου ρολο τα MP αλλα ο φακός τις κάμερας που έχει..!!!

Παπαδοπουλος Γιωργος

Πολλοι δεν εχετε καν βασικες γνωσεις φωτογραφιας..
Τα mp δεν παιζουν κανενα απολυτως ρολο πλην της αναλυσης.
Οταν μιλαμε για νορμαλ εκτυπωσεις ακομα και τα 4 mp ειναι υπερ-αρκετα..
Και βαζω στοιχημα οτι οι περισσοτεροι δεν εκτυπωνετε αφισες σε μεγεθος..

Ειναι δυνατον να διαμαρτυρομαστε για τα 8mp (8.000.000 pixels) ενω οι οθονες των τηλεορασεων μας ή των pc μας ως επι το πλειστων σε full hd ειναι κατι παραπανω απο 2mp (2.000.000) pixels???
Που θα δεις διαφορα? Αφου δεν μπορεις να δεις..

Αλλα ειναι που παιζουν ρολο και σημαντικοτατο μαλιστα.. Αισθητηρας, μεγιστο διαφραγμα του φακου, κρυσταλλο φακου, ποιοτητα κατασκευης κλπ κλπ..

Λυπαμαι αλλα φανταστικες φωτο δε βγαζει κανενα κινητο.. Ουτε καν επαγγελματικη φωτογραφικη.. Τις φανταστικες φωτογραφιες τις βγαζει το προσωπο πισω απ τη μηχανη ή το κινητο.
Ειτε με 2mp, ειτε με 50mp… Με φαντασια και δημιουργικοτητα.

silentb0b

@28 Do you even crop, bro?

dimitrisdim14

Αν θέλετε κροπαρισμα από 12-13 mp και πάνω είναι πολύ καλή ανάλυση … Τώρα βέβαια δεν είναι και 1020 που κροπαρεις οτι θες και ζουμαρεις οσο θες και έχεις καθαρή εικόνα αλλά στο 1020 θυσιαζεις ταχύτητα για ποιότητα …! Τώρα βέβαια αισθητήρα 6 στοιχείων έχουν πολλά κινητά… Εδω και καιρό … Το Lumia 925 εχει φακο 6 αισθητήρων κι ειδικά στο σκοτάδι μαμαει σχεδόν ότι κινητό υπάρχει !!

Μανώλης

@Παπαδοπουλος Γιωργος συμφωνώ όπως και με αυτό που λένε ότι η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που κουβαλάς πάνω σου… ακόμα και με VGA ανάλυση μπορεί να βγει μια τέλεια φωτογραφία!!!

πάντως από iPhone 4 με 5mp (και με λίγη επεξεργασία από εφαρμογές όπως το snapseed και pixlr) έχω βγάλει τέλειες φωτογραφίες!!! Και μάλιστα τις έχω βάλει και σε μια ερασιτεχνική έκθεση φωτογραφίας εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης!!! 😉

9gag

@Αnimamundi

YOU DA REAL MVP, BRO!

Tasos

Για τα διαφορα σχόλια τύπου δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ iPhone, το IΟS το θεωρώ από τα πιο βαρετά λογισμικά και πραγματικά απορώ πως κάποιοι το χρησιμοποιούν για χρόνια όταν παραμένει το ίδιο βαρετο. 8 μήνες έχω το 6 και ήδη θέλω να το ξεφορτωθώ.
Ένα είναι το θετικό, έχει αρκετά καλή μπαταρία. Όσο για λαγκαρίσματα η πλήρης απογοήτευση. Οι φανατικοί της Apple καλύτερα να πάρετε μια νέα γεύση από άλλες high end συσκευές. Τα πράγματα αλλάζουν.

GiannisMix

Παιδιά καλα κάνει η apple κ εξελίσσεται. Μη τη κράζουμε και γι αυτό. Πα εκει κ πέρα ο καθε ένας ας νομίζει οτι θέλει. Αλλος θεωρεί οτι καινοτομεί αλλος οτι εδω και 5-6-7 χρονια έχουν παρουσιαστεί τα 5lens απο άλλες εταιρείες. Το καλύτερο κινητό για φωτογραφία αυτη τη στιγμή ως σύνολο ταχύτητας και ποιότητας ειναι lumia 930. Απ εκει και πέρα ως ποιότητα φωτογραφίας το 1020. Τα mp ειναι καλα για crop και για ζουμαρισμα. Δείτε τη τεχνολογία της nokia στο 1020 που φωτογραφίζει σε τρελες αποστάσεις και ειναι ευκρινεστατα ολα. Απλα τα αλλα κινητά στον ίδιο χρονο θα είχαν βγάλει 5 φωτογραφίες..
Έκαστος στο είδος του…

Stavros

Αφου ΤΟΣΟ ρολο πια παιζουν τα mp , γιατι το lumia 1020 με τα 41mp δεν εχει την καλυτερη καμερα ever?
Και οχι απλα να την εχει. Να συνεχισει να την εχει για παντα. Ε?
Ελεος πια ξεκολληστε λιγο με τον φανατισμο.
Το i6 βγάζει ΠΟΛΥ καλες φωτογραφίες. Από τις καλύτερες που έχω δει. Το s6 & G4 βγάζει λίγο καλύτερες. Τα 8mp λέγαμε ότι ειναι μια χαρά και ότι είναι οκ γιατι την ΔΕΔΟΜΕΝΗ στιγμή βάζαν και βάζουν κάτω δεκάδες flagships με 13,16,21 και 40 mp κάμερες. Αντιληπτό?
Επίσης το 1ραμ πουλούσε και πουλάει γιατι τρέχει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ, σφαιρα πως το λενε?
Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν χρειάζεται ή οτι δεν ειναι δεκτές οι αναβαθμίσεις.
Και τα παραπάνω mp είναι δεκτά και η ram . Γιατι και ο ανταγωνισμός καλυτερεύει και η apple.
Τόσο κόλλημα δεν το καταλαβαίνω. Πιθανον ηττοπάθεια.
Οσο για το ότι το iOS είναι βαρετό λογισμικό δεν έχω να πω κάτι. Ο καθένας στα γούστα του.

Παναγιώτης

Το γεγονός πως με το φακό πέντε στοιχείων θα προεξέχει κι άλλο η κάμερα το σκέφτηκε κανείς;
θα γελάσουμε στην παρουσίαση !!!

ourrrt

Το Xperia S μου καλωσορίζει όλους τους αϊφονάκιδες σε αυτό που απολαμβάνουμε από τον Φεβρουάριο του 2012..

Well done Apple!

Ekimolaos

Κι εγώ το Xperia S έχω, και αν κάτι με απογοήτευσε από τότε που το πήρα, σίγουρα αυτό είναι η κάμερα… Ο θόρυβος παίζει και να φτάνει το 50% της εικόνας… Κατά τ’άλλα έχει αντέξει 3 χρόνια, αλλά πλέον το lag δεν παλεύεται…

Iraklis

Ρε παίδες μπορεί να μ εξήγηση κάποιος γιατί τα iOS δεν παίρνουν ιούς ευχαριστώ

Αnimamundi

@ 9gag

Ευχαριστώ φίλε και να ξέρεις πως λιώνω και γω στο 9gag.

Γιάννης

Το να συγκρινεις σε φωτο το iphone6 με το LG G4 και το S6 ενω εχουν κοντα 1 χρονο διαφορα ειναι τραγικο….
Στο θεμα μας, η Apple για ακομα μια φορα εδειξε οτι το μαρκετιγκ ειναι το δυνατο της σημειο γιατι κακα τα ψεματα ενω μπορουσε να κανει το κινητο τουμπανο κι αλλο δεν το κανει, του χρονου ξανα…
Σαφως δεν ειναι μονο η Apple απλα συνηθως το παρουσιαζουν με ενα τροπο που οπως ειπανε μερικοι πιο πανω ειναι λιγο κοροιδια.
Επισης στο θεμα λειτουργικο οπως και να το κανουμε το iOS ειναι πιο ελαφρυ αρα δεν χρειαζεται 2 και 3 GB RAM αλλα σιγουρα η εταιρια θα μπορουσε να βαλει…
Οπως και να το κανουμε καθε iphone ειναι τοσο smooth στην λειτουργια του που κινητο Android δυσκολα το φτανει, βεβαια τα τελευταια χρονια εχει κανει τεραστια αλματα το Android.
Kαι προς θεου haters ειπαμε να μπαινετε να λετε 2-3 πραγματα αλλα με επιχειρηματα γιατι πραγματικα λεφτα να περνατε δεν θα τα λεγατε.
Εχω υπαρξει χρηστης Galaxy S, S2, Χperia x10, iphone 5s….

John

Πώς γίνεται η Apple που είναι τόσο πίσω και σε καμερα και σε οθονη να έχει τόσο καλές πωλήσεις δεν μπορώ να το καταλαβω.

LeoG4

13 mp είχε το Lg G2 πριν 2 χρόνια , ακόμη να το φτάσει η Apple , lol.

Ιωάννης jb

LeoG4 και τι να λέει?? αριθμοί είναι!! Φιλική συμβουλή, δε χρειάζεται σε κάθε άρθρο να δείχνεις την ασχετοσύνη σου!!
Η κάμερα του i6 έχει 8mp αλλά την 13αρα του g2 την γλεντάει

Stavros

@ιωάννης jb

Ως κάτοχος και των 2 ( G2 & i6) θα συμφωνήσω στο την γλεντάει.
Καλή και του g2 δεν λέω αλλα καμία επαφή.
Αλλα σωστά, βλακείες λέω. Η μία είναι 8 η άλλη 13.

Nio

Να πω και εγώ κάτι? Είχα το G2 και είπα να δοκιμάσω μεταχειρισμενο αιφον 6 αφού το βρήκα σε καλή τιμή. Όπως το τσέκαρα πήγα στην κάμερα και άρχισα να περιστρεφω το κινητό. Του λέω ρε φίλε κινεζια μου πουλάς? Όχι είπε αιφον είναι έχει την καλύτερη κάμερα.
Είχα συνηθίσει τον οπτικό σταθεροποιητη και η κάμερα μου φαινόταν αρχαία. Η κάμερα ακολουθούσε την πορεία του κινητού μετά από 10 δεύτερα. Στο αιφον 8s (όχι το plus) θα ξανά δοκιμάσω να δω αν εξελίχθηκε.
Αα τώρα έχω το G3.
Αυτήν τη καραμελιτσα που δε μετράνε τα χαρακτηριστικά την έχω βαρεθεί.
Και το δάχτυλο κάποτε έφτανε από την μία άκρη στην άλλη. Αξέχαστες διαφημίσεις.! Τέτοιο πισωγυρισμα ούτε ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα δεν έκανε.
Τέλος πάντων. Κάθε εξέλιξη σε καλό. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

νεος και ωραιος

camera σαν του iphone δεν υπαρχει απλα εχω παρει ΟΛΑ τα κινητα lg g4 galaxy s6 lumia 930 το iphone 6 εχει απλα τελεια camera με τα πιο σωστα χρωματα. δεν εχει τεραστιο zoom αλλα τα χρωματα και το ποσο καλα τραβαει photo σε χαμηλο φωτισμο απλα δεν περιγραφεται. ασχολου παρα πολυ την camera σε ενα κινητο και απλα οτι καλυτερο υπαρχει σε θεμα cameras ειναι το iphone 6. δοκιμαστε πρωτα και μετα το να λεει ο καθενας οτι του κατεβει στο κεφαλι ειναι μεγαλο λαθος. απο την αλλη η οθονη 720p δεν φτανει με τπτ την οθοναρα της sammy ουτε με σφαιρες για να λεμε τα παντα.

LeoG4

Του G4 οι κάμερες είναι 2-3 κλάσεις ανώτερη απο το iphone 6+ (το είχε φίλος μου και είχαμε κάνει αρκετές δοκιμές πριν το πουλήσει και πάρει και αυτός G4). Μιλάμε και για την κύρια κάμερα και για την μπροστινή για τις selfie.
ΥΓ. Να με λέει άσχετο κάποιος που αγοράζει ότι χειρότερο υπάρχει στο android δηλαδή Sony είναι αστείο.

pazzo

Παιδιά αντικειμενικότατα το iphone έχει μακράν την χειρότερη κάμερα για φέτος. 2 με 3 χρόνια πίσω. οκ δεν το παίρνεις για τις φώτο που βγάζει, αλλά με αυτή τη τιμή κανονικά έπρεπε να είναι καλό σε όλα.. samsung και ιδικά η LG(γιατί στο G3 η κάμερα ήταν αθλια) έκαναν τεράστιο άλμα. Η apple έμεινε πολύ πίσω. Σίγουρα συμφωνώ με πολλούς για τα mp ότι δεν είναι αυτά που κάνουν την διαφορά, αλλά σίγουρα κάτι φταίει. βεβαια ποιος έχει iphone και πραγματικά βγάζει φωτογραφίες; Αντε το πολύ για κανα instagram (να’ναι καλά τα φίλτρα).
Πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα 930 και ένα G4 η apple δεν θα το πραγματοποιήσει ποτέ για το iphone γιατί πολύ απλά θέλει όλα να γίνοντε στο auto. Φιλικά πάντα αλλά έτσι είναι 😉

Agnostos13

Απο οτι εχω καταλαβει ολοι οι “ειδικοι” που συγκρινετε τις καμερες των συσκευων μιλατε για οτι τραβαει παντα με αυτοματες ρυθμισεις ε;
Εχει κανενας δοκιμασει (εαν ξερει) να βγαλει με χειροκινητες ρυθμισεις και να συγκρινει; Το αποτελεσμα τις περισσοτερες των περιπτωσεων ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με το auto!

Ιωάννης jb

LeoG4.. Σε έχω βαρεθεί ρε πανίβλακα!! Εσένα και τις χαζομάρες που πετάς όλη την ώρα!!
Μιλάμε δε τρώγεσαι με τίποτα

Iraklis

@leog4 έχει ο ξάδερφος μου g2 (εγώ έχω i6), τα βάλαμε δίπλα δίπλα και του iPhone ήταν απείρως καλύτερη, μην λέμε και ότι θελουμε. Τα mp δεν παίζουν ρόλο. Το G4 όντως ειναι ανώτερο, αλλα το g2 με τίποτα.

mixalis

ως κατοχος Asus Zenfone 6 παρατηρησα οτι η καμερα μου με 13 mp ειναι πολυ καλυτερη απο το iphone 6 και σε αποδοση με intel επεξεργαστη παλι ηταν καλυτερο το δικο μου επεζα με 60 fps nfs most wanted ενω το iphone με μολις 40 λοιπον τα iphone ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ φιλικα παντα

chaos

Ειχα το zenfone 5 και η καμερα του ηταν για κλαματα.

alexis touba

Τα iphone βγαζουν καλες φωτο αλα εχει και καλυτερα κηνητα στο θεμα καμερας κτλπ.Εγω πηστευω πως το συνολο πραγματων φερει το καλυτερο αποτελεσμα mp διαφραγμα φακου μεγεθος micron πιξελς ποιοτητα φακου και πολυ σημαντικο ρολο το σοφτγουερ που βαζουνε.αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι πως μια εταιρια σα τη σονυ που σχεδον παγκοσμιος ολα τα κηνητα φορανε δικους της φακους απο πιο αγνωστα μεχρι iphone samsung lenovo huawei lg και αντι να ειναι πρωτη η σονυ σε θεμα καμερας με κηνητα ειναι πησω απο αλες εταιριες.Για μενα θαπρεπε να βγαζει τις καλυτερες απο ολα.ειναι σα να αδικει η ιδια τον εαυτο της.Τωρα εχω το huawei honor6 plus με διπλη καμερα βγαζει φανταστηκες φωτογραφιες και σε χαμηλο φωτησμο σε επιπεδο galaxys5 και ισως λιγο καλυτερες.αλα οταν τις βαζω στη τηλεωραση να τις δω βλεπω διαφορα μαυτες του s5 που ειχα.παλι φενονται πολυ καλες αλα του σαμσουνκ στην τηλ φενονται ισως λιγο καλυτερες.παρολα αυτα σε θεμα καμερας ειμαι πολυ ευχαρηστημενος με honor6 plus και σε γρηγοραδα καιβσε αυτονομια μπαταριας και οθονης και σε gaming.ειναι απτις λιγες συσκευες που με καληψε σε ολους τους τομεις

John

Για άλλη μια χρόνια η Apple θα σπάσει όλα τα κοντέρ πωλήσεων.Για το αν είναι μάπα το iPhone όπως κράζετε μερικοί επειδή βαριέμαι να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια η απάντηση δίνεται στις πωλήσεις.Για να είναι πρώτο στις πωλήσεις με διαφορά παγκοσμίως σημαίνει ότι είναι το καλύτερο.Ολα τα αλλά είναι λόγια του αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.