iPhone 6s: Είναι σχεδόν αδιάβροχο;

Φαίνεται ότι τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus συνδιάζουν μια νέα τεχνολογία που τα καθιστά κάτι περισσότερο από ανθεκτικά στα υγρά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλο. Η Apple τοποθέτησε μια νέα φλάντζα περιμετρικά του σασί ενώ πρόσθεσε έξτρα υλικό στεγανοποίησης στις συνδέσεις.

Τα περισσότερα αδιάβροχα smartphones (water proof) ή αυτά που απλά αντέχουν στο πιτσίλισμα από υγρά (water resistant) βασίζονται στην προστασία του εξωτερικού περιβλήματος και των εισόδων της συσκευής και όχι στα εσωτερικά μέρη.

Αν και τα νέα δεν αναφέρουν πουθενά ότι είναι αδιάβροχα, κυκλοφορούν αρκετά βίντεο στο ίντερνετ που τα δείχνουν να αντέχουν έως και μια ώρα κάτω από το νερό.

iPhone 6s αδιάβροχο, iPhone 6s: Είναι σχεδόν αδιάβροχο;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανασης

Μας ειχατε δειξει οτι το lg g4 αντεχει 3 ωρες κατω απο το νερο αλλα δεν ειπατε οτι ειναι σχεδον αδιαβροχο σε αλλο αρθρο.

Rizo

Με βάση την φωτο που βλέπω και το στηγμιότυπο απο το βίντεο, τοτε ναι, αν δεν το κάνανε αδιάβροχο, σίγουρα αυξήσανε την αντίσταση-στεγανοποίηση, να μην χαλάει σίγουρα σε περίπτωση που πέσει νερό επάνω. Έτσι είναι και το Ζ3 αλλά με ποιο φαρδιά ταινία..
Πολύ καλό αυτό.

Nick

Πολύ καλή δουλειά όχι μόνο στο θέμα νερού αλλά και σκόνης…αν και δεν είναι τελείως waterproof προσπαθεί να σώσει κάποια ατυχήματακια που συμβαίνουν λίγο πολύ σε όλους…900 καταστατικα και 8 θα κάνει εννοείται πως θα πρέπει να αντέξουν σε ένα ποτήρι που πιθανόν πέσει επάνω… Αυτή την φορά όχι μόνο λόγο της φλατζας περί αυτού αλλά και στην απόδοση έχουν κάνει δουλειά όχι αστεία 2 πυρηνος με 2 gb ram και βάζει κάτω όλα τα flagship είναι και θέμα software…

Marios

Βραβω καλη δουλεια αν και θα το πρωτιμουσαμε τελειως αδιαβροχο αλλα ας ειναι και ετσι για να αποφευγουντε μικρα ατυχηματα

sint

“Σχεδον” αδιάβροχα είναι σχεδόν όλα τα καλά κινητά Μόνο για το iPhone τονίζεται όμως.

Sickboy

Σα να λέμε “ολίγον έγκυος”

Nikos

Μπραβο στην apple. Αποτι φαινεται μαλλον εχει κανει το καλυτερο iphone και απο αποψη ποιοτητας και επιδοσεων. Επισης εχει ενα πολυ δυνατο μαρκετινγκ και σιγουρα αξιζουν συγχαρητηρια για ολη τους την προσπαθεια.

Ωστοσο αν ειχα την οικονομικη ευχαιρεια θα εδινα τα λεφτα μου στο note 5 ή το νεο edge. Σαν πακετο νομιζω ανταποκρινεται πιο πολυ στα λεφτα που ζηταει. Αριστη οθονη και καμερα, πενακι, πολυ καλα specs και μοντερνο style. Πραγματικα εντυπωσιακο μηχανημα.

Οι διαφορες ειναι μικρες και τα δυο κινητα ειναι premium. Οτι γουσταρει ο καθενας, κουμαντο στη τσεπη κανενος δε μπορουμε να κανουμε. Επιστρεφω στο λενοβακι μου.

vaailist

Τα ξανά είπαμε αυτά δεν είναι αδιάβροχο απλά θέλει μια ώρα να πάει το νερό στα κύρια σημεία για να σβήσει μια και καλή.
που στην πραγματικότητα θέλει μόνο 2 με 5 λεπτά για να περάσει υγρασία και να οξειδωθεί ή πλακέτα για να σου χαλάσει σε μια εβδομάδα ή σε ένα μήνα.
Για μα καταλάβεις την διαφορά με τα πραγματικά αδιάβροχα αν βάλεις ακριβός στο ίδιο τεστ ένα Sony xperia ή galaxy s5 θα αντέξει κάπου 2 με 3 ημέρες όχι ώρες, όλα αυτά είναι μάρκετινγκ και αερολογίες.

Aργυρης

Δεν λες σχεδον αδιαβροχο ενα κινητο που απλα αντεχει λιγο νερο…το κινητο δεν ειναι αδιαβροχο και αυτο που λενε οτι αντεχει σχεδον μια ωρα κατω απο το νερο το θεωρω μεγαλη ανοησια!Αν προσπαθησεις να το δουλεψεις αργοτερα σιγουρα δε θα μπορει να αντεπεξελθει αφου θα εχουν διαβρωθει τα παντα στο εσωτερικο του!

Kostas

πως και δεν το ανεφεραν στην παρουσιαση σαν κατι το ξεχωριστό ??? σαν κατι καινοτόμο;???

Nikos

Γιατί όχι τελείος αδιάβροχο.Θα ήταν τέλιο! Ζήτο η apple!

Nikos

Bravo!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i