iPhone 6s: Η Apple παραδέχεται πρόβλημα – Ξεκινά να αλλάζει μπαταρίες

Ένας αριθμός χρηστών του iPhone 6s αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κινητό, αναφέροντας ότι κλείνει ξαφνικά χωρίς λόγο. Τα καλά νέα είναι ότι η Apple έλαβε σοβαρά υπόψη τις αναφορές και ανακοίνωσε νέο Repair Program για την αντικατάσταση των μπαταριών.

Το πρόβλημα φαίνεται πως επηρεάζει τα iPhone 6s που κατασκευάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2015, οπότε αν έχετε το ίδιο πρόβλημα με το iPhone 6s, είστε καλυμμένοι.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Apple αναφέρει ότι διαπίστωσε πως “ένας πολύ μικρός αριθμός iPhone 6s χωρίς λόγο ξεκίνησε να κλείνει”. Διευκρινίζει πως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας και ότι επηρεάζονται συσκευές από ένα περιορισμένο εύρος σειριακού αριθμού. Οι χρήστες που επηρεάζονται καλούνται να πάνε σε ένα κατάστημά της για να λυθεί το πρόβλημα, δωρεάν.

“Apple has determined that a very small number of iPhone 6s devices may unexpectedly shut down. This is not a safety issue and only affects devices within a limited serial number range that were manufactured between September and October 2015.If you have experienced this issue, please visit an Apple Retail Store or an Apple Authorized Service Provider and have your device’s serial number checked to confirm eligibility for a battery replacement, free of charge”.

Η Apple επισημαίνει ότι αν η συσκευή έχει υποστεί κάποια ζημιά, όπως για παράδειγμα σπασμένη οθόνη, θα πρέπει πρώτα να την επισκευάσουν (όχι δωρεάν) και στη συνέχεια να γίνει η αλλαγή της μπαταρίας. Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, όσοι χρήστες άλλαξαν μπαταρίες και τις πλήρωσαν από την τσέπη τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Apple για επιστροφή χρημάτων.

Πρόσφατα η Apple παραδέχτηκε και το πολυσυζητημένο Touch Disease, ξεκίνησε πρόγραμμα επιδιόρθωσης του iPhone 6 Plus, αλλά ζητά 149 δολάρια.

iphone 6s repair programm, iPhone 6s: Η Apple παραδέχεται πρόβλημα – Ξεκινά να αλλάζει μπαταρίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexikakos

Μετα απο ενα χρονο παραδεχτηκαν το προβλημα! Αυτο παει να πει σεβομαι τον πελατη! Βεβαια τωρα πουλησε οσο πουλησε και δεν εκανε ζημια οποτε ας το παραδεχτουμε. Οπως εγινε φυσικα και με το Touch Disease αφου πρωτα εληξε η εγγυηση. Ποιος ξερει ισως σε κανα χρονο να μας πει κατι και για το 7αρι αφου πρωτα θα εχει βγει στην αγορα το 8 που θα εχει και την oled οθονη για να μην συνεχιστει η πτωση. Το οτι φυσικα θα οδηγηθει σε αυτο απο αναγκη και οχι απο επιλογη ειναι κι αυτο ενα ζητημα.

dialteo

Από όσο έψαξα, δεν δίνουν κάποιο link για να ελέγξουμε μόνοι μας το serial number. Ποιος ξέρει τι δικαιολογίες θα ακούσουμε πάλι από την istorm περι αγοράς απο σκρουτζ κτλ.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Τιιιιι?? Δωρεάν αλλαγή? Από σφάλμα σε σφάλμα ο Κύριος Κούκ!! Τελειώνουν τα ψωμιά του ως CEO της apple!! Εκατό ευρώ ή δολάρια θα ήταν μια λογική τιμή ,ώστε οι πιστοί μας να νιώσουν πως παίρνουν κάτι premium , ανώτερο υλικό για μπαταρία. Πως θα λένε στους Haters τώρα πως ότι πληρώνεις παίρνεις , και πως τα iphone έχουν άλλη τεχνολογία και στην μπαταρία?
Μετά τις σκοτωμένες τιμές στο album και στην οθόνη του 6 , τζάμπα εδώ?
Υ.Γ Apple rules, haters gona hate!! Αναβαθμίστε όλοι στο 7 jet black για να μην ασχολείστε με τις φτήνιες του παραπαίοντα κυρίου Κούκ. Περιμένουμε τα apple glass, μήπως και χρεώσουμε σωστά επιτέλους.

Paul

@dialteo
Δεν χρειάζεται να ψάχνεις ,Πάρε τηλ την υποστήριξη της Apple και θα έρθει κούριερ σπίτι σου να την πάρει

madmichalis

Ειναι για τα iphone 6S που κατασκευάστηκαν μεταξύ Σεπτεμβριου και Οκτωβριου του 2015. Ενα πρόγραμμα όπως το coconut battery σου λέει πότε κατασκευάστηκε το iphone σου.

Thanosgr13

Το ίδιο είχε γίνει και με το 5 το Σεπτέμβριο του 13 με της ελαττωματικές μπαταρίες και τα power button

dialteo

@Paul
Σοβαρά μιλάς? Στέλνει η istorm courier και σου παραλαμβάνει το πακέτο απο το σπιτι?
Πρώτη φορά το ακούω..έχεις προηγούμενη εμπειρία? Μου κάνει εντύπωση γιατί τους το πας εκεί μπροστά και βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες πολλές φορές…πόσω μάλλον να κανονίσουν μόνοι τους την παραλαβή και την αποστολή.

Techskepticon

Για όσους φίλους αγόρασαν από resellers για το συγκεκριμένο πρόβλημα πάτε κατευθείαν σε Apple και όχι από εκεί που το πήρατε. Η Apple βεβαιώνει πως η συσκευή που σας δίνει δωρεάν είναι γνήσια καινούρια και όχι refurbished. Η αντικατάσταση γίνεται αμέσως γιατί υπάρχει χοντρό πρόβλημα και τα καταστήματα έχουν εφοδιαστεί με συσκευές ειδικά για αυτό το σκοπό. Ανεξαρτήτως αν έληξε η εγγύηση και μη δεχτείτε επισκευή. Η εγγύηση καταστήματος μπορεί να σας δίνει μεταχειρισμενο

dialteo

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες παιδιά.
Αλλά αυτό το κατευθείαν στην Apple δεν το πιάνω..έχει γραφείο εδώ στην Ελλάδα?
Στο site της Apple https://www.apple.com/support/iphone6s-unexpectedshutdown/
βάζεις ΤΚ και προϊόν και σου βγάζει την iStorm, infoquest κτλ

Chris_BMW

Alexikakos@ Γιατι σας αρέσει να παραπληροφορείτε ; Έλεος με αυτό το μίσος σας με αυτήν την Apple . Τι νομίζετε όλοι σας οτι η Apple ειναι η “κακιά” και όλες οι υπόλοιπες οι “άγιες” τι εννοείς μετά σπο ένα χρόνο;; Τωρα παρουσιάστηκε κ τωρα το αναγνώρισε!! Όσο αφορά το Touch Disease όντως υπάρχει σαν πρόβλημα το είδα σε I phone 6 plus συναδέλφου στο γραφείο πλην όμως του παρουσιάστηκε πριν μια εβδομάδα κ το κινητό ειναι δυο χρόνων +.. με πολλές πτώσεις οπως είπε κ ο ίδιος .Συμφωνω βεβαια οτι αυτό ειναι κατασκευαστικό λαθος κ ευθύνεται η ίδια κ οτι θα έπρεπε η λύση να βρεθεί κάπου στη μέση …

Paul

@dialteo
Σε φίλο μου έγινε αυτό
Πάρε τηλ την Apple

VasiliS7Edge

Άντε ψαξτε για apple στην Ελλάδα. Πσιτ δεν είναι ούτε LG ούτε Samsung ούτε καν Huawei η Apple. Μόνο τα λεφτά μας παίρνει μηδέν επένδυση στην Ελλάδα.

KnightRider

H Apple έχει ξεφτιλιστεί τελείως και απορώ πως μερικοί ακόμα κάθονται και υποστηρίζουν την Apple ????
Δηλ πληρώνεις 800€ για {{ποιοτικό}} προιόν ενώ στην πορεία βγαίνει ελαττωματικό !!!

Pavlos

Για εναν ποθανως πολυ μικρο αριθμο αλλοι δεν θα εκαναν τιποτα καο θα τα εριχναν στη φθορα της μπαταριας (6 μηνες εγγυηση μπλα μπλα). Τουλαχιστον πιανουν καποιο τοπο τα λεφτα σου..

Alex

Το δικό μου 6S πηγαίνει από 40-50% μπαταρία κατευθείαν στο 6-7%, λέτε να είναι το ίδιο πρόβλημα;

Δημητρης

Λοιπον ειμαι κατοχος iphone 6s και ειχα παρατηρησει και εγω να κλεισει το κινητο στο 30% οπως και διαφορες “πτωσεις” της μπαταριας μεσα σε διαστημα 30 λεπτων απο 88% να παει στο 1%.
Σημερα πηγα στο καταστημα I-System αφου διαβασα απο εδω για το προγραμμα αντικαταστασης μπαταριας της Apple. Οταν πηγα μου ειπαν οτι εχουν ενα προβλημα γιατι δεν υπαρχει καποιο προγραμμα που να δειχνει ποιοι σειριακοι αριθμοι εχουν προβλημα αλλα μετα το παιδι που με εξυπηρετησε πηγε μεσα στο service και εφερε ενα χαρτι με κατι κωδικους (ηταν κωδικοι αρχικοι(?) σειριακων αριθμων.. και μετα απο ελεγχο που εκανε διαπιστωσε οτι ο σειριακος μου αριθμος ειναι συμβατος με αυτους που εχουν θεμα. Η ενημερωση που πηρα ειναι οτι ο τεχνικος θα ανοιξει το κινητο να διαπιστωση οτι δεν εχει ανοιχτει το κινητο απο μη-εξουσιοδοτημενο καταστημα και επισης για ελεγχο υγρασιας της συσκευης. Στην συνεχεια αν ειναι ολα οκ θα σταλει το κινητο στην Ολλανδια πιθανοτατα μου ειπαν απογευμα θα ειναι εκει και στην συνεχεια μετα απο 2-3 εργασιμες ημερες θα εχω το κινητο πισω με νεα μπαταρια.

Techskepticon

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό που αναφέρει η Apple. Όσοι παρατηρείτε προβλήματα με την μπαταρία όπως μείωση απόδοσης, λανθασμένες ενδείξεις, κλείσιμο της συσκευής, κατευθείαν πτώση του ποσοστού (συνήθως με ενεργά δεδομένα κλπ). Πηγαίνετε για αλλαγή συσκευής.
Επίσης τα serial numbers είναι δικαιολογία. Ζητείστε έλεγχο συσκευής που συμπεριλαμβάνει checks για την μπαταρία.

Μιλάμε για καινούρια συσκευή και όχι επισκευή. Μη δεχτείτε δικαιολογίες όπως faulty logic board κλπ

Δημητρης

Update** Με πηραν τηλ οτι δεν παει Ολλανδια (γιατι δεν αφορα οθονη μου ειπαν ) οποτε η αλλαγη θα γινει απο εκεινους της μπαταριας οποτε αυριο μεσημερο προς απογευμα θα ειναι ετοιμο το κινητο.

Tasos Spanos

Ειλικρινα καποιοι εδω μεσα το εχετε καψει. Ελεος μας εχετε κουρασει
στο θεμα μας τωρα υπαρχουν καποιοα συγκεκριμενα τηλεφωνα που ανηκουν στις προβληματικες παρτιδες. Εντος των ημερων σιγα σιγα θα ξερουμε επακριβως.
Στο iPhonehellas καποιοι χρηστες αναφερουν για συσκευες που στο 4 και 5 ψηφιο στο serial number της συσκευης αναγραφονται τα παρακατω :Q4 Q5 Q6 Q7 Q8 Q9 QC QD QF QG QH

Δεν ειναι απολυτως σιγουρο ακομα.
Οποιος εχει προβλημα μπορει να απευθυνθει σε infoquest σε istorm σε golden i
Θα αλλαχτει η μπαταρια της συσκευης αλλα οχι αμεσα. Δεν υπαρχουν ακομα ανταλλακτικα.
Εικαζεται αναμονη 7-8 εργασιμες.
Υπαρχει και παραθηρακι για οποιους ειχαν αλλαξει απο μονοι τους μπαταρια και θα τους αποζημιωσουν αλλα δεν εχω διαβασει ακομα συγκεκριμενα πως και τι.

Για οσους γραφουν για τζαμπα 800ευρω και λοιπα ας κοιταξουν να ασχοληθουν με τα προβληματα τους και ας αφησουν τον κοσμο ησυχο αν δεν μπορουν εστω να πουν μια κουβεντα για να βοηθησουν την κοινοτητα.
Αυτοκινητο παιρνεις 30-40 χιλιαρικα και βγαινει ελλατωματικο τι μας λετε τωρα για μια ελλατωματικη μπαταρια οτι ειναι μαπα οι συσκευες?

Τωρα ανακαλυψαν οτι υπαρχει τοσο σοβαρο προβλημα. Μεχρι πριν ηταν παρα πολυ ελαχιστες οι συσκευες ισως και μεμονομενα τους εκαναν αντικατασταση μπαταριας.

Γιώργος Κ.

Παιδιά καλησπέρα. Το εν λόγω πρόβλημα το έχει το τελευταίο διάστημα 6s ξάδερφου μου. Νομίζε ότι έφταιγε το 3g η η κεραία (άσχετο) και σήμερα μόλις είδα το άρθρο καταλάβαμε τι τελικά είναι. Το πήγε στο info quest και βλέπουμε.

Ωστόσο ομολογώ πως κάτι ανάλογο αντιμετωπίζω κι εγώ στο ipad mini 4 που έχω. Πχ τις προάλλες ανάβω την οθόνη και δείχνει 32% μπαταρία. Μόλις όμως το ξεκλείδωσα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα έπεσε στο 16%. Το έχω παρατηρήσει άλλες 2 με 3 φορές μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες. Λέτε να έχει κι αυτό θέμα; Δεν είδα κάτι και για τα ipads

Ν.τ.

Κι όλα αυτά θα λυνοταν σε 5 δευτερόλεπτα με αποσπωμενη μπαταρία. Ότι πιο αχρειαστο σε smartphone η ενσωματωμενη.Για μισό χιλιοστο λεπτότερο κινητό,η Apple και η Samsung μόνο προβληματα εχουν

Agnostos13

Ο αλλος λεει πληρωνεις 800€ για ποιοτικο προϊον και βγαινει ελαττωματικο! Λες και ενα ποιοτικο προϊον δεν υπαρχει πιθανοτητα στα τοσα εκατομμυρια συσκευες να προκυψουν καποιες με κατακευαστικες αστοχιες… Δεν τα φτιαχνουν ανθρωποι αυτα…θεοι τα φτιαχνουν!
Παντως εδω δεν καιγεται κοσμος!

ΥΓ. Νισαφι πια με τη μιρλα…δινετε 800€ και δινετε μια περιουσια και χρυσοπληρωνετε και πετατε σε φυκια και και και… Μαζι τα βγαζουμε; Αν εσεις κανετε τη δουλεια σας με 100€ δωστε τοσα και μεγεια σας… Γιατι πρεπει να συζηταμε καθε τρεις και λιγο “εσυ δινεις 1000€…εγω με 50€ κανω τα ιδια…θυμα…κοροϊδο…προβατο κλπ κλπ”;

dialteo

Όπως είπε και ενας φίλος πιο πάνω, γράψτε κάτι να βοηθήσετε την κοινότητα. Γράψτε για την εμπειρία σας που πήγατε να αλλάξετε την μπαταρία και τι σας είπαν, γράψτε για το πως εξυπηρετηθήκατε, γράψτε πόσες μέρες σας είπαν οτι θα το κρατήσουν.
Αν θέλετε να κοροϊδέψετε, αλλού

Ηλίας

Καλησπέρα εγώ έχω παρόμοια προβλήματα με την μπαταρία 6s plus και μου είπαν στην istorm Θεσσαλονίκης αφορά μόνο τα 6s το προγραμμα αντικατάστασης.Στην ερώτηση μου τι λύση του προβλήματος μου υπάρχει ? Μου είπαν να περιμένω νέα αναβάθμιση έλεος!!!!!!!!! Αν έχει κάποιος παρόμοια προβλήματα με την μπαταρία ας γράψει κάτι για να κινηθούμε αναλόγως.

Nio

Είναι τα “απροβληματιστα” κινητά αυτά…
Αυτό πάει για τους φαν.
Για τους άλλους έχω λύση. Πουληστε το σε κάνα κορόιδο αφού έχει μεταπωλητικη αξία και πάρτε άλλη μάρκα ή το αιφον 7…….
Παρτε το pixel phone…

Alexikakos

@ Chris_BMW Ειναι αστειο να λες οτι τωρα παρουσιαστηκε το προβλημα. Τι νομιζεις οτι ειναι οι εταιρειες αυτες το μαγαζακι της γειτονιας σου? Ετσι νομιζεις οτι λειτουργουν αυτοι οι γιγαντες? Να κατσουμε να αναφερουμε τι συστηματα ελεγχου και διασφαλισης ποιοτητας εχουν? Τι να κατσω να σου εξηγησω τωρα? Οσο για το μενος της Apple που αναφερεις αλλος εχει το ονομα και αλλος την χαρη για οπαδισμο εδω μεσα και σιγουρα δεν ειμαι εγω αυτος. Κατσε και ψαξε στα τοσα αρθρα να δουμε τι εχω πει για την apple. Και αν γυρισεις σε παλιοτερο αρθρο εδω μεσα στις 18/1/2016 “Apple: Γνωρίζει το πρόβλημα με την ένδειξη της μπαταρίας στο iPhone 6s” ειχαν γραψει ηδη χρηστες του i phone 6s τα εξης: Ο/Η Δήμος λέει: Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016 στις 14:05 Καλησπέρα σας. Έχω το 6s από το Νοέμβριο. Εδώ και 2 μήνες περίπου, όταν το ποσοστό της μπαταρίας φτάνει στο 17-19%, αυτό κλείνει μόνο του. Όταν το ανοίγω, αυτό ξανακλείνει για 4-5 φορές και μετα δείχνει να πέφτει στο 12%, ποσοστό που ενω δεν το χρησιμοποιώ πέφτει ραγδαία μετα.. Είναι θέμα software αυτό που πιθανότατα με την 9,3 θα φτιαχτεί; Αξίζει να το δώσω για επισκευή ή υπαρχει κίνδυνος να το… Συνέχεια »

Alexikakos

@ Chris_BMW Ειναι αστειο να λες οτι τωρα παρουσιαστηκε το προβλημα. Τι νομιζεις οτι ειναι οι εταιρειες αυτες το μαγαζακι της γειτονιας σου? Ετσι νομιζεις οτι λειτουργουν αυτοι οι γιγαντες? Να κατσουμε να αναφερουμε τι συστηματα ελεγχου και διασφαλισης ποιοτητας εχουν? Τι να κατσω να σου εξηγησω τωρα? Οσο για το μενος της Apple που αναφερεις αλλος εχει το ονομα και αλλος την χαρη για οπαδισμο εδω μεσα και σιγουρα δεν ειμαι εγω αυτος. Κατσε και ψαξε στα τοσα αρθρα να δουμε τι εχω πει για την apple. Και αν γυρισεις σε παλιοτερο αρθρο εδω μεσα στις 18/1/2016 “Apple: Γνωρίζει το πρόβλημα με την ένδειξη της μπαταρίας στο iPhone 6s” ειχαν γραψει ηδη χρηστες του i phone 6s τα εξης: Ο/Η Δήμος λέει: Τρίτη, 15 Μάρτιος 2016 στις 14:05 Καλησπέρα σας. Έχω το 6s από το Νοέμβριο. Εδώ και 2 μήνες περίπου, όταν το ποσοστό της μπαταρίας φτάνει στο 17-19%, αυτό κλείνει μόνο του. Όταν το ανοίγω, αυτό ξανακλείνει για 4-5 φορές και μετα δείχνει να πέφτει στο 12%, ποσοστό που ενω δεν το χρησιμοποιώ πέφτει ραγδαία μετα.. Είναι θέμα software αυτό που πιθανότατα με την 9,3 θα φτιαχτεί; Αξίζει να το δώσω για επισκευή ή υπαρχει κίνδυνος να το… Συνέχεια »

GN

Είτε ένα κινητό έχει 100 ευρώ είτε 800 πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον καταναλωτή και η Apple έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι τους πιστούς υποστηρικτές της τους έχει γραμμένους στα υποδήματα της.

petros

! Ποσο πιο κατω αυτη η εταιρεία πια, δεν βλέπει πια ότι ο κόσμος την εχει αδειάσει

Δημητρης

Καλησπερα! Σημερα με πηραν τηλεφωνο απο την Isystem (ειχα αφησει το κινητο μου χθες το πρωι) και ηταν ετοιμο με νεα μπαταρια. Απο τι μου ειπαν σημερα γινετε χαμος επειδη εχουν παει πολλα ατομα για την αλλαγη της μπαταριας.

Agnostos13

Η αλλαγη οροβληματικης μπαταριας (που δεν ανατιναζεται) στην εγγυηση δεν ειναι σεβασμος στον καταναλωτη! Θα επρεπε να κανει χαρακιρι ενα στελεχος της Apple για καθε προβληματικη συσκευη ωστε να δειξει οτι σεβεται τον καταναλωτη! Για γελια…

Konstantinos

Απο τοτε που εβαλα ios 10.1 το 6s ΣΒΗΝΕΙ σαν πολυβολο! Με μπαταρια 60% σβηνει και ζηταει φορτιση! Δεν πηγα ουτε σε istorm ουτε σε infoquest! Googlara εξουσιοδοτημενα καταστηματα apple και μου πεταξε το Document στην Ελευθεριου Βενιζελου νεα σμυρνη. Τους το πηγα, τρεξαν ενα λογισμικο, επιβεβαιωσαν το προβλημα, παραγγειλαν την μπαταρια και την ερχομενη εβδομαδα θα με καλεσουν να την αλλαξουν επι τοπου! Ουτε αναμονες ουτε τιποτα.
Μεχρι να την αλλαξω εχω το κινητο μονιμως σε Low batter mode και δεν αντιπετωπιζω προβλημα…
Παντως εμενα μετα απο 1,5 χρόνο τωρα μου εβγαλε το προβλημα με το 10…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.